Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Απολογισμός της 1ης μέρας…



Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Η ΝΔ θα ανακυκλώσει τα πολιτικά επιχειρήματα και το πρόγραμμα του 2004. Φαίνεται ότι ο Γιώργος Σουφλιάς και το Πρόγραμμα του διεκδικούν το βραβείο των περισσότερων επανεκδόσεων.
Ο Πρωθυπουργός έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια. Ήδη φόρεσε το κοστούμι του αντιπολιτευόμενου.
Σαν να μην πέρασε μία μέρα: νοικοκύρεμα των οικονομικών, έλεγχος της φοροδιαφυγής, περιορισμός του κράτους… εις το όνομα της απογραφής το 2004, στο όνομα των εκλογών το 2009.
Δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με το θολό διάγγελμα του ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές.
Οι Υπουργοί και οι Βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.
Ο κομματικός μηχανισμός της ........
ΝΔ είναι υπό διάλυση.
Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να αγγίζει το ταβάνι.
Ο Παπανδρέου κρατά χαμηλούς τόνους και εστιάζει στην Ελλάδα.
Πρώτο σύνθημα από το ΠΑΣΟΚ: «με πάθος για την Ελλάδα».
Το ΠΑΣΟΚ έχει συνειδητοποιήσει ότι η αυτοδυναμία χρειάζεται μεστό και απλό λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα σηκώσει και πάλι το κύριο βάρος της προεκλογικής περιόδου.
Ο πολιτικός λόγος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι φτωχός, ξύλινος, άναρθρος και εκνευριστικός.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο δικό τους κόσμο και μιλούν για τραύμα στο δικομματισμό. ξέχασαν την κυβερνητική προοπτική.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι εξαφανισμένοι.
Οι δημοσκοπήσεις είναι έτοιμες.
Οι πολίτες επέστρεψαν από τις διακοπές τους…
Τα blogs και τα social media δουλεύουν στο φουλ
Το ΠΑΣΟΚ έχει έντονη παρουσία στα social media.
Η πρώτη μάχη των εντυπώσεων θα δοθεί αύριο στο Θησείο



Read more...

Η Τελευταία δημοσκόπηση πριν το διάγγελμα. Metron analysis για το αυριανό Ποντίκι



Δείτε προηγούμενες δημοσκοπήσεις για συγκρίσεις εδώ εδώ , εδώ εδώ , εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ



Read more...

Γ.Πρετεντέρης: Με εξέπληξε θετικά ο Παπανδρέου...


Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε. Ο Ντερμπεντέρης είπε καλή κουβέντα για τον Παπανδρέου. "Με εξέπληξε θετικά η ηπιότητα του λόγου του. Μίλησε για "σχέδιο" , για "θέληση" να λύσει τα προβλήματα" . Ο Τσίμας επίσης πρόσεξε κάτι...

σωστό. "Ο Παπανδρέου δεν ανέφερε σε κανένα σημείο του λόγου του τη λέξη ΠΑΣΟΚ, παρότι αυτό ήταν γραμμένο πίσω του" .




Read more...

Αλαζόνες...


Μπήκαν κιόλας στη μάχη με τη "συνταγή" στο τσεπάκι. Τους την έδωσε ο "Κουρασμένος" λίγο πριν το διάγγελμα: Ό,τι και να σας λένε, εσείς δεν απαντάτε. Απλά, θα...

τους λέτε αλαζόνες. Και θα του ξαναλέτε.
Το εφάρμοσαν με φοβερή ακρίβεια απόψε, την ίδια, κατά σύμπτωση, ώρα, σε διαφορετικά κανάλια και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η Ντόρα εναντίον του Ευθυμίου (ALTER) και ο Μεϊμαράκης εναντίον της Βάσως Παπανδρέου (MEGA) .
Θα εκσφενδόνισαν τουλάχιστον από 4 φορές ο καθένας (ο μουστάκιας, ίσως και 6) την λέξη "αλαζών" εναντίον των αντιπάλων τους.
Μοντέρνοι πολιτικοί. Με σύγχρονο, ριζοσπαστικό λόγο...

nonews-news


Read more...

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ...


Print this post Αφού μεθόδευσε να μην εκδοθεί ο Χριστοφοράκος, αφού μεθόδευσαν όσα μεθόδευσαν με τον Ζαγοριανό και τη Δικαιοσύνη, αφού διέλυσε την Οικονομία, ο Καραμανλής έδειξε αυτό που ξέρουν οι περισσότερο. Είναι ανήμπορος να κυβερνήσει. Εμείς σας κάνουμε μια πρόβλεψη. Σε 40 ημέρες από σήμερα ο Καραμανλής ΔΕΝ θα είναι πρωθυπουργός αλλά ΔΕΝ θα είναι ούτε πρόεδρος της Ν.Δ.
fimotro


Read more...

"Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε"



ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

"Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για το αύριο των παιδιών μας. Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, νέα πορεία. Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε. Δεν τίμησε την διπλή λαική εντολή και δεν τήρησε αυτονόητες αρχές και αξίες. Έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνάει η χώρα Σήμερα δεν αναμετριούνται τα κόμματα αλλά δύο διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές.
Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα...

μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη μαζί. Έχουμε την γνώση την πολιτική βούληση ,ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε προτείνει λύσεις που σέβονται το βιος του Ελληνικού λαού. Λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροπολιτικά και ισχυρά συμφέροντα των λίγων. Έχουμε σχέδιο ανάπτυξης εξόδου από την κρίση που μαστίζει την ζωή των πολιτών. Έχουμε την δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατάει την χώρα καθηλωμένη.
Απευθύνομται σε όλους τους Έλληνες, τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι σε μια εθνική προσπάθεια για την ενότητα των Ελλήνων που θα βασίζεται στις αξίες και αρχές που όλοι μοιραζόμαστε. Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε".




Read more...

"Kατέρρευσε o Πρωθυπουργος" λέει ο Παπανδρέου



Δεν τίμησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Προοδευτική λύση η πρόταση του ΠαΣοΚ.
Έχουμε την γνώση, ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε προτείνει λύσεις εφικτές και δίκαιες που υπηρετούν τον πολίτη.
Έχουμε σχέδιο ανάπτυξης και σχέδιο εξόδου από την κρίση. Έχουμε την δύναμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο...



... θα χρειαστεί η συνεργασία όλων που θέλουν να δουν τον τόπο να αναπτύσσεται και να δημιουργεί. Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.
Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε...



Read more...

ΕΠΕΣΕ!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΛΥΤΡΩΣΗ!

Ισως αυτή είναι η μοναδική ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που πήρε εδώ και 6 χρόνια!

Διπλή απελευθέρωση για την Ξάνθη, αν οι εκλογές γίνουν την 4η Οκτωβρίου, μιας και τότε γιορτάζουμε και την απελευθέρωση από τους Βούλγαρους...
krogias.


Read more...

Όλη η ομιλία του ...κουρασμένου πρωθυπουργού



"Μπροστά στην δύσκολη αυτή πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με σχέδιο και βούληση. Να μας βγάλουν από την λύση πιο δυνατούς.
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχει. Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα αλλά μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν τον τόπο. Οι πιο δυσάρεστες συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης έφθασαν στην χώρα μας. Αν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι...
θα είναι μεγάλοι. Βεβαίως οι επιπτώσεις της κρίσης θα ήταν χειρότερες αν δεν είχαν παρθεί μέτρα. Γιαυτό η ύφεση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Γιαυτό η ανεργία δεν πήρε τρομακτικές διαστάσεις όπως σε άλλες χώρες. Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό.
Η οικονομία μας αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κληροδότησε στον τόπο ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα εκρηκτικό δημόσιο χρέος σε εποχές που ήταν ευνοικό το περιβάλλον και δεν κάνει αυτοκριτική. Το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση των ευθυνών. Ένα ενδιαφέρει πως θα υπερβούμε τα προβλήματα χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια ηρεμία του τόπου.
Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι με το δημόσιο χρέος. Πρέπει να υπάρξει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας. Έχουμε ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις.

Τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται με έναν τρόπο. Διαρθρωτικές αλλαγές με νέες δομές που διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Αυτές οι τολμηρές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν γιατί τις ζητάει ο τόπος. Είναι απαραίτητη προυπόθεση για μια νοικοκυρεμένη πολιτική και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης.

Στόχος μου ήταν να προχωρήσουν όλα αυτά αταλάντευτα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Αλλά έπρεπε να υπάρχει το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον το οποίο δεν υπάρχει. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα προκαλέσει εκλογές και θα εκβιάσει εκλογές κατά του Παπούλια με μικροπολιτική σκοπιμότητα. Με τον εκβιασμό αυτό προχωρά η χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο και είναι αυτό είναι ανευθυνότητα. Η χώρα δεν αντέχει προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο. Από την στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη της αντιπολίτευσης σε λίγους μήνες θα είναι ότι χειρότερο για την οικονομία. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν.

Επειδή η λήψη των αναγκαίων τρόπων της οικονομίας δεν μπορεί να περιμένει επιβάλλεται ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου με μια κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά.
Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σέρνεται για 6 μήνες σε προεκλογική περίοδο.

Την προεκλογική περίοδο δεν θα φανούμε ευχάριστοι και δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις θα είμαστε αληθινοί αφού οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο δρόμο που είναι η διέξοδος από την κρίση και την άλλη πλευρά. Ο εύκολος δρόμος είναι η επιλογή της ανευθυνότητας. Ο δύσκολος δρόμος οδηγεί σταδιακά στην ανάκαμψη με γερά θεμέλια για όλους. Ο εύκολος δρόμος θα βαθύνει την κρίση τελικά όμως αυτός ο δρόμος θα φέρει σκληρότερα μέτρα με πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί πρόδηλη αντίφαση όταν η αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογεί χωρίς να προτείνει ούτε ένα μέτρο. Το ΠΑΣΟΚ παραπλανά καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Οι πολίτες θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό καθορίζοντας την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και βεβαίως για τους πολίτες.

Με πίστη στις ευθύνες μας θα δώσουμε την μάχη να βγάλουμε την χώρα από την δύσκολη οικονομική κρίση.

Ζητώ νωπή εντολή για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δημιουργήσουμε γερές βάσεις για την οικονομία. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο για να ζητήσω προκήρυξη εκλογών"



Read more...

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!


Πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.. Αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και αμέσως μετά ο Καραμανλής θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

fimotro

Read more...

ΣΤΙΣ 8 ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Μα ήρθε το πολυαναμενόμενο sms πριν από λίγο. Και σε εμάς και σε όλους τους πολιτικούς συντάκτες. Στις 8 ακριβώς το διάγγελμα του Καραμανλή. Ανακοινώνει εκλογές ο Καραμανλής για τις 4 Οκτωβρίου. Από το πρωί το γράφουμε και η πληροφορία ήταν σωστή.
fimotro


Read more...

Παρέμβαση Παπούλια κατά της εκλογολογίας



Παρέμβαση, με νόημα, έκανε ο Κάρολος Παπούλιας με αφορμή την εκλογολογία των τελευταίων ημερών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνάντηση που είχε, την Τετάρτη, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, είπε ότι το μέλλον είναι εδώ, εννοώντας τη νεολαία, και όχι με το να ασχολούμαστε, όπως είπε, αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο Κάρολος Παπούλιας θα υποδεχτεί, την Πέμπτη το πρωί, τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρκο Κυπριανού.


Read more...

Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν διλήμματα… στράτευση στο ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου, συνεχιστή της πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου


Του Παναγιώτη Σφόνη
Η λαίλαπα της Ν.Δ. έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τον τόπο.
Εργαζόμενοι σε απόγνωση, χωρίς να μπορούν να διαβιώσουν…
Στρατιές ανέργων στην πλήρη εξαθλίωση…
Απερίγραπτη η κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία…
Χιλιάδες επιχειρήσεις σε οριστική κατάρρευση…
Ανύπαρκτη η έννοια της δικαιοσύνης και των αδέκαστων δικαστών…
Τα σκάνδαλα των υπουργών, golden boys, κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού μαζί με τους πρωθυπουργικούς φίλους, έχουν απαξιώσει πλήρως το πολιτικό σύστημα…
Οι πολίτες προσομοιάζουν με υπηκόους μοναρχών του μεσαίωνα…
Για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση η Ελλάδα αποτελεί διεθνές “παράδειγμα προς αποφυγή”…
Η κρίσιμη ώρα πλησιάζει!
Κι εδώ δεν υπάρχουν διλλήματα, ναι μεν αλλά, πολιτικοί “αλληθωρισμοί”, βλέψεις επίδοξων δελφίνων, πολιτικάντηδων που προσβλέπουν σε νέες καριέρες, προσωπικές φιλοδοξίες. Στράτευση στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου για να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο την οδήγησε ο μικρός πολιτικός Κ. Καραμανλής.
Είναι η ώρα της νέας μεγάλης ΑΛΛΑΓΗΣ, που συμπίπτει με την 3η Σεπτέμβρη 1974, την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, που άλλαξε και μεταμόρφωσε την Ελλάδα του εμφυλίου και των ταγματασφαλιτών, την Ελλάδα του αστυνομικού κράτους της βίας και νοθείας, των δολοφονιών πολιτικών αντιπάλων, του Κ. Καραμανλή, της χούντας των συνταγματαρχών, της αστυνομοκρατίας και καταστολής στη μεταπολίτευση.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη ενότητας της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της σοσιαλιστικής αριστεράς, με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης όλων των πολιτών απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο και την αγωνιστική πορεία του ελληνικού Λαού.
Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές «λύσεις» με την επικάλυψη της συναίνεσης για την νομή της εξουσίας. Στράτευση για ένα νέο ’81!
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το σημείο αναφοράς και ενότητας, σηματοδοτεί την ΑΛΛΑΓΗ για μια νέα Ελλάδα των εργαζομένων και δίνει το στίγμα για την ενίσχυση και θωράκιση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα διλήμματα τελείωσαν!



Read more...

Ο Παυλόπουλος προετοιμάζει τον μηχανισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για εκλογές!



Η επίκληση εθνικού συμφέροντος εκ μέρους του κ. Γιώργου Σουφλιά, σε συνδυασμό με τον «κίνδυνο» για την οικονομία που περιέγραψε ο Ευάγγ. Αντώναρος, θα αποτελέσουν και το επιχείρημα στο οποίο θα στηριχθεί η διαφαινόμενη απόφαση για εκλογές.Ήδη στις διευθύνσεις εσωτερικών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας έχουν σταλεί οι νέοι,διορθωμένο εκλογικοί κατάλογοι,ενώ πριν από λίγη ώρα,η Ένωση Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων,απέστειλε στα μέλη της fax και e-mail με την νέα διάταξη που απαγορεύει την δημοσίευση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από τις εκλογές!Την διάταξη του άρθρου 7 του Ν.3603/2007, ζήτησε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος να σταλεί σε όλες τις Ενώσεις Ιδιοκτητών ΜΜΕ και συντακτών.



Read more...

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν υπουργικά τριήμερα σε θαλαμηγούς μέσω ΕΟΤ



Αναρωτιόμασταν στις 23 Ιούλη ποιος είναι ο σεμνός και ταπεινός υπουργός… και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μας είπαν σήμερα!

Ποιος υπουργός διέπλευσε το Αιγαίο με κότερο πολυτελείας; (Sibilla, 23 Ioύλη 2009)
Γιατί πληρώθηκε η «κρουαζιέρα» με τα χρήματα του υπουργείου;
Ποια ήταν η παρέα του υπουργού που κάνει το χουβαρντά με τα χρήματα του ελληνικού λαού;
Το τιμολόγιο στον Πειραιά νομίζουν ότι μπορεί να εξαφανιστεί;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Για τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα: «ΣΕΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ μαζί με την συντροφιά του ΣΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ, ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 13.000 ΕΥΡΩ (4.430.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΧ.) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ κατά τρόπο σκανδαλώδη από τον Έλληνα φορολογούμενο ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
»
Όπως γνωρίζετε, απεκαλύφθη ότι πέρυσι τον Αύγουστο ο τότε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και σημερινός Υπουργός Παιδείας απόλαυσε μαζί με τη συντροφιά του τριήμερες διακοπές στο υπερπολυτελές ταχύπλοο σκάφος ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ.
Με νεότερα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μας, οι παραπάνω σεμνές και ταπεινές διακοπές πληρώθηκαν και μάλιστα ακριβά με χρήματα του Ελληνικού λαού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών υπ΄αριθμ. 019/31-7-08 (της εταιρείας ΘΑΛΕΙΑ Ν.Ε.Π.Α, που είχε ναυλώσει τη θαλαμηγό ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ για το διάστημα 7/8 έως 10/9), το Υπουργικό αυτό τριήμερο πολυτελούς αναψυχής από 14/8 έως 17/8/08, κόστους 40.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από 13.000 ευρώ την ημέρα, είχε προπληρωθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, η Διοίκηση του διορίζεται από την Κυβέρνηση και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα με συγκεκριμένους σκοπούς δημοσίου συμφέροντος. Σε καμία, λοιπόν, περίπτωση δεν είναι ηθικά ή νομικά επιτρεπτό να λειτουργεί ως χρηματοδότης πολυτελών πακέτων διακοπών Κυβερνητικών στελεχών και της εκάστοτε συντροφιάς τους…
Ολόκληρο το κείμενο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ΕΔΩ



Read more...

Συνέντευξη Σπύρου Κουβέλη στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ 105,8» και στον δημοσιογράφο Στρατή Τριλίκη


[kouvelisuntitled.jpg]


Συνέντευξη Σπύρου Κουβέλη στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ 105,8» και στον δημοσιογράφο Στρατή Τριλίκη

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Read more...

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου

Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009, 19:30 Θησείο Παρακολούθησέ την ζωντανά στο live.pasok.gr


Read more...

Με ασπιρίνες δεν καταπολεμάς τον «ΚΑΡΚΙΝO»




Διαβάσαμε στο olympia ένα πολύ καλό κείμενο για ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και έχουμε να συμπληρώσουμε τα έξης.
1ΟΝ είναι απαραίτητη η απομάκρυνση της ανεκδιήγητης ΥΠΕΞ από το υπουργείο, διότι απλά, εκτελεί εντολές υπερατλαντικές οι όποιες είναι μερικές φορές και κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.
2ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του εργολάβο-υπουργού από το ΥΠΕΧΩΔΕ διότι έγινε πλέον εμφανής η συνεργασία – εξάρτηση του από τα μεγάλο-διαπλεκόμενα λόγω της θρασύτατης και προκλητικής στήριξης εκ μέρους των.
3ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του ανάλγητου ΥΠΟΥΡΓΟΥ Υγείας διότι άφησε να διαλύσει η περίθαλψη και τα νοσοκομεία για να θησαυρίσουν οι φίλοι του οι μεγαλογιατροί με τα ιδιωτικά κέντρα.
4ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του ανεκδιήγητου ΥΠΕΣ διότι διέλυσε την ασφάλεια του πολίτη προς όφελος των σεκιούριτι και των πάσης φύσεως ΝΟΝΩΝ.
5ον είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του «κλειδαρά» υπουργού διότι είναι πολύ λίγος, με πολύ μικρές οικονομικές γνώσεις, αυτή την δεδομένη στιγμή ,(λογω της διεθνούς οικονομικής κρίσης) για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα γεω-οικονομικά προβλήματα.
Όταν κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ χωλαίνουν με μια ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΑΤΙΑ ..πέντε βασικά υπουργεία σου η πας σε ριζικό ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (εάν θέλεις να παραμείνεις) η πας σπίτι σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι …ασπιρίνες στον ΚΑΡΚΙΝΟ.


Το άρθρο του olympia

Είναι απαραίτητη η απομάκρυνση του κυρίου Σουφλιά και της κυρίας Μπακογιάννη εάν ο πρωθυπουργός θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης.

