Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Όταν η μπουρδολογία αποκαλείται πολιτικός λόγος!

http://pasok-eretria.blogspot.com/
Σε δύο πράγματα που είπε ο κ Καραμανλής στην ομιλία στην Καστοριά θα σταθώ.

Είπε συγκεκριμένα: "Δε συμψηφίζουμε και δεν κρύβουμε τίποτα. Τα πάντα οδηγούνται στη δικαιοσύνη."
Αυτό που δε μας είπε ωστόσο είναι το τι συμβαίνει αφού οδηγηθούν στη δικαιοσύνη!

Τότε επεμβαίνει ο κος Σανιδάς για να μην πάνε στη Βουλή οι δικογραφίες, ή σε περίπτωση που τις παραπέμψει φροντίζει να δηλώσει πως οι εμπλεκόμενοι υπουργοί παραπλανήθηκαν... Τότε, και αφού ο κ Σανιδάς έχει κάνει το κομματικό του... χμ... με συγχωρείτε το νομικό του καθήκον, αναλαμβάνει η κυβερνητική παράταξη να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του! Βγάζει πόρισμα ανάλογο με τις υποδείξεις του κυρίου Σανιδά και για να αποφύγει την έκφραση των βουλευτών της μέσω ψηφοφοριών για σύσταση προανακριτικής επιτροπής δεν τους επιτρέπει να παν στη βουλή.. Τώρα εάν τυχόν τους επιτραπεί να παραστούν σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες τους υπενθυμίζει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο να χάσουν και την έδρα αλλά και τη διακυβέρνηση της χώρας (Εμείς εδώ στη Εύβοια εκβιασμό το λέμε, αλλά μάλλον όσοι είναι από τις Σέρρες το λένε απλή υπενθύμιση...)

Τώρα για τα περί συμψηφισμού. Μόνος του, λίγα δευτερόλεπτα μετά δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ψάξει (για σκάνδαλα) στο παρελθόν του! Μόνος του δηλαδή αυτοδιαψεύστηκε πριν καν ολοκληρώσει τη φράση του, ξεχνώντας τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για κοινή αντιμετώπισή του φαινομένου της διαφθοράς αλλά και σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για το σκάνδαλο της Siemens αλλά και για όσες υποθέσεις είχε κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση! Με το που έγινε κυβέρνηση, ούτε τα σκάνδαλα που ο ίδιος είχε καταγγείλει, αποκαλώντας μάλιστα τον Κ Σημίτη αρχιερέα της διαφθοράς, δεν κατάφερε να αποκαλύψει. Ή για να είμαι πιο ακριβής δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να αποκαλύψει. Μιας και η, πλέον, παραγραφή τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, δημιουργεί θολό τοπίο και κλίμα αγανάκτησης αλλά και συμψηφισμού στα ματια των πολιτών από μόνο του!

Όχι κύριε Καραμανλή! Όσο και να θέλετε να παρασύρετε το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη συζήτηση στο βούρκο της σκανδαλολογίας στον οποίο βρίσκεστε(μήπως και πετύχετε μικρότερη ήττα στις ερχόμενες εκλογές) δε θα τα καταφέρετε! Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ποιος προσπαθεί να συγκαλύψει σκάνδαλα, έχει συνειδητοποιήσει ποιος αποφεύγει τη διερεύνησή τους, έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι υπεύθυνος για τη φαυλότητα με την οποία διαχειρίζεστε τα δημόσια οικονομικά της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια. Και τέλος ξέρει πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να ζει μέσα στη μιζέρια και την ανυποληψία της δικής σας κυβερνήσεως! Συνεπώς χαμένος κόπος, κύριε α-καταλληλότερε!!

Read more...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

http://kafeneio-gr.blogspot.com/


Ανεβάζει τους τόνους
To ΠΑΣΟΚ επιχειρεί «να μετατρέψει τη χώρα σε Κολοσσαίο» λέει ο Κ.Καραμανλής

Διάβασε όλη τη είδηση εδώ

Read more...

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΕΦΡΑΙΜ,ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ...

Μια φωτογραφια ισον χιλιες λεξεις... Η υποκρισια τοσο το παπαδαριου,οσο και των πιστων που πηγαν να κανουν Πασχα στο Αγιο Ορος δεν εχει ορια... Τους διαβαζε το Ευαγγελιο,ο πλεον αμαρτολος και διαπλεκομενος παπα-ρας του Αγιου Ορους...και απο κατω ο "λαος" ακουγε με ευλαβια τον Αγιο αυτον ανθρωπο... Ξεφτιλα ρεεεεεε...

ΠΡΕΖΑ TV
Read more...

Ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Σερρών :




"Πραξικοπηματικός ο ρόλος του Σανιδά"
και επισημαίνει σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα "FREESUNDAY", στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη:

"Το μείζον διακύβευμα εν προκειμένω είναι η τιμή του πολιτικού κόσμου, ο σεβασμός προς τη δημόσια περιουσία και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και όχι η διατήρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας μέσα από τη μη άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού"

ΣΗΜ: Για καλύτερη ανάγνωση επιλέξτε εδώ - http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/Κυριακή, 26 Απριλίου 2009 - > σελίδα 12< ή
> Κατεβάστε σε ηλεκτρονική μορφή .pdf το αρχείο <

Read more...

ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ...

http://www.pressmme.blogspot.com
Το μαύρο-άσπρο και σήμερα από τον Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης! Με αφορμή την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, Κ. Καραμανλής από την Καστοριά στην οποία περιόδευσε έδειξε ότι έχει χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα. Θα σας εξηγήσουμε σε λίγο γιατί...
Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

http://www.pasok.gr/portal/nea.jsf
Read more...

ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ...

http://www.pressmme.blogspot.com
Η εικόνα του Καραμανλή ξεθωριάζει. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών το επιβεβαιώνουν. Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβε από τον Γιάννη Λούλη, την κυλιόμενη έρευνα που είχε παραγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Καραμανλής ήρθε στα ίσα με τον Παπανδρέου και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Για όποιον αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό, αποτελεί καταστροφή για το προφίλ του. Ακόμα και ο Κ. Σημίτης στις πολύ δύσκολες ημέρες του, ξεπερνούσε τον Κ. Καραμανλή με αρκετή ευκολία. Και είναι απολύτως λογικό αυτό. Το ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;" σε διλημματικού χαρακτήρα ερώτηση, είναι μια τεχνική την οποία ανακάλυψαν οι δημοσκόποι για να χρυσώνουν το χάπι στους πρωθυπουργούς οι οποίοι βουλιάζουν στην πρόθεσή ψήφου και στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών. Η έρευνα της GPO, σύμφωνα με πληροφορίες φθάνει στο Mega στις δυο το μεσημέρι. Παρ' ολαυτά, το pressmme είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η διαφορά Καραμανλή - Παπανδρέου έχει πέσει κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους. Βρίσκεται περίπου στο 2%.

