Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σπυρόπουλος: στους 22.000 οι μαϊμού συνταξιούχοι


ό:  22.000  ϊύ ύ
Τo 10% των 4,5 εκατ. ασφαλισμένων στο ΙΚΑ δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος σημειώνοντας πως οι παραβατικές συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ανέρχονται στις 22 χιλιάδες.


Ανέφερε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει διασταύρωση για τις συντάξεις με το υπουργείο Εργασίας με το σύστημα Αριάδνη και δε θα χρειαστούν άλλες απογραφές από το Ίδρυμα.

Ο κ. Σπυρόπουλος διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, πως οι μειωμένες συντάξεις οφείλονται αποκλειστικά στη φορολόγηση 5%.

Read more...

Δύο νέες λίστες-φωτιά



"Πλούσια κοιτάσματα μαύρου χρήματος" σε τέσσερις λήστες, από τις οποίες η μία αγνοήθηκε προκλητικά από το 2007, με καταθέτες στο εξωτερικό και ιδιοκτήτες ακινήτων και σκαφών αναψυχής έρχονται τώρα στο φως.
Μάλιστα, η λεγόμενη λίστα Λιχτενστάιν πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα.
Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Α. Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών.
Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε σιγή ασυρμάτου ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.
Συνολικά στις λίστες με τις καταθέσεις σε Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο, τα ακίνητα στο Λονδίνο και τα σκάφη αναψυχής με έδρα την Ολλανδία περιλαμβάνονται 5.200 φορολογούμενοι που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή.
Την ίδια ώρα για 25.500 από τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 και για άλλους 1000 από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις για απόκρυψη εισοδήματος.
Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις έξι λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Read more...

ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΥ, ΣΥΔΑΣΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Σε βάθος έλεγχο από το 1994 έως σήμερα στα οικονομικά των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα...
πορίσματα των ελέγχων για την πενταετία 2007 -2011 που δημοσιοποιεί την Παρασκευή η εφημερίδα Καθημερινή. Στα πορίσματα αποτυπώνονται αδιαφάνεια στις συναλλαγές και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, τη σχετική εντολή έχει δώσει ο πρωθυπουργός. Βούληση της κυβέρνησης, προσθέτει στην ανακοίνωση του, είναι η κατάργηση της παράλογης αυτής χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τα πορίσματα, δαπάνες ταξιδιών πληρώνονταν δύο και τρεις φορές, χωρίς να καταβάλλονται παραστατικά, ενώ ενοικιάζονταν διαμερίσματα για συνδικαλιστές. Τα πορίσματα αφορούν την οικονομική διαχείριση της πενταετίας 2007-2011 και την τύχη των 14 εκ. ευρώ που έλαβαν οι 3 οργανώσεις από τον ΕΛΓΑ. Τα πάντα στην ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν γίνει υπό το πρίσμα διαφάνειας είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρός της Τζανέτος Καραμίχας. Με επιστολή του προς την Καθημερινή ο κ. Καραμίχας κάνει λόγο για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως προς το πόρισμα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΣΕΓΕΣ που διενέργησε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ.

Read more...

Τέσσερις συλλήψεις Νέα επεισόδια ξέσπασαν σε καταυλισμό Ρομά στο Αιτωλικό


Από επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή
Από επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή σε καταυλισμό Ρομά στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ άλλα εννέα άτομα αναζητούνται.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Αιτωλικό, για να αποτρέψουν πιθανή πρόκληση νέων επεισοδίων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 70 κάτοικοι του Αιτωλικού, μερικοί εκ των όποιων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον καταυλισμό των Ρομά.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η ομάδα των ατόμων αυτών προξένησε υλικές ζημιές και έβαλε φωτιά σε τέσσερα οχήματα και έξι άδεια παραπήγματα.

Αφορμή για την επίθεση υπήρξε επεισόδιο που είχε σημειωθεί λίγη ώρα νωρίτερα, μεταξύ δύο κατοίκων και δυο Ρομά του Αιτωλικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας 24χρονος.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Αιτωλικό και είχαν γίνει και πάλι συλλήψεις και τραυματισμοί.

Μάλιστα μετά τα επεισόδια του περασμένου Αυγούστου, ο δήμος Μεσολογγίου είχε προχωρήσει στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων Ρομά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά την οριστική παύση του Π.Ψωμιάδη Νέο περιφερειάρχη εκλέγει το Σάββατο η Κεντρική Μακεδονία


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Εκλογές για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας διεξάγονται σήμερα, Σάββατο, μετά την οριστική παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση με την μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Στις 12 το μεσημέρι μοιράστηκαν τα ψηφοδέλτια και ξεκίνησε η διαδικασία.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε παρέμβασή του, τάχθηκε υπέρ του αδελφού του, Διονύση, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές κατά της ΝΔ.

Ο υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας που πήρε στη συνέχεια το λόγο έριξε τους τόνους.

Το προηγούμενο διάστημα καθήκοντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκτελούσε o Διονύσης Ψωμιάδης αδελφός του έκπτωτου περιφερειάρχη.

Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας αναμένονται νωρίς το απόγευμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Θέλω να αθωωθώ» «Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα» δηλώνει σε συνεργάτες του Γ.Παπακωνσταντίνου


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου   (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Στάση αναμονής τηρεί ο Γ.Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας» δηλώνει σε στενό κύκλο συνομιλητών του, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, προς το παρόν δεν έχει σκοπό να κατονομάσει τον υπαίτιο, αναμένοντας την εξέλιξη της έρευνας.

«Θέλω να αθωωθώ»
«Δεν με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δεν επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ» φέρεται επίσης να δηλώνει σε συνεργάτες του, σύμφωνα το Έθνος της Κυριακής.

«Δεν αντέχει η λογική την αυτοενοχοποίησή μου, ότι δήθεν έβγαλα τρία ονόματα από τη λίστα, αν ήθελα να το κάνω θα έβγαζα δέκα για να μη στοχοποιηθώ» δηλώνει στους συνεργάτες τους, προαναγγέλοντας, παράλληλα, ότι ό,τι έχει να πει αναλυτικά σε πολιτικό, νομικό και ανθρώπινο επίπεδο θα το πει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όταν μάλιστα ερωτάται για το αν τα εισοδήματα των συγγενών του εκτός από νόμιμα-κατά δήλωση της κ.Παπακωνσταντίνου-είναι και φορολογημένα εικάζει πως είναι.

Ο πρώην υπουργός, πάντως, φαίνεται πως προετοιμάζεται και οργανώνεται για την Προανακριτική, όπου με βάσει όσα υποστηρίζει στους συνεργάτες του «θα έρθει στο φως σειρά στοιχείων προς απάντηση σε όλα τα ερωτήματα».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...