Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Σώστός, για άλλη μια φορά, ο Γιώργος...

http://pressonice.blogspot.com



"Όποιος βρεθεί αναμεμιγμένος με το σκάνδαλο Ζίμενς, αυτομάτως θα βρεθεί εκτός Κινήματος", είναι η γραμμή που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο ΠαΣοΚ, με εντολή Γ. Παπανδρέου. Σωστό. Σκληρό μεν, αλλά σωστό. Γιατί η όποια ανάμιξη δεν σημαίνει αυτομάτως και ποινική ενοχή. Αλλά η "σκιά" υπάρχει. Και δεν μιλάμε για κατηγορούμενους του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά για πολιτικούς και πολιτικές ευθύνες. Η συλλογιστική αυτή θυμίζει λίγο την περίοδο "Πάχτα" και την απομάκρυνση εν μια νυτκτί πελιάδας βουλευτών. Σωστό και αυτό. Σκληρό αλλά σωστό. Αυτό οφείλουν να κάνουν οι πολιτικοί ηγέτες. Κάτι που φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί στη Ρηγίλλης... Και θα τους κοστίσει!


Read more...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου την Τετάρτη 22 Απριλίου



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 22 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες επισκέψεις:

- Στις 10.15 π.μ., στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

- Στις 12.00, στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας


Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

http://www.pasok.gr/portal/nea.jsf
Read more...

Νέες υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι...

http://www.press-gr.blogspot.com/

Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν σήμερα νέες υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι. Οκτώ αεροσκάφη μπήκαν στο FIR Αθηνών και τέσσερα από αυτά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, σε ύψος 5.000 ποδών. Όλα αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Αποκάλυψη: Τι θα λέει το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του για το Ειδικό Δικαστήριο

http://www.press-gr.blogspot.com/

Οι ημερομηνίες "καίνε" τον Παυλίδη...
.

Τα 15 σημεία - κλειδιά που οδηγούν την αντιπολίτευση σε ψήφο υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού. Οι επιταγές, τα ποσά, το διαμέρισμα και το "μαύρο" χρήμα
.
Από τον Άκη Σκαρφή
.

Σε ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με τις ημερομηνίες, στηρίζεται το θέμα των "επαρκών ενδείξεων" που τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ επικαλείται για την εμπλοκή και την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία του Αρ. Παυλίδη του χρηματισμού που ερευνά η Προανακριτική Επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε αυτούς τους συνδυασμούς των ημερομηνιών, των ποσών, των ερωτηματικών και των γεγονότων "πατάει" το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προτείνει με το πόρισμά του - το σχέδιο του οποίου είναι ήδη έτοιμο- την παραπομπή του πρώην υπουργού ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.
Αναλυτικά τα δεδομένα είναι τα εξής:
1. Κατ' αρχάς, από τις ημερομηνίες διαπιστώνεται ότι η αγορά του διαμερίσματος της κόρης του πρώην υπουργού έγινε το καλοκαίρι του 2005. Την ίδια περίοδο γινόταν η προσωρινή ανάθεση των δρομολογίων της επίμαχης γραμμής Θεσσαλονίκη - Σάμος - Κως - Ρόδος από τον Αρ. Παυλίδη στην εταιρεία του Γ. Αγούδημου εν όψει του διαγωνισμού για την οριστική ανάθεση που θα ακολουθούσε.
2. Στις 15 Ιουλίου 2005 ξεκινά τα δρομολόγια το "Πηνελόπη".
3. Στις 19 Ιουλίου 2005 συντάσσεται το συμβόλαιο για...
την αγορά του διαμερίσματος της Αγγ. Παυλίδη, στο Ν. Ψυχικό, η οποία καταβάλλει 25.426 ευρώ.
4. Την ίδια ημέρα ο συνεργάτης του Παυλίδη Αν. Βαρδουλάκης "σηκώνει" από την Εθνική Τράπεζα της Βουλής 210.000 ευρώ (που εμφανίζονται να προέρχονται από τον Αναστάσιο Παυλίδη, αδελφό του υπουργού) και τα παραδίδει, σε ρευστό, στη σύζυγο του πληρεξουσίου του πωλητή. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν έγινε μια απλή μετακίνηση από λογαριασμό σε λογαριασμό; Για να "κοπεί" η ροή του χρήματος; Και πώς η Τράπεζα το δέχτηκε για τέτοια ποσά;
5. Στις 22 Ιουλίου υπογράφεται πράξη εξόφλησης του διαμερίσματος με την καταβολή άλλων 130.000 ευρώ "για συμπλήρωση του όλου τιμήματος".
6. Ο ενισχυμένος ρόλος του Παν. Ζαχαρίου στο υπουργείο Αιγαίου επιβεβαιώθηκε και από άλλους, πέραν του Φ. Μανούση, μάρτυρες: τον δήμαρχο Τήλου Τ. Αλιφέρη και τον πλοιοκτήτη Γ. Σπανό. Σ' αυτόν τους παρέπεμπε για τα υπηρεσιακά θέματα ο Αρ. Παυλίδης μολονότι ο Π. Ζαχαρίου ήταν διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του. Θεωρείται ενδεικτικό και το ότι το υπουργείο για πολύ καιρό λειτουργούσε δίχως γενικό γραμματέα.
7. Την επίσκεψη Ζαχαρίου στον Μανούση επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του και ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου, επικαλούμενος αυτά που του είχε πει ο ίδιος ο Αρ. Παυλίδης.
8. Πέραν των μετρητών 100.000 ευρώ που λέει ότι έδωσε στις 3 Νοεμβρίου 2006 ο Φ. Μανούσης, οι τρεις πρώτες επιταγές (χωρίς αντίκρυσμα) που "έκοψε" -προς 100.000 ευρώ η καθεμια- έχουν ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 2006. Δηλαδή έξι ημέρες πριν γίνει ο διαγωνισμός για την οριστική ανάθεση της γραμμής, στις 20 Νοεμβρίου. Είναι οι επιταγές που λέει ο Μανούσης ότι θα πλήρωνε εφόσον έπαιρνε τη γραμμή. Ο διαγωνισμός αυτός ήταν ο μοναδικός που έγινε στην Αθήνα σε αντίθεση με όλους τους άλλους που διεξάγονταν στην έδρα του υπουργείου, στην Μυτιλήνη.
9. Λίγες μόλις αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου η Αγγελική Παυλίδη πηγαίνει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και παίρνει το δάνειο των 126.750 ευρώ για την ...εξόφληση του διαμερίσματος. Είναι το ποσό που ...μεταφέρει στις Εθνική Τράπεζα της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια το ...επιστρέφει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κι όλα αυτά για το διαμέρισμα που είχε αγοραστεί και εξοφληθεί από τον Ιούλιο του 2005!
10. Στις 5 Δεκεμβρίου 2006 άνοιξαν οι προσφορές και στις 7 του μήνα θα συνεδρίαζε η επιτροπή ενστάσεων. Οι τρεις επόμενες επιταγές του Μανούση (δύο προς 100.000 ευρώ και μία προς 25.000 ευρώ) εμφανίζονται να έχουν κοπεί στις 6 Δεκεμβρίου.
11. Ο Φ. Μανούσης κέρδισε την ένσταση αλλά με εντολή του Αρ. Παυλίδη συνέχισε να εκτελεί τα δρομολόγια η εταιρεία του Γ. Αγούδημου, ακόμη και μετά την απόρριψη της προσφυγής της από το Συμβούλιο Επικρατείας στις 26 Μαρτίου, "μέχρι το τέλος των διοικητικών και δικαστικών προσφυγών".
12. Στις 14 Απριλίου 2007 ο Μανούσης στέλνει την ιδιόχειρη επιστολή στον Παυλίδη μαζί με τις φωτογραφίες από τις συναντήσεις με τον Ζαχαρίου και στη συνέχεια συναντάται με τον πρώην βουλευτή Κ. Ζαχαράκη και τον βουλευτή Αν. Καραμάριο οι οποίοι ενημερώνουν σχετικά τον Γ. Αγγέλου.
13. Στις 26 Απριλίου με εντολή Παυλίδη δίνεται η γραμμή Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη στο «Σαμοθράκη» του Φ. Μανούση.
14. Την επομένη, 27 Απριλίου, ο Γ. Αγγέλου τηλεφωνεί στον Αρ. Παυλίδη ο οποίος του λέει ότι ο Π. Ζαχαρίου παραιτήθηκε αλλά του αποκρύπτει ότι από Διευθυντή του Γραφείου του τον μετανομάζει σε Ειδικό Σύμβουλό του.
15. Στις 30 Απριλίου ο Παυλίδης καταθέτει τη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας εκβιασμό του από τον Μανούση...

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

ECONOMIST : Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

http://www.pressmme.blogspot.com
Ένα εξαιρετικά αρνητικό δημοσίευμα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δημοσιεύει σήμερα ο Economist, ο οποίος το έχει αναρτήσει και στην ιστοσελίδα του www.economist.com (πατήστε κλικ). Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η πρόβλεψη του υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου για ανάπτυξη φέτος στο 1% δεν είναι καθόλου πειστική. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται η κυβέρνηση και ο υπουργός βρίσκονται σε πραγματικά δύσκολη θέση καθώς το χρέος φτάνει στο 94% του ΑΕΠ, ενώ το έλλειμμα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το επίπεδο του 3% με σαφή εντολή από την Κομισιόν να μειωθεί έως το 2010. Η δυσοίωνη ατμόσφαιρα πλήττει και τον πρωθυπουργό αναφέρει στο δημοσίευμά του ο Economist, ο οποίος προβλέπει μεγάλη μείωση του τουρισμού, καθώς οι Βρετανοί πάνε στην Τουρκία η οποία είναι πολύ φθηνότερη και δεν έχει το Ευρώ ως νόμισμα συναλλαγών.
Read more...

Αύριο έρχεται και νέα λυπητερή από την Ευρώπη

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
"Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της Εurostat , που θα περιλαμβάνει την «έκρηξη» του ελλείμματος του ελληνικού προϋπολογισμού του 2008 στο 5% του ΑΕΠ και αναγκαστικά η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει το σταθεροποιητικό πρόγραμμα..."

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Στο Δ.Σ. του ΟΑΣΑ η κόρη του Εβερτ...

http://press-gr.blogspot.com/

Η Αλεξία Έβερτ, κόρη του πρώην προέδρου της ΝΔ και αντιδήμαρχος Αθήνας, τοποθετήθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.



Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Πρόεδρο στην ΕΘΕΛ διόρισε τον "επικοινωνιολόγο" του ο Στυλιανίδης...

http://press-gr.blogspot.com/

Πρόεδρος στην ΕΘΕΛ (την εταιρεία αστικών λεωφορείων) τοποθετήθηκε ο οδοντίατρος Παναγιώτης Καρβελάς, που μέχρι τώρα ήταν συνεργάτης για θέματα δημοσίων σχέσεων του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος εποπτεύει αυτόν τον οργανισμό.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ..... ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ...

http://pressmme.blogspot.com/
Και το Mega στους ρυθμούς των αποκαλύψεων για την Siemens με νέα στοιχεία που δημοσιοποιούνται αλλά μέχρι στιγμής δεν συμπεριλαμβάνουν ονόματα. Οι δικαστικές αρχές περιμένουν στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία, που αναμένεται να οδηγήσουν στους αποδέκτες της μίζας για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων. Στο μικροσκόπιο "μπήκε" τραπεζικός λογαριασμός 21 εκατ. ευρώ που ανοίχθηκε το 2005.


Από σήμερα αρχίζει ο δεύτερος κύκλος απολογίας υπόπτων για την υπόθεση C4Ι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι ύποπτοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν οπότε η υπόθεση θα εξεταστεί περί τις 20 Μαΐου. Στις 12 του μήνα θα απολογηθούν οι ύποπτοι για τη σύμβαση Siemens - ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έχει συλλέξει νέα στοιχεία από άνοιγμα λογαριασμών σε τράπεζες της Αυστρίας και του Μονακό. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, στην κατάθεσή του ο Σίκατσεκ υποστήριξε πως μέρος των χρημάτων που έδωσε στους Χριστοφοράκο και Μαυρίδη χρησιμοποιήθηκαν για "καλλιέργεια σχέσεων με πολιτικά κόμματα – δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-, ενώ κάποιοι υπουργοί μπορεί να ήταν φιλοξενούμενοι της Siemens και η εταιρεία να αναλάμβανε τα έξοδα διαμονής τους. Ο Χριστοφοράκος και ο Μαυρίδης συμπεριφέρονταν πάντα σχετικά με αυτό το θέμα πολύ συνωμοτικά".

Read more...

21 Απρίλη 1967 . Γιατί πρέπει να θυμόμαστε!!!

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Ποτέ πια χούντα

Ιστορικό πλαίσιο

Η ελληνική δικτατορία 1967-1974 θεωρείται διεθνώς ένα ακόμα επεισόδιο του Ψυχρού Πολέμου, στην μάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η προσπάθεια της Σοβιετικής Ένωσης να προσεταιριστεί έθνη που ανήκαν στην Δύση, ενισχύοντας φιλοσοβιετικές και φιλοκομμουνιστικές ομάδες, συχνά οδηγούσε σε αντίδραση απο την μεριά των Δυτικών και κυρίως των Αμερικανών που ήταν επικεφαλής του δυτικού συνασπισμού.

Στο εσωτερικό των χωρών, στις πιο βίαιες περιπτώσεις, αυτή η μάχη κατέληγε είτε σε πλήρη επικράτηση των κομμουνιστών όπως στο Βιετνάμ/Καμπότζη ή σε στρατιωτική δικτατορία των πιο ακραίων δυτικόφιλων εθνικιστών (Χιλή, Αργεντινή). Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, οι στρατιωτικοί ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν αυτό που εκλάμβαναν ως κομμουνιστικό κίνδυνο με περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και εγκαθίδρυση δικτατοριών. Σε αυτήν την δράση τους είχαν συχνά την σιωπηρή ανοχή έως και σε μερικές περιπτώσεις ανοιχτή συμπαράσταση της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ. [2]

Κατά τον Σάμιουελ Χάντινγκτον η ελληνική δικτατορία δεν πρέπει να αναλύεται ως ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ως μέρος ενός παγκόσμιου παιχνιδιού, μέρος ενός κύματος δικτατοριών. Όπως εξηγεί ο συγγραφέας στο βιβλίο The Third Wave, με πολλές αναφορές στην ελληνική δικτατορία και μεταπολίτευση, ο κόσμος έχει περάσει τρία κύματα αποσταθεροποίησης και δημοκρατικοποίησης[3]. Η Ελλάδα βρέθηκε στο τρίτο κύμα εκδημοκρατισμού, την περίοδο του 70-80 μαζί με άλλες χώρες όπως οι προαναφερθείσες Ισπανία, Πορτογαλία αλλά και οι Βραζιλία, Παναμάς, Γρενάδα κ.ά.

Πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στη χούντα

Με την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς, άρχισε εμφύλιος πόλεμος (1945-1949) μεταξύ των κομμουνιστικών δυνάμεων ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του εθνικού στρατού, που είχε την άμεση υποστήριξη των Άγγλων και Αμερικανών. Με την ήττα των κομμουνιστών, άρχισε να συντηρείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις κλίμα τρομοκρατίας και κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τυχόν κομμουνιστική επανάσταση. Οι κυβερνήσεις του Αλέξανδρου Παπάγου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή χρησιμοποιούσαν το στρατό ως όργανο τρομοκρατίας, και έκαναν αντικομμουνιστική προπαγάνδα.[εκκρεμεί παραπομπή] Μέσα στο στρατό υπήρχε παράνομη οργάνωση αξιωματικών, με το όνομα ΙΔΕΑ, που είχε πρόγραμμα πραξικοπήματος. Μέσα στον ΙΔΕΑ, δρούσε ο αξιωματικός Γεώργιος Παπαδόπουλος, ως υφιστάμενος του στρατηγού Νάτσινα. Οι μηχανισμοί αυτοί, ενεργοποιήθηκαν, ή μάλλον πήραν την εντολή να ενεργοποιηθούν, από τον Τζον Μόρι, πράκτορα της CIA στην Αθήνα, κατ΄ αρχήν για την ανατροπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, στη συνέχεια όπως με κύριο στόχο την επιβολή πραξικοπηματικής κυβέρνησης, αποτελούμενης μόνο από στρατιωτικούς.[εκκρεμεί παραπομπή]

Τον Ιούλιο του 1965 σημειώθηκε σοβαρό ρήγμα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος Ένωση Κέντρου, γνωστό στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας με τον όρο Αποστασία του 1965 ή Ιουλιανά. Αφορμή υπήρξε η απόφαση του Γεωργίου Παπανδρέου να αντικαταστήσει τον Πέτρο Γαρουφαλιά από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και η άρνηση του τότε Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ να υπογράψει το σχετικό διάταγμα, αν ο διάδοχος του Γαρουφαλιά δεν απολάμβανε της απόλυτης εμπιστοσύνης του.[4]

