Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τσιρώνης: Δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές...



Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η...
ακύρωση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά μόνο ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο. 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση επιμέρους τεχνικές αδειοδοτήσεις που αφορούν πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές.

Στην πρώτη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη με τους δημοσιογράφους έγινε γνωστό πως εντός των ημερών θα επισημοποιηθεί η ανάκληση σειράς αδειών για την επένδυση κατασκευής της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές ώστε να εξακριβωθεί πως η καναδική Eldorado Gold τηρεί όσα προβλέπονται στις σχετικές αδειοδοτήσεις. Ετσι όσες εργασίες συνδέονται με τις άδειες που θα επανελεγχθούν θα σταματήσουν. Το υπουργείο στέλνει και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος στις Σκουριές για να πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους στα έργα του καναδικού ομίλου.

Ο κ. Τσιρώνης επανέλαβε πως το υπουργείο στηρίζει την υγιή επιχειρηματική πρωτοβουλία, ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στις ελεγκτικές υπηρεσίες. Για την υπόθεση του Ελληνικού, η υλοποίηση της οποίας περνάει μέσα από τις υπηρεσίες του υπουργείου καθώς θα κληθεί να αποφασίσει για σειρά θεμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε πως πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές μελέτες. Όταν κάποιος κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση καλείται να καταθέσει μελέτες για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις, τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. αν η αγορά της Αττικής «σηκώνει» νέες ξενοδοχειακές κλίνες χωρίς να απαξιωθεί το υφιστάμενο δυναμικό ή τι θα συμβεί στα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές γύρω από το Ελληνικό) είπε ο κ. Τσιρώνης.

Πηγή: Euro2day.gr, capital.gr

thepressproject.gr

Read more...

Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία, 17 μεγαλοκαταθετών...



Τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) κατά τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε μεγαλοκαταθέτες δείχνουν να αποδίδουν καρπούς. Ο ...
οικονομικός εισαγγελέας, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 17 φυσικών προσώπων.

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:

- Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών -φυσικών προσώπων- περιόδου 2000-2012, έχουν εκδοθεί 49 εισαγγελικές παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή (CD) προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.

- Για τις υποθέσεις αυτές έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.

- Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997.

Read more...

Πρωην στελεχος του ΣΔΟΕ: «Ο Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να γνωρίζει ...




...αν υπήρχαν παράνομα εισοδήματα».
-Τι κατέθεσε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργου Οικονομικών...
Την άποψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τα εισοδήματα, δηλωθέντα, ή μη, των συγγενικών του προσώπων, εξέφρασε καταθέτοντας ο... 
Παν. Μαντούβαλος, πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Γ. Μπόμπολης (αναπληρωτής πάρεδρος): «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι πήρε ένα CD από τη Γαλλία. Τη στιγμή που διέγραψε τα τρία αρχεία, μπορεί να γνώριζε το ποσό που φέρεται ότι δεν δηλώθηκε από τους συγγενείς τους».

Μάρτυρας: «Δεν θα ήταν δυνατόν να το γνωρίζει. Αν δεν είχε συνεννοηθεί με τα ξαδέλφια του, δεν θα μπορούσε να έχει γνώση από τέτοιες λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην έκθεση του ΣΔΟΕ δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι, καθώς κρίθηκε ότι υποβλήθησαν τελευταία στιγμή.

Ο συνήγορος Τ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε στο μάρτυρα, πως αν δεν οριστικοποιηθεί ο φόρος, τότε η ζημιά που φέρεται να έχει επέλθει, είναι στον αέρα.

Ο μάρτυρας απόρησε για το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί το πρόστιμο για τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Πρόεδρος: Αν καταλήξουν οι υπηρεσίες ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, τότε τί συμβαίνει;

Μάρτυρας: Τότε δεν συντρέχει αδίκημα για τα πρόσωπα αυτά.

Τι κατέθεσε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Παπακωνσταντίνου

Στην κατάθεση της η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Παπακωνσταντίνου περιέγραψε, πως, στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 της τηλεφώνησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και της είπε "ότι περίμενε έναν εμπιστευτικό φάκελο από την πρεσβεία μας στην Γαλλία, και ότι ήθελε να παραδοθεί στα χέρια μου".

Η κυρια Χατζή επεσήμανε οτι ο φάκελος που έφτασε στο υπουργείο εκείνο το βράδυ δεν πρωτοκολλήθηκε. «Είχα εντολή να τον παραδώσω στα χέρια του χωρίς καν να τον ανοίξω» είπε και συμπλήρωσε πως "οταν επέστρεψε ο κ. Παπακωνσταντίνου μου είπε ότι είναι στοιχεία που περιμένω για λογαριασμούς στο εξωτερικό. Δεν μου είπε αν είναι έγγραφα ή CD ή κάτι άλλο".