Read more...

Βατοπέδι: Βρεγμένη σανίδα τα νέα στοιχεία!

http://krogias.blogspot.com/


Ο κ. Σανιδάς δεν μπορεί πια, παρά μόνο να κάνει το αυτονόητο. Ότι είχε κάνει και την προηγούμενη φορά. Να στείλει (έστω και για ενημέρωση των βουλευτών) τα νέα στοιχεία στη Βουλή. Και ο Καραμανλής πρέπει να καταλάβει ότι αν συνεχίσει να καλύπτει τους υπουργούς του, δεν θα τον ξεπλένει ο Νιαγάρας ολάκερος!

Αν δεν είναι νέα στοιχεία τα παρακάτω... τότε τί είναι; Δείτε το βίντεο:




α) η κατάθεση της διευθύντριας της Δνσης Πολιτικής Γης, ότι είχε ΡΗΤΗ εντολή από τον Μπασιάκο (μάλιστα ο δικηγόρος της λέει ότι προσκόμισε και αποδεικτικά. Θα μάθουμε ποια είναι;)
β) η κατάθεση των συμβούλων της ΚΕΔ ότι δεν ευθύνονται σε τίποτα και ότι το μόνο που έκαναν ήταν η εκτέλεση των υπουργικών αποφάσεων
γ) Αικατερίνη και Διονύσιος Πελέκης: "Κυβερνητική απόφαση τα συμβόλαια τα οποία επέσπευδε ο αρμόδιος υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και επόπτευε κατά την κοινή υπουργική απόφαση ο Γενικός Γραμματέας. Υπό τα δεδομένα αυτά τα συμβόλαια θα εγένοντο οπωσδήποτε, διότι το ήθελε και το Δημόσιο και η Μονή και συντάχθηκαν για να υλοποιηθεί ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" !!!!
Και αυτά τα στοιχεία, όπως επισημαίνουν στο ρεπορτάζ "είναι μέρος των στοιχείων", όχι όλα...

Εδώ, να θυμίσω σε όλους μια παλιά συνέντευξη του Θανάση Ξυνίδη που είχε πει χαρακτηριστικά: "Σε ένα μεγάλο καβγά τα βατράχια την πληρώνουν, τα βουβάλια σπάνια"
Ο Θ. Ξυνίδης ήταν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης την κρίσιμη περίοδο (και πριν και μετά τις εκλογές του 2004) και δεν καταλάβαινε ούτε από ΠΑΣΟΚ, ούτε από Ν.Δ.. Πάλευε για τα συμφέροντα της περιοχής του:
"Έχω την γνώμη ότι είναι τόσο σοβαρό το περιβάλλον στο οποίο θα κληθούν να απολογηθούν γιατί μιλάμε για βαριές κακουργηματικές πράξεις, όπου εκεί δεν μπαίνει πια θέμα να προστατεύσω αυτόν που μου έδωσε την εντολή, αλλά να προστατέψω τον εαυτό μου. Όταν θα συζητιέται και θα είναι στον προθάλαμο ενός ανακριτικού γραφείου για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι, ή αύριο σε ένα σκαμνί δικαστηρίου για το αν θα φυλακισθεί ή όχι, θέλω να πιστεύω ότι θα πουν αυτά τα οποία πρέπει να πουν. Εάν δεν το πουν και εκεί, τότε είναι άξιοι της τύχης τους".

Νομίζω ότι ήρθε αυτή η ώρα και τα στόματα άνοιξαν, για αυτό και τα νέα στοιχεία...

ΥΓ. Απορώ με αυτούς εκεί στο MEGA, πως κάνουν τέτοιο ρεπορτάζ. Τον Ιωάννη τον ρώτησαν; Δεν βλέπουν ότι έτσι καίνε όλη την επιχειρηματολογία του;



Read more...

Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της ΤτΕ για τους λογαριασμούς εμπλεκομένων προσώπων

http://troktiko.blogspot.com/


Ο γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Παυλίδη Αν. Νεράντζης παρέλαβε το βράδυ σε σφραγισμένο φάκελο την έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της Ελλάδας, επί της κίνησης των λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων...

Ως εκ τούτου, μετατέθηκε η αυριανή μεσημεριανή συνεδρίαση για τις έξι το απόγευμα, με αντικείμενο (α) την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου και (β) την κατάθεση των εμπειρογνωμόνων της ΤτΕ για την κίνηση των λογαριασμών που τους απεστάλησαν προς διερεύνηση.

Ο κ. Νεράντζης εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι πολύωρη και εκ των πραγμάτων η επιτροπή δεν θα μπορέσει να παραδώσει το πόρισμά της στον πρόεδρο του σώματος Δ. Σιούφα την ίδια ημέρα (27/4), με βάση σχετική εντολή της ολομέλειας της Βουλής. Επίσης, ότι ο χρόνος παράτασης των εργασιών της επιτροπής που θα ζητηθεί από τον κ. Σιούφα, θα εξαρτηθεί από την πορεία της παραπάνω συζήτησης.




Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Ισλανδία: Ιστορική νίκη της Αριστεράς

http://news.ert.gr




islandia_eklogesΠρος μια ιστορική εκλογική νίκη στην Ισλανδία βαδίζει από σήμερα ο συνασπισμός της Αριστεράς επί του συντηρητικού κόμματος, το οποίο ανατράπηκε από την Κυβέρνηση τον Ιανουάριο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έπειτα από 18 χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το κίνημα Αριστεράς-Πρασίνων, σύμμαχοι στην προσωρινή Κυβέρνηση που σχηματίσθηκε το Φεβρουάριο, συγκεντρώνουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εκλογικής επιτροπής. Με καταμετρημένο το 81% των ψήφων, τα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RUV δείχνουν πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών/Αριστεράς-Πρασίνων κερδίζει 34 έδρες -μια πλειοψηφία 3 εδρών στο 63μελές Κοινοβούλιο. Οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν 20 έδρες με το 30,9% των ψήφων και το κίνημα Αριστερά-Πράσινοι 14 με το 21,5% των ψήφων.

