Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Όλα στο φως

Το ΠΑΣΟΚ με τρία αιτήματα για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς από το 2004 μέχρι σήμερα, καλεί την κυβέρνηση για μία ακόμα φορά να συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας, αντί να συγκαλύπτει περιπτώσεις ανομίας πολιτικών προσώπων.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει τονίσει πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, «ακόμη κι αν χρειαστεί να ματώσουμε», έχοντας καταστήσει σαφές ότι εφόσον προκύπτουν σοβαρά στοιχεία και αποδείξεις για εμπλοκή οποιουδήποτε στελέχους του Κινήματος σε υποθέσεις διαφθοράς, θα είναι άμεση η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Siemens με την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για την παράδοση Χριστοφοράκου στην Ελληνική Δικαιοσύνη, δημιουργούν ερωτήματα, τα οποία η κυβέρνηση απαιτείται άμεσα να απαντήσει στον Ελληνικό λαό.

ΔΗΛΩΣΗ

ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμία προϋπόθεση, όρους ή αστερίσκους, ζητήσαμε να λάμψει η αλήθεια για όλες τις περιπτώσεις ανομίας που ταλανίζουν τον δημόσιο βίο. Είχαμε τονίσει την ανάγκη να έρθουν «όλα στο φως», για όλους και για όλα, χωρίς εξαιρέσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε πολλές φορές - και από το βήμα της Βουλής - ότι, αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να βγει το πολιτικό σύστημα από την σκιά που πέφτει επί δικαίων και αδίκων και απαξιώνει στα μάτια των πολιτών την πολιτική, «ακόμη κι αν χρειαστεί να ματώσουμε».

Στόχοι του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξαρχής ήταν:

- Να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα από αντιλήψεις και πρακτικές που κρατούσαν την πολιτική και τους πολιτικούς όμηρους ειδικών συμφερόντων.

- Η εκάστοτε κυβέρνηση να κυβερνά σύμφωνα με την εντολή που της αναθέτει ο Ελληνικός λαός, χωρίς πελατειακές πρακτικές και εξαρτήσεις, που οδηγούν στην εξαγορά συνειδήσεων και στην υπονόμευση των θεσμών.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών και με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και καταθέσαμε προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την διαφάνεια στον δημόσιο βίο, καθώς και για την ενίσχυση της αυτονομίας της πολιτικής.

Προτάσεις για να γυρίσουμε σελίδα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων και των πολιτικών, για να αποκαταστήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και πολιτών, για να θέσουμε κανόνες διαφάνειας στις σχέσεις της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης με την αγορά και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε.

Ζητήσαμε κατ΄επανάληψη με προτάσεις μας στη Βουλή την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών, όλων των υποθέσεων διαφθοράς. Το ίδιο πράξαμε και με την υπόθεση Siemens τρεις φορές, καταθέτοντας ισάριθμες προτάσεις για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πάλι αρνήθηκε και τις τρεις φορές. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αποφάσισε να κλείσει ακόμη και τη Βουλή.

Σήμερα, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνον ήθελε να κρατά σε ομηρία το σύνολο του πολιτικού συστήματος, αλλά είχε και τους λόγους της που επέλεξε την παραγραφή και την συγκάλυψη των δικών της ευθυνών.

Σήμερα, όμηρος των εξελίξεων, λόγω των επιλογών της ηγεσίας της, είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής προσωπικά, είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι.

Σήμερα, υπό το πρίσμα και των πρόσφατων εξελίξεων, επαναλαμβάνουμε:

Η θέση του ΠΑΣΟΚ, για οποιαδήποτε υπόθεση θίγει το δημόσιο συμφέρον, είναι ξεκάθαρη. Όλα στο φως.

Στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από την δήλωση του Κώστα Γείτονα, τότε υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή, δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό. Τα δε περί δήθεν "συμφωνιών" των δυο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία.

Η πολιτική ζωή του τόπου βρίσκεται σε σημείο καμπής. Ο πολιτικός κόσμος έχει την ευκαιρία να ορθώσει το ανάστημά του και να συμβάλλει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε με συνέπεια μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και οι προτάσεις που πρόσφατα διατύπωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος, για ευνοϊκή μεταχείριση όσων διαθέτουν σοβαρά και αδιάσειστα στοιχεία και αποδείξεις που αφορούν σε επίορκους πολιτικούς. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε για τα οικονομικά του Κινήματος, με την δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού στο διαδίκτυο, που διασφαλίζει την διαφάνεια στα έσοδά του, τα οποία προέρχονται από τις εισφορές των μελών και των φίλων του και την κρατική επιχορήγηση.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του δεν υπολογίζουν το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος από την διερεύνηση κάθε υπόθεσης διαφθοράς. Για το ΠΑΣΟΚ, ισχύει σε κάθε περίπτωση η εκφρασμένη θέση του, ότι εφόσον προκύπτουν σοβαρά στοιχεία και αποδείξεις για εμπλοκή οποιουδήποτε στελέχους του Κινήματος σε υποθέσεις διαφθοράς, θα είναι άμεση η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Καλούμε τη ΝΔ να κάνει το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος το χρειάζεται. Η χώρα και οι πολίτες το έχουν επιτακτική ανάγκη.
Read more...

Μοιράζουν χρήμα στην εκλογική περιφέρεια του Στυλιανίδη...


Καταγγελία για τη διοίκηση των ΕΛΤΑ από τους εργαζόμενους
.
Aπό την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών

.
Τη στιγμή που ο ΕΛΤΑ βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, όταν ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2009 καταγράφονται ελλείμματα 8 εκ. €, όταν η αποδιοργάνωση των υπηρεσιακών λειτουργιών απαξιώνουν το Ταχυδρομείο και υποβαθμίζουν την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, η Διοίκηση αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΛΤΑ, με τις αποφάσεις της βυθίζει το Ταχυδρομείο ακόμη περισσότερο.
Έπειτα από τις ρουσφετολογικές προσλήψεις δικηγόρων, τις συνεχείς προσλήψεις «συμβούλων» και «συνεργατών», την...

