Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Στο 27% η ανεργία τον Νοέμβριο

Νέο ρεκόρ κατέρριψε η ανεργία το Νοέμβριο του 2012, σκαρφαλώνοντας στο 27% από 20,8% που ήταν το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι έφτασαν στα 1.350.181 άτομα, και ήταν κατά 323.808 περισσότεροι σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011.

Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, εκτινάχθηκε στο 61,7% από 50,1% που ήταν το Νοέμβριο του 2011.Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η ανεργία και στα άτομα ηλικίας 25-34, με το αντίστοιχο ποσοστό να αυξάνεται σε 36,2% από 28,9%.

Πάντως, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις γυναίκες, όπου αυξήθηκε σε 31,1% από 24,6 που ήταν το Νοέμβριο του 2011. Στους άνδρες, αυξήθηκε σε 24% από 18%.
 
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).

Ύφεση 6% για την ελληνική οικονομία το δ΄τρίμηνο του 2012

Την ίδιά ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο 6%.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 40,625 δισ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του 2012, το ΑΕΠ υποχώρησε στα 166,403 δισ. ευρώ.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η συρρίκνωση της οκονομικής δραστηριότητας παράμεινε σε όλα τα τρίμηνα πάνω από 6%.

Συγκεκριμένα, το α΄τρίμηνο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6,7%, το δεύτερο τρίμηνο κατά 6,4% και το τρίτο κατά 6,7%.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα στοιχεία 
http://www.protothema.gr/

Read more...

Αλλάζει το σύστημα θεώρησης των βιβλιαρίων του ΙΚΑ



allazei-to-sustima-theorisis-ton-vivliarion-toy-ika- 
Δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των δικαιούχων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητρώου τουΙδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) για τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Για το ασφαλιστικό έτος 2013 (από 1/3/2013 έως 28/2/2014), το ΙΚΑ ενημερώνει ότι έχουν ήδη αποσταλεί προς επιχειρήσεις, προκειμένου να επιδοθούν στους απασχολούμενούς τους, 1.207.701 αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οποίες πιστοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από 1/3/2013 έως 28/2/2014

Στις 15/2/2013 θα γίνει η αποστολή 240.000 αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας σε καθένα από τους επιδοτηθέντες ανέργους, με βάση τα στοιχεία που διετέθησαν από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1/1/2012-31/12/2012) είχαν επιδοτηθεί με τακτική επιδότηση για τουλάχιστον 100 ημέρες. Η αποστολή γίνεται στις διευθύνσεις που έχουν καταχωρισθεί στα μητρώα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος διευκρινίζει ότι δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίουυγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2013. Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου και για όσους έχουν λάβει ασφαλιστική ικανότητα.
http://newpost.gr/

Read more...

Ψηφίστηκε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Ψηφίστηκε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου



Από την Ολομέλεια της Βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) ψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου του υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία περιλαμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όπως η απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.
Επίσης, προβλέπεται παράταση για ένα χρόνο - έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 - της αναστολής των πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ. Ακόμη παρατείνεται για ένα χρόνο, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2013, η προθεσμία εφαρμογής των ρυθμίσεων σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος καταγγελίας εμπορικών μισθώσεων από τους μισθωτές.
Κυρώθηκε, τέλος, η πρόβλεψη για το άνοιγμα των καταστημάτων τη δεύτερη εορταστική Κυριακή του Δεκεμβρίου.

Read more...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


Στη διαμόρφωση ενός ενωτικού ρεύματος ΠΑΣΟΚ με σκοπό το ξαναζωντάνεμα του σοσιαλιστικού κινήματος στην πατρίδα μας, θα συμπράξουν οι Έλληνες Σοσιαλιστές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους...

