Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

O Κουτσούμπας προβλέπει νέο μνημόνιο...


«Ο λογαριασμός θα έρθει παραφουσκωμένος, χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής» εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και προβλέπει νέο μνημόνιο, που θα συνοδεύεται από...
σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα και κατηγορεί τη συγκυβέρνηση για «απαράδεκτες υποχωρήσεις».

«Η κυβέρνηση ,σημειώνει,δεν σκέφτεται ούτε ρήξη ούτε εκλογές, αλλά πώς θα πλασάρει τα τρομοκρατικά διλήμματα στον λαό για να περάσει πιο εύκολα τη νέα επώδυνη συμφωνία», αναφέρει επίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Απαντώντας ο  Κουτσούμπας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ή όχι, τελικά, σε συμφωνία με τους δανειστές εκτιμά πως «όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας, μάλλον προπαρασκευαστικής μιας νέας δανειακής συμφωνίας-μνημονίου, στους επόμενους μήνες. Φυσικά, προχωρά μέσα από αντιφάσεις και οξύνσεις που εμφανίζονται στις διαπραγματεύσεις και στις δηλώσεις κυβέρνησης-εταίρων. Διάφορα εναλλακτικά σχέδια που ακούγονται για διαχείριση ενός πιθανού αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, παρά τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της κυβέρνησης σε σειρά φορολογικών και δημοσιονομικών μέτρων, θα έχουν επίσης αρνητικές συνέπειες για τη λαϊκή πλειοψηφία».

Θεωρεί ότι το αναπτυξιακό πακέτο, τα πρωτογενή πλεονάσματα και η αναδιάρθρωση του χρέους, που επιδιώκει η κυβέρνηση, δεν θα μεταφραστούν σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, σε προσλήψεις σε νοσοκομεία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, δεν θα καταλήξουν δηλαδή στις τσέπες των λαϊκών οικογενειών, αλλά στις τσέπες των μονοπωλιακών ομίλων που χρειάζονται ζεστό κρατικό χρήμα για επενδύσεις, που θα πατήσουν πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα.

Απαντώντας ο κ.Κουτσούμπας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση πρέπει να πάει σε ρήξη ή σε εκλογές επισημαίνει πως «η κυβέρνηση ούτε το ένα σκέφτεται ούτε το άλλο. Τις εκλογές τις χρησιμοποιεί εκβιαστικά για να κάνει συνένοχο τον λαό στην πολιτική των απαράδεκτων υποχωρήσεων και των αυταπατών που καλλιεργούσε προεκλογικά. Η «ρήξη» που επικαλείται είναι «μαϊμού», αφού δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε καμιά ρήξη με τους πραγματικούς υπεύθυνους της κατάστασης της χώρας και του λαού, δηλαδή την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους που εξακολουθούν να ματώνουν τον λαό μας».

Τέλος,σε ερώτηση για τα ανοίγματα της ελληνικής κυβέρνησης σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία αναφέρει ότι «αυτό που ονομάζετε ανοίγματα είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπερδευτεί στο κουβάρι των οξυμμένων αντιθέσεων και ανταγωνισμών ισχυρών παικτών, μέσα στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η κυβέρνηση νομίζει ότι αξιοποιεί τους ανταγωνισμούς, όμως στην πραγματικότητα την αξιοποιούν εκείνοι και «παίζουν» μαζί της. Θα ήταν αφελής, βέβαια, κάποιος αν νόμιζε -όπως άφηνε να διαρρέει η κυβέρνηση- ότι η Ρωσία, η Κίνα και οι BRICS θα έδιναν δάνεια στην Ελλάδα χωρίς ανταλλάγματα. Ρωσία και Κίνα βλέπουν την Ελλάδα κυρίως ως πύλη εισόδου τους στην Ευρώπη».

Read more...

Πως ψηφίζουν, μέλη, φίλοι και …υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ...


ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟΑντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το ΠΑΣΟΚ, καθώς αύριο στις εννέα το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα. Οι κάλπες που...
θα στηθούν σε 350 εκλογικά κέντρα ανά την χώρα, θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα και στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Πέραν άλλωστε όσων έχουν ήδη εγγραφεί στο μητρώο του κόμματος, μετά και από τη διαδικασία εκλογής συνέδρων πριν από δύο Κυριακές, μπορούν να ψηφίσουν όσοι άλλοι πολίτες το επιθυμούν και είναι εγγεγραμμένοι στους οικείους εκλογικούς καταλόγους. Μόνη τους υποχρέωση, η καταβολή ενός ευρώ.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να ψηφίσει στις δωδεκάμιση αύριο το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Αρκετά νωρίτερα, στις 11:15 το πρωί θα ψηφίσει η υποψήφια πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, ενώ στις δώδεκα θα ψηφίσουν στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης στην Αττική αντίστοιχα οι συνυποψήφιοί της Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος αντίστοιχα.

matrix24.gr

Read more...

Ομιλία σε συνέδριο στην Πάτρα Παπανδρέου: Το πελατειακό κράτος που φτιάξαμε φταίει για όλα


Παπανδρέου: Το πελατειακό κράτος που φτιάξαμε φταίει για όλα
Ο Γιώργος Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε στην Πάτρα.

Ο κ. Παπανδρέου που συμμετείχε στο συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα» είπε ότι «αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Ο κ.Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και ταυτόχρονα «να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι «συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας».

Πρόσθεσε, ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι πλέον ανεπανόρθωτη και κάνουμε ασυλλόγιστες επιλογές και αντί να σταματήσουμε να παίρνουμε αντιαναπτυξιακά μέτρα, βυθιζόμαστε στην ύφεση».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «το δημόσιο ταμείο έμεινε με τα ψιλά και εγκλωβιστήκαμε στις "κόκκινες γραμμές", αντί να θέσουμε τους μεγάλους στόχους, για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Ακόμη ο κ.Παπανδρέου μίλησε για το επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο. «Από τις επαφές μου στο εξωτερικό, χαίρομαι που η χώρα παραμένει μέσα στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας είναι πολλά και γνωστά, πρέπει όμως να φροντίσουμε να προσελκύσουμε κεφάλαια, αλλά και να έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να προσαρμόσουμε τις ευκαιρίες στις απαιτήσεις μας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συμπλοκή στα Πατήσια...


Μέλος της Χρυσής Αυγής, έβγαλε όπλο εναντίον αντιεξουσιαστών... 
Συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και μέλους της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, νωρίτερα το μεσημέρι. 

Οι αντιεξουσιαστές που ετοιμαζόταν να ξεκινήσουν  μοτοπορεία προς τα Ελληνικά Πετρέλαια, αναγνώρισαν...
μέλος του ακροδεξιού κόμματος στη διασταύρωση των οδών Αχαρνών και Σκιάθου που διένειμε φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και κινήθηκαν εναντίον του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σκοπός στα γραφεία του κόμματος της Χ.Α., στην οδό Δηληγιάννη, είχε μαζί του όπλο, το οποίο δεν δίστασε να βγάλει και να πυροβολήσει στον αέρα. 

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. 

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 16 προσαγωγές, ενώ από το σημείο περισυνελέγησαν 6 κάλυκες. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο... οπλοφόρος. Όπως διαπιστώθηκε το όπλο το κατείχε νόμιμα, ενώ είναι παλιός γνώριμος των αντιεξουσιαστών, καθώς είχε καταθεσει σαν μάρτυρας κατηγορίας κατά αντιεξουσιαστών στη δίκη για τα επεισόδια που είχαν γίνει έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, τον περασμενο Ιανουαριο. Πρόκειται για υπάλληλο στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ που είναι αποσπασμένος στη Χρυσή Αυγή.

πηγη topontiki.gr

Read more...

Ο κύβος ερρίφθη. Η Λαγκάρντ στέλνει τον Τόμσεν...


...στις Βρυξέλλες...
Ο κύβος ερρίφθη. Τον αρχιτέκτονα του ελληνικού προγράμματος, Πολ Τόμσεν, επέλεξε να στείλει αύριο στις Βρυξέλλες η γενική διευθυντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τελευταίο και πιο κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.
Σύμφωνα με...

πληροφορίες, o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ. 

Το δίδυμο Τόμσεν-Γκογιάλ αναμένεται να φθάσει στις Βρυξέλλες αύριο Κυριακή.

Η επιστροφή των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται λίγες ημέρες μετά την επεισοδιακή αποχώρηση των τεχνικών κλικακίων του απο το Brussels Group όπου Ελληνες αξιωματούχοι –σε δύο διαφορετικά περιστατικά- κάλεσαν τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να αποχωρήσουν κατηγορώντας τους για «αντιπαραγωγική» στάση στις διπαραγματεύσεις.

Η παρουσία Τόμσεν αναβαθμίζει την παρουσία του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις πέντε ημέρες πριν από τη σύνοδο του Eurogroup όπου θα συμμετέχει η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το Eurogroup της 18ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο θεωρείται καθοριστικής σημασίας γιατί, εκτός των άλλων, αναμένεται η Κριστίν Λαγκάρντ να πιέσει ώστε να ληφθεί μία τελική απόφαση για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το Ταμείο στο ελληνικό ζήτημα.

πηγη real.gr

Read more...

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση Τσίπρας: Με βιώσιμη συμφωνία θα σηκώσουμε το βάρος του συμβιβασμού


Τσίπρας: Με βιώσιμη συμφωνία θα σηκώσουμε το βάρος του συμβιβασμού
Ο πρωθυπουργός αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με τα όσα είπε στη σύσκεψη στο Μαξίμου στους συνεργάτες του, σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται το Mega.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

«Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο» φέρεται να είπε και συμπλήρωσε:

«Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι.

» Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο 'όχι' και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Βόμβα» από το Spiegel: Ο Σόιμπλε ετοιμάζει την «επόμενη μέρα» για χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης


spiegel
Σχέδιο για τη διαχείριση πιθανής πτώχευσης κρατών – μελών της Ευρωζώνης εντός της Νομισματικής Ένωσης φαίνεται να επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Der Spiegel».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο ένα παλαιότερο σχέδιο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια ομαλή αναδιάρθρωση του χρέους, σε περίπτωση πτώχευσης μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της Νομισματικής Ένωσης, ακόμα και αν μια χώρα καταστεί αφερέγγυα.
Το κόστος της αναδιάρθρωσης θα βαρύνει τους επενδυτές που κατέχουν ομόλογα του δημοσίου του εν λόγω κράτους, μια κίνηση η οποία αποσκοπεί επίσης στο να μην δύναται στο μέλλον μια «προβληματική» χώρα να εκβιάζει κράτη-μέλη με υγιείς οικονομίες.
Όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», το σχέδιο είχε αναπτυχθεί από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πριν από πέντε χρόνια, όμως παρέμεινε τελικά στο συρτάρι.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ουκρανία: Έλαβαν συντάξεις σε αμερικανικά δολάρια...





Ορισμένοι συνταξιούχοι στο Ντονέτσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, έλαβαν για πρώτη φορά την Παρασκευή,τις συντάξεις τους σε αμερικανικά δολάρια.

Σύμφωνα με την...
"υφυπουργό" Οικονομικών της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, την Οξάνα Ταράν, το ότι η καταβολή ορισμένων συντάξεων έγινε σε δολάρια εξηγείται από το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί αποθεματικά σε ξένο νόμισμα στα ταμεία της ΛΔΝ.

"Η βιομηχανία αναπροσανατολίστηκε προς τη Ρωσία. Φυσικά, ρούβλια και δολάρια άρχισαν να ρέουν. Διότι οι συναλλαγές με τη Ρωσία γίνονται σε αυτά τα νομίσματα", ανέφερε η Ταράν.

Το αποθεματικό της ΛΔΝ σε δολάρια επιτρέπει στις αρχές που έχουν συστήσει οι αυτονομιστές "να πληρώσουμε τους μισθούς των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και να καταβάλουμε συντάξεις", πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας πάντως ότι το μέτρο προς το παρόν αφορά μόνον τους απόστρατους.

Ένας άλλος αξιωματούχος των αυτονομιστών, ο Αντρέι Πουργκίν, έδωσε μια εντελώς διαφορετική απάντηση στο ερώτημα γιατί έχουν εισρεύσει "πολλά δολάρια" στα ταμεία της ΛΔΝ. Όπως είπε, οι αρχές αποδέχονται την καταβολή διαφόρων εισφορών και φόρων σε δολάρια.

Τα ξένα νομίσματα "άρχισαν να συγκεντρώνονται στην (κεντρική) τράπεζα. Και πλέον η τράπεζα άρχισε να τα αξιοποιεί", είπε ο Πουργκίν στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας επίσης πως το μέτρο αυτό είναι "προσωρινό".

Περίπου 100 πρόσωπα συγκεντρώθηκαν το πρωί στο προπύργιο των αυτονομιστών για να πάρουν τις συντάξεις τους, μπροστά στο φακό τηλεοπτικών συνεργείων και φωτοειδησεογράφων ξένων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πάντως η πλειονότητα των συνταξιούχων ζήτησε να πάρει τα χρήματά της σε γρίβνια, το ουκρανικό νόμισμα.

Πέραν του γρίβνια, το ρωσικό ρούβλι είναι ένα νόμισμα το οποίο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στις περιοχές οι οποίες ελέγχονται από τους αυτονομιστές αντάρτες.

Το Κίεβο διέκοψε πλήρως τον περασμένο Νοέμβριο κάθε χρηματοδότηση στις περιοχές οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων την καταβολή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κι οποιασδήποτε άλλης παροχής. 

Οι τράπεζες και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών έχουν κλείσει στα εδάφη των αυτονομιστών ανταρτών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Μάρδας: Τη Δευτέρα έχουμε πληρωμές να κάνουμε, αυτές θα γίνουν κανονικότατα...


Μάρδας: Τη Δευτέρα έχουμε πληρωμές να κάνουμε, αυτές θα γίνουν κανονικότατα
Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. 

«Έχουν εντατικοποιηθεί οι επαφές. Όλα δείχνουν ότι...
επιδιώκεται να έρθει στο τραπέζι μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό», τόνισε μιλώντας στo πρωινό του ΣΚΑΙ. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι «έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε, «ό,τι είναι να έρθει πρέπει να έρθει πάρα πολύ γρήγορα». 

Μιλώντας για τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του κράτους, ανέφερε «Το ταμείο έχει τόσα χρήματα ώστε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στο χρόνο που πρέπει. Αυτό είναι το ζητούμενο σε μια οικονομία». 

Ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι οι πληρωμές και οι υποχρεώσεις που υπάρχουν μπορούν να γίνουν. «Τη Δευτέρα έχουμε πληρωμές να κάνουμε, αυτές θα γίνουν κανονικότατα», σημείωσε και συμπλήρωσε «παρά τα όσα έχουν ακουστεί εμείς είμαστε στη θέση να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας εγκαίρως»...

Read more...

Ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ ακόμη και σε… 100 δόσεις...



Σε νέα ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκότερους όρους και περισσότερες δόσεις, προχωρά η ΔΕΗ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως προανήγγειλε...
από τη Βουλή, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την ερχόμενη εβδομάδα - πιθανότατα τη Δευτέρα – θα ανακοινωθούν οι νέες ρυθμίσεις για τους διακανονισμούς των οφειλών.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι ρυθμίσεις βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης μετά τις επαφές που είχε η κυβέρνηση με την Επιχείρηση.

Σημείωσε δε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και θα δώσουν τόσο στην ίδια τη ΔΕΗ όσο και στους καταναλωτές μια μεγάλη ανάσα.

Πατήστε EΔΩ στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τις αλλαγές που θα φέρει η νέα ρύθμιση...

Read more...

Θα γίνει το Ελληνικό χωματερή;...



Σε πολλά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο περίσσευε αυτές τις μέρες η ανησυχία για την τύχη της «επένδυσης» στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. 
Ο λόγος ήταν η είδηση που αφορούσε στην...
παραχώρηση 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης, για τη δημιουργία διαδημοτικής μονάδας διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων.
Αμέσως,«Παράγοντες της αγοράς», δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία «ξεκινά να ξηλώνει το πουλόβερ της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development» και οι πολίτες, που διάβασαν το ρεπορτάζ των ημερών τελούσαν υπό σύγχιση. Αρκετοί έμειναν με την εντύπωση ότι ένας ΧΥΤΑ ή μία χωματερή πρόκειται να δημιουργηθεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Ειναι όμως τα πράγματα έτσι;  Είναι ζήτημα επιλογής μεταξύ ενός «σκουπιδόπου» ή μίας «Αθηναϊκής Ριβιέρας»;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη thepressproject.gr

Read more...