Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι θα υποβάλλουν ξανά Ε9 μέσα στο 2013...



Στην πλήρη χαρτογράφηση των αγροτεμαχίων και των ιδιοκτητών τους προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της επιβολής του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, και ... προς την κατεύθυνση αυτή προετοιμάζει τη διαδικασία δήλωσης των συγκεκριμένων εκτάσεων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει να δηλωθούν όλα τα αγροτεμάχια στη ΓΓΠΣ, οδηγώντας έτσι τους φορολογουμένους σε νέα υποβολή του εντύπου Ε9.

Ειδικότερα, στο πρώτο τετράμηνο του 2013 θα αναγκαστούν όλοι οι υπόχρεοι -κατ' επάγγελμα αγρότες και μη - να δηλώσουν λεπτομερώς τα αγροτεμάχια, που έχουν στο όνομά τους, είτε αυτά αφορούν σε εκτός σχεδίου οικόπεδα, εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίσματα, είτε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ήδη, στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κατά το παρελθόν πολλοί φορολογούμενοι, που συμπλήρωσαν τον πίνακα 2 του εντύπου Ε9, ανέγραψαν λάθος στοιχεία για τα αγροτεμάχιά τους.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως από τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα εισπράξουν 3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα αγροτεμάχια.


Read more...

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ Μπαλλής: Έδινα 25.000 ευρώ το μήνα στην Τζένη Μπαλατσινού!



mpallis-edina-25000-eyro-to-mina-stin-tzeni-mpalatsinou 
Ο στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, επίσης κατηγορούμενος για τα παράνομα δάνεια της Proton Bank, Κωνσταντίνος Μπαλλής απολογήθηκε στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη και αφού... σταύρωσε τον μέχρι πρότινος «ευεργέτη» του, ενέπλεξε και το ζεύγος Κωστόπουλου στην υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλλής ενέπλεξε στην κατάθεσή του και το όνομα της συζύγου του πάλαι ποτέ μεγαλοεκδότη, Πέτρου Κωστόπουλου. Ο επιχειρηματίας ανέφερε, όπως αποκάλυψε το fimotro, ενώπιον της ανακρίτριας ότι πλήρωνε 25.000 ευρώ κάθε μήνα «μισθό» στην Τζένη Μπαλατσινού για εταιρεία που του είχε πουλήσει η ίδια!


Πρόκειται για την εταιρεία BEAUTYWORKS, την οποία το ζεύγος Κωστόπουλου ίδρυσε για να απευθυνθεί στο κοινό των εργαζομένων γυναικών με οικογένεια και προέβαλε ως προσωπικό εγχείρημα της κυρίας Μπαλατσινού. Ωστόσο, όταν η εταιρεία άρχισε να παρουσιάζει άνοδο εσόδων το ζεύγος Κωστόπουλου αποφάσισε να την πουλήσει στον τότε συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον Κώστα Μπαλλή. 

Ο κ. Μπαλλής κατέθετε μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στην ανακρίτρια κ. Χατζάκη και υποστήριξε παραθέτοντας στοιχεία ότι ο Λαυρεντιάδης τον εκβίαζε και επιχειρουσε να εκμεταλλευτεί την εν λόγω εταιρεία, ενώ άφησε υπόνοιες ότι οι δοσοληψίες με την σύζυγου του Πέτρου Κωστόπουλου δεν ήταν πάντοτε... πάνω από το τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, ο... μισθός των 25.000 ευρώ το μήνα στην κυρία Μπαλατσινού που δεν ήταν πλέον ιδιοκτήτρια της εταιρείας εγείρει σοβαρά ερωτηματικά. Ο κ. Μπαλλής στην κατάθεσή του δεν παρέλειψε να εμπλέξει και άλλα ονομάτα επιχειρηματιών των media. 
http://newpost.gr

Read more...

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η Ελένη Παπακωνσταντίνου...



Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε την Τετάρτη η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην επιστολή παραίτησης που...
πρωτοκολλήθηκε η κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι είναι αστήριχτη η δημόσια μνεία του ονόματός της και πως είναι γνωστή η επαγγελματική της πορείας.

Αναφορικά με την κατάθεση στην τράπεζα HSBC σημειώνει ότι είναι «νόμιμη περιουσία εμού και του συζύγου μου».

«Ωστόσο» καταλήγει «υποβάλω την παραίτησή μου από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να μην δημιουργήσω προσκόμματα στη λειτουργία του Ταμείου».

Η κ. Παπακωνσταντίνου κατείχε τη θέση τον Φεβρουάριο του 2012, αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι κόρη του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου...
in.gr


Read more...

Στα Τάρταρα οι τιμές των ακινήτων ...



  Μειωμένες και οι αγοραπωλησίες ...
Κατακόρυφη πτώση σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων από το 2008 που άρχισε η κρίση μέχρι σήμερα με τις πραγματικές τιμές να εμφανίζονται έως και 70% χαμηλότερες από την αρχική τους αξία.
Εν όψει της νέας φορολόγησης των ακινήτων, η κατοχή τους γίνεται...
ασύμφορη, ενώ όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες της κτηματαγοράς, πολυτελή οροφοδιαμερίσματα σε καλές περιοχές της Αθήνας πωλούνται σε τιμές έως και 30% χαμηλότερες έναντι των φορολογητέων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα δημοκρατία, οι πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης παρουσιάζουν πληθώρα προσφοράς, ενώ οι τιμές πώλησης εμφανίζονται μειωμένες από 50% έως και 70% σε σχέση με την περίοδο πριν την κρίση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων κινούνται στα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, νούμερα αδιανόητα το 2008.

Ωστόσο η ανεργία που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά έχει ρίξει την ζήτηση στο μηδέν, αφού όπως παρατηρούν οι ειδικοί, ο αριθμός των αγοραπωλησιών το 2012 είναι έξι φορές μικρότερος σε σχέση με το 2008, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ένα στα τέσσερα δάνεια παρουσιάζει καθυστέρηση τριών μηνών..,.
iefimerida.gr


Read more...

Στουρνάρας: «Εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ, αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο κάδρο»...


Αυστηρούς ελέγχους σε όλους όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. Ρωτηθείς από τον δημοσιογράφο για τη λίστα Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι...
ο ίδιος έφερε την αυθεντική λίστα και όχι κάποιος άλλος, ενώ άφησε αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ, την αυθεντική, δεν την έφερε κάποιος άλλος. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο "κάδρο"...» είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε θα γίνουν έλεγχοι και στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο προέχουν έλεγχοι στη λίστα με τις 54 χιλιάδες για φοροδιαφυγή. «Θα κληθούν αυτοί που έβγαλαν έξω τα χρήματα να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς θα πληρώσουν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην τροπή που έλαβε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σχετικά με την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα λέγοντας «ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί».

Σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει πολλά, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους που είχε θέσει. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός πάει αρκετά καλά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης φέτος έχουμε πλεόνασμα σε αντίθεση με το έλλειμμα πέρυσι.

«Προς το τέλος του έτους, τρίμηνο με τρίμηνο, θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο νέο έτος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία θα αποδειχθεί εάν μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την πορεία προς το γκρεμό και να σωθούμε. Ωστόσο προέβλεψε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα από το 2012 και εκτίμησε ότι μετά το δεύτερο εξάμηνο θα δούμε στοιχεία ανάκαμψης. «Βρισκόμαστε προς το τέλος της προσαρμογής κι αυτό μας δίνει ελπίδα. Έχουμε καλύψει τα 2/3» είπε...


Read more...

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του 2012, σύμφωνα με το Forbes...



Στη λίστα υπάρχουν και τρεις Έλληνες...
Για τρίτη διαδοχική χρονιά, ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ Χελού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Ο Χελού ήρθε πρώτος με 69 δισεκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο...
Μπιλ Γκέιτς με 61 δις και στην τρίτη ο Γουόρεν Μπάφετ με 44 δισ. δολάρια.

Στη λίστα υπάρχουν και τρεις Έλληνες, με πρώτο στη θέση 418 και με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, κορυφαίο στέλεχος της πολυεθνικής Glencore, της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου στο εμπόριο πρώτων υλών.

Ο σχετικά άγνωστος Έλληνας κροίσος εμφανίζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη λίστα και αφήνει αρκετά πίσω τους πιο γνωστούς, Σπύρο Λάτση, ο οποίος είναι στη θέση 464 με 2,6 δισ. δολάρια, και Φίλιππο Νιάρχο, που βρίσκεται πιο κάτω, στη θέση 491, με 2,5 δισ. δολάρια.