Αντιπροσωπεία τους, αποτελούμενη από τους Σπύρο Βεζύρη, Κώστα Καρμπέρη και Γρηγόρη Νικήτα συναντήθηκε σήμερα με τον Παντελή Οικονόμου και συζήτησαν για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Κατά την συνάντηση, υπήρξε συμφωνία ότι οι δυο προτεραιότητες σήμερα για τους σοσιαλιστές στην Ελλάδα είναι η ανάσχεση της φτώχειας, της ύφεσης και της ανεργίας από τη μια και η προάσπιση της Δημοκρατίας από την άλλη.
Ο Παντελής Οικονόμου από την πλευρά του, εκτίμησε ότι για να υπηρετηθούν οι προτεραιότητες αυτές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διευρυνθεί η ημερήσια διάταξη στα πολιτικά μας πράγματα. Πέρα από την αποφυγή της στάσης πληρωμών, οι προσπάθειες πρέπει να στραφούν, αμέσως, και στην απαλλαγή από παραλογισμούς που επιβάλλουν οι δανειστές μας, αλλά και στην άμεση αποκατάσταση της κοινωνικής ευστάθειας, πριν οι ζημιές γίνουν ανεπανόρθωτες.
Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων Σοσιαλιστών δήλωσε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, την πρόθεσή της να εισφέρει στο υπό διαρκή διαμόρφωση, διεύρυνση και ανανέωση ενωτικό ρεύμα ΠΑΣΟΚ, τις επεξεργασίες από την πολύμηνη ανοιχτή διάσκεψη που οργάνωσε με το σχήμα της πολιτικής αγοράς.
Τελική κοινή εκτίμηση όλων υπήρξε, υπογραμμίζουν, είναι ότι "η κεντροαριστερά πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της ώστε να μπορεί να στηρίξει την ανάκαμψη της πατρίδας μας και όχι να αναμένει την ανάκαμψη της χώρας για να ωφεληθεί η ίδια από την ανάκαμψη αυτή".

Read more...

Eυνοϊκότερο το καθεστώς των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών...



Eυνοϊκότερο σχεδιάζεται να γίνει το καθεστώς των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών τα οποία θα προσαρμοστούν με αυτά που ισχύουν και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - δηλαδή 40 χρόνια καταβολής ασφαλιστικών εισφορώνκαι όριο ηλικίας τα 62 έτη.
Αυτό...
προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που έχει με στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τα παρακάτω ζητήματα:

-Η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης από τον ΟΓΑ με συμψηφισμό οφειλόμενων εισφορών μέχρι 4.000 ευρώ,

-Η επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη δικαστική απόφαση για την απόλυση εργαζομένων του ΙΚΑ που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη 9Κ.

---Η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας μας (υδρογονάνθρακες) και τη σύνδεση τους με την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας. Νίκος Παναγιωτόπουλος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και τα στελέχη Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες...
NEA


Read more...

Δράμα η απογραφή συνταξιούχων Ναυτικών...




Χιλιάδες γέροντες, συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται καθημερινά στο Ν.Α.Τ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) στον Πειραιά για να απογραφούν.
Αρκούσε να καταθέσουν ή ταχυδρομικά να στείλουν, μια βεβαίωση ότι είναι εν ζωή. Από τις...
Αστυνομικές αρχές, τη Δημοτική Αστυνομία ή τα Λιμεναρχεία ή να παρουσιαστούν οι ίδιοι με την ταυτότητά τους στο ΝΑΤ, όσοι έχουν την δυνατότητα μετακίνησης και όχι να σχηματίζονται από τα χαράματα ουρές ακόμα και ανήμπορων συνταξιούχων για να καταθέσουν χαρτιά διάφορα, που δεν είναι και απολύτως απαραίτητα.

Γιατί η 80χρονη χήρα συνταξιούχου, πρέπει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, να αποδείξει ότι ζει, αλλά και να προσκομίσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για να φανεί ότι δεν παντρεύτηκε μετά τα 80 της; Ουρές και στους Δήμους.

Οι υπηρεσίες αυτεπάγγελτα, δεν μπορούσαν σε συνεργασία με τα ΚΕΠ ή τους Δήμους να το κάνουν εν καιρώ και να ελέγξουν και την ημερομηνία του γάμου;

Οποιοσδήποτε από την οικογένεια έστω με απλή εξουσιοδότηση δεν μπορούσε να μεταφέρει ή αποστείλει τη βεβαίωση της αστυνομίας;

Τόσο καιρό οι υπηρεσίες του ΝΑΤ δεν μπορούσαν να κάνουν τον έλεγχο; Και άμα τον τελειώσουν σε δυο μήνες αντί σε ένα;

Τι τους μαζεύουν καθημερινά με βροχή, κρύο, όρθιους σε ατελείωτες ουρές ,χωρίς αριθμούς προτεραιότητας ;

Καλά από την Ν.Δ δεν τους λυπούνται και τους ταπεινώνουν, όπως τον υπόλοιπο λαό.

Ο αριστερός Κουβέλης δεν έχει πάρει είδηση τίποτα από τον ‘’Συνωστισμό’’ έξω και μέσα στο Ταμείο;

Ο ανανεωτής του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος δεν ιδρώνει καθόλου βλέποντας πόσο ταλαιπωρούνται τα ‘’τιμημένα γηρατειά’’;

Κανείς δεν ξέρει για το δράμα των απόμαχων Ναυτικών; Τα ΜΜΕ, οι βουλευτές που δουλεύουν ατέλειωτες ώρες στα γραφεία τους και τη Βουλή;..
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.