Όπως προβλεπόταν, οι ψηφοφόροι "τιμώρησαν" το ισχυρό Κόμμα της Ανεξαρτησίας. Θεωρούμενο υπεύθυνο για την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα το περασμένο φθινόπωρο, η οποία έφερε το νησί στο χείλος της χρεωκοπίας, το κόμμα αυτό δεν έλαβε παρά μόνο 24% των ψήφων (16 έδρες), κάτω και από το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό του (27% το 1987). Το 2007 είχε συγκεντρώσει 36,6% των ψήφων.

"Ναι, μπορώ να χαμογελάσω, οι εκλογές αυτές θα είναι ιστορικές επειδή θα είναι η πρώτη φορά που τα κόμματα της αριστεράς θα συγκεντρώσουν την πλειοψηφία", δήλωσε η ηγέτιδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, η πολύ δημοφιλής Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ, 66 χρόνων, μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων. "Η ώρα μας έφτασε", πρόσθεσε.

Λιγότερο από δύο ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, ο ηγέτης του ισλανδικού συντηρητικού κόμματος Μπγιάρνι Μπενεντίκτσον παραδέχθηκε την ήττα του στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. "Χάσαμε αυτή τη φορά, όμως θα κερδίσουμε ξανά στο μέλλον", δήλωσε από το γενικό επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Παγκόσμια ανησυχία για τη γρίπη των χοίρων

81 νεκροί στο Μεξικό-Δεκάδες κρούσματα στις ΗΠΑ



Στους 81 ανέρχονται οι νεκροί στο Μεξικό από τη γρίπη των χοίρων, ενώ περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Τρία άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στην Ισπανία. Δεκάδες είναι τα κρούσματα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάμεσά τους και 75 μαθητές ενός σχολείου στη Νέα Υόρκη, που εμφανίζουν συμπτώματα της γρίπης. Σε «καραντίνα» βρίσκεται η πρωτεύουσα του Μεξικού, ενώ παγκόσμια είναι η ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας. Σε επιφυλακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που κάνει λόγο για «σοβαρή κατάσταση». «Δεν υπάρχει πρόβλημα στην παρούσα φάση για την Ελλάδα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας.
Ένας Ισραηλινός σε καραντίνα και 2 άτομα στη Γαλλία με ύποπτα συμπτώματα Τρεις Ισπανοί σε καραντίνα Σε επιφυλακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα» «Η εξάπλωση της γρίπης δεν μπορεί να αναχαιτιστεί»
Κανένα κρούσμα της γρίπης στην Ευρώπη
Διεθνές «καμπανάκι» για τη γρίπη των χοίρων


Read more...

Η Γενοκτονία των Αρμενίων


«….Η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν ήταν μόνο μια προσπάθεια εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού, αλλά είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας όλης…»

1,5 εκατομμύρια νεκροί , 200 χιλιάδες απαγωγές παιδιών ,σφαγή μιας ολόκληρης γενιάς και ξεριζωμός ενός ολοκλήρου λάου από την γη τους είναι το αποτέλεσμα της πρώτης γενοκτονίας του σύγχρονου κόσμου…είναι η Γενοκτονία των Αρμενίων στις 24 Απριλίου του 1915!

Η Οθωμανική αυτοκρατορία σε συνεργασία με τους Κεμαλιστές , δηλαδή τους Νεότουρκους ,σχεδίασαν με προσοχή και εκτέλεσαν το πιο απάνθρωπο σχέδιο εις βάρος ενός ιστορικού. . . λαού . . . ΔΕΝ Αναγνωρίζουν την Γενοκτονία ενός Έθνους!!!

Δείτε τη συνέχεια παρακάτω με ένα συγκλονιστικό μουσικό θέμα και μερικές από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες... >Black-Mail<


Read more...

"Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό Ιωαννίνων"




"Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησηαν σήμερα οι κάτοικοι των δήμων Παμβώτιδας και Κατσανοχωρίων Ιωαννίνων.Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή... Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχαλης Παντούλας και Βαγγέλης Αργύρης,προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους κατοίκους. Από την πλευρά του,ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα κ. Άδωνις Γκρεστας,επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρη Πανοζάχο.Στην συνέχεια,τόσο ο δήμαρχος Παμβώτιδας κ. Βαγγέλης Πήχας,όσο και ο δήμαρχος Κατσανοχωρίων κ. Βασίλης Χήτας,τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους,ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. Να θυμίσουμε πως για την υπόθεση της κατασκευής ΧΥΤΑ στην συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Στην σημερινή συγκέντρωση παρέστησαν επίσης,ο επικαφαλής της Νομαρχιακής Παράταξης "Άπειρος Τόπος" κ. Μάκης Χατζηεφραιμίδης, καθώς και ο καθηγητής χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάανης. "

http://epirusgate.blogspot.com/2009/04/blog-post_7363.html

http://troktiko.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα με διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 15,5 ποσοστιαίες μονάδες και σημαντικό έλλειμμα συσπείρωσης της Ν.Δ. δείχνει η εξαμηνιαία έρευνα της εταιρείας DATA RC που παρουσιάστηκε την Τρίτη, από τον διευθυντή της εταιρείας, Θ. Λουλούδη.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα «Αχαϊκό βαρόμετρο», της εταιρείας DATA RC, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 15,5 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 40,3% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, έναντι του 24,8% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Σε αυτή την έρευνα το ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι 89,4%, ενώ το ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι 64,4%. Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα το ΚΚΕ στην Αχαϊα είναι τρίτο με ποσοστό 7,6% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 7%, το ΛΑΟΣ με ποσοστό 2%, ενώ για πρώτη φορά καταγράφεται στην Αχαϊα ένα ποσοστό 2% για τους Οικολόγους Πράσινους.

Τέλος η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει συνολικά στο 13,3%.

http://www.isthmos.gr

Read more...