Τα περισσότερα ονόματα της λίστας προέρχονται βέβαια από την Αμερική με 425 εκπροσώπους, ενώ στη δεύτερη θέση υπήρξε ανατροπή, καθώς η Κίνα έχασε τη θέση της από τη Ρωσία, η οποία εκπροσωπείται από 96 δισεκατομμυριούχους, και τερμάτισε τρίτη με 95. Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, από την άλλη, βρίσκονται στη Μόσχα, όπου δραστηριοποιούνται 78, ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 58 και τρίτο βρίσκεται το Λονδίνο με 39 δισεκατομμυριούχους.

Τρεις δισεκατομμυριούχοι επίσης προέρχονται από τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τον ιδιοκτήτη της Σαχτάρ, Άλισε Ουσμάνοφ, να βρίσκεται στην 28η θέση με 18,1 δισ. δολάρια, τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι στην 68η θέση με 12,1 δις και τον Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ στην 804η θέση με 1,6 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι φέτος είναι η χρονιά που η λίστα έχει τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, 1.226 συνολικά, με το συνολικό ποσό-ρεκόρ των 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!..


Read more...

Αποκαλύπτικοί οι διάλογοι αστυνομικών-μαφιόζων...




Από τα 29 άτομα που οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, σήμερα έχουν ξεκινήσει να απολογούνται μόνο τα 10 άτομα που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος, για την υπόθεση του κυκλώματος ναρκωτικών το οποίο φέρεται να λειτουργούσε με την προστασία αστυνομικών.
Οι υπόλοιποι 19 που...
κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο.

Στο μεταξύ, άκρως αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι, που έρχονται στο φως μετά από τη 12μηνη παρακολούθηση του κυκλωματος από τις αρχές.

Σε μία από τις πολλές συνομιλίες των αστυνομικών με εμπόρους ναρκωτικών, την οποία δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA,
ένας έμπορος ναρκωτικών, προσπαθεί να πείσει τον αστυνομικό -που έχει συλλάβει έναν άλλο έμπορο- για το ποιο αδίκημα πρέπει να γράψει στα χαρτιά για τον κατηγορούμενο.

Για την ακρίβεια, του λέει να γράψει "για κατοχή" και όχι "για αγοραπωλησία", για να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.

Έμπορος ναρκωτικών:
Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι;
Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.

Αστυνομικός:
Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.

Έμπορος:
Κατοχή,κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά... Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές.
Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες "δώσε καμιά δουλειά να φύγεις", πες "να φύγεις από τον ανακριτή".

Αστυνομικός:
Εντάξει. Καλά καλά λέω.

Όπως έχει διαπιστωθεί, τα μέλη του κυκλώματος άλλαζαν συνεχώς αριθμούς τηλεφώνων και φρόντιζαν να προστατεύουν τις ’’δουλειές’’ τους λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους ήταν συνθηματικά...
 Ταχυδρόμος


Read more...

Στον εισαγγελέα οι ξαδέρφες Παπακωνσταντίνου ...



Ως ύποπτες καλούνται στον εισαγγελέα οι ξαδέρφες του πρώην τσάρου της Οικονομίας αφού πρέπει να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!...
Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται από τους...
οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν τα ξαδέλφια που «έκαψαν» τον πρώην τσάρο της Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου - Συκιαρίδη και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ροσσώνη σύζυγο της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου Μαρίνας.

Από την έρευνα που διενεργείται και οι τρεις ύποπτοι των οποίων τα ονόματα είναι στη λίστα Λαγκάρντ, είναι η αιτία που ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκρυψε τα αντίστοιχα αρχεία που ήρθαν στην χώρα μας πριν από περίπου 2,5 χρόνια.

Την ίδια ώρα, από την έρευνα γίνεται γνωστό ότι έχει διαπραχθεί εκτεταμένη φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι περισσότεροι δικαιούχοι των λογαριασμών προκύπτει ότι δεν έχουν φορολογηθεί για αυτά τα ποσά...
parapolitika.gr


Read more...

«Δεν σχολιάζουμε» λέει η Προεδρία Σκληρή επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Κάρολο Παπούλια


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε, σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κάρολου Παπούλια κατά του φασισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνιζε ότι αρνείται να δεχθεί «ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε έναν λαό σαν τον ελληνικό που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό».

