Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Απορρίπτει ο Φώτης Κουβέλης τις «κινδυνολογίες για μετεκλογικό χάος»

«Οι πολίτες θα τους τιμωρήσουν»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Οι αρχιτέκτονες του χάους, Σαμαράς και Βενιζέλος, απειλούν και κινδυνολογούν για το χάος που δήθεν θα προκύψει αν δεν ψηφισθούν. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση και θα τους τιμωρήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το νομό νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου το βράδυ θα μιλήσει στο Μεσολόγγι.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Κουβέλης απάντησε -μεταξύ άλλων- στις αναφορές Βενιζέλου για τη στάση του κόμματός του, λέγοντας: «Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει 'άναυδος' από την κυβερνητική πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. Εγώ δεν μένω άναυδος από τις πολιτικές μεταπτώσεις του κ. Βενιζέλου, ούτε από όσα λέει για την προωθούμενη συγκυβέρνησή του με τη ΝΔ. Την αδιέξοδη πολιτική του υπερασπίζεται. Αυτή την πολιτική που έφερε τη χώρα και την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δήλωση Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου για την εξέλιξη του προεκλογικού διαλόγου 22/04/2012

Από τις κοινωνικές παροχές πέρασαν στους νομοτελειακούς εκβιασμούς του εκλογικού σώματος
Για την εξέλιξη του προεκλογικού διαλόγου, ο βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε:
«Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα είναι προβλέψιμα ακόμα και στους προεκλογικούς χειρισμούς τους. Στην αδιέξοδη πολιτική που έχουν δημιουργήσει, αντιτάσσουν μετεκλογικά κοινωνικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων. Αποσιωπούν βεβαίως τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συνυπογράψει και ψηφίσει στο 2ο Μνημόνιο. Επιχειρούν να αποκρύψουν από το λαό, ότι τον Ιούνιο θα γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης, θα απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, θα επιβληθούν νέοι φόροι στα ακίνητα, ενώ θα μειωθούν τα κοινωνικά επιδόματα και θα καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές.
Και προκειμένου να αποτρέψουν τη διαρροή ψηφοφόρων από τα κόμματά τους, θέτουν ευθέως επίπλαστα και εκβιαστικά διλλήματα για την επόμενη μέρα των εκλογών και για το ενδεχόμενο ενός πολυκομματικού και πολυσυλλεκτικού κοινοβουλίου. Παρόλο που έχουν κάνει τα μέγιστα για να ελέγξουν τις δημοσκοπήσεις, συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι με την πτώση του δικομματισμού θα επέλθει και η καταστροφή της χώρα. Προβάλλουν δε, και μια καλοστημένη επικοινωνιακού τύπου αντιπαράθεση για να κρύψουν την προσυμφωνημένη μετεκλογική τους συνεργασία.
Αυτή η κατάφορα χειριστική πολιτική, που φοβάται την ψήφο - απόφαση του ελληνικού λαού, που κατήργησε τον κοινοβουλευτικό διάλογο και διέγραψε τις δημοκρατικές φωνές αντίστασης στην πολιτική της Τρόικας, πρέπει να μπει για πάντα στο παρελθόν.
Εμείς, στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ως διαρκή μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του λαού και όχι ως τεχνική άσκησης εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής καταχρηστικών προνομίων.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε ένα νέο προοδευτικό κυβερνητικό συνασπισμό για:
  • να αντισταθούμε με ισχυρή φωνή ενάντια στο μονόδρομο της ύφεσης και της φτώχειας
  • να εφαρμόσουμε ισχυρές πολιτικές διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη χωρίς φοβικά σύνδρομα και εκβιαστικά διλλήματα
  • να προωθήσουμε αξιόπιστες λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση βασισμένες στην παραγωγική αναδιάρθρωση και την κοινωνική συνοχή, μακριά από τη μονοδιάστατη και αδιέξοδη λογική της μονόπλευρης λιτότητας.  
Η Κοινωνική και Οικονομική Ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να γίνει με Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Εθνική Αξιοπρέπεια».

Read more...

Ο αίρων τις αμαρτίες...




Η συνταγή κλασσική. Στοχευμένη προβολή του ενός. Του αρχηγού, του μπροστάρη, του ειδώλου. Που... σηκώνει τις αμαρτίες και τα πάθη ημέτερα και αλλότρια , προσδοκώντας την ανάσταση του κόμματος και του γένους.
Πλάνα κοντινά με την κάμερα σε αέναη κίνηση γύρω από το πρόσωπο. Αυτός θα μας σώσει!
Ετσι το είδαν οι επικοινωνιολόγοι του ΠΑΣΟΚ. Παρακινδυνευμένο ίσως κατά το γε νυν έχον. Αλλά, σου λένε, αν πιάσει!...


Read more...

Το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση, διαμήνυσε η Αλέκα Παπαρήγα...



Κάλεσμα στην εργατική τάξη, στους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έχουν αποφασίσει να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «να μην κάνουν πίσω, κάτω από... τρομοκρατικά διλήμματα, που θα μεγαλώσουν τις τελευταίες ημέρες» απηύθυνε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών.

Παράλληλα, ζήτησε να μην παραπλανηθούν από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τη συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης γιατί, όπως είπε, όποια κυβέρνηση και αν αναδειχθεί, θα επιδεινώσει την κατάσταση τω εργαζομένων, τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να υποκύψουν σε απατηλά συνθήματα αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Πιστεύουν κάποιοι, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι μπορεί μια κυβέρνηση που θα εμφανιστεί ως προοδευτική και αντιδεξιά να έχει αποτελέσματα. Τους λέμε καθαρά και το υπογράφουμε, πρόσθεσε, ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει, θα οδηγήσει σε επιδείνωση της θέσης της πλειοψηφίας του λαού, γιατί η κρίση θα βαθύνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Επομένως, σημείωσε, ελπίδα υπάρχει μόνο στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους που έχουν αντιπάλους τα μονοπώλια.

Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση του ΚΚΕ για την άρνησή του να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι σημαντική επίδραση σε αυτή την πολιτική, ασκεί και η προηγούμενη αρνητική, όπως τόνισε, εμπειρία του κόμματος την περίοδο 90-92, όταν είχε συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και στη συνέχεια στην οικουμενική κυβέρνηση και στα εσωκομματικά γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπαση.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι παραλίγο να μην υπάρχει το ΚΚΕ, καθώς βρέθηκε στη χειρότερη φάση της ιστορίας του, χειρότερη και από την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού. Τότε, είπε, το Κίνημα βρίσκονταν σε πορεία ανόδου, ενώ την περίοδο 90-92 η κατάσταση ήταν ζοφερή με τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την «αντεπανάσταση», αλλά το ΚΚΕ κατάφερε να κρατηθεί ζωντανό «και σήμερα δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, και ένα τμήμα του κόσμου, ακόμη και μέλη του ΚΚΕ αλλά και άλλοι που αγαπούν το ΚΚΕ, που θέλουν μιά αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Ομως, εξήγησε, αυτό που μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στο κόμμα, είναι να μείνει το ΚΚΕ στον λαό και όχι στην κυβέρνηση. Γιατί, πρόσθεσε, «δεν μπορείς να είσαι στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να κάνεις και αντιπολίτευση, να κάνεις διαδηλώσεις. Και αν αποφασίσεις να φύγεις από την κυβέρνηση, τότε θα κατηγορηθείς ότι έριξες την κυβέρνηση», όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις στην Ευρώπη όπου υπήρξε συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων στην κυβέρνηση.

Διακηρύσσουμε, τόνισε, ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση και θα συνεχίσει τον αγώνα του για λαϊκή εξουσία, αλλά, όπως είπε, τέτοια προοπτική δεν υπάρχει σήμερα.

Μιλώντας για τη σημασία των εκλογών, επισήμανε ότι τα μάτια πολλών είναι στραμένα στην Ελλάδα, γιατί το προηγούμενο διάστημα έγιναν εδώ πολλοί και σημαντικοί αγώνες και ανησυχούν αν θα έχουν μιά σταθερή κυβέρνηση για να συνεχίσει αυτή την πολιτική. Ανησυχούν, υπογράμμισε, γιατί το ΚΚΕ ήταν μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες και άρα η δύναμή του έχει σημασία την επομένη των εκλογών. Αναφερόμενη στη στάση των άλλων κομμάτων, είπε ότι παραπλανούν τον λαό συντηρώντας αυταπάτες και πρόσθεσε ότι αν κάποιος είναι κατά του Μνημονίου, πρέπει να είναι και κατά των μονοπωλίων και κατά της ΕΕ, γιατί ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει.

Υπό το πρίσμα αυτό, είπε η κ. Παπαρήγα, «δεν θέλουμε επαναστάτες στη φράση, αλλά αλλά στην πράξη» και υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στο κίνημα γιατί, όπως τόνισε χαρακτηστικά, «για τον λαό έχει σημασία να έχει μια πολιτική πρωτοπορία μέσα στο Κίνημα. Και το ΚΚΕ είναι πρωτοπορία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΒΟΜΒΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: "ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"


Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει και μετά τις εκλογές ο κ. Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Βενιζέλος τοποθετείται καθαρά επί του «αιτήματός» του να είναι το ΠΑΣΟΚ το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Θέλω να είμαι πράγματι να είμαι ο επικεφαλής ο αρχηγός τους πρώτου κόμματος και αυτός που θα πάρει τη διερευνητική εντολή. Γιατί πιστεύω ότι αυτό θα είναι ο καταλύτης για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια κυβέρνηση η οποία θα έχει και καθαρή προγραμματική βάση και θα μπορέσει να διαμορφώσει την Εθνική Ελλάδος η οποία θα πρέπει να μπει στο γήπεδο για να κάνουμε την οριστική υπέρβαση της κρίσης».

Στο ερώτημα αν ο κ. Παπαδήμος θα είναι και πάλι πρωθυπουργός ο κ. Βενιζέλος απαντά: «Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα. Θα δούμε. Από τις επαφές με τα κόμματα θα προκύψει η μορφή της κυβέρνησης αφού συμφωνηθεί και το κοινό πολιτικό πλαίσιο και εν πάση περιπτώσει αφήστε αυτό να το διαχειριστούμε με έναν τρόπο ο οποίος είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένος και διαφανής.»

Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συμμαχίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει: «Με όσους αν όχι πριν από τις εκλογές, τουλάχιστον μετά- θα αντιληφθούν την ευθύνη τους και θα θελήσουν να συμπράξουν στη διαχείριση της τελευταίας φάσης της κρίσης.

Την πρόσκληση την απευθύνω δημόσια διότι ο καθένας πηγαίνει και οχυρώνεται πίσω από μια απόρριψη οποιασδήποτε συνεργασίας. Το μόνο κόμμα που μιλάει στην πραγματικότητα για μια ρεαλιστική συμμαχία υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και προοδευτικών μεταρρυθμισμένων είναι το ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία, οι δε άλλες πολιτικές δυνάμεις, παλαιότερες και καινούργιες, ειλικρινά δεν βλέπω από τη δημόσια συμπεριφορά τους ποιο είναι το κυβερνητικό σχήμα το οποίο προτείνουν.»

Τέλος, σε ότι αφορά στις σχέσεις του με τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου και την εκτίμηση ότι τηρεί αποστάσεις από τον ίδιο και τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει:

«Οι προσωπικές μας σχέσεις με τον κ. Παπανδρέου είναι πάρα πολύ καλές. Πολιτικά αγωνιζόμαστε για το καλό της πατρίδας και το καλό της παράταξης η οποία υπάρχει χάριν της πατρίδας. Αλλά όταν κάνουμε μια αποτίμηση πεπραγμένων με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον νομίζω ότι πρέπει να είμαστε απολύτως ειλικρινείς , δίκαιο και ρεαλιστές.»apospasma.gr

Read more...

Σαμαράς: "Για αυτό κατεβαίνω στην Μαγνησία"


Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε τον λόγο για τον οποίο θα πολιτευτεί στην Μαγνησία


Εκτός από την Μεσσηνία, ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος και στην Μαγνησία. Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να είναι υποψήφιος στον συγκριμένο Νομό τους εξήγησε στην ομιλία του στο Ζάππειο.
Το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος Νομός είναι από εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανεργία στην χώρα, ήταν το στοιχείο που έκανε τον Αντώνη Σαμαρά να θέσει εκεί υποψηφιότητα, στέλνοντας μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να σταματήσει να διώχνει τα παιδιά της εκτός Ελλάδος.parapolitika.gr

Read more...

Η αγκαλιά του... Καραμανλή




    Στο τέλος της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέβηκε από το βήμα και χαιρέτισε θερμά τον Κώστα Καραμανλή που τον αγκάλιασε.