Ρελάνς με... τήβεννο από τον Γιώργο

http://www.e-tipos.com

Νέα πρόταση για την ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης προωθεί το ΠΑΣΟΚ


Ρελάνς με... τήβεννο από τον Γιώργο

Εισηγήσεις για πρόταση που θα αφορά την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης (του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων) από τη Βουλή με πλειοψηφία 2/3 μελετά ο Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση να πείσει την κοινή γνώμη ότι μάχεται και επιθυμεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου μελετούν πρωτοβουλίες οι οποίες αφενός θα πείσουν την κοινή γνώμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εννοεί τα όσα λέει υπέρ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και αφετέρου θα σταθούν ως θετικό αντίβαρο και στις καταγγελίες της κυβέρνησης για επένδυση του ΠΑΣΟΚ στη σκανδαλολογία. Στην Ιπποκράτους μελέτησαν με προσοχή και την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή (6/4) με το ίδιο περιεχόμενο και εκτιμούν ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα είχε θετικό πρόσημο και στο πεδίο της κατάθεσης προτάσεων διακυβέρνησης, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ δοκιμάζεται δημοσκοπικά αλλά και πολιτικά.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το σύστημα επιλογής από το Υπουργικό Συμβούλιο» είχε σημειώσει από το βήμα της Βουλής ο κ. Βενιζέλος για την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, προτείνοντας σύστημα επιλογής από την Ολομέλεια με πλειοψηφία 2/3. Που σημαίνει, πρακτικά, ότι το εκάστοτε κυβερνών κόμμα δεν θα μπορεί να αποφασίζει για την ηγεσία της Δικαιοσύνης χωρίς και τη σύμφωνη γνώμη δύο ή ενός κόμματος της αντιπολίτευσης. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται και οι εισηγήσεις που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόκειται σύντομα να μετατρέψει σε δέσμευση από την πλευρά του, αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση. Αυτό εννοούσε, λένε οι πληροφορίες του ΕΤ.Κ, ο κ. Παπανδρέου όταν προσφάτως σημείωσε ότι δεν φτάνει η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (που ούτως ή άλλως θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση) για να αποκαταστήσουν οι θεσμοί την εικόνα τους έναντι της κοινής γνώμης. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θετικοί σε μια τέτοια πρόταση είναι και πολλοί εισαγγελικοί λειτουργοί που έχουν βολιδοσκοπηθεί από το ΠΑΣΟΚ.

«Ολα στο φως»
Την ίδια ώρα, με τακτική «γαία πυρί μειχθήτω» αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τις υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση και αυτό αφορά και τις υποθέσεις που λόγω των εμπλεκόμενων στελεχών του το αφορούν περισσότερο (Siemens, C4I, αγορά πυραύλων Patriot κ.λπ.). «Αυτό που φοβόμαστε από ενδεχόμενες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Siemens είναι μόνο οι επιλεκτικές διαρροές εν όψει εκλογών», λέει με νόημα επιτελικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον ΕΤ.Κ θυμίζοντας ότι «ο Γιώργος έλαβε έγκαιρα τις αποφάσεις του». Εννοεί δε ότι η Ιπποκράτους είναι προετοιμασμένη για αποκαλύψεις που αφορούν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις ευρωεκλογές ενώ «είναι στους πάντες γνωστό ότι οι μίζες της Siemens αφορούν στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων». Από εκεί και πέρα, ο Γ. Παπανδρέου θα συνεχίσει να λέει «όλα στα φως», καθώς θεωρεί ότι η τακτική «ανταλλαγής ενόχων» σε αυτό το σημείο θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές και λιγότερα κέρδη στο ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως, αυτό που τονίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ασχολούνται με τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα είναι ότι «ο συμψηφισμός που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πιάσει στον κόσμο». Στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού, πάντως, η Ιπποκράτους δεν αποκλείει να υπάρξει προ των εκλογών κίνηση από τον κ. Καραμανλή που στόχο θα έχει να αφαιρέσει από τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το επιχείρημα ότι κινείται σε γραμμή συγκάλυψης των σκανδάλων ή μη τιμωρίας των υπευθύνων και θα αφορά τα στελέχη της κυβέρνησης που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων…


Read more...

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!!!!!


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΡΕS)

ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖΗ



Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη σοσιαλιστική Ευρώπη μας.
Read more...

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

http://citypress-gr.blogspot.com/




Το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στην ανθρώπινη ιστορία



Πέρασαν 23 χρόνια από την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από τη ραδιενέργεια και τη μόλυνση.

Στις 26 Απριλίου 1986, ο αντιδραστήρας 4 του πυρηνικού σταθμού στο Τσερνόμπιλ, στα σύνορα Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας, εξερράγη και το πυρηνικό του νέφος σκέπασε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αλλά κυρίως εκείνες τις τρεις χώρες, που τότε ανήκαν στην ΕΣΣΔ.

Τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης, τεχνικοί του πυρηνικού σταθμού «Βλαντίμιρ Ιλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, αποπειράθηκαν να κάνουν ένα πείραμα για να ελέγξουν τα συστήματα ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτού του πειράματος έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με το 7% της ισχύος του.

Στη 1.20 το πρωί η αλυσιδωτή αντίδραση στον αντιδραστήρα της τέταρτης μονάδας προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες τίναξαν στον αέρα το κάλυμμα του αντιδραστήρα. Τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού υλικού εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα

Είκοσι τρία χρόνια μετά, το δυστύχημα εξακολουθεί να επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η φοβερή αυτή καταστροφή, που στις παλαιότερες γενιές αναμόχλευσε μνήμες της τραγωδίας της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και στις νεότερες έσπειρε τον πανικό και την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, δύο δεκαετίες μετά, παραμένει «ανοιχτή πληγή», αφού ο κίνδυνος δεν έχει αποσοβηθεί πλήρως και οι αρνητικές συνέπειές της παραμένουν ορατές στις σοβαρότερα πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ έχει κλείσει από το 2000, εν τούτοις κάτω από τη ραγισμένη σαρκοφάγο, που περικλείει τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα, εξακολουθούν να παραμένουν 200 τόννοι ραδιενεργού μάγματος, που αποτελούν μία διαρκή απειλή.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το δυστύχημα προκάλεσε ή πρόκειται να προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 4-9 χιλιάδων ανθρώπων. Οικολογικές οργανώσεις ωστόσο εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες.

Σημειώνεται ότι περίπου πέντε εκατομμύρια πολίτες εξακολουθούν να ζουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του δυστυχήματος στη Λευκορωσία, στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Πάνω από 300.000 άνθρωποι ξερριζώθηκαν από πόλεις και χωριά που βρίσκονταν κοντά στο Τσερνόμπιλ--περιοχές που σήμερα ανήκουν στην Ουκρανία--ενώ 5.000 παιδιά διαγνώσθηκαν με καρκίνο του θυροειδούς τα χρόνια που ακολούθησαν το 1986. Εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές που βρέθηκαν στο δρόμο της ραδιενέργειας ζουν έκτοτε υπό το κράτος του φόβου για την υγεία τους.