Στην ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες δεν φταίει ο φασισμός, αλλά οι προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες. Στην "ευγενή τάξη" των τελευταίων ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ' επίφαση δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «αρνείται οποιαδήποτε "κοινωνική συναναστροφή" με αυτούς που ευθύνονται για τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την ισοπέδωση του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν: «Δεν σχολιάζουμε τίποτα. Η Χρυσή Αυγή ας κάνει ό,τι θέλει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε ότι αρνείται να δεχθεί ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε έναν λαό».

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Η χυδαία και αήθης επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεσμικά ο εκπρόσωπος της δημοκρατικής πολιτείας, δείχνει το πραγματικό της στόχο: την ανατροπή της δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Για ακόμη μια φορά καθίσταται αναγκαία η συγκρότηση  ενός ισχυρού μετώπου από το συνταγματικό τόξο των πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας». 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αντικαθιστούνται 51 διευθυντές και υποδιευθυντές εφοριών με απόφαση Μαυραγάνη...




Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε...
θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α'ΔΟΥ Αθηνών.

Αντιδρώντας στις αποφάσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) επισημαίνει ότι «δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές ‘Μαυρογιαλούρου’ της μεταπολεμικής εποχής.

» Με νέες αποφάσείς του στις 31.12.2012 (!) έκανε νέες τοποθετήσεις - μετακινήσεις Διευθυντών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.

» Η Ομοσπονδία εφοριακών για μια φορά ακόμη, όπως διαχρονικά κάνει με παρεμβάσεις της τονίζει ότι απαιτεί αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή όποιον και αν αφορά με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και κυρίως αντικειμενικά κριτήρια (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.) και πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.

» Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας χθες, σήμερα, αύριο. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.

» Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις...

NEA


Read more...

Λαός σε εξαθλίωση Η φτώχεια είναι το σημαντικότερο γεγονός του 2012, λένε οι αναγνώστες του in.gr


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Η φτώχεια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης για πέμπτη χρονιά ύφεσης, είναι το Γεγονός της Χρονιάς σύμφωνα με την ψηφοφορία του in.gr, που «συνόδευσε» την ανασκόπηση ΣΤΙΓΜΕΣ 2012.
Η εξαθλίωση στην οποία οδηγήθηκαν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι με ποσοστό 25.9% (2.810 ψήφοι) το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς που έφυγε.

Ακολουθεί με ποσοστό 16.4% (1783 ψήφους) η ανεργία που έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φθάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη.
Την τρίτη θέση ως κορυφαία γεγονότα της χρονιάς καταλαμβάνει ο εντοπισμός από τους επιστήμονες του CERN ενός σωματιδίου που «μοιάζει» με το μποζόνιο του Χιγκς, του Βρετανού επιστήμονα που περίμενε μισό αιώνα για να μάθει αν η θεωρία του για το πώς η ύλη αποκτά μάζα ήταν σωστή ή όχι (ποσοστό 12,3%, 1339 ψήφοι).
Ακολουθεί με 10,6% (1153 ψήφοι) η άνοδος ρατσισμού και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Στην πέμπτη θέση -με ποσοστό 5,9% (641 ψήφοι)- βρίσκεται ο σχηματισμός της τρικομματικής κυβέρνησης και ακολουθεί μία επιστημονική κατάκτηση, η αποστολή του ρομποτικού οχήματος Curiosity στον Αρη. (469 ψήφοι).

Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ καταλαμβάνει την έκτη θέση (457) και ακολουθούν το κούρεμα χρέους και η δόση «μαμούθ» που πήρε η χώρα μας από την τρόϊκα στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης (446 ψήφοι), η διάλυση των δομών υγεία και η περιπέτεια του ΕΟΠΥΥ (432 ψήφοι), το μακελείο στο Κονέκτικατ  (375 ψήφοι), η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία (301 ψήφοι) και η «περιπέτεια της «λίστας Λαγκάνρτ» που αφού πέρασε επί δύο χρόνια από πολλά χέρια και γραφεία, τελικά κατέληξε στον ΣΔΟΕ, αλλά και στα χέρια του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Η λίστα κλείνει με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο (172 ψήφοι), την κατάρρευση των ποδοσφαιρικών ομάδων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ (131 ψήφοι) ΠΑΟ και ΑΕΚ, τιο συγχωνεύσεις των τραπεζών (38 ψήφοι), την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας (22 ψήφοι).
Δείτε αναλυτικά την τελική κατάταξη που διαμορφώθηκε από τις ψήφους των αναγνωστών του in.gr.
Διαβάστε επίσης:
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...