Read more...

Σαμαράς: ΦΠΑ 5%, 9% και 19% και ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 32% για τους πολίτες

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ από το Ζάππειο

 

 
"Πιστεύουμε στην Ελλάδα και στις δυνατότητές και έχουμε σχέδιο, και αυτή είναι η διαφορά μας από τους άλλους" είπε ο κ Σαμαρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Ζάππειο.  “Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα για να διασώσουμε την δημοκρατία μας, και όταν λέμε όλα εννούμε όλα και το μοντέλο παραγωγής και το σύστημα διακυβέρνησης” συνε΄χεισε ο κ. Σαμαράς και εξαπάλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς

“Μέχρι τώρα ξοδεύαμε δανεικά και χρεώναμε τα παιδιά μας, παράγαμε όλο και λιγότερα και καταναλώναμε όλο και περισσότερα. Αυτό πρέπει να αλλάξει.Η δημοκρατία μας έχει πρόβλημα, τα δικαιώματα των πολλών καταπατώνται απο τα προνόμια των λίγων, οι κομματικοί στρατοί παλεύουν εναντίον του ιδιωτικού τομέα, οι συντεχνίες συντρίβουν εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν από την αγορά. Η Ελλάδα έχει πλούτο, ο φυσικός πλούτος, ο ορυκτός τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και το δαιμόνιο του Έλληνα αν τα αξιοποιήσουμε στις διεθνείς αγορές θα έχουμε ανάπτυξη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προνανήγγειλε ότι την επόμενη Πέμπτη θα παρουσίασει το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης.

Η μεγαλύτερη αποτυχία της μεταπολίτευσης είναι ότι οδήγησε στην χρεοκοπία μία χώρα με τεράστιο πλούτο είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και στον πλούτο της".

"Από την αρχή τους είπαμε να μηνκάνουν οριζόντιες περικοπές, τους είπαμε να μην κάνουν αυξήσεις φόρων. Είχαμε το θάρρος και τσακωθήκαμε με τους εταίρους μας, όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε την σύμβαση και πάλι επιμέναμε και τους το λέγαμε ότι η συνταγή της ύφεσης ήταν λάθος" ανάφερε χαρακτηριστικα΄.

Ο ίδιος εξήγηγειλε τέσσερα νομοσχέδια μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες διακυβέρνησης με επίκεντρο στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, την πειρκοπή δαπανών και την ανάπτυξη. Τόνισε ότι θα αποκατασταθούν οι μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις και στα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξουν έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση των νέων τυχερών παιχνιδιών που θα υπερκαλύψουν τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Επιπλέον, σε σχέση με τους δανειολήπτες, τόνισε ότι δεν πρόκειται στο εξής η δόση να ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος, ενώ όσοι έχουν πρόβλημα θα μειώνουν μόνο τόκους. Εξήγγειλε δε φορολογικές διευκολύνσεις των επόμενων ετών για τους μικροομολογιούχους που υπέστησαν κούρεμα των οικονομιών τους.

Επανέλαβε δε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Σαμαράς ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε μείωση στον 13ο και στον 14ο μισθό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι "αποδεχόμαστε το στόχο μείωσης του χρέους και του ελλείμματος, αλλά αυτός πρέπει να γίνει μέσα από ανάπτυξη και πειρκοπές της κρατικής σπατάλης" . Τόνισε ότι τα δίκτυα και οι υποδομές θα παραμείνουν στα χέρια του Δημοσίου, ενώ διωτικοποιείται η λειτουργία τους, με έμφαση στους σιδηροδρόμους και τις συγκοινωνίες με αξιοποίηση της περιουσίας του.

Εξήγγειλε, παράλληλα, άμεσες αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι θα δώσει έμφαση στην απεμπλοκή των κοινοτικών κονδυλίων σε συνεργασία με φορείς όπως τα επιμελητήρια και τόνισε ότι με πιέσεις της ΝΔ μπήκε στο νέο Μνημόνιο δέσμευση του Δημοσίου για αποπληρωμή 4 δισ. από τα 7 που χρωστά το Δημόσιο στους ιδιώτες.

"Πρέπει να τερματιστεί η αριστερή αντίληψη για τον επιχειρηματία, ο επιχειρηματίας είναι μέρος της κοινωνίας και φίλος του λαού, πρέπει να τον βοηθούμε να κρατά τον υπάλληλο και να παίρνει κι άλλους" τόνισε, εξαγγέλοντας Μείωση φορολογικών συντελεστών στο 15% για τις επιχειρήσεις.


Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε με νόημα ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. "Πρέπει να αναπνεύσει η μεσαία τάξη που συντρίβεται από φόρους. Η Ελλάδα είναι χώρα νοικοκυραίων, μην το ξεχνάμε", είπε με έμφαση

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα δρομολογηθεί η επιδότηση με 2% για 10 χρόνια στα στεγαστικά δάνεια για την 1η κατοικία, ενώ θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ - "το χαράτσι του κ. Βενιζέλου που έφερε ζημιές και στην ίδια τη ΔΕΗ", όπως είπε - με την καθιέρωση ενιαίου φόρου για την ακίνητη πειρουσία, όπως το ΕΤΑΚ.

Επίσης, θα υπάρξει οριστική ρύθμιση για τα αυθαίρετα. ενώ θα δοθούν διευκολύνσεις φορολογικές σε όσους ξένους παραμένουν επί μακρόν στην Ελλάδα και διευκολύνσεις για βίζα σε Ρωσία και Κίνα

Ακόμη ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ότι θα δοθεί φορολογική αμνήστευση για όσους επιστρέψουν καταθέσεις από το εξωτερικό και τόνισε ότι σταδιακά θα καθιερωθούν τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 5%, 9% και 19% και ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 32% για τους πολίτες.protothema.gr

Read more...

Βενιζέλος: "Κι ο Θωμάς πίστεψε όταν ένιωσε ότι έχει απέναντί του αληθινό λόγο"...



Ο Σαμαράς είναι εγκλωβισμένος τραγικά στη λογική της κομματικής αυτοδυναμίας και της δικής του πρωθυπουργίας...
Ανήμερα της γιορτής του άπιστου Θωμά, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε στην αρχή της ομιλίας του ότι "κι ο Θωμάς πίστεψε όταν ένιωσε ότι έχει απέναντί του αληθινό λόγο".

Επίθεση γι’ άλλη μια φορά στον... πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του από την Κοζάνη, λέγοντας πως είναι «εγκλωβισμένος τραγικά στη λογική της κομματικής αυτοδυναμίας και της δικής του πρωθυπουργίας, την οποία θεωρεί ότι του τη χρωστά το έθνος και η ιστορία... Ένας κομματικός εγωισμός, θυμίζει παλιές εποχές, εκτός τόπου και χρόνου και δεν συμβιβάζεται με τις νέες συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας».

Όμως και κατά των αριστερών δυνάμεων μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας: «Μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη λύση;..., Να λέμε και να μην κάνουμε τίποτα, να μην διαμορφώνουμε συνθήκες να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν;»

Όσον αφορά στους αναποφάσιστους, δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: "Περιμένουν αναποφάσιστοι, να ακούσουν, δεν πάνε αλλού, ανήκουν στη δημοκρατική παράταξη, αυτοί θα δώσουν την πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ".

Σχετικά με το λάθος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «Λάθος μας ότι αναλάβαμε ένα φορτίο που θα έπρεπε να είναι φορτίο όλων των πολιτικών δυνάμεων, να σηκώσουμε όλοι μαζί τον σταυρό του μαρτυρίου».


Read more...

Τον έβαλαν στο ψυγείο



Οριστικά χωρίς τον Γ. Παπανδρέου από τον ο οποίο ο Ευ. Βενιζέλος έχει ζητήσει να μην εμφανιστεί κατά κανένα τρόπο στην προεκλογική περίοδο, θα κυλήσουν οι δύο εβδομάδες έως την Κυριακή των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ.
Όπως γράφει ο «Τύπος της Κυριακής», σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2004, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε ενταχθεί κανονικά στον εκλογικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, η Ιπποκράτους αποφάσισε να κρύψει από το εκλογικό σώμα τον Γιώργο Παπανδρέου με το 92% της κοινής γνώμης να τον έχει απορρίψει, ενώ πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα ο Ευ. Βενιζέλος θα ανεβάσει τους τόνους κατά του προκατόχου του, ώστε οι αποστάσεις που λαμβάνει από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου να γίνουν περισσότερο διακριτές.enikos.gr

Read more...

«Μεγάλη αλλά απαραίτητη» η μείωση στον κατώτατο μισθό λέει ο γγ του ΟΟΣΑ

Τάσσεται υπέρ της εσωτερικής υποτίμησης


Ο Ανχέλ Γκουρία
Ο Ανχέλ Γκουρία   (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα είναι παρά πολύ μεγάλη αλλά απαραίτητη ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα την ανταγωνιστικότητα της, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Ο Μεξικάνος επικεφαλής του Οργανισμού παραδέχεται ότι «αν περάσεις από τα 751 στα 586 ευρώ η μείωση του μισθού είναι πάρα πολύ μεγάλη.

» Το ερώτημα είναι αν έχουν παρατηρηθεί ανάλογες μειώσεις στο σύνολο της οικονομίας ή μόνο σε αυτό το ενδεικτικό μέγεθος».

Προσθέτει ότι από την πλευρά του ΟΟΣΑ, «έχουμε παρατηρήσει σημαντικές μειώσεις και πρέπει να δηλώσω ότι αυτές οι περικοπές στους ονομαστικούς μισθούς είναι μέρος της απαραίτητης προσαρμογής και ότι θα βοηθήσουν στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι μειώσεις πρέπει να διαχυθούν στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο στον κατώτατο μισθό που χαρακτηρίζει ενδεικτικός μέγεθος, τασσόμενος υπέρ της εσωτερικής υποτίμησης.

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις παραγόντων διεθνών οργανισμών, όπως του ΔΝΤ, για τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Γκουρία επισημαίνει ότι εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την αναμέτρηση στη χώρα αλλά αυτό «δεν σημαίνει ότι προσπαθούμε να παρέμβουμε ή να επηρεάσουμε με οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνέτευξη τύπου του προέδρου της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη στην Κοζάνη, 21 Απριλίου 2012

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, Χάρης Καστανίδης στην Κοζάνη:
http://www.kozan.gr/news.php?extend.21354

Read more...

Άνω, κάτω και πλαγίως η Αριστερά

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ



Άνω, κάτω και πλαγίως η Αριστερά
Βρισκόμαστε μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές με το πολιτικό σκηνικό να είναι πιο ρευστό από ποτέ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αυτοδυναμία θα είναι όνειρο… εαρινής νυχτός για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που τα κόμματα της Αριστεράς βλέπουν τα ποσοστά τους σε ανοδική τροχιά.



Η εκλογική άνοδος της Αριστεράς δίνει τροφή σε συζητήσεις για συνεργασίες οι οποίες όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη θα πληθαίνουν, με το ζήτημα να βρίσκεται ψηλά, κυρίως στην προεκλογική ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ . Άλλωστε ένας από τους βασικούς άξονες στις τελευταίες ομιλίες του  Αλέξη Τσιπρα είναι η ρητορική περί δημιουργίας  «νέου Συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς», καλώντας έτσι σε όλους τους τόνους ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ σε μετεκλογική συνεργασία.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί από την πολιτική του μνημονίου ευνοεί  την τακτική των συνεργασιών, τόσο με άλλα κόμματα όσο και με ανεξάρτητους βουλευτές, στην κατεύθυνση ενός αντιμνημονιακού μετώπου που θα σταθεί απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ένταξη των Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σοφίας Σακοράφα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αλλά και το… έντονο φλερτ με το Άρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά, το οποίο όμως δεν κατέληξε σε «πολιτικό» γάμο.

Σταθερά αρνητικό το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ από τη μεριά του, έχει λάβει σαφέστατα αρνητική θέση απέναντι στα… κελεύσματα της Κουμουνδούρου, θέση  η  οποία δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια, αφού στον Περισσό θεωρούν ότι οι διαφορές τόσο σε επίπεδο ιδεολογίας όσο και σε επίπεδο στρατηγικής είναι αξεπέραστο εμπόδιο για μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στελέχη του ΚΚΕ σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα για συνεργασία εκτιμούν ότι είναι μία  απόπειρα να «ψαρέψει σε θολά νερά» πριν τις εκλογές,  και τη χαρακτηρίζουν το λιγότερο «τυχοδιωκτική». Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές,  εάν το ΚΚΕ συμφωνούσε σε μια μετεκλογική συνεργασία, «θα ακυρωνόταν ολόκληρη η στρατηγική» του κόμματος .