Αναφερόμενη σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα, είπε οτι ο υπουργός ανακοίνωσε σε όλους ότι έλαβε φάκελο από τη Γαλλία που περιείχε στοιχεία καταθετών στην Ελβετία.

Πρόεδρος: Την περαιτέρω τύχη του τη μάθατε; Επειδή ο ίδιος υποστηρίζει ότι έδωσε το φάκελο σε υπάλληλο αλλά δεν ενθυμάται σε ποιόν. Ποιο ήταν το κοντινότερο πρόσωπο γα να το δώσει.

Μάρτυρας: Όχι δεν την ξέρω. Είχε πολλούς κοντινούς συνεργάτες. Είχε πλήθος συνεργατών και υπαλλήλων.

Πρόεδρος: Ήταν σύνηθες να λαμβάνει ο υπουργός έτσι στοιχεία. Συνωμοτικά; Σαν πολιτικό θρίλερ... Ήρθε κάποιος βράδυ να δώσει ένα φάκελο στα χέρια του υπουργού...

Μάρτυρας: Μου ζήτησε ο υπάλληλος να υπογράψω την παραλαβή και κράτησε ο ίδιος την απόδειξη. Αυτή ήταν η πρακτική... 

Πρόεδρος: Τις επόμενες ημέρες ξέρετε αν έδωσε κάπου το περιεχόμενο; Σε άλλο συνεργάτη του;


Μάρτυρας: Αυτό δεν το γνωρίζω. Όλα παραδίδονται στην γραμματεία του υπουργού. Επρόκειτο για εμπιστευτικό φάκελο, που τους άνοιγε ο ίδιος και τους έβγαζε στο χώρο της γραμματείας του που πήγαινε στο πρωτόκολλο.

πηγη newsbeast.gr

Read more...

O Τσίπρας προκαλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με το Μνημόνιο


newego_LARGE_t_1101_54091051
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ στην σημερινή συνεδρίαση και δεν θύμιζε σε τίποτε τις πρώτες πανηγυρικές συνεδριάσεις της Κ.Ο.
Μεγάλη μερίδα των βουλευτών εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τη «λίστα Βαρουφάκη» ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν τους αρμόδιους υπουργούς και ζητούσαν εξηγήσεις για τις «γκρίζες» ζώνες της συμφωνίας των Βρυξελλών. Η συνδρίαση συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές άσκησαν μεν κριτική αλλά δεν σημειώθηκαν «επεισόδια».
Κατά τη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές, διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για επί μέρους θέματα -κυρίως για εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων- και έγινε εκτενής συζήτηση μέσα σε επικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με τις πηγές. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, σημείωσε: «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε, ή διαφωνείτε, κι αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε, θέλω να το πει εδώ».
Γκρίνια υπήρχε, έντονος προβληματισμός επίσης, όμως, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος προσπάθησαν να κατευνάσουν τις όποιες αντιδράσεις: «Προχωράμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, ας μην μείνουμε στη συμφωνία», ήταν η κουβέντα που ακούστηκε περισσότερο. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ουσιαστικά ένα… μασάζ στους βουλευτές ώστε να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις που θα πληγώσουν μια κυβέρνηση που έχει μόλις ένα μήνα ζωής. Προσπάθησαν να επουλώσουν τις πληγές που αφήνει η ασάφεια των μέτρων που προβλέπει η «λίστα Βαρουφάκη».
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επισήμανε: «Το συμπέρασμα είναι ότι η διπλωματία μας απέδωσε στη σύνοδο κορυφής και τα Γιούρογκρουπ και στην ουσία την κρίση την απεύχονται και οι εταίροι μας. Η συμφωνία μάς δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και χρειάζεται αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο. Η ρίξη δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση, σκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και τον λαό».
Από την πλευρά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, άσκησε κριτική σχετικά με το ότι δεν υπήρχε -όπως σημείωσε- ενημέρωση-συζήτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης πριν τη διεξαγωγή των Γιούρογκρουπ, καθώς επίσης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: ότι «Αυτά που λέω, τα λέω για να δούμε πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Για τα επόμενα βήματα».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε: «Στην ουσία, αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα, είναι να καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και από εδώ και πέρα θα κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητά μας στη διακυβέρνηση και αυτό είναι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το επόμενο διάστημα».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Εξεταστική για το μνημόνιο θα ζητήσουν οι ΑΝΕΛ...



Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου στη βουλή...
Την απόφαση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" να επιδιώξουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο, γνωστοποίησε ο Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Ο...
  Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές για τις εξελίξεις σε σχέση με το Eurogroup, ενώ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είπε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης διαπραγματεύτηκε υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες. Και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά η Γερμανία μπήκε στην άκρη.


Συνάντηση θα έχουν Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος, το μεσημέρι στη βουλη. 
Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκο-Μακεδονικο Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Τσίπρας και Καμμένος θα συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σημειώνεται ότι επίκεινται οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων...

Read more...

«Είμαι αθώος, δε θέλω φωτογραφίες»...


crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Άρχισε το πρωί, στο Ειδικό Δικαστήριο, η δίκη τού πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, καθώς φέρεται να διέγραψε, από τη «λίστα Λαγκάρντ», τρία ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία αφορούσαν σε συγγενικά του πρόσωπα.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι...
κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες», δήλωσε ο πρώην υπουργός, στον πρόεδρο του Δικαστηρίου, Νικόλαο Πάσσο.

Η διαδικασία άρχισε με την κατάθεση τού πρώτου μάρτυρα, από το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, που παραδέχθηκε, σε ερωτήσεις του συνηγόρου τού Παπακωνσταντίνου, οτι υπάρχουν νέα στοιχεία και γίνεται επανέλεγχος.

Ο πρόεδρος κ. Πάσσος παρατήρησε στους μάρτυρες Δημήτρη Μασίνα και Παναγιώτη Μαντούβαλο του ΣΔΟΕ ότι ήταν μικρή η προθεσμία που δόθηκε στους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου για να δικαιολογήσουν τα εισοδήματα της λίστας.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, προτάθηκε επιπλέον η κλήτευση του σημερινού υπουργού Επικρατείας κατά της διαφθοράς Παν. Νικολούδη. Μετά από πρόταση της εισαγγελέως, Ξένης Δημητρίου, καλούνται ως μάρτυρες οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, Ιωάννης Διώτης και Στέλιος Στασινόπουλος.

Ο Τάκης Βασιλακόπουλος, συνήγορος τού Παπακωνσταντίνου, ζήτησε από το Δικαστήριο να τοποθετηθεί οθόνη, για να εμφανισθεί η «λίστα Λαγκάρντ», και ο πρόεδρος επιφυλάχθηκε. Από αύριο η συνεδρίαση τού Δικαστηρίου θα αρχίζει στις 3μμ.

Στο ακροατήριο βρίσκεται και η μητέρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μπήκε από την είσοδο του γκαράζ διότι δεν ήθελε πλάνα, και μέσα στο δικαστήριο ζήτησε να φύγουν οι φωτογράφοι.

Read more...

Η Nomura αποκαλύπτει σε έκθεση της γιατί θα αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα πιθανά σενάρια


Nomura_1530086b
Oι αναλυτές του ιαπωνικού οίκου Nomura σχολιάζουν τα μετέπειτα βήματα και τις δυσκολίες που αναμένεται να συναντήσει στο μέλλον η ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή την χθεσινή έγκριση που έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στις προτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον οίκο, οι προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί πρώτον να παραμείνει η χώρα εντός Ευρωζώνης και δεύτερον την ανάγκη να παραμείνει το ίδιο το κόμμα της Αριστεράς ενωμένο.
Ωστόσο, οι αναλυτές της Nomura προειδοποιούν πως παρά το γεγονός πως η έγκριση των προτάσεων αποτελεί αναμφίβολα ένα θετικό γεγονός, η πολύ σημαντική φάση της εφαρμογής και η περαιτέρω διευκρίνηση των προθέσεών της είναι και το πιο δύσκολο μέρος προκειμένου να εγκριθεί η παράταση.
Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει επίσης το αίτημα παράτασης για έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάτι που αποτελεί την πρώτη δοκιμασία για την κυβέρνηση μετά την πρώτη στροφή που έκανε το κόμμα. Οι αναλυτές τονίζουν πως υπάρχουν ήδη φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερή πλατφόρμα που διαφώνησαν με την τακτική που ακολουθεί το κόμμα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.
Τέλος, οι αναλυτές του ιαπωνικού οίκου σπεύδουν να υπογραμμίσουν για ακόμα μία φορά πως η σημερινή κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να τερματίσει την αξιολόγηση με επιτυχία αφού θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ τεσσάρων επιλογών.
Αυτά είναι:
1) ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας
2) πρόωρες εκλογές
3) ένα δημοψήφισμα σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου και την συμμετοχή στην Ευρωζώνη
4) μια νέα σύγκρουση κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων όταν θα πάρουν την αξιολόγηση στα σοβαρά.
Τα πρώτα σημάδια από την στροφή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έχουν αυξήσει την πιθανότητα μιας αλλαγής στη σύνθεση του συνασπισμού κατά τη διάρκεια μιας νέας συμφωνίας ή σε περίπτωση πρόωρων εκλογών ή ενός δημοψηφίσματος.
Παρ ‘όλα αυτά, οι πιο γενναίοι συμβιβασμοί θα ζητηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ στο εγγύς μέλλον, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά ομολόγων θα συνεχιστεί.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Απογοητεύθηκε μέχρι και η Λεπεν : O ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε ολοκληρωτικά σε Γερμανία και ΕΕ


