Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σκέφτονται για πρωθυπουργό τον Φώτη Κουβέλη



ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σκέφτονται για πρωθυπουργό τον Φώτη Κουβέλη
Η πρόταση Βενιζέλου για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης αλλά και η απόφαση του να παραλάβει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να υποκρύπτει πρόταση να αναλάβει την πρωθυπουργία ο κ. Φώτης Κουβέλης.


Με τον τρόπο αυτό το ΠΑΣΟΚ ασκεί πίεση προς το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απεμπολεί τη βασική του αρχή για σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Το σενάριο ενισχύεται και από την πλευρά της ΝΔ, όπου φέρεται ότι επικρατούν οι απόψεις να μην υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές.

Πληροφορίες κύκλων της Συγγρού θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να σκέφτεται να συμπράξει σε συγκρότηση κυβέρνησης που θα επαναδιαπτραγματευτεί το μνημόνιο.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της καταγγελίας και όχι της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Κλειδί για τις εξελίξεις θεωρείται φυσικά η βούληση του ιδίου του κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος προφάτως είχε δηλώσει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει αριστερο δεκανίκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι η παρτίδα δεν έχει κλείσει και ότι η διερευνητική εντολή που θα πάρει ο κ. Βενιζέλος αλλά και η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα ακολουθήσει αν και αυτή η προσπάθεια αποβεί άκαρπη αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 http://newpost.gr

Read more...

"Πόρτα" σε Τσίπρα από Ολάντ και... Μέρκελ


Δεν...πέρασε στην Ευρώπη η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ


Αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
Στην πρώτη περίπτωση - όπου τη συνάντηση ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - τα Ηλύσια Πεδία απάντησαν ότι «συναντήσεις του Γάλλου προέδρου με αρχηγούς κομμάτων δεν προβλέπονται από το πρωτόκολλο».
Ανάλογη ήταν η απάντηση και του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Ζάιμπερτ, όταν ρωτήθηκε στο briefing για το ενδεχόμενο συνάντησής της με τον κ. Τσίπρα. «Η καγκελάριος υποδέχεται μόνον πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών», είπε.
 parapolitika.gr

Read more...

Σόιμπλε: "Τηρήστε τις δεσμεύσεις για να μείνετε στο ευρώ"

Νέες προειδοποιήσεις του Γερμανού υπ. Οικονομικών



 

 
Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πιστωτές της και να θέσει σε εφαρμογή τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις εάν επιθυμεί να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ, προειδοποίησε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει, και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν (στο ευρώ), δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν που έχουμε αποφασίσει. Δεν μπορούμε να έχουμε το ένα (την χρηματοοικονομική διάσωση και το ευρώ) χωρίς το άλλο», δηλαδή την εξοικονόμηση και τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Γερμανός υπουργός, αναφερόμενος στην Ελλάδα.
 protothema.gr

Read more...

Τσίπρας: Είχαμε ευρεία κοινωνική υποστήριξη αλλά ισχνή κοινοβουλευτική

ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Τσίπρας: Είχαμε ευρεία κοινωνική υποστήριξη αλλά ισχνή κοινοβουλευτική
Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τους για προεκλογικά ψεύδη και απατηλή στήριξη, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

«Δώσαμε σκληρό και δίκαιο αγώνας με βασικό όπλο την αλήθεια μας και τις προτάσεις μας. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί του 52 βουλευτές. Από δω και στο εξής ο λαός μας θα έχει ένα ακόμα δυνατό όπλο και μέσα στη Βουλή. Πολλοί περισσότεροι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγκάζονται να συζητάν τις προτάσεις που ο λαός ανέδειξε ως ρεαλιστικές επιλογές είναι μια μεγάλη νίκη» είπε.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του μνημονίου, μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη και της μπλόφας. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Ό,τι είπαμε προεκλογικά λέμε και μετεκλογικά. Θέλουμε να οικοδομήσουμε σχέση εμπιστοσύνης με το λαό. Ο λαός έκλεισε τα αυτιά του στην κινδυνολογία των καθεστωτικών διερμηνέων» ανέφερε.

«Φτάσαμε στο σημείο αυτό που μέχρι χθες εμφάνιζαν ως καταστροφή σήμερα να το ψελλίζουν ως ευκαιρία για αλλαγή πολιτικής» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «ο λαός κρίνει ποιος του είπε την αλήθειας προεκλογικά».

«Αυτές τις μέρες αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτό που θέλαμε προεκλογικά. Ο εκλογικός νόμος μας στερεί τη δεδηλωμένη. Είδαμε ξαφνικά ότι όσοι ανατρίχιαζαν στην ιδέα να λάβουμε εντολή ξαφνικά μας αγάπησαν» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι«όταν έλεγαν στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εννοούσαν τη στήριξη που έχει ο κρεμασμένος από το σχοινί. Δεν ζητήσαμε δηλώσεις μετάνοιας, αλλά δηλώσεις ειλικρίνειας».

«Στις 6 του Μάη γυρίσαμε σελίδα» ανέφερε. «Ο λαός ξαναζωντάνεψε την ελπίδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης και ανατροπής στους λαούς που υποβάλλονται σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα» συμπλήρωσε.

O κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ή θα ισχύουν οι δεσμέσεις στη Μέρκελ ή η στήριξη στην Αριστερά. Και τα δύο δεν γίνεται.  Γιατί το παίζουν δίπορτο; Όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο. Έχουμε πλήρη συνείδηση της κατάστασης, αλλά και των δυνατοτήτων μας».

Παράλληλα επισήμανε ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, επιδιώκοντας ευρωπαϊκή λύση.

«Η εντολή του λαού είναι σαφής: Ανατροπή του μνημονίου και της λιτότητας, με παρεμβάσεις στο ευρωπαϊκό πεδίο» είπε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα: «Κανένα μέτρο λιτότητας, κατάργηση του νόμου του μνημονίου, άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συντάξεων. Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στον εκλογικό νόμο, αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών».

Παράλληλα ζήτησε «διακοπή του πάρτυ με τις τράπεζες. Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στην πραγματική οικονομία. Με την ανακεφαλαιοποίηση μένουν έξω τράπεζες που είναι μοχλός για τη χώρα όπως ΤΤ και ΑΤΕ» δήλωσε. «Διεκδικούμε δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το επαχθές χρέος» τόνισε.

«Όσοι υπέγραψαν για το δεύτερο μνημόνιο να ξέρουν ότι οι υπογραφές τους δεν δεσμεύουν το λαό» είπε.

«Επιμένω στην ανάγκη να ανταπεξέλθουμε πολλές δυσκολίες. Ψάχνουν να παραποιήσουν την κάθε λέξη μας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ενέχουν για τη χώρα. Με την πολιτική τους έφυγαν από τις τράπεζες 75 δισ. ευρώ. Δεν προστάτεψαν του μικρομολογιούχους.  Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ακυρωθεί ο νόμος για το ειδικό ταμείο που δίνει προτεραιότητα στους πιστωτές» δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Διεκδικούμε πρόγραμμα για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Ο λαός μας έδωσε δύναμη.  Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στέρεες σχέσεις με την κοινωνία» επισήμανε.

«Μας λυπεί η στάση του ΚΚΕ τώρα που διαμορφώνονται δυνατότητες για το λαϊκό κίνημα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει. Η ευθύνη του ΚΚΕ είναι ιστορική. Εμείς θα επιμείνουμε όμως» πρόσθεσε.

«Δεν θα προδώσουμε το λαό. Η στάση μας θα είναι διαυγής και καθαρή» ανέφερε.

Ευχαρίστησε για τη στάση του τον Φώτη Κουβέλη είπε, τονίζοντας όμως ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά εάν είχε εκφραστεί η στήριξή του πριν από τις εκλογές.

«Η πρόταση μας έχει ευρεία κοινωνική υποστήριξη αλλά μια ισχνή κοινοβουλευτική υποστήριξη. Αύριο το πρωί θα επιστρέψουμε την διερευνητική εντολή και ακολούθως θα συμμετάσχουμε στις διαδικασίες» είπε ακόμα.
http://newpost.gr

Read more...

«Κοροϊδία» οι διερευνητικές εντολές, λέει το ΚΚΕ και ζητά προσφυγή στις κάλπες

«Να παρέμβει ο λαός»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός». Με αυτή τη φράση σχολίασε το ΚΚΕ την εν εξελίξει διαδικασία των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης και αποτελεί, πλέον, το πρώτο κόμμα που ζητά προσφυγή, εκ νέου, στις κάλπες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το MEGA βγάζει κυβέρνηση...



Με προβοκατόρικη προσέγγιση της δήλωσης Σαμαρά για ψήφο ανοχής..

Μόλις τέλειωσε η δήλωση Σαμαρά (που μεταξύ μας, δεν είχε τίποτα καινούριο) , πετάχτηκε ο Ντερμπεντέρης και είπε με ύφος θριαμβευτικό, "η δήλωση του Σαμαρά κρύβει μια είδηση" .
Η...

"είδηση" κατά την Ντερμπεντέρειο προσέγγιση ήταν ότι ο Σαμαράς είπε στον Τσίπρα πως, σχημάτισε εσύ την κυβέρνηση-τη χαρακτήρισε, μάλιστα, μ' ένα δηλητηριώδες ύφος "κυβέρνηση μειοψηφίας" -και 'γω σου δίνω ψήφο ανοχής, με μόνο όρο να μη βγάλεις τη χώρα από το ευρώ!
Και σε αυτή τη γραμμή του σχηματισμού κυβέρνησης (!!!) -με ανοχή Σαμαρά και στήριξη Βενιζέλου-συνέπραξαν και οι Τρέμη και Τσίμας.
Τώρα, έχουν άδικο που τους σούρνουν τα εξ αμάξης; Όχι, βέβαια!
Που-συγνώμη για την έκφραση-στο διάολο, είδαν την είδηση; Από το ίδιο βράδυ των εκλογών-και την επομένη βέβαια, πολύ περισσότερο-τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν ξαμολήθηκαν στα παράθυρα όλων των καναλιών (και του δικού τους) και μιλάγαν για στήριξη και ψήφο ανοχής (παρ' ότι συνταγματικά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα) στον Τσίπρα;
Έλεος! ...


Read more...

Ο Α.Τσίπρας ζητά να υπογράψω την έξοδο από το ευρώ, δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς

«Θα έδινα ψήφο ανοχής, αλλά....»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Οι όροι που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία του και άμεση πτώχευση της χώρας, επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη νέα -ιδιαιτέρως σύντομη- συνάντησή του με τον Αλ.Τσίπρα, διατηρώντας τους υψηλούς τόνους της χθεσινής δήλωσής του, μετά την κατάθεση των πέντε αξόνων πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μου ζητά να υπογράψω την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Και αυτό δεν πρόκειται να το κάνω» τόνισε και εξήγησε ότι θα ήταν διατεθειμένος να παρέχει ανοχή ακόμη και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ.

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η ΝΔ ήταν η πρώτη που έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.

«Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ’πρεπε να πάρουμε πίσω» επισήμανε.

Η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης, άρχισε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 8:00 μ.μ.

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

«Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας.

» Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια κυβέρνηση σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου.

» Του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ.

» Του επεσήμανα, ότι με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: την ανάγκη αλλαγών - τροποποιήσεων - στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.

» Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»…
Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ’πρεπε να πάρουμε πίσω.

» Ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής.

» Αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.

» Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού.

» Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου!
Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.

» Αλλά η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης.

» Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο! Και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γ.Καρατζαφέρης...“Ξεκάθαρη απάντηση μόνο σε ξεκάθαρη πρόσκληση της ΝΔ”!...



«Όταν υπάρξει ξεκάθαρη πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους του κ. Σαμαρά, θα υπάρξει και ξεκάθαρη πολιτική απάντηση», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Γιώργος Κύρτσος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συστράτευσης του ΛΑΟΣ στο προσκλητήριο Σαμαρά.
«Εγώ δεν κατάλαβα καμία ...
πρόσκληση. Είπε κάτι για την κεντροδεξιά την ευρωπαϊκή, κτλ. Με συγχωρείτε, ο κ. Σαμαράς έχει διαγράψει τη μισή ΝΔ ή έχει αποκλείσει....
διαγράψει και αποκλείσει- επομένως αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα δεν θα το κάνει με μια φράση που είναι ανοιχτή σε ερμηνείες, θα πρέπει να πάρει σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες», σημείωσε.
Ο κ. Κύρτσος ανέφερε ότι ο ΛΑΟΣ δεν είναι στη φάση των σεναρίων, αλλά της ανασύνταξης των δυνάμεων του, ώστε να πετύχει τον στόχο του για να μπει στη Βουλή και τόνισε: «Ξεκάθαρη απάντηση, σας το λέω γιατί έχω μιλήσει και με τον κ. Καρατζαφέρη, θα υπάρξει όταν υπάρξει ξεκάθαρη πρωτοβουλία. Προς το παρόν δεν διακρίνουμε τίποτα. Εμείς τώρα δεν θα μπούμε στην ερμηνεία της φρασούλας του Σαμαρά, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αν υπάρξει πρωτοβουλία Σαμαρά να είστε βέβαιοι ότι θα απαντήσουμε εντός μερικών ωρών, τώρα αν είναι θετική ή αρνητική απάντηση θα εξαρτηθεί από την πρωτοβουλία. Τίποτα δεν αποκλείουμε, εμείς είμαστε ανοιχτά μυαλά, ανοιχτοί ορίζοντες»...
www.eglimatikotita.gr


Read more...

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν καταλήγουμε σε λύση - Περιμένω τη διερευνητική εντολή



Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν καταλήγουμε σε λύση - Περιμένω τη διερευνητική εντολή
«Συζήτησα διεξοδικά σε κλίμα φιλικό τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Τσίπρα. Του πρότεινα να μετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση δυνάμεων με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «κατέστη κατανοητό ότι δεν μπορύμε να καταλήξουμε σε λύση αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε» και πρόσθεσε ότι «αποκτά νόημα και περιεχόμενο η δειρευνητική εντολή που θα λάβω αύριο».

 «Αλίμονο εάν πάμε σε τέλμα», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την προσπάθεια όχι με βάση το κομματικό συμφέρον.
http://newpost.gr

Read more...

Σκληρό «όχι» Καρατζαφέρη σε Σαμαρά - «Όχι» και από Ντόρα



Σκληρό «όχι» Καρατζαφέρη σε Σαμαρά - «Όχι» και από Ντόρα
Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης απέρριψε το ενωτικό κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για την Κεντροδεξιά, ενώ την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να αρνείται την πρόσκληση.

Ο κ. Καρατζαφέρης μέσω του τηλεοπτικού του σταθμού επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ αποκαλώντας τον «δοσίλογο» και «προδότη». «Μου λένε για συνεργασίες. Με ποιον να πάω; Με αυτόν που πρόδωσε, με αυτόν που δεν είχε το θάρρος να πάει και να φιλήσει το μνήμα της γυναίκας που τον έκανε άνθρωπο, που τον έκανε υπουργό σε ηλικία 38 ετών;» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συνέχισε την επίθεση στον κ. Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι εμμένει στην προσφυγή στις κάλπες, έχοντας ως στόχο την πρωθυπουργία. «Μου έλεγε ότι θα "με κάνει η Μέρκελ πρωθυπουργό"» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας: «Σε έκανε η Μέρκελ... κιμά».

«Δεν έχω καμία όρεξη να ανακατευτώ, εγώ θα είμαι παρών, όταν το επιβάλλουν οι καταστάσεις του μη παρέκει» είπε, συμπληρώνοντας ότι αισθάνεται «αηδιασμένος» με τα πέντε κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ συμπλήρωσε: «Και τώρα τι έχουμε; Ο πονηρός Βενιζέλος κάθεται στην άκρη και λέει "κόψτε τον λαιμό σας", ο Σαμαράς τα έχει χάσει και ο Τσίπρας φοβάται να γίνει πρωθυπουργός».

Από τα πυρά δεν γλίτωσαν ούτε οι... ψηφοφόροι λέγοντας: «Τώρα, έτσι που έγιναν τα πράγματα, ζητήστε από τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο να σώσουν τη χώρα» ενώ για τους πρώην ψηφοφόρους του, που επέλεξαν Χρυσή Αυγή είπε ότι αισθάνθηκαν «προδομένοι από τον Καρατζαφέρη σαν να ήταν γκόμενες που απατήθηκαν. Και τώρα παίρνουν τηλέφωνα και μου λένε ότι το μετάνιωσαν».

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες φέρουν και την Ντόρα Μπακογιάννη να αρνείται το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά. 
 http://newpost.gr

Read more...

Εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ & ιδρύει το ΚΟΔΗΣΟ ο Βενιζέλος! Λαγός η "Δεξιά Πρωτοβουλία"!


Αλλάζει όνομα, σύμβολα, ιδρυτική διακήρυξη και τις λίστες υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ...
Kαι η "Δεξιά Πρωτοβουλία"... η πάλαι ποτέ "Αριστερή Πρωτοβουλία" που κανένας δεν υπολογίζει μιας και στήριξε τον Μπενίτο, τώρα ζητάει τα ρέστα με σύγκλιση Συνεδρίου "επανίδρυσης"!
Συνέδριο χωρίς μέλη... μάλλον για μάζωξη ΚΟΔΗΣΟ Βενιζέλου μοιάζει!
Μέσω "press-gr"
Aποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές ανατροπές στο ΠΑΣΟΚ που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του, ενόψει των εκλογών που θα...
γίνουν πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα ξεκινώντας από το όνομα και το σύμβολο του, μέχρι την ιδρυτική του διακήρυξη.
Παράλληλα θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στην ηγετική ομάδα ενώ θα αλλάξει και τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών χωρίς να τηρήσει την σειρά εκλογής που προέκυψε την Κυριακή και προσθέτοντας νέα πρόσωπα.
Οι δραματικές ανατροπές στις οποίες θα προχωρήσει εκτιμά ότι θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κόμματος στους πολίτες και θα βοηθήσουν να αποκαταστήσει την σχέση του με την κοινωνία που διαταράχθηκε έντονα τα τελευταία δυο χρόνια υπό την ηγεσία Παπανδρέου.
Ο κ. Βενιζέλος θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον πράσινο ήλιο που αποτελεί το έμβλημα του από το 1974 όταν ιδρύθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ μέσω έκτακτου Συνεδρίου θα υιοθετηθεί νέα διακήρυξη που ουσιαστικά θα σημάνει την επανίδρυση του κόμματος.
Παράλληλα, στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων δεν θα λάβει υπόψη τη σειρά εκλογής των βουλευτών την Κυριακή που μας πέρασε αλλά θα φτιάξει τις λίστες (καθώς δεν θα υπάρχει σταυρός προτίμησης) με κριτήριο την ικανότητα των υποψηφίων και τις δυνατότητες τους να συμβάλουν στο νέο ξεκίνημα.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις ορισμένοι από τους βουλευτές που εξελέγησαν την Κυριακή ενώ αντίθετα θα εκλεγούν πρόσωπα που βρέθηκαν χαμηλότερα σε σταυρούς προτίμησης και νέοι υποψήφιοι.

Read more...

Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει αναγκαία πλειοψηφία για την δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου



Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει αναγκαία πλειοψηφία για την δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου
«Έχουμε διαπιστώσει διαφωνίες ανάμεσα στο δικό μας πρόγραμμα και εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κύρια σημεία της διαφωνίας είναι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, η λαθρομετανάστευση, ενώ οι απόψεις μας συγκλίνουν ως προς το Μνημόνιο, το οποίο ωστόσο πρέπει να συζητηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα. 


«Δεν υπάρχει αναγκαία πλειοψηφία για την δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου. Αν τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο αναγνωρίσουν το λάθος τους θα το δούμε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» διευκρίνισε.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, στα πλαίσια των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Θα ακολουθήσουν η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο
 http://newpost.gr

Read more...

Περιμένει και υπογραφή Βενιζέλου



Δεν έχει σταλεί ακόμη η επιστολή του Αλεξη Τσίπρα προς Μπαρόζ, Ρομπάι και Ντράγκι, για την οποία έγινε λόγο χθες. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η επιστολή δεν έχει ακόμη σταλεί γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να δεσμευτεί ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα του μνημονίου και να συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση προς την κατεύθυνση που επιθυμεί ο κ. Τσίπρας. Έτσι, περιμένουν να στείλουν την επιστολή, ενδεχομένως και με την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, δίπλα σε εκείνη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε λίγη ώρα που θα συναντηθούν στη βουλή οι δύο πολιτικοί αρχηγοί..enikos.gr

Read more...

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε την Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου που υπέγραψαν τον Μάρτιο οι 25 εκ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, παρότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει εκφράσει την επιθυμία να...
προστεθεί σε αυτό μια συνιστώσα μέτρων ανάπτυξης.

Ερωτηθείς στις Βρυξέλλες μήπως γνωρίζει αν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου, ο Μπαρόζο απάντησε μονολεκτικά «όχι», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον κ. Ολάντ.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητηθούν ευρωπαϊκά θέματα, η κατάσταση στην Ευρωζώνη και ειδικά το Σύμφωνο, καθώς και «πιθανά μέτρα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης», σύμφωνα με πηγή της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Γιούνκερ είχε πάντως πει χθες, μιλώντας σε μέλη του κοινοβουλίου του Λουξεμβούργου που τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης των προτάσεων του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας, ότι «είναι δυνατόν να προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης», αλλά εναντιώνεται στην επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου που ζητεί ο κ. Ολάντ.

«Τασσόμαστε υπέρ της αξιοποίησης των μέσων των διαρθρωτικών ταμείων και της αύξησης κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)», είχε πει.
 http://fimotro.

Read more...

Απαγορεύθηκε στη Γερμανία το βίντεο της Χρυσής Αυγής λόγω ναζιστικού περιεχομένου



Απαγορεύθηκε στη Γερμανία το βίντεο της Χρυσής Αυγής λόγω ναζιστικού περιεχομένου
Απαγορεύθηκε στη Γερμανία η προβολή του γνωστoύ βίντεο με το «εγέρθητι» από τη συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Συγκεκριμένα, χρήστης στο Twitter που διαμένει στη Γερμανία, αναφέρει σε ανάρτησή του πως δεν επιτρέπεται η προβολή του στο διαδύκτιο, λόγω ναζιστικού περιεχομένου.

Κάπως έτσι, αν κάποιος χρήστης που βρίσκεται εντός Γερμανίας επιχειρήσει να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο βίντεο θα ενημερωθεί πως το βίντεο αυτό δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα.

πηγή: topontiki.gr
http://newpost.gr

Read more...

AΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ


«Η καγκελάριος υποδέχεται μόνο πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών» δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ απαντώντας στο ερώτημα, αν η Α. Μέρκελ θα ήταν διατεθειμένη να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον...
Αλέξη Τσίπρα. Το φόντο του ερωτήματος ήταν η είδηση, ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει αίτημα για συνάντηση στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας. Από όσο ξέρει πάντως, πρόσθεσε, η καγκελαρία δεν έχει παραλάβει παρόμοιο αίτημα.
 http://fimotro.

Read more...

Οι πέντε «εντολές» του Π. Καμμένου

Απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών

 
 
Δύναμη σταθερότητας σ' ένα κλίμα αναξιοπιστίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το κόμμα του, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, και κάλεσε σε πανστρατιά όλους τους πολίτες που τάσσονται κατά του Μνημονίου, για τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

«Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων, και ο καθορισμός ΑΟΖ» είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επιτέθηκε με δριμύτητα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για τη στάση τους απέναντι στο Μνημόνιο, καθώς και στους τραπεζίτες, και είπε ότι το κόμμα του σηματοδοτεί επαναφορά της ηθικής.

«Το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε από σπόνσορες ούτε απο αφεντικά. Μόνο στους Έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό, αυτοί είναι τα αφεντικά μας» είπε ο κ.Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έστειλε στις εκλογές μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται από τη νέα τάξη πραγμάτων και χαρακτήρισε κίνδυνο για τη χώρα τις «δυνάμεις υποτέλειας», που «προβάλλουν την απειλή της ακυβερνησίας, ενώ την αποτελούν οι ίδιοι, γαντζωμένοι στις καρέκλες τους».

Υποστήριξε ότι «δεν συγκαλούν ούτε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους, φοβούμενοι την ανατροπή από την καρέκλα».

Εκτίμησε ότι γίνεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι τις τελευταίες μέρες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα «να γίνει κυβέρνηση μνημονιακή».

Απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών, λέγοντας ότι «οι τραπεζίτες μεσολαβούν μεταξύ της χρηματοδότησης των χωρών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παίρνοντας πολλαπλάσια επιτόκια και οδηγώντας κόσμο στη φτώχεια, κάτι που δημιουργεί νεοναζιστικά φαινόμενα».

Κάλεσε ακόμη τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία, και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση.

«Αν όχι, πώς δίνετε ψήφο ανοχής στον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος και ειπε ότι το μόνο δίλημμα είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το 68% του λαού είπε όχι στο μνημόνιο και σημείωσε ότι θα καλέσει όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να δώσουμε μια εθνική λύση τώρα».

Είπε ακόμη ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα, και κάλεσε σε πανστρατιά «για να προστατεύσουμε τη χώρα».
 protothema.gr

Read more...

Σοκ στο ΠΑΣΟΚ από τον... Βενιζέλο, "τελειώνει" και τον Παπανδρέου!...



Έτοιμος να αλλάξει όνομα και σύμβολα - Μεγάλες αλλαγές και στην... λίστα των επόμενων εκλογών! ...
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να φέρει... σοκ στο κόμμα!

Τι θα...
κάνει;

ΠΡΩΤΟΝ: Θα αλλάξει όνομα και σύμβολα!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Θα αλλάξει άρδην την ηγετική του ομάδα!

ΤΡΙΤΟΝ: Θα αλλάξει και τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών χωρίς να τηρήσει την σειρά εκλογής που προέκυψε την Κυριακή και προσθέτοντας νέα πρόσωπα (εκτός όλοι οι... κηπουροί!).

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Δέχεται πιέσεις ώστε να πει το ΝΑΙ και να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς να δίνει απάντηση...

Και όπως λέγεται, αυτή είναι μόνο η αρχή...

parapolitika.gr


Read more...

Ο Σαμαράς… ξύρισε το μουστάκι του Χρύσανθου



Ο Σαμαράς… ξύρισε το μουστάκι του Χρύσανθου
Το πρώτο θέμα συζήτησης στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, δεν είναι το προσκλητήριο Σαμαρά στην κεντροδεξιά, ούτε αν και από ποιους θα σχηματιστεί κυβέρνηση, ούτε το ποσοστό των εκλογών.

Πρώτο θέμα είναι οι πληροφορίες- προέρχονται από τον τρίτο όροφο, ότι στον «πρωινό καφέ» δεν μετέχει πλέον ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του Προέδρου επί σειρά ετών, με βαρύνουσα άποψη στην πολιτική και τη στρατηγική του κόμματος.

Το γεγονός δημιουργεί την εντύπωση ότι τις επόμενες μέρες θα… ξυριστούν και άλλα μουστάκια.

Read more...

Πλήγμα για τη Δημοκρατία η «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή, λέει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Εβραίους, πολίτες αυτής της χώρας, θεωρούμε ότι την 6η Μαΐου, με την εκλογή νοσταλγών του Φασισμού και του Ναζισμού, η Ελληνική Δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΙΣ, το οποίο συμπληρώνει ότι «έχουμε όλοι καθήκον να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού».

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι συμπολίτες μας, οι δημοκρατικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα μέσα ενημέρωσης, και οι άνθρωποι του πνεύματος και του Πολιτισμού, θα συστρατευτούν ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του Αντισημιτισμού».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λοβέρδος: Η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας



 
 
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έκρουσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
"Η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί", υπογράμμισε ο υπηρεσιακός, πλέον, υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Λοβέρδου τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης δεν την επιτρέπουν "οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις μας, αλλά ούτε και η κατάσταση στον τομέα της υγείας".

"Τη χαλάρωση στα δημοσιονομικά μεγέθη, στη διοικητική λειτουργία και εποπτεία και στη δημόσια υγεία θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός", είπε ο υπουργός, καλώντας όλους όσοι έχουν ευθύνη σε αυτήν τη φάση, να μην οδηγήσουν τη χώρα σε εσωστρέφεια, όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο με την πρόταση για δημοψήφισμα.

Read more...

Ο Βενιζέλος βάζει όρους στον Τσίπρα...



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντάται σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και ήδη έχει προαναγγείλει πως θα υπάρξει μία «πολύ ουσιαστική συνάντηση».

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο... ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επαναλάβει πρώτον την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ) και, δεύτερον, ότι ο μόνος όρος που θέτει το ΠΑΣΟΚ είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, εκτιμάται, επίσης, ότι θα προτείνει -εάν συγκροτηθεί κυβέρνηση- να αναλάβει την πρωθυπουργία στέλεχος που προέρχεται από την Αριστερά, κατά προτίμηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Βενιζέλος να προτείνει στον κ. Τσίπρα πρόσωπα, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Μανώλης Γλέζος ή, ακόμη ακόμη, να ζητήσει από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να ηγηθεί του κυβερνητικού σχήματος.

Σε περίπτωση που δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα οι επαφές του κ. Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η διερευνητική εντολή θα δοθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, εάν προκύψει ναυάγιο στη σημερινή συνάντηση με τον
Αλ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σκέφτεται να μην εξαντλήσει το περιθώριο των τριών ημερών που του δίνει το Σύνταγμα στο πλαίσιο της ανάθεσης της διερευνητικής εντολής.

Ενδεχομένως, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να τού ζητήσει να προχωρήσει στην επόμενη φάση που προβλέπεται και να μην μπει στη διερευνητική
διαδικασία.

in.gr


Read more...

«Συνέδριο τώρα...»



Άμεση διεξαγωγή συνεδρίου, «για να κάνουμε μια νέα αρχή, αντίστοιχη αυτής του 1974», ζητά, με σημερινή ανακοίνωσή της, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνοντας ότι το «αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν οδυνηρό για το ΠΑΣΟΚ», η «Αριστερή Πρωτοβουλία», στην ανακοίνωσή της, προσθέτει ότι «στην πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα, μέσα από την επιλογή του, μεταχειρίστηκε κυρίως τα κόμματα της λαϊκίζουσας αριστεράς για να στείλει ένα ύστατο και ηχηρό μήνυμα, για να δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων δεν πείθει και δεν είναι ελκυστικό».
Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε την «καθαρή ιδεολογική του ταυτότητα», ότι μετεξελίχθηκε «σ' ένα νεοφιλελεύθερο μηχανισμό εξουσίας, χωρίς μέριμνα για τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων» και προσθέτει ότι «ο κυβερνητισμός, που μας διέκρινε τα δύο τελευταία χρόνια, οδήγησε την χώρα σε πολλαπλά αδιέξοδα και το ΠΑΣΟΚ στην απομόνωση».  
enikos.gr

Read more...

"Ναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή"


Να κηρυχθεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα» και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε ερωτήση δημοσιογράφου σχετική με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β'ΠΠ στο Γ'ΣΣ. 

«Είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ναζιστικό κόμμα» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε : «Είναι σημεία των καιρών γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα». 

«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και σήμερα στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη.  
enikos.gr

Read more...

"Θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ"


Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη μίλησε στο metrogreece.gr για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.
«Δόθηκε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Καταδικάστηκαν οι πολιτικές εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής και αυτό είναι πολύ θετικό τόσο για το εσωτερικό της χώρας όσο και για το μήνυμα που στάλθηκε στη Ευρώπη. Παράλληλα, η ψήφος είχε και κάποια αρνητικά στοιχεία όπως είναι η άνοδος των δυνάμεων νεοναζιστικού προφίλ το οποίο είναι απαράδεκτο και πρέπει να το αναλύσουμε και να εξετάσουμε τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που άφησε χώρο ώστε να αναδειχθούν τέτοιες δυνάμεις», δήλωσε η κ. Κοντούλη.
Στην ερώτησή μας,  για το αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνουν εκλογές η κα Κοντούλη απάντησε «είναι σίγουρο, κατά την άποψή μας, ότι θα προκύψουν επόμενες εκλογές. Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Μετά τις εκλογές θα θέσουμε τα προγράμματά μας. Θέλουμε να υπάρξει ένα μέτωπο δυνάμεων με σκοπό να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. Ξεκαθαρίζουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ενδιαφερόμαστε για τους κυβερνητικούς θώκους. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας προκειμένου να στρέψουμε τη χώρα σε βιώσιμη κατεύθυνση.
Θα έπρεπε όλα τα κόμματα που θέλουν να σταματήσουν την κατρακύλα θα έπρεπε να επιδιώκουν να πάμε άμεσα σε εκλογές. Να δούμε τι θα αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες».  
Πηγή: metrogreece.gr
 enikos.gr

Read more...

Θέμα ηγεσίας θέτει ο Θ.Πάγκαλος


Τακτικό συνέδριο, στο οποίο θα τεθεί και το θέμα της ηγεσίας, αλλά και της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» σχολίασε απαξιωτικά τα περί ψήφου ανοχής του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Όποιος το είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής, είναι γελοίος».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τερατωδώς γελοίο και αντισυνταγματικό, να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός. Θέλει να καπηλευθεί με τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή. Δεν έπρεπε καν να τη δεχθεί».  enikos.gr

Read more...

Αύριο η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ...



Αύριο στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Κ.Ο.του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή προγραμματίζεται το... πολιτικό συμβούλιο του κόμματος...

Read more...

Η άρνηση της ΚΕΔΕ να δει τον Τσίπρα δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ πάσχει από “αρτηριοσκλήρυνση”…


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόσκληση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί σήμερα, 9 Μαΐου, με κοινωνικούς φορείς στο πλαίσιο της διαδικασίας της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης:
“Η ΚΕΔΕ δεν έχει κανένα συνταγματικό και θεσμικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.
Ως εκ τούτου θεωρεί ότι δε συντρέχει λόγος να εμπλακεί σε μία διαδικασία που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της.
Εξάλλου η ΚΕΔΕ, έχει καταθέσει τις προγραμματικές της θέσεις για το σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και είναι έτοιμη μετά από τον σχηματισμό κυβέρνησης να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το θεσμό και τη χώρα”.
 http://papaioannou

Read more...

«Όχι» συνδικαλιστών στην πρόταση Τσίπρα...



Ναυάγησε το σχέδιο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς στο πλαίσιο της διαδικασίας των ... διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης μετά από την άρνηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στη σχετική πρόσκληση.

Η πρώτη αρνητική απάντηση ήρθε από τη ΓΣΕΕ και ακολούθησε η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Επίσης «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ είπε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (εφοριακοί). Ο λόγος της άρνησης είναι τυπικός καθώς όπως ανέφεραν κύκλοι της Ομοσπονδίας οι επαφές στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής γίνονται με άλλα πολιτικά κόμματα και όχι με συνδικαλιστικές ομοσπονδίες.

Αρνητικά απάντησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο.

Σημειώνει ακόμη ότι οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί στον κ. Τσίπρα προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με τα πολιτικά κόμματα.

Επισημαίνει τέλος ότι στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.


Read more...

Δραγασάκη ή Κωνσταντόπουλο προτείνει ο Βενιζέλος...



Κωνσταντόπουλος: Δεν θέλω παιχνίδια με το ονομά μου...
Τον Γιάννη Δραγασάκη, τον άνθρωπο δηλαδή που βρίσκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Νίκο Κωνσταντόπουλο σκέφτεται να προτείνει για πρωθυπουργό μιας «κυβέρνησης ευρωπαϊκών δυνάμεων» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη... συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευ. Βενιζέλος, παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματός του από στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που τάσσονται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον Αντώνη Σαμαρά, επιμένει ότι η καλύτερη στρατηγική είναι «να εκτεθεί ο Τσίπρας». Κατά πολλούς, πάντως, μετά τη χθεσινή μετωπική σύγκρουση που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Αλέξη Τσίπρα, τα περιθώρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να διευκολύνει «κυβέρνηση Τσίπρα» ώστε να την εκθέσει, έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα. Την απάντηση για το πρόσωπό του στη θέση του πρωθυπουργού έδωσε μέσω του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θέλω παιχνίδια με το όνομά μου".

Την ίδια ώρα, ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον realfm 97,8 απέκλεισε το σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού.

Τέλος η ηγετική ομάδα

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αυτή που ο Ευ. Βενιζέλος ονόμασε «Γραμματεία του Εκλογικού Αγώνα» ουσιαστικά καταργείται, καθώς πολλά μέλη της, εκ των λεγομένων «πρωτοκλασάτων», δεν εκλέχθηκαν ούτε καν βουλευτές. Ούτως ή άλλως, μετά τις νέες εκλογές που όλα δείχνουν ότι έρχονται, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε ριζική ανανέωση της ηγετικής ομάδας, με νέα στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και στελέχη της «μεσαίας γενιάς», όπως ο Γιάννης Μανιάτης, ο Κώστας Καρτάλης κ.α.

Παράλληλα, σκοπεύει να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο επιτελείο του, κυρίως απαλλασσόμενος από παλαιότερους συνεργάτες του, στους οποίους φορτώνει και κάποια από τα λάθη του εκλογικού αγώνα. Λάθη, πάντως, που δεν θα άλλαζαν ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού το ΠΑΣΟΚ θα πλήρωνε τη διακυβέρνησή του.

Ιδρυτική πράξη επανίδρυσης

Ο Ευ. Βενιζέλος, μάλιστα, είτε βοηθηθεί είτε όχι από τον εκλογικό αγώνα, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε «ιδρυτική πράξη επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ».

real.gr


Read more...

Οι όροι Τσίπρα και οι σημερινές διαβουλεύσεις...



Διαδοχικές συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο (17.00), Αντώνη Σαμαρά (19.00) και Ευάγγελο Βενιζέλο (18.00) θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την ... διερευνητική εντολή που έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 20.00 το βράδυ θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα.

Το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς (11.00) και το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ την Τρίτη είχε επαφές με εκπροσώπους κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής και την Δημοκρατική Αριστερά.

Σήμερα, Τετάρτη, αποστέλλει επιστολές σε Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Θα επισημαίνει πως οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης δεν ισχύουν καθώς ο λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.

* Χθες, Τρίτη, παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
* Μεταξύ άλλων θέτει:
-Την ακύρωση των νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.
- Την ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα
- Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα.
- και δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέχρι σήμερα που θα συναντηθούν μαζί του, να έχουν πάρει πίσω τις υπογραφές τους από τις δεσμευτικές επιστολές που έστειλαν στην Ευρώπη, εάν θέλουν πραγματικά να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος καθώς αυτά που αναφέρει οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης δέχθηκε αίτημα από τον κ. Τσίπρα να αποσύρει την επιστολή του, είπε ότι η σκληρή διαπραγμάτευση δε γίνεται εντός Ελλάδας με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά εκτός με τους εταίρους, τους δανειστές, με συμφέροντα και απειλές. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Τετάρτη στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι η συνάντησή τους θα είναι ουσιαστική.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας είχε την Τρίτη διαδοχικές επαφές με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πρασίνων και της Κοινωνικής Συμφωνίας, στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στον κ. Τσίπρα και του ζήτησε να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς, με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου εμφανίστηκε και η Λούκα Κατσέλη.

Συγκεκριμένες προτάσεις για το πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κρίση ζήτησε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη. Όπως είπε «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα πλαίσιο, που να λεει μόνο αντιμνημόνιο»...


Read more...

Προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς απηύθυνε ο Αντ.Σαμαράς

«Πέρα από προσωπικές διαφορές»


Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, που βρίσκονται εντός και εκτός Βουλής, κάλεσε στη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου με φιλευρωπαϊκού προσανατολισμό «πέρα από προσωπικές διαφορές».

Η δήλωση Σαμαρά έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αναφερόμενος στους πέντε άξονες διαλόγου που έθεσε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι «άλλο η τροποίηση των όρων του μνημονίου και άλλο η μονομερής καταγγελία του».

Συμπλήρωσε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου που ζητεί ο κ. Τσίπρας οδηγεί αναπόφευκτα στην έξοδο από την ευρωζώνη και κάλεσε να σταματήσει «αυτή η ανευθυνότητα».

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι «αψυχολόγητες δηλώσεις για τις καταθέσεις» [σ.σ. του Δ.Στρατούλη] προκαλούν μεγάλη ανησυχία στον κόσμο.

«Ο λαός δεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η χώρα και να βγει από την ευρωζώνη» είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Ακόμη, κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να έχει συνέλθει ώς το απόγευμα». «Αν δεν το κάνει θα σημαίνει ότι ο ίδιος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο, για να πάμε ξανά σε εκλογές» σημείωσε.

Κατά τη συζήτηση στην Εκτελεστική Γραμματεία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμφώνησε με τη γραμμή του προέδρου και με τους όρους που έχει θέσει για στήριξη κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, με την εκτίμηση ότι έτσι θα αποκαλυφθεί η ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πάρει πίσω τις ακρότητες περί υπογραφών. Ανέφερε, ακόμη, ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμφώνησε με την πρόταση για πανστρατιά της κεντροδεξιάς.

Ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας ανέλυσε τις πέντε προτάσεις του κ. Τσίπρα, καταλήγοντας στο ότι αυτά που λέει είναι ανέφικτα, ενώ σε άλλα θέματα, όπως οι συντάξεις, η πρόταση της ΝΔ για αποκατάσταση των χαμηλότερων συντάξεων είναι πιο προωθημένη.

Ο Βύρων Πολύδωρας ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο «αραβικής άνοιξης», που έχει ξεκινήσει από το 2008. Πρόσθεσε ότι αυτό το σχέδιο είναι που υλοποιεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι σε αυτό αναφερόταν τότε, όταν είχε μιλήσει για «ασύμμετρες απειλές».
Υποστήριξε, ακόμη, ότι το διακύβευμα δεν είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», αλλά η ευρωπαϊκή τάξη της χώρας και, δυστυχώς, ο αστικός κόσμος δεν το έχει αντιληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Πολύδωρας, Κουμουτσάκος και Πανοζάχος επισήμαναν ότι η διεύρυνση σε πρόσωπα που δεν έχουν κοινωνικό εκτόπισμα και αντιστοιχίες, δεν έχει να προσφέρει τίποτε, πέρα από μια εικόνα που κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μυστική συνάντηση Καραμανλή- Καμμένου; ...



Μια περίεργη είδηση κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε την Κυριακή των εκλογών στη Ραφήνα με ... τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!
Η συνάντηση έγινε πριν πάει ο Καμμένος με το σκάφος στην Σαμοθράκη για να ψηφίσει και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Καμμένος ζήτησε από τον Καραμανλή να ηγηθεί μιας προσπάθειας για την αναγέννηση της ΝΔ με τους σημερινούς όρους και τις συνθήκες που έχουν προκύψει.
Ο Καραμανλής φαίνεται πως απέρριψε εν τη γεννέσει της μια τέτοια συζήτηση, καθώς δεν βρίσκονται καν στο μυαλό του τέτοια σενάρια.
Ωστόσο, ο Καμμένος μπορεί να επανέλθει με μια τέτοια πρόταση, ίσως και δημόσια , αφού όπως είπε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών , πως πολλά στελέχη της ΝΔ , συνομιλούν μαζί του, σκιαγραφώντας μία αναστάτωση στην κεντροδεξιά.
Το τι είναι αλήθεια και τι μύθος από όλα αυτά θα φανεί το επόμενο διάστημα.


Read more...

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ελλάς - Γαλλία συμμαχία (;)


Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνάντηση με τον νικητή των γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Humanite και επιβεβαιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η Humanite, απάντηση ακόμη δεν υπάρχει από τη γαλλική πλευρά.

Στο site της η Humanité, η οποία απηχεί τις απόψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας (PCF), προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να δει επίσης τον γενικό γραμματέα του PCF και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς Πιερ Λοράν. Σημειωτέον, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς είναι ο κ. Τσίπρας.
Ο Πιερ Λοράν απάντησε ήδη ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνάντηση αυτή θα είναι παρών και ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές  Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
Ο απεσταλμένος της Humanité στην Αθήνα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τις συναντήσεις αυτές, επειδή «τα εκλογικά αποτελέσματα της Αριστεράς στη Γαλλία και στην Ελλάδα μπορούν να στρέψουν την Ευρώπη προς μια πορεία κοινωνική, πέρα από τα μέτρα οικονομικής λιτότητας και τις άκαμπτες απαιτήσεις του Δημοσιονομικού Συμφώνου».
Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι «να αναζητήσει με τους συνομιλητές του σημεία πολιτικών συγκλίσεων μεταξύ των διαφορετικών προγραμμάτων των δυνάμεων της Αριστεράς».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...