Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και διάλυση του ΠΑΣΟΚ βλέπει η JP Morgan



Μέσα στο 2014 θα υπάρξουν εκλογές και μάλιστα με νικητή το ΣΥΡΙΖΑ, με 139 βουλευτές, φλερτάροντας δηλαδή την αυτοδυναμία. Αυτό σημειώνει η JP Morgan
Εκλογές εντός του 2014, με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει η JP Morgan, που σημειώνει ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα εξασφαλίσει 139 βουλευτές.
Η εκτίμηση της είναι ότι θα υπάρχουν εκλογές στο τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου.
Ο διεθνής οίκος, σε ανάλογη έκθεσή του, δίνει πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στην Ελλάδα στο περίπου 70%.
Η JP Morgan αναφέρει ότι μετά τις διπλές εκλογές του 2012, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία περισσότερο από όσο εκτιμούσαν οι περισσότεροι αναλυτές.
Στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο διεθνής οίκος δίνει πιθανότητα νίκης πάνω από 60%, κάτι το οποίο όμως οφείλεται στην αντιπάθεια των πολιτών προς τις πολιτικές λιτότητας.
Ταυτόχρονα, επιταχύνεται η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, ενώ επισημαίνεται ότι και ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πλέον ισχνή πλειοψηφία.
Όσο για το ενδεχόμενο να μην γίνουν εκλογές μέσα στο 2014 υποστηρίζεται πως η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο, με την προσοχή να στρέφεται μακριά από την εφαρμογή του μνημονίου.
Τέλος, η JP Morgan προβλέπει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Χρυσή Αυγή, αναμένεται να φέρουν θετικά αποτελέσματα στις ευρωοεκλογές του Μαΐου και αυτό θα δώσει ώθηση και στα δύο κόμματα.
Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση.

Read more...

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες Στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά μετέβη ο Αντώνης Σαμαράς


Στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά μετέβη ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στις Βρυξέλλες   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην Κεφαλονιά, που χτυπήθηκε από τον σεισμό την Κυριακή, μετέβη την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μία πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και αύριο το πρωί θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς κατά την άφιξή του στο νησί.

Η βραδινή σύσκεψη για την οποία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός έγινε στο ΤΕΙ Αργοστολίου, παρουσία του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ...


...TΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ...
 Εφαρμογή δράσεων προς την κατεύθυνση καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων, στεγαστικών και καταναλωτικών,...
με απόφαση που έλαβε την Τρίτη το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ Ecofin, θα τεθεί σε ισχύ σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε δύο χρόνια από σήμερα. Όπως ανακοινώθηκε, η νέα κοινοτική οδηγία θα επιφέρει εκτός των άλλων ενίσχυση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

Η νέα οδηγία ορίζει ότι ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του μια περίοδο επτά ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει τη δυνατότητα μελέτης της σύμβασης που καλείται να υπογράψει για να λάβει τα δανειακά. Επιπλέον, μετά την υπογραφή της σύμβασης θα έχει στη διάθεσή του τον ίδιο αριθμό ημερών για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι οι αγοραστές ακινήτων θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι σχετικά με το πραγματικό κόστος που ενέχει μια υποθήκη και ότι θα προστατεύονται καταλλήλως στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο.

Παράλληλα, η νομοθεσία θα προστατεύει εν μέρει τους αγοραστές και από τις διακυμάνσεις της αγοράς που διογκώνουν τα ποσά που πρέπει να εξοφλήσουν. Ειδικότερα, για δάνεια σε ξένο νόμισμα, θα δίδεται η δυνατότητα στον δανειολήπτη να αλλάξει το νόμισμα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και βάσει της ισοτιμίας που θα ορίζει η σύμβαση πίστωσης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση λήφθηκε με ειδική πλειοψηφία, καθώς απείχαν Λουξεμβούργο, Τσεχία, Λετονία, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ήδη δώσει το «πράσινο φως» από τον περασμένο Δεκέμβριο.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9762.html

Read more...

Η ΕΥΔΑΠ κοντά στους πληγέντες της Κεφαλλονιάς

20140128-202846.jpg
Η ΕΥΔΑΠ στηρίζοντας τους πληγέντες του σεισμού της Κεφαλλονιάς, απέστειλε άμεσα κλιμάκιο ειδικευμένων επιστημόνων και τεχνιτών, ώστε να συνδράμουν τις τοπικές αρχές στον έλεγχο της καταλληλότητας των δικτύων ύδρευσης και να διασφαλίσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ έχει ήδη:
α. Συνδράμει στην οργάνωση των τοπικών φορέων σε ομάδες εργασίας ώστε να γίνονται πιο συντονισμένα οι τεχνικές επεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης.
β. Οργανώσει Κέντρο Επιχειρήσεων στα πρότυπα του Κέντρου Επιχειρησιακής Λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ, με στόχο την αξιολόγηση και την κατάταξη των αιτημάτων αποκατάστασης βλαβών κατά προτεραιότητα.
γ. Μεταφέρει ειδικό εξοπλισμό για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση λειτουργίας των δικτύων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ.
δ. Μεταφέρει και χρησιμοποιεί σύγχρονο μετρητικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση των μεταβατικών φαινομένων του δικτύου κατά τις εργασίες επαναφοράς.

Read more...

Θα πληρώσουν κι από πάνω οι απολυμένοι της ΕΡΤ;..


Έναν πραγματικό εφιάλτη ζουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Όχι μόνο δεν έχουν λάβει το σύνολο της αποζημίωσής τους, αλλά...
κινδυνεύουν να πληρώσουν κι από πάνω!

 Πώς; Η ΕΡΤ ΑΕ, η οποία τελεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τον Γκίκα Μάναλη και το υπουργείο Οικονομικών, όφειλε στους απολυμένους τις αποδοχές της μη χορηγηθείσας άδειας του 2013 και τις δεδουλευμένες υπερωρίες, τα νυχτερινά και τις αργίες της περιόδου Νοέμβριος 2012 – Ιούνιος 2013.

Το υπουργείο Οικονομικών έως σήμερα δεν έχει αποφασίσει αν οι οφειλές θα υπολογιστούν σύμφωνα με τον τελευταίο καταβληθέντα μισθό της ΕΡΤ ή σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4174/2013, που ορίζει πως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ισχύσει -αναδρομικά- το ενιαίο μισθολόγιο.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι απολυμένοι θα κληθούν να επιστρέψουν στο υπουργείο Οικονομικών αναδρομικά τη διαφορά ανάμεσα στην καταβληθείσα μισθοδοσία και στο ενιαίο μισθολόγιο!

Σημειώνεται πως το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τον Γκίκα Μάναλη, ουδέποτε αποφάσισε να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ και οι κουτσουρεμένες αποζημιώσεις υπολογίστηκαν νομίμως με τον τελευταίο μισθό που κατέβαλε η εταιρεία. Καψώνια…

typologies.gr

Read more...

Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη της Sprider Stores για χρέη ...




Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας ενδυμάτων Sprider, Νικόλαος Βαρσάμης, ο οποίος πρόσφατα χρεοκόπησε και έβαλε...
λουκέτο στέλνοντας στην ανεργία τους 800 εργαζομένους της, συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη για χρέος προς το Δημόσιο, ύψους 1.155.895,50 ευρώ.

Ο 51χρονος Νικόλαος Βαρσάμης με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

iefimerida.gr


Read more...

Την ενοχή του Θεοφίλου πρότεινε η εισαγγελέας...




Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, πρότεινε η εισαγγελέας Οικονόμου.
Πιο συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε να...
κριθεί ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα (ο οποίος είχε προσπαθήσει να σταματήσει τους ληστές της Alpha Bank στην Πάρο), της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της κατ΄εξακολούθησην πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου, της συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και όπλων.
Αντιθέτως, ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και τις λοιπές κατηγορίες πλαστογραφίας.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι η εξέταση του DNA που βρέθηκε στο καπέλο που «άφησε πίσω του» ένας από τους ληστές «δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο», ενώ σημείωσε ότι ο Θεοφίλου παρουσίασε όψιμα τα άλλοθί του και όχι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.
Παράλληλα, για τη συμμετοχή του Θεοφίλου στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα και δεν είχε σταθερό τόπο διαμονής, «πιθανώς για να καλύπτει τα ίχνη του», ενώ υποστήριξε ότι «ο ρόλος του στους “Πυρήνες” αρχικά ήταν υποστηρικτικός, αλλά μετά τη ληστεία της Πάρους εξελίχθηκε σε πρωταρχικό».
Από την πλευρά του, ο Τάσος Θεοφίλου στην απολογία του είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι την περίοδο της ληστείας βρισκόταν στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε εργασίες στο Στέκι Μεταναστών, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς διότι έχει μεγάλες ιδεολογικές διαφορές.

efsyn.gr

Read more...

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ;...





Μετά την ίδρυση κόμματος αλλά και το «φλερτ» με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, πληροφορίες θέλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο να επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με...
  πληροφορίε του "Real Fm", ο  Λοβέρδος έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον   Βενιζέλο, ο οποίος μάλιστα την Κυριακή μιλώντας για την κίνηση των «58» είπε: «ας αφήσουμε μία θέση ανοιχτή στην Οργανωτική Επιτροπή για τον Ανδρέα Λοβέρδο».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι «αν είχα πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ θα το συζητούσα σοβαρά».

Read more...

Η επιστροφή της θανατηφόρας μεσαιωνικής πανούκλας δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον, προειδοποιούν οι επιστήμονες



H πιο πρόσφατη πανδημία πανούκλας στην μεσαιωνική Ευρώπη (1347 - 1351), μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, εξόντωσε 50 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους
Δύο τρομερά θανατηφόρες πανδημίες πανούκλας στην Ευρώπη, του Ιουστινιανού στην Ανατολική Ευρώπη (Βυζάντιο) και του «Μαύρου Θανάτου» στη μεσαιωνική Δυτική Ευρώπη, κάθε μία από τις οποίες σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, προκλήθηκαν από διαφορετικά στελέχη του ίδιου παθογόνου μικροοργανισμού - και θα μπορούσαν να ξανασυμβούν, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Η πανώλη προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis. Σήμερα είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν 155 διαφορετικά στελέχη του, που όλα προέρχονται από το παλαιότερο θανατηφόρο μεσαιωνικό στέλεχος. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, με βάση αυτά τα ευρήματα, δεν μπορεί να αποκλειστεί πως ένα νέο στέλεχος της πανούκλας (βουβωνικής πανώλους) θα ξεπηδήσει πάλι από τα τρωκτικά - φορείς και θα πλήξει ξανά τους ανθρώπους στο μέλλον. Το βακτήριο «υπνώττει» στα σώματα των τρωκτικών, ώσπου ξαφνικά υφίσταται μεταλλάξεις και προκαλεί επιδημίες. Σε χώρες όπως η Μαγαδασκάρη, τα ξεσπάσματα πανώλους συνεχίζουν να είναι συχνά.
Οι ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής τον Χέντρικ Πουινάρ του καναδικού πανεπιστημίου Μακμάστερ και τον Ντέιβ Βάγκνερ του πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για λοιμώδη νοσήματα "The Lancet Infectious Diseases", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», τη βρετανική «Γκάρντιαν» και το "New Scientist", δήλωσαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Όπως επεσήμαναν, χρειάζεται να απαντηθούν ορισμένα ζωτικά ερωτήματα, όπως γιατί η πιο πρόσφατη πανδημία πανούκλας στην μεσαιωνική Ευρώπη, που μεταξύ 1347 - 1351, μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, εξόντωσε 50 έως 100 εκατομμύρια (σχεδόν τον μισό πληθυσμό της Ευρώπης) τελικά «έσβησε» μόνη της.
 
Λιγότερα πράγματα ήσαν ως τώρα γνωστά για την προέλευση και την αιτία της παλαιότερης «πανούκλας του Ιουστινιανού» και κατά πόσο έχει κάποια σχέση με την πανδημία που εμφανίστηκε μετά από περίπου 800 χρόνια. Η πανούκλα του Ιουστινιανού (που, αφού έπληξε την Κωνσταντινούπολη, σκότωσε και τον ίδιο) ξέσπασε τον 6ο αιώνα μ.Χ. και εκτιμάται ότι οδήγησε στο θάνατο 30 έως 50 εκατ. ανθρώπους (πιθανώς το 25% έως 50% του πληθυσμού της τότε εποχής). Η νόσος σάρωσε την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την Αραβική χερσόνησο και μεγάλο μέρος της Ασίας.
Οι ερευνητές απομόνωσαν δείγματα DNA από τα δόντια δύο θυμάτων της πανούκλας κατά την εποχή του βυζαντινού αυτοκράτορα, τα οποία είχαν ταφεί στη νότια Βαυαρία της Γερμανίας (μέχρι εκεί είχε φθάσει η πανδημία) μεταξύ 541 και 543 μ.Χ. Πρόκειται για τα αρχαιότερα δείγματα γονιδιώματος από θύματα της πανούκλας, που έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα.
Οι επιστήμονες, αφού «διάβασαν» το γονιδίωμα του αρχαίου θανατηφόρου βακτηρίου, το σύγκριναν με πάνω από 100 πιο σύγχρονα στελέχη του. Η συγκριτική γενετική ανάλυση έδειξε πως το στέλεχος της πανώλους που ήταν υπεύθυνο για την πανούκλα του Ιουστινιανού, ήταν μια ειδική περίπτωση, ένα εξελικτικό «αδιέξοδο» που στη συνέχεια έσβησε τελείως και γι’ αυτό ήταν διαφορετικό από τα στελέχη ενός πιο ανθεκτικού βακτηρίου, που εξελίχτηκαν αργότερα και τα οποία όχι μόνο οδήγησαν στον «Μαύρο Θάνατο» της μεσαιωνικής Ευρώπης, αλλά και στις κατοπινές πανδημίες της ίδιας λοιμώδους νόσου μέχρι τις μέρες μας.
Η τρίτη και πιο πρόσφατη πανδημία, στα μέσα του 19ου αιώνα, που εξαπλώθηκε με αφετηρία το Χονγκ Κονγκ και σκότωσε περίπου 12 εκατ. ανθρώπους στην Κίνα και την Ινδία (αλλά δεν εξαπλώθηκε στην Ευρώπη), θεωρείται ότι προκλήθηκε από ένα βακτήριο - εξελικτικό απόγονο του στελέχους της μεσαιωνικής πανούκλας, το οποίο αποδείχτηκε πιο ικανό να επιβιώνει, σε σχέση με το αρχαιότερο στέλεχος της εποχής του Ιουστινιανού.
«Γνωρίζουμε ότι το βακτήριο Yersinia pestis μεταφέρθηκε από τα τρωκτικά στους ανθρώπους στη διάρκεια της ιστορίας και ότι τέτοιοι πληθυσμοί τρωκτικών με πανώλη υπάρχουν ακόμα σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου. Αν η πανώλη του Ιουστινιανού μπόρεσε να ξεσπάσει στον ανθρώπινο πληθυσμό, να προκαλέσει μια μαζική πανδημία και μετά να σβήσει, αυτό δείχνει ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί ξανά. Ευτυχώς τώρα έχουμε αντιβιοτικά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, πράγμα που λιγοστεύει τις πιθανότητες μιας ακόμα ανθρώπινης πανδημίας μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο Ντέιβ Βάγκνερ.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πανούκλα του Ιουστινιανού εμφανίστηκε αρχικά στην Ασία (φθάνοντας στο Βυζάντιο μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού»), όμως δεν μπορούν ακόμα να τη συνδέσουν με παλαιότερες επιδημίες, όπως της Αθήνας (το 430 π.Χ.) ή των Αντωνίνων (165 - 180 μ.Χ.). Δεν αποκλείουν πάντως ότι οι επιδημίες αυτές προήλθαν από ξεχωριστά ανεξάρτητα στελέχη του ίδιου βακτηρίου Yersinia pestis.
«Η νέα μελέτη εγείρει το ενδιαφέρον ερώτημα γιατί ένας παθογόνος μικροοργανισμός τόσο πετυχημένος και τόσο θανατηφόρος έσβησε. Μια πιθανότητα είναι ότι οι ανθρώπινοι πληθυσμοί εξελίχτηκαν έτσι ώστε έγιναν λιγότερο ευάλωτοι. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι αλλαγές στο κλίμα κατέστησαν πιο δύσκολη την επιβίωση του βακτηρίου» δήλωσε ο καθηγητής Έντουαρντ Χολμς του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Read more...

Άτακτη υποχώρηση Γεωργιάδη: Ποιοι εξαιρούνται από το "πλαφόν" συνταγογράφησης




Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για τα φάρμακα και τις κατηγορίες ασθενών, που εξαιρούνται από το "πλαφόν"
Σε τροποποιήσεις για να γίνει πιο λειτουργικό το μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.
Από το «πλαφόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εξαιρούνται τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, ώστε να μην έχουν κίνδυνο οι συγκεκριμένοι ασθενείς ως προς τη λήψη των φαρμάκων τους, καθώς και νοσοκομειακοί γιατροί, «ώστε να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα καταφυγής εκεί και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης».
Ο υπουργός, παρά το ότι για άλλη μια φορά, αναγκάστηκε να κάνει πίσω, υπερασπίστηκε το μέτρο, λέγοντας:
«Σε γενικές γραμμές, είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι το «πλαφόν» ίσχυσε στις αρχές του μήνα, προβλέποντας ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφεί κάθε μήνα πάνω από το 80% της αξίας των φαρμάκων που είχε χορηγήσει το 2013, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει ζητήσει την απόσυρση του μέτρου και καλεί τους γιατρούς «να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης- διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Read more...

Η μεγάλη απάτη: Αυτοί είναι οι τηλεφωνικοί αριθμοί "υψηλού κινδύνου"



Ποιοι είναι οι τηλεφωνικοί αριθμοί, στους οποίους δεν πρέπει να απαντήσετε ποτέ. Επιτήδειοι τηλεφωνούν τη νύχτα και χρεώνουν τα θύματά τους
Ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από άγνωστο αριθμό του εξωτερικού.
Το συνηθέστερο είναι οι αναπάντητες κλήσεις να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, που ο ανυποψίαστος χρήστης χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνό του κλειστό.
Σύμφωνα με τα "Νέα", οι κλήσεις αυτές γίνονται κατά κανόνα από κάποιον άγνωστο αριθμό υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. Μόλις ο Έλληνας χρήστης εντοπίσει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να ξαναπάρει, για να δει ποιος τον ζήτησε.
Έτσι, πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί είναι συνήθως εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να χρεώσουν τον χρήστη από 10 έως 25 ευρώ.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, τρεις είναι οι ομάδες αριθμών του εξωτερικού από τους οποίους έχουν δεχθεί αναπάντητες κλήσεις Έλληνες συνδρομητές. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες κλήσεις έχουν γίνει από τους αριθμούς +375602605281, +37127913091 και +3598920111, καθώς και από άλλους αριθμούς που αρχίζουν από +375 ή +371 ή +359.
Το +375 είναι ο διεθνής κωδικός της Λευκορωσίας, το +371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία και το +359 είναι ο κωδικός για τη Βουλγαρία.
Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση καθενός από τα θύματα στην Ελλάδα, όσοι καλούν πίσω τους αριθμούς αυτούς, χρεώνονται κατ' ελάχιστο με τα διεθνή τέλη κλήσεων, ένα μέρος των οποίων πιθανότατα καταλήγει σε όσους κάνουν τις αναπάντητες κλήσεις.
Οι άλλες παγίδες
Ωστόσο, δεν είναι αυτές οι μόνες κλήσεις από/προς εξωτερικό, που φουσκώνουν τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προειδοποιεί ότι προσοχή απαιτούν και οι αυθαίρετες κλήσεις προς δεκαψήφιους αριθμούς, των σειρών 901 ΧΧΧ ΧΧΧΧ και 909 ΧΧΧ ΧΧΧΧ.
Επίσης, προσοχή χρειάζονται και ορισμένες από τις λεγόμενες Υπηρεσίας Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), που σχετίζονται με τη μετάδοση πληροφοριών - περιεχομένου, μέσω των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Η πρόσβαση της ΥΠΠ είναι εφικτή είτε μέσω των δεκαψήφιων αριθμών της μορφής 901 ΧΧΧ ΧΧΧΧ, 909 ΧΧΧ ΧΧΧΧ είτε μέσω των τετραψήφιων - πενταψήφιων σύντομων κωδικών της μορφής 14ΧΧ(Χ), 190ΧΧ, 195ΧΧ και 54ΧΧΧ.

Read more...

Χρεοκοπημένοι...



