Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Τους παίρνουν τα λεφτά που είναι για το συσσίτιο...


Συμβαίνει κι αυτό; Τέσσερεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Καρχιμάκης, Οικονόμου, Αθανασιάδης και Παπανδρέου) καταγγέλουν με Ερώτησή τους ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «χρησιμοποιεί πιστώσεις που προορίζονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού σε προμήθειες αποθεμάτων τροφίμων για περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων» και ότι αυτό συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλυτικά, η Ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Θέμα: «Η Ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α χρησιμοποιεί πιστώσεις που προορίζονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού σε προμήθειες αποθεμάτων τροφίμων για περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων».
Έχοντας υπόψη:
• Ότι με την Φ. 611/37/77097/Σ.677/17 Μαρτίου 2007, διαταγή του ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ, εκδόθηκαν οι νέοι πίνακες που αφορούν την αναπροσαρμογή του ημερήσιου αντιτίμου των σταθερών χορηγιών τροφής σε χρήμα του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς, μέσω των οποίων βελτιώνεται σε ημερήσια βάση το συσσίτιο του τροφοδοτούμενου στρατιωτικού προσωπικού (στρατευσίμων οπλιτών-μαθητών στρατιωτικών σχολών κλπ).
• Ότι με την Φ.611/23/104305/Σ.48/18 Απριλίου 2008, διαταγή του ΓΕΣ/ΔΕΜ, δόθηκε έγκριση για τη δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων τροφίμων στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς, με χρήματα από τις προαναφερόμενες πιστώσεις που δίνονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού, στις περιπτώσεις που δεν ευοδωθούν διαγωνισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προμήθεια διαφόρων τροφίμων από το εμπόριο, γεγονός που συμβαίνει κατά κόρον.
Η πρακτική αυτή είναι παράτυπη μια και η προμήθεια αποθεμάτων πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από τα χρήματα που διατίθενται για την καθημερινή βελτίωση συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού. Όμως, το ΥΠ.ΕΘ.Α ενέκρινε την προμήθεια πολεμικών αποθεμάτων τροφίμων των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, εκμεταλλευόμενο πιστώσεις που έχουν εγκριθεί για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού. Η πρακτική αυτή έχει επιπτώσεις στο συσσίτιο του προσωπικού.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γνωρίζεται πως με τα καθοριζόμενα στην με στοιχεία Φ.611/23/104305/Σ.48/18 Απριλίου 2008, διαταγή του ΓΕΣ/ΔΕΜ, πιστώσεις που προορίζονται για τη βελτίωση του συσσιτίου του στρατιωτικού προσωπικού χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων τροφίμων;
2. Για ποίους λόγους δεσμεύτηκαν πιστώσεις από το συσσίτιο του στρατιωτικού προσωπικού, για την προμήθεια πολεμικών αποθεμάτων των Μονάδων του Στρατού Ξηράς;
3. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα και να εκμεταλλεύεστε πιστώσεις, για διαφορετικό σκοπό από τον οποίο έχουν διατεθεί ενώ εμμέσως κοροϊδεύεται όλους τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αφού δεσμεύετε πιστώσεις που ουσιαστικά τους ανήκουν μέσα από δικές σας εγκριτικές διαταγές, με άλλες διαταγές που τους τα αφαιρούν;
4. Να κατατεθούν οι προαναφερόμενες διαταγές και να αναφερθούν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε τέτοιου είδους αποφάσεις.
Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Βασίλης Οικονόμου
Αλέκος Αθανασιάδης
Βάσω Παπανδρέου


Δεν υπάρχουν σχόλια: