Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Αυτή την ώρα....



Read more...

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΑΥΛΙΝΤΣΙ...

http://pressmme.blogspot.com/?zx=d30b54dbda605885Δραματικό χαρακτήρα παίρνει πλέον για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη. Η ειδησεογραφία δεν αλλάζει με τίποτα και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και της σύστασης ή όχι νέας Προαναρκτικής και για την δεύτερη δικογραφία, η επικαιρότητα θα τρέχει στους ίδιους ρυθμούς. "Καταστροφικό αυτό", λένε οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου...
Read more...

Η εβδομάδα των Παθών...


.http://press-gr.blogspot.com/

Η εβδομάδα των Παθών...Εύχομαι σε καθέναν ξεχωριστά μέχρι το τέλος της εβδομάδας αυτής λοιπόν να ζήσει όλα του τα πάθη και να φτάσει στην Ανάστασή του.
Κάθε πόνος, κάθε δυσκολία να τελειώσει με την Μεγάλη Παρασκευή.
Καλό Πάσχα,να είστε όλοι καλά,γεροί και δυνατοί σαν τα ψηλά βουνά.
Η ζωή σας να γεμίσει φως, αγάπη κι ελπίδα...
Αργύρης Παπάς
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Πνίγηκε στη χλιδή ο υποψήφιος δελφίνος


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Πολιτικές διαστάσεις πήρε η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για το χλιδάτο διήμερο του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη μετά της συζύγου του στο υπερπολυτελές «Four Seasons» του Παρισιού με έξοδα του ελληνικού λαού τον Οκτώβριο του 2008. Η αποκάλυψη προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και πόλεμο παρασκηνίων.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης βρίσκεται σε πανικό, καθώς βλέπει τις ηγετικές φιλοδοξίες του να ακυρώνονται, ενώ έχει ήδη ανοίξει παρασκηνιακό πόλεμο με στελέχη που θεωρεί ότι τον εχθρεύονται. Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών και πριν από την αποκάλυψη για τις χλιδάτες συνήθειές του είχε πρόβλημα με την εκλογική του περιφέρεια, τη Ροδόπη. Έτσι, σχεδίαζε να μετακομίσει στην Α’ Θεσσαλονίκης. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, συζήτησε το ενδεχόμενο αυτό με συνεργάτες και φίλους του σε γεύμα που τους παρέθεσε σε ταβέρνα της Σταμάτας, όπου μετείχε και ο κουμπάρος του πρωθυπουργού Τέλης Θωμόπουλος. Ο συνειρμός είναι ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος επίσης είναι κουμπάρος του πρωθυπουργού και εκλεγόταν στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα ήταν ο συνεχιστής της καραμανλικής παράδοσης στη συμπρωτεύουσα, όπου δεν υπάρχει πλέον όνομα πρώτης γραμμής.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Πρώτο Θέματος, εδώ…

Read more...

Νέο πακέτο προτάσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα ετοιμάζει το Ιράν

http://citypress-gr.blogspot.com/



Νέα εποχή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ επιθυμεί το Ιράν, λέει ο Αχμαντινετζάντ
Θετική στο διάλογο η Τεχεράνη
Ένα νέο πακέτο προτάσεων σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Ιράν στις έξι δυνάμεις, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο ίδιος τόνισε ότι η Τεχεράνη επιθυμεί να οικοδομήσει μια νέα σχέση με τις ΗΠΑ.
«Έχουμε ετοιμάσει ένα πακέτο προτάσεων. Όταν είναι έτοιμο θα το παρουσιάσουμε στη Δύση» δήλωσε σε ομιλία του στην πόλη Κερμάν του νοτιοανατολικού Ιράν, προσθέτοντας ότι το πακέτο προτάσεων μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επίλυση της διαμάχης σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Σε απάντηση στα σχέδια της Τεχεράνης, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις, αν πράγματι πρόκειται για ένα καινούργιο πακέτο μέτρων. «Ελπίζουμε ότι θα απαντήσει στις ανησυχίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν», δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν τον διάλογο με το Ιράν, αλλά επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει εγκαταλείψει τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
«Καλωσορίζουμε τον διάλογο. Έχουμε δηλώσει ότι ενδιαφερόμαστε για μία επαφή με το Ιράν, αλλά δεν έχουμε δει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα.
Επισήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει την αξίωση για πάγωμα της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου που έχει αρχίσει το Ιράν.

«Το Ιράν σε μια νέα εποχή»
Ο πρόεδρος του Ιράν είπε επίσης ότι οι προτάσεις αυτές θα εγγυηθούν «την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο», ενώ θα σέβονται τα δικαιώματα των άλλων χωρών.
Ο Μ.Αχμαντινετζάντ τόνισε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να αρχίσει μια νέα εποχή και μάλιστα να ξεχάσει το παρελθόν, αλλά υπογράμμισε ότι δε θα επιτρέψει σε καμία παγκόσμια δύναμη να θέσει όρια στην πυρηνική πορεία του, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου.
«Κάθε χώρα που θα μιλήσει στη βάση του εγωισμού θα λάβει την ίδια απάντηση που το ιρανικό έθνος έδωσε στον κ. Μπους» τόνισε.
Ο Μ.Αχμαντινετζάντ πρόσθεσε ότι η πολιτική των απειλών της Δύσης στο παρελθόν δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και κάλεσε, κυρίως τις ΗΠΑ, να αλλάξουν την προσέγγιση και τη ρητορική τους απέναντι στο Ιράν.
Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ, μαζί με τη Γερμανία- έχουν καλέσει το Ιράν σε επανάληψη των συνομιλιών για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Η Τεχεράνη έχει καλωσορίσει τον διάλογο με τις έξι δυνάμεις.


@ Infognomonpolitics


Read more...

Ρατσισμός, φασισμός, ναζισμός, κτηνωδία, ή απλή υποκρισία μπροστά στα κέρδη;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Σήμερα το πρωί ομάδες «θρησκευόμενων» εβραίων ανακοίνωσαν την κατάληψη του τεμένους al-Aqsa, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και όπως είναι φυσικό αναμένονται εξελίξεις και πιθανές συγκρούσεις.
Το εβραϊκό κίνημα "Chabad" κάλεσε τους «πιστούς» να μεταβούν στο al-Aqsa για «να κατακτήσουν τον ιερότερο τόπο της γης, που σήμερα έχει ντροπιαστεί σε μεγάλο βαθμό από ιερόσυλους…».
Ταυτοχρόνως, η ισραηλινή αστυνομία έλαβε συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας για τη διαφύλαξη της τάξης (sic): απαγόρευση σε όλους τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, κάτω των 50 ετών, να πλησιάσουν την περιοχή του τεμένους al-Aqsa.
Αυτά από την ειδησεογραφία, που φυσικά είναι άσκοπο ν' αναζητήσουμε στα ελληνικά ΜΜΕ (INFOPAL).
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, γιατί οι επονομαζόμενοι πολιτισμένοι ηγέτες και πολιτικοί της δύσης σιωπούν;
Ρητορικό το ερώτημα…
Οι δυτικοί και πρωτίστως οι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν «σιωπούν ένοχα», αλλά συνειδητά. Τα περί «δημοκρατικών ελευθεριών, ανεξιθρησκίας, μειονοτήτων, ελευθερία αυτοπροσδιορισμού…» και άλλα εφευρήματα, χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟΝ όταν εξυπηρετούν την ελεύθερη αγορά και τα κέρδη.
Είμαστε «καλοί» με τους μετανάστες, αρκεί το κεφάλαιο να έχει φθηνά εργατικά χέρια…
Μιλάμε για αυτοπροσδιορισμούς, όταν θέλουμε ένα κράτος-χωροφύλακα: Κόσσοβο…
Καταπιέζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν δεν ελέγχουμε απόλυτα την αγορά μιας χώρας (Κούβα, Θιβέτ, Ιράκ, Σουδάν, Ιράν και Cia… μεγάλη η λίστα, ειδικά στη Λατινική Αμερική…)…
Επίκληση του ναζισμού, όταν πρόκειται για τα «θύματά» του… και στηρίζουμε με νύχια και δόντια τους ισραηλινούς δολοφόνους…
Γραμματείς και Φαρισαίοι… μέρες που είναι για το λαό, διότι για εσάς είναι απλώς αύξηση κερδών.
Τώρα, αναφορικά με τη νέα πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ, αλλά και με τη συμμετοχή των «προοδευτικών» Εργατικών, θέλετε δεν θέλετε η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης είναι η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ κι εκεί θα υψωθεί η σημαία της Αντίστασης!

Read more...

ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Κάθε Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα επαναλαμβάνεται το
ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ που συγκλονίζει, συγκινεί, αγαλλιάζει, σκορπίζει χαρά και πίστη σε όσους έχουν την τιμή και ευλογία να παρευρίσκονται στην ιεροτελεστία του Αγίου Φωτός.

1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ: Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί πριν από την τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται πρώτα ένας σχολαστικότατος έλεγχος του Παναγίου Τάφου και αμέσως μετά τον σφραγίζουν με το μελισσοκέρι που είχε ετοιμαστεί το πρωί. Ο έλεγχος γίνεται για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μέσα στον Πανάγιο Τάφο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά. Αφού σφραγιστεί ο Πανάγιος Τάφος με το μελισσοκέρι οι αρχές τοποθετούν πάνω στο κερί τις σφραγίδες τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον........
έλεγχο δείχνουν και όλα τα άλλα δόγματα τα οποία με διάφορους τρόπους και πιέσεις έχουν από παλιά αποκτήσει δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο. Το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν τύχει κάποια χρονιά να μη βγάλει το 'Αγιο Φως ο Ορθόδοξος Πατριάρχης τότε θα αναλάβουν το προβάδισμα της τελετής του Αγίου Φωτός άλλοι.

Ο έλεγχος αρχίζει στις 10 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και τελειώνει στις 11. 'Οσο γίνεται ο έλεγχος Ορθόδοξοι 'Αραβες νέοι διαδηλώνουν μέσα στον Ιερό Ναό υπέρ των ορθοδόξων δικαιωμάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι τον σχολαστικό έλεγχο του Παναγίου Τάφου παρακολουθούν εκπρόσωποι των Αρμενίων και άλλων δογμάτων.

2. Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ: Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και αποτελείται από τρία στάδια: α. Την Λιτανεία, β. Την είσοδο του Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο και γ. Τις προσευχές του Πατριάρχη για να βγει το 'Αγιο Φως.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του - αρχιερείς, ιερείς και διακόνους- αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Πανίερου Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να αναφτεί με το 'Αγιο Φως. Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το 'Αγιο Φως. Σύμφωνα με τα προνόμια αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το 'Αγιο Φως από τα χέρια του. Αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και μετά ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι.

Μετά την Λιτανεία αποσφραγίζεται ο Πανάγιος Τάφος και ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο. Κατόπιν ο διοικητής της Ιερουσαλήμ και ο αστυνομικός διευθυντής ελέγχουν σχολαστικά τον Μακαριότατο Πατριάρχη μπροστά σε όλους ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει τίποτα μαζί του το οποίο μπορεί να μεταδώσει φως.

Μετά τον έλεγχο ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται μαζί με τον Δραγουμάνο των Αρμενίων στο Ιερό Κουβούκλιο. 'Ολα τα κανδήλια είναι σβηστά και τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό αλλά και στον Πανάγιο Τάφο.

3. ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ: Μέσα στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης γονατιστός κάνει αρχιερατική προσευχή διαβάζοντας και ειδικές ευχές παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το 'Αγιο Φως του ως δώρο αγιασμού για τους ανθρώπους. Και μέσα στην απόλυτο ησυχία κατά την ώρα που προσεύχεται ο Πατριάρχης ακούγεται ένας συριγμός και σχεδόν ταυτόχρονα γαλαζόλευκες αστραπές του Αγίου Φωτός διαπερνούν από παντού, λες και ανάβουν εκατομμύρια φωτογραφικά φλας και τα κανδήλια ανάβουν μόνα τους. Μέσα στο Πανάγιο Τάφο οι πυρσοί που κρατάει προσευχόμενος ο Πατριάρχης και αυτοί ανάβουν μόνοι τους από το 'Αγιο Φως. Ταυτόχρονα το πλήθος ξεσπάει σε ζητωκραυγές ενώ δάκρυα χαράς και πίστης τρέχουν από τα μάτια του κόσμου.

Το 'Αγιο Φως για μερικά λεπτά της ώρας δεν έχει τις ιδιότητες τις φωτιάς. Αυτό συμβαίνει τα πρώτα λεπτά της ώρας, όταν βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης και δίνει το 'Αγιο Φως στους πιστούς. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγγίζει την φλόγα 33 κεριών και να μην καίγεται! Μετά από πάροδο 33 λεπτών περίπου η φλόγα είναι κανονική.


Αληθινό ή όχι, συμβαίνει εδώ και αιώνες χωρίς να έχει δοθεί καμία λογική εξήγηση.
http://citypress-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_9647.html

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Μετά την χλιδή του Παρισιού … στο τζάμπα των ΕΛΤΑ




Εκμεταλλευόμενος την συγκυρία ότι είναι υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης την έκανε πάλι την μπαγαποντιά του!!! Έστειλε σε όλους τους συντοπίτες του ευχητήριες κάρτες για το Πάσχα. Και αν μερικοί έπαιρναν, λόγω των καλών δημοσίων σχέσεων του, ευχητήρια κάρτα κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, τώρα όλοι οι Κομοτηναίοι έχουν αυτή … την χαρά!
Καθώς πήγαινα σήμερα στο σπίτι μου, άνοιξα το γραμματοκιβώτιο μου και αντίκρισα ένα φάκελο χωρίς όνομα αποστολέα και παραλήπτη. Ανοίγω τον φάκελο και διαβάζω τις ευχές του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη. Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση, όμως άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς ο ίδιος φάκελος είχε αποσταλεί και στους υπόλοιπους γείτονες!
Αμέσως τηλεφωνώ στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κομοτηνή και πληροφορούμε ότι ο υπουργός έχει κάνει πολλαπλή αποστολή την συγκεκριμένη κάρτα. Μόλις όμως ρωτάω πόσο κοστίζει αυτή η «πολλαπλή αποστολή», δυστυχώς απάντηση δεν μπόρεσα να πάρω.
Απ’ ότι μπορείτε να καταλάβετε, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκμεταλλευόμενος την θέση του στην κυβέρνηση, προχώρησε στην ΔΩΡΕΑΝ (!!!) αποστολή ευχητήριων καρτών.
Δείτε τις φωτογραφίες. Ο πρώτος φάκελος έχει κανονικά ονοματεπώνυμο παραλήπτη (καθώς ο συγκεκριμένος είναι θεσμικός παράγοντας της ΝΔ στη Ροδόπη), στο δε δεύτερο δεν αναγράφεται απολύτως τίποτα (είναι της πολλαπλής δωρεάν αποστολής)!!!




http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Read more...

Ο... Βιαστικός Δείπνος... (by ΑΣΗΜΩΝΗΣ)


Read more...

ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, ζημιώνει την ίδια την Τράπεζα και το δημόσιο συμφέρον!»


Δήλωση του Μάρκου Μπόλαρη


«Χειροπιαστή απόδειξη για το πώς εννοεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή τον ρόλο του κράτους στο τραπεζικό σύστημα αποτελεί η πολιτεία της διορισμένης από αυτήν Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας. Ενώ ανά τον κόσμο ο δημόσιος έλεγχος τραπεζικών ιδρυμάτων, ακόμα και με εξαγορά τους, γίνεται για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, στην Ελλάδα η μόνη τράπεζα που απέμεινε υπό κρατικό έλεγχο, η Αγροτική Τράπεζα, υπό την διοίκηση του εκλεκτού της Κυβέρνησης κ. Μηλιάκου, ενεργεί σε βάρος των ίδιων της των συμφερόντων, αγοράζοντας μεθοδευμένα «τοξικά» δομημένα ομόλογα, προς όφελος ιδιωτών! Χαμένοι οι Έλληνες πολίτες,, ιδίως οι Έλληνες αγρότες, για την χρηματοδοτική στήριξη των οποίων ιδρύθηκε η Αγροτική! Για μία ακόμη φορά οι ταξικοί φίλοι της Κυβέρνησης, τα μεγάλα συμφέροντα, κάνουν γλέντι με έξοδα του Ελληνικού Λαού!»

Στην ανωτέρω δήλωση προέβη σήμερα ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την τετρασέλιδη και ιδιαίτερα τεκμηριωμένη τετρασέλιδη επιστολή που απέστειλε στις 8 Απριλίου 2009 προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο πρώην Υπουργός και γνωστό παλαιό στέλεχος της Τράπεζας κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Ο πρώην Υπουργός με την επιστολή του προς τον υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης της ΑΤΕ λόγω των «καταστροφικών οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας» για το 2008, τα οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Ανωμερίτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΑΤΕ για το 2008, σχολιάζει το γεγονός πως η κερδοφορία της ΑΤΕ μειώθηκε κατά 95% (από 268,4 εκατ. ευρώ το 2007 σε 13,8 εκατ. προ φόρων το 2008) και τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας μειώθηκαν κατά 560 εκατ. ευρώ. Τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα είναι, κατά τον πρώην υπουργό, «απόρροια της μεθοδευμένης αγοράς δομημένων ομολόγων και άλλων υψηλού κινδύνου προϊόντων, τα οποία αγόρασε η τράπεζα το 2005 και -πριν από την οικονομική κρίση- πέντε εξ αυτών έχουν καταστεί από το 2007 μηδενικά», πραγματοποιώντας ιδιαιτέρως επικίνδυνα χρηματοδοτικά ανοίγματα προς μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που οι αγρότες ταλαιπωρούνται από την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης.


Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών,Πρωινών, Οικονομικών, Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
16-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ














ΠΡΩΙΝΕΣ











ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ













ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Είστε παρατηρητικοί;


Ας παίξουμε λίγο… Είναι ένα απλό παιχνιδάκι παρατηρητικότητας και καλής… μνήμης.
Ανεβάστε την ένταση των ηχείων σας, γιατί θα σας βοηθήσουν πολύ να βρείτε την απάντηση που θα σας τεθεί. Καλή επιτυχία!!!



Το νέο παιχνίδι του drseeng

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Λιτότητα διαρκείας και απειλή ύφεσης...

http://nonews-news.blogspot.com/

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Ειρήνη Χρυσολωρά
Έκθεση- καταπέλτης με αιχμές κατά κυβέρνησης από τον Γ. Προβόπουλο
Σταύρωσε με τον τρόπο του χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος την οικονομική πολιτική της τελευταίας πενταετίας αναφέροντας στην ετήσια έκθεσή του ότι αυτή κάθε άλλο παρά βοήθησε στη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.
O κ. Προβόπουλος δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να εφαρμοσθεί ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα οδηγήσει σε μηδενισμό των ελλειμμάτων σε τρία χρόνια, ώς το 2012, και σε περιορισμό του δημόσιου χρέους στο 60% του ΑΕΠ, από σχεδόν 100% σήμερα, μέσα σε μια δεκαετία. Έτσι, την...

ώρα που στη διεθνή σκηνή διακρίνεται φως στην άκρη του τούνελ, η έκθεση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας προβλέπει μακρύ τούνελ λιτότητας για την Ελλάδα.

Η έκθεση περιέχει ειδικό κεφάλαιο για την ανισότητα και τη φτώχεια, στο οποίο δεν διστάζει να επισημάνει ότι «κατά πάσα πιθανότητα ορισμένες αλλαγές μετά το 2005 δεν ήταν προς την κατεύθυνση της μείωσης της φτώχειας και των οικονομικών ανισοτήτων». Και στη συνέχεια παραθέτει όλα τα μέτρα Αλογοσκούφη και όχι μόνο: «Η φορολογία εισοδήματος έγινε λιγότερο προοδευτική, η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ οδήγησε σε μεγαλύτερη μείωση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των φτωχότερων νοικοκυριών, που καταναλώνουν μεγαλύτερο μερίδιο του εισοδήματός τους, η κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και η θέσπιση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) λειτούργησαν αντιστρόφως προοδευτικά, ενώ οι πολύ μεγάλες αυξήσεις τιμών στα είδη διατροφής και στα καύσιμα το 2008 επιβάρυναν τους οικονομικά ασθενέστερους πολύ περισσότερο από ό,τι τους ευπορότερους». Προκαλεί ανησυχία το έλλειμμα
Το έλλειμμα, όμως, ανησυχεί ιδιαιτέρως τον κ. Προβόπουλο, καθώς διαπιστώνει ότι το 2008 ξεπέρασε το 4% του ΑΕΠ (σ.σ.: σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε το 4,8%). Έτσι, ο ίδιος τονίζει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απολύτως αναγκαία όχι μόνο για να τηρηθούν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά και για να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στις αγορές και να βελτιωθούν οι όροι εξωτερικού δανεισμού. «Ειναι επείγουσα», είπε, «η ανάγκη να εφαρμοσθεί ένα ολοκληρωμένο και μακρόπνοο σχέδιο οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα περιλαμβάνει και μέτρα άμεσης εφαρμογής».

«Πουθενά και ποτέ δεν υπήρξε παράδειγμα χώρας που να πέτυχε διατηρήσιμη ανάπτυξη στη βάση χρόνιων δημοσιονομικών ελλειμμάτων», προειδοποίησε ο κ. Προβόπουλος. Ειδικότερα, τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής που θα βασίζεται στους εξής τρεις άξονες:

1Γρήγορη και γενναία διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε να μηδενιστεί το 2012.

2Μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν «και άλλα τολμηρά βήματα» στο Ασφαλιστικό.

3Εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης μέσω των επενδύσεων, για την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης και για τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αλλαγή του ενεργειακού προτύπου ώστε να πάψει η ελληνική οικονομία να είναι ενεργοβόρος και στην πραγματοποίηση πράσινων επενδύσεων.

«Πρέπει να απορρίψουμε το αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος, αυτό της υπερκατανάλωσης, των αθρόων εισαγωγών, των αέναων ελλειμμάτων, εσωτερικών και εξωτερικών, και των χρεών. Να κινηθούμε προς κατευθύνσεις που θα στηρίξουν όχι μόνο την ταχύτερη έξοδο της οικονομίας από την κρίση, αλλά και τη δρομολόγησή της σε στέρεη τροχιά ανάπτυξης», συνόψισε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Τα «καμπανάκια» της έκθεσης
Η έκθεση του κ. Προβόπουλου προς τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας περιέχει και άλλα ανησυχητικά στοιχεία. Μεταξύ άλλων ο κεντρικός τραπεζίτης:

1Χτυπά καμπανάκι για τον κίνδυνο ύφεσης.

Προβλέπει ότι το 2009 η οικονομική δραστηριότητα θα είναι στάσιμη, αλλά προσθέτει ότι είναι πιθανό να σημειωθούν και αρνητικοί ρυθμοί ετήσιας μεταβολής του ΑΕΠ, ενώ αν οι διεθνείς συνθήκες χειροτερεύσουν ουσιωδώς, η εικόνα θα είναι δυσμενέστερη.

2Προβλέπει επίσης ότι η ανεργία θα αυξηθεί κατά 0,5-0,8%, δηλαδή θα προστεθούν περίπου νέοι 20.000-40.000 άνεργοι.

3Δεν ικανοποιείται από τη μείωση του πληθωρισμού, γιατί παρατηρεί ότι παραμένει υψηλότερος από τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και άρα συνεχίζεται η διάβρωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, αποδίδει ευθύνες στα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια, στις «συνθήκες ατελούς ανταγωνισμού», όπως τις ονομάζει, που επικρατούν σε αρκετούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 4Δεν εφησυχάζει από την αναμενόμενη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών, γιατί αυτή οφείλεται στη μείωση των εισαγωγών και θα τείνει να διευρυνθεί και πάλι όταν θα έρθει η ανάκαμψη.
ΤΑ ΝΕΑ.

Περισσότερα...
Read more...

Πότε θα έρθει...

http://www.press-gr.blogspot.com/


...η Ανάσταση για
το νοσοκομείο του Διδυμότειχου;
.
Aπό το http://sinapidistef.blogspot.com/
. .
Τελειώνει για άλλη μια χρονιά, η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, αλλά για την υγεία στον Βόρειο Έβρο η Εβδομάδα των Παθών διαρκεί όλο το χρόνο. Και το χειρότερο δεν προβλέπεται να έρθει σύντομα η πολυπόθητη Ανάσταση.
Η ναυαρχίδα υγείας του Βορείου Έβρου δηλ. το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, παραμένει βαθιά πληγωμένο, όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις του νοσηλευτικού αλλά και του ιατρικού προσωπικού. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στα έσχατα όρια, τους εργαζόμενους, που πιέζουν με κάθε τρόπο για την στελέχωση του Νοσοκομείου, αλλά οι κραυγές τους δεν εισακούονται από κανένα. Κωφεύει και αδρανεί η διοίκηση, κωφεύει και αδρανεί και το Υπουργείο Υγείας.
Η σημερινή διοίκηση που ήρθε με την μορφή «αλεξιπτώτου», αγνοεί εκ των πραγμάτων τις τρέχουσες ανάγκες και τις ντόπιες συνθήκες της περιοχής και αδυνατεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας των ακριτών συμπολιτών μας.
Καλά τέτοια παντελή έλλειψη ντόπιων στελεχών έχει ο τόπος μας που αναγκάστηκε το Υπουργείο Υγείας να κάνει «εισαγωγή» από την παλαιά Ελλάδα;
Οι πολίτες του Βορείου Έβρου ερωτούν:
Πότε επιτέλους θα στελεχωθεί το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου με νοσηλευτικό προσωπικό; Πότε επιτέλους θα καλυφθούν οι ανάγκες των κλινικών σε ιατρικό προσωπικό;
Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος αντί να σκουριάζει από την αχρησία;
Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει...
η Παιδιατρική κλινική για να πάψουν οι γονείς της περιοχής μας να ταλαιπωρούνται στην Αλεξανδρούπολη όταν χρειάζονται νοσηλεία τα παιδιά τους;
Πότε επιτέλους θα υποστηριχθεί το έργο των κλινικών που ασκούν πρωτοποριακή ιατρική και διαφημίζουν διεθνώς το Νοσοκομείο Διδ/χου, σεβόμενοι όμως απαραίτητα τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού τους;
Πότε επιτέλους θα υπάρξει μία στενή συνεργασία διοίκησης και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με γνώμονα το συμφέρον της καλύτερης υγείας για τους ακρίτες μας;
Πότε επιτέλους θα αδειάζουν οι κλινικές από μάχιμο προσωπικό για μικροπολιτικούς λόγους, με ευθύνη της διοίκησης και θα διογκώνεται ο γραφειοκρατικός τομέας των διοικητικών υπηρεσιών;
Πότε επιτέλους το μάχιμο νοσηλευτικό προσωπικό θα χρησιμοποιείται σε θέσεις αγροτικών ιατρείων και κέντρων υγείας για μικροπολιτικούς λόγους, αντί να στελεχώνει πάνω από όλα τις απορφανισμένες κλινικές του Νοσοκομείου; Πότε επιτέλους θα σταματήσει η υπόγεια προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου του Διδ/χου;
Οι απλοί πολίτες και οι φορείς του Βορείου Έβρου αγανακτισμένοι εδώ και χρόνια, νιώθοντας παραμελημένοι από την προσφορά των υπηρεσιών υγείας σε σχέση με άλλες περιοχές, συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των ιατρών για την πρόσληψη προσωπικού και την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία όλων των κλινικών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Διδ/χου.
Οι κάτοικοι της περιοχής οργανώνουν την οργή τους. Την επόμενη φορά η συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΓΝΝΔ από τους φορείς για τα δίκαια αιτήματα τους θα είναι καθολική και ιδιαίτερα δυναμική.
Και η επόμενη φορά δεν θα αργήσει να έρθει, αν δεν δοθούν θετικά δείγματα επίλυσης των χρονιζόντων προβλημάτων, από την μεριά του Υπουργείου Υγείας και της τωρινής διοίκησης, που θα επιβραβευθεί ή θα απαξιωθεί από τους συμπολίτες μας εκ του αποτελέσματος, και όχι από τις προθέσεις.
Κάνουμε απεγνωσμένη έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας, να λάβει μία τολμηρή, άμεση πολιτική απόφαση έτσι ώστε να προσαρμοσθεί επιτέλους ο αριθμός του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στον υπάρχοντα αριθμό κλινών του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
Δηλ. να προσληφθούν κατ΄εξαίρεση για την παραμελημένη ακριτική περιοχή του Βόρειου Έβρου των 80.000 κατοίκων, άμεσα, αρκετοί ιατροί και νοσηλευτές έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μας και η ζωή των παιδιών μας, όπως δυστυχώς συμβαίνει μέχρι τώρα.
Το παράδειγμα της νήσου Κρήτης ( Νοσοκομεία Ευρωπαϊκών προδιαγραφών κάθε πενήντα χιλιόμετρα, Κέντρα υγείας πλήρως επανδρωμένα κάθε είκοσι χιλιόμετρα, δίκτυο ΕΚΑΒ με επικοινωνία μέσω δορυφόρου) μας δείχνει την υγεία δύο ταχυτήτων που υφίσταται σε περιοχές με ανεπαρκή πολιτική πίεση όπως ο Νομός Έβρου.
Ποιοι ευθύνονται για αυτό;
Ας αναρωτηθούμε όλοι μας και ας πράξουμε δεόντως κατά συνείδηση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...



Read more...

"Η λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα"

http://www.troktiko.blogspot.com/


"Tο ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά τις αργίες του Πάσχα, δηλαδή τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΣΑ...

ΕΘΕΛ

Το Μ. Σάββατο 18/4/2009, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά ώστε στις 23.00 να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

To Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα αργίας.

Τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Σαββάτου.

Θα ενισχυθούν οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν λιμάνια, σταθμούς τρένων και υπεραστικών λεωφορείων καθώς και το αεροδρόμιο.

Τη Μ. Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν οι λεωφορειακές γραμμές EXPRESS, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη του Πάσχα.

ΗΛΠΑΠ

Το Μ. Σάββατο τα τρόλεϊ θα αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά ώστε στις 23.00 να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

Τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με πρόγραμμα αργίας.

Την Τρίτη του Πάσχα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με πρόγραμμα Σαββάτου.

Η γραμμή τρόλεϊ 11 στις το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα) δεν θα πραγματοποιεί νυχτερινά δρομολόγια.

ΜΕΤΡΟ

Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν θα ισχύσει το βραδινό ωράριο λειτουργίας στο Μετρό Ως εκ τούτου οι ώρες αναχώρησης των τελευταίων συρμών του Μετρό κατά τη διάρκεια του τριημέρου (17/4-19/4) διαμορφώνονται ως εξής:

Μ. Παρασκευή και Κυριακή του Πάσχα

Από Άγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο ο τελευταίος συρμός αναχωρεί στις 00:06, από Αγιο Δημήτριο προς Αγιο Αντώνιο στις 00:08, από Αιγάλεω προς Εθνική Άμυνα στις 00:09, από Εθνική Άμυνα προς Αιγάλω στις 00:07, από Σύνταγμα προς Αγιο Αντώνιο, Άγιο Δημήτριο, Εθνική Άμυνα και Αιγάλεω στις 00:20.

Το Μεγάλο Σάββατο από Άγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο και από Άγιο Δημήτριο προς Άγιο Αντώνιο στις 22:47, από Αιγάλεω προς Εθνική Άμυνα στις 22:49, από Εθνική Άμυνα προς Αιγάλεω στις 22:47 και από Σύνταγμα προς Αγιο Αντώνιο, Άγιο Δημήτριο, Εθνική Άμυνα και Αιγάλεω στις 23:00.

ΗΣΑΠ

Το Μ. Σάββατο 09 τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Προς Κηφισιά από Πειραιά 22.15, από Φάληρο 22.18, από Μοναστηράκι 22.31, από Ομόνοια 22.34, από Αττική 22.39, από Νερατζιώτισσα 22.58.

Προς Πειραιά από Κηφισιά 22.15, από Νερατζιώτισσα 22.22, από Αττική 22.42, από Ομόνοια 22.47, από Μοναστηράκι 22.49 και από Φάληρο 23.02.

Προς Ομόνοια από Πειραιά 22.30, από Φάληρο 22.33 και από Μοναστηράκι 22.46.

Προς Ομόνοια από Κηφισιά 22.30, από Νερατζιώτισσα 22.37, από Αττική 22.57.

Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 9’λεπτά.

Την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 12’ λεπτά.

Την Τρίτη του Πάσχα θα εκτελούνται ανά 7’ λεπτά

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Μεγάλο Σάββατο 18/04/2009

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ–ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Ακυρώνονται 3 δρομολόγια από Αεροδρόμιο με αναχώρηση στις 22:00, 22:31 και 23:00.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ–ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ακυρώνονται 3 δρομολόγια από Άνω Λιόσια με αναχώρηση στις 22:35, 23:06 και 23:35.

Κυριακή του Πάσχα 19/04/2009

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Ακυρώνονται 10 δρομολόγια από Αεροδρόμιο με αναχώρηση στις

05:31, 06:00, 06:31, 07:00, 07:31, 08:00, 08:31, 09:00, 09:31, 10:00.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ– ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ακυρώνονται 10 δρομολόγια από Άνω Λιόσια με αναχώρηση στις

06:06, 06:35, 07:06, 07:35, 08:06, 08:35, 09:06, 09:35, 10:06,10:35

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΙΑΤΟ

Ακυρώνονται 3 δρομολόγια από Πειραιά με αναχώρηση στις 04:36, 06:44 και 16:44.

ΚΙΑΤΟ–ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ακυρώνονται 4 δρομολόγια από Κιάτο με αναχώρηση στις 06:36, 08:36, 14:36 και 18:36.

Δευτέρα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΙΑΤΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ακυρώνεται 1 δρομολόγιο από Πειραιά με αναχώρηση στις 04:36.

ΚΙΑΤΟ–ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΙΑΤΟ

Ακυρώνεται 1 δρομολόγιο από Κιάτο με αναχώρηση στις 06:36.

ΤΡΑΜ

Η συχνότητα των δρομολογίων του ΤΡΑΜ την Μ. Πέμπτη θα κυμαίνεται από 17’-20΄λεπτά και τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα) θα κυμαίνεται απ 20΄-25΄ λεπτά ανάλογα με τις ώρες της ημέρας.

Υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό ότι το ΤΡΑΜ θα λειτουργεί όλο το 24ωρο στις 17-18/4/2009 και 24-25/4/2009, όπως γίνεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο (συχνότητα νυχτερινών δρομολογίων ανά 40 λεπτά σε κάθε γραμμή). Σε σημεία που οι δύο γραμμές είναι κοινές, ο χρόνος αναμονής μειώνεται.

Στις 21, 22, 23 και 26/4/2009 η συχνότητα των δρομολογίων θα κυμαίνεται από 20’-25’ λεπτά."
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/15/1653718.htm





Διαβάστε Περισσότερα
Read more...