Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Thank you, we have already counted your vote.
Total Votes: 7,568


Read more...

Τώρα-Καταγγέλλει νοθεία ο Τζουμάκας

"Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: -για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών, -για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου -για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ . Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι. Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας. Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι. ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές. Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. . Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ. Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού, γιατί περί αυτού πρόκειται. Στο ΠΑΣΟΚ η κρίση θα συνεχίζεται. Γιατί η χώρα χρειάζεται προοδευτική πολιτική ηγεσία και προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση που οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποτυχημένα μνημόνια, συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα καθώς και η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση".

Πολιτικοί: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ
enikos.gr

Read more...

Το μεσημέρι της Δευτέρας παραδίδει ο Γ.Παπανδρέου στον Ευ.Βενιζέλο

Αλλαγή σκυτάλης


Σε θερμό κλίμα η συνάντηση το βράδυ της Κυριακής, τη Δευτέρα η επίσημη «αλλαγή σκυτάλης»
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση το βράδυ της Κυριακής, τη Δευτέρα η επίσημη «αλλαγή σκυτάλης» (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία του Κινήματος της οδού Ιπποκράτους.

Αποχωρώντας, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 3:00 μ.μ. θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ.

Η επίσημη «αλλαγή σκυτάλης» θα ακολουθήσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

*Το βράδυ της Κυριακής, ο Ευ.Βενιζέλος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τέως επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών βουλευτών στην Ευρωβουλή.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Thank you, we have already counted your vote.
Total Votes: 4,497


http://fimotro.blogspot.com


Read more...

PASOK Express!!!!



Αν δεν κάνω λάθος, η ώρα χωρίζεται σε 60 λεπτά.
Άρα, οι δύο ώρες... 120 λεπτά.
Διαιρώντας το 50.000 διά του 120 έχουμε...
416,666 (φτου αντίχριστοι) ψήφους το λεπτό!!!!!
Κι αν αυτό το διαιρέσουμε με τα 800 περίπου εκλ. τμήματα,
έχουμε στην ουσία κάθε 1 λεπτό και μια ψήφο...
αδιαλείπτως... για 2 ώρες.
Φαντάζομαι ότι στα μεγάλα εκλ. τμήματα ο ρυθμός αυξάνεται....

Με τις μισές (ίσως και λιγότερες) κάλπες από το 2007....

EDIT: Στο enikos.gr γράφουν για 200.000 σε... 4 ώρες!
PASOK Express στο τετράγωνο...
http://krogias.blogspot.com

Read more...

Βίλες στο κύμα με... συνταγή ΙΚΑ...



Βίλα με θέα όλον τον Ευβοϊκό, πισίνα με θαλασσινό νερό και εξωτερικό ασανσέρ που οδηγεί και στα πέντε επίπεδα της μονοκατοικίας...
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την άγνωστη... χλιδή των μελών της μαφίας του ΙΚΑ Καλλιθέας. Με... συνταγή ΙΚΑ, η θηλυκή συμμορία, που δρούσε για παραπάνω από οχτώ χρόνια, κατασκεύαζε παλάτια στην υγειά των... ασφαλισμένων.

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει μία ακόμη πολυτελή κατοικία που ανήκει σε τρίτη υπάλληλο του κυκλώματος. Πρόκειται για την εξοχική κατοικία της 68χρονης Χριστίνας Σουρίδη, που την περασμένη εβδομάδα είχε συλληφθεί στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.

Η Χριστίνα Σουρίδη γεννήθηκε το 1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδας. Εγινε υπάλληλος του ΙΚΑ στις «χρυσές εποχές» του, με αποτέλεσμα να δικτυωθεί γρήγορα. Οι πληροφορίες λένε πως ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, αλλά με τον τρόπο της και τις «σωστές» γνωριμίες ανελίχθη γρήγορα στην ιεραρχία του ιδρύματος. Από τη θέση της ταμία του ΙΚΑ Καλλιθέας μπορούσε να λαμβάνει τα επιδόματα και τις παροχές που με πλαστά έγγραφα και παραστατικά τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος ενέκριναν.
Η πολυτέλεια αυτής της τρίτης βίλας, που αποκαλύπτεται, κόβει την ανάσα. Χτισμένη σε έναν λόφο στο σημείο Σκάλωμα Δροσιάς στην Εύβοια, η πολυεπίπεδη κατασκευή αποτελεί το εντυπωσιακότερο κτίσμα της περιοχής... Με κάμερες, φωτισμούς με φωτοκύτταρο, πισίνα, ακόμη και εξωτερικό γυάλινο ασανσέρ, το πολυτελέστατο κτίσμα δεν... παραπέμπει σε σπίτι υπαλλήλου του ΙΚΑ. Η απίστευτη χλιδή, αλλά και το γεγονός ότι χρειάστηκε να «φαγωθεί» το βουνό για να χτιστεί μαρτυρούν πως έχουν ξοδευτεί πολλές χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή της χρώματος ροζ βίλας...

Συστήματα ασφαλείας
Δεκάδες σκαλιά που ξεκινούν αριστερά και δεξιά από την είσοδο οδηγούν στο τελευταίο επίπεδο του σπιτιού. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, μοντέρνα κάγκελα τύπου ίνοξ και στέγαστρα, τέντες νέας τεχνολογίας, ειδικό φωτισμό που λειτουργεί με φωτοκύτταρο, ενώ τα έπιπλα στον εξωτερικό χώρο είναι μεγάλης αξίας.
Το επιβλητικό μαύρο ασανσέρ βρίσκεται στο πίσω μέρος της εξοχικής κατοικίας που διαθέτει τουλάχιστον πέντε ορόφους. Εκεί έχει διαμορφωθεί και μια αυλή με γκαζόν και μπάρμπεκιου. Δίπλα βρίσκεται ένα ακριβώς ίδιο κτίσμα που ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής.

Ηταν άγνωστη
Κανείς στο Σκάλωμα Δροσιάς Εύβοιας δεν γνωρίζει την ιδιοκτήτρια της βίλας, αφού η ίδια φαίνεται πως ήθελε να περνάει απαρατήρητη. Το σπίτι απολαμβάνουν τα παιδιά της, στα οποία -σύμφωνα και με τη δικογραφία- είχε εκδώσει χιλιάδες ευρώ από το ΙΚΑ. Ισως έτσι εξηγείται ότι το σπίτι δεν έχει ακόμη δεσμευτεί από την αρμόδια Αρχή Καταπολέ­μησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
ethnos.gr



Read more...

Ωχ!Που πήγε ο ήλιος;

Αυτό είναι το Δελτίο Τύπου με την δήλωση που έκανε ο Ευ।Βενιζέλος μετά την ψήφο του.'Εχει την αξία του το γεγονός οτι για πρώτη φορά εκδίδεται Δελτίο Τύπου χωρίς τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ στην κορυφή της σελίδας. Ο ήλιος έχει μεταφερθεί στο κάτω μέρος της σελίδας, στο σημείο όπου δηλώνεται η διεύθυνση των γραφείων του κόμματος.

enikos.gr


Read more...

Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ;

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης, αφού ψήφισε στις προεδρικές εκλογές δήλωσε ότι είναι μια «δύσκολη προσωπική στιγμή» σε σχέση με τον προσδιορισμό του στην "επόμενη μέρα" του ΠΑΣΟΚ.
Read more...

Επιστρεφει η Μιλενα...




Η Μιλένα Αποστολάκη ψήφισε πριν από λίγο στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής, δείχνοντας πως... επιστρέψει στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, θα έχει και τις επόμενες ημέρες, συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο...



Read more...

Δημοκρατία, λέμε...




Περισσότερα εδώ κι εδώ!

Υ.Γ. Έκαναν τον Σαμαρά να κοκκινίσει... από ζήλια
http://krogias.blogspot.com

Read more...

Beny ο... προλετάριος



Βενιζέλος 2007: "Μία μου εμφάνιση στο Συμβούλιο της Επικρατείας έπρεπε να αμείβεται με δύο μισθούς Βουλευτή(!) Και σας πληροφορώ ότι έκανα τέτοιες, πολλές την εβδομάδα..."



Μην απορούμε για το πού πήγαν τα λεφτά... Όλοι μας αν τα πιάναμε τόσο χοντρά, θα θέλαμε "να αφήσουμε μια ανάμνηση στον κόσμο"...

Παλιό, αλλά κλασικό. Ξυπνάει μνήμες σε πολλούς από εμάς.
Ήταν τότε που αγωνιζόμασταν πιστεύοντας ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα στο τόπο μας.

Φαίνεται όμως, ότι μας νίκησαν...
Read more...

Καταγγελία για νοθεία στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, να δείξουν συμμετοχή

Καταγγελία για νοθεία στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, να δείξουν συμμετοχή

Ο πρώην blogger του ΠΑΣΟΚ, Κρόγιας, καταγγέλλει στο twitter:
«5-5 τα ψηφοδέλτια στην Ροδόπη. Χωρίς φάκελλο και για άτομα που δεν είναι παρόντα. (Επώνυμη καταγγελία)»
Πανικόβλητοι νοθεύουν τις κάλπες για να δείξουν ότι έχουν συμμετοχή!

tsantiri.gr


Read more...

Ο Μονάρχης...



Read more...

Ελεγξε ο ίδιος τις 2 βίλες του και βγήκε «πεντακαθαρίδης»

Διευθυντής πολεοδoμίας Μυκόνου


Στην… Μπανανία που λέγεται Ελλάδα, ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου, με μισθό 1.500 ευρώ, χτίζει βίλες σε ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού και όταν τον καταγγέλλουν για πολεοδομικές παραβάσεις, ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του και υπογράφει από πάνω ως αναπληρωτής προϊστάμενος και την έκθεση που τον βρίσκει αθώο και καθαρό!

Θα μπορούσε να είναι σενάριο κωμωδίας του Χόλιγουντ, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα της διαφθοράς, της διαλυμένης Δημόσιας Διοίκησης και της παρανομίας: ένας δημόσιος υπάλληλος όχι μόνο έχει την οικονομική δυνατότητα να χτίζει βίλες σε ένα από τα κοσμικότερα νησιά της χώρας, αλλά και την τυπική εξουσία να ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του. Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» είναι μία από αυτές που κάνουν τα στελέχη της τρόικας να τραβούν τα μαλλιά τους και να μιλούν, δικαίως, για ένα κράτος διαλυμένο και βουτηγμένο στη διαφθορά.

Στη Μύκονο, όπου τους τελευταίους μήνες παρατηρείται, παρά την οικονομική κρίση, όργιο οικοδομικής δραστηριότητας, κυρίως από επιτήδειους που σπεύδουν να χτίσουν αυθαίρετες κατοικίες και στη συνέχεια να τις νομιμοποιήσουν με τον νόμο Παπακωνσταντίνου περί αυθαιρέτων, δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα ούτε ένας στα δεκάδες γιαπιά που σηκώνονται μέρα μεσημέρι ή ακόμα και νύχτα.

Ο κ. Σταύρος Μαντζιβής, αναπληρωτής προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, πριν από λίγο καιρό με δηλώσεις του σε εφημερίδες είχε επιβεβαιώσει το πάρτι αυθαιρέτων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νησί των Ανέμων, αποκαλύπτοντας μάλιστα και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν αυτοί που αυθαιρετούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές τους. Ο ίδιος ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δεν χρειάζεται να ανησυχεί και πολύ, αφού γι’ αυτό φροντίζει… η υπογραφή του.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

protothema.gr


Read more...

Η ηγετική ομάδα του Βενιζέλου...


Το ονόματα που ακούγονται για να αναλάβουν τις στρατηγικές θέσεις στο ΠαΣοΚ, οι συζητήσεις και το παρασκήνιο ...
Στη θεση του εκπροσωπου Τύπου του ΠαΣοΚ φαίνεται ότι τα ονόματα στα οποία καταλήγουν οι συνεργάτες του Bενιζελου είναι δύο: Η νεαρή δικηγόρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ Χριστίνα Μανωλοπούλου και ο ... βουλευτής Μαγνησίας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Καρτάλης.
Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις του. Ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκης, ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, στήριξε την υποψηφιότητα Παπουτσή, έχει περιοριστεί στον θεσμικό ρόλο του και δεν δημιουργεί προβλήματα στη νέα ηγετική ομάδα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΠαΣοΚ και στην περίπτωση που παραιτηθεί, ο διάδοχός του θα αναζητηθεί προσωρινά από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Τα πέντε «βενιζελικά» μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου - Π. Κουκουλόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Αντωνίου, Ν. Σαλαγιάννης και Ν. Ανδρουλάκης - αποτελούν τον βασικό πυρήνα του επιτελείου του. Στο γραφείο της αντιπροεδρίας στην οδό Ζαλοκώστα μπαινόβγαιναν πολλοί βουλευτές, σταθερή πρόσκληση σε κάθε συνεδρίαση είχαν οι κκ. Β. Γερανίδης, Π. Ρήγας και Οδ. Κωνσταντινόπουλος, πολύ κοντά βρίσκονταν οι κυρίες Σοφία Γιαννακά και Εύα Καϊλή. Οι παλαιοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Πολιτισμού κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων κκ. Καρτάλης και Ν. Αλευράς διατηρούν ανέπαφους τους δεσμούς τους μαζί του. Σε αρκετές συσκέψεις συμμετείχαν και οι κκ. Ευ. Αργύρης και Χρ. Πρωτόπαπας.

Ο κ. Βενιζέλος είχε συνεχείς συζητήσεις είτε κατ' ιδίαν είτε από κοινού με τους κκ. Κ. Σκανδαλίδη και Α. Λοβέρδο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2007 ήταν ο τρίτος υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής, τώρα όμως τάχθηκε ανεπιφύλακτα από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Βενιζέλου. Ο υπουργός Υγείας φλέρταρε με τη δική του υποψηφιότητα, εκτίμησε όμως ότι αν διεκδικούσε και εκείνος την προεδρία του ΠαΣοΚ θα διακινδύνευε έναν εμφύλιο ο οποίος θα κατέστρεφε τη μακρά φιλία του με τον κ. Βενιζέλο και την ενότητα της παράταξης. Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος, όπως είναι φανερό από τις τοποθετήσεις του, διεκδικεί πλέον το δικό του ξεχωριστό στίγμα στο κόμμα.
Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε στα τηλέφωνα των δημοσιογράφων και μια γνώριμη φωνή από το 2007: ο γιατρός κ. Ι. Δατσέρης, ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, φίλος και συμμαθητής του κ. Βενιζέλου, ο οποίος επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι «το κλειδί των εξελίξεων θα είναι το Καταστατικό» και δικαιώθηκε. Παρών σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις είναι και ο κ. Δ. Παναγιωτάκης, στενός φίλος του κ. Βενιζέλου και σύζυγος της κυρίας Ελένης Κούρκουλα, ο οποίος ενδέχεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στο ΠαΣοΚ.

Τη δική τους θέση στο επιτελείο έχουν οι διαχρονικοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, οι κκ. Στ. Αγγελούδης και Ι. Ζαφειρόπουλος, και επίσης η κυρία Γιώτα Γαζή, αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, και ο κ. Ι. Κουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος παρευρέθη σε αρκετές συναντήσεις.
πηγη parapolitika.gr



Read more...

Είναι η ώρα του πολίτη για να αλλάξει η χώρα, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου

«Θα είμαι κοντά στην προσπάθεια για προοπτική»


Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου ψήφισε για τον διάδοχό του στην ηγεσία του Κινήματος το μεσημέρι της Κυριακής
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου ψήφισε για τον διάδοχό του στην ηγεσία του Κινήματος το μεσημέρι της Κυριακής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας έστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, μετά τη συμμετοχή του στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του, στο εκλογικό τμήμα Ν.Ερυθραίας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι η ώρα του πολίτη για να αλλάξει η χώρα, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι να δοθεί προοπτική και αισιοδοξία για το μέλλον. «Προσωπικά πάλεψα» είπε και ευχήθηκε στη νέα ηγεσία «να έχει περισσότερη ξαστεριά και ηλιόλουστες μέρες».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι θα είναι κοντά στην προσπάθεια που γίνεται ως απλός πολίτης και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και αλλαγής.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι υπήρξε ένα πολιτικό σύστημα, ένα μιντιακό σύστημα και ένα σύστημα δικαιοσύνης που τόσα χρόνια σπατάλησε τις δυνατότητες που έχει η χώρα, μέσω αδιαφάνειας και λεηλασίας.

Το ΠΑΣΟΚ είχε ένα τιτάνιο έργο να φέρει εις πέρας για να μην βουλιάξει η χώρα και για να αλλάξει και σε αυτήν την κατεύθυνση εργάστηκε, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες· έχει τη δυνατότητα να είναι μια χαρούμενη κοινωνία και όχι μια κοινωνία μέσα στην κατάθλιψη και τα προβλήματα που ζουμε αυτήν την εποχή, σημείωσε και κατέληξε, λέγοντας: «Πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σε απεργία οι ναυτεργάτες από Δευτέρα, αντιδρούν οι παραγωγοί της Κρήτης

Επαναλαμβανόμενες 48ώρες


Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, οι ναυτεργάτες προχωρούν από τη Δευτέρα στις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες που είχαν προαναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ. Στην πρώτη απεργία, που θα αρχίσει στις 6 το πρωί της Δευτέρας και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης, προβλέπεται να συμμετάσχουν τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών, και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να βρεθεί λύση για τα ευπαθή προϊόντα.

Παραγωγοί της Κρήτης και φορείς του νησιού συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στα γραφεία της Περιφέρειας και, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου δήλωσαν αποφασισμένοι να προστατέψουν τα προϊόντα τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάζει μία ημέρα πριν τελειώσει η κάθε απεργία, προκειμένου να αποφασίζει και νέα 48ωρη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) και του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι μάλιστα θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα σε κατάληψη των κτιρίων

Το Σάββατο, η συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, διεξήχθη σε πολύ τεταμένο κλίμα, ενώ κάποια στιγμή αποχώρησαν από το διάλογο οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ναυτικών.

«Οι ναυτικοί δεν απεργούν αλλά συνήθως γίνεται κατάληψη πλοίων» υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Απόστολος Βεντούρης, κληθείς να σχολιάσεις τις κινητοποιήσεις.

Την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η απεργία των ναυτικών στην αγορά, εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Logistics.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται επίσης να συνεδριάσουν τα σωματεία των πλοηγών, προκειμένου να αποφασίσουν αν τελικά θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με τη μορφή στάσεων εργασίας ή 48ωρων επαναλαμβανόμενων. Σημειώνεται ότι η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν κοντέινερ η καύσιμα γίνεται μόνο με πλοηγικά σκάφη.

Τι ζητούν οι ναυτεργάτες


Στα αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων περιλαμβάνεται η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2012 και η διατήρηση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα.

Αυτό όμως που προκαλεί την έντονη δυσφορία τους είναι η απόφαση για μείωση των συντάξεων των ναυτικών κατά 7% αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Απριλίου, αλλά και η επιχειρούμενη, όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του γραφείου ευρέσεως ναυτικής εργασίας και η ένταξή του στον ΟΑΕΔ, καθώς η εποπτεία του ΝΑΤ ανήκει πλέον στο υπουργείο Εργασίας.

Οι ναυτεργάτες ζητούν επίσης τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ (Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από πόρους των ναυτικών και όχι από το κράτος, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «έβαλε χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, ο λογαριασμός του ΕΛΟΕΝ από το 1950 θα έπρεπε υποχρεωτικά να είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο, με νόμο του 1997 δόθηκε η δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδος να διαχειριστεί ένα μέρος των χρημάτων και να τα μετατρέψει σε ομόλογα. Έτσι, μετά το «κούρεμα» των ομολόγων για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, από τα 51,5 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 32 εκατ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ζερβάκη Μαρία:”Γιατί δεν συμμετέχω στην σημερινή διαδικασία”.


Μέλος του Εθ. Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Η πολιτική των μνημονίων είναι αδιέξοδη για την οικονομία μας, τραγική για τη χώρα μας, καταστροφική και απάνθρωπη για το λαό μας, διαλυτική για την Ευρώπη.

Τα κείμενα των σχετικών συμβάσεων θίγουν και προσβάλλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.

Οι ρυθμίσεις των εφαρμοστικών νόμων καταστρατηγούν θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με την εργασία, την περιουσία και την προσωπικότητά μας.

Μεγάλος αριθμός μελών του Εθνικού Συμβουλίου ζητήσαμε να προηγηθεί διάλογος για την πολιτική –αυτή που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα και αυτή που πρέπει να ακολουθήσουμε από δώ και πέρα- και μετά να γίνουν εκλογικές διαδικασίες επιλογής προσώπων.

Η αλλαγή προσώπων δεν συνεπάγεται αλλαγή πολιτικής.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει κυρίως ανάγκη αλλαγής πολιτικής.

Στη χώρα υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής.

Στην Ευρώπη υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής.

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο επιλέγω να μη συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία.

ΙΙ. Η σημερινή ψηφοφορία αποφασίστηκε από τα μισά μόνο μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, επειδή τα υπόλοιπα μισά, απείχαν από τη διαδικασία έχοντας διαχωρίσει πολιτικά τη θέση τους.

Στη διαδικασία αυτή της 11.3.2012 κάποιοι κοπτόμενοι δήθεν για την τήρηση του Καταστατικού, την τυπικότητα και νομιμότητα της διαδικασίας, απέκλεισαν τις δύο άλλες υπάρχουσες υποψηφιότητες – πλην της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Με διαδικαστική μου παρέμβαση κατέδειξα ότι οι ισχυρισμοί τους, (εμπρόθεσμο/εκπρόθεσμο υποψηφιοτήτων – συμπλήρωση ειδικού εντύπου ΕΚΑΠ – συλλογή 94 τουλάχιστον υπογραφών), ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι καταστατικά έγκυρη, επειδή έπασχε το ίδιο το Σώμα που ενέκρινε την υποψηφιότητα αυτή.

Συγκεκριμένα :

Σύμφωνα με την κοινή λογική, έγκυρη απόφαση υπάρχει όταν το σώμα που την εκδίδει είναι σε νόμιμη σύνθεση και ακολουθεί την νόμιμη διαδικασία.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, η νόμιμη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου, η νομιμότητα τόσο της διαδικασίας όσο και του αποτελέσματός της, πιστοποιούνται από την ΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης).

Με δεδομένες τις μεγάλου αριθμού αντικαταστάσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου – βουλευτών και μή, λόγω διαγραφών και παραιτήσεων – αποχωρήσεων, η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου αποτελούσε την 11.3.2012 ένα απολύτως σημαντικό ζήτημα.

Η ΕΚΑΠ όμως βρισκόταν – και βρίσκεται μέχρι σήμερα σε αταξία και δεν είχε – ούτε έχει μέχρι σήμερα, νόμιμη σύνθεση, επειδή :

  • η σύνθεσή της είναι ελλιπής – υπήρχαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα – μέλη της που έχουν παραιτηθεί / διαγραφεί, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί

π.χ. Μαρία Κυριακοπούλου βουλευτής Αχαϊας

  • η σύνθεσή της δεν είναι νόμιμη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ – υπήρχαν και υπάρχουν μέχρι σήμερα – μέλη της που έχουν κώλυμα και ασυμβίβαστο και έπρεπε ήδη να είχαν παραιτηθεί και αντικατασταθεί από μέλη της ΕΚΑΠ

π.χ. ο Πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιώργος Ανωμερίτης – Διοικητής του Ο.Λ.Π.

1. Σύμφωνα με το Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, (άρθρο 17.4), << όσα στελέχη κατέχουν κατόπιν διορισμού ή εκλογής έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή την αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να είναι ούτε υποψήφιοι σε μονοπρόσωπα όργανα >>

- το Προεδρείο της ΕΚΑΠ είναι μονοπρόσωπο γιατί πρόεδρος εκλέγεται το πλειοψηφόν (κατά την καθολική ψηφοφορία του Εθνικού Συμβουλίου για ανάδειξη μελών ΕΚΑΠ) μέλος (άρθρο 2 Κανονισμού Λειτουργίας ΕΚΑΠ).

2.Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας ΕΚΑΠ :

(Α΄. Αυτονομία – Ασυμβίβαστα παράγραφος 3)

<< στελέχη που κατέχουν κατόπιν διορισμού ή εκλογής έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν μπορούν να είναι ούτε γραμματείς ή συντονιστές δημοτικών, ή νομαρχιακών, ή περιφερειακών οργανώσεων >> – πολύ περισσότερο μέλη & Πρόεδρος ΕΚΑΠ >> και

(Β΄. ΄Αρθρο 2 παράγραφος 1 εδάφιο 3)

<< Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΠ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ >>

Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της, πρέπει να πιστοποιηθούν από την ΕΚΑΠ.

Για τους παραπάνω λόγους, καταγγέλλω, ότι :

η σημερινή διαδικασία είναι έωλη, αντικαταστατική και παράτυπη,

συνακόλουθα και το ό,ποιο αποτέλεσμά της είναι έωλο, αντικαταστατικό και παράτυπο.

Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο επιλέγω να μη συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία.

ΙΙΙ. Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι αυτό που ανακοινώθηκε και διοχετεύθηκε μέσω των Μ.Μ.Ε. ως δήθεν <<αποτέλεσμα ψηφοφορίας του Εθνικού Συμβουλίου>> συνιστά πολιτική κακοήθεια και ανηθικότητα και αποσκοπεί στον πολιτικό διασυρμό των συνυποψηφίων του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Στην παράτυπη αυτή ψηφοφορία του ανομιμοποίητου σώματος δεν συμμετείχαν, όχι μόνο τα μισά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που είχαν διαχωρίσει πολιτικά τη θέση τους και απουσίαζαν, αλλά και πολλά παρόντα μέλη που έκριναν αντικαταστατική και παράτυπη τη διαδικασία για τους παραπάνω λόγους.

Πιστεύω ότι η πολιτική και η ηθική πρέπει να συμβαδίζουν.

Αυτός είναι ο τρίτος λόγος για τον οποίο επιλέγω να μη συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία.

IV. Δεν είδα κανένα από αυτούς που την 11.3.2012 <<κόπτονταν για το καταστατικό και την διαδικασία>>, ούτε κάν αυτή την παράτυπη και λειψή ΕΚΑΠ, να επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία, να συγκαλούν το Εθνικό Συμβούλιο – ως όφειλαν, να κινούν διαδικασίες πειθαρχικών παραπομπών –ως όφειλαν, όταν, κόντρα σε κάθε διάταξη του Καταστατικού και των Κανονισμών του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί, βουλευτές και μεγαλοστελέχη, λοιδορούσαν, εκβίαζαν και εκπαραθύρωναν τον εκλεγμένο – με νόμιμη διαδικασία – σύμφωνα με το Καταστατικό και τις αποφάσεις νομίμως συγκροτημένων οργάνων – Πρόεδρο του Κινήματος και Πρωθυπουργό της χώρας – ανεξάρτητα από τα ό,ποια δικά του λάθη.

Και μάλιστα, για να εγκαταστήσουν συγκυβέρνηση με την δεξιά και την άκρα δεξιά και να επιβάλουν πρωθυπουργό – υπάλληλο των διεθνών οίκων αξιολόγησης, του τραπεζικού κατεστημένου, του πιο συντηρητικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, των << επιτηρητών >> μας.

Φαρισαίοι, για ποιό Καταστατικό και για ποια διαδικασία φωνάζετε σήμερα ;

Γι’ αυτά που εσείς κουρελιάσατε ;

Αυτός είναι ο τέταρτος λόγος για τον οποίο επιλέγω να μη συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία.

V. Το 2007 ανάμεσα στους τότε υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στήριξα τον Γιώργο Παπανδρέου, στη βάση μιας ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμας. Αυτής που το 2009 μορφοποιήθηκε σαν προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Σ’ αυτήν την πλατφόρμα παραμένω μέχρι σήμερα αμετακίνητη.

Πάρα πολλοί, βουλευτές, υπουργοί, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, απ’ αυτούς που το 2007 είχαμε δώσει μαζί αυτή τη μάχη, υποστηρίζουν σήμερα την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ελπίζω και εύχομαι, πίσω απ’ αυτή την επιλογή τους, να έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη των ίδιων αρχών και ιδεών που το 2007 μας είχαν εμπνεύσει και είχαμε συσστρατευτεί. ΄Ισως εγώ να βρίσκομαι σε αδυναμία που δεν τις έχω διαπιστώσει.

Γιατί μου είναι αδιανόητο ότι η όποια στήριξη μπορεί να δίνεται, όχι στη βάση της πολιτικής επιλογής, αλλά στη βάση της πολιτικής επιβίωσης.

Τέτοιες λογικές άλλωστε μου είναι εντελώς ξένες, μια που ποτέ μέχρι σήμερα, σε όλες τις διακυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , δεν είχα καμία κυβερνητική θέση.

Αυτός είναι ο πέμπτος λόγος για τον οποίο επιλέγω να μη συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία.

VΙ. Η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετη στην κυβερνητική πολιτική 2009 – 2012.

Για την πλατιά λαϊκή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ οι αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης – της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των ασθενεστέρων είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Μ’ αυτές γαλουχηθήκαμε, μ’ αυτές διαπαιδαγωγηθήκαμε.

Η πλατιά λαϊκή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ εμπνέεται από την Ευρώπη των λαών και αντιστρατεύεται την Ευρώπη των αγορών, των συμφώνων δημοσιονομικής σταθερότητας, του αντιδραστικού Γαλλογερμανικού Διευθυντηρίου.

Αυτές τις αρχές μας πρέπει ν’ αρχίσουμε να τις ψελλίζουμε ξανά.

Αυτές τις εμπνεύσεις και τα όνειρά μας πρέπει να τα διεκδικήσουμε.

Αυτές τις αντιθέσεις μας, πρέπει να τις καταγράψουμε.

Αυτός είναι ο έκτος λόγος για τον οποίο επιλέγω να μη συμμετέχω στη σημερινή ψηφοφορία.

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2012

Μαρία Ζερβάκη

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

http://papaioannou.


Read more...

Προκαλούν τα golden boys ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Χρεοκοπημένα κόμματα με χρυσοπληρωμένα στελέχη


Τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις του ελληνικού λαού έχουν καταβαραθρωθεί, τα δύο μεγάλα κόμματα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις υψηλότατες αποδοχές του στενού πυρήνα των ηγετικών ομάδων τους.


Το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία χρωστούν 250 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, αναζητώντας κοινοβουλευτική φόρμουλα για την ψήφιση ευνοϊκής ρύθμισης σχετικά με τα δάνεια που πήραν με υποθήκη την κρατική επιχορήγηση μελλοντικών ετών, δεν φαίνεται να αγγίζει τα «πράσινα» και «γαλάζια» golden boys. Με μισθούς που κυμαίνονται από 4.000 έως και 8.000 ευρώ σε μέρες οικονομικής κρίσης και παρά τις πρωτοφανείς μειώσεις των εισοδημάτων του συνόλου των εργαζομένων, η ελίτ των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Γαλαντόμοι
Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί το ΙΚΑ, η επίδειξη οικονομικής γαλαντομίας στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη μισθοδοσία συγκεκριμένων στελεχών της είναι κάτι παραπάνω από προκλητική. Τα μισθολογικά σκήπτρα της Συγγρού κατέχει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος αμείβεται με 8.000 ευρώ μικτά τον μήνα για τις υπηρεσίες του. Οι ετήσιες μικτές αποδοχές του κ. Μουρούτη, ο οποίος μισθοδοτείται με ειδικότητα «Λοιποί υπάλληλοι γραφείου», ανέρχονται στα 112.499,80 ευρώ, ενώ κατά τον περασμένο Δεκέμβριο πήρε Δώρο Χριστουγέννων 8.333,20 ευρώ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί στον δημόσιο τομέα πετσοκόβονταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο ίδιος είδε το μηνιάτικό του να παραμένει σταθερό, αφού λάμβανε 8.000 ευρώ τον μήνα και κατά το 2010, όταν για τις 256 ημέρες εργασίας του στη Νέα Δημοκρατία έλαβε συνολικά 103.875,90 ευρώ. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο γενικός διευθυντής του κόμματος, ο κ. Θανάσης Σκορδάς, το μηνιάτικο του οποίου είναι 7.800 ευρώ μικτά. Το Δώρο Χριστουγέννων του κ. Σκορδά ήταν 8.124,87 ευρώ, ενώ οι αποδοχές του κατά το 2011 διαμορφώθηκαν στα 109.687,31ευρώ. Η μηνιαία αποζημίωση του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας δεν παρουσίασε καμία μεταβολή σε σχέση με το 2010, χρονιά κατά την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του, και εργαζόμενος 85 ημέρες έλαβε 32.114,94 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

protothema.gr


Read more...

Ικανοποίηση στην Ιπποκράτους από την πρώτη εικόνα για τη συμμετοχή στις εκλογές

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στο ΠΑΣΟΚ




Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή. Οι κάλπες άνοιξαν στις 09:00 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 17:00. Από το επιτελείο της Ιπποκράτους εκφράζεται ικανοποίηση από την πρώτη εικόνα που υπάρχει για την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στο κόμμα της Κατσέλη ο Tάκης Δημητρουλόπουλος


Την απόφασή του να προσχωρήσει στην “Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος μία ημέρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τ. Δημητρουλόπουλου είναι η εξής:

“Τον Οκτώβρη του 2009 ο Ελληνικός λαός άκουσε συγκεκριμένα επιχειρήματα, αποδέχτηκε συγκεκριμένες υποσχέσεις και έδωσε συγκεκριμένη εντολή στο ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί το μέλλον του με δεσμευτικό σημείο αναφοράς την απονομή δικαιοσύνης και την ανάπτυξη για όλους.
Δυόμιση χρόνια μετά, το σύνθημα «πάμε» μεταλλάχτηκε στην παραδοχή «χαθήκαμε».
Όταν την άνοιξη του 2010 κληθήκαμε να διαλέξουμε σ’ ένα βράδυ αν οι Έλληνες θα χάσουν τα πάντα ή θα κερδίσουν χρόνο, ψήφισα υπέρ του να κερδίσουμε χρόνο και να βρούμε δρόμο διαφυγής από το εφιαλτικό αδιέξοδο.
Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μονόδρομο που μας απομάκρυνε από τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογική μας δέσμευση για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
Έπρεπε να πάρω μια απόφαση και την πήρα με αίσθημα ευθύνης γιατί η Πατρίδα υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν από μας και πρέπει να παραδοθεί ακέραια και στις επόμενες γενιές.
Την πήρα το βράδυ που καταψήφισα την πολιτική του δεύτερου μνημονίου υπακούοντας στο συνταγματικό μου καθήκον να ψηφίζω ελεύθερα υπέρ του λαϊκού συμφέροντος.
Με αυτά τα δεδομένα το δίλημμα δεν είναι με ποια ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης, αλλά με ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά, όπως το ’81, το πάθος, τη δύναμη, τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Έλληνα για πρόοδο και αλλαγή.
Σ’ αυτό το δίλημμα απάντησα με την απόφασή μου να δώσω τους νέους αγώνες μέσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.
Από αύριο το πρωί οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε μπροστά και ασυμβίβαστα। Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ο σοσιαλισμός και η δημοκρατία έχουν τις απαντήσεις για το αύριο”.

http://papaioannou


Read more...

Η αναφορά ΣΟΚ του ΔΝΤ που καταργεί την Δημοκρατία


Εντολή μνημονίου η συγκυβέρνηση… Να γιατί μιλούσαν για συγκυβέρνηση και μετά έτρεχαν να τα μπαλώσουν… Δείτε τι περιλαμβάνεται στην αναφορά του ΔΝΤ (Request for Extended Arrangement Under the Extended Fund Facility) με το νέο μνημόνιο ΙΙ, που θα υπογραφεί από τους νενέκους στην βουλή. Το ΔΝΤ τα γράφει όχι το Economist ή η Wall Street Journal.. Δείτε τι γράφει για τις εκλογές και την συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ… Μετά από αυτό να δούμε ποιος θα ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, αυτό το έκτρωμα, την ταφόπλακα της οικονομίας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σελίδα 37 της αναφοράς του ΔΝΤ για το νέο μνημόνιο (Request for Extended Arrangement Under the Extended Fund Facility)

Πολιτικές διαβεβαιώσεις.
Οι συμφωνίες που συνήφθηκαν με τις αρχές έχουν λάβει ευρεία πολιτική υποστήριξη μέσα από μια μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, για ένα πλαίσιο νόμου που καλύπτει τις λεπτομέρειες του ΜΟΧΠ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ).
Επιπλέον, οι σημερινοί ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν δεσμευθεί δημοσίως σχετικά με τους στόχους του προγράμματος και τα βασικά μέτρα πολιτικής για λογαριασμό των κομμάτων τους, τώρα σε όλη την προεκλογική περίοδο και πέρα από αυτήν. Αυτά τα δύο μέλη του σημερινού συνασπισμού, που βρίσκονται αντίστοιχα στα αριστερά και δεξιά του πολιτικού φάσματος, είναι επίσης ιστορικά τα δύο πλέον εξέχοντα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Σε κάθε περίσταση, με δεδομένο το σημερινό πολιτικό κατακερματισμό, το ένα ή τα δύο αυτά κόμματα είναι πιθανό να εμπλακούν σε έναν συνασπισμό μετά τις εκλογές.
Σελίδα 226: Δήλωση Θάνου Κατσάμπα, Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή για την Ελλάδα, 15, Μάρ, 2012
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η κρίση είναι οικονομική και κοινωνική, αλλά η κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Λουκά Παπαδήμου, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα και πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει το πολιτικό τοπίο και να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού Κόμματος με επικεφαλή τον κ. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), και του Συντηρητικού Κόμματος με επικεφαλή τον κ. Σαμαρά (Νέα Δημοκρατία). Ακόμη και εάν διεξαχθούν εκλογές στο εγγύς μέλλον (η ακριβής ημερομηνία είναι ακόμα αβέβαιη), ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι όποιος διαδεχθεί τον κ. Παπαδήμο θα συνεχίσει τις πολιτικές που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης.
Ο κ. Θάνος Κατσάμπας ήταν μέχρι τον Φεβ.2011 Βοηθός-Διευθυντή στο Τμήμα Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σήμερα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ.

Read more...

Αναχρονιστική η μονιμότητα στο Δημόσιο, λέει ο Πολ Τόμσεν

«Aναζωογόνηση των μεταρρυθμίσεων»


Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Όσοι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο πλανώνται οικτρά» δηλώνει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, κάνοντας παράλληλα μία «λάιτ» αυτοκριτική για το πρώτο μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αμέσως μετά την έγκριση του νέου δανείου των 28 δισ. ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ο κ.Τόμσεν στέκεται στην ανάγκη «αναζωογόνησης» των μεταρρυθμίσεων και δηλώνει ανοιχτά ότι αν αυτό δεν συμβεί το νέο πρόγραμμα «αναμφίβολα θα αποτύχει».

Ο επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ δηλώνει ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο είναι αναχρονιστική και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν πετύχει το μέτρο της μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δεν θα επανέλθει στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Δηλώσεις Κουτρουμάνη

«Είναι γεγονός ότι η αρχική πρόταση της τρόικας στις συναντήσεις που είχαμε την τελευταία περίοδο, περιελάμβανε τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τη μετενέργεια να καταργείται ουσιαστικά» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις Τόμσεν.

Ο κ. Κουτρουμάνης, τόνισε ότι το υπουργείο κατάφερε με διαπραγματεύσεις να διαμορφώσει ένα καλύτερο πεδίο σε σχέση με τις συμβάσεις και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει ένας μήνας που εφαρμόζεται ο νέος νόμος αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση.

«Έχουμε εκδώσει και απαντούμε στις εγκυκλίους των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων των εργαζομένων» είπε ο κ. Κουτρουμάνης και συμπλήρωσε ότι «αυτό που είναι δεδομένο την προκειμένη στιγμή είναι να εφαρμοστεί ο νέος νόμος, αλλά και να πειστούν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...