Read more...

Ποινική δίωξη σε δέκα μέλη της διοίκησης της Αττικό Μετρό...




Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος πρώην μελών της διοίκησης της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΑΜΕΛ), της περιόδου 2008 - 2009.

Συγκεκριμένα, η δίωξη που ασκήθηκε αφορά την...
κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 και στρέφεται σε βάρος 10 μελών του ΔΣ της εταιρίας την επίμαχη περίοδο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης , που αφορούσε τη χρονική περίοδο 2005 έως 2009, στο οποίο διαπιστώνονταν υπεράριθμες προσλήψεις υπαλλήλων, με αποκορύφωμα τους δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2009. Στο πόρισμα μάλιστα γίνεται λόγος για «αθρόες, καθαρά ρουσφετολογικές προσλήψεις», ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2009 αφού σε διάστημα 23 ημερών προσελήφθησαν 210 εργαζόμενοι.

Επίσης, αναφέρεται ότι αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν η εταιρία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε κατά 74% το 2009 από 48% που ήταν το 2007.

Στο πόρισμα εντοπίζονται κοινά χαρακτηριστικά των προσληφθέντων, όπως καταγωγή από συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ειδική μνεία γίνεται σε 17 περιπτώσεις που έγινε πρόσληψη παρά την αρνητική αξιολόγηση στελεχών της ΑΜΕΛ.

Μετά την έρευνα που ασκήθηκε από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε την χρονική περίοδο 2005 έως 2007 τέθηκε στο αρχείο. Η δικογραφία σε βάρος των 10 πρώην μελών του ΔΣ της ΑΜΕΛ ανατέθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης σε ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο.


Read more...

Ένα βήμα πριν τον ανασχηματισμό ο Σαμαράς...



Με διάθεση να αιφνιδιάσει και να προχωρήσει σε θεαματικές αποφάσεις ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει τα επόμενα πλάνα του, διαπιστώνοντας δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση.

Υπό το καθεστώς πληθώρας πληροφοριών για αστοχίες και αναποτελεσματικές κινήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς θα...
επιδιώξει να θέσει ξανά σε κίνηση την κυβερνητική μηχανή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενταθούν οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου, όπως έχει σχεδιασθεί, σύμφωνα με όσα λένε οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά και θα ακολουθήσουν οι αλλαγές σε πρόσωπα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως έρχεται, όπως και η αλλαγή πλεύσεως σε βασικούς τομείς και ευρείες κομματικές ανακατατάξεις, όπως φάνηκε χθες από τις ανακοινώσεις στο οργανόγραμμα της Ν.Δ.

«Επίθεση σε όλα τα μέτωπα». Αυτό είναι το βασικό σύνθημα του Πρωθυπουργού που επιμένει ότι η ΝΔ ως βασικός πυλώνας της κυβέρνησης, είναι η ηγεμονική πολιτική δύναμη και γι’ αυτό δεν χρειάζονται εντυπωσιασμοί, όπως λένε.

«Θα λάβουμε πρωτοβουλίες, θα ανοίξουμε εμείς τα θέματα και θα αφήσουμε τους άλλους να τρέχουν πίσω μας» είναι η συγκεκριμένη φράση που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Οι «άλλοι» εν προκειμένω είναι γνωστοί. Πρόκειται κατ’ αρχήν για την αντιπολίτευση, από την οποία η κυβέρνηση αναμένει ιδιαίτερες πιέσεις το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την προσπάθεια υποκίνησης απεργιακών κινητοποιήσεων.



Στην κυβέρνηση έχουν πλήρη επίγνωση των πιέσεων που θα δεχθεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τα συνδικάτα, αλλά «είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει και πάντως δεν προτίθεται να νοθεύσει την πολιτική της».

Και αυτό, διότι βασικός στόχος του Αντ. Σαμαρά, είναι η πλήρης εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, ενώ τονίζουν με έμφαση, ότι η διαπραγμάτευση είναι συνεχής και δεν θα απολέσει το δικαίωμα να θέσει το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή.

Όσον αφορά το ενδοκυβερνητικό μέτωπο και την απροθυμία υπουργών να υπερασπιστούν δημοσίως την κυβερνητική πολιτική, ο Πρωθυπουργός δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως.

Όλα ρόδινα δεν είναι για την κυβέρνηση και οι επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσο και οι αναπόφευκτες εσωτερικές τριβές φαίνεται να απασχολούν τον Αντ. Σαμαρά.

Είναι αποφασισμένος όμως να τις υπερακοντίσει με έναν απλό τρόπο: με την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς.