Η κύρια στόχευση όμως πρέπει παραμένει η “επαναφορά στο μαντρί” των ψηφοφόρων που προτίμησαν είτε το ΛΑΟΣ ή την αποχή στις προηγούμενες εκλογές. Για να επιτευχθεί αυτό είναι μονόδρομος τουλάχιστον δύο “δομικές” και “σαρωτικές” αλλαγές. Εάν δεν γίνουν η καταστροφή θα είναι οριστική και αμετάκλητη εάν ακούσουμε ειδήσεις τύπου “η κυρία Μπακογιάννη μετακινείται στο Εσωτερικών” κλπ κλπ. Αναλύουμε:
Πρώτη κίνηση είναι η απομάκρυνση της κυρίας Μπακογιάννη από κυβερνητικό σχήμα. Η κυρία Μπακογιάννη είναι κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατία αλλά και για τα στελέχη. Είναι ο άνθρωπος που μετατόπισε τις ευθύνες για το σκάνδαλο siemens προς τα δεξιά τόσο με την εμπλοκή του ονόματος της στο παρελθόν όσο και με την “γκάφα” του ΥΠΕΞ με τη φυγή Καραβέλλα.
Υπάρχει όμως και ένας λόγος ισχυρός που επηρεάζει το σύνολο του εκλογικού σώματος. Το πρόσφατο αφιέρωμα μεγάλης Σουηδικής εφημερίδας που την αναδεικνύει ως τον επόμενο ηγέτη της χώρας. Ένα αφιέρωμα που αναδεικνύει το γενεαλογικό της δέντρο, την οικογενειακή τραγωδία που έζησε, καταλήγοντας ότι η φυσική πορεία των πραγμάτων είναι η πρωθυπουργία. Γιατί όμως η Σουηδία και γιατί εμπλέκεται το όνομα του Carl Bildt στο άρθρο;
Θα μπορούσε να είναι οι κοινές σχέσεις του Σουηδού και της Ελληνίδας ΥΠΕΞ με την λέσχη Μπίλντεμπεργκ όχι ως σενάριο συνωμοσιολογίας αλλά ως σημείο σύγκλισης απόψεων. Διαβάστε σχετικά και το αποκαλυπτικό άρθρο του Ταχάλια για τον Σουηδό που μας προϊδέαζε για τις εξελίξεις .
Θα μπορούσε να είναι απλώς η εκνευριστική υποστήριξη στα Τουρκικά συμφέροντα πέραν κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου που η Σουηδία εκδήλωσε ανοιχτά και χωρίς περιστροφές. Αυτό όσον αφορά τον Σουηδό ΥΠΕΞ έχει απλή εξήγηση αφού τα προσωπικά του οικονομικά συμφέροντα ταυτίζονται με τις Τουρκικές επιδιώξεις. Για την κυρία Μπακογιάννη όμως τι εξήγηση μπορεί να έχουν άραγε; Τι εξήγηση μπορεί να έχει η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για την Τουρκική θηριωδία και τις μεθοδεύσεις στη Θράκη που αφήνει το ΥΠΕΞ αδιάφορο; Για τη Θράκη υπάρχει και αυτό το δεδομένο. Η εξήγηση για τον Σουηδό που είναι εμφανής (παρότι κατακριτέα) μπορεί να μην ισχύει γιατί τα κρούσματα αδιαφορίας για την ορθή τέλεση των καθηκόντων είναι πολλαπλά. Όταν λ.χ. ο Βρετανός ΥΠΕΞ ενεργοποιείται προσωπικά και κάνει άνω κάτω την Ελληνική κυβέρνηση για το νεφρό ενός νεκρού Άγγλου υπηκόου, τι θα έπρεπε να κάνει το Ελληνικό ΥΠΕΞ για τις μεθοδεύσεις Μπερίσα εναντίον των Ελλήνων της Αλβανίας;
Η απομάκρυνση λοιπόν της ΥΠΕΞ είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για τον “δομικό ανασχηματισμό”.
Πάμε τώρα στην περίπτωση Σουφλιά. Η ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος όλα αυτά τα χρόνια δεν βαρύνει αποκλειστικά τον κύριο Σουφλιά. Στην εκλογική βάση όμως της ΝΔ φαίνεται απίστευτη η συνεχιζόμενη εμπλοκή των “βαρώνων” και ιδιαίτερα του Εθνικού κατασκευαστή.
Ιδιαίτερα ο ανηλεής πόλεμος που διεξάγουν τα μέσα στα οποία συμμετέχει ο κύριος Μπόμπολας -αφήνοντας στο απυρόβλητο τον κύριο Σουφλιά- (θυμηθείτε την υπόθεση Μαγγίνα σε αντιπαράθεση με τον ΥΠΕΧΩΔΕ) κάνει τον μέσο ψηφοφόρο να αγανακτεί για το πως ο κύριος Σουφλιάς εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυβερνητικό σχήμα.
Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και η υπόθεση ΧΥΤΑ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και για το σύνολο του εκλογικού σώματος. Οι προκλητικές φωτογραφίες με τη φύλαξη των ελκυστήρων του εργολάβου αλλά και τα έμμεσα οφέλη από την καταστροφή προς συγκεκριμένη κατεύθυνση αφαιρούν κάθε επιχείρημα για την ειλικρίνεια των προθέσεων του πρωθυπουργού σχετικά με το περιβάλλον.
Η απομάκρυνση Σουφλιά λοιπόν από το κυβερνητικό σχήμα είναι εξίσου αναγκαία για να πεισθεί έστω και στο ελάχιστο ο μέσος ψηφοφόρος ότι κάτι θα αλλάξει πραγματικά.
Εάν δεν κάνετε τις ενέργειες αυτές κύριε Πρωθυπουργέ, κάθε ανασχηματισμός θα μια τρύπα στο νερό. Εάν δεν κάνετε αυτές τις κινήσεις κύριε Πρωθυπουργέ κηρύσσοντας παράλληλα ανηλεή πόλεμο στους “νταβατζήδες” τους μήνες που απομένουν, καλύτερα για εσάς να παραιτηθείτε και να κηρύξετε εκλογές το συντομότερο.


ixnos.blogspot.com

Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!


Αύριο το πρωί στις 11 εκτός απροόπτου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αμέσως μετά θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα στην πόρτα της Βουλής. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Η πολιτική συντάκτρια Χριστίνα Κοραή πριν από λίγο έγραψε στην ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας ότι ο Καραμανλής θα πάει σε εκλογές "εξπρές" την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Τώρα τρέχουν όλοι!...
fimotro


Read more...

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 4 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 11 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΕΥΡΥΤΑΤΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ



Μας ρωτάτε εάν μπορεί να πάει τόσο γρήγορα σε εκλογές ο Καραμανλής. Δηλαδή εάν μπορεί να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής με εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου. Φυσικά και μπορεί. Γιατί το κατώτατο χρονικό όριο που μπορεί να πάει σε εκλογές μετά τη διάλυση της Βουλή είναι 22 ημέρες... Ο Καραμανλής θέλει η προεκλογική περίοδος να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη. Αφενός για να μειώσει τις πιθανότητες να υπάρξουν απρόοπτα γεγονότα και αφετέρου για να μην υπάρξει περαιτέρω κυβερνητική φθορά.



Read more...

Η σκληρότερη εκλογική αναμέτρηση της δεκαετίας


@ Έφτασε η ώρα ο Καραμανλής να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.
@ Πιθανότητα σήμερα στις 8 το βράδυ θα απευθύνει διάγγελμα τον ελληνικό λαό και θα προκηρύξει εκλογές. .
@ Απομένει να δούμε την επιχειρηματολογία που θα χρησιμοποιήσει. @ Και τις κινήσεις που θα συνοδεύσουν την απόφασή του αυτή.
@ Για παράδειγμα θα «καθαρίσει» τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ από τους Βατοπεδινούς και όσους έχουν προκαλέσει με την συμπεριφορά τους τα τελευταία χρόνια;
@ Το βέβαιο είναι ότι ο Καραμανλής θα προσπαθήσει εμφανιστεί ως «εθνικός ηγέτες» που βάζει πάνω από το παραταξιακό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου.
@ Αυτό λέγεται αλλιώς και… οικογενειακό σύνδρομο.
@ Πάντως στη Ν.Δ γίνεται στην κυριολεξία χαμός.
@ Και θα χρειαστούν μέρες για να πάρει μπροστά ο εκλογικός μηχανισμός της.
@ Ξεκινάει, επομένως, αυτή την προεκλογική περίοδο από την χειρότερη δυνατή θέση.
@ Και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να βελτιώσει την θέση της και να μειώσει την ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ.
@ Το στοίχημα του Καραμανλή είναι να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση σε «ντέρμπι».
@ Ώστε να ανακόψει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.
@ Όμως πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει.
@ Το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει ουσιαστικό προβάδισμα.
@ Και μπορεί να δημιουργήσει «ρεύμα νίκης» που θα διευρύνει και άλλο την ψαλίδα.
@ Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να τα… δώσει των υπέρ πάντων αγώνα.
@ Να κάνει πολύ σκληρό προεκλογικό αγώνα και να πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
@ Απομένει να δούμε την στρατηγική που θα ακολουθήσει αλλά και πως θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ.
@ Το σίγουρο είναι ότι όλα όσα θα γίνουν στην προεκλογική περίοδο ια επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. .
@ Θα μετρήσουν οι στρατηγικές, οι τακτικές και κυρίως το ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη.
@ Ξεκινάει, λοιπόν, μια εξαιρετικά δύσκολη προεκλογική περίοδος.
@ Και βαδίσουμε στην σκληρότερη εκλογική αναμέτρηση της δεκαετίας.
@ Παρακαλώ… προσδεθείτε.

http://e-politico-gr.blogspot.com/

Read more...

