Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση των εφοριών




του Γιάννη Μακρυγιάννη

Βαθιά αναδιοργάνωση των φορολογικών μηχανισμών σχεδιάζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Μεταξύ των μέτρων που ετοιμάζει είναι: point system για τους ελέγχους των εταιρειών και των φυσικών προσώπων, αφαίρεση από τις εφορίες κάθε οικονομικής συναλλαγής με τους φορολογουμένους και μεταφορά της αρμοδιότητας στα νεοσύστατα Περιφερειακά Φορολογικά Κέντρα, διάλυση της σημερινής ΥΠΕΕ και επανίδρυση ουσιαστικά του ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για μια ευρεία αναμόρφωση των κρατικών οικονομικών υπηρεσιών στη βάση του δανέζικου συστήματος, με στοιχεία από το αμερικανικό ελεγκτικό σύστημα. Το σχετικό πακέτο ρυθμίσεων έχει στα χέρια της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και εκ των βασικών διεκδικητών του υπουργείου Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ενώ τη βασική προετοιμασία την έχει κάνει ειδική ομάδα συνεργατών της με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει αλλαγή του ρόλου των ΔΟΥ, οι οποίες πλέον δεν θα έχουν καμία εισπρακτική αρμοδιότητα και θα περιοριστούν στο να εξυπηρετούν τους πολίτες με την παροχή βεβαιώσεων και άλλων εγγράφων. Για να αποτραπεί η πολλαπλή και διάσπαρτη μεθοδολογία της συναλλαγής, που οδηγεί συχνά σε διαφθορά, οι πολίτες θα έχουν επαφή με τα Περιφερειακά Φορολογικά Κέντρα, τα οποία αναλαμβάνουν την αρμοδιότητα των οικονομικών διευθετήσεων των φορολογουμένων με το κράτος, μέσω πιστοποιημένων λογιστικών γραφείων. Ο δε έλεγχος των φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, θα είναι δειγματοληπτικός και επί τη βάσει αυτή θα δημιουργηθεί ένα σύστημα βαθμών ποινής (point system) ανάλογα με την παραβατική συμπεριφορά και τα στοιχεία που υπάρχουν κάθε φορά που θα ελεγχθεί.

Η σημερινή Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το πρώην ΣΔΟΕ, θα επανασυσταθεί ουσιαστικά με στόχο να αποκτήσει νομική θωράκιση για την αντιμετώπιση των νέων και περίπλοκων μορφών οικονομικού εγκλήματος.

protothema


Read more...

"ΛΟΥΗΣ" Ο ΑΡΗΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΗΤΤΑΣ...


Νέο θέμα με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο δημιουργείται μετά τα όσα υποστηρίζει στον Κόσμο του Επενδυτή στον οποίο λέει ότι βάζει πολλά "αν" για την θέση του εκπροσώπου. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι πίστευαν ότι το πολιτικό deal έχει κλείσει. Μετά από αυτά που υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για το εάν υπάρχει τελικά συμφωνία. Ηλεκτρική η καρέκλα του εκπροσώπου. Σιγά μην πάει ο Άρης βλέποντας ότι η Ν.Δ. χ
pressmme

Read more...

Στην Δημοκρατία, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι πολίτες. Στην Δημοκρατία, νικούν και ηττώνται ιδέες και πολιτικές.

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


Read more...

Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας


Θέλουμε τους πολίτες δίπλα μας, με την ψήφο τους, αλλά και με την ψυχή τους, τη συμμετοχή τους




Read more...

Παραίτηση υπουργού... με κερατάκια

Την παραίτηση του από τη θέση του υπουργού Οικονομίας της Πορτογαλίας υπέβαλε ο Μανουέλ Πίνχο, μετά από την απερίσκεπτη κίνηση του να απευθύνει αγενή χειρονομία προς βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο Πίνχο... έκανε κερατάκια στο κεφάλι με τα δάκτυλα του, χειρονομία που στην Πορτογαλία παραπέμπει στον απατημένο άνδρα.

Η χειρονομία του Πίνχο, όπως έγινε γνωστό, είχε τελικό αποδέκτη τον Μπερναντίνο Σοάρες, ηγέτη του Κομουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, ο οποίος ασκούσε σκληρή κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το μέλλον ενός ορυχείου.

Ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του υπουργού του είπε ότι "τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή την χειρονομία".

"Πρόκειται για ένας ατυχές συμβάν" συνέχισε ο Σόκρατες, που υπογράμμισε ότι θεωρείται λήξαν μετά την παραίτηση του Πίνχο.

Δείτε το επίμαχο βίντεο από την πορτογαλική τηλεόραση

nooz


Read more...

Πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το απόγευμα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές, οι οποίες έδωσαν θετικό αποτέλεσμα για το Κίνημα.

"Η κυβέρνηση σέρνεται και σέρνει τη χώρα σε μία άγονη προεκλογική περίοδο" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει: "Ζητούμε εκλογές αμέσως, μετά το καλοκαίρι, για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να καταρτίσει αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010 και να βάλει τη χώρα σε μία νέα πορεία ελπίδας και ανάταξης για τη χώρα".

Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "δεν διεκδικούμε την κυβέρνηση για να καταλάβουμε καρέκλες, αλλά για να λύσουμε προβλήματα".

Αναφορικά με τα φαινόμενα διαφθοράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει κηρύξει ανένδοτο, όταν- όπως είπε- η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή και μιλούσε για σκανδαλολογία.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί και τόνισε ότι ο σημερινός Πρόεδρος έχει τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αξίωμά του.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν από σήμερα στην επανεκλογή του κ. Παπούλια, παράλληλα με την απόφαση για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Απάντηση Ευ. Αντώναρου

"Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε και σήμερα για μία ακόμη φορά να εμπλέξει με ανεπίτρεπτο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους δικούς του μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Είναι γνωστή η θέση του κ. Παπανδρέου ότι προτίθεται να μη στηρίξει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας εκλογές" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ευ. Αντώναρος πρόσθεσε: "Είναι αυτονόητο ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών, που μόνο κίνητρο έχει τη βουλιμία για εξουσία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ". Περισσότερα

Γ. Ραγκούσης

Νωρίτερα, από το ίδιο βήμα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι "η χώρα εισέρχεται εκ των πραγμάτων σε προεκλογική φάση από τις 17 Αυγούστου και αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την επιτροπή εκλογικού αγώνα".

Πρόσθεσε ότι το κόμμα στην πορεία προς τις εκλογές "αξιοποιεί το σύνολο των δυνάμεών του και μένει προσηλωμένο στην προτεραιότητα του στόχου του, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".

Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημαίνει ότι οι πολίτες ζητούν εθνικές εκλογές καθώς "επισημοποίησαν την οξύτατη κρίση διακυβέρνησης που αντιμετωπίζει ο τόπος και έδειξαν ότι οι πολίτες ζήτησαν αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης".

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Siemens υπογράμμισε ότι "το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε το θέμα με αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο, είπε όλα στα φως, γεγονός που συνέβαλε και στην ανάκαμψη του".

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσουν την αρνητική τους στάση έναντι των τεσσάρων προτάσεων για τη διαφθορά, που διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και να τις αποδεχθούν διότι "αυτές και ενδεχομένως άλλες προτάσεις μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά".

Ομιλία Ρ. Σπυρόπουλου

"Εντός του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου όλες οι εκλογικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του και θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές", ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 9 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των μετακινήσεων των ετεροδημοτών, ενώ ο νόμος τού έδινε την δυνατότητα να δαπανήσει έως 12 εκ. Πρόσθεσε δε, ότι "στις εθνικές εκλογές θα βελτιώσουμε τα κονδύλια αυτά".

Ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στην κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, την χαρακτήρισε "νέο οξυγόνο για την υγεία της Δημοκρατίας, καθώς υγιή κόμματα σημαίνει υγιής Δημοκρατία" και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλήρως πιστοποιημένο μητρώο 950.000 μελών και φίλων.

nooz

Read more...

Έφοδος για Παλαιοκώστα και Σούλα, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης...



Ένας Παλαιοκώστας τους λείπει τώρα για να μπαλώσουν με μια "επιτυχία" το κακό τους χάλι.
Έτσι σχεδόν όλες οι πληροφορίες που αφορούν "καρφώματα" για Παλαιοκώστα, Ριτζάι, και Σούλα, αξιοποιούνται χωρίς κανένα φιλτράρισμα. Η τελευταία ανέφερε ότι ο Παλαιοκώστας και η Σούλα με μια BMW X6 βρίσκονταν στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Στείλαν...
ολόκληρο στρατό, αλλά ούτε BMW βρήκαν ούτε Παλαιοκώστα. Κάποιοι από την Αστυνομία λένε πως τους ξέφυγε.
Αλλά μάλλον ποτέ δεν βρίσκονταν οι καταζητούμενοι στην περιοχή που τους έψαχναν...

nonews-news


Read more...

Ανακρίνεται ο ανηψιός του Αγούδημου...



Ο γιος του αδελφού του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου ανακρίνεται ως ένας από τους ύποπτους για συμμετοχή στην απαγωγή του Εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν...

ύποπτος εδώ και μήνες , ενώ το όνομά του το'χαν διαρρεύσει σκόπιμα εδώ και πολύ καιρό οι αστυνομικοί.
Φυσικά το όνομα Αγούδημος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, πρόκειται όμως όχι για τον γιο, αλλά για τον ανιψιό του γνωστού εφοπλιστή...

nonews-news


Read more...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ!...


ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!

Συνεργάτης του παλαιού εκδότη της εφημερίδας "Η Πρώτη" Χρ. Καλογρίτσα (εδώ σε παλαιότερη φωτό μαζί με τον Ε. Βενιζέλο) είναι ένας εκ των συλληφθέντων για τη απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Ο Τρομπούκης διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία μαζί με τον πρώην εκδότη το όνομα του οποίου εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, το ΣΔΟΕ παρακολουθούσε στενά την συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία η οποία είχε πάρει πολλά έργα από γνωστούς Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα. Την υπόθεση είχε αναλάβει προσωπικά ο πρώην Γ.Γ. του ΣΔΟΕ Σπ. Κλαδάς, ο οποίος έχει αποχωρήσει. Θα επανέλθουμε γιατί προκύπτουν και νέα στοιχεία...
pressmme

Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ!


ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Το pressmme έχει όλο τον φάκελο των συλλήψεων για την υπόθεση του Περικλή Παναγόπουλου. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 6 άνδρες και δυο γυναίκες στην Αθήνα και δυο άνδρες στην Κρήτη. Η μια γυναίκα που έχει συλληφθεί είναι η σύζυγος του γνωστού κακοποιού που βρίσκεται στην φυλακή Βλαστού. Η άλλη γυναίκα είναι η σύντροφος του επίσης φυλακισμένου Σκαφτούρου. Κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση ο Βλαστός και ο Σκαφτούρος σαν ηθικοί αυτουργοί, παρότι ήταν στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας έχει συλληφθεί και ο γιος γνωστού εφοπλιστή! Παράλληλα έχει συλληφθεί ο φερόμενος ως "Κρητικός". Είναι ο Απόστολος Πετράκης, μπράβος στην Κρήτη και την Αθήνα. Έχει επίσης συλληφθεί ο Ν. Τρομπούκης, συνεταίρος του συγχωρεμένου Αναγνωστόπουλου που τον είχαν σκοτώσει όταν ήταν ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου "οι Νότες". Έχει γίνει μεγάλη επιχείρηση από τους άνδρες της ΕΚΑΜ σε συνεργασία με την Ασφάλεια στην Κρήτη και ειδικά στο Ρέθυμνο. Έχουν συλλάβει επίσης τον γνωστό μπράβο της νύχτας Θανάση Σκαρλάτο και έναν ακόμη μπράβο τον Γιώργο Χριστοφοράκη. Και τους δυο τους συνέλαβαν στην περιοχή του Σπηλίου Ρεθύμνου. Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει την απαγωγή Παναγόπουλου με την δολοφονία Γιάννη Κυπριωτάκη (επιχειρηματίας με εργοστάσιο χρωμάτων)! Αυτή είναι η αλήθεια. Η Ασφάλεια δεν θέλει να δώσει τα ονόματα στη δημοσιότητα. Τους προλάβαμε εμείς...
pressmme


Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δήλωση Γιώργου Φλωρίδη σχετικά με την ετοιμότητα της χωράς μας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπη




Read more...

tvland-gr.blogspot.com...


Ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι του στην blogόσφαιρα ένα νέο blog η tvland.
Στη χώρα της τηλεόρασης, θα βρείτε όλα τα επεισόδια των αγαπημένων σας σειρών , τις αγαπημένες σας εκπομπές , τα τηλεπαιχνίδια που σας εντυπωσίασαν, ταινίες που θέλετε να δείτε, νέα από την τηλεόραση, μπόλικο κους κους και ότι άλλο έχει μια tvland που σέβεται τον εαυτό της.
Επισκεφτείτε την tvland-gr.blogspot.com και δεν θα χάσετε.

press


Read more...

Μετατάσσουν άρον άρον τους δικούς τους...


Δεν ...κρατιούνται ενόψει εκλογών. Πηγαίνουν 40 άτομα από το Καζίνο στις ... Λαϊκές Αγορές. Τα ορκίζουν σήμερα υπό την "αιγίδα" του υφυπουργού Γ. Βλάχου. Ρουσφετολογίας το ανάγνωσμα...

Από τον Άκη Σκαρφή
PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Θέλετε ένα ακόμη μίνι - σκάνδαλο ... "σεμνότητας και ταπεινότητας" της κυβέρνησης;
Σύμφωνα με πληροφορίες, σαράντα άτομα που εργάζονται στο Καζίνο Πάρνηθας μετατάσσονται, με διαδικασίες εξπρές, στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών. Η ορκωμοσία για τις νέες θέσεις έχει μάλιστα προγραμματιστεί για σήμερα τη μια το μεσημέρι στο Γραφείο 532, στο κτήριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Κάνιγγος.
Τα κριτήρια με τα οποία έγιναν αυτές οι μετατάξεις είναι άγνωστα και προφανώς ρουσφετολογικά. Εξυπηρετούν τους "δικούς τους ανθρώπους" - με σωστές και νόμιμες όμως διαδικασίες;
Τα θέματα αυτά είναι αρμοδιότητας του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Βλάχου ο οποίος σίγουρα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις για το πώς γίνονται -και αν χρειάζονται- αυτές οι μετατάξεις. Επειδή όμως μάλλον θα "σιωπήσει" ο κ. υφυπουργός, μήπως θα πρέπει να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας και να σταματήσει τη διαδικασία μέχρι να ξεκαθαριστεί τι συμβαίνει;
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα αχαλίνωτης πελατειακής νοοτροπίας που συν τοις άλλοις δείχνει ότι έρχονται εκλογές και οι άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν για να ...βολέψουν όσους μπορούν!

press


Read more...

"Αιμοραγούμε δεν αντέχουμε άλλο"...



Χθες βράδυ ο Επίτιμος είχε πάει σε ένα γάμο στη Βουλιαγμένη. Στο τραπέζι τον πλησίασαν διάφοροι φίλοι του επιχειρηματίες . Η ερώτηση των περισσοτέρων ήταν. "Πρόεδρε πως πάμε?". Και η απάντηση του Μητσοτάκη: "Δεν...
αντέχουμε άλλο. Αιμοραγούμε. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα".
Απ΄ότι καταλάβαμε ο Επίτιμος βλέπει εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Και μάλλον είναι μέσα...


nonews-news

Read more...

Ο ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΣ ΤΗΣ "ΨΗΛΗΣ"


Στις καταγγελίες του Γ. Καρατζαφέρη αναφέρεται σήμερα ο "Παρένθετος" στο Έθνος. Ολόκληρος ο φάκελος από χθες το βράδυ στα χέρια του pressmme. Θα επανέλθουμε...
pressmme

Read more...