«Ο πραγματικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και ο μόνος που μπορεί να μας δυσκολέψει στην επίλυσή τους είναι ο κακός εαυτός μας» λέει συχνά.

Όσοι τον έχουν συναντήσει, αναφέρουν ότι μελετώντας με ησυχία τον απολογισμό της κυβερνήσεώς του, ο Πρωθυπουργός φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είναι προτιμότερο να ζητήσει από τους υπουργούς του να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να τους προτρέψει να ασχοληθούν περισσότερο με τα απλά και καθημερινά προβλήματα παρά να αλλάξει μερικούς από αυτούς».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Απλά, ο Πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει ότι υπάρχουν τομείς με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει «προνομιακή» σχέση και θα το επιδιώξει.

Μάρκος Αυρήλιος
http://www.antinews.gr


Read more...

Έγκριση υπό όρους Πράσινο φως στο γάμο Εθνικής-Eurobank από την Επιτροπή Ανταγωνισμού


Οι δύο τράπεζες ανέλαβαν τη δέσμευση να προβούν ιδίως στη μεταβίβαση της συμμετοχής της Eurobank στην εταιρία Cardlink σε τρίτο αγοραστή, σημειώνεται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Οι δύο τράπεζες ανέλαβαν τη δέσμευση να προβούν ιδίως στη μεταβίβαση της συμμετοχής της Eurobank στην εταιρία Cardlink σε τρίτο αγοραστή, σημειώνεται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη και, με την υπ’ αριθ. 562/VIΙ/2013 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, υπό όρους, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση ελέγχου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ επί της τράπεζας Eurobank Ergasias AE, δια της υποβολής προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της.

Ειδικότερα, η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα των μερών για την ανάληψη δεσμεύσεων (διορθωτικών μέτρων), προκειμένου να αρθούν οι αμφιβολίες για το συμβατό της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά της αποδοχής καρτών (merchant acquiring), καθώς και στις αγορές στεγαστικής πίστης και πρωτασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών.

Σύμφωνα με τους σχετικούς όρους, τα μέρη ανέλαβαν τη δέσμευση να προβούν ιδίως στη μεταβίβαση της συμμετοχής της Eurobank στην εταιρία Cardlink σε τρίτο αγοραστή.

Στο ίδιο πλαίσιο, δεσμεύθηκαν να λύσουν δύο τριμερείς συμβάσεις σχετικά με την παροχή υπηρεσιών αποδοχής καρτών.

Στο μεσοδιάστημα, μέχρι την εκποίηση της εν λόγω μετοχικής συμμετοχής, τα μέρη ανέλαβαν τη δέσμευση να λάβουν πρόσθετα μέτρα προστασίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα αποτραπεί οποιοσδήποτε τυχόν κίνδυνος διάχυσης εμπιστευτικών και απόρρητων πληροφοριών από την, ή μέσω της, Cardlink προς τρίτους και προς τις μητρικές της.

Αναφορικά με τα προϊόντα στεγαστικής πίστης, τα μέρη δεσμεύτηκαν να εξασφαλίζουν το δικαίωμα των πελατών τους να επιλέγουν απρόσκοπτα, και χωρίς να υπόκεινται σε διακριτική μεταχείριση, ασφαλιστική εταιρία στις συμβάσεις δανείων, στις οποίες αυτά ζητούν ασφαλιστική κάλυψη κατά πυρός, σεισμού και συναφών κινδύνων ενυπόθηκου ακινήτου.

Αποφασίστηκε, επίσης, η απειλή του προβλεπόμενου εκ του νόμου προστίμου, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τους ως άνω όρους και προϋποθέσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μικρή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση στη Alco



Αθήνα
Ανοδο της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονη μικρή κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, με αποτέλεσμα το προβάδισμα του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά να φτάνει στο 1% σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, μικρή κάμψη, σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρείας, καταγράφει η Χρυσή Αυγή, η οποία πάντως παραμένει τρίτο κόμμα στη δημοσκοπική κατάταξη της πρόθεσης ψήφου. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο και είναι τέταρτο κόμμα με 7,2%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, η Χρυσή Αυγή 9,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, το ΚΚΕ 4,8% και η ΔΗΜΑΡ 4%.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 07 έως τις 12 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων καταγράφει επίσης δύο ακόμη ενδιαφέρουσες τάσεις: Το 44% θεωρεί ότι δεν το εκφράζει το κόμμα που ψήφισε το 2012, ενώ το 81% ζητά από τον πρόεδρο το 68% (81% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) ζητά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τα αλλάξει όλα στο κόμμα του προκειμένου να ανακάμψει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...