Μίση και πάθη στη Νέα Δημοκρατία


"Ημέρες διχασμού ζουν στη Νέα Δημοκρατία και τα παλαιά μίση και πάθη αναβιώνουν. Στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα η σύγκρουση είναι μετωπική για το εάν πρέπει να γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές......"



Read more...

Αποφασίζει "σύγκρουση" και φυγή "προς τα εμπρός" με δομικό-σαρωτικό ανασχηματισμό;

Όλα δείχνουν και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν ότι τελικά ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής αφού τους άκουσε όλους, αποφασίζει «το αργότερο μέχρι την Πέμπτη» και ανακοινώνει σαρωτικό-δομικό ανασχηματισμό και ΟΧΙ πρόωρες εκλογές (σχεδόν είχαν «κλειδώσει» για τις 11 Οκτωβρίου).

Τελικά πείστηκε ότι θα πρέπει να παραμείνει και να δώσει ο ίδιος τη μάχη μέχρι την ημέρα της προεδρικής εκλογής – εάν δεν υπάρξει συναίνεση στο Πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας – και να μην παραδώσει ΤΩΡΑ την διακυβέρνηση της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου και την ΝΔ στην Ντόρα. Η… έκρηξη ΟΛΗΣ της «καραμανλικής πτέρυγας» φέρεται να έφερε πολλαπλά αποτελέσματα στις αποφάσεις του κ.Καραμανλή.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ την Ντόρα, τον Σουφλιά, τον Μεϊμαράκη, τον Παπαθανασίου κ.α. και παράλληλα θα… συγκρουστεί με όσους είχε αποκαλέσει το 2004 ως «νταβατζήδες». Φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να γνωρίζει ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ θα πράξει ο Πρωθυπουργός και ΕΑΝ τελικά θα κάνει όλα τα παραπάνω.
Το σίγουρο είναι ότι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τις προθέσεις του. Εκτός εάν απλώς… μπλοφάρει με όλα τα ενδεχόμενα. Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε και θα κρίνουμε… Κοντός ψαλμός αλληλούια…!

Πάντως ορισμένοι...κορυφαίοι υπουργοί τη κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν σήμερα με τον πρωθυπουργό και ο Γ.Αγγέλου τους είπε "απο την Πέμπτη..."(εαν είστε υπουργοί)!

orfni.blogspot.

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΕ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" ΚΑΙ "ΠΑΝΔΩΡΑ"...

fimotro



Read more...

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 200.000 ΕΥΡΩ


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης

Την πρακτική των προεκλογικών δώρων συνεχίζει η κυβέρνηση, καθώς χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε την αναστολή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009, για ποσά έως... 200.000 ευρώ. Το μέτρο αυτό είναι «ασπιρίνη» σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των νοικοκυριών, καθώς δίνει μόνο παράταση λίγων μηνών, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει στην ουσία του το θέμα, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς αλλά και καταναλωτικές οργανώσεις. Παράλληλα, υπουργός και τραπεζίτες δεν ανακοίνωσαν κανένα απολύτως μέτρο για το θέμα των ακάλυπτων επιταγών. Η απόφαση αυτή είναι «θετική αλλά πυροσβεστική», αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, τονίζοντας ότι απαιτούνται άλλου είδους μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της υπερχρέωσης, τον κίνδυνο της οποίας αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο πρώτο εξάμηνο του έτους πραγματοποιήθηκαν περίπου 50.000 αιτήσεις πλειστηριασμού για ποσά που αρχίζουν ακόμα και από 400 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζιτών, για το τελευταίο τετράμηνο του έτους- το οποίο καλύπτει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών- αναμενόταν να εκδοθούν επιπλέον 50.000 αιτήσεις, καθώς το πρόβλημα των επισφαλειών και των «κόκκινων» δανείων κλιμακώνεται διαρκώς. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών έχουν φτάσει σε αξία το 5% του συνολικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, δηλαδή πάνω από 10 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκτιναχθούν στο 8,5%, αγγίζοντας δηλαδή τα 20 δισ. ευρώ! Η απόφαση για το πάγωμα των πλειστηριασμών ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, ενώ η σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης θα κατατεθεί άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Δένδια στη Βουλή. Θα... ξανασυναντηθούν Εκτός από τη συμφωνία για αναστολή των πλειστηριασμών συζητήθηκε και το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών. Συμφωνήθηκε να αναζητηθούν τρόποι περιορισμού των μεταχρονολογημένων επιταγών και παράλληλα να ληφθούν μέτρα προστασίας των επιχειρηματιών που λαμβάνουν επιταγές, οι οποίες τελικά αποδεικνύονται ακάλυπτες. Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, γι΄ αυτό το θέμα που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας δεν ελήφθη καμία ουσιαστική απόφαση, καθώς υπουργός και τραπεζίτες επιφυλάχθηκαν να συναντηθούν ξανά... εν ευθέτω χρόνω. Δεν συμφωνήθηκε καμία οριστική ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης συνάντησης αλλά, αντίθετα, τα εμπλεκόμενα μέρη θα αρκεστούν να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή, θεωρητική, λύση. Και αυτό, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι παραγωγικοί φορείς της χώρας έβγαλαν κραυγή αγωνίας στον Πρωθυπουργό, ζητώντας του να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «επιδημία» των ακάλυπτων επιταγών που πλήττει την αγορά. Ενδεικτικό του προβλήματος- το οποίο έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες του υπουργείου Οικονομικών- είναι το γεγονός ότι στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν σε αξία τα 2,1 δισ. ευρώ ξεπερνώντας με μεγάλη διαφορά ακόμα και το αντίστοιχο συνολικό ποσό του προηγουμένου έτους. Μόνο μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Τειρεσία, προστέθηκαν άλλες 30.342 ακάλυπτες επιταγές ύψους 296,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αλματώδη αύξηση 182% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.
fimotro.


Read more...

Παλαμάς Επίκαιρος: ο Δωδεκάλογος της Κρίσης

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Άραγε κυβερνά κανείς αυτή τη χώρα; Μέχρι να μας έρθει ο διαγγελματικός χρησμός του Πρωθυπουργού για τις εκλογές κανείς δεν κυβερνά. Όλοι οι Υπουργοί ασχολούνται με το αν πρέπει να γίνουν εκλογές ή όχι, αλήθεια ασχολείται κανείς με το Υπουργείο του; Ξέχασα ασχολείται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, όπως εσχάτως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ, μόνο που δεν αναπτύσσει το σχέδιο για τα αντιπλημμυρικά έργα και την ανάπλαση του οικοσυστήματος, αλλά ανακοινώνει νέα έργα. Θα μου πείτε ψιλά γράμματα σε μία κοινωνία που βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Μία χώρα που βρίσκεται σε πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, θεσμική, αξιακή, υπαρξιακή, μορφωτική, αντιπροσωπευτική, διακυβερνητική και ηθική κρίση.

Το 1907 ο Κωστής Παλαμάς δημοσιεύει το «Δωδεκάλογο του Γύφτου». Το έργο γράφτηκε από το 1899 μέχρι το 1906. Μία περίοδος οικονομικής, εθνικής, κοινωνικής, πολιτικής και πνευματικής κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές της εποχής: «Η χώρα κείτονταν σε ερείπια. Η λερή φουστανέλα και το τρύπιο τσαρούχι ήξεραν να χειρίζονται το καρυοφύλλι. Την πένα όμως όχι. Σοβαρή παράδοση δεν υπήρχε. Αμορφωσιά και φροντίδα για το αγροτόσπιτο, για τη ζωή, τη δύσκολη, τη ματωμένη από ένα σκληρό οκταετή πόλεμο.».

Περιγράφει ο ποιητής στη «Φλογέρα του Βασιλιά:

Σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη χώρα.

Στην εκκλησία, στον κλίβανο, στο σπίτι, στ’ αργαστήρι

παντού, στο κάστρο, στην καρδιά, τ’ αποκαΐδια οι στάχτες.

Τα χέρια είναι παράλυτα, και τα σφυριά παρμένα

και δε σφυροκοπά κανείς τ’ άρματα και τ’ αλέτρια

κι’ η φούχτα κάποιου ζυμωτή λίγο σιτάρι αν κλείσει

δεν βρίσκει την πυρή ψυχή ψωμί για να το κάνει.

Κι’ από κατάκρυα χόβολη μεστή η γωνία κι’ ακόμα

και πιο πολύ από τη γωνία του σπιτιού η καρδιά είναι

κακοκατάντησε η καρδιά του ανθρώπου. Κρίμα... Κρίμα.

Σκοτεινό ρέπιο κι’ η εκκλησία και δίχως πολεμίστρες

το κάστρο, και χορτάριασε κι’ έγινε βοσκοτόπι.

Κι’ ο μέγας Έρωτας μακριά, και είν’ άβουλος ο άντρας

κι’ άπραχτος, και στο πλάι του χαμοσυρτή η γυναίκα

κυρά της έχει την σκλαβιά δούλο της το ψέμα.

Αλήθεια πόσα πράγματα έχουν αλλάξει σήμερα; Μπορεί να λείπει η φουστανέλα και ο πόλεμος, όμως η κρίση έχει περισσότερες πτυχές. Η χώρα δεν κυβερνάται, όλοι συζητάμε για εκλογές, κανείς δεν ξέρει ποιος τις θέλει και η χώρα παραλύει. Επιστρέψαμε το Σεπτέμβριο αλλά δεν είδαμε να αλλάζει τίποτε. Στην εποχή του Παλαμά προέκυψε το 1909, σήμερα;




Read more...

ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ.....





Οι εκλογές υπήρχαν στο μυαλό του πρωθυπουργού, κάποιοι τον πιέζουν να κάνει εκλογές για δικό τους όφελος Θέλουν καρέκλες θέλουν να τους γράψει η ιστορία η μετά καραμανλικη εποχή.
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έπαιξε το χαρτί των εκλογών, το έκαψε, η διαφορά που περίμενε είναι μεγαλύτερη τον 6 έξι ποσοστιαίων μονάδων. Οπότε είναι τελειωμένος από την προεδρία της Ν.Δ. Στο μυαλό του υπάρχει το θέμα των εκλογών ,δεν έχει φύγει .Όμως η βάση της Ν.Δ. δεν θέλει εκλογές ,ζητάνε να αγωνιστει , δεν θα δεχτούν να τους εγκαταλείψει. Καταλήγουμε με την ταπεινή μας άποψη ότι θα κάνει ένα σαρωτικό ανασχηματισμό και πιθανόν να μην έχει μέσα κορυφαία στελέχη αλλα θα εχει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς,έτσι θα πα ει στην Δ.Ε.Θ., θα προσπαθήσει να δείξει ότι δεν επηρεάζεται από τους βαρόνους ότι είναι καθαρός από όλα τα σκάνδαλα και δεν τον κρατάει κανείς.

Read more...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΒΑΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ


Ρεπορτάζ : Γιάννης Σαραντάκος

Διαστάσεις πρωτοφανούς εσωκομματικής σύγκρουσης προσλαμβάνει, λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποφάσεων του πρωθυπουργού, η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΝΔ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η πιθανολογούμενη απόφαση του κ. Καραμανλή για κάλπες τον Οκτώβρη, έχει προκαλέσει μία άνευ... προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ εκείνων που εισηγούνται την προσφυγή στις κάλπες και εκείνων που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει τώρα σε ανασχηματισμό και να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του θέτει ο κ. Γ. Παπανδρέου και να φτάσει στον Μάρτιο. Στην «κόντρα» έχουν εμπλακεί και κομματικά στελέχη, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν διαμηνύσει στη Ρηγίλλης ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές θα καταθέσουν τα κλειδιά των νομαρχιακών επιτροπών στο κόμμα και δεν θα μετάσχουν στην εκλογική μάχη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι των κομματικών οργανώσεων συναντήθηκαν και με τον κ. Λ. Ζαγορίτη στη Ρηγίλλης και του ζήτησαν να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τη θέση τους για άμεση απόρριψη των εισηγήσεων για εκλογές τώρα.
ΑπειλέςΣε επίπεδο υπουργών και βουλευτών το κλίμα είναι εκρηκτικό και δεν λείπουν μάλιστα και οι απειλές από ορισμένα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ότι θα καταγγείλουν τον ίδιο τον κ. Καραμανλή εάν προσφύγει τώρα σε εκλογές.
Από την πλευρά τους, οι κ. Λιάπης και Τσιτουρίδης επανήλθαν χθες με δηλώσεις τους κατά του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών και εξαπέλυσαν μάλιστα νέες βολές προσωπικά κατά του κ. Γ. Σουφλιά. Ο κ. Λιάπης, με αφορμή τη δήλωση του Θεσσαλού πολιτικού πως οι προτάσεις και οι εισηγήσεις που κάνει έχουν ως μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, σημείωσε: «Απορώ πώς ακόμη ορισμένοι στην κυβέρνηση επιμένουν για εκλογές τώρα, επικαλούμενοι εθνικό συμφέρον.
Και ερωτώ: Πώς θα ωφεληθεί ο τόπος, όταν μόνο ένα από τα δύο μπορεί να συμβεί: Είτε να πάμε σε ακυβερνησία είτε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει ακόμη και με αυτοδυναμία; Γιατί τρίτο ενδεχόμενο δεν υπάρχει». «Ετσι λοιπόν, κατ αυτούς, υπηρετείται το συμφέρον του τόπου;», διερωτήθηκε. Πιο επιθετικός ήταν ο κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος, απευθυνόμενος στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τόνισε: «Εκλογές προτείνουν όσοι δεν είναι σε θέση να ακούσουν την κοινωνία και την οργή εκείνων που μας ψήφισαν».
Ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος δεν κρύβει και ούτε έχει μεταβάλει άποψη για την επόμενη κίνηση που θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός, επέλεξε να μην απαντήσει στους επικριτές του και περιμένει ουσιαστικά την ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων του κ. Καραμανλή, που ουσιαστικά θα λύσει το θέμα.
Οι «κατά»Στο υπουργικό συμβούλιο, θέση κατά των πρόωρων εκλογών έχουν ήδη εκφράσει οι κ. Σπηλιωτόπουλος, Αβραμόπουλος, Σαμαράς και Μαρκόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους τα τελευταία 24ωρα έχουν εκφράσει -είτε εμμέσως είτε μέσω του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Γ. Αγγέλου- τη θέση τους αυτή στον κ. Καραμανλή.
Χθες, πάντως, υπήρξε -για πρώτη φορά δημόσια- η παρουσίαση και της αντίθετης άποψης.
Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κυρία Μ. Γιαννάκου σε δηλώσεις της (ρ/ς ΑΝΤ1) τόνισε ότι «από τη στιγμή που η αντιπολίτευση δημιούργησε μέσω της χρήσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας την προοπτική των πρόωρων εκλογών, διότι πρόωρες είναι οι εκλογές τον Μάρτιο, αυτό δίνει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να επιλέξει ανά πάσα στιγμή από τώρα μέχρι τον Μάρτιο το εάν θα κάνει εκλογές».

fimotro

Read more...