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Όλο το παρασκήνιο της εν κρυπτώ αγοράς των 15 ελικοπτέρων Super Puma, κόστους 0,5 δισ ευρώ και της έναρξης των επίσημων συζήτησεων για την κατάρτιση της σύμβασης για την αγορά 6 φρεγατών τύπου Fremm, ύψους 6 δισ ευρώ παρουσιάζει σήμερα το pressmme. Επί της ουσίας πρόκειται για εξοπλιστικό πακέτο 6,5 δισ ευρώ, δώρο του Κώστα Καραμανλή στον Νικολά Σαρκοζί. Του το είχε υποσχεθεί άλλωστε πρόπερσι τον...
Σεπτέμβριο που είχε έρθει στην Ελλάδα, μετά την φλογερή ομιλία που είχε κάνει ο Γάλλος από το βήμα του Ελληνικού κοινοβουλίου. Μόνο που αυτό το δώρο των 6,5 δισ ευρώ επιχειρούν κάποιοι να βγάλουν τα έξοδα των πολιτικών τους φιλοδοξιών που ενίοτε δεν είναι ταυτόσημα με τον Κώστα Καραμανλή. Και θα σας εξηγήσουμε παρακάτω τι εννοούμε. Το πανάκριβο δώρο στον Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί να το δώσει η κυβέρνηση εν κρυπτώ, πίσω από την πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος τελικά θα το πληρώσει. Ιδού, λοιπόν, μέσα σε αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας ποιοι επιχειρούν να πλουτίσουν. Ο υπηρεσιακός φάκελος για την αγορά των 15 ελικοπτέρων Super Puma ήταν από τις 8 Δεκεμβρίου 2008 στο γραφείο του Β. Μεϊμαράκη, δηλαδή του Σ. Κορομάντζου, έτοιμος προς υπογραφή από το ΚΥΣΕΑ.
Την διαχείριση του φακέλου είχε αναλάβει εξ' ολοκλήρου η ομάδα "Κ" του Πενταγώνου (Κορομάντζος, Καλλίρης, Κυριάκος). Από τον Δεκέμρβιο η ομάδα "Κ" βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τον εδώ εκπρόσωπο των Γαλλικών συμφερόντων Χρήστο Χούπαυλη. Και μέσω αυτού με τον Philippe Toury, τον "ξανθό άγγελο" της Eurokopter. Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο παραπλάνησης. Η εντολή των "Κ" προς τον Χούπαυλη είναι ξεκάθαρη : "κάνε τον τρελό, βγες στις πλατείες και άρχισε να μας βρίζεις χυδαία. Να κατηγορείς τον Βαγγέλα για αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα και όταν το σύστημα και η αγορά θα αποκοιμηθεί θα κάνουμε τη δουλειά".
Ο Χούπαυλης ακολουθεί κατά γράμμα της οδηγίες '"Κ". Στήνει καυγάδες με πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Υβρίζει τον Γ.Γ. Εξοπλισμών Βασιλάκο για να χαίρεται ο Κορομάντζος. Πλακώνεται με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Κλαψουρίζει ότι τον έχει στοχοποιήσει ο Γάλλος πρέσβης. Κοινώς, θολώνει τα νερά... Στο μεταξύ, μια στην "Τράτα" την γνωστή ψαροταβέρνα της Καισαριανής και μια στη Μεγάλη Βρετανία συναντώνται τα "Κ" με τα "Χ" και η δουλειά στήνεται. Όσο για τον Βαγγέλα σφυρίζει αδιάφορα. Το παίζει ανήξερος. Λες και δεν ξέρει τις σχέσεις του "Χ" με τα "Κ". Σαν να μην ξέρει τις δημόσιες εμφανίσεις στα σκυλάδικα τις νύχτες του "Χ" με τον Νίκο Καραχάλιο (η ιστορία επαναλαμβάνεται).
Στις 16 Ιουνίου, δέκα ημέρες μετά την ήττα των ευρωεκλογών ο Βαγγέλας σε συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή για αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα συγκάλεσαν το ΚΥΣΕΑ και ανακοίνωσαν μείωση της θητείας στους 9 μήνες και μείωση των εξοπλιστικών δαπανών κατά 15%. Και ξαφνικά 9 ημέρες μετά, στις 25 Ιουνίου δια περιφοράς ο Βαγγέλας παίρνει τις πολυπόθητες υπογραφές των μελών του ΚΥΣΕΑ για την αγορά των 15 ελικοπτέρων Ο φάκελος παραμένει στο γραφείο του Κορομάντζου και ο μόνος που ενημερώνεται είναι ο Χούπαυλης ο οποίος και στέλνει πρώτος τα συγχαρίκια στο Παρίσι. Η Αθήνα κοιμάται και το Παρίσι πανηγυρίζει. Ο "Φιλίπ" δαφνοστεφανωμένος έρχεται στην Ελλάδα και αφού πάει σε δείπνο με τα "Χ" και τα "Κ" επισκέπτεται την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών για τα διαδικαστικά.
Μόνο που η διαδικασία σύμφωνα με τους γνωρίζοντες δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τις Εθνικές εκλογές. Επομένως η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι του ΠΑΣΟΚ, καραδοκούν. Ήδη ο Γ. Παπανδρέου έδειξε τα δόντια του . Το έργο συνεχίζεται...

pressmme

Read more...

ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ...


Ρεπορτάζ : Προκόπης Γιόγιακας
(από τα ΝΕΑ)

Πλήθος ασαφειών διαπιστώνουν τεχνικοί και νομικοί στη ρύθμιση για τους παράνομα κλειστούς ημιυπαίθριους που εξήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς. Η μεγαλύτερη ανησυχία των ιδιοκτητών των 1,5 εκατομμυρίων ακινήτων που έχουν κλειστούς ημιυπαίθριους είναι αν πληρώνοντας για την τακτοποίηση «φακελωθούν» από την Πολεοδομία και στοχοποιηθούν από την Εφορία και το ΙΚΑ. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος...
σε περίπτωση που η διάταξη κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσοι έχουν πληρώσει να κληθούν και πάλι να καταβάλουν νέα πρόστιμα αφού θα είναι πλέον γνωστό ότι είναι παράνομοι. Οι «γκρίζες ζώνες» στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες ση Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι η νομιμότητα στις χρήσεις, αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαιτείται η έκδοση νέας οικοδομικής άδειας. Την ίδια ώρα εκφράζονται αντιθέσεις για την τακτοποίηση των ισόγειων γκαράζ, αφού με το κλείσιμό τους και τη μετατροπή τους σε δωμάτια επιτείνεται το πρόβλημα της στάθμευσης. Στο μεταξύ, στον «αέρα» είναι σύμφωνα με κατασκευαστές περίπου 80.000 οικοδομικές άδειες που έχουν κατατεθεί αλλά δεν έχουν πάρει έγκριση, αφού οι νέες ρυθμίσεις αφορούν τις άδειες που εκδόθηκαν μέχρι χθες. Την ίδια ώρα, στην αγορά, είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα διαμερίσματα όπου δεν έχουν κλειστεί οι ημιυπαίθριοι, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές φρόντισαν να κλείσουν και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους όλο το διάστημα που διέρρεαν τα σενάρια για νομιμοποίηση αρχικά και τακτοποίηση στη συνεχεία.
pressmme


Read more...

Εως 31/7 η πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς

Oλοκληρώθηκε η έκδοση και η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της έκτακτης εισφοράς του άρθρου 18 του ν.3758/2009, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Το συνολικό ποσό μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ είτε σε τρείς δόσεις. Το συνολικό ποσό ή η πρώτη δόση μπορούν να εξοφληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2009.

Η δεύτερη δόση μπορεί να εξοφληθεί εμπρόθεσμα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει στις συνεργαζόμενες τράπεζες που αναφέρονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα και σε οποιαδήποτε ΔΟΥ.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που στα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2008 περιλαμβάνονται αποζημιώσεις, εφάπαξ παροχές ταμείων κλπ της παρ.1 αρθ.14 και παρ.1 αρθ.45 του ΚΦΕ, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη ΔΟΥ που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα με τα σχετικά παραστατικά, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί εάν υπόκεινται στην καταβολή έκτακτης εισφοράς και το ύψος αυτής.
nooz


Read more...

Το τελευταίο ξύλινο φαλαινοθηρικό...



Το παρθενικό του ταξίδι το έκανε το 1841: διήρκεσε τρία χρόνια και τέσσερις μήνες. Τα επόμενα 80 χρόνια πραγματοποίησε συνολικά 37 ταξίδια, διάρκειας από εννέα μήνες έως και πέντε χρόνια. Ταξίδεψε στον Ινδικό και τον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, άντεξε πάγους και χιονοθύελλες- ακόμα και μια επίθεση από κανίβαλους (ναι, ναι) στον Νότιο Ειρηνικό.
Περισσότερα από 1.000 διαφορετικά μέλη πληρώματος, από διάφορες χώρες του κόσμου, πέρασαν από τα καταστρώματα, τις καμπίνες του και τα αμπάρια του - συχνά μάλιστα, όπως συνηθιζόταν στις αρχές του 19ου αιώνα, ο καπετάνιος έπαιρνε μαζί και...

την οικογένειά του. Χρησιμοποιήθηκε σε 4 ταινίες, ανάμεσά τους και ο θρυλικός Μόμπι Ντικ. Και όταν πια παροπλίστηκε, το 1941, το «Charles W. Μorgan», το τελευταίο ξύλινο φαλαινοθηρικό που έχει απομείνει στον κόσμο, μεταφέρθηκε στο Μίστικ Σίπορτ του Κονέκτικατ όπου και εκτίθεται στο κοινό- θα ξαναρχίσει να εκτίθεται μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αναπαλαίωσής του.

nonews-news


Read more...

Η απάντηση του Τσίμα για Χριστοφοράκο και F1


Αγαπητή κ. Μπουγάτσου,

Δημοσιεύσατε στην «Ελευθεροτυπία» έναν πίνακα προσκεκλημμένων της Siemens, σ’ έναν αγώνα «Φόρμουλα 1», στον οποίο περιλαμβάνεται και το όνομά μου. Θεωρώ χρέος μου νας σας δώσω μιαν απάντηση και παρακαλώ να την λάβετε υπ όψιν σας.

1. Με την εταιρεία Siemens δεν είχα ποτέ απολύτως καμμία σχέση, επαγγελματική ή άλλη, καμμία δοσοληψία, ούτε καν για αγορά προϊόντων. Δεν χειρίστηκα ποτέ θέματα συναφή με την δράση της, ως δημοσιογράφος.