Read more...

Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

26-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν











































Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ (ΓΑΛΑΖΙΑ) ΕΞΟΥΣΙΑ!

http://pressmme.blogspot.com/
Κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον Καραμανλή. Με ιδιαίτερη προσπάθεια η αλήθεια είναι, αλλά το... παλεύει φιλότιμα. Στο σημερινό editorial του στο Βήμα της Κυριακής ο Σταύρος Ψυχάρης παραδίδει μαθήματα διατήρησης στην εξουσία της κυβέρνησης Καραμανλή. Διαβάστε το και θα καταλάβετε πολλά :
" Ο σημερινός Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα, αλλά αντίστοιχα αριθμητικά δεδομένα. Η πιθανολογούμενη παραπομπή του κ. Παυλίδη εμφανίζεται ότι δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, που δεν μπορεί να στηρίζεται στην ψήφο ενός κατηγορουμένου κλπ., κλπ. Αλλά, πρώτον, δεν προδικάζεται τι θα ψηφίζει ο κ. Παυλίδης, μη παραιτούμενος και παραμένων στη Βουλή· και, δεύτερον, η κοινοβουλευτική δύναμη του συνόλου των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως, προστιθεμένου και του κ. Παυλίδη έστω, δεν φθάνει στις απαιτούμενες 151 τουλάχιστον αρνητικές ψήφους, για να πέσει η κυβέρνηση. Άρα ο κ. Καραμανλής δεν είναι υποχρεωμένος, λόγω της περιπτώσεως του κ. Παυλίδη και μόνον, να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Μπορεί να σύρει τα πράγματα, έχοντας ως ακραίον όριο την προεδρική εκλογή του έτους 2010"!
Τα σχόλια δικά σας...

Read more...

Κάθε σελίδα και μίζα, κάθε γραμμή και εκατομμύριο

http://citypress-gr.blogspot.com/





Ο ΕΤ.Κ αποκαλύπτει την έκθεση - φωτιά της Devevoise για την «καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδας»


Ο «Μυστικός Κώδικας» της Siemens είναι η ονομασία που θα μπορούσε να αποδοθεί στην έκθεση-φωτιά της αμερικανικής εταιρίας Devevoise & Plimpton LLP, η οποία ερεύνησε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τις διαδρομές των «μαύρων εκροών» από τα ταμεία του γερμανικού κολοσσού. Ειδικά για την Ελλάδα, οι Αμερικανοί ερευνητές καταγράφουν τα συμπεράσματά τους σε κεφάλαιο τριάντα σελίδων που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο ΕΤ.Κ και το οποίο τιτλοφορείται «Σύνοψη επιλεγμένων εξετάσεων μαρτύρων αναφορικά με την καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδος».

Η Siemens AG παρέδωσε την εν λόγω έκθεση στις 6 Ιουνίου 2008 στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και το περιεχόμενό της οδηγεί στα άδυτα ενός σκανδάλου που «γράφει ιστορία». Μέσα από τις σελίδες της παρελαύνουν όλοι οι ξένοι και εγχώριοι αστέρες της υπόθεσης, ενώ αίσθηση προκαλεί το αλισβερίσι των προμηθειών για συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα «λαδώματα» σε πολιτικά κόμματα, οι συναντήσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς και η εξιστόρηση απίστευτων περιστατικών, όπως αυτό που αναφέρεται στην τσάντα του… πιλότου με τα εκατομμύρια ευρώ, που φέρεται να κρατούσε ο ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Δεκατέσσερις μάρτυρες, ανάμεσά τους Ελληνες και Γερμανοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, περιγράφουν τις προμήθειες που κατέβαλε η Siemens Ελλάδος και μιλούν για παροχή σε ετήσια βάση ποσού 2% επί του τζίρου για VIP μίζες!Κάθε σελίδα της αποκαλυπτικής έκθεσης αποτελεί και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ, το C4I και τις δωροδοκίες υψηλόβαθμων στελεχών και κρατικών αξιωματούχων.

Το ρεκόρ της μίζας
Aλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…Ο Michael Beyer ανέλαβε το 1998 εμπορικός διευθυντής Πωλήσεων Τηλεπικοινωνιακών Φορέων του ΙCN για τη Νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στη Siemens AG. Το πρόβλημα που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε ήταν το υπερβολικό κόστος των προμηθειών, αφού η Siemens AG φαινόταν να έχει καταβάλει στο παράρτημά της στην Ελλάδα ποσό 20,271 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθειες σε ένα έτος που είχε τζίρο 54,585 εκατ. ευρώ!

«Οι αριθμοί με ανησύχησαν, καθώς μου είχε ειπωθεί ότι οι προμήθειες για τα έργα του ΟΤΕ θα ανέρχονταν σε 8% και δεν θα πλησίαζαν το 40%», λέει σήμερα ο Beyer στους ερευνητές της Devevoise, τονίζοντας ότι «ο προϋπολογισμός για προμήθειες του έτους 2000-2001 ήταν μόλις 7,335 εκατ. ευρώ». Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του στον Ράινερ Νιντλ -διαχειριστή των «μαύρων ταμείων»- ο οποίος δεν φάνηκε να εκπλήσσεται… Οπως του είπε, «τα ποσά είναι ακριβή και σχετίζονται με τον ΟΤΕ. Ο λόγος για τον οποίο το ύψος των καταβολών προμηθειών είναι τόσο μεγάλο ήταν ότι είχαν δοθεί προκαταβολές για τα επόμενα έτη». Για το δυναμικό του ΟΤΕ φρόντιζε άλλωστε και το νούμερο 2 της Siemens στην Ελλάδα, ο Πρόδρομος Μαυρίδης.

«Μου έλεγε συχνά ότι πλήρωνε συνεχώς 50-70 άτομα στον ΟΤΕ από το γενικό διευθυντή και κάτω», λέει στα στελέχη της Devevoise ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ, προσθέτοντας ότι η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και μετά το 2004. Και επειδή από το «κάδρο» της διακίνησης των εκατομμυρίων δεν μπορεί να λείπει και μια θυρίδα, ο κ. Σίκατσεκ αποκαλύπτει:

«Ο Μαυρίδης διέθετε μία θυρίδα θησαυροφυλακίου και ένα λογαριασμό στην τράπεζα Paradeplatz UBS της Ζυρίχης, όπου ελάμβαναν χώρα υλικές μεταβιβάσεις κεφαλαίων σε μετρητά. Θυμάμαι πολλές φορές να του δίνω μετρητά στη Ζυρίχη και να τον βλέπω να τα τοποθετεί στην τραπεζική του θυρίδα, η οποία βρισκόταν στην ίδια αίθουσα με εκείνη όπου κι εγώ διατηρούσα αντίστοιχη θυρίδα».