lepen
Μπορεί τον περασμένο μήνα να εξέφραζε την επιθυμία της να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα, ωστόσο, τώρα που η ευχή της έγινε πραγματικότητα, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λε Πεν, ασκεί έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσα από την ιστοσελίδα της την Τετάρτη, η κυρία Λε Πεν κάνει λόγο για «ευρωδικτατορία» και αναφέρεται εκτενώς στο ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους της.
«Από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η νέα ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με μια επιλογή: να μείνει στα δεσμά του ευρώ και να προδώσει τις υποσχέσεις που έδωσε ενάντια της λιτότητας ή να εγκαταλείψει το ευρώ για να κάνει πραγματικά μια αλλαγή πολιτικής», αναφέρει και προσθέτει ότι η επιλογή αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν μέσω έντονων συζητήσεων για το ευρώ και τα μέτρα λιτότητας, εξηγώντας πως το Εθνικό Μέτωπο ήθελε να υπάρξει πραγματική αλλαγή στην Ελλάδα.
Η Μαρίν Λε Πεν υπογραμμίζει πως «η συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε το ευρώ και κατά συνέπεια να αθετήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις», τονίζει ότι «η συνθηκολόγηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η υποταγή στη Γερμανία είναι ολοκληρωτική» και σημειώνει ότι σύντομα θα πέσει κατά πολύ η δημοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Σούπερ Λίγκα: Αναστέλλονται οι αγώνες του Σαββατοκύριακου


anas
Την αναστολή των αγώνων της Super League του Σαββατοκύριακου 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο, ιδίως μετά τα επεισόδια της Κυριακής στο παιγνίδι ΠΑΟ-Ολυμπιακός και τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής της Super League «ζοφερό».
Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κοντονής είπε πως η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη.
«Απόφαση του πρωθυπουργού είναι να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που προσβάλλουν όλους», είπε απευθυνόμενος προς όλους όσοι εμπλέκονται και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και ότι «δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όλα όσα είχε εξαγγείλει».
«Επιχειρησιακά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε χρόνια είναι αδιανόητο να τα ανεχθούμε γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμοί και κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στο χώρο του αθλητισμού», δήλωσε, προσθέτοντας πως έχει εισηγήσεις από την Αστυνομία για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου -όπως είπε- «από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό», υπογραμμίζοντας πως «διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα».
«Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ξέρει τι σημαίνει για τον οπαδό μιας ομάδας βλέπει κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε σήμερα με τη διοίκηση της ΕΠΟ, της Super League και της Football League ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Τους τόνισα ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο».
Ο κ. Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Μαρτίου, εφ’ όσον στη σύσκεψη των εμπλεκομένων με την συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας κριθεί ότι δεν είναι δυνατή η επανάληψη των πρωταθλημάτων.
«Αν υπάρχει η ίδια κατάσταση δεν θα γίνουν αγώνες ούτε τη μεθεπόμενη Κυριακή», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα του να υλοποιηθούν όσα συζήτησε με τις διοργανώτριες αρχές.
«Να ξέρουν οι πάντες και κυρίως οι φίλαθλοι ότι η κυβέρνηση, όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τη βια», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ενισχύσουμε το νομοθετικό πλαίσιο με αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που θα λύνουν το πρόβλημα μια δια παντός».
Τέλος, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε πως χρειάζεται η ενεργητική συμπαράσταση όσων διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα του, ότι όλοι οι παράγοντες να έννουν όσα έχουν δηλώσει.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Σακελλαρίδης: Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί...