Είναι όντως σκανδαλώδης η υπερβολική κάλυψη της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας των 58» από τα ΜΜΕ και ειδικότερα από εκείνα τα ...
γνωστά, πλέον, στη δοκιμαζόμενη κοινωνία για το ρόλο που διαδραμάτισαν την περίοδο της κρίσης, αλλά κυρίως πρωτύτερα, όταν φρόντιζαν να καλύπτουν τον παρασιτισμό και τη μη παραγωγική αντίληψη που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την πρωτόγνωρη χρεοκοπία, που δεν είναι μόνον οικονομική.

Αυτή η προσπάθεια όμως, αυτής της πρωτοβουλίας των ελάχιστων, να βρουν τον αντι-Τσίπρα με γνώμονα τον παράγοντα της ηλικίας, που θα είναι δηλαδή κοντά στα 40 ή λίγο πιο κάτω, για να καλυφθούν τα γερασμένα και διεφθαρμένα πρόσωπα του εκσυγχρονισμού, ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας και προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων. Δεν θα χρεοκοπήσουν και τα μυαλά μας.

 

Σ.Κ.

 "Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)


Read more...

Δύο νεα ΒΙΝΤΕΟ από τη μανία του εγκέλαδου....







...στην Κεφαλονιά...
Δειτε...
τα:





Read more...

Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση...


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε σήμερα δεκτή όχι μόνο την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλα Αζάροφ,αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης, όπως ...
ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία. Εξάλλου, το Σύνταγμα προβλέπει ότι την παραίτηση του πρωθυπουργού ακολουθεί υποχρεωτικά η παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν το έργο τους μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αζάροφ αποχωρεί εν όψει της απειλής για την οικονομία της χώρας του που προκαλούν οι δύο μήνες των αναταραχών.

«Η κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα απειλεί την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη συνιστώντας έτσι κίνδυνο και για ολόκληρη την ουκρανική κοινωνία και τον κάθε πολίτη χωριστά», είπε ο Αζάροφ.

Ο 66χρονος Αζάροφ διορίστηκε από τον Γιανουκόβιτς μετά τις προεδρικές εκλογές του 2010 κι έκτοτε βρίσκεται στο πηδάλιο της υπερχρεωμένης χώρας, με το εθνικό της νόμισμα να είναι συνδεδεμένο με το δολάριο και αποκρούοντας τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά...
protohema.gr

Read more...

Ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να πλήττουν τη Κεφαλονιά...


Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η έντονη μετασεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά. Στις 16:49 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με...
το Ευρωμεσογειακό Κέντρο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 2 χλμ , με επίκεντρο 13 χλμ Δυτικά του Αργοστολίου και 7 χλμ Δυτικά του Ληξουρίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 17:13, ένας ακόμη σεισμός ταρακούνησε το νησί, αυτή τη φορά μεγέθους 3,8 R. Με ίδιο εστιακό βάθος, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 4 χλμ Νοτιοδυτικά της Σάμης και 12 χλμ Βορειοανατολικά του Αργοστολίου...

Read more...

Περικοπών... πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ...


Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού του 2013 θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, εκτιμούν τώρα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνουν ότι...
κατά τον επικείμενο νέο γύρο συζητήσεων τα δύο κύρια θέματα θα είναι η λίστα του ΟΟΣΑ με την απελευθέρωση των αγορών και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέχρι και το 2015.

Όπως αναφέρουν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ η τρόικα το ανεβάζει σε 3 δισ. ευρώ...
enet.gr

Read more...

Σπαρακτική η κατάθεση της μητέρας Ισόβια και 25 χρόνια στον δράστη της κακοποίησης της Μυρτούς


Ισόβια και 25 χρόνια στον δράστη της κακοποίησης της Μυρτούς
Η παραλία της Χρυσής Ακτής όπου δέχτηκε την επίθεση το κορίτσι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο πακιστανό Αχμέτ Βακά που ομολόγησε τον βάναυσο ξυλοδαρμό της 16χρονης Μυρτούς, το καλοκαίρι το 2012 στην Πάρο. Παράλληλα του επιβλήθηκε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά οι ποινές που του επιβλήθηκαν από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ληστεία, ποινή κάθειρξης 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 18 ετών για τον βιασμό και τρεις μήνες φυλάκιση για παράνομη εργασία.

Η δίκη της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου.

Με την έναρξη της διαδικασίας η μητέρα της Μυρτούς επιχείρησε να προσεγγίσει τον 23χρονο κατηγορούμενο, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς.

Στην απολογία του ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της για ό,τι έχω κάνει» είπε.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας της, η οποία τη βρήκε ετοιμοθάνατη στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή.

» Στο νοσοκομείο μού είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο. Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξέβραζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου. Εννέα φιάλες αίμα της χορήγησαν στο νοσοκομείο» κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού.

Και συνέχισε: «Δεν την χτύπησε απλώς. Ήθελε να την σκοτώσει. Είμαι σίγουρη γι' αυτό». Επίσης, είπε ότι ο δράστης παρακολουθούσε το κορίτσι.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της Μυρτούς τόνισε: «Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά. Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από τη θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν. Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου».

Η 16χρονη Μυρτώ, αφού πέρασε επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει τον αγώνα της σε ειδικό κέντρο στη Λάρισα.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Συναντιόμαστε ως φίλοι» Φυσικό αέριο, επενδύσεις και τουρισμός στη συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν


Φυσικό αέριο, επενδύσεις και τουρισμός στη συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα θέματα του φθηνότερου φυσικού αερίου από την Gazprom, των ιδιωτικοποιήσεων και του τουρισμού έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του στις Βρυξέλλες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Παράλληλα, προανήγγειλε και την παρουσία του Κάρολου Παπούλια στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

«Συναντιόμαστε σήμερα με τον πρόεδρο τον κ. Πούτιν ως φίλοι. Ο ελληνικός λαός και ο ρωσικός λαός έχουν ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει. Και πάνω σε αυτό χτίζουν αυτή τη φιλία. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στον κόσμο χωρίς αναπτυσσόμενη σχέση συνεχή μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Γι’ αυτό άλλωστε έγινε και η συνάντηση προηγουμένως του προέδρου Πούτιν με τον κ. Βαν Ρομπάι και τον κ. Μπαρόζο» είπε ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Ρώσο πρόεδρο.

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα μου αυτή τη στιγμή ξεπερνά μια βαθύτατη, επώδυνη ύφεση έξι ετών και οι χαμηλές τιμές ενέργειας από τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για τη δική μας ανάκαμψη».

Στο θέμα των επενδύσεων ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνουμε στην Ελλάδα είναι, επίσης, πολύ σημαντικά ιδιαίτερα για τους σιδηροδρόμους και για τα λιμάνια μας, ιδιαίτερα εκείνο της Θεσσαλονίκης» ενώ για το χώρο του τουρισμού δήλωσε:

«Έχουμε ήδη να επιδείξουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη Ρωσία ενώ ο καθένας καταλαβαίνει το πόσο σημαντικό θα ήταν να υπάρξει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ζήτηση που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα».
Ο Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι, σημειώνοντας ότι «την χώρα μας στην τελετή έναρξης θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας».
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε εξέφρασε «μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση» για τη συνάντηση. «Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε νωρίτερα, είχαμε μιλήσει και τηλεφωνικώς. Συμμερίζομαι την εκτίμηση σας σχετικά με το κοινό μας θεμέλιο -υπόβαθρο πολύ βαθύ ιστορικό και παραδοσιακό- των φιλικών μας σχέσεων. Φυσικά ξέρουμε τις δυσκολίες που περνά τώρα η Ελλάδα» είπε.
Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εμφανίσθηκε ανοιχτός για να συζητήσει τα θέματα που έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Θέλω να σημειώσω ότι κατά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές οι εμπορικές μεταξύ μας αυξήθηκαν κατά 16%. Πραγματικά είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, 1.200.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν τη Χώρα σας πέρσι. Υπάρχουν και επενδυτικά σχέδια. Με μεγάλη μου χαρά, με μεγάλη ευχαρίστηση θα συζητήσω μαζί σας οποιοδήποτε θέμα θέσατε στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο να επισκεφτεί την Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αποκαλυπτική λίστα διαθέτουν οι ανακριτές στην υπόθεση των εξοπλιστικών...


Αφορά την υπόθεση για την προμήθεια των πυροβόλων του στρατού από την WEGGMAN...