προσπάθεια πρόσληψης 200 εργαζομένων με τη ρουσφετολογική συνέντευξη, την «αξιοποίηση-ξεπούλημα» της περιουσίας του ΕΛΤΑ, φτάνει στο σημείο να χρηματοδοτεί τις προεκλογικές ανάγκες του Υπουργού.
Με αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ΔΣ ΕΛΤΑ χαρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ από τα ταμεία του ΕΛΤΑ, σε «διαφημιστικές καμπάνιες» και «χορηγίες» στην εκλογική περιφέρεια του Υπουργού.
Αυτή η πρακτική συνιστά καθαρή διασπάθιση Δημόσιου χρήματος και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραμείνουν θεατές.
Με κινηματικές, συνδικαλιστικές αλλά κυρίως νομικές και δικαστικές διαδικασίες θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν οι ευθύνες σε όργανα διοίκησης και εξατομικευμένα, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των Εργαζομένων.
Καλούμε το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΤΑ να παρουσιάσει τις αποφάσεις και τα παραστατικά όλων των δαπανών, έμμεσων και άμεσων που με το πρόσχημα της διαφημιστικής προβολής ή της χορηγίας έχει πραγματοποιήσει το διάστημα που έχει την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του ΕΛΤΑ.
Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να σεβαστούν την Δημόσια Περιουσία, να σταματήσουν την απαράδεκτη τακτική τους και να αναλογιστούν τις τεράστιες ατομικές και συλλογικές ευθύνες τους, να κατανοήσουν ότι πρέπει να υπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον και να κινηθούν στα πλαίσια της νομιμότητας γιατί η απιστία είναι ποινικό και πολιτικό αδίκημα που δεν παραγράφεται και δεν συγκαλύπτεται.Read more...

Τους παίρνουν τα λεφτά που είναι για το συσσίτιο...


Συμβαίνει κι αυτό; Τέσσερεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Καρχιμάκης, Οικονόμου, Αθανασιάδης και Παπανδρέου) καταγγέλουν με Ερώτησή τους ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «χρησιμοποιεί πιστώσεις που προορίζονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού σε προμήθειες αποθεμάτων τροφίμων για περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων» και ότι αυτό συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλυτικά, η Ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Θέμα: «Η Ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α χρησιμοποιεί πιστώσεις που προορίζονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού σε προμήθειες αποθεμάτων τροφίμων για περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων».
Έχοντας υπόψη:
• Ότι με την Φ. 611/37/77097/Σ.677/17 Μαρτίου 2007, διαταγή του ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ, εκδόθηκαν οι νέοι πίνακες που αφορούν την αναπροσαρμογή του ημερήσιου αντιτίμου των σταθερών χορηγιών τροφής σε χρήμα του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς, μέσω των οποίων βελτιώνεται σε ημερήσια βάση το συσσίτιο του τροφοδοτούμενου στρατιωτικού προσωπικού (στρατευσίμων οπλιτών-μαθητών στρατιωτικών σχολών κλπ).
• Ότι με την Φ.611/23/104305/Σ.48/18 Απριλίου 2008, διαταγή του ΓΕΣ/ΔΕΜ, δόθηκε έγκριση για τη δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων τροφίμων στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς, με χρήματα από τις προαναφερόμενες πιστώσεις που δίνονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού, στις περιπτώσεις που δεν ευοδωθούν διαγωνισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προμήθεια διαφόρων τροφίμων από το εμπόριο, γεγονός που συμβαίνει κατά κόρον.
Η πρακτική αυτή είναι παράτυπη μια και η προμήθεια αποθεμάτων πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από τα χρήματα που διατίθενται για την καθημερινή βελτίωση συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού. Όμως, το ΥΠ.ΕΘ.Α ενέκρινε την προμήθεια πολεμικών αποθεμάτων τροφίμων των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, εκμεταλλευόμενο πιστώσεις που έχουν εγκριθεί για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού. Η πρακτική αυτή έχει επιπτώσεις στο συσσίτιο του προσωπικού.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γνωρίζεται πως με τα καθοριζόμενα στην με στοιχεία Φ.611/23/104305/Σ.48/18 Απριλίου 2008, διαταγή του ΓΕΣ/ΔΕΜ, πιστώσεις που προορίζονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων τροφίμων;
2. Για ποίους λόγους δεσμεύτηκαν πιστώσεις από το συσσίτιο του στρατιωτικού προσωπικού, για την προμήθεια πολεμικών αποθεμάτων των Μονάδων του Στρατού Ξηράς;
3. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα και να εκμεταλλεύεστε πιστώσεις, για διαφορετικό σκοπό από τον οποίο έχουν διατεθεί ενώ εμμέσως κοροϊδεύεται όλους τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αφού δεσμεύετε πιστώσεις που ουσιαστικά τους ανήκουν μέσα από δικές σας εγκριτικές διαταγές, με άλλες διαταγές που τους τα αφαιρούν;
4. Να κατατεθούν οι προαναφερόμενες διαταγές και να αναφερθούν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε τέτοιου είδους αποφάσεις.
Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Βασίλης Οικονόμου
Αλέκος Αθανασιάδης
Βάσω ΠαπανδρέουRead more...

Εκτός ΠΑΣΟΚ οδηγείται ο Κ. Γείτονας...


Από τον Χρήστο Μπουκάτη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Yστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο -σύμφωνα με πληροφορίες- να τεθεί ο βουλευτής Κώστας Γείτονας εκτός ΠΑΣΟΚ, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαριστεί η κατάταση.
Ανάλογη απόφαση είχε πάρει ο Γ. Παπανδρέου τόσο για τον Θ. Τσουκάτο όσο και τον Τ. Μαντέλη όταν υπήρξε εμπλοκή του ονόματός τους, εδώ και καιρό, στην υπόθεση.
Read more...

Μια δολοφονία που "βόλεψε" πολλούς...


Aπό το http://kourdistoportocali.blogspot.com/
Ο Χριστοφοράκος ισχυρίζεται οτι λάδωσε τους ταμίες τόσο του ΠΑΣΟΚ οσο και της ΝΔ.
Αναφέρθηκε στους Πέτρο Λάμπρο και Γιάννη Βαρθολομαίο.
Ο τελευταίος που είχε διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ταμίας της ΝΔ, βρέθηκε δολοφονημένος απο το σύζυγο της ερωμένης του Θωμαίς Βρακατσέλη, σ' ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα.
Στο συγκεκριμένο έγκλημα υπήρχαν σκοτεινά σημεία και μάρτυρες που εγκατέλειψαν το σημείο (κάποιοι έκαναν λόγο για αναβάτη μοτοσικλέτας) της δολοφονίας.
Οι καταγγελίες Χριστοφοράκου για μίζες και στη Νέα Δημοκρατία με αποδέκτη τον συγχωρεμένο, έρχονται να δώσουν άλλη διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας του. Ηταν ένα έγκλημα πάθους, η κάποιοι "ενορχήστρωσαν" την συγκυρία των "συμπτώσεων", για να τον βγάλουν ανώδυνα απο τη μέση;
press-grRead more...

"ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ" ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ...


Αγριεύουν τα πράγματα στην υπόθεση της Siemens καθώς πληροφορίες που αφορούν τον Μ. Χριστοφοράκο αναφέρουν ότι έχει "καρφώσει" δυο πρόσωπα. Τον μακαρίτη Γ. Βαρθολομαίο και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κ. Γείτονα. Ο Βαρθολομαίος δεν μπορεί πλέον να μιλήσει. Ο Γείτονας όμως αντέδρασε με πολύ σκληρό τρόπο με δήλωση την οποία διένειμε σήμερα. Το Alter παρουσίασε με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα, καθώς ο Κ. Γείτονας απειλεί με αγωγές και μηνύσεις. Μπάχαλο...
fimotro.


Read more...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΥΙΟΥ...
Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο θα βρίσκεται τον Δεκαπενταύγουστο ο Γιώργος Παπανδρέου. Μαζί με την σύζυγό του Άντα θα επιστρέψει τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Αθήνα. Την Τρίτη όμως... θα φύγει και πάλι από την πρωτεύουσα. Θα επισκεφθεί τον γιο του ο οποίος υπηρετεί στα Χανιά της Κρήτης. Εκεί θα μείνει μέχρι την Πέμπτη, οπότε και επιστρέφει οριστικά στην Αθήνα ενόψει της προετοιμασίας του για τη ΔΕΘ την οποία θα επισκεφθεί μια εβδομάδα μετά τον πρωθυπουργό.
fimotro


Read more...

ΕΚTΑΚΤΟ- "Εκδίδεται" ο Χριστοφοράκος στην ΕλλάδαΤην έκδοση του Μιχάλης Χριστοφοράκου στην Ελλάδα για αδικήματα που έγιναν μετά τον Μάρτιο του 2003 απόφαση η εισαγγελία του Μονάχου. Άρα θα γίνει χαμός και ο Χριστοφοράκος θα μιλήσει.
Πάντως θα γίνει έφεση αλλά η πρώτη απόφαση από το Μόναχο είναι να εκδοθεί στην Ελλάδα.
Άρα θα πρέπει να μας πει και τους πολιτικούς που λάδωσε. Αρχίζουν τα γλέντια. Και το βράδυ το mega θα προκηρύξει εκλογές...


troktiko.

Read more...

Η ακτινοβολία απειλεί το προσωπικό του Υπ. Εθνικής Αμυνας και ο Μειμαράκης ασχολείται με τους δελφίνουςΕ Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: «Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με απόφαση της έδωσε την δυνατότητα εγκατάστασης συστημάτων παρεμπόδισης της χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας αν και γνωρίζει ότι εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία του προσωπικού».

Έχοντας υπόψη:

 • Ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια οι παρακάτω φορείς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, για λόγους προστασίας της υγείας των κρατουμένων, στην τοποθέτηση και λειτουργία εξοπλισμού παρεμπόδισης της χρήσης κινητών τηλεφώνων, στα σωφρονιστικά καταστήματα: η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών, η Διαρκής Επιτροπή Ακτινοπροστασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η Διαρκής Επιτροπή Μέτρησης Ακτινοβολιών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
 • Ότι από την Φ. 140/1/108221/Σ 900/1 Απρ 2009, διαταγή της Διεύθυνσης Πληροφοριών-Ασφαλείας του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σχετικά με χρήση των κινητών τηλεφώνων, προκύπτει πως το ΓΕΣ έχει προμηθευτεί και προτίθεται να ενεργοποιήσει στις εγκαταστάσεις του ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα για εντοπισμό των μη απενεργοποιηθέντων κινητών τηλεφώνων του προσωπικού των Υπηρεσιών-Μονάδων του.
 • Ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συστήματα παρεμπόδισης της χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν ήδη σε αρκετές υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι απόλυτα απαραίτητες.

   Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 1. Έχετε εγκρίνει την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων παρεμπόδισης της χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;
 2. Ποιός ο κίνδυνος από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες συσκευές για την υγεία του προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;
 3. Σε ποιές υπηρεσίες-μονάδες έχουν τοποθετηθεί και για ποιούς λόγους ;
 4. Υπάρχει έγκριση της Επιτροπής Ακτινοπροστασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την λειτουργία τους ;
 5. Υπάρχει έγκριση της Επιτροπής Μέτρησης Ακτινοβολιών του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την λειτουργία τους;


   Οι ερωτώντες Βουλευτές

    Μιχάλης Καρχιμάκης

    Βασίλης Οικονόμου

    Αλέκος Αθανασιάδης

    Βάσω Παπανδρέου
Read more...

Κύριε Καραμανλή, θα μάθει ποτέ ο ελληνικός λαός πόσο στοίχισε η καριέρα της συζύγου σου;

Read more...

Εκλογές το φθινόπωρο θέλει και ο Παπούλιας...


Σιγουρεύεται έτσι η επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα την άνοιξη
Από το http://atimoulis.blogspot.com/
Αναφανδόν υπέρ των άμεσων εκλογών το φθινόπωρο είναι και ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας.
Ο "παγουράς" θέλει και άλλη μια θητεία στο ανώτατο αξίωμα και μόνο έτσι θα το καταφέρει αφού, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, τον ερχόμενο Μάρτη, πολύ δύσκολα θα τεθεί θέμα άλλου προσώπου, όσο και αν χτυπιούνται ο Σουφλέ και ο Κινέζος.
Πολύ θα το ήθελαν αμφότεροι, αλλά πολύ... δεν τους θέλουν οι Έλληνες
press-grRead more...

Αυτά είναι τα έργα σας, κ. Σουφλιά...