2. Τον κ Χριστοφοράκο, προσωπικά, τον γνωρίζω πράγματι. Έτυχε να τον γνωρίσω σε χρόνο ανύποπτο, πολύ πριν αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Siemens. Ήταν συμμαθητής από το σχολείο και φίλος ενός πολύ στενού συγγενικού μου προσώπου καθώς και ενός κύκλου προσωπικών φίλων, με τους οποίους συνδέομαι κοινωνικά, πάνω από 30 χρόνια. Δεν ήμουν δημοσιογράφος, όταν τους γνώρισα. Κι όταν έγινα δημοσιογράφος (γνωρίζετε σε ποιά εφημερίδα) παραμείναμε φίλοι, με διαφορετικές επιλογές ζωής. Στα πλαίσια αυτής της παρέας παλαιών φίλων, και μόνον, εξωεπαγγελματικά, έτυχε να συναναστραφώ κάποιες φορές τον κ Χριστοφοράκο και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Στα ίδια πλαίσια, και με την συμμετοχή των ίδιων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε και το ταξίδι, στο οποίο αναφέρεστε. Δεν ήταν «επαγγελματικό» ταξίδι. Και δεν μετείχε (όπως και σε καμμιά άλλη συνεύρεση αυτής της παρέας στην οποία να είμαι και εγώ παρών) απολύτως κανένα πολιτικό πρόσωπο. Δυσκολεύομαι, λοιπόν, να δω ποιά συνάφεια με το σκάνδαλο Siemens μπορεί να έχει μια εκδήλωση στην οποία μετείχαν άνθρωποι που δεν είχαν καμμία σχέση με τις εμφανείς δραστηριότητες του κ.Χριστοφοράκου και καμμιά ιδέα για τις αφανείς (τότε) δραστηριότητές του. Εκτός κι αν μετατρέψουμε μια σοβαρή υπόθεση που πλήττει το δημόσιο συμφέρον σε ιδιωτικό κηνύγι μαγισσών και ενοχοποιήσουμε ακόμη και τους συμμαθητές των παιδιών ενός υποδίκου.
kafeneio

Read more...

Έβρος: Δεν επαρκούν οι συνοριοφύλακες για την σωστή φύλαξη των συνόρων


Η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά

Μόλις 420 συνοριοφύλακες φρουρούν τα χερσαία σύνορα της χώρας, μήκους 210 χιλιομέτρων, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο Κέντρο Υποδοχής του Κυπρίνου αναλογούν 48 αστυνομικοί για 400 μετανάστες.
Δεν υπάρχει ούτε διερμηνέας, ούτε κοινωνικός λειτουργός, ούτε δικηγόρος για τους πολιτικούς πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα υπό δυσμενείς συνθήκες, ενώ το Κέντρο λειτουργεί με δανεικά, καθώς η νομαρχία Έβρου χρωστά 800.000 ευρώ σε τοπικούς προμηθευτές που φροντίζουν για την καθημερινή σίτιση, την υγιεινή και την περίθαλψη των μεταναστών.
Τα παραπάνω είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφαλείας, Ζακ Μπαρό, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας επισκέφτηκε τον Έβρο. Ο επίτροπος αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη για τη δημιουργία ενός τμήματος του οργανισμού για τον έλεγχο και την προστασία των συνόρων της Ε.Ε. (FRONTEX) στην περιοχή του βορείου Έβρου. Ο νομάρχης Έβρου ζήτησε ακόμη:
1. Να ενισχυθεί με επιπλέον 500 συνοριοφύλακες η φύλαξη των συνόρων και με 100 το Κέντρο του Κυπρίνου
2. Να δημιουργηθεί στον βόρειο Έβρο ένα ιατρικό κέντρο το οποίο θα παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα μόνο στους παράνομους μετανάστες, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Υγείας
3. Να γίνει κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών και στο νότιο Έβρο, στην περιοχή των Φερών, δυναμικότητας 300-350 ατόμων.
“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μιλάμε για υποδοχή 3000 ατόμων, είναι αδύνατον να το λειτουργήσει η πολιτεία” σημείωσε ο κ. Ζαμπουνίδης, προειδοποιώντας ότι, εάν δεν υπάρξει μέριμνα για το θέμα της χρηματοδότησης του υφιστάμενου κέντρου υποδοχής, η κατάσταση θα χειροτερέψει.

kostasxan

Read more...

Τέλος Ιουλίου οι απολογίες Σημαιοφορίδη – Καραδοκήσω για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ


της Βασιλικής Κόκκαλη

Το κατώφλι του ειδικού εφέτη – ανακριτή Γιώργου Λέκκα ο οποίος ερευνά την υπόθεση των ομολόγων, περνάει στις 30 Ιουλίου ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, προκειμένου να απολογηθεί για τρία βαρύτατα αδικήματα – απάτη, απιστία και σύσταση συμμορίας – που αφορούν στο «κρυφό» ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία. Μια ημέρα νωρίτερα, «ραντεβού» με τον ειδικό εφέτη – ανακριτή έχει η πρώην διευθύντρια του ταμείου Κατερίνα Καραδήμα, αντιμέτωπη και εκείνη με τις ίδιες κατηγορίες. Οι νέες ημερομηνίες κατά τις οποίες ο κ. Σημαιοφορίδης και η κυρία Καραδήμα θα βρεθούν τετ – α- τετ με τον εφέτη ανακριτή, προέκυψαν μετά τις προθεσμίες που εκείνος τους έδωσε προκειμένου και οι δυο να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του Αγ. Σημαιοφορίδη αναφέρει:

