Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Επίθεση Αρβανίτη στους δικαστές από τα Ιωάννινα ...


Και ναζιστικοί χαιρετισμοί από χρυσαυγίτες...

Οι δικαστές βρέθηκαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος...
σε ομιλία του στην Ελεούσα Ιωαννίνων κατηγόρησε τους πρώτους ότι διαπόμπευσαν τον αρχηγό του. Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί…

Όπως μεταδίδει το epirusgate, o βουλευτής της ΧΑ ανέφερε στην ομιλία του: «Βρήκαν άτιμους δικαστές, επίορκους, οι οποίοι χωρίς ίχνος συνειδήσεως, τι έκαναν; Πρέπει να σας τα πω αυτά να τα ξέρετε. Σε απορριπτική διάταξη κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως, οι δύο ανακρίτριες, αυτά τα επαίσχυντα όντα, σε διάταξη απορριπτικής συνειδήσεως του αρχηγού μας, έγραψαν αναφερόμενοι στη Χρυσή Αυγή, το κόμμα – εγκληματική οργάνωση. Δεν έχουν δικαίωμα ούτε νόμιμο ούτε ηθικό».

Σημειώνεται πως η ασυλία του Μιχ. Αρβανίτη, όπως και των άλλων βουλευτών του κόμματος που είναι εκτός Κορυδαλλού, θα συζητηθεί την Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής...


newsbeast.gr

Read more...

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου...


Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον Γιάννο Παπαντωνίου μετά την κλήση απο τους ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιώργο Σταυρόπουλο που...
διενεργούν την κυρία ανάκριση για την προμήθεια των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών πυραύλων Asrad , της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου.

Η κα Κουράκου εκλήθη ως μάρτυρας, προκειμένου να καταθέσει για τον λογαριασμό της στην ελβετική τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Οι Ανακριτες της ζήτησαν την συναίνεση της, την οποία και έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ανοίξει ο λογαριασμός στον οποίο βρέθηκε πόσο ύψους 1,3 εκ.ευρώ. Ο εν λόγω λογαριασμός μέχρι στιγμής, ερευνήθηκε μόνο στο επίπεδο της φοροδιαφυγής και του πόθεν έσχες από το ΣΔΟΕ και την οικονομική εισαγγελία και ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες ενώ εκκρεμεί και ποινική διαδικασία στη ΔΥΟ Κηφισιάς για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Οι ανακριτές διαφθοράς όμως ερευνούν τυχόν σύνδεση των χρημάτων αυτών με μίζες για προμήθεια εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιαννου Παπαντωνίου στο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές η κλήση ως μάρτυρα της κας Κουράκου έγινε καθώς «υπάρχουν ενδείξεις και υποψίες για τυχόν διασύνδεση του ποσού με την μέχρι τώρα ανάκριση για τα εξοπλιστικά προγράμματα των υποβρυχίων και των ASRAD και πρέπει να διερευνηθούν».

Για τον ίδιο λόγο οι ανακριτές κλήτευσαν ως μάρτυρες και τους κουμπάρους του πρώην υπουργού, δηλαδή το ζεύγος Κανδαλέπα , οι οποίοι φέρονται να έστειλαν δυο εμβάσματα ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ στον υπο διερεύνηση λογαριασμό της κας Κουράκου στην HSBC. Το ζευγάρι όμως αρνήθηκε να συναινέσει στο άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελβετία, προκειμένου να φανεί η διαδρομή του ποσού. Φέρονται να είπαν δε, πως πρόκειται για νόμιμα χρήματα του ζεύγους Παπαντωνίου, και απλώς εκείνοι τους διευκόλυναν ώστε να τα βγάλουν στο εξωτερικό. Οι ανακριτές τώρα θα υποβάλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής για να ανοίξουν και αυτοί οι λογαριασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι για τον λογαριασμό της κ. Κουρακου ο οποίος άνοιξε το 2000 και έκλεισε το 2010, αρχικώς ο κ. Παπαντωνίου αρνήθηκε την ύπαρξη του ενώ όταν αποκαλύφθηκε με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ υποστήριξε πως πρόκειται για χρήματα από τον πρώην σύζυγο της κ. Κουρακου που προορίζονταν για τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, οι Ανακριτες Μαλλης- Σταυροπουλος ολοκληρώνουν την ανάκριση για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M1 καλώντας σε συμπληρωματικές απολογίες όλους τους κατηγορούμενους. Παράλληλα ο κ.Μαλλής απέρριψε με διάταξή του την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αλ. Αβατάγγελου που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων , παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση με 800.000 ευρώ εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Υπενθυμίζεται πώς ο Αβατάγγελος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος από τον κ. Μαλλή με εγγύηση 500.000 ευρώ τα οποία όμως δεν κατέβαλε ποτέ γι' αυτό και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του...
enikos.gr

Read more...

Ο Ζήγρας έχει κρυφό λογαριασμό στο Λίβανο...


...λέει ο Ζαγιάτ...

Επιστολή του διεθνώς καταζητούμενου Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται ότι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας έχει κρυφό...
τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα HSBC του Λιβάνου, έχει στα χέρια του ο ανακριτής που χειρίζεται τις υποθέσεις των εξοπλιστικών, Γαβριήλ Μαλλής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Ζαγιάτ, εκπρόσωπος της εταιρίας «DRUMILAN OFFSET PROGRAMME LTD», μέσω της οποίας έχουν διακινηθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για το οπλικό σύστημα TOR, και βασικός εμπλεκόμενος στη διακίνηση των μιζών, απέστειλε την επιστολή του στις 6 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Σε αυτήν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, δεν έχει σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και δεν γνωρίζει τον Νίκο Ζήγρα, τον οποίο πάντως «καρφώνει» για το λογαριασμό του στο Λίβανο.

Η επιστολή, την οποία αποκάλυψε και μετέφρασε το e-reportaz.gr αναφέρει τα εξής:

«Εντιμότατο κύριο Γαβριήλ Μαλλή

Εντιμότατε,

Σήμερα έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που έφυγα μακριά από την οικογένεια μου και το σπίτι μου μετά από 26 χρόνια, εξαιτίας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, του αδικαιολόγητου εντάλματος σύλληψης μου.

Σας γράφω αυτή την επιστολή με τις καλύτερες προθέσεις και με βαθιά ειλικρίνεια.

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον κύριο Αθανάσιο Απόστολο Τσοχατζόπουλο. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν είχα σχέση μαζί του ή με το προσωπικό του, ή με το υπουργείο ή με τον ονομαζόμενο Ζήγρα. Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε έδωσα υποσχέσεις σ’ αυτόν ή στο στενό περιβάλλον του όπως επίσης δεν ωφελήθηκα από την θέση που κατείχε ή τις δραστηριότητες του. Αντιθέτως, έχασα χρήματα και συμφωνίες , ως αποτέλεσμα των εσωτερικών τους παιχνιδιών, τα οποία εγώ δεν γνώριζα και δεν είχα ποτέ συμμετάσχει σ’ αυτά.

Είμαι χριστιανός ελληνορθόδοξος και όχι Έλληνας υπήκοος. Είμαι 73 ετών, και έχω συμμετάσχει επαγγελματικά για πενήντα χρόνια, σε πολλές επιχειρήσεις, σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Όλες τις επαγγελματικές μου επιχειρήσεις τις έχω κάνει με αξιοπρέπεια και έχουν γίνει εκατό τοις εκατό νόμιμα. Η συνείδηση μου είναι καθαρή, περήφανη και έχει τιμηθεί από όλες τις επιχειρήσεις μου. Έκτος αυτού έχω κάνει καλά πράγματα με την βοήθεια που παρείχα σε πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Δεύτερον, η σχέση μου με τον κύριο Μιχαηλίδη ήταν από ευγένεια προς τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας στην οποία ζούσα και ένιωθα υποχρεωμένος να τον αντιμετωπίσω με σεβασμό. Με τον ίδιο τρόπο σέβομαι την ελληνική εξουσία που σας έχει δοθεί για το καλό της χώρας. Κάθε επαγγελματική σχέση μου με τον κύριο Μιχαηλίδη ήταν αυστηρά ως δικηγόρος και σύμβουλος, η οποία περιορίστηκε στην Ελβετία, την Αγγλία και το Κουβέιτ και δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε σχέση με τον κύριο Μιχαηλίδη ήταν πάντα νόμιμη και εντός του πλαισίου ενός αμοιβαίου σεβασμού.

Στη ζωή μου έχω κάνει πολλά χρήματα, αλλά για ένα χρόνο τώρα, μένοντας μακριά από την οικογένεια μου, μου κόστισε πολλά χρήματα, και έχω χάσει πολύ περισσότερα εξαιτίας αυτού του κακόβουλου εντάλματος, το οποίο δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες και στην τηλεόραση πριν καν ερωτηθώ έστω και μια ερώτηση, και πριν καν μάθω περί τίνος επρόκειτο.

Τον τελευταίο χρόνο έχω υποστεί πολλές ζημιές σε συμβάσεις και σε επιχειρήσεις. Στον ευρωπαϊκό ελεύθερο, πολιτισμένο κόσμο κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει πως ένα ένταλμα σύλληψης μπορεί να δημοσιευθεί δημόσια στις εφημερίδες πριν καν να ερωτηθώ και να απαντήσω επίσημα σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Εγώ, όπως και εσείς και όλοι οι άλλοι, είμαι ένας άνθρωπος σε αυτή τη ζωή, και όπως ακριβώς κάθε άνθρωπος, είμαι κάτω από μία μόνο πραγματική δύναμη, και αυτή η εξουσία προέρχεται μόνο από τον Θεό.

Δεν είχα παραβεί κανένα ελληνικό δίκαιο για να μου αξίζει να μπω στη φυλακή για 18 μήνες και να ερωτηθώ το 2013 για τα γεγονότα του 1998 με βάση την μαρτυρία ενός μάρτυρα, ο οποίος ήταν υπό κράτηση, ένα μάρτυρα που δεν συνάντησα και δεν γνώρισα ποτέ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ένοιωθα υποχρεωμένος να συγκεντρώσω πληροφορίες για αυτούς που σχετίζονταν με αυτή την υπόθεση, και προς πληροφορία σας, ένα από τα πράγματα που έχω διαπιστώσει είναι ότι ο καταδικασθέντας μάρτυρας έχει ένα μεγάλο λογαριασμό στην τράπεζα HSBC στο Λίβανο, οποίος λογαριασμός είναι αδήλωτος στις ελληνικές Αρχές.

Υπάρχουν πολλές αρχές που έχουν εξουσία πάνω στους ανθρώπους αλλά θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο Θεός έχει τη δύναμη πάνω από όλα, και η απόλυτη δικαιοσύνη για όλους μας είναι όταν πεθάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα κριθούμε σε πόσους ανθρώπους έχουμε κάνει κακό στη ζωή μας.

Εντιμότατε, πιστεύω ότι ένας χρόνος είναι αρκετός για αυτή την κακόβουλη δίωξη ενάντιο μου σ’ αυτή την ηλικία χωρίς κανένα δικαίωμα ή λόγο. Αυτό το ένταλμα πρέπει να ακυρωθεί, να αποδείξει στου αναγνώστες της ιστορίας μου σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαιοσύνης, ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και όχι το αντίθετο. Λυπάμαι να πω, αλλά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν λειτουργούν ευνοϊκά στους καταχραστές της εξουσίας, ιδίως όταν η αλήθεια παρουσιάζεται σαφώς σε αυτά.

Στα πενήντα χρόνια μου στις διεθνείς επιχειρήσεις έχω αναπτύξει πολλές σχέσεις με τους αρχηγούς κυβερνήσεων και των υψηλών αρχών, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με το εμπόριο και με τους οργανισμούς χρηματοδότησης σε όλο τον κόσμο. Τον περασμένο χρόνο έχω κληθεί πολλές φορές από στενές μου διασυνδέσεις για σχόλια και δηλώσεις αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή έχω αρνηθεί.

Για ένα χρόνο έχω κρατήσει τη σιωπή μου για να μη δημοσιευτεί η ιστορία μου, γιατί νόμιζα ότι η πολιτική στην Ελλάδα χρειαζόταν τα όσα συνέβαιναν, και έλπιζα ότι με τις σωστές διαδικασίες σας, θα ανακαλύπτατε την αλήθεια για μένα και ότι τα λάθη που έχουν συμβεί θα μπορούσαν να διορθωθούν, γιατί εγώ δεν είμαι Έλληνας, ούτε Κύπριος, ούτε πολιτικός και δεν έχω λάβει μέρος σε τίποτα από όλα αυτά. Ούτε είχα κανένα όφελος σε συμφωνία στην οποία δεν ήμουν μέλος ή πράκτορας. Ούτε είχα εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα για αυτή τη συμφωνία. Συγκεκριμένα, δεν επωφελήθηκα με κανένα απολύτως τρόπο εις βάρος του Ελληνικού κράτους.

Τέλος, θα ήθελα να πάρω αυτή την ευκαιρία και να ξεκαθαρίσω το όνομα μου προς σε εσάς από τις πρόσφατες δημόσιες κατηγορίες ορισμένων και να δηλώσω ότι δεν έχω κρυφτεί ποτέ από την Ελλάδα. Όταν ο κύριος Τσοχατζόπουλος συνελήφθην, δεν έτρεξα να εξαφανιστώ, αντιθέτως, παρακολουθούσα τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες, και ανέμενα μια επίσκεψη στην Κύπρο για να δώσω την τίμια αλήθεια ως προς τι ήταν η συμμετοχή μου, οι δραστηριότητες μου και να σας βοηθήσω με κάθε τρόπο στην ερευνά σας.

Ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ήμουν στο Λονδίνο όταν η εφημερίδα με ενημέρωσε για το ένταλμα αυτό, και ελπίζω να μπορέσετε να εκτιμήσετε γιατί δεν επέλεξα να καθίσω στη φυλακή σας με εσφαλμένες υποθέσεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν λάθος να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μου, αντί να μου ζητηθεί να συνεργαστώ εθελοντικά με τις πληροφορίες που έχω για σας. Ήταν επίσης μεγάλο λάθος να δημοσιευτεί το ένταλμα μου στην εφημερίδα και την τηλεόραση βασιζόμενο σε παραδοχές και λάθη, χωρίς να γνωρίζουν την αλήθεια.

Έχω πολλά ακόμη να πω, αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω περισσότερο από τον χρόνο σας.

Είμαι ευτυχής που το όνομα σας είναι Γαβριήλ, ως ο Άγγελος που έφερε τα καλά νέα στην Παναγία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με εκτίμηση

Fouad Zayat»

Πώς ο Ζαγιάτ εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών

Ο Ζαγιάτ είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «DRUMILAN OFFSET PROGRAMME LTD», η οποία διαχειρίστηκε τα αντισταθμιστικά οφέλη από την αγορά των πυραύλων TOR-M1.

Φέρεται, βάσει του κατηγορητηρίου να έδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο 32 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και 1,7 εκατ. δολάρια, τα οποία διακινήθηκαν μέσα από διάφορες εταιρίες και αφού πέρασαν από τις Παρθένες Νήσους κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην υπουργού, με ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Οι επιταγές που εκδίδονταν από κοινό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία ο Zαγιάτ με την σύζυγο του, είχαν ως αποδέκτη τις λιβεριανές εταιρείες Blue bell S.A και P&A Investments S.A, τις οποίες διαχειριζόταν ο Νικος Ζήγρας, αλλά πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό μέρος του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ο Zαγιάτ «κατηγορείται ότι στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 30/6/1998 και 7/6/2001, με περισσότερες από μία πράξεις τέλεσε περισσότερα από ένα εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται στον νόμο με στερητικές της ελευθερίας ποινές».

Τα αδικήματα, αφορούν ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα...
tribune.gr

Read more...

Συνέλαβαν Μαρτίνη και Παπαδημητρίου του «Ερρίκος Ντυνάν»...


 
Για οφειλές του νοσοκομείου στο ΙΚΑ...
Συνελήφθησαν πριν από λίγο  τα μέλη του Δ.Σ. του  "Ερρίκος Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης και Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, για χρέη  προς το ΙΚΑ.

Οι...
οφειλές  φτάνουν τα 623.465,11 ευρώ, ενώ οι δυο συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα...

Read more...

Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ελιάς...



Με σύνθημα που προκαλεί...
Mε ενα σύνθημα ("Μια Ελιά σε κάθε πόλη") που προκαλεί ποικίλα σχόλια, παρουσιάστηκαν τα...
πρώτα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ελιάς.
Άγνωστο, ακόμη, παραμένει κατά πόσον θα συμπεριληφθεί στην ευρωλίστα ο νυν γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Σίγουροι θεωρούνται οι Παντελής Καψής, Κυριάκος Πιερακκάκης, Συλβάνα Ράπτη, Κατερίνα Μπατζελή, Θόδωρος Τσίκας. Ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έχει ήδη προιδεάσει ότι εφόσον κατέβει στις Ευρωεκλογές θα παραιτηθεί της βουλευτικής της έδρας, ανεξαρτήτως της επίσημης θέσης του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του ασυμβιβάστου. Ενα πρόσωπο που έχει «κλείσει» επίσης για την ευρωλίστα, είναι η Εύα Καϊλή...

Read more...

Έλαβαν γραπτή συναίνεσή της Ανοίγει ο τραπεζικός λογαριασμός της συζύγου του Γ.Παπαντωνίου


Ανοίγει ο τραπεζικός λογαριασμός της συζύγου του Γ.Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Για πρώτη φορά οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, που ερευνούν τις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, βάζουν στο στόχαστρό τους τραπεζικό λογαριασμό που έχει σχέση με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, οι οποίοι έχουν ανοιχτές τρεις έρευνες εξοπλιστικών (προμήθεια TOR M - 1,γερμανικά υποβρύχια και ASRAD) κάλεσαν και εξέτασαν ως μάρτυρα τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Koυράκου από την οποία ζήτησαν και τελικά πήραν, γραπτή συναίνεση προκειμένου να προχωρήσουν στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε στην HSBC της Ελεβτίας με περίπου 1,3 εκατ. ευρώ και είχε αποκαλυφθεί μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, οι ανακριτές κάλεσαν και εξέτασαν, επίσης ως μάρτυρες, το ζεύγος των κουμπάρων του Παπαντωνίου, από λογαριασμό των οποίων φέρονται να έχουν φύγει δύο εμβάσματα συνολικού ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ και να φτάνουν στο λογαριασμό της κ. Κουράκου.

Οι δικαστικές αρχές ζήτησαν και τη συναίνεση αυτών των μαρτύρων, που όμως, αρνήθηκαν και έτσι θα προχωρήσουν σε αυτοτελές αίτημα δικαστικής συνδρομής. Στόχος των ανακριτών είναι να διαπιστώσουν αν μέσω αυτού του λογαριασμού τα χρήματα που κινήθηκαν είναι νόμιμα ή αν αυτά ενδεχομένως συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι ανακριτές θα καλέσουν σε συμπληρωματική απολογία τους κατηγορούμενους για την προμήθεια των TOR Μ - 1, ενώ ο Γ. Μαλλής απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων Αλεξ. Αβατάγγελου,ο οποίος αν και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εν τούτοις αργότερα, συνελήφθη γιατί δεν πλήρωσε την εγγυοδοσία των 500.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί, γεγονός που ισοδυναμεί με παραβίαση του όρου του.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παρέμβαση εισαγγελέα...


 
...για τις ψευδείς πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας στη ΝΕΡΙΤ...
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η χθεσινη επιστολή-καταγγελία του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού για ψευδείς πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας που...
θα χρησιμοποιούνταν ως προσόν υποψηφίων στο διαγωνισμό προσλήψεων για τη ΝΕΡΙΤ.
Διαβάστε αναλυτικά  εδώ...


typologies.gr 

Read more...

Κόντρα Μητσοτάκη - Λαφαζάνη Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών.
«Φέρατε ένα νομοσχέδιο ως υπάλληλος της τρόικας, ψάχνοντας να βρείτε στα τυφλά ανθρώπους στο Δημόσιο για να απολύσετε. Αυτά δεν λέγονται μεταρρυθμίσεις, αλλά διάλυση του κράτους» κατηγόρησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).
«Η μεταρρυθμιστική πνοή χρειάζεται αξίες, αρχές και πολιτικές. Δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που να λέει 'παίρνουμε ένα δρεπάνι και κόβουμε 14.000 ανθρώπους τον χρόνο', και μετά ψάχνουμε να τους βρούμε στους δημόσιους φορείς» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αποποιούμενος τις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Αριστερά στηρίζει όσους παρανόμησαν για να προσληφθούν στο Δημόσιο.
- «Μας κατηγορεί ο υπουργός πως δεν θέλουμε τον επανέλεγχο, γιατί επιθυμούμε την ατιμωρησία. Το κράτος αυτό, όμως, δεν είναι δημιούργημα της Αριστεράς» αντέτεινε ο κ. Λαφαζάνης.
- «Εισηγηθείτε τότε να το αλλάξουμε» παρενέβη ο Θ. Νταβλούρος (ΝΔ).
- «Αν εσείς κάνατε παρανομίες, ο πρώτος που πρέπει να τιμωρηθεί δεν είναι η πολιτική ηγεσία που τις έκανε; Γιατί να πετάξετε τον υπάλληλο στον δρόμο που διορίστηκε με παράτυπο ή παράνομο τρόπο, αν δεν είναι με δική του υπαιτιότητα;» αναρωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.
- «Ο υπάλληλος δηλαδή δεν ήξερε τίποτα; Δεν έχει καμία υπαιτιότητα;» παρενέβη εκ νέου ο Θ. Νταβλούρος.
- «Αν έχει κάνει αδίκημα παρά τον νόμο, ασφαλώς να υπάρξει δίωξη. Εσείς, όμως, επιπίπτετε ως τιμωροί επί των υπαλλήλων για να τους τιμωρήσετε, υπό το πρόσχημα πως οι δικές σας παρανομίες είναι παλιές. Η αξιολόγηση πρέπει να υπάρχει, αλλά να είναι αντικειμενική, δημοκρατική, συμμετοχική, αδιάβλητη» επέμεινε ο Π. Λαφαζάνης.
- «Ούτε στα Σοβιέτ δεν συνέβαιναν αυτά» απάντησε για λογαριασμό της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης. «Για να εκφράσουμε το δημοκρατικό και συμμετοχικό, θα φτιάξουμε, φαντάζομαι, πλατιές λαϊκές συνελεύσεις των εργαζομένων που θα αξιολογούν τους εργαζόμενους, ή εργατικές επιτροπές...» συμπλήρωσε σκωπτικά.
- «Στο σοβιετικό κράτος, όμως, δεν υπήρχε ανεργία, ήταν μηδέν» απάντησε ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ).
Ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως απέναντι στους ανέργους που έχουν αποκλειστεί από το Δημόσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει, για ποιον λόγο υπερασπίζεται εκείνους που έχουν προσληφθεί μέσα από αθέμιτες διαδικασίες. Όσον αφορά δε την αξιολόγηση με προκαθορισμένα ποσοστά βαθμολόγησης, υπενθύμισε πως το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε σχολεία, ιδίως στις ΗΠΑ, που «δεν θεωρούν φυσιολογικό σε μια τάξη, να παίρνουν όλοι άριστα».
«Σύμφωνα με μελέτη που έχει καταθέσει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) η μέθοδος αυτή θεωρείται αναποτελεσματική και ξεπερασμένη. Το 95% των επιχειρήσεων υψηλής αποδόσεως, δεν χρησιμοποιεί πλέον τη μέθοδο αυτή» τόνισε ο Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες). Ο κ. Μαριάς εστίασε επίσης και στην τροπολογία που έχει εντάξει στο νομοσχέδιο ο Κυρ. Μητσοτάκης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα απολύσεων ή τακτοποιήσεων υπαλλήλων που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα το 2013, ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο, χαρακτηρίζοντάς την «εργαλείο πίεσης των δημοσίων υπαλλήλων για να σας στηρίξουν στις εκλογές».
«Τώρα δεν σας νοιάζει να έχετε τους δικούς σας στη δημόσια διοίκηση. Τους θέλετε πειθαρχικούς. Αν είναι και κομμουνιστής και ράβει το στόμα του, ακόμα καλύτερα, γιατί λες πως έχεις και κομμουνιστή στο Δημόσιο» σχολίασε αργότερα η Αλέκα Παπαρήγα.
«Η αξιολόγηση βοηθά ανάλογα με τον στόχο. Γιατί να κάνουμε αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όταν τα παιδιά μας βγαίνουν αγράμματα απ' το σχολείο. Κι αυτό δεν είναι ατομική ευθύνη του εκπαιδευτικού, αλλά ενός ολόκληρου συστήματος» συνέχισε η κ. Παπαρήγα. Κατά τα άλλα, η επικεφαλής των βουλευτών του ΚΚΕ επέμεινε πως «η φιλοσοφία του νομοσχεδίου δεν έχει σχέση με το Μνημόνιο», αλλά με τη στρατηγική επιλογή να δοθούν προσοδοφόροι τομείς του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.
«Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, όποιος προβάλλει ενστάσεις στο νομοσχέδιο, ουσιαστικά αποδέχεται τη φαυλοκρατία. Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει...» σχολίασε για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως «συγκριτική αξιολόγηση σαν αυτή που εισάγεται σήμερα, δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης» και παρατήρησε πως «αν υπήρχε ουσιαστική αξιολόγηση, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρώπινου Δυναμικού που καταργείται σήμερα, θα έπαιρνε βαθμολογία πάνω από 7».
Αν και χθες ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Δημήτριος Κουκούτσης, είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης του Ινστιτούτου, καθώς και της εταιρείας για την Ενοποίηση και Ανάπλαση των Αρχαιολογικών Χώρων, σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πως «το πρόγραμμά μας για τον δημόσιο τομέα δεν είναι είναι κατάργηση φορέων του Δημοσίου και απολύσεις» και υποστήριξε πως «οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να απολυθούν».
Ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε επίσης πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, «τον εκπρόσωπο του σιωνιστικού λόμπι Ντέιβιντ Χάρις, και έλαβε πολύ συγκεκριμένες εντολές- και γι' αυτό δεν λέει τίποτε η Αριστερά για την πολιτική μεθόδευση της κυβέρνησης σε βάρος της Χρυσής Αυγής».
Σημειώνεται, εξάλλου, η διαφωνία που εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, για την κατάργηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, το νέο σύστημα αξιολόγησης, όσο και τον επανέλεγχο των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων, για τον οποίον παρατήρησε πως «δεν μπορεί για λόγους ασφάλειας, δικαίου και εμπιστοσύνης στις συναλλαγές, να ανακαλέσουμε διοικητικές πράξεις πρόσληψης μετά την παρέλευση ενός τόσο μεγάλου διαστήματος, ιδίως δε όταν δεν υπάρχει δόλος από την πλευρά του υπαλλήλου».
«Όσοι υπάλληλοι δεν έφταιξαν, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν» δήλωσε αργότερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ενάντια στην κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας Μεσολογγίου τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, υπενθυμίζοντας κινήσεις της Ακαδημίας για την προώθηση των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα της διένεξης με την ΠΓΔΜ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καφέδες και νερά αξίας 10.000 ευρώ...


...σε 44 συνεδριάσεις της Βουλής...

Περισσότερο από 10. 000 ευρώ (10.023,10) καλείται να πληρώσει η Βουλή για «την ανάγκη προσφοράς καφέ και νερού κατά τη...
διάρκεια 44 συνεδριάσεων των Επιτροπών της Βουλής και των προσκεκλημένων σε αυτές, εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων, σύμφωνα με το 11688/18.02.2014 ηλεκτρ. σημείωμα της Δ/νσης Επικοινωνίας της Βουλής».

Με βάση τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» και με ένα πρόχειρο επιμερισμό του ποσού ανά άτομο, το κόστος καφέ και νερού σε μία συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής ανέρχεται σε περίπου 3,70 ευρώ. Την ίδια ώρα, στο κυλικείο της Βουλής οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες...

Παράλληλα, βάσει άλλης απόφασης που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια», περίπου 55 ευρώ το άτομο κόστισε το επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, που παρέθεσε η Βουλή σε 120 προσκεκλημένους της για τη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Συνολικά δαπανήθηκαν 6.674,60 ευρώ...
newsbeast.gr

Read more...

''ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ''...


Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά ...
τα προνόμια των Πολυτέκνων για τις εισαγωγικές εξετάσεις.
Ο υπουργός Παιδείας  Κ. Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να στηρίξουμε την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια. Ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όσα παιδιά κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8918.html

Read more...

ΠΑΣΟΚ: Γελοία τα σενάρια μεταπήδησης του Βενιζέλου στη Κομισιον

ΠΑΣΟΚ: Γελοία τα σενάρια μεταπήδησης του Βενιζέλου στη Κομισιον
Το ΠΑΣΟΚ περνάει στην αντεπίθεση με αφορμή διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα. Ενα απο αυτα , τα σενάρια αναφέρουν ότι δήθεν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, συζητά με τον Πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ώστε να γίνει επίτροπος στην Ε.Ε. !!!!
Στην περίπτωση αυτή μάλιστα λένε οι διάφοροι σεναριογράφοι πως ετσι ο κ. Βενιζέλος θα εχει τροπο διαφυγής στην περίπτωση που υποστεί το κόμμα του πολιτική ήττα στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Απο το ΠΑΣΟΚ λένε το εξής απαντώντας σορυ σεναριογράφους : Η γελοιότητα έχει τα όρια της!
Αυτό το σενάριο όπως και διάφορα άλλα στο παρελθόν είναι κατασκευασμένο που προφανώς εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Όπως άλλωστε είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Ελιάς- Δημοκρατικής Παράταξης, «Είναι πολλοί και επίμονοι αυτοί που θέλουν τη διάλυσή μας και βεβαίως αυτοί που νιώθουν ότι προσωπικά λόγω του ρόλου μου στο ΠΑΣΟΚ, στην Κυβέρνηση, στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης τους εμποδίζω και χαίρομαι γιατί έχουν αυτό το αίσθημα. Πράγματι είμαι εδώ για να τους εμποδίσω και θα τους εμποδίσω μέχρι τέλους.»
http://egiakoumis.com/

Read more...

Υπό κατάργηση οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ;

Υπό κατάργηση οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων  ;
Την ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων, εξετάζει η τρόικα έπειτα από πρόταση του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει παρουσιάσει στην Τρόικα πλήρη πρόταση για να υπολογίζεται ο φόρος μεταβίβασης στην τιμή αγοράς που αναγράφεται στα συμβόλαια και όχι στην αντικειμενική τιμή. Έτσι θα αποκτά νόημα η μείωση του συντελεστή στο 3%, εφόσον θα υπολογίζεται στη χαμηλή -λόγω κρίσης- τιμή πώλησης των ακινήτων.
Για παράδειγμα ένας αγοραστής που αποκτά ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ έναντι 70.000 ευρώ καταβάλει σήμερα φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής, δηλαδή πληρώνει φόρο ύψους 3.000 ευρώ.
Αν ο φόρος υπολογιστεί με βάση το πραγματικό τίμημα τότε ο αγοραστής θα καταβάλλει 2.100 ευρώ, 900 ευρώ λιγότερα δηλαδή.
Η πρόταση έχει πέσει από την πλευρά του υπουργείου προς τους εκπροσώπους των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας για τα φορολογικά με τα οποία γίνεται και η βασική διαπραγμάτευση για τις αλλαγές στα φορολογικά πρόστιμα αλλά και στο φόρο υπεραξίας οι ατέλειες του οποίου έχουν ουσιαστικά παγώσει και τις μεταβιβάσεις στην κτηματαγορά.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Οι σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ που μειώνονται και αυξάνονται οι θέσεις

Οι σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ που μειώνονται και αυξάνονται οι θέσεις
«Σφαγή» αναμένεται να γίνει φέτος στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα περιζήτητα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς ο νέος χάρτης των εισακτέων στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, προκαλεί ανακατατάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες τους «Εθνους», ο αριθμός των εισακτέων θα αυξηθεί σε σχολές των εξής επιστημονικών πεδίων: Στο 2ο, στο 4ο και στο 5ο.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι φοιτητές θα απορροφηθούν στις εξής σχολές:
Πολυτεχνικές
Φυσικό
Μαθηματικό
Γεωγραφίας
Οικονομικά
Οι υποψήφιοι που στοχεύουν σε μια σχολή των επιστημονικών αυτών πεδίων θα είναι και οι φετινοί κερδισμένοι, σε αντίθεση με τους υπολοίπους που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα του 1ου επιστημονικού πεδίου. Συγκεκριμένα, μειωμένες θα είναι οι θέσεις φέτος στις εξής σχολές:
Νομική
Φιλολογία
Παιδαγωγικά
Τμήματα Ξένων Γλωσσών
Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση που προσφέρουν παρωχημένο αντικείμενο.
Δεδομένουυ, ότι η Νομική είναι η πλέον περιζήτητη σχολή, με ποσοστό επιτυχίας από 14,6% έως 22,7% και λαμβάνοντας υπόψη ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι θέσεις φέτος, είναι η σχολή στην οποία στις φετινές πανελλαδικές αναμένεται να γίνει η μεγάλη «σφαγή».Ακολουθούν οι σχολές «Ψυχολογίας» με ποσοστό επιτυχίας 11% με 12% στις οποίες αναμένεται, επίσης, να μειωθούν και άλλο οι θέσεις.
Οσον αφορά το 3ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή τις Ιατρικές, Νοσηλευτικές, Φαρμακευτικές, Κτηνιατρικές, η εικόνα αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ποιοι τηρούν απλογραφικά-διπλογραφικά βιβλία Νέες διευκρινίσεις για αγρότες που απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων


Νέες διευκρινίσεις για αγρότες που απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις αγροτών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέες διευκρινίσεις για την απαλλαγή των αγροτών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
 
Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας για τους απαλλασσόμενους από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων αγρότες ξεκαθαρίσθηκε πως από την 1η Ιανουαρίου 2014 από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων, απαλλάσσονται οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών μέχρι 15.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 5.000 ευρώ.
Βάσει της ίδιας εγκυκλίου, όταν δεν πληρείται ένα από τα ανωτέρω κριτήρια, οι εν λόγω αγρότες εντάσσονται, υποχρεωτικά, στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και σε τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων, ανάλογα με το ύψος των ακαθαρίστων εσόδων της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου, καθώς και σε έκδοση στοιχείων, με δυνατότητα όμως, επί ένταξής τους σε τήρηση απλογραφικών βιβλίων (εσόδων- εξόδων,) μη τήρησης των βιβλίων αυτών, εφόσον δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα, για την οποία υποχρεούνται να τηρούν βιβλία.
Σημειώνεται ότι, η δυνατότητα αυτή δεν απαλλάσσει τους συγκεκριμένους αγρότες από τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με την έκδοση στοιχείων.
Από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζεται ακόμη ότι με την υποβολή της σχετικής δήλωσης στην Εφορία για την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, οι αγρότες αυτοί δηλώνουν και την υποχρεωτική ένταξή τους σε κατηγορία τήρησης βιβλίων ( απλογραφικά, διπλογραφικά). Τονίζεται ότι η δήλωση της υποχρεωτικής ένταξης σε βιβλία δεν τους στερεί το δικαίωμα που παρέχεται σ' αυτούς να μην τηρούν απλογραφικά βιβλία, όταν δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα, για την οποία υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων.
Τέλος διευκρινίζεται ότι η δυνατότητα της μη τήρησης βιβλίων καταλαμβάνει και τους αγρότες που πριν την 1/1/2014 είχαν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, εφόσον βέβαια δεν ασκούν κάποια άλλη δραστηριότητα για την οποία τηρούν βιβλία, χωρίς να απαιτείται να προβούν σε καμία ενέργεια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πτώση 27,6% σε βάθος 12μηνου Μείωση 29,6% της οικοδομικής δραστηριότητας το Δεκέμβριο


Μείωση 29,6% της οικοδομικής δραστηριότητας το Δεκέμβριο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Φρέναρε» η οικοδομική δραστηριότητα το Δεκέμβριο 2013, σε σχέση με την οριακή βελτίωση που κατέγραφε από το φθινόπωρο του 2013.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Δεκέμβριο του 2013 το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.265 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 214,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 831,2 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 29,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44,7% στην επιφάνεια και κατά 45,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Το μέγεθος ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.250 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 203,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 797,8 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 29,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44,4% στην επιφάνεια και κατά 43,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Αντίστοιχα το μέγεθος της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας κατά το μήνα Δεκέμβριο 2013, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 15 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 11,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 33,4 χιλιάδες m3 όγκου. το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το Δεκέμβριο 2013, είναι 4%.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013, το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 16.384 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3.042,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 12.249,0 χιλιάδες m3 όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 27,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 28,2% στην επιφάνεια και κατά 25,7% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2012.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 27,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 28,3% στην επιφάνεια και κατά 25,6% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2012. Το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 4,7%.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για την αυτοδίκαιη αργία «Δυο μέτρα και δυο σταθμά» καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΠΟΕ -ΟΤΑ


«Δυο μέτρα και δυο σταθμά» καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΠΟΕ -ΟΤΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Δυο μέτρα και δύο σταθμά» καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΠΟΕ- ΟΤΑ σε ό,τι αφορά την αυτοδίκαιη αργία των αιρετών. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έγγραφό της, το οποίο κατέθεσε εις γνώση των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου «Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ» το υπουργείο Εσωτερικών προβλέπει ότι οι αιρετοί τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μόνο μετά την έκδοση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης σε περίπτωση πλημμελημάτων και μετά την καταδίκη σε α' βαθμό σε περίπτωση κακουργημάτων.
Την ίδια στιγμή, στον Ν. 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο 2013-2016) ορίζεται ότι εργαζόμενος στο Δημόσιο ή σε ΟΤΑ, ο οποίος παραπέμπεται ενώπιον ποινικού δικαστηρίου, τίθεται αυτοδίκαια σε αργία με την παραπομπή του χωρίς να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε α' βαθμό τουλάχιστον, χωρίς να έχει κριθεί εάν είναι αθώος ή ένοχος και χωρίς να του παρέχεται η δυνατότητα να αντιδράσει νομικά.
Όπως σημειώνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά την αλλαγή που γίνεται με το άρθρο 24 στο άρθρο 236 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), αναφέρεται ότι «εκλογικεύονται οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων αιρετοί των ΟΤΑ τίθενται υποχρεωτικά σε αργία» και χαρακτηρίζεται «ανεπιεικής» η περίπτωση να αρκούσε η απλή παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο για να τεθεί σε αργία ο αιρετός.
Και αυτό με το επιχείρημα ότι έτσι μπορεί «να στιγματιστεί κοινωνικά ο κατηγορούμενος καίτοι δεν έχει καταδικασθεί ακόμα και είναι πιθανόν να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθούν ζητήματα απρόσκοπτης λειτουργίας του ΟΤΑ».
«Από την αιτιολογική έκθεση προκύπτει ότι ο υπουργός Εσωτερικών περιβάλλει με τεράστιο σεβασμό το τεκμήριο αθωότητας των αιρετών και κόπτεται ιδιαιτέρως για την προσωπική τους τιμή και υπόληψη» υποστηρίζει η ΠΟΕ- ΟΤΑ και συμπληρώνει: «Δυστυχώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν δείχνει τον ίδιο σεβασμό στην περίπτωση των εργαζομένων για τους οποίους αρκεί μία απλή παραπομπή για πλημμέλημα για να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία».
Η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζητά να αντιμετωπίσει ο νομοθέτης «με τον ίδιο τρόπο ουσιωδώς όμοιες περιπτώσεις όπως αυτή των αιρετών των ΟΤΑ και των εργαζομένων. Ο νομοθέτης οφείλει να σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, είτε αφορά σε έναν απλό εργαζόμενο, είτε σε έναν αιρετό».
Και καταλήγει: «Πάνω απ' όλα (σ.σ. ο νομοθέτης) οφείλει να κατανοεί και να σέβεται ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής θέσης έχουν ατομικά δικαιώματα, τα οποία η Πολιτεία οφείλει να σέβεται και να προστατεύει».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε κόντρα με την τρόικα Δεν κάνει πίσω για τη διανομή του πλεονάσματος ο Αντώνης Σαμαράς



Δεν κάνει πίσω για τη διανομή του πλεονάσματος ο Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει στα όσα έχει εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στη διαβεβαίωση ότι, παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας, ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα όσα έχει εξαγγείλει για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες, προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη, συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του πρωθυπουργού, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Χθες, όπως έγινε γνωστό, η τρόικα έθεσε στην κυβέρνηση αυστηρές προϋποθέσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ζητώντας μέρος των χρημάτων να διοχετευθούν σε δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και σε παρεμβάσεις με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα, όπως η εξόφληση ληξιπροθέσμων χρεών.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε πως η πλευρά των δανειστών επιδιώκει το «κοινωνικό μέρισμα» από το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα να διοχετευθεί σε αναπτυξιακές δράσεις που θα τροφοδοτήσουν την οικονομική δραστηριότητα και ακολούθως τα δημόσια έσοδα και να μην δοθεί αποκλειστικά για παροχές σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Υπογράμμισε πάντως ότι η πρόταση για το κοινωνικό μέρισμα έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι στην επικαιροποίηση του Μνημονίου αναφέρεται σχετικά με το πλεόνασμα:
«Έναν κανόνα εσόδων για την γενική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον το 30% των εκτάκτων εσόδων θα διατεθεί για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ μέχρι και 70% θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά το επόμενο έτος από την Κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει προσωρινές πολιτικές που στοχεύουν την τόνωση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής αυτόματα, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...

"Χαίρε Καίσαρ Σαμαρά"...


Σε χαιρετούν οι - αλυσοδεμένοι-  μελλοθάνατοι καθηγητές.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ... 
Αλυσοδεμένοι έξω από τη βουλή. Οι καθηγητές της ΟΛΜΕ, αλλά  και οι απολυμένες καθαρίστριες του YΠΟΙΚ στα κάγκελα.
Εχουν...
σταθεί μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κρατούν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Χαίρε Καίσαρ Σαμαρά! Οι μελλοθάνατοι καθηγητές σε χαιρετούν».

 Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:



Αναρτήθηκε από 

Read more...

Απόφαση - βόμβα του ΣτΕ...


 

...για τα μπόνους εισαγωγής στα πανεπιστήμια...

Aντισυνταγµατικές και αντίθετες στις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας είναι οι διατάξεις των νόµων 4071/12 και 3966/11 που...
προέβλεψαν (κατά παρέκκλιση από το γενικό σύστηµα εισαγωγής στην τριτοβάθµια εκπαίδευση) τη σύσταση θέσεων που καταλαµβάνονται αποκλειστικά και µόνο από υποψηφίους που είναι µέλη πολύτεκνων οικογενειών, «µπλοκάροντας» την εφαρµογή των ευνοϊκών αυτών ρυθµίσεων.

Η Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας µε τρεις αποφάσεις έκρινε ότι οι διατάξεις που ουσιαστικά «πριµοδοτούν» την εισαγωγή µελών πολυτέκνων οικογενειών (γονείς ή παιδιά) στα πανεπιστήµια και ΤΕΙ είναι αντίθετες σε θεµελιώδεις διατάξεις του Συντάγµατος και συνεπώς ανεφάρµοστες, αφού οδηγούν τελικά στον αποκλεισµό άλλων υποψηφίων, µολονότι είχαν καλύτερα αποτελέσµατα στις εξετάσεις...
ethnos.gr

Read more...

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Έτοιμο φαίνεται πως είναι το βιβλίο τουΓιώργου Παπανδρέου, στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός εξηγεί κάτω από ποιες συνθήκες παρέδωσε την εξουσία και  την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε τότε. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το...
εν λόγω βιβλίο αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κυρίως, πολλές συζητήσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα να αναφερθεί και ονομαστικά στις περιπτώσεις υπονόμευσής του, όπως τις χαρακτήριζε.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφέρεται λεπτομερώς στην περίφημη Σύνοδο Κορυφής των Καννών τον «εκρηκτικό» διάλογο που φέρεται να είχε με τον Νικολά Σαρκοζί το 2011.

Σύμφωνα με το βιβλίο του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, «To Δίλημμα», ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να είχε αποκαλέσει τότε τον κ. Παπανδρέου «Γα...νο ψυχοπαθή!», αφού ήταν έξαλλος μαζί του για το δημοψήφισμα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4306.html

Read more...

Και μια απάντηση από τον Πεταλωτή...






Τη δική του απάντηση στα σχόλια περί κινδύνου αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, έδωσε με αποστομωτικό τρόπο ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
«Το...
ποιος δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια για τη σταθεροποίηση στην χώρα και ποιος την αποσταθεροποίησε, έχει αποδειχθεί στην πράξη», είπε, μιλώντας στον ρ/σ Alpha Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας με νόημα πως «εκείνοι οι οποίοι αποσταθεροποιούν σήμερα την χώρα είναι αυτοί οι οποίοι ακολουθούν υποτίθεται ένα πρόγραμμα, το οποίο όμως ουσιαστικά δεν έχει μπούσουλα, είναι απλώς ένα πρόγραμμα εξόδου δημοσιονομικά από την κρίση, χωρίς να βάζουν τα θεμέλια για την επόμενη μέρα, έτσι ώστε σαν αποτέλεσμα θα έχουμε να βρισκόμαστε σε ένα σπιράλ στο οποίο θα κινούμαστε αέναα»…

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο ήταν η επισήμανση του πρώην υπουργού ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ υπάρχει, αρκεί βέβαια κάποιος να δώσει το στίγμα»… Για την ακρίβεια, υποστήριξε ότι όλος αυτός ο κόσμος που κάποτε πίστεψε και σήμερα «σηκώνει τους ώμους» για το τι θα κάνει στις εκλογές, ακόμα και αν έχει φύγει εκλογικά από το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στον χώρο της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. «Αρκεί βέβαια κάποιος να δώσει το στίγμα, ότι εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ ή από την Κεντροαριστερά, όπως θέλουμε να το πούμε, ακριβώς όλο αυτό που πίστευε όλα αυτά τα χρόνια»…


matrix24.gr

Read more...