...στο τέρμα Γαλατσίου
.
Από τον Βαγγέλη Νικολάου
.
Πριν από λίγο καιρό τελείωσαν οι εργασίες ανακατασκευής του διαζώματος στη Γαλατσίου.
Το σημείο που είναι τραβηγμένη η φωτογραφεία είναι το ποιο κεντρικό σημείο του Γαλατσίου, από αυτό διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πεζοί.
Κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες € στοίχισαν τα έργα και πρόβλεψη για τους άμοιρους πεζούς καμία.
Ο πεζός λοιπόν όταν διασχίζει την Γαλατσίου αναγκάζεται να περιμένει στο διάζωμα γιατί τα φανάρι δουλεύει σε διαφορετικούς χρόνους για τα δυο ρεύματα.
Περιμένουν λοιπόν εκεί οι πεζοί μέχρι να διέλθουν στην απέναντι πλευρά.
Δυστυχώς όμως το διάζωμα στο...

συγκεκριμένο σημείο δεν επαρκεί ούτε για λίγους πεζούς.
Στη φωτογραφεία βλέπουμε μια άμοιρη μητέρα που για να προστατέψει το παιδί της που είναι μέσα σε καροτσάκι, να αναγκάζεται να περιμένει στο οδόστρωμα.
Εύχομαι να μην θρηνήσουμε θύματα στο συγκεκριμένο σημείο.
Να χαίρεστε τα έργα σας κύριε Σουφλιά, είστε ανίκανοι!!!!!!!!

press-gr


Read more...

Νέο πακέτο παροχών με δώρα σε ΜΜΕ

Χαρακτήρα παροχών προσλαβάνει η διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων όπως πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, φροντίζοντας να δημοσιευθούν οι σχετικές προκηρύξεις λίγες ημέρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων για την ένταξη μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση στις 24 Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι της τάξεως του 1,05 δισ. Ευρώ και το ποσοστό επιχορήγησης είναι από 55% έως 65%.

Πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων για την ένταξη μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ. Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση στις 24 Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι της τάξεως του 1,05 δισ. Ευρώ και το ποσοστό επιχορήγησης είναι από 55% έως 65%.

Στις 23 Αυγούστου θα αρχίσει η διαφημιστική καμπάνια των προγραμμάτων αυτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, που αφορούν στην ενίσχυση 17.000 – 20.000 ΜΜΕ με 1,05 δισ. Ευρω και 50.000 ελεύθερων επαγγελματιών με 250 εκατ. Ευρώ.

Ειδικότερα, από τα 1,05 δισ., οι τουριστικές επιχειρήσεις, μεταποιητικές εμπορικές και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών θα μοιραστούν από 250 εκατ, ευρώ, ενώ 50 εκατ. Ευρώ προορίζονται για τις επιχειρήσεις φραντσάϊζ. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο οικονομικές χρήσεις, να απασχολούν έως 50 άτομα και ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών τους να κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 10 εκατ. Ευρώ για τη μεταποίηση και 30.000 ευρώ έως 10 εκατ. Ευρώ για τον τουρισμό, το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει του 18 μήνες για τη μεταποίηση και τον τουρισμό και 12 μήνες για τους άλλους τομείς.
nooz.gr

Read more...

Στα πρόθυρα διάλυσης πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ...Το σοκ από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η διαμάχη των «ανανεωτικών» με την ηγεσία του ΣΥΝ...
Δύο μήνες μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 4,7% των ψήφων, ποσοστό για πρώτη φορά μικρότερο από αυτό των προηγούμενων εθνικών εκλογών, ο χώρος μαστίζεται από βαθιά κρίση ταυτότητας την οποία, όπως εκτιμούν νηφάλιοι αναλυτές, δύσκολα θα ξεπεράσει.
Τα προβλήματα που ανεφάνησαν μετά το δυσμενές αυτό αποτέλεσμα το οποίο καταγράφηκε «ως ήττα στον δημόσιο χώρο» υπέβοσκαν τουλάχιστον από το συνέδριο του Συνασπισμού, στο οποίο Γενικός Γραμματέας του κόμματος αναδείχθηκε ο κ. Αλ. Τσίπρας. Εν συνεχεία βγήκαν στην...
επιφάνεια μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου και την έγκριση του προγράμματος του κόμματος από το Διαρκές Συνέδριο για να γίνουν καταιγίδα μετά τις ευρωεκλογές με τις διαφορετικές ερμηνείες για το αποτέλεσμα και τις παλινωδίες του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνου. Τώρα όλοι περιμένουν την τοποθέτησή του- μετά τον Δεκαπενταύγουστο -, ο οποίος διαμηνύει προς όλους ότι είναι απολύτως απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα τα πει όλα έξω από τα δόντια.

Οι διαφωνίες δεν αφορούν μόνο τους κύκλους της ηγεσίας αλλά και την κομματική βάση του ΣΥΝ όπου έχουν εισχωρήσει βαθιά. Απόδειξη για τούτο αποτελεί η αντιδικία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Δ. Χατζησωκράτη με στελέχη της οργάνωσης Χολαργού για το αν συμβούλευε ή όχι να μην ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Δυστυχώς όμως για τον πολιτικό αυτό χώρο τα προβλήματα είναι διαρθρωτικά και έχουν ρίζα στο μακρινό 2001 όταν ο Συνασπισμός επί προεδρίας Ν. Κωνσταντόπουλου αποφάσιζε τη δημιουργία του «Χώρου Διαλόγου της Αριστεράς».

Τότε πολλοί εκτίμησαν ότι το άνοιγμα προς τα αριστερά, έναν χώρο όπου ηγεμόνευε και εξακολουθεί να ηγεμονεύει το ΚΚΕ, όπου υπήρχαν ακόμη και μερικές δεκάδες ομάδες ακροαριστερού προσανατολισμού, όχι μόνο δεν θα πρόσφερε εκλογικά στον ΣΥΝ αλλά και με την πάροδο του χρόνου θα τον αποσυντόνιζε. Τα στελέχη αυτά τότε προέκριναν το άνοιγμα προς τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ καθώς και το οικολογικό κίνημα.

Αντ΄ αυτού όμως προκρίθηκε η δημιουργία του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ», το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε σε χώρο επαναστατικής γυμναστικής και συνεύρεσης με διάφορες αριστερίστικες ομάδες. Στη συνέχεια και ως ομαλή συνέπεια των παραπάνω δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως από την αρχή να ξεκαθαριστούν πλήρως οι σχέσεις μεταξύ των συνιστωσών αλλά και οι πολιτικές θέσεις του.

Το αλαλούμ που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλο και έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν στην προεδρία του ΣΥΝ εξελέγη με τις ευλογίες Αλαβάνου ο κ. Τσίπρας.

Γύρω από τον νέο πρόεδρο δημιουργήθηκε μια ηγετική ομάδα την οποία πολλοί χαρακτήρισαν «ταλιμπάν» και η οποία προσπαθούσε με όλους τους τρόπους να επιβάλλει τις απόψεις της στην προσπάθειά της να επιτύχει την εδραίωσή της στην ηγεσία, χαράζοντας πολιτική και εκφράζοντας απόψεις πολλές φορές τελείως ξένες προς αυτές της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Παρά τις αντιθέσεις αυτές τα δημοσκοπικά ποσοστά ανέρχονταν συνεχώς, πράγμα που σε πολλούς ξύπνησε μνήμες του 1958.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φίλα προσκείμενες προς το πρόσωπο και τις απόψεις του νέου προέδρου του ΣΥΝ.

Τ ότε όμως ανέκυψαν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, τα οποία η πλεοψηφία του ΣΥΝ και όλες οι υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, υπερεκτιμώντας την κατάσταση, χαρακτήρισαν εξέγερση της νεολαίας.

Μέσα στην «επαναστατική έξαψη» δεν λειτούργησαν τα πολιτικά αντανακλαστικά τους για να καταδικάσουν άμεσα τις καταστροφές, πράγμα που έδωσε λαβή σε διάφορα πολιτικά κόμματα να βάλλουν επί ημέρες εναντίον τους.

Οι αντιδράσεις από πολλές πλευρές μέσα στο κόμμα άρχισαν να γίνονται έντονες για μια πολιτική που χαρακτηρίστηκε ως αντισυστημική, μια γραμμή κινηματικής δράσης «εκτός ορίων», σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του κ. Αλαβάνου.

Από την περίοδο αυτή και μετά τα δημοσκοπικά ποσοστά άρχισαν να κατρακυλούν αλλά η ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε ότι είναι «κόλπα του συστήματος» και του δικομματισμού για να τους πετάξουν έξω από το πολιτικό παιχνίδι. Υποστήριζαν μάλιστα ότι θα ήταν διψήφιο το ποσοστό που θα έπαιρναν στις ευρωεκλογές παρά την προσπάθεια πολλών, ακόμη και του κ. Αλαβάνου, να τους προσγειώσει. Συνέχισαν λοιπόν να υπεραμύνονται της πολιτικής αυτής η οποία θεωρήθηκε ως μια ακόμη αριστερή στροφή και τελικά προσωποποιήθηκε στο δημοψήφισμα για την επιλογή των προσώπων που θα καταλάμβαναν τις πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι ο κ. Δ. Παπαδημούλης, ένας από τους πιο επιτυχημένους ευρωβουλευτές πλην όμως στέλεχος της ανανεωτικής τάσης, ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση έπειτα από συμφωνία των συνιστωσών, υποβιβάστηκε στην τρίτη, καθώς στη δεύτερη τοποθετήθηκε η κυρία Ελένη Σωτηρίου, στέλεχος της ΚΟΕ, μιας από τις πιο αντιευρωπαϊκές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες αυτές οι διαμάχες στο εσωτερικό του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ κούρασαν τους ψηφοφόρους οι οποίοι άρχισαν να στέλνουν μηνύματα προς την ηγεσία κυρίως του ΣΥΝ, αντιδρώντας στην υιοθέτηση των αριστερίστικων θέσεων των συνιστωσών και στην εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής αριστερής πολιτικής, τα οποία όμως δεν ελήφθησαν υπ΄ όψιν.

Η ταν επόμενο λοιπόν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να σκάσει σαν βόμβα, προκαλώντας πανικό και ταραχή. Ανέσυρε μάλιστα στην επιφάνεια όλα όσα η Ανανεωτική Αριστερά θα ήθελε να ξεχάσει. Τον μεσσιανισμό και την καχυποψία απέναντι σε κάθε ιδεολογική απόκλιση και διαφωνία.

Η ηγεσία του ΣΥΝ και ορισμένες από τις συνιστώσες απέδωσαν μεταξύ άλλων τα χαμηλά ποσοστά στην πολιτική μη υποστήριξης από τα στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας, στην αποχή και στην επίθεση του δικομματισμού, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα του κόμματος ήταν πολύ καλό αλλά η κοινωνία δεν το κατάλαβε!

Το κλίμα επιδεινώθηκε από τις παλινωδίες Αλαβάνου για το αν παραιτείται ή όχι από βουλευτής καθώς και από τους ενδοιασμούς για το αν ήταν σωστή ή όχι η επιλογή Τσίπρα.

Σήμερα τα πράγματα για τον ΣΥΝ αλλά κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη πιο δύσκολα. Από τη μία ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνος διαμηνύει ότι είναι απογοητευμένος και περιμένει να έρθει ο Σεπτέμβριος για να μιλήσει για όλους και για όλα.

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Τσίπρας θεωρεί ότι αυτοδικαίως αυτός θα είναι επικεφαλής της συμμαχίας στις επόμενες εκλογές, πράγμα που αρνούνται πλέον ανοιχτά σχεδόν όλες οι υπόλοιπες συνιστώσες, οι οποίες θέλουν ως επικεφαλής τον κ. Αλαβάνο.

Ταυτόχρονα στην ανανεωτική πτέρυγα ο κ. Φ. Κουβέλης προσπαθεί να χαράξει με συνέπεια μια πολιτική σύγχρονης Ανανεωτικής Αριστεράς αλλά τα υπόλοιπα στελέχη της τάσης αυτής έχουν εμπλακεί σε διελκυστίνδα διαφωνιών με τις συνιστώσες και δυσκολεύονται να πείσουν.
Το ΒΗΜΑ

nonews-news


Read more...

ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ


Ρεπορτάζ : Αλίκη Μάτση
(από την Ελευθεροτυπία)

Υπό το φόβο των αποκαλύψεων του Μ. Χριστοφοράκου ζει πλέον η Ν.Δ. Αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με την εμπλοκή και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στο περιώνυμο σκάνδαλο και που φαίνεται πως ο φυγόδικος στη Γερμανία πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens είναι έτοιμος να αποκαλύψει. Οι προθέσεις Χριστοφοράκου για αποκαλύψεις για την περίοδο 2004-2007, περίοδο την... οποία η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει επί του παρόντος «αγγίξει», προκύπτουν από τη δήλωση του συνηγόρου του (στο «Βήμα») ότι «αν η Ν.Δ. θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, ας μας στείλει σχετικό αίτημα».
Που σημαίνει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens δεν αποκλείει να έχουν εισέλθει χρήματα και στα ταμεία της Ν.Δ. Κι αυτό, παρότι το κυβερνών κόμμα, διά στόματος του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στις 27 Μαΐου φέτος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε ισχυριστεί πως «η υπόθεση της Siemens δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ.». Δήλωση που είχε επαναλάβει λίγες μέρες αργότερα στις 2 Ιουνίου. Κοινώς, δεν εισήλθαν χρήματα στα ταμεία του κόμματος, αλλά...
Φόβος
Το αλλά και ο φόβος έγγεινται στο ότι δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποκάλυψης συγκεκριμένων ονομάτων, από πλευράς Χριστοφοράκου, ακόμη και ισχυρών στελεχών της Ν.Δ., που χρηματίστηκαν από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Αλλωστε, κατά άλλες πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, η ποινή που του επιβάλλεται από τη γερμανική Δικαιοσύνη αφορά μίζες που δόθηκαν σε βουλευτές και όχι σε κόμματα για την περίοδο 2004-2007.
Επί του παρόντος η τακτική που έχει επιλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η επικοινωνιακή προσπάθεια να φανεί ότι μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπλέκεται στην υπόθεση, αφού, ως γνωστόν, ο πρώην «στρατηγός» Θ. Τσουκάτος κατηγορείται ήδη από τη Δικαιοσύνη για χρηματισμό, ενώ ο ίδιος διατείνεται ότι έδωσε τα χρήματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια ότι «το ΠΑΣΟΚ, με το μακρύ εισπρακτικό παρελθόν στην υπόθεση της Siemens, οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευτεί τους θεσμούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τηρεί καν τα προσχήματα και εξακολουθεί να παρεμβαίνει ωμά στις ανακριτικές διαδικασίες, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας».
Θα την απορρίψει
Η δήλωση προοιωνίζεται και τις κυβερνητικές προθέσεις, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ υποβάλλει και πάλι το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με το άνοιγμα του Κοινοβουλίου στις 25 Αυγούστου. Η κυβερνώσα παράταξη θα την απορρίψει, επικαλούμενη, ως συνήθως, τη συνεχιζόμενη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη.
Η ελπίδα των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου πάντως, είναι πως τουλάχιστον ώς τις 5 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που ο Κ. Καραμανλής θα πάει στη ΔΕΘ, δεν θα αποκαλυφθούν ονόματα και διευθύνσεις. Κάτι που εάν και εφόσον γίνει θα φέρει τον πρωθυπουργό στην ίδια και χειρότερη δυσμενή θέση με πέρυσι, όταν υπερασπίστηκε τους λεγόμενους Βατοπεδινούς, αλλά και τον Αριστοτέλη Παυλίδη.

fimotro

Read more...

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Στον λάκκο με τις μίζες της Ζίμενς έχει παγιδευτεί η Ν.Δ. μετά την καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία για χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007. Η εξέλιξη έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, ενώ κορυφαίοι υπουργοί δεν αποκλείουν η υπόθεση να αποτελέσει τον καταλύτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς του Κώστα Καραμανλή. ειρωνικές αναφορές του Γερμανού συνηγόρου του Μιχ. Χριστοφοράκου και η... προτροπή του- στο «Βήμα»- να ζητήσει η Ν.Δ., με γραπτό αίτημα, ενημέρωση από τον πελάτη του για τις γαλάζιες μίζες προκάλεσαν πανικό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, ενώ πυροδότησαν την πολιτική αντιπαράθεση. Το κυβερνητικό επιτελείο κινήθηκε με στόχο την απαξίωση του κ. Χριστοφοράκου, ενώ σε μια προσπάθεια να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έσπευδαν να διαχωρίσουν «το κόμμα από τα πρόσωπα». «Δεν θα κάνουμε συνομιλητή μας τον κάθε κατηγορούμενο», έλεγε χθες κορυφαία κομματική πηγή, ακολουθώντας αυτό τον κεντρικό σχεδιασμό, ενώ έσπευδε να επαναλάβει ότι από την έρευνα που έχει γίνει στη Ρηγίλλης προέκυψε ότι «δεν έφθασε στα ταμεία του κόμματος από τη Ζίμενς ούτε ένα μάρκο, ούτε ένα ευρώ...». Τη σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο από το χτύπημα Χριστοφοράκου φανερώνει πάντως η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης διά του Ευαγγ. Αντώναρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, συνδέοντας τη Ζίμενς με την οικονομική κρίση και τη νέα γρίπη, για να επιτεθεί τελικώς στο ΠΑΣΟΚ, επειδή ασχολείται με ένα θέμα που θα έπρεπε να αποφύγει, όπως υποστήριξε. «Ούτε το σκάνδαλο της Ζίμενς, που ρίχνει βαριά τη σκιά του στο ΠΑΣΟΚ, ούτε η οικονομική κρίση, για την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προτείνει, ούτε βεβαίως η πανδημία της νέας γρίπης, όπου πλέον η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο μικροκομματισμού, δεν προσφέρονται για εύκολη και ανέξοδη αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος.
ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ
του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Ζίμενς Ελλάδας, ενώ κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να διαχωρίσουν «το κόμμα από τα πρόσωπα» Το σκάνδαλο - καταλύτης για τις πρόωρες εκλογές ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ γύρω από το μέτωπο Ζίμενς μπορεί να παίξουν, τελικώς, καταλυτικό ρόλο και στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των πρόωρων εκλογών, εκτιμούσαν χθες κομματικές πηγές. Θεωρούν βέβαιο ότι το Μαξίμου θα περιμένει την τροπή που θα πάρει η υπόθεση έως το τέλος Αυγούστου με βάση και το περιεχόμενο της δικογραφίας που συνοδεύει την καταδίκη Χριστοφοράκου, και τότε ο κ. Καραμανλής θα κρίνει εάν θα επισπεύσει ή θα παρατείνει τον εκλογικό χρόνο. Προεξοφλούν, πάντως, ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα ήθελε η προεκλογική εκστρατεία να εξελιχθεί υπό τη σκιά της Ζίμενς, καθώς θεωρείται δεδομένο η Ν.Δ. θα βρίσκεται πλέον σε θέση άμυνας. Το εγχείρημα αυτό, άλλωστε, ναυάγησε στις ευρωεκλογές, μετά τη σκανδαλώδη απόδραση των κ.κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλα, ακυρώνοντας και τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού. Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν ότι η Ν.Δ. εγκαινίασε προεκλογική εκστρατεία στις ευρωεκλογές επενδύοντας πολιτικά στο σκάνδαλο και στοχοποιώντας το ΠΑΣΟΚ, για να φθάσει στις κάλπες με τον Πρωθυπουργό να είναι αναγκασμένος να διαβεβαιώνει σχεδόν σε καθημερινή βάση ότι στα ταμεία της Ρηγίλλης δεν έφτασαν ποτέ χρήματα της Ζίμενς. Αντιδράσεις Με φόντο το σκάνδαλο, εξάλλου, ανοίγει ένα ακόμη κύκλος εσωκομματικής γκρίνιας που τα ίδια στελέχη φοβούνται ότι θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τις εξελίξεις από το Μόναχο. Το στίγμα των αντιδράσεων έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, ο οποίος απέφυγε να συνταχθεί (στο Κανάλι 1) με την κεντρική γραμμή, ότι δεν έφθασαν ποτέ χρήματα στα ταμεία της Ρηγίλλης. «Όλα στο φως. Όποιος τα πήρε να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Αν τα πήρε το κόμμα μου, ας υποστεί τις συνέπειες. Εκείνοι που τα πήραν να δούμε πού τα πήγαν...», είπε με έμφαση. Φαρμακερά βέλη εναντίον του Κων. Καραμανλή εκτόξευσε από την πλευρά του ο διαγραμμένος βουλευτής Πέτρος Τατούλης, λέγοντας ότι «με ευθύνη του σημερινού Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση και η παράταξη της Ν.Δ. ταυτίστηκε με τη διαφθορά...».