Αλλά και  η γγ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα δεν πήρε στα σοβαρά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησε αρνητικά – με εμφατικό μάλιστα τρόπο- εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου: «Είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία δυο κομμάτων με θέσεις που δεν εφάπτονται πουθενά; Τρελαθήκαμε; Από τη μια θα συνεργαζόμαστε και από την άλλη θα τον καταγγέλλουμε; Ή αυτός θα πρέπει να έρθει στις θέσεις μας που δεν του το ζητάμε ή εμείς πρέπει να πάμε στις δικές του. Δεν έχουμε τίποτα το κοινό, τρυγάει ψήφους, παίζει με τον πόνο του λαού».

Η… αινιγματική ΔΗΜΑΡ 

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη. Τους τελευταίους μήνες η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο προσκήνιο, τα ποσοστά της είναι σε άνοδο, ενώ πολλά στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ έχουν βρει πολιτική στέγη στο κόμμα.

Οι προσχωρήσεις αυτές ναι μεν κατέδειξαν τη διάθεση του Φώτη Κουβέλη για συνεργασίες, αλλά από… τα δεξιά του, ενώ έφεραν και πολιτικούς κλυδωνισμούς, με την αποχώρηση της Άννας Φιλίνη, κατηγορώντας το κόμμα για δεξιά στροφή.

Ο  Φώτης Κουβέλης, απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία, μιλά  ωστόσο για «την κυβερνώσα Αριστερά» και δηλώνει πως η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα την επόμενη ημέρα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας. 

Και από τη στιγμή που ο κ. Κουβέλης απορρίπτει τις προτάσεις Τσίπρα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις.

Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης
http://newpost.gr

Read more...

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Άκη...



Φέρεται μπλεγμένος σε άλλες δύο off-shore εταιρίες...

Δεν έχουν τέλος τα επιβαρυντικά στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την οικογένειά του.

Η ... «Καθημερινή της Κυριακής» σε σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι έχουν εντοπιστεί δύο ακόμη offshore εταιρείες με έδρα τη Λιβερία, που φαίνεται πως σχετίζονται με τον πρώην υπουργό.

Ήδη υπάρχουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για να εντοπιστούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών και οι λογαριασμοί τους και να διερευνηθεί εάν αυτές έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε Ελλάδα ή Εξωτερικό.

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία προκύπτουν και για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, στην κατοχή της οποία έχουν βρεθεί και άλλα ακίνητα.

newsbeast.gr


Read more...

Δείτε πώς αυγάτισε η περιουσία του Βενιζέλου μέσα σε 13 χρόνια...


Από το "alfavita"
1996: 3 γραφεία, 1 εξοχικό, 2 οικόπεδα, περίπου 130.000 ευρώ καταθέσεις και εισόδημα 55.000 ευρώ.
Ο υπουργός δικαιοσύνης έχει ένα...
γραφείο και ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, και ένα... αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική καθώς και ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά. Από κοινού με τη σύζυγό του έχουν 12 εκατομμύρια δρχ. 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και 2.000 γαλλικά φράγκα.
Η σύζυγος του κ. Βενιζέλου έχει δύο γραφεία και μία εξοχική κατοικία και σε κοινό λογαριασμό με την κόρη της 6,5 εκατομμύρια δρχ. και 142.000 γερμανικά μάρκα. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εισόδημα 18.788.190 δρχ.
2009: 17 ακίνητα, 2,7 εκ ευρώ καταθέσεις, 130.000 μετοχές και εισόδημα 106.000 αυτός και 74.000 η σύζυγος
Ο κ Βενιζέλος λοιπόν δήλωσε το 2009 βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ. ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος. ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.
ΥΓ. Βέβαια τα εύσημα εκτός από τον Μπένυ που είχε καλό δάσκαλο τον Άκη, πρέπει να αποδοθούν και στη σύζυγο που χωρίς εισόδημα το 1996 και με 74.000 ψωροχιλιάρικα το 2009 κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια να αποταμιεύσει 2,5 εκ ευρώ. Πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν αυτή στη θέση του Υπ. Οικονομικών.
*dienekis480
loutrakiblog.blogspot.com
http://www.volos247.eu
 

Read more...