Νέα ώθηση στην έρευνα για τα εξοπλιστικά δίνει αποκαλυπτική λίστα που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Μάρκου, οι οποίοι...
χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα «φωτιά» βρέθηκε στο γραφείο του προφυλακισμένου
κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, σε έφοδο των δυο δικαστικών λειτουργών και περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010, οι οποίες, φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρίες.

Την ίδια ώρα καλείται σε συμπληρωματική απολογία ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών θα περάσει αύριο το κατώφλι των ανακριτών προκειμένου να ρίξει φως σε νέα στοιχεία για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να λάδωνε προκειμένου η εταιρία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες.

Επίσης, καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο νέος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταιριών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας. Καλείται ακόμα σε απολογία ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, στον Κάντα.

Πάντως, δύο πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικά προγράμματα, απολογήθηκαν σήμερα στους ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι...
newsbeast.gr

Read more...

Στουρνάρας:Το ΤΑΙΠΕΔ δεν μεταφέρεται...


Διαψεύδει τα σενάρια περί μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό, ο υπουργός Οικονομικών.

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με...
δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο μεταφοράς του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι δεν εξετάζεται, ούτε εξετάστηκε ποτέ, ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό, ούτε αλλαγής του καταστατικού του...

Read more...

Καταπέλτης η επιθεωρήτρια για τον Παπαγεωργόπουλο...


Παρά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά από τους συνηγόρους των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη με "βροχή" ερωτήσεων για το αν γνώριζαν ή συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο ...
γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας στην υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, επέμεινε στην ενοχή των δύο πολιτικών προσώπων.

Κατά την 4η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, εξεταζόμενη η κα Τσεμπερά ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση, η οικονομική επιθεωρήτρια είπε ότι ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης «καθίσταται υπόλογος» διότι όλες οι διαδικασίες του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, καταδικασθέντα επίσης σε ισόβια, τύχαιναν της αποδοχής του. Τόνισε επίσης ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος επί σειρά ετών ουδέποτε ελέγχθηκε ως προς τη διαχείρισή του.

Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσε η υπεράσπιση του Β. Παπαγεωργόπουλου παρατηρώντας ότι ο τέως δήμαρχος δεν μπορούσε να ελέγχει τους χιλιάδες υπαλλήλους του Δήμου, ενώ στοχοποιώντας τη μάρτυρα χαρακτήρισε διάτρητο το πόρισμά της.

Όσον αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, που σύμφωνα με την κ. Τσεμπερά όφειλε εκ της θέσεώς του «να ασκεί εποπτεία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου», η οικονομική επιθεωρήτρια προχώρησε ακόμη περισσότερο διατυπώνοντας την εκτίμηση- χωρίς να επικαλείται κάποια μαρτυρία ή έγγραφο -ότι ο πρώην ταμίας «έδινε εντολή» στον Π. Σαξώνη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής, ο Μιχάλης Λεμούσιας ξέσπασε και ζητώντας το λόγο από το δικαστήριο είπε: «Επί έντεκα μήνες διαβάζω 18 ώρες την ημέρα. Έχω τυφλωθεί, τα έχω μάθει απ' έξω, παρότι δεν γνώριζα οικονομικά».

Η κ. Τσεμπερά στάθηκε και στο γεγονός ότι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας τηρούσαν κοινούς λογαριασμούς. Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων, στις ερωτήσεις τους προς την κ. Τσεμπερά προσπάθησαν να καταδείξουν ότι ο πρώην ταμίας υπεξαιρούσε και πριν από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση στον δήμο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με την οικονομική επιθεωρήτρια να παραδέχεται ότι η χρεοπίστωση του πρώην ταμία γινόταν πριν από το παραπάνω διάστημα με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας πάντως ότι το ύψος των μετρητών ήταν μικρότερο απ' ό,τι τα επόμενα χρόνια.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, οπότε η Αναστασία Τσεμπερά θα συνεχίσει να εξετάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στην Κεφαλονιά ο Σαμαράς…


Από τις Βρυξέλλες, στην Κεφαλονιά ο Σαμαράς, όπως μετέδωσε στο STAR ο Γ. Αρμένης…

Read more...