Ο Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε από τον Κωνσταντίνο να παραιτηθεί στις 15 Ιουλίου 1965. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 1966, ο Κωνσταντίνος προσπάθησε να σχηματίσει κυβερνήσεις με τη συμμετοχή κατά διαστήματα 48 βουλευτών της παράταξης Ένωση Κέντρου (αποστατών) που εγκατέλειψαν τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ο όρος "Αποστασία" προήλθε από τον χαρακτηρισμό αποστάτες που αποδόθηκε στους βουλευτές της Ένωσης Κέντρου που, υπό την προτροπή του επίσης βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη[4], πήραν μέρος ή έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις της περιόδου αυτής. Ο Κωνσταντίνος αρχικά διόρισε πρωθυπουργό τον Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα με υπουργούς αποστάτες βουλευτές την Ένωσης Κέντρου. Η νέα κυβέρνηση όμως δεν είχε πλειοψηφία στην Βουλή, οπότε σχηματίστηκε άλλη κυβέρνηση υπό τον Ηλία Τσιριμώκο.

Όλη η περίοδος που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου χαρακτηρίζεται γενικότερα ως περίοδος πολιτικής ανωμαλίας[4].

.


Έτσι άρχισε


Το παραλήρημα του δικτάτορα



Η κατάληξη


Και η εθνική τραγωδία

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
21-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ



















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ







ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ










Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Ο Ανδρέας για την 21η Απριλίου 1967

http://krogias.blogspot.com/

Χωρίς παραπανίσια λόγια...

Από το καταπληκτικό αφιέρωμα για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. 2006 © Τομέας Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ - Διεύθυνση Παραγωγής και Σενάριο: Γιάννης Ρουμπάτης


Read more...

Κάτι που ίσως περάσει στα ψιλά

http://krogias.blogspot.com/

To μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Πετρούλα Ντελεδήμου, εξελέγη ομόφωνα, το Σάββατο 18 Απριλίου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Νεολαίας (ECOSY), στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Έχει και μια πρωτιά που τιμά και την χώρα μας και το Κίνημα: Eίναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Νεολαίας.

Περισσότερα ΕΔΩ


Ας θυμηθούμε παρακάτω τί δουλειά γίνεται στο ECOSY: Παρουσίαση της προεκλογικής εκστρατείας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY) για τις Ευρωεκλογές και της καμπάνιας Universal Erasmus από τον Χρήστο Μυρωνίδη

To video και σχετικό ποστ στον Κ. Χουβαρδά


Read more...

21 Απρίλη 1967 - 21 Απρίλη 2009: 'Οποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/


Read more...

Eυρώπη και Λατινική Αμερική...