  • «Στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τις αρχές του Μαρτίου του επόμενου έτους εντάχθηκες σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα την οποία είχαν συγκροτήσει οι συγκατηγορούμενοί σου Ιωάννης Παπαμαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της North Asset Management Γέώργιος Αποστολίδης, πρόεδρος του δ.σ. της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και ο διευθύνων σύμβουλος της ετιαρείας Σοφοκλής Πρινιωτάκης».
  • « Οι προαναφερόμενοι γνωρίζοντας αφενός μεν ότι διάφορα ασφαλιστικά ταμεία είχαν τη δυνατότητα να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους, που ανέρχονταν σε εκατομμύρια ευρώ, σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αφετέρου δε ότι το τελευταίο προέβαινε την περίοδο εκείνη, για την κάλυψη των αναγκών του σε εκδόσεις δομημένων ομολόγων, αποφάσισαν εκμεταλευόμενοι τις γνώσεις τους και την τεράστια εμπειρία τους λόγω της ενασχόλησής τους με τις συναλλαγές χρηματοοικονομικών προϊόντων, τη διάπραξη του κακουργήματος της απάτης εις βάρος ασφαλιστικών ταμείων, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος».
  • «Αποφάσισαν να ζητηθεί μέσω της JP Morgan από την αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου και ειδικότερα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να προχωρήσει στην έκδοση ενός δομημένου ομολόγου, τους όρους του οποίου είχε προσχεδιάσει ο πρώτος εξ αυτών με ανάδοχο της έκδοσης την τράπεζα JP Morgan, η οποία σημειωτέον συμπεριλαμβανόταν στους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς ήτοι στα πιστωτικά ιδρύματα που είχαν επιλεγεί με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και ΟΙκονομικών για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στις αγορές τίτλων του δημοσίου και τη συμμετοχή τους στις δημοπρασίες στην πρωτογενή αγορά και στο σύστημα ηλεκτρονικής δευτερογενούς αγοράς τίτλων και με απώτερο σκοπό την πώλησή του σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία. Προκειμένου δε να αποκομίσουν οικονομικό όφελος, μεθοδευσαν τις διαδοχικές μεταβιβάσεις του κατά την ημέρα της έκδοσής του, ήτοι από την τράπεζα JP Morgan, στην εταιρεία North Asset Management (αγγλική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων) από εκείνη στην τράπεζα Hypo και από αυτήν στην εταιρεία Ακρόπολις Χρηματιστηριακή η οποία και θα το μεταβίβαζε την ίδια ημέρα στους τελικούς αγοραστές που ήταν τα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να διογκωθεί τεχνητά η τιμή αγοράς του από αυτά σε σχέση με την πραγματική - αγοραία του αξία».
  • «Ενεργώντας από κοινού με άλλους έβλαψες την περιουσία ΝΠΔΔ, πείθοντας τα αρμόδια όργανά του με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, καθώς και με την παρασιώπηση αληθινών γεγονότων σε πράξη, η δε πράξη σου τελέστηκε υπό περιστάσεις ιδιαζόντως επιβαρυντικές ως έχουσα αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το δε όφελος που επιδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η αντίστοιχη ζημία που προξενήθηκε στο ΝΠΔΔ υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».
«Ενεργώντας από κοινού με άλλους με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, όντας υπάλληλος ΝΠΔΔ στον οποίο ήταν εμπιστεύμενη η διαχείριση της περιουσίας του και των πάσης φύσεως εσόδων του από κοινού με άλλους ελάττωσες εν γνώσει σου την περιουσία του με σκοπό να ωφελήσεις άλλους».
protothema

Read more...

Βομβιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους


Στις 3:51 και 4:07 άγνωστος τηλεφώνησε στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Τα Νέα" και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα, χωρίς να αναφέρει όνομα οργάνωσης.

Απο την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, καθώς και σε γύρω πολυκατοικίες και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε κανείς, καθώς η αστυνομία είχε εγκαίρως εκκενώσει την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Γκαζάκια στο Κολωνάκι

Μια ώρα αργότερα στόχος επίθεσης με γκαζάκια έγινε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην συμβολή των οδών Χάρητος και Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, σε μια από τις καλύτερα θεωρητικά φρουρούμενες περιοχές της Αθήνας.

nooz


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών--Πρωινων-- Οικονομικών Αθλητικών- και Θεσσαλονίκης εφημερίδων


3-7-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΠΡΩΙΝΕΣ









ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ













ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ













ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















kafeneio


Read more...