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...


Ρεπορτάζ : Βασίλης Χιώτης

Την οριστική του απόφαση να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές θα ανακοινώσει- ίσως και σήμερα- ο Πρωθυπουργός, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις εκκλήσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών του να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο που διαθέτει. Ως χθες το βράδυ ο κ. Καραμανλής δεν είχε ενημερώσει κανέναν από τους κορυφαίους υπουργούς του για τις τελικές του αποφάσεις, προκαλώντας στους... περισσότερους από αυτούς έντονη αμηχανία και δημιουργώντας την πεποίθηση πως δεν υπολογίζει πλέον τις απόψεις τους. «Αυτή τη φορά αποφασίζει μόνος» τονίζουν ακόμη και οι στενότεροι συνεργάτες του, επιβεβαιώνοντας πως ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες διατηρεί ανοικτή γραμμή μόνο με τον κ. Γ. Σουφλιά και τον κ. Ι. Λούλη και μιλάει ανοικτά μόνο με τους κκ. Ι. Αγγέλου και Ευ. Αντώναρο. Προσθέτουν δε ότι όσο επιμένουν βουλευτές και προσπαθούν να τον αναγκάσουν να μην καταφύγει στις εκλογές, τόσο τον εξωθούν να τις εξαγγείλει! Οπως προκύπτει όμως από ορισμένους υπαινιγμούς του, φαίνεται πως έχει πλέον αποφασίσει να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, ενώ την απόφασή του αυτή θα την ανακοινώσει μάλλον σήμερα με τηλεοπτικό «διάγγελμα». Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε χθες «Το Βήμα» και απέφυγε να τη διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Καραμανλής σκοπεύει να επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση που θα αναλάβει τη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού και τη διέξοδο της χώρας από την κρίση θα πρέπει να έχει νωπή λαϊκή εντολή και να είναι απόλυτα ελεύθερη να προχωρήσει σε ρήξεις και ανατροπές. Για να τεκμηριώσει μάλιστα τα επιχειρήματά του, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί σήμερα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, ο οποίος μονίμως ζητεί σκληρότερα μέτρα για την ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας. Μια σαφέστατη ένδειξη ότι ο Πρωθυπουργός έχει πλέον αποφασίσει να καταφύγει σε εκλογές είναι ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίστηκε χθες το ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Αντώναρος απέφυγε να διαψεύσει το ενδεχόμενο εκλογών στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά και το ενδεχόμενο να προβεί σήμερα ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό «διάγγελμα», όπως αποκάλυψε χθες «Το Βήμα». Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, όταν ο κ. Αντώναρος χαρακτήριζε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα σενάρια εκλογών», χθες επαναλάμβανε μονότονα ότι δεν έχει να πει τίποτε, ενώ επιχείρησε και πάλι να φορτώσει το κόστος των εκλογών στο ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας: «Το ΠαΣοΚ έχει την ευθύνη της προσπάθειας να προκαλέσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με τον θεσμικά επιλήψιμο, αντισυνταγματικό τρόπομε τον οποίον επιχειρεί κάθε ημέρα να συνδέσει τη διεξαγωγή εκλογών, να εκβιάσει τη διεξαγωγή εκλογών με το θέμα της επανεκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας». Απαντώντας εξάλλου στην ερώτηση «μεποια κριτήρια θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός αν θα γίνουν εκλογές», ο κ. Αντώναρος τόνισε πως «ό λ ες οι πράξεις του Πρωθυπουργού διαπνέονται από το πώς θα υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον». Και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, όμως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θεωρεί πλέον μοναδική λύση τις εκλογές, σημειώνοντας πως «η παρατεταμένη εκλογολογία βλάπτει το τόποαλλά και την οικονομία» . Εκλογές επίσης δείχνουν μια σειρά από κινήσεις κορυφαίων στελεχών τα τελευταία 24ωρα, όπως: * Ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλονται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 όλοι οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται από τραπεζικά ιδρύματα για οφειλές χρηματικών ποσών κάτω των 200.000 ευρώ. Μόλις προχθές ανακοινώθηκε η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ από τους υπόχρεους. * Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ανέβαλε την επίσκεψή της στη Στοκχόλμη και θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό κ. Ι. Βαληνάκη. * Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν απάντησε χθες στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε από τους κκ. Μ. Λιάπη και Σ. Τσιτουρίδη, δείχνοντας βέβαιος ότι οι απόψεις του θα υπερισχύσουν.

fimotro

Read more...

"...ΟΥ ΠΑΓΑΝ ΛΑΛΕΟΥΣΑ"!


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοραή

Η Πυθία μασά τα φύλλα και σήμερα το απόγευμα ή αύριο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βγάλει χρησμό. Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Τα στελέχη της Ν.Δ. περιμένουν από τον Κώστα Καραμανλή να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ελπίζοντας στη συντριπτική πλειονότητά τους, έστω και την ύστατη ώρα, να... κάνει την «έκπληξη» και να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές τώρα που το κλίμα είναι αρνητικό για τη Ν.Δ. και ενώ έχει μπροστά της άλλους έξι μήνες να το παλέψει. Ο μόνος καπνός που βγήκε ήταν από τη συνάντηση του Καραμανλή με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων εν όψει της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί τους ότι «η εκλογολογία τραυματίζει και δεν κάνει καλό στην οικονομία», δήλωση όμως που θα μπορούσε να έχει διπλή ανάγνωση.
Χαρακτηριστικό της αναταραχής που επικρατεί είναι ότι βουλευτές που συμμετέχουν στο θερινό τμήμα της Βουλής επιχείρησαν να παρέμβουν στον πρωθυπουργό κατά των πρόωρων. Συνεχίζονται και οι δημόσιες δηλώσεις στελεχών που στοχοποιούν εκτός από τους Γιώργο Σουφλιά και Γιάννη Λούλη, οι οποίοι εισηγούνται πρόωρες, και τον Κώστα Καραμανλή, εκφράζοντας την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα της παράταξης.
Παρά το εκρηκτικό κλίμα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, με τον οποίο συνομίλησε η «Ε», υποστήριξε ότι έχει κλειδώσει και η ημερομηνία των εκλογών είναι η 4η Οκτωβρίου. Η ίδια πηγή τόνιζε ότι «ο πρωθυπουργός γράφει τις τηλεοπτικές δηλώσεις που θα κάνει» ενδεχομένως και σήμερα το απόγευμα, αφού θα έχει προηγηθεί η συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, με τον οποίο θα συζητήσουν τα μαύρα στοιχεία της οικονομίας. Το Μαξίμου θορυβήθηκε από την οργή των βουλευτών και το κλίμα που δημιουργείται από τις δηλώσεις περί ευθανασίας, αυτοκτονίας κ.λπ. και υπήρξε η σκέψη να επισπευστούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ώστε να μπει ένα φρένο.
Σύμφωνα με άλλη κυβερνητική πηγή, ο Κ.Καραμανλής έχει πάρει αποφάσεις και για τα ψηφοδέλτια. «Σκοπεύει να αφήσει απέξω αρκετά στελέχη, πέραν του Παυλίδη και κάποιων εκ των Βατοπεδινών», τόνισε.
Η τελευταία δημοσκόπηση που γίνεται με εντολή της Ν.Δ. συνεχίζει να δίνει ένα προβάδισμα έξι μονάδων του ΠΑΣΟΚ και την αυτοδυναμία του να παίζεται. Σε τελευταία ανάλυση όμως ελάχιστη σημασία θα έχει αυτό, αφού και να μη βγει με την πρώτη, στις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν με το νόμο Παυλόπουλο θα βγάλει πάνω από 160 βουλευτές.
«Ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να απαντήσει στον απλό ψηφοφόρο, που συνεχίζει να ψηφίζει τη Ν.Δ., γιατί παραδίδει την εξουσία έξι μήνες νωρίτερα» είπε στην «Ε» «γαλάζιος» αναλυτής. Κομματικά στελέχη, σε μια προσπάθεια αποστασιοποίησης από τις εισηγήσεις των κορυφαίων υπουργών για πρόωρες, κινητοποιούν βουλευτές και στελέχη για να ασκήσουν πίεση στον Καραμανλή να πει όχι.
Χαρακτηριστικό των εξελίξεων που αναμένονται είναι ότι η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, ακύρωσε τη συμμετοχή της στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών το οποίο γίνεται στη Σουηδία 4-5 Σεπτεμβρίου. Με εξαίρεση τον Γιάννη Παπαθανασίου, που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το ραντεβού με τον Αλμούνια, όλοι οι υπουργοί βρίσκονται στην Αθήνα. Ο Ψωμιάδης περίμενε τον Αντώνη Σαμαρά να πάει στη Θεσσαλονίκη από σήμερα, εκείνος όμως θα ανεβεί την Πέμπτη.
Μετά τον Γ. Σουφλιά, που απάντησε στους επικριτές του ότι όλες του οι εισηγήσεις έχουν γνώμονα το εθνικό συμφέρον, χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος κινήθηκε στην ίδια γραμμή. «Ολες οι πράξεις του πρωθυπουργού διαπνέονται από μια απλή σκέψη» δήλωσε: «Πώς θα υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον».
Αυτό θα είναι και το άλλοθι που φαίνεται ότι θα επιστρατεύσει ο Κ. Καραμανλής, αν τελικώς ανακοινώσει εκλογές. Ο Β. Αντώναρος επιτέθηκε και πάλι στο ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να του χρεώσει ευθύνες για την «παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με τον θεσμικά επιλήψιμο, αντισυνταγματικό τρόπο, με τον οποίο εκβιάζει τη διεξαγωγή εκλογών με το θέμα της επανεκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας». Θα είναι το δεύτερο επιχείρημα.
Η πολιτική παραδοξότητα που εμφανίζει η κίνηση μιας κυβέρνησης να πάει σε πρόωρες εκλογές ενώ έχει πολιτικό χρόνο, ξανάφερε στο τραπέζι και το σενάριο του ανασχηματισμού με τη λογική «αφού δεν θα γίνει το ένα, θα γίνει το άλλο». Ακόμη και αυτοί που το διακινούν πάντως αντιλαμβάνονται ότι έχει απολέσει την οποιαδήποτε επικοινωνιακή και ουσιαστική αξία.
Για τέταρτη μέρα χθες επανήλθε ο Μιχάλης Λιάπης χτυπώντας καμπανάκι κατά των πρόωρων εκλογών. «Οσοι επιμένουν τώρα να πάμε σε εκλογές επικαλούμενοι το εθνικό συμφέρον, ας μας απαντήσουν πώς θα ωφεληθεί ο τόπος όταν θα υπάρξει ή ακυβερνησία ή το ΠΑΣΟΚ ακόμη και αυτοδύναμα θα κυβερνήσει. Τρίτο ενδεχόμενο δεν υπάρχει». «Οι οπαδοί και τα στελέχη της Ν.Δ. δεν θέλουν εκλογές» δήλωσε ο Γ. Σούρλας και ζήτησε έκτακτο συνέδριο. «Στην πολιτική είμαστε το "εμείς" και όχι το "εγώ"» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός (στον 9,84).
Ο Β. Μιχαλολιάκος και ο Στ. Νικηφοράκης πάντως δεν θα έβλεπαν αρνητικά τις πρόωρες εκλογές, αν ήταν να καθαρίσει το τοπίο.

fimotro

Read more...

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...


Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σήμερα ή το αργότερο αύριο, τελούν τα κομματικά επιτελεία, ενώ στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση τείνει να καταστεί έκρυθμη. Χθες ο κ. Καραμανλής υπό μορφή «χρησμού» αναγνώρισε ότι η εκλογολογία πλήττει την οικονομία, ενισχύοντας την εκτίμηση του συνόλου πλέον του υπουργικού συμβουλίου ότι προκρίνει τη λύση των πρόωρων εκλογών στις 4 ή 11 Οκτωβρίου και όχι αυτή του ανασχηματισμού. Μάλιστα πληροφορίες, που πάντως... δεν επιβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι το θέμα των εκλογών «έχει κλειδώσει» και ότι εκκρεμεί η επαρκής αιτιολόγησή τους καθώς και η οριστικοποίηση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και κατά την προεκλογική περίοδο. Εξάλλου χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε κάθε προοπτική συναίνεσης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την προσφυγή στις κάλπες.
Πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής κρατάει επί ημέρες κλειστά τα χαρτιά του έχει προκαλέσει νευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι χθες κατεστάλη «κίνημα» των βουλευτών του β΄ θερινού τμήματος, που επιχείρησαν να μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη διαφωνία τους για τις πρόωρες εκλογές.

fimotro

Read more...

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Διαφημίσεις Google

Έγκυρη Ενημέρωσ
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στις 05.35 έξω από το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου , στη λεωφόρο Αθηνών προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές και τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας στο χέρι από θραύσμα τζαμιού. Αποκλεισμένη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αθηνών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα λευκό βαν, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο, στην οδό Χρηματιστηρίου, που είναι κάθετη στην λεωφόρο Αθηνών. Το παγιδευμένο βαν, όπως προέκυψε είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου.

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Στις 05.05 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και προειδοποίησε ότι έξω από το Χρηματιστήριο είχε τοποθετηθεί ένα βαν με εκρηκτικά, το οποίο επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη σημειώθηκε , όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, η οποία σβήστηκε λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα από θραύσμα τζαμιού η οποία περπατούσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Χρηματιστηρίου θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό τις προσεχείς ώρες εάν θα διεξαχθούν σήμερα συναλλαγές ή αν οι υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί στο κτίριο δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης.

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια περίπου ώρα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Και για την έκρηξη αυτή υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε 10 λεπτά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ΚΑΦΑΟ πίσω από το υπουργείο και ήταν μικρής ισχύος γι αυτό και δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

nooz.gr

Read more...

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα

Το έμβλημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  • 1974 - Ίδρυση ΠΑΣΟΚ, 3η Σεπτέμβρη 1974

To ΠΑΣΟΚ ιδρύεται. Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου παρουσιάζει την ιδρυτική διακήρυξη της "3ης Σεπτέμβρη", με τις ιδεολογικές αρχές και τους στόχους του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο : Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση - Δημοκρατική Διαδικασία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλεί σε αυτοοργάνωση τις λαϊκές δυνάμεις εκφράζοντας τα μεγάλα εθνικά, δημοκρατικά και κοινωνικά αιτήματα του λαού και του τόπου που έβγαινε από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας.












Read more...