...όχι επειδή είναι ένα πείσμα μας. Aπλά επειδή είναι ο πιο άδικος φόρος (BINTEO)...
«Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα είναι εδώ, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί», δηλωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου (STAR).
«Θα δούμε ξανά τη...
φορολογία των φυσικών προσώπων με τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και πιο δίκαιη για τα φυσικά πρόσωπα. Σε αυτό εντάσσονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να γίνει πιο δίκαιο το σύστημα. Και εκεί προφανώς μπαίνει το ζήτημα του αφορολόγητου για τα φυσικά πρόσωπα, μπαίνει και το ζήτημα της αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ, με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να μείνει ο ΕΝΦΙΑ στη ζωή μας. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, όχι επειδή είναι ένα πείσμα μας, ένα καπρίτσιο της ελληνικής κυβέρνησης, απλά επειδή είναι ο πιο άδικος φόρος, ο οποίος έχει επιβληθεί ποτέ στην ελληνική κοινωνία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε πως «θα πρέπει να περάσει και να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «Αν κάποιος, όπως ακούστηκε χθες και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, του θυμίζει το email του κ.Χαρδούβελη, μάλλον ή δεν έχει διαβάσει αυτή τη λίστα ή δεν έχει διαβάσει το email του κ.Χαρδούβελη».

Δείτε τα βίντεο:

«Το μνημόνιο ήταν ένα ασφυκτικό πλαίσιο πολιτικής. Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Αυτό έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση. Το πλαίσιο του μνημονίουήδη έχει αρχίσει να γίνεται παρελθόν» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σακελλαρίδης. 

«Αυτό που έχουμε πει ότι θα κάνουμε με το δημόσιο και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο αυτής της λίστας μεταρρυθμίσεων, είναι να καταστήσουμε το δημόσιο αποτελεσματικό» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι «σκοπός και πρόθεσή μας είναι να καταβληθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Read more...

Δεσμεύσεις ζητά ο Ντράγκι...



Δείτε το έγγραφο...
Επιστολή με θέμα τη λίστα Βαρουφάκη απέστειλε προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο...
Ντράγκι τονίζει ότι η ελληνική λίστα μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.  Ωστόσο, επισημαίνει ότι  "οι δεσμεύσεις  που περιγράφονται από τις αρχέςδιαφέρουν απότις υφιστάμενες δεσμεύσειςτου προγράμματος σε ορισμένους τομείς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, σημειώνει, "θα πρέπει να εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, εάν τα μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά από τις αρχές αντικατασταθούν με μέτρα ίσης ή καλύτερης ποιότητας όσον αφορά την επίτευξη των στόχων του προγράμματος".  
Αναλυτικά η επιστολή στα ελληνικά:

Αγαπητέ Γερούν,

Τα στελέχη μου εξέτασαν την λίστα των μέτρων που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές χθες το βράδυ. 
Η αρχική μας εντύπωση είναι ότι το έγγραφο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων και υπό αυτή την έννοια, είναι αρκετά περιεκτικό ώστε να αποτελέσει ένα αποδεκτό σημείο αφετηρίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Ωστόσο, όπως αναμενόταν, δεν ήταν δυνατό για τις αρχές να επεξεργαστούν συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις που μπορούν να εκτιμηθούν από τα θεσμικά όργανα σε σχέση με την ανάπτυξη, τα δημόσια οικονομικά και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου, αυτό είναι κατανοητό.

Υποθέτω ότι είναι σαφές ότι η βάση για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, καθώς επίσης και για οποιεσδήποτε μελλοντικές ρυθμίσεις, θα είναι οι υπάρχουσες δεσμεύσεις κατά το τρέχον Μνημόνιο Συνεννόησης και το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο αυτό οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι οι δεσμεύσεις που περιγράφονται από τις αρχές διαφέρουν από τις υφιστάμενες δεσμεύσεις του προγράμματος σε ορισμένους τομείς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, εάν τα μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά από τις αρχές αντικατασταθούν με μέτρα ίσης ή καλύτερης ποιότητας όσον αφορά την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. 

Θα ήθελα, επίσης, να απευθύνω ξανά έκκληση στις ελληνικές αρχές να δράσουν γρήγορα για να σταθεροποιήσουν την κουλτούρα πληρωμών και να απόσχουν από κάθε μονομερή δράση που θα είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. 

Read more...

Το email Χαρδούβελη ήταν ρεσιτάλ υποταγής...



Συνέντευξη Γιάνη Βαρουφάκη, στον Νίκο Χατζηνικολάου (ΗΧΗΤΙΚΟ)...
Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον reafm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και να μειωθούν συντάξεις και μισθοί. «Η