.http://press-gr.blogspot.com/
Του Νίκου Κλειτσίκα
από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Στην Ευρώπη έχουμε την εντύπωση πως η Λατινική Αμερική βρίσκεται πολύ μακριά;
Τι συμβαίνει στη Λατινική Αμερική;
Οι Δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής απαιτούν από τον Ομπάμα: τέλος στις επεμβάσεις στα εσωτερικά τους, σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και να τεθεί τέλος στο εμπάργκο εναντίον της Κούβας
Αυτές τις ημέρες στη Διάσκεψη του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, στο μικρό νησιωτικό κράτος των Μικρών Αντιλλών, το πάλαι Porto-de-Espanha, η εμφανιζόμενη επικοινωνιακά προσήνεια και ταπεινότητα του Barack Hussein Obama II, δεν αρκούν για να «θεραπεύσουν» τις ιστορικές πληγές των 170 χρόνων από το Δόγμα Μονρόε.[1]
Δεν μπορούν να εκληφθούν ως «αίτημα» του Obama να γυρίσουν σελίδα, να κάνουν ένα «νέο ξεκίνημα», που θα αγνοεί την αποικιοκρατία, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, τις απόπειρες και τις δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων, στρατιωτικές επεμβάσεις, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κι όλα για την υπεράσπιση της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας» σύμφωνα με την πολιτική των ΗΠΑ.
Δεν αρκεί η σταθεροποίηση των διπλωματικών σχέσεων με τη σημερινή Βενεζουέλα, ίσως και με την Κούβα αύριο, για ν’ αλλάξει η θεώρηση της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ως όπλου νέο-αποικιακής κυριαρχίας, απέναντι στη Λατινική Αμερική.
Η πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner, έθεσε συνοπτικά, αλλά με σαφήνεια και ισότιμα, τους όρους της Λατινικής Αμερικής στον πλανητάρχη Barack Obama:
«το τέλος του εμπάργκο εναντίον της Κούβας δεν μπορεί ν’ αποτελεί κατάκτηση, αλλά μόνον μία προϋπόθεση για το ξεκίνημα οικοδόμησης σχέσεων…».
Κι αν δεχτούμε ως αλήθεια - κι όχι ως μια προσπάθεια να κερδίσει πολιτικό χρόνο και ανασύνταξη δυνάμεων, για την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ σε άλλα σημεία του πλανήτη (Μέση Ανατολή, με ακόμη νωπό και συνεχιζόμενο το διεθνές έγκλημα στη Γάζα, αλλά και το Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Βαλκάνια)…-, τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Obama πως πήγε στη Σύνοδο «για να ακούσει και να μάθει…», είχε τη δυνατότητα στη διάρκεια των συζητήσεων να γίνει «πλούσιος» και σοφός από τα λόγια λαϊκών ηγετών κι όχι διορισμένων δικτατόρων από τις ΗΠΑ. Εκεί γνώρισε πραγματικούς λαϊκούς ηγέτες όπως Lula, Chávez, Evo, Daniel, Cristina, Rafael Correa…
Άραγε, ο Barack Hussein Obama II κατάλαβε τι πολύτιμο ήταν το δώρο που του έκανε ο Hugo Chávez;
Αν πράγματι ο Obama είχε καλές προθέσεις, θα πρέπει να μελετήσει πολύ καλά το βιβλίο που του πρόσφερε ο Chávez: «Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής»,[2] του Eduardo Hughes Galeano.[3] Πρόκειται για το «Λατινοαμερικανικό Μαρτυρολόγιο» που περιγράφει με σαφήνεια την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, που βασίστηκε πάντα στην κλοπή, την αποικιοκρατία, το ρατσισμό και την απαξία της ανθρώπινης ύπαρξης και κάθε δημοκρατικής πορείας των λαών της Λατινικής Αμερικής.
Άραγε, ένιωσε κάτι ο Barack Hussein Obama II όταν άκουγε τη Cristina Fernández να τονίζει, μεταξύ άλλων ότι «θα ήταν καλό, οι ΗΠΑ να σταματήσουν την αποστολή συμβούλων στις χώρες μας, για να οργανώνουν πραξικοπήματα, να ληστεύουν, να δωροδοκούν και να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα… εμείς δεν στέλνουμε συμβούλους μας στην Ουάσιγκτον για επηρεάζουν τη δική τους πολιτική…».
Συνεπώς, αν πραγματικά κάποιοι τρέφουν ελπίδες στον νέο αμερικανό πρόεδρο και μάλιστα κάνουν αγώνα δρόμους για μια φωτογραφία μαζί του, ας αναμένουν να δουν αν θα κάνει πράξη τις αποφάσεις του ΟΗΕ: 17 καταδικαστικές αποφάσεις για το εμπάργκο στην Κούβα, 65 καταδικαστικές αποφάσεις για το Ισραήλ... και σήμερα για περισσότερα από 2 χρόνια τον ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΕΜΠΑΡΓΚΟ στη μαρτυρική Γάζα, στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του 21ου αιώνα (1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων)…
Ο Obama διαβεβαίωσε ο ίδιος τη Διάσκεψη του Τρινιντάντ πως είναι «ένα προϊόν αλλαγής»… και πως επιθυμεί ένα «νέο ξεκίνημα»...
Μπορούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την πολιτική τους, που συνίσταται στο βιασμό των δημοκρατικών ελευθεριών σ’ ολόκληρο τον πλανήτη;
Μπορούν, επιθυμούν σε μια αλλαγή πολιτικής και μετάνοιας για τα εγκλήματα των ΗΠΑ;
Μήπως είναι μια «νέα» πολιτική “καρότου και μαστιγίου” σαν αυτή της επίσκεψης του Obama στο Μεξικό, λίγο πριν μεταβεί στο Τρινιντάντ;
Η Διάσκεψη του Τρινιντάντ θα μας “δείξει” αν πράγματι ο Barack Hussein Obama II εκφράζει κάτι καινούργιο…
Αν δεν είναι απλός υποκριτής, για τις ανάγκες να εκφράσει με “νέες” μεθόδους την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική, αν επιθυμεί ένα «νέο ξεκίνημα» - όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε - θα το δείξει λαμβάνοντας υπόψη την κοινή δήλωση των χωρών της «Alternativa Bolivariana para América Latina y el Caribe - ALBA» (Ισημερινός, Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα, Ονδούρα και Δομινικανή Δημοκρατία), που συμμετείχαν στη Διάσκεψη και δεν ψηφίζουν το τελικό ψήφισμα, το οποίο έχει ήδη γραφτεί και διατυπωθεί βδομάδες πριν την έναρξη των εργασιών και που "βρωμάει" - στην κυριολεξία -, όχι μόνον για τον αποκλεισμό της Κούβας και τις γνωστές νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ΗΠΑ, αλλά γιατί δεν εμπεριέχει καμία αναφορά στις οικονομικές πολιτικές που προκάλεσαν την επονομαζόμενη «διεθνή οικονομική κρίση».
Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν ακολουθούν την ελληνική και γιατί όχι και ευρωπαϊκή πολιτική στάση απέναντι στις ΗΠΑ: «λυτρώθηκαν» για τα εγκλήματά τους απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς με μια «συγνώμη» -κάναμε λάθος- του περιβόητου Κλίντον, για την αμερικανοκίνητη δικτατορία της 21ης Απρίλη στην Ελλάδα, αλλά και Ισπανία, Πορτογαλία…
Αν ο Barack Hussein Obama II είναι στ’ αλήθεια, όπως ο ίδιος τόνισε «ένα προϊόν αλλαγής», θα πρέπει να διαβάσει Eduardo Hughes Galeano, που του δώρισε ο Chávez.
Επιπροσθέτως θα πρέπει να μάθει ότι οι καιροί των “Ινδιάνων με τα καθρεφτάκια”, που σήμερα μεταφράζονται σε άπλετα χαμόγελα και στενές χειραψίες μπροστά στις κάμερες, μπορεί να ικανοποιούν και να γεμίζουν «χαρά» τους σύγχρονους ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά δεν αρκούν ώστε να «διορθωθούν» τα ιστορικά εγκλήματα των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.
Οι διακηρύξεις του για «νέα αρχή» πρέπει να έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο!
[1] Monroe Doctrine (1823), συνοψίζεται στη φράση «Η Αμερική στους Αμερικανούς» και εκφράζει την αδιαπραγμάτευτη πολιτική των ΗΠΑ να μην επιτρέψουν καμία ανάμιξη, ή επιρροή της Ευρώπης, στις πάλαι ποτέ αποικίες τους στη Λατινική Αμερική. Ο Thomas Jefferson χαρακτήρισε αυτή την πολιτική ως «εγκάρδια φιλία προς την Αγγλία», διότι οι άγγλοι επιδίωξαν το δόγμα για ν’ απομονώσουν όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την περιοχή. Με το «Δόγμα Μονρόε» - που μάλιστα για εκείνη την εποχή ερμηνεύτηκε και ως διακήρυξη των ΗΠΑ εναντίον της αποικιοκρατίας -, τα αγγλικά συμφέροντα με όχημα τις ΗΠΑ, “δήλωσαν” σε κάθε κατεύθυνση πως προσπάθειες εξάπλωσης ευρωπαϊκών συμφερόντων στην περιοχή, αποτελούν κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια…
[2] - Eduardo Hughes Galeano, Las Venas Abiertas de América Latina
- Εντουάρντο Γκαλεάνο, Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής
[3] Ουρουγουανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, γεννημένος το 1940 στο Μοντεβίδεο. Ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της Λατινοαμερικάνικης Λογοτεχνίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Εκκρεμεί στη Σάμο εδώ και 2 χρόνια...

http://press-gr.blogspot.com/

Και τρίτη δικογραφία για Παυλίδη!

Αφορά κι αυτή ανάθεση άγονης γραμμής. Δεν έχει σταλεί στη Βουλή...
.
Του Γιάννη Νέγρη
.
Η εμπλοκή Παυλίδη και σε άλλη υπόθεση εκκρεμεί εδώ και 2 χρόνια περίπου στο Πλημμελειοδικείο της Σάμου. Γιατί δεν αποστέλλεται η υπόθεση στη Βουλή εφόσον υπάρχει υπογραφή εμπλεκόμενου πρώην Υπουργού;
Με την υπογραφή του έγινε ανάθεση της άγονης γραμμής σε άλλη εταιρεία ενώ υπάρχει δικαστική διαμάχη σε εξέλιξη η οποία ακόμα εκκρεμεί.
Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τα αδικήματα της υπεξαιρέσεως, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Ιστορικό:
Η Ναυτική εταιρεία Σαμιακές Πλόες ιδρύθηκε το 2003 και αγόρασε ένα μικρό πλοίο
το «Σάμος Σαν» νηολογίου Σάμου 337 (φωτογραφία).
Τον Αύγουστο του 2007 οι τρείς από τους 5 μετόχους, πούλησαν (μεταβίβασαν) εν αγνοία των υπολοίπων 2 μετόχων το πλοίο σε έναν από τους 3 (δηλαδή μεταξύ τους).
Το χειρότερο όλων είναι ότι...
το πλοίο εκτελούσε άγονη γραμμή από την 02/02/2007 με σύμβαση την οποία είχε υπογράψει το Υπουργείο Αιγαίου αφ ’ενός με τον κ. Παυλίδη και αφετέρου με τους διαχειριστές της εταιρείας . Τον Σεπτέμβρη του 2007, ένα μήνα δηλ. μετά την παράνομη πώληση , και ενώ το Υπουργείο Αιγαίου είχε ενημερωθεί εγγράφως για όλες τις παρανομίες και γνώριζε ότι εκκρεμούν μηνύσεις και αγωγές στην Σάμο , προχώρησε και έδωσε την άγονη γραμμή στον «καινούργιο» αγοραστή, με υπογραφή του Υπουργού κ. Παυλίδη.
Από τα έγγραφα τα οποία στάλθηκαν στο Υπουργείο Αιγαίου προκύπτει η μη σύννομη πώληση του πλοίου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι: ο δεσμεύων και υπογράφων για λογαριασμό της εταιρείας είναι ο καταγγέλλων στο Υπουργείο Αιγαίου.
Τα ΜΗΤΡΩΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ είναι το καθοριστικό έγγραφο του ΥΕΝ απ’ όπου προκύπτουν για κάθε Ναυτιλιακή Εταιρεία το Δ.Σ και οι δεσμεύοντες αυτήν.
Ενώ λοιπόν τα γνώριζαν τα ήξεραν όλα αυτά και ήταν ενημερωμένοι οι κ.κ. Γεωργής και Βουτζούλιας και Κουτρουλός, υπάλληλοι του Υπουργείου Αιγαίου, δέχτηκαν υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.105 από τους τρεις μετόχους, ότι δηλ. είναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ της εταιρείας , αγνοώντας το ΥΕΝ, δηλαδή όφειλαν να ενημερωθούν από τα μητρώα των ναυτικών εταιρειών όπως ορίζει ο Νόμος.
Με τίνος εντολή το παράβλεψαν; Δηλ. εάν δήλωναν ότι είναι διαχειριστές με τον Ν. 105 των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ή της ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ θα τους πίστευαν; Θα το είχαν αποδεχτεί;
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ!

http://pressmme.blogspot.com

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με νέα σημερινά δημοσιεύματα στα οποία αποτυπώνεται ο χάρτης που παραπέμπει στα σενάρια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η φιλοισλαμική εφημερίδα GUNES, επανήλθε με νέο υβριστικότατο δημοσίευμα κατά της Ελλάδας, αναδημοσιεύοντας τον χάρτη της ντροπής. Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το πήρε χαμπάρι, ή λόγω των διακοπών του Πάσχα, δεν έχει πάρει χαμπάρι το παραμικρό;
Read more...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...


Το αργότερο σε μία εβδομάδα θα εκδοθεί το πόρισμα της προανακριτικής για την υπόθεση Παυλίδη. Έως την ερχόμενη Τετάρτη η Βουλή καλείται να αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία, αν θα κινηθεί η διαδικασία για την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Ενδιαφέρον θα έχει η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΛΑ.Ο.Σ. από το οποίο θα εξαρτηθούν πολλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο...
Read more...

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ



http://pressmme.blogspot.com

Η διαρροή των συνεργατών του Καραμανλή, κυρίως στο Mega, αλλά και στα υπόλοιπα ΜΜΕ, σχετικά με τις πρόωρες εκλογές, επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει φοβερό άγχος για τις εκλογές. Γνωρίζει ότι θα χάσει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Στην πραγματικότητα η διαρροή εξυπηρετεί τον ίδιο ως προς το εσωτερικό του κόμματός του. "Εάν παραπεμφθεί ο Καραμανλής, θα πάμε σε εκλογές και δεν θα εκλεγείτε ξανά" του είπε μέσω της διαρροής. Και όπως είναι φυσικό οι βουλευτές της Ν.Δ. φοβούνται για το πολιτικό τους μέλλον. Ο εκβιασμός φαίνεται ότι περνάει. Οι γαλάζιοι εθνοπατέρες πάντοτε είχαν αναστολές....

Read more...