Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

«Να σπάσει τη σιωπή του» κάλεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο συνήγορος της κόρης του

«Πρέπει να μιλήσεις»


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Να μην ανέβει μόνος του το «πολιτικό ικρίωμα» κάλεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο συνήγορος της κόρης του, Αρετής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της εντολέως του.
Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό στη φυλακή και ότι του συνέστησε «να μιλήσει». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, συνέστησε στον κ. Τσοχατζόπουλο: «Πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα».
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα, στο οποίο εμμένει στη θέση της ότι όλες οι αγοραπωλησίες, όπως και οι δύο για τις οποίες κλήθηκε σε διευκρινίσεις σήμερα, είναι απολύτως νόμιμες.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κατηγορουμένη λόγω ψυχικής και σωματικής αδυναμίας (σ.σ. εμφανίζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους) δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή και έτσι τις επόμενες ημέρες δια των συνηγόρων της θα απαντήσει γραπτώς.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του εξάδελφου του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε όσα έχει υποστηρίξει για τον ρόλο του συγκατηγορουμένου πλέον, Γιάννη Σμπώκου, στη διακίνηση παράνομου χρήματος.
Ο Ζήγρας φέρεται να ρωτήθηκε και επίσης να επιβεβαίωσε το ρόλο, που γνωρίζουν οι δικαστικές αρχές, προσώπων τα οποία εμπλέκονται στις δικογραφίες για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR M1.
Ενώπιον του ανακριτή δίνει συμπληρωματική απολογία ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης, που εμπλέκεται στο ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ η σημερινή διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις διευκρινίσεις που θα δώσει η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ «ΠΗΓΗ» ΤΟΥ IPHONE 5 Καλώς ήρθατε στο εργοστάσιο - εφιάλτη της Foxconn (Bίντεο και φωτορεπορτάζ)



http://newpost.gr/post/157193/kalos-irthate-sto-ergostasio-efialti-tis-Foxconn-Binteo-kai-fotoreportaz/ 
Σαρώνει παγκοσμίως το νέο... επίτευγμα της Apple, το πολυδιαφημισμένο iPhone 5, με εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο να θέλουν να το αποκτήσουν. Iδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει το σημείο απ' όπου ξεκινούν όλα, το διαβόητο εργοστάσιο της Foxconn Technology Group στη βόρεια Κίνα, γνήσιο «τέκνο» του αυταρχικού καπιταλισμού.

Η συγκεκριμένη μονάδα στην πόλη Ταϊχουάν απασχολεί 79.000 εργάτες και έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων που υφίστανται οι εργαζόμενοί της. Απασχολούνται 70 ώρες την εβδομάδα, σε στρατιωτικές συνθήκες, για να δημιουργηθούν εξαρτήματα για ηλεκτρονικές συσκευές εταιρειών-κολοσσών όπως AppleNintendoHewlett PackardNokia καιDell, μεταξύ άλλων.

Η τελευταία «έκρηξη»

Η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να απαίτησε να εντατικοποιηθεί η παραγωγή, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως όλες οι ανάγκες για το νέο iPhone 5, όμως οι συνέπειες της καταπίεσης δεν άργησαν να φανούν την περασμένη Κυριακή, με αφορμή ένα επεισόδιο ανάμεσα σε εργαζόμενο και σε υπάλληλο σεκιούριτι.



Ο δεύτερος τραυμάτισε σοβαρά τον πρώτο, με αποτέλεσμα 2.000 εργαζόμενοι να εξεγερθούν, προκαλώντας καταστροφές στον χώρο του εργοστασίου (μέχρι και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα), ενώ περίπου 40 άτομα τραυματίσθηκαν. Aφού παρέμεινε κλειστό επί 24 ώρες, το εργοστάσιο λειτούργησε ξανά την Tρίτη με τους άνδρες ασφαλείας να έχουν «απο κοντά» τους εργαζομένους.

Απάνθρωπες συνθήκες

Οι εξοντωτικές συνθήκες που επικρατούν έφεραν πολλούς από τους υπαλλήλους κυριολεκτικά στα όρια τους. Πάνω από 10 υπάλληλοι της Foxconn έχουν αυτοκτονήσει την τελευταία διετία, ενώ μίαέκρηξη στο εργοστάσιο της Xενάν τον Mάιο του 2011 κόστισε τη ζωή τεσσάρων υπαλλήλων. Στις αρχές του 2012 περίπου 300 υπάλληλοι της ανέβηκαν στη στέγη του εργοστασίου και απείλησαν να πέσουν στο κενό, έπειτα από άρνηση της διοίκησης να δεχθεί αίτημα αυξήσεων.

Ο μέσος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Ταϊχουάν είναι 20 ετών, ενώ το 65% του εργατικού δυναμικού είναι αρσενικού γένους. Οι πρωτοδιοριζόμενοι παίρνουν μηνιαίο μισθό 1.800 γιουάν (222 ευρώ) και μπορούν να πάρουν αύξηση 200 γιουάν έπειτα από τρεις μήνες. Παράλληλα, παίρνουν μπόνους κατά τη διάρκεια της κινεζικής πρωτοχρονιάς, έπειτα από έξι μήνες στη δουλειά και έπειτα από έναν χρόνο. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι ιδιαίτερα δύσκολες, με φαγητό χαμηλής ποιότητας, δωμάτια χωρίς φως, με περισσότερα άτομα απ' όσα χωρούν και βρώμικες κοινές τουαλέτες




Ένας κινέζος δημοσιογράφος της Shangai Post κατάφερε να νιώσει για τα καλά την εμπειρία του εργοστασίου, αφού εργάστηκε κρυφά για 10 μέρες σε αυτό. Ήταν τοποθετημένος στη νυχτερινή βάρδια (00.00-06.00 χωρίς διάλειμμα). Τελικά σταμάτησε στις 07.00 ενώ όποιος ήθελε να δουλέψει υπερωρία θα αμοιβόταν με το... ιλιγγιώδες ποσό των 27 γιουάν (3,13 ευρώ). Η εκπαίδευση διάρκειας μίας εβδομάδας ήταν φρικτή, ενώ υπολόγισε ότι έπρεπε να μαρκάρει πέντε «πλάτες» iPhone κάθε λεπτό, τουλάχιστον, που σημαίνει ότι στις 10 ώρες, οι συσκευές έφτασαν τις 3.000.

Παράλληλα, πλήθος καταγγελιών υπάρχει για την αυταρχική συμπεριφορά των υπαλλήλωνσεκιούριτι, που επιβλέπουν τους εργάτες. Tο 2010 είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο στα οποία φρουροί της εταιρείας προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς εργατών. Η ίδια η εταιρεία, όπως είναι φυσιολογικό, δηλώνει άγνοια, τονίζοντας ότι θα τιμωρούσε συμπεριφορές που θα ξεπερνούσαν τα όρια. 

Ένας πρόσθετος λόγος τις έντονης αντίδρασης των εργαζομένων, εκτός από τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας είναι και η νοοτροπία της νεότερης γενιάς των Κινέζων, που ουσιαστικά υπερασπίζεται εντονότερα τα δικαιώματά της. Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι περισσότερο κατηρτισμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές και έχουν περισσότερες προσδοκίες από την εργασία τους. Γι' αυτούς τους λόγους αντιδρούν όταν τους φέρονται χωρίς αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Η Foxconn, με έδρα την Ταϊπέι απασχολεί πάνω από 1,2 εκατ. εργαζομένους σε 18 χώρες του κόσμου, με την Κίνα, τη Βραζιλία, το Βιετνάμ, και το Μεξικό να συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν.

Πριν πιάσετε στα χέρια σας ένα πανάκριβο και λαμπερό gadget, απλά σκεφτείτε τι ανθρώπινος πόνος και καταπίεση το έχει δημιουργήσει...


Βαγγέλης Βιτζηλαίος


Σχετικές φωτογραφίες:



in003mail.jpgin004.jpgin005.jpgin006mail.jpgin009.jpgin00022.jpgin0011.jpgin00112.jpghttp://newpost.gr

Read more...

Ποια είναι όλα τα μέτρα στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Νέος γύρος διαπραγμάτευσης


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Τον πλήρη κατάλογο που περιλαμβάνει όλο το πακέτο των μέτρων ελέγχουν τα κλιμάκια της τρόικας, προετοιμάζοντας την έκθεσή τους για τους επικεφαλής της αποστολής που φτάνουν την Κυριακή στην Αθήνα και αρχίζουν τις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τη Δευτέρα.

Από τις αλλαγές που έγιναν στο πακέτο των μέτρων τις τελευταίες 15 μέρες, προκύπτει ότι τα υπουργεία Εσωτερικών, Αμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν μπόρεσαν να πείσουν την τρόικα για τις παρεμβάσεις που θα προωθούσαν, με αποτέλεσμα να «κουρευτούν» οι περικοπές δαπανών που θα έκαναν, όπως αναφέρει σε άρθρο της «Η Καθημερινή».

Στους δήμους, το πρώτο πακέτο μέτρων προέβλεπε εξοικονόμηση 736 εκατ. ευρώ και τώρα μόλις 298 εκατ. ευρώ. Στην Άμυνα, οι περικοπές θα έφθαναν στα 504 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον υπολογίζονται σε 403 εκατ. ευρώ. Επίσης, το κονδύλι εξοικονόμησης από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα ανερχόταν στα τέλη Αυγούστου στο 1,2 δισ. ευρώ και τώρα εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ.

Συνολικά, η εξοικονόμηση δαπανών ανέρχεται στα 10,576 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, ενώ θετική δημοσιονομική επίπτωση θα υπάρχει και στην επόμενη διετία (2015 - 2016) ανεβάζοντας το όφελος στα 11,418 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, από τα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν θα προκύψει καθαρή αύξηση εσόδων της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ.

Από το σκέλος των δαπανών, εντός του 2013 θα περικοπούν τα 7,61 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο. Μάλιστα, βάσει αυτού του ποσού έχει καταρτιστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Για το 2014 οι περικοπές δαπανών θα ξεπεράσουν τα 2,9 δισ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος 559 εκατ. ευρώ το 2015 και άλλων 283 εκατ. ευρώ το 2016.

Συνολικά στη διετία 2013-2014 θα μειωθεί το κονδύλι για συντάξεις κατά 4,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 δισ. ευρώ θα περικοπούν το 2013 μόνο. Το μέτρο που θα αφαιρέσει από τους συνταξιούχους το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους είναι η κατάργηση των δώρων τόσο στις κύριες συντάξεις όσο και στις επικουρικές.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων έως το 2014, το «πάγωμα» των προσλήψεων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η μείωση των επιδομάτων αλλοδαπής που λαμβάνουν όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και πολλές ακόμα επίπονες περικοπές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Στοίχημα η παραμονή στην ευρωζώνη» Focus: Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση

Παρά τις νέες “τρύπες” στον προϋπολογισμό και την ελλιπή εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των 31 δις. ευρώ του δεύτερου πακέτου της δανειακής βοήθειας. 

«Η έκθεση της Τρόικα θα είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένη ώστε η πολιτική να μπορέσει να αποδεσμεύσει τους πόρους», αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ασαφές παραμένει, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle επικαλούμενη το Focus, το πότε η Τρόικα θα παρουσιάσει την έκθεσή της. 

Οι υπουργοί της ευρωζώνης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο να υπάρξει μόνο μια προφορική ενδιάμεση έκθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «τρύπα» στον ελληνικό προϋπολογισμό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φοβούνται οι Ευρωπαίοι. Γίνεται λόγος για ένα έλλειμμα της τάξεως των 18 δισ ευρώ στην χειρότερη περίπτωση και όχι των 20 δισ. όπως υποστήριζαν διάφορα δημοσιεύματα. 

«Οι Έλληνες θα λάβουν έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις» 
Η βουλή θα πρέπει να συμφωνήσει Στο ίδιο μήκος κύματος και η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, η οποία υποστηρίζει ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μολονότι η έκθεση της Τρόικα δεν θα αξιολογεί ως «απολύτως εκπληρωμένους» τους όρους για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. 

«Οι Έλληνες θα λάβουν έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα πρέπει να εγκρίνει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία το κοινοβούλιό τους», αναφέρει το οικονομικό περιοδικό επικαλούμενο πηγές του Eurogroup. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα χρήματα θα εκταμιευθούν μόνον εφόσον οι έλληνες βουλευτές συμφωνήσουν. Τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο επί των Οικονομικών υπουργός της Σόιμπλε, τόνιζαν τις προηγούμενες εβδομάδες ότι η Ελλάδα θα πρέπει τουλάχιστον να υλοποιήσει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, ακόμη και εάν αποτύχει στους δημοσιονομικούς της στόχους. 

Σύμφωνα με την Wirtschaftswoche, Μέρκελ και Σόιμπλε αποστασιοποιούνται τώρα από τον όρο αυτόν, καθώς ο στόχος σήμερα είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Ο φόβος για ένα ντόμινο είναι πάρα πολύ μεγάλος», φέρεται να δηλώνει στην οικονομική επιθεώρηση διπλωμάτης της ΕΕ.

Πηγή : www.capital.gr

Read more...

Οι νέοι φόροι για επαγγελματίες - μισθωτούς...




Δυσβάστακτα βάρη συσσωρεύονται στις πλάτες των φορολογουμένων. Πρόσθετοι φόροι επιβάλλονται για να συγκεντρωθούν τα 3 δισ. των πρόσθετων εσόδων που ζητά η τρόικα. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα θα επιβαρυνθούν μέχρι...
1.400 ευρώ τον χρόνο. Σε επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις επιβάλλεται φόρος 35% από το πρώτο ευρώ.
Νέα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει το νέο σύστημα φορολόγησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να κλείσει το πακέτο των πρόσθετων εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα για τη διετία 2013-2014.

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο προβλέπεται έξτρα φόρος μέχρι και 1.400 ευρώ τον χρόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»


Read more...

ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ Η ΕΚΤΡΟΠΗ Το Βήμα: «Πραξικόπημα προ των πυλών πέρυσι το φθινόπωρο»



http://newpost.gr/post/157249/to-vima-praksikopima-pro-ton-pylon-perysi-to-fthinoporo/ 
Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η προαναγγελία δημοσιεύματος του αυριανού Βήματος της Κυριακής, το οποίο τιτλοφορείται, «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» και αναφέρεται στο περασμένο φθινόπωρο και τη φερόμενη ως οριακή κατάσταση για τα πολιτικά και πολιτειακά πράγματα στην Ελλάδα.

Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας, μέσω του οποίο αναδεικνύεται μία υπαρκτή και ευθεία απειλή για το πολίτευμα από ενεργούς θύλακες άρνησης της δημοκρατικής νομιμότητας εντός του στρατεύματος, το πραξικόπημα βρέθηκε «προ των πυλών».

Σύμφωνα με το Βήμα το σενάριο της εκτροπής οριοθετείται από τα ακόλουθα γεγονότα: 

  • Η περυσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου
 
  • Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και η  απόπειρα τμήματος των Ευελπίδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
 
  •  Είχαν προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, πάλι στη συμπρωτεύουσα, αποδοκιμασίες καιπροπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
 
  • Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείεςαξιωματικών και των τριών Όπλων
 
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
 
  • Σχεδόν έναν χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνησηπου θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα

Η βαρυσήμαντη προαναγγελία, καταλήγει ως εξής: «Η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε…».
   
Ακόμη είναι πρόωρο να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα, αν μη τι άλλο όμως η άμεση αναφορά στον κίνδυνο πραξικοπήματος, το οποίο φέρεται να αποφεύχθηκε στο «παρά 5’», από μόνη της αρκεί για να προκαλέσει αίσθηση, ειδικά στη δεδομένη κοινωνικοοικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα.http://newpost.gr

Read more...

Ελέγχεται ακίνητη περιουσία Ελλήνων στο Σίτυ ..



Λεπτομερή κατάλογο με περίπου 400 Ελληνες ιδιώτες που έχουν αγοράσει και πουλήσει ακίνητα στο Λονδίνο από το 2009 παρέδωσαν οι αρμόδιες βρετανικές Αρχές στην Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος της ... ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times»

O κατάλογος αυτός, όπως επεσήμανε το δημοσίευμα των New York Times, φυλάσσεται αυστηρά και δεν έχει δημοσιοποιηθεί, όπως αναμεταδίδει η ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης Εθνικός Κήρυκας.


Read more...

Η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει, το μήνυμα Σαμαρά προς τις Βρυξέλλες

Συνέντευξη στους New York Times


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη της την αυξανόμενη κοινωνική ένταση που σαρώνει την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The New York Times. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην ΕΕ μιλώντας για την Ελλάδα: «Εμείς αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή εσείς πρέπει να μας βοηθήσετε, πρέπει να βοηθήσετε την κατάσταση». Εναλλακτικό σενάριο, πρόσθεσε, θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για σταθερότητα. Αλλά, σημειώνει η εφημερίδα, η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι καθόλου διασκεδαστική υπόθεση. «Πιστεύετε ότι υπάρχει κανείς που θα χαιρόταν να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε με χαμηλή φωνή ο κ. Σαμαράς τον δημοσιογράφο που τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι μόνο μπελάς».
Επιπλέον ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, αν και υπονόησε ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό κόστος.
Αναφερόμενος στην αυξανόμενη κοινωνική ένταση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε: «Είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης που ζούμε. Αυτό πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια στους εταίρους μας και σε όλο το δυτικό κόσμο. Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί» είπε.
Ερωτηθείς εάν είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες σαν αυτές που βιώνουν τώρα πολλοί Έλληνες, απάντησε: «Καθένας από εμάς με τον ένα ή τον άλλα τρόπο έχει αντιμετωπίσει πολύ δοκιμασίες. Είμαι στην πολιτική· έμεινα στο σπίτι μου για 11 χρόνια λόγω της πολιτικής» λέει αναφερόμενος στη δεκαετία του 1990, όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία. «Χάρη στην οικογένειά μου δεν είχα προβλήματα αυτού του είδους» προσθέτει αναφερόμενος σε οικονομικά προβλήματα. Αλλά συμπληρώνει ότι συμπάσχει με τον ελληνικό λαό. «Νιώθω τον πόνο τους κάθε δευτερόλεπτο» λέει.
Αναφερόμενος στην παράνομη μετανάστευση λέει ότι «σαρώνει» τη χώρα και ότι το πρόβλημα μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο λόγω του κύματος μετανάστευσης από τη Συρία.
«Οι παράνομοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα» είπε «προκαλώντας πρόβλημα στη δημόσια υγεία» και αύξηση της εγκληματικότητας.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ήταν «μια φούσκα που θα έσκαγε» και ότι τα μέλη της δεν είναι «ιδεολογικοί οπαδοί», αλλά ότι την στήριξαν από μια διάθεση απόγνωσης και «κόντρα στο σύστημα» εξαιτίας της μεγάλης κρίσης.
Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει στην απαγόρευση της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι τόσο δυνατή που δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπερβολικά μέτρα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τσοχατζόπουλος: Αύριο θα μιλήσω για τις λίστες και τις δίκες...



crime.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου

Για συμπληρωματική απολογία βρίσκονται από το πρωί στον ανακριτή ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Θα ακολουθήσουν η... λογίστριά του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου αλλά και ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη θα οδηγηθούν από τον Κορυδαλλό αύριο στον ανακριτή για να απολογηθούν επίσης συμπληρωματικά.

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών βρήκε νέα στοιχεία σε βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Νίκος Ζήγρας είναι ο μόνος που έχει παραδεχθεί στον ανακριτή ότι πίσω από όλες τις οφ-σορ εταιρείες κρυβόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να ξεπλένει τις μίζες που έπαιρνε από τα εξοπλιστικά ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αυριανή εμφάνιση στον ανακριτή του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να είναι επεισοδιακή γιατί ο ίδιος πάντα φωνάζει μέσα από τη φυλακή ότι ο ανακριτής έκανε «συναλλαγή» με τον άρρωστο εξάδερφό του, Ζήγρα, ενώ θα κάνει και δηλώσεις για το νέο σκηνικό με τις λίστες γύρω από τον πολιτικό κόσμο. 


Read more...