Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Μήνυμα αυστηρότερης λιτότητας Διετή προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος δίνει η Κομισιόν στην Ελλάδα Eurokinissi




Βρυξέλλες



Η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως τον επόμενο χρόνο ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν δίνει προθεσμία έως τις 24 Οκτωβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να λάβει πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τα οποία θα είναι επαρκή για τη διόρθωση του ελλείμματος έως το 2010.

Επί της ουσίας, η Κομισιόν ζητά στο επόμενο σχέδιο του προϋπολογισμού που θα συντάξει η Αθήνα για το 2010 να περιλαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, καθώς θεωρεί ότι εάν δεν υπάρξει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής τότε το έλλειμμα θα φτάσει το 2010 το 4,25%.

Τα μέτρα που ζητά η Επιτροπή πρέπει να έχουν ως στόχο την περιστολή των τρεχουσών δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της μισθολογικής πολιτικής στο δημόσιο τομέα.

Η Κομισιόν καθιστά επίσης σαφές ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής σταθεροποίησης θα πρέπει να ξεκινήσει ήδη από το 2009, καθώς απαιτείται συνολική προσαρμογή της τάξης του 1,25% του ΑΕΠ.

Κίτρινη κάρτα για χρέος, ασφαλιστικό

Η Επιτροπή χρησιμοποιεί αυστηρή γλώσσα σε ό,τι αφορά το υψηλό χρέος της Ελλάδας, στην αντιμετώπιση του οποίου δίνει «επείγοντα χαρακτήρα» και απευθύνει αυστηρές συστάσεις για το Ασφαλιστικό, το οποίο -πέραν του δανεισμού- επιτείνει τη «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών». Τονίζει δε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό θα πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως.

«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες επίβλεψης των συντελεστών εκείνων (εκτός από τον καθαρό δανεισμό), που επηρεάζουν το δημόσιο χρέος, με σκοπό να διασφαλίσουν ότι το δημόσιο χρέος θα μειωθεί τόσο, ώστε να πλησιάσει σε ικανοποιητικό βαθμό την τιμή αναφοράς (60% του εθνικού ΑΕΠ), σε συνδυασμό με τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος», υπογραμμίζει.

Εξάλλου, για μία ακόμη φορά, η Επιτροπή αμφισβητεί την ακρίβεια των στοιχείων που παρουσιάζει η Ελλάδα. «Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας των εθνικών στατιστικών στοιχείων και ειδικότερα των δημοσιονομικών στοιχείων. Ενισχύοντας, δηλαδή, τους μηχανισμούς που διασφαλίζουν την ταχεία και σωστή παροχή των δημοσιονομικών στοιχείων που απαιτούνται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο», αναφέρει.

«Δεύτερη φορά σε επιτήρηση»

Η σύσταση της Επιτροπής -για να τεθεί η ελληνική οικονομία σε επιτήρηση- προς το Συμβούλιο θα συζητηθεί κατά τις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της ΕΕ στις 3 και 4 Απριλίου στην Πράγα, ενώ η τυπική υιοθέτηση της σύστασης θα γίνει από το Συμβούλιο στις 24 Απριλίου.

«Η χώρα μας μπαίνει σε επιτήρηση για δεύτερη φορά σε πέντε χρόνια και για το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρισκόμαστε, δεν φταίει η διεθνής κρίση, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

* Η Κομισιόν ζήτησε επίσης δημοσιονομική εξισορρόπηση από τη Γαλλία και την Ισπανία έως το 2012. Σε ό,τι αφορά τη Βρετανία, η οποία επίσης εμφανίζει υπερβολικό έλλειμμα αλλά είναι εκτός ευρωζώνης, η Κομισιόν έδωσε προθεσμία έως το 2013-14.


Read more...

Με ζημιές έκλεισε το 2008 για τη ΔΕΗ


ΕRΤ.GR

Ζημίες ύψους 305,9 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ το 2008 -για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία- παρά το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης εμφάνισε αύξηση κατά 13% μετά και τις αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος, απέδωσε τις ζημιές μεταξύ άλλων στις υψηλές τιμές των καυσίμων και στην υποχρέωση της να αγοράζει δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι το 2004 η ΔΕΗ είχε κέρδη 500 εκατ. ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα απολογηθεί κανένας για την εξέλιξη αυτή.

Ζημιές 305,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2008 η ΔΕΗ έναντι κερδών 222,3 εκατ. ευρώ τη χρήση του 2007, παρουσίασε η ΔΕΗ το έτος 2008.

Όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση της εταιρείας τη ζημιά οφείλεται κυρίως στην υποχρέωσή της να αγοράζει δικαιώματα εκπομπών αλλά και στις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι εάν οι τιμές των καυσίμων και των αγορών ενέργειας είχαν παραμείνει στα επίπεδα του 2007 και δεν υπήρχε η επιβάρυνση από το CO2 , τότε η χρήση θα ήταν κερδοφόρος κατά 393,1 εκατ. ευρώ,.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το 2008, το 53% των συνολικών εσόδων δαπανήθηκε σε εισαγόμενα καύσιμα, αγορές ενέργειας και δικαιώματα εκπομπών CO2. Το αντίστοιχο μέγεθος το 2007 ήταν 41%. Οι δαπάνες για καύσιμα και αγορές ενέργειας για την κάλυψη της ζήτησης, καθώς και η δαπάνη για αγορά δικαιωμάτων εκπομπών CO2, αυξήθηκαν κατά 921 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2007, αύξηση 33,8 %.

Επίσης το 2008, απαξιώθηκε πλήρως η συμμετοχή της ΔΕΗ στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ, εταιρεία παραγωγής νικελίου. Αυτό είχε σαν συνέπεια την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του Ομίλου κατά 22,5 εκατ. ευρώ (το 2007 τα αντίστοιχα αποτελέσματα είχαν ενισχυθεί κατά 13,3 εκατ. ευρώ) ,της δε Μητρικής κατά 30,8 εκατ. ευρώ ( έναντι ζημίας 6,2 εκατ. ευρώ το 2007 ).

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα της ΔΕΗ στο εν λόγω διάστημα ανήλθαν στα 5,82 δισ. ευρώ, από 5,15 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς, καταγράφοντας αύξηση 13%.

Παράλληλα τα EBITDA ανήλθαν σε 343,6 εκατ. ευρώ, έναντι 818,7 εκατ. ευρώ το 2007, σημαντικά μειωμένα κατά 58% και ανήλθαν σε 475,1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα της ΔΕΗ στο εν λόγω διάστημα ανήλθαν στα 5,82 δισ. ευρώ, από 5,15 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς, καταγράφοντας αύξηση 13%.

Σε δήλωση του ο Π. Αθανασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ τόνισε ότι η επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ το 2008, συνέβαλε στο να αναδειχθούν, εντός και εκτός της εταιρίας, οι αδυναμίες και τα τρωτά σημεία τόσο του εταιρικού μοντέλου της ΔΕΗ, όσο και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού.

"Οι ζημίες του έτους 2008, ήταν το αποτέλεσμα των πρωτοφανών αυξήσεων των τιμών των καυσίμων και των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και της νέας δαπάνης για εκπομπές CO2. Είναι λοιπόν φανερό ότι τα κέρδη της ΔΕΗ είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εκτεθειμένα στη διακύμανση των τιμών των καυσίμων, της ενέργειας, και του CO2", τόνισε ο κ. Αθανασόπουλο.

Να αποδοθούν ευθύνες ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

"Θα έχετε ακούσει πολλές φορές απ' το βήμα αυτό να λέμε ότι η ΔΕΗ πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Σήμερα, έχουμε μία ανακοίνωση ζημιών 306 εκατ. ευρώ. Θα θυμίσω σε όλους ότι παραδώσαμε τη ΔΕΗ με κέρδη της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Σήμερα, έχει ζημιές 300 και άνω εκατ. ευρώ. Και αυτό σε μία χρονιά όπου ο καταναλωτής είδε αυξήσεις στο ρεύμα.

Ουδείς θα απολογηθεί γι' αυτό; Και θα συνεχίσουμε να έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία μας λέει ότι έχει νοικοκυρέψει τις ΔΕΚΟ; Όταν έχουμε τέτοιου είδους ζημιές;", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπκωνσταντ
Read more...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ..



Την αποκάλυψη με τα γαλάζια βύσματα την αφιερώνουμε στους γονείς των παιδιών που σκοτώνονται στις σκοπιές και στα στρατευμένα παιδιά που υπηρετούν στα σύνορα της χώρας.
pressmme

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Η ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ)...








Read more...

"ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ", ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Ο βουλευτης του Συνασπισμου αποκαλεσε τις μαθητικες παρελασεις ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ!!!Ο Περικλής Κοροβέσης, "ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!"Ολα ειναι φασιστικα,δηλαδη η λεξη πατριδα δεν υπαρχει στο νεο λεξικο.
Αν δεν σου αρεσει η παρελαση και η πατριδα σου στο καλο και παρε μαζι σου ολους τους ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ πατριωτες!!!Κριμα που εισαι απο το ιστορικο Αργοστολι...Κοψε φατσα βγαλε συμπερασμα.Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Roland Barthes και παρακολούθησε μαθήματα με τον Ρierre Vidal Naquet στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί χούντας.

Read more...

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή...


Σημειώστε το...
Σε ισχύ τίθεται τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 29ης Μαρτίου, η θερινή ώρα. Έτσι, στις 03.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, στις 04.00.
Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2009), εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιαν. 2001.
Read more...
Αθώοι Παναγόπουλος και εναερίτες
http://www.palo.gr

Αθώοι Παναγόπουλος και εναερίτες



Αθωώθηκαν από Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, και οι δύο εναερίτες της ΔΕΗ που κατηγορούνταν ότι στις 12/12/2007 ανέβηκαν και κάλυψαν κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας στη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Βασιλίσσης Σοφίας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ.

Οι δύο εναερίτες της ΔΕΗ ήταν κατηγορούμενοι για διακεκριμένη φθορά αντικειμένου κοινής ωφέλειας και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι η πράξη τους είχε συμβολικό χαρακτήρα και πως η κάμερα δεν ήταν σε λειτουργία και δεν είχαν σκοπό να προξενήσουν φθορές.

Ήθελαν, όπως είπαν, να διαμαρτυρηθούν μόνο για τη χρήση των καμερών.

Απαλλακτική ήταν και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία τόνισε ότι οι κάμερες μέχρι τις 24/12/2007 ήταν αποκλειστικά για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και η συγκεκριμένη, στην οποία δεν προκλήθηκε ζημία, δεν λειτουργούσε.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι βουλευτές Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου και Ντίνος Ρόβλιας


Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Πρωινών, Οικονομικών, Αθλητικών 24-3-2009

ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ










ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ





































Σε λίγο και οι υπόλοιπες
http://kafeneio-gr.blogspot.com/


Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών,

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ













Read more...

ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ...


Η πιο σοβαρή και αξιόπιστη δημοσκόπηση σε παγκόσμιο επίπεδο από την zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου...
Read more...

Αρχισαν οι γεωτρησεις πετρελαιου στο Β.Πρινο

http://my-greek.blogspot.com
Τα πετρέλαια τoυ Πρίvoυ, στηv θαλάσσια περιoχή μεταξύ Καβάλας και Θάσoυ, έπειτα από πoλλά χρόvια στηv αφάvεια, επαvέρχovται στo πρoσκήvιo μετά τηv πρόσφατη δραστηριότητα εξόρυξης με τηv χρήση εvός vέoυ πλωτoύ τρυπαvιoύ.Με τov τρόπo αυτό, αvαζωπυρώvεται (ξαvά) η συζήτηση για τα απoθέματα πoυ κρύβει τo Βόρειo Αιγαίo και αυτό διότι αv και η πoσότητα πoυ φιλoδoξoύv vα εξoρύξoυv oι επεvδυτές δεv είvαι μεγάλη- περί τα 5.000 βαρέλια ημερησίως για φέτoς και 10.000 από τo 2010- είvαι πoλλαπλάσια από τα 1.300 πoυ παράγει σήμερα τo κoίτασμα.
Η πρώτη γεώτρηση, πoυ άρχισε τo περασμέvo Σάββατo, γίvεται στo κoίτασμα τoυ βόρειoυ Πρίvoυ (τo έvα από τα τρία στηv περιoχή) και εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει μέχρι 3.000 βαρέλια τηv ημέρα σε πρώτη φάση. Εξελίσσεται σε βάθoς 2.100 μέτρωv, χάρη σε έvα γεωτρύπαvo τελευταίας τεχvoλoγίας, τo Εnergy Εxerter, πoυ έφτασε στov κόλπo της Καβάλας ύστερα από ταξίδι τριώv μηvώv πρoερχόμεvo από τη Voρβηγία. Τo γεωτρύπαvo, τύπoυ jack up, είvαι τo μεγαλύτερo και ισχυρότερo πoυ έχει χρησιμoπoιηθεί στηv Ελλάδα από τη δεκαετία τoυ 1980, όταv διεvεργήθηκαv oι πρώτες γεωτρήσεις στov κόλπo της Καβάλας. Εχει ύψoς 112 και είvαι σχεδιασμέvo vα λειτoυργεί oλόκληρo τov χρόvo, αvεξαρτήτως καιρικώv συvθηκώv, σε βάθη θάλασσας μέχρι 91,4 μέτρα, και vα πραγματoπoιεί γεωτρήσεις σε βάθη έως και 7.500 μέτρα.Τo εv λόγω κoίτασμα έχει απoδώσει μέχρι σήμερα περίπoυ 2,5 εκατoμμύρια βαρέλια και σύμφωvα με εκτιμήσεις, μπoρεί vα πρoσφέρει ακόμα 3 εκατoμμύρια βαρέλια. Τα πρώτα απoτελέσματα θα γvωστoπoιηθoύv σε 45-50 ημέρες και αμέσως μετά θα αρχίσει μια δεύτερη γεώτρηση στo αvεκμετάλλευτo μέχρι σήμερα κoίτασμα με την προσωρινή ονομασία «Ε», για τo oπoίo oι επεvδυτές τρέφoυv ελπίδες ότι «περιέχει» 20 εκατoμμύρια βαρέλια, έvα 30%- 40% τωv oπoίωv είvαι απoλήψιμα. Στo vέo αυτό πεδίo πovτάρoυv, όμως, oι επεvδυτές για vα πετύχoυv παραγωγή 10.000 βαρελιώv τηv ημέρα.Τo «Ε» αvακαλύφθηκε μόλις τo 2004 από τoυς πρoηγoύμεvoυς ιδιoκτήτες της Κavala Oil, τoυς Βρεταvoύς της Regal Ρetroleum, πoυ ωστόσo δεv πρoχώρησαv σε περαιτέρω έρευvα, αφoύ πρoτίμησαv vα στραφoύv στα κοιτάσματα της Καλλιράχης Θάσου, γεώτρηση όμως πoυ γρήγoρα απoδείχθηκε φιάσκo. Η τρίτη γεώτρηση αφορά τo γvωστότερo από όλα τα κoιτάσματα της Καβάλας, αυτό τoυ Πρίvoυ, πoυ από τo 1981 μέχρι σήμερα έχει δώσει 110 εκατ. βαρέλια πoλύ περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις- αλλά oι επεvδυτές φιλoδoξoύv ότι με τη χρήση vέωv τεχvικώv είvαι σε θέση vα πρoσφέρει 5 εκατ. επιπλέov.Στη χρυσή τoυ περίoδo 1981-1985, τo κoίτασμα τoυ Πρίvoυ είχε φτάσει vα δίvει μέχρι και 26.000 βαρέλια ημερησίως, καλύπτovτας τα 10% τωv ετησίωv αvαγκώv της χώρας (10 εκατ. βαρέλια αργό πετρέλαιo). Ωστόσο σταδιακά, από τo 1987 και μετά, η παραγωγή άρχισε vα υπoχωρεί και όταv τo 1999 τo ξέvo κovσόρτιoυμ, με επικεφαλής τηv καvαδική εταιρεία Denison πoυ είχε τηv εκμετάλλευσή τoυ- απoφάσισε vα λύσει τη σύμβασή τoυ με τo Ελληvικό Δημόσιo, είχε πέσει σε πoλύ χαμηλά επίπεδα.Τo γεγovός αυτό, σε συvδυασμό με τηv τότε βoυτιά της τιμής τoυ πετρελαίoυ στα 20 δoλάρια, κατέστησε τηv επέvδυση αvτιoικovoμική. Τo αξιoσημείωτo είvαι ότι σύμφωvα με τις εκτιμήσεις, τo μεγαλύτερo μέρoς τωv κoιτασμάτωv βρίσκεται σε voτιoαvατoλική κατεύθυvση, στηv περιoχή τoυ Μπάμπoυρα. Η συγκεκριμέvη περιoχή είχε «απεvεργoπoιηθεί» μετά τηv ελληvoτoυρκική κρίση τoυ 1987, και oι δυo χώρες είχαv συμφωvήσει vα μηv πρoχωρήσoυv σε έρευvες για πετρέλαιo στηv περιoχή τoυ Μπάμπoυρα.

Read more...

Read more...

Στο καλό...



Read more...

ΠΡΩΙΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΓΙΑΝΝΑΣ - ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛ!...

http://diethneskafeneio.blogspot.com
Η είδηση ακούγεται απίστευτη, αλλά δεν είναι. Είναι πέρα για πέρα αληθινή. Στις 10.30 το πρωί η λιμουζίνα της Γιάννας Αγγελοπούλου σταμάτησε στον Δ.Ο.Λ. και ο οδηγός της πάρκαρε στο γκαράζ της πίσω εισόδου για να μην γίνει από κανέναν αντιληπτός. Η Γιάννα Αγγελοπούλου, οδηγήθηκε αμέσως στον έκτο όροφο και συναντήθηκε με τον Στ. Ψυχάρη, με τον οποίον είχαν να πουν καλημέρα από το 2006. Στην συνάντηση μπήκαν κάποια στιγμή και ο νομικοί του Δ.Ο.Λ. Η συζήτηση αφορούσε εξαγορές, συγχωνεύσεις ΜΜΕ και γενικά τρόπους συνεργασίας των δυο πλευρών.
Με δεδομένη την ρευστότητα που έχει η πλευρά Αγγελοπούλου μετά την πώληση και των 17 πλοίων του Θ. Αγγελόπουλου και τις υψηλές δανειακές υποχρεώσεις το επιχειρηματικό πάντρεμα των δυο ανοίγει πολλές και εναλλακτικές σχέσεις συνεργασίας.
Θα μπορούσαν να συμβούν από τα πιο πιθανά μέχρι πιο απίθανα σενάρια. Από την είσοδο της Γιάννας Αγγελοπούλου στον ΔΟΛ, μέχρι την είσοδο του ΔΟΛ στον Ελεύθερο Τύπο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν η Γιάννα Αγγελοπούλου εξακολουθεί να ενδιαφέρεται ακόμα για τον έλεγχο του Μεγάρου Μουσικής.
Read more...

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ απο την ΣΕΚΑΠ!...

http://diethneskafeneio.blogspot.com/

Ο πρόεδρός της, φίλος του συμβούλου του πρωθυπουργού Αγγέλου, και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ...
Αποκάλυψη του nonews-News.
Η ΣΕΚΑΠ όπως δείχνει και το site της, κάνει εξαγωγές τσιγάρων σε πολλές βαλκανικές χώρες, την Αίγυπτο και Ιταλία. Μόνο που σε κάποιες γειτονικές χώρες όπως την Βουλγαρία, οι εξαγωγές είναι εικονικές. Τα φορτηγά μπαίνουν στη Βουλγαρία και ξαναγυρνάνε χωρίς στα πακέτα να υπάρχει η σφραγισμένη ταινία της εφορίας, και τα τσιγάρα (εκατομμύρια πακέτα) καταλήγουν να πουλιούνται λαθραία, σε χώρες με υψηλούς δασμούς όπως στη Γερμανία. Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο, ίσως το μεγαλύτερο μετά το Βατοπέδι. Ο εμπορικός αντιπρόσωπος μάλιστα της ΣΕΚΑΠ, ξέρετε ποιος είναι?
Ένα άτομο (Α.Κ. τα αρχικά του)που έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά!...
Το λαθρεμπόριο έγινε αντιληπτό στην Γερμανία. Ήδη η ΙΝΤΕΡΠΟΛ έχει...
στείλει και σχετικό σήμα. Ο πρόεδρος της εταιρείας Ν.Παππάς, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Είναι φίλος και μιλάει καθημερινά με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού τον κύριο Αγγέλου.
Μετά το σήμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Ελληνικές διωκτικές αρχές (ΥΠΕΕ). Μέχρι στιγμής κρατούσαν την υπόθεση με τα δόντια κρυφή, γιατί όπως καταλαβαίνετε η δημοσιοποίησή της θα προκαλέσει σεισμό, αναταραχή, και νέα μεγάλα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Θα επανέλθουμε με νεώτερα στοιχεία...

Read more...