fimotro

Read more...

ΓΑΛΑΖΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS


Ρεπορτάζ : Γιάννης Σαραντάκος

Ο εφιάλτης της Siemens επιστρέφει για τη ΝΔ, προκαλώντας ανησυχία στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία συνειδητοποιούν ότι καταρρέει η προσπάθεια που καταβάλλουν σταθερά όλο το τελευταίο διάστημα να δώσουν αποκλειστικά και μόνο «πράσινο χρώμα» στο σκάνδαλο. Το μήνυμα-προειδοποίηση που απηύθυνε μέσω του συνηγόρου του ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Μ. Χριστοφοράκος, είχε αποδέκτη τη ΝΔ και συγκεκριμένα στελέχη της, τα οποία... κυρίως κείμενο ωστόσο δεν κατονομάζει ακόμη δημόσια, διότι προφανώς θέλει να διαπραγματευτεί εν όψει του ενδεχόμενου επιστροφής του στην Ελλάδα.
Η δήλωση του συνηγόρου του, Στέφαν Κουρσάβε (εφημ. «Το Βήμα»), έχει ως εξής: «Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».
Λίγο αργότερα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Β. Αντώναρος επέμεινε ότι το σκάνδαλο αφορά αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ. «Ούτε το σκάνδαλο της SIEMENS, που ρίχνει βαριά τη σκιά του στο ΠΑΣΟΚ» -είπε χαρακτηριστικά- «ούτε η οικονομική κρίση, για την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προτείνει, ούτε βεβαίως η πανδημία της νέας γρίπης, όπου πλέον η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο μικροκομματισμού, δεν προσφέρονται για εύκολη και ανέξοδη αντιπολίτευση».
Ο κ. Χριστοφοράκος, πάντως, επιβεβαιώνει με αυτή την τοποθέτηση ότι διαθέτει στοιχεία που πιστοποιούν ότι χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens δόθηκαν και σε στελέχη της ΝΔ και δεν αποκλείει τα στελέχη αυτά να βρίσκονταν την περίοδο 2004-2007 σε κυβερνητικά πόστα.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δήλωση αυτή από το Μόναχο, βουλευτές της ΝΔ σημείωσαν ότι ο κ. Χριστοφοράκος προκειμένου να διασωθεί είναι ικανός να δώσει και ονόματα «γαλάζιων» στελεχών και να τινάξει στον αέρα -σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτικά περίοδο- την επιχειρηματολογία περί «πράσινου σκανδάλου».
Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν χθες να υπενθυμίσουν παλαιότερες δηλώσεις τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και κορυφαίων υπουργών ότι «ουδέποτε μπήκαν στη ΝΔ χρήματα από τη Siemens» και προσέθεταν: «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πει το ίδιο και για τα δικά του ταμεία;». Ωστόσο και χθες κανείς από τη ΝΔ δεν μίλησε για το ενδεχόμενο μεμονωμένα στελέχη της συντηρητικής παράταξης να έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο. Τα ερωτήματα δε γίνονται περισσότερα με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής και με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει τεθεί θέμα διερεύνησης της υπόθεσης για την περίοδο 2004-2007, στην πρώτη θητεία δηλαδή της κυβέρνησης της ΝΔ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον έκδηλη η ανησυχία για τις εξελίξεις, καθώς θεωρούν ότι το σκάνδαλο της Siemens θα αποτελέσει σημείο αιχμής του ΠΑΣΟΚ και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Κυβερνητικά στελέχη δε δεν αποκλείουν το γεγονός ότι υπάρχουν παράμετροι που θα πλήξουν το ήδη τραυματισμένο (από τις υποθέσεις με τη Μονή Βατοπεδίου και τις άγονες γραμμές στο Αιγαίο) κύρος της κυβέρνησης.
Ως γραμμή άμυνας, πάντως, έχει επιλεγεί από το Μέγαρο Μαξίμου η οχύρωση πίσω από τη δικαστική έρευνα, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα και σίγουρα όχι πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση, εκτός απροόπτου, θα αρνηθεί και πάλι να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και θα επιχειρήσει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στον κ. Θ. Τσουκάτο.
Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, το κλίμα δεν είναι το ίδιο, καθώς υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που δεν έχουν πειστεί ότι το χρώμα του σκανδάλου της Siemens είναι μόνο πράσινο. Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση που έκανε χθες (ρ/ς «Κανάλι 1»), ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, ο οποίος αφού ζήτησε «να βγουν όλα στο φως», πρόσθεσε: «Οποιος τα πήρε, να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Εάν τα πήρε το κόμμα μου, να υποστεί τις συνέπειες. Δεν μπορούμε να μεροληπτούμε. Πρέπει να είμαστε αμερόληπτοι».
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ Το ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη
Πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη εξαπολύει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδιας απαντώντας χτες στη δήλωση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνου Ρόβλια σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Χριστοφοράκου.
Ο κ. Δένδιας με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το ΠΑΣΟΚ, με το μακρύ εισπρακτικό παρελθόν στην υπόθεση Siemens, οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευτεί τους θεσμούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τηρεί καν τα προσχήματα και εξακολουθεί να παρεμβαίνει ωμά στις ανακριτικές διαδικασίες, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας».
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι εξελίξεις διέψευσαν τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος διαβεβαίωνε μέχρι χτες με δηλώσεις του ότι η παράδοση του φυγόδικου Μ. Χριστοφοράκου θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Μόλις όμως έγινε γνωστή η αίτηση της Γερμανίδας εισαγγελέως περί καταδίκης Χριστοφοράκου, ο κ. Δένδιας εν μια νυκτί (το βράδυ του Σαββάτου), αφού συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντε, συναποφάσισαν να μεταβεί εσπευσμένα στο Μόναχο ο ανακριτής της υπόθεσης Ν. Ζαγοριανός.
ΣΥΝ Συνένοχα τα δύο κόμματα
«Συνένοχοι» στην υπόθεση Siemens είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. «Δυστυχώς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το σκάνδαλο της Siemens είναι διαχρονικό και αφορά και τους δύο» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προσθέτεται: «Τώρα, το ποιος "εισέπραξε" τα πιο πολλά εκείνοι πάλι το γνωρίζουν. Τουλάχιστον ας δείξουν το πολιτικό σθένος που απαιτείται για να χυθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση που ούτως ή άλλως είναι συνένοχοι».
ΛΑΟΣ«Οχι» σε συγκάλυψη
Να προβεί η ελληνική πλευρά στις ενέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη των πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens ζητεί σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, ενώ επιτίθεται και στα δύο μεγάλα κόμματα. «Ας αφήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τα καραγκιοζιλίκια. Ας στείλουν επιστολή στον συνήγορο του κ. Χριστοφοράκου, ώστε να μάθουμε ποιοι βουλευτές τους τα έπιασαν. Ολα τα άλλα είναι συγκαλύψεις», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Παρά το μήνυμα-προειδοποίηση που απηύθυνε μέσω του συνηγόρου του ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μ. Χριστοφοράκος, προς γαλάζια στελέχη, ο Β. Αντώναρος επέμεινε ότι το σκάνδαλο αφορά αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ

fimotro

Read more...

ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Ρεπορτάζ : Δ. Σταμπόγλης

Στις 24 Αυγούστου θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για το πρόγραμμα της ενίσχυσης των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007- 2013. Εκτός απροόπτου, οι δικαιούχοι επιχειρηματίες θα μπορούν να... υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ... Η προδημοσίευση της προκήρυξης έγινε στο τέλος Μαΐου (2009) και ύστερα από μήνες αναμένεται τώρα και η προκήρυξη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 1,05 δισ. ευρώ (1.050 εκατ. ευρώ). Το ένα (1) δισ. ευρώ θα ισοκατανεμηθεί (από 250 εκατ. ευρώ) σε τέσσερις ενότητες δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων και ειδικότερα, εκείνης της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις εταιρείες franchise. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθεί μια επιχείρηση είναι να έχει κλείσει τουλάχιστον δύο χρήσεις, να απασχολεί ως 50 άτομα και ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών της τριετίας τους να κυμαίνεται: 1. Από 50.000 ευρώ ως 10 εκατ. ευρώ για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις. 2. Από 30.000 ευρώ ως 10 εκατ. ευρώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις. 3. Από 30.000 ευρώ ως 10 εκατ. ευρώ για τις εμπορικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις υπηρεσιών. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας το ποσοστό επιχορήγησης θα κυμαίνεται μεταξύ του 55% και 65% του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου, ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό που θα κυμαίνεται από 20.000 ευρώ ως 300.000 ευρώ ανάλογα με την επιχείρηση. Από την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος αναμένεται να επωφεληθούν τουλάχιστον 17.000 μικροεπιχειρηματίες. Για να συμμετάσχει κάποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας στο πρόγραμμα θα πρέπει: ▅ Να έχει έδρα λειτουργίας της επιχείρησής του στην Ελλάδα. ▅ Να λειτουργεί με νομική μορφή Ατομικής Επιχείρησης ή Ομόρρυθμης ή Ετερόρρυθμης Εταιρείας ή ΕΠΕ ή ΑΕ. ▅ Να έχουν συμπληρώσει δύο τουλάχιστον πλήρεις δωδεκάμηνες και κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις. ▅ Να τηρούν βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ, με εξαίρεση τη θεματική ενότητα τουρισμός, όπου οι επιχειρήσεις δεν τηρούν βιβλία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. ▅ Να απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα κατά το 2008. ▅ Να μην εκκρεμεί εις βάρος τους η διαδικασία ανάκτησης παλαιάς κρατικής ενίσχυσης. Το υπουργείο Οικονομίας διευκρινίζει ότι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί και οι θυγατρικές τους, όπως επίσης και οι εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα με ποσοστό μεγαλύτερο του 25%, οι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού. Επίσης δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη μορφή κοινοπραξίας, εταιρείας αστικού δικαίου και κοινωνίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δικαιούχου ενίσχυσης κυμαίνεται: 1. Από 50.000 ευρώ ως 300.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα Μεταποίηση. 2. Από 30.000 ως 250.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα Τουρισμός. 3. Από 20.000 ευρώ ως 200.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα Εμπόριο. 4. Από 20.000 ευρώ ως 200.000 ευρώ για τη θεματική ενότητα Υπηρεσίες. Η προκήρυξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) «Αττική», «Μακεδονία-Θράκη», «Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος- Ιόνιοι Νήσοι», «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα- Ηπειρος» και «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου».
fimotro


Read more...