Η τσάντα του πιλότου
Στην Αθήνα, όπως και στο Μόναχο, ο κ. Σίκατσεκ συναντούσε κατά καιρούς και το νούμερο 1 της Siemens Hellas, Mιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και τον Πρόδρομο Μαυρίδη. Τι θυμάται από αυτές τις συναντήσεις; Την περίφημη τσάντα του πιλότου που κρατούσε ο κ. Χριστοφοράκος. Το περιεχόμενό της ήταν άλλωστε… αξέχαστο!

«Το 2004 τον είδα να φεύγει από μία συνάντηση με τον Μαυρίδη, σε ένα κεντρικό εστιατόριο του Movenpick στη Ζυρίχη, κρατώντας μια τσάντα πιλότου που περιείχε 2 εκατομμύρια ευρώ και να κατευθύνεται στο ξενοδοχείο του. Γνωρίζω ότι περιείχε αυτό το ποσό γιατί νωρίτερα την ίδια ημέρα είχα δώσει 1 εκατομμύριο σε μετρητά στον Μαυρίδη. Παρατήρησα ότι ο Μαυρίδης τα είχε προσθέσει σε άλλο 1 εκατομμύριο από τη θυρίδα του στη UBS που υπήρχε ήδη στην τσάντα του πιλότου», περιγράφει.

Μόνο που ο κ. Χριστοφοράκος δεν γέλασε καθόλου με το… αστειάκι του Γερμανού που του είπε: «Σε τσάκωσα!». Ο Σίκατσεκ πάντως εικάζει ότι, επειδή αυτό συνέβη το 2004, τα χρήματα τα χρειαζόταν ο Χριστοφοράκος για την καταβολή προμηθειών σχετικά με το έργο C4I.

Για τις πληρωμές του C4I ο κ. Σίκατσεκ εξηγεί ότι ο Χριστοφοράκος πιθανώς να τον πλησίασε για πρώτη φορά προκειμένου να του ζητήσει χρήματα προμηθειών το 2004, αφού η παράδοση του έργου είχε δρομολογηθεί για τα καλά. «Μου είπε ότι θα χρειαζόταν 10-15 εκατομμύρια ευρώ για να καταβληθούν προμήθειες σε τέσσερα υπουργεία -Εξωτερικών, Αμυνας, Πολιτισμού και Επικοινωνιών- βάσει υποσχέσεων που είχε δώσει κατά το χρόνο ανάληψης της σύμβασης».

Διευκρινίζει μάλιστα ότι ο Μ. Χριστοφοράκος του είπε ότι δεν θα πραγματοποιούνταν καταβολές προμηθειών στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004», σημειώνοντας ότι αυτές όδευαν στα χέρια κρατικών αξιωματούχων.

Το 2005 -σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον Σίκατσεκ ο οικονομικός διευθυντής της Siemens AG Μάικλ Κουτσενρόιτερ- τα υπουργεία δεν πραγματοποιούσαν πλέον πληρωμές για το C4I, γιατί είχε σταματήσει η καταβολή των προμηθειών. Ο Χριστοφοράκος είχε πει στον Κουτσενρόιτερ ότι έπρεπε να καταβάλει περισσότερες προμήθειες, προκειμένου ο «πελάτης» να πληρώσει τη Siemens.
Οσο για το πώς έφευγαν τα χρήματα από τη Siemens, o Ρ. Σίκατσεκ παραπέμπει στο «σύστημα Floriani». Του είχε δώσει το όνομα του χρηματοδότη και διαχειριστή που χρησιμοποιούσε για την εκτέλεση των καταβολών προμηθειών, Paolo Floriani.

Το πρόσωπο-κλειδί των «μαύρων ταμείων» κάνει λόγο στους ερευνητές της Debevoise για εικονικά τιμολόγια και εταιρίες-βιτρίνα που διαχειριζόταν ο Floriani, ο οποίος όμως, όπως λέει, ουδέποτε είχε έρθει σε επαφή με τον Χριστοφοράκο.



Read more...

Εκλογές-δημοψήφισμα για την κρίση φθινόπωρο

http://citypress-gr.blogspot.com/


karamanlis_27.6.08Παρά τους κινδύνους επιδείνωσης της κρίσης, αλλά και της κατάστασης της οικονομίας, από την κάμψη που αναμένεται στον τουρισμό και στην οικοδομή, ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει πλέον φανερά να καταφύγει σε εκλογές το φθινόπωρο, όπως έκανε και ακριβώς πριν από δύο χρόνια, θέτοντας και πάλι το δίλημμα στους πολίτες να αποφασίσουν ποιος επιθυμούν να τους κυβερνήσει στο μέλλον.

Εφόσον κατορθώσει τελικώς να αποφύγει τους σκοπέλους των μυστικών ψηφοφοριών που σκορπίζει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές το ΠαΣοΚ, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει να καταφύγει σε μια εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα είναι «καρμπόν» της αναμέτρησης που σχεδίασε και τελικώς επέτυχε το φθινόπωρο του 2007, επικαλούμενος και πάλι την ανάγκη νωπής λαϊκής εντολής στη παράταξη που θα συντάξει τον νέο προϋπολογισμό. Τις σκέψεις του Πρωθυπουργού, τις οποίες επισήμως διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνει με χθεσινό άρθρο του στην ιστοσελίδα του ο επικοινωνιακός σύμβουλός του κ. Ι.Λούλης, τονίζοντας ότι οι «διπλές κάλπες» τον Ιούνιο θα είναι καταστροφή για τον τόπο.

Oλόκληρος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ αλλά και όλο το δυναμικό του Μεγάρου Μαξίμου αφοσιώνονται αυτή την περίοδο στην προσπάθεια να πείσουν τους βουλευτές τους να καταψηφίσουν ομαδικά την παραπομπή του κ. Αρ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αιφνίδιων εκλογών, υπό το κλίμα μιας ανεξέλεγκτης σκανδαλολογίας. Στην πραγματικότητα οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή επιχειρούν να εκφοβίσουν τους βουλευτές, έτσι ώστε να πειθαρχήσουν και να ξεφύγει η κυβέρνηση από τον κίνδυνο των «διπλών εκλογών», τις οποίες δεν επιθυμεί πια ο Πρωθυπουργός.

Οπως έκανε και το 2007, ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει να εξαγγείλει τις εκλογές αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει προϋπολογισμό για τον οποίο θα απαιτηθούν θυσίες και σκληρά μέτρα, αν προηγουμένως δεν ανανεώσει τη λαϊκή εντολή. Στην πραγματικότητα ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τα σκάνδαλα που τον πιέζουν αυτή την περίοδο, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα έχουν γυρίσει την πλάτη στη σκανδαλολογία μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού και γνωρίζοντας καλά ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά μετά τον Οκτώβριο που η λαϊκή κατακραυγή θα κλιμακώνεται και θα φουντώνουν οι κινητοποιήσεις στους δρόμους από τα συνδικάτα και στα αμφιθέατρα από τους σπουδαστές.

Τις σκέψεις του Πρωθυπουργού αποκαλύπτει εξάλλου και ο σύμβουλός του κ.

Ι.Λούλης, ο οποίος σχολιάζοντας χθες την επικαιρότητα στην ιστοσελίδα του υπογραμμίζει:

«Στη σημερινή συγκυρίατο κυρίαρχο ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί τα κόμματα είναι η διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Και εδώ, τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματασε κάποια ζητήματα θα όφειλαν να συγκλίνουν.Οχι να διαφωνούν σε όλα. Και μάλιστα να συγκρούονται μετωπικά, με αιχμή του δόρατος ένα ζήτημα που,με τις όποιες σκιές του, δεν θα έπρεπε να έχει κομματικοποιηθεί μέσα από μαυρόασπρες προσεγγίσεις που οδηγούν στα άκρα». O κ. Λούλης επιβεβαιώνει ότι αν ο κ. Παυλίδης παραπεμφθεί και δεν παραιτηθεί, ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να καταφύγει σε «διπλές κάλπες». Εκφράζει όμως την πεποίθηση ότι θα αποφύγει αυτή την περιπέτεια επισημαίνοντας:

«Αν παραπεμφθεί ο βουλευτής και αρνηθεί να παραιτηθεί (για τους όποιους προσωπικούς του λόγους),η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον στην εκατοστή πεντηκοστή πρώτη ψήφο του. Ταυτόχρονα πρόωρες εκλογές σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο, καθώς το ζητούμενο σε μια προεκλογική μάχη στη συγκεκριμένη κρίσιμη συγκυρία δεν θα έπρεπε να είναι ούτε η σύγκρουσηούτε η σκανδαλολογία,αλλά η νηφάλια και μακριά από λαϊκισμούς σύγκριση των κομμάτων με βάση τις οικονομικές τους προτάσεις». Και ο κ. Λούλης καταλήγει:

«Τι απομένει λοιπόν μετά από όλα αυτά; Μια γενικευμένη θλίψη για κομματικές γραμμές που είναι κατά πολύ κατώτερες των περιστάσεων.Ενώ η μόνη αχτίδα φωτός είναι,στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι βουλευτές να κρίνουν τελικά, όντως, κατά συνείδηση. Αρνούμενοι να υποκύψουν σε κομματικές γραμμές που δεν συνάδουν με την ατομική τους συνείδηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση,η κρίση του πολιτικού πλαισίου θα ενταθεί και η τραυματισμένη αξιοπιστία των κομμάτων θα δοκιμασθεί ακόμη περισσότερο.


Read more...

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Νο 2. Σύλληψη «γαλάζιου» πράκτορα της ΕΥΠ στην Ηρώδου Αττικού ανοίγει το φάκελο της ομάδας «OLAF»

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Σκιές γύρω απ' το προεδρικό μέγαρο
Μ' αυτό τον τίτλο η σημερινή "Ελευθεροτυπία", με άρθρο του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ, μας εισάγει σε μία ακόμη δράση του παραρτήματος της Cia στην Ελλάδα.
Μια μυστηριώδης ιστορία «υποκλοπών Νο 2» με τη σύλληψη υπαλλήλου της ΕΥΠ έξω από το προεδρικό μέγαρο (!), με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας κλειστής ομάδας της υπηρεσίας και με επίκεντρο το «αμαρτωλό» βαλιτσάκι για την παρακολούθηση κινητών που είχε εμφανιστεί και στο μεγάλο σκάνδαλο των «υποκλοπών Νο 1», απασχολεί την κυβέρνηση...
Ολόκληρο το άρθρο στην "Ελευθεροτυπία"
* Για την ώρα δεν σχολιάζουμε... απλώς επισημαίνουμε πως ο παρακρατικός μηχανισμός δεν συγκροτείται και στηρίζεται στη ΔΑΚΕ, αλλά από το το συνδικαλιστικό μπλογκ του "Συνδικαλιστή παντός καιρού", με τη συνεργασία του έμπιστου ανθρώπου του καταλληλότερου.
Καμία νέα πολιτική απάτη συγκάλυψης της κυβέρνησης, με επικοινωνιακές πολιτικής εξαπάτησης του λαού.
Η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, γνωρίζουν και καθοδηγούν όλο τον μηχανισμό της ΚΥΠ.

Read more...

Τι απεκάλυψε το άνοιγμα...

http://press-gr.blogspot.com/

Μεγαλοεργολάβος λιμενικών έργων...
.
ο Κλέαρχος Ρούτσης που κατέθετε συνεχώς από το 2004-2007, με περίεργο τρόπο, χρήματα στο λογαριασμό του αδελφού Παυλίδη!

Του Λυκούργου Σκαμνιώτη

Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην υπόθεση Παυλίδη έχει προκύψει μέχρι στιγμής ότι ένας ιδιώτης τροφοδοτεί από το 2002 με διάφορα ποσά το λογαριασμό του αδελφού του πρώην υπουργού, Αναστάσιου Παυλίδη. Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων" ο ιδιώτης αυτός λέγεται Κλέαρχος Ρούτσης και κατά το διάστημα από το 2004 μέχρι το 2005 «φουσκώνει» τον με «στρογγυλεμένα ποσά των 8.000- 10.000 και 12.000 ευρώ».
Κατά τη διάρκεια της υπουργίας του Αριστοτέλη Παυλίδη (2004-2007), ο λογαριασμός εκτινάσσεται σταδιακά από 110.000 ευρώ στα 322.000 ευρώ και όταν ο Αναστάσιος Παυλίδης δίνει με τραπεζικό έμβασμα στην ανιψιά του Αγγελική 210.000 ευρώ για την αγορά του διαμερίσματος στο Νέο Ψυχικό επανέρχεται στο αρχικό ποσόν, δηλαδή των 110.000 ευρώ.
Η πλευρά Αναστ. Παυλίδη υποστηρίζει ότι είχε δώσει παλαιότερα χρήματα στον Κλ. Ρούτση εν όψει μιας επιχειρηματικής συνεργασίας (ανέγερση ξενοδοχείου στο Γαλαξείδι) κι επειδή δεν προχώρησε εκείνος του τα επέστρεψε τμηματικά.
Αναζητώντας όμως περισσότερα στοιχεία για τον Κλ. Ρούτση, τι βρήκα; Είναι ο ιδιοκτήτης μιας μεγάλης, ομώμυνης, τεχνικής εταιρείας που υπάρχει από το 1974, της "ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΡΟΥΤΣΗΣ ΑΕ" (δείτε και εδώ) της οποίας μάλιστα "η δυναμική κατά την τελευταία τριετία υπήρξε ιδιαίτερα ανοδική έχοντας υπερτετραπλασιάσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών" όπως η ίδια αναφέρει.
Ψάχνοντας επίσης βλέπω ότι τα περισσότερα έργα που έχει πάρει είναι λιμενικά και έργα υποδομής από τον ΟΛΠ. (δείτε αναλυτικά εδώ). Εργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζω ότι ο κ. Παυλίδης διετέλεσε υπουργός και την περίοδο 1990-93, στο Ναυτιλίας.
Το ερώτημα είναι γιατί τα χρήματα κατατίθεντο "σπαστά" και σε μικρά ποσά; Μήπως για να μην μπορεί να γίνεται έλεγχος για την προέλευσή τους; Γιατί την ίδια μέρα γίνονταν π.χ. δύο καταθέσεις των 7.000 ευρώ; Γιατί ο κ. Ρούτσης δεν έδινε ολόκληρο το ποσό που φέρεται να είχε λάβει αφού θεωρείται πολύ ευκατάστατος επιχειρηματίας;
Επίσης, ποιος τα κατέθετε και ποιος έκανε τις αναλήψεις των ποσών αυτών;
Θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω και ορισμένα από τα έργα του ΟΛΠ που έχει...
αναλάβει η εταιρεία Ρούτση, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της http://www.kroutsis.gr/:
Κατασκευή οδικης σύνδεσης κόμβου Αγ. Διονυσίου με οδό Γρηγ. Λαμπράκη – ΟΔΟΓΕΦΥΡΑ
Περιφερειακή οδός και σύνδεση με εθνικό δίκτυο, τμήματα : α) Σταθμός Ε/Κ - Πύλη Ιχθυόσκαλας, β) Κόμβος Αγ. Γεωργίου - Κόμβος Σχιστού
Περιφερειακή οδός-Τμήμα από Μόλο Δραπετσώνας μέχρι κόμβο όρμου Αγ. Νικολάου
Περιφερειακή Λεωφόρος Πειραιά από περιοχή Αγ. Διονυσίου μέχρι Λεωφ. Σχιστού - Τμήμα Αγ. Διονυσίου - Γρ. Λαμπράκη
Περιφερειακή Λεωφόρος Πειραιά από περιοχή Αγ. Διονυσίου μέχρι Λεωφ. Σχιστού - Τμήμα Αγ. Νικολάου - Ιχθυόσκαλα
Ανάπλαση Κεντρικού Λιμένα Πειραιά Εσωτερική Οδοποιία - Δίκτυα - Φάση Α'
Ανάπλαση Κεντρικού Λιμένα Πειραιά Διαρύθμιση Χερσαίων Χώρων και Εγκαταστάσεων - Φάση Α'
Ύδρευση - Αποχέτευση Κεντρικού Λιμένα Πειραιά
Διαμόρφωση Υπαιθρίων Χώρων της Ολυμπιακής Λιμενικής Ζώνης - Φάση Α
Διαμόρφωση Υπαιθρίων Χώρων της Ολυμπιακής Λιμενικής Ζώνης - Φάση Β
Εργασίες Ανάπλασης της Ολυμπιακής Φιλοξενίας του ΟΛΠ Α.Ε.
Ολοκλήρωση Έργων Περιφερειακής Λεωφόρου Πειραιά από περιοχή Αγ. Διονυσίου έως Λεωφ. Σχιστού
Εργασίες Ανάπλασης Κεντρικού Λιμένα σε αποκλειστικά Επιβατικό – Χερσαία Έργα Περιοχής Παλατάκι – Φάση Β'
Ολυμπιακά έργα στην Ολυμπιακή ζώνη
Αποκατάσταση Ζημιών Λιμενικών Έργων - Ναυπηγική Βάση Περάματος – Γερμανική Σκάλα – Προβλήτας Πετρελαιοειδών
Εργα Ανάπλασης Κεντρικού Λιμένα σε αποκλειστικά Επιβατικό – Λιμενικά Έργα Περιοχής Παλατάκι – Φαση Β'
Κατασκευή Λιμενικών Έργων Επέκτασης Εγκαταστάσεων Διακίνησης Αυτοκινήτων
Σταθμός Εμπορ/τίων "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" στο Ν.Ικόνιο - Κατασκευή νέου Προβλήτα Ι
Εργα βελτιώσεων λιμενικής υποδομής - Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Σποραδικές βελτιώσεις λιμενικών έργων - Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Υπαρχόντων Κτιρίων Κεντρικού Λιμένα Πειραιά - Επιβατικός Σταθμός Κανέλλου
Κατασκευή συνεργείου μηχανημάτων Δ.Σ.Ε. στο Ν. Ικόνιο
Υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων εντός Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης Ο.Λ.Π.
Υπογειός σταθμός αυτοκινητων έμπροσθεν Εκθεσειακού Κέντρου Ο.Λ.Π.
Ανακατασκευή προεντ/μενης τριώροφης αποθήκης Γ8-9-10
Αποκατάσταση Ζημιών Κτιριακών Έργων Επιβατικού Σταθμού Ακτης Τζελεπη
Διαρρύθμιση - Επέκταση Χώρων και Η/Μ Εγκαταστάσεων Εκθεσιακού Κέντρου ΟΛΠ Α.Ε.
Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Υπαρχόντων κτιρίων Κεντρικού Λιμένα Πειραιά - Δημιουργία Διοικητικού Κέντρου 'Αθήνα 2004' στον Α' Οροφο Μεγάρου ΟΛΠ
.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...