Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

«Όλοι μαζεύουμε αποδείξεις» Κάθε τρεις μήνες μετακίνηση προανήγγειλε για τους εφοριακούς ο Γ.Μαυραγάνης


Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μετακινήσεις κάθε τρεις μήνες για τους εφοριακούς προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στο Mega. Επίσης, διέψευσε ότι οι καθαιρέσεις 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων εφοριών, που προκάλεσαν ενδοκυβερνητική κρίση, ήταν αποτέλεσμα κομματικών επιλογών, ενώ δεσμεύεται ότι οι όποιες μετακινήσεις στο μέλλον θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ακόμη, είπε ότι πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών θα εντάξει μέσα στο 2013 όλες τις περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. «Στόχος μας είναι αυτό να γίνει μέσα στο 2013» δήλωσε.

Σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές μέσα στο 2013 ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές. Δεν μπορείς να αφήσεις έξω περιοχές».

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων ξεκαθαρίζοντας ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσθετο φόρο.

«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ «Δεν γνώριζα για το λογαριασμό της συζύγου μου στην HSBC»



den-gnoriza-gia-to-logariasmo-tis-syzugoy-moy-stin-HSBC 
Επιβεβαιώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου την ύπαρξη του λογαριασμού της συζύγου του στηντράπεζα HSBC ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο εξηγεί ότι πρόκειται για λογαριασμό που άνοιξε η κυρία Σταυρούλα Κουράκου με τον πρώτο της σύζυγο για την αποκατάσταση των δύο γιων τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε γραπτώς ο πρώην υπουργός στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο, τα οποία αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής»,ο ίδιος δεν γώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού εφόσον δεν περιείχε δικά του περιουσιακά στοιχεία και γι' αυτό δεν τον συμπεριέλαβε στις δηλώσεις τού "πόθεν έσχες".

Διευκρινίζει επίσης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι όλα τα χρήματα τοποθετήθηκαν το 2000, 1,5 χρόνο προτού αναλάβει υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το συνολικό ποσό που εμβάστηκε στον αρχικό λογαριασμό είναι 1.311.000 ευρώ.
http://newpost.gr/

Read more...

«ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΜΗ» Δημήτρης Αβραμόπουλος: Δεν πωλείται κανένα ελληνικό νησί


dimitris-avramopoylos-den-poleitai-kanena-elliniko-nisi 
«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός ΕξωτερικώνΔημήτρης Αβραμόπουλοςαναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Τ. Ερντογάν για την Ελλάδα.

«Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει: Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια. 

Ο κ. Αβραμόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών νησιών και υποστηρίζει:

«Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή». 

«Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
http://newpost.gr

Read more...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Χρονιά που θα φέρει τα πάνω-κάτω είναι το 2013 για μισθωτούς και συνταξιούχους, με το πρώτο ισχυρό σοκ να έρχεται στο τέλος Ιανουαρίου με τις νέες περικοπές στις συντάξεις.
Οι μειώσεις θα γίνουν στο άθροισμα...
των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι στη τσιμπίδα των περικοπών θα πιαστούν για πρώτη φορά και συνταξιούχοι που δεν είχαν ως τώρα καμία μείωση.
Οι περικοπές θα γίνουν με τέσσερις κλίμακες :
- 5% για ποσά από 1.000,01 έως 1.500 ευρώ.
- 10% για ποσά από 1.500,01 ευρώ έως τα 2.000 ευρώ.
- 15% για ποσά από τα 2.000,01 ως τις 3.000 ευρώ.
- 20% για ποσά από τα 3.000,01 ευρώ και άνω.

Read more...

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η «συνταγή» της τρόικας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής



i-syntagi-tis-troikas-gia-tin-antimetopisi-tis-forodiafygis 
Με συνταγή τρόικας και υπό την υψηλή εποπτεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αλλά και της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την εκτός ελέγχου φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Tα εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει είναι ασυνήθιστα για τα ελληνικά δεδομένα και προσομοιάζουν περισσότερο με τα αμερικανικά πρότυπα αντιμετώπισης φαινομένων φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την «Real News», μέσω του νέου πλαισίου των αλλαγών, η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση την υλοποίηση των ακόλουθων ρυθμίσεων - οδηγιών:

- Έως το Δεκέμβριο του 2012 να έχει υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των φοροελεγκτών.

- Να αναβαθμίσει τη διαδικασία προσλήψεων και αξιολόγησης των φοροελεγκτών, με στόχο ως τον Ιούνιο του 2013 να δραστηριοποιηθούν τουλάχιστον 2.000 φοροελεγκτές.

- Να προχωρήσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι με τη χρήση τεχνικών υπολογισμού ρίσκου. 

- Να αποσυρθεί έως τον Ιανουάριο του 2013 η ρύθμιση για τον αναγκαστικό έλεγχο όλων των φορολογικών δηλώσεων τα δέκα τελευταία χρόνια διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε δηλώσεις 
προηγούμενων ετών. 

- Να προχωρήσει ως τον Μάρτιο του 2013 στη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή ενός σύγχρονου και ευέλικτου κώδικα όσον αφορά τη σύγκρουση ή τη σύμπνοια συμφερόντων στις επιχειρήσεις.

- Να διαμορφωθεί ένα σύστημα για την προστασία όσων καταγγέλλουν τη φοροδιαφυγή.

- Να προσληφθεί έως τον Απρίλιο του 2013 ένας εθνικός συντονιστής για τη δράση κατά της διαφθοράς.

- Να δημιουργηθούν ειδικές μονάδες διαχείρισης χρέους στις μεγαλύτερες τοπικές εφορίες και να τοποθετηθεί σε αυτές τουλάχιστον το 10% του προσωπικού.

- Να προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνδέει όλες τις ΔΥΟ.

- Να ιδρύσει ειδικά φορολογικά δικαστήρια προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων. 

Κατά προτεραιότητα θα ελέγχονται όσοι έχουν ήδη «βεβαρημένο» φορολογικό μητρώο, καθώς από τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν προέκυψε ότι είχαν υποπέσει σε παραβάσεις.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι επαγγελματικές ομάδες «υψηλού κινδύνου», όπως γιατροί, δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μηχανικοί κ.τ.λ. Παράλληλα θα γίνεται σύγκριση των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που δηλώνουν οι φορολογούμενοι.
http://newpost.gr/

Read more...

'' ΨΑΛΙΔΙ '' ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ..

.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΑ 586 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ 293 ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ !!!
Έτος ανατροπών και για τις συμβάσεις εργασίας και τους μισθούς τριών εκατομμυρίων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι το 2013...

Οι μισθοί θα είναι στην ''πρέσα'' και την επόμενη χρονιά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προέρχονται από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και βγάινουν στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά σήμερα, στις αποδοχές του 50% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αναμένονται μειώσεις της τάξης του 10%.
Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία. Ξεπάγωμα μισθών, με οριακές αυξήσεις, προβλέπονται από το 2014, σύμφωνα με εμπιστευτική αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Read more...

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στη νέα αγωγή - τη δεύτερη κατά σειρά για την ίδια υπόθεση – που κατέθεσε εναντίον του, ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του...
πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Ο Π. Καμμένος, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, έγραψε χαρακτηριστικά: «Andricos, εξήγησε οτι κατέθεσες πάλι αγωγή εναντίον μου ζητώντας ΛΕΦΤΑ... για να αποφύγεις όπως σου είπε ο Παμπούκης το δικαστήριο της 24 Ιανουαρίου που έχεις αναβάλει 4 φορές…». «Δε θα το αποφύγεις ούτε εσύ ούτε ο αδερφός σου ό,τι και αν σας υπόσχεται ο Σαμαράς. Θα δικαστείτε και θα πληρώσετε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Να σημειώσουμε ότι ο Α. Παπανδρέου κατηγορεί τον Π. Καμμένο ότι συνεχίζει τον πόλεμο λάσπης εναντίον του, με ψευδείς ισχυρισμούς, εμπλέκοντας το όνομά του σε «σε ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο πωλήσεων CDS» όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του. Λόγω του ότι η πρώτη αγωγή δεν έχει εκδικαστεί ακόμα, όχι με υπαιτιότητα δική του (όπως ο ίδιος σημειώνει), ο Α. Παπανδρέου κατέθεσε τη δεύτερη αγωγή και ζητεί τη συνεκδίκαση των δύο αγωγών, λόγω του κοινού τους αντικειμένου.

Read more...

EBZ: Έκλεισαν οι προσφορές, ακολουθούν οι αξιολογήσεις...



Tης Άννης Καρολίδου
Σιγή ιχθύος τηρούν ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ και ο σύμβουλος για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για το ποιοι τελικά από τους ενδιαφερόμενους, κατέθεσαν προσφορές.
Σύμφωνα όμως με...
μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Voria.gr, προσφορά κατέθεσε εκ νέου η πολωνική Polski Cukier ( είχε συμμετάσχει και στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του πακέτου της ΑΤΕ), ενώ επανέκαμψαν με προσφορές η σερβική Sunoko του κ. Κότστιτς και η βουλγαρική Litex. Aπό τους νέους αυτού του δεύτερου διαγωνισμού, δεσμευτική προσφορά τελικά φαίνεται πως κατέθεσε η γαλλική συνεταιριστική ζαχαροβιομηχανία Cristal Union.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν στάθηκε δυνατόν να διασταυρωθεί η πληροφορία για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και εάν μέσα στις προσφορές υπάρχει και μία πέμπτη, της δικής του Donskoy Tabak.

Όπως έμαθε η Voria, gr, υπήρχαν μέχρι κάποια στιγμή σκέψεις να καταθέσουν από κοινού προσφορά η Cristal Union με την Polski, κάτι που δεν προχώρησε, ενώ σήμερα στη Σερβία, ο κ. Κόστιτς ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης για την ΕΒΖ.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση η οποία πιθανότατα θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοί που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον , ήταν οι:

-Cristal Union (γαλλική)
-Louis Dreyfus Commodites (ελβετική)
-Suedzucker (γερμανική),
-Polski Cukier (πολωνική)
-Litex (βουλγαρική),
-Sunoko (σερβική )
-Sfir SpA (ιταλική),
-Donskoy Tabak (ρωσική )
-Επίλεκτος ( ελληνική).
voria.gr



Read more...

Προκλητικά κυνική η ομολογία του στελέχους της "Χρυσής Αυγής"...




Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ρεπορτάζ του BBC...
Για προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής για την επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη κάνει λόγο με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Όπως αποτυπώνεται από ... το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης. Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της «συγκατοίκησης» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;

Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού».


Read more...

H "Χρυσή Αυγή" μετέτρεψε το Βόλο, σε αστυνομοκρατούμενη πόλη...




Πραγματικό φρούριο η περιοχή και πολλές προληπτικές προσαγωγές, για να λαϊκήσει ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλιόπουλος!
Δείτε BINTEO και ΦΩΤΟ... 
Πρωτόγνωρες οι εικόνες που αντίκρισαν το πρωινό του Σαββάτου οι Βολιώτες στο κέντρο της πόλης, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχει γνωρίσει ο Βόλος.

Άνδρες των ΜΑΤ, της ασφάλειας, τεράστια οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και... γερανοφόρα, βρίσκονταν ακροβολισμένα σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, με εντονότερη παρουσία στην οδό Ιάσονος, πρώτη παράλληλη της παραλιακής, όπου η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε διανομή τροφίμων, την ίδια ώρα που στην πλατεία Ελευθερίας προετοιμάζονταν προγραμματισμένη αντιφασιστική πορεία, πολύ νωρίτερα από την οποία πραγματοποιήθηκαν 60 (!!!) περίπου προληπτικές προσαγωγές, κάποιες από αυτές με ιδιαίτερη βιαιότητα, μεταξύ των οποίων και προσαγωγές συνδικαλιστών, όπως του Γιάννη Χατζηγιάννη της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας, κατά την διάρκεια διανομής εκ μέρους τους έντυπου ενημερωτικού υλικού για την επικείμενη πορεία.

Με αρκετούς δικηγόρους, που έσπευσαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όπου μεταφέρθηκαν οι προσαχθέντες, να καταγγέλουν ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος και να προβαίνουν σε δηλώσεις στην κάμερα , η συγκέντρωση της πλατείας Ελευθερίας μετατράπηκε σε πορεία αρχικά αλληλεγγύης προς την Αστυνομική Διεύθυνση και έπειτα αντιφασιστικής ενημέρωσης των πολιτών στην εμπορική οδό Ερμού, για να καταλήξει και πάλι στο αστυνομικό μέγαρο, μέχρι και την απελευθέρωση όλων των προληπτικώς προσαχθέντων, ένας εκ των οποίων κατέληξε στο Νοσοκομείο του Βόλου, τραυματισμένος από τους άνδρες των ΜΑΤ κατά την προσαγωγή του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως η πλειοψηφία των πολύπαθων καταστηματαρχών του κέντρου του Βόλου, οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς αυτές τις ημέρες για να δουλέψουν, είναι έξω φρενών, τόσο με τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής όσο και με την αντιμετώπιση του θέματος από την Αστυνομία, αφού, όπως υποστηρίζουν, θα μπορούσαν όλα αυτά να είχαν αποτραπεί, εάν ο κ. Ηλιόπουλος και η παρέα του, πραγματοποιούσαν την λαϊκίστικη φιέστα τους μακρυά από το κέντρο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ πλάνα, φωτογραφίες και δηλώσεις, όπως καταγράφηκαν, στην αστυνομοκρατούμενη πόλη του Βόλου:






πηγη e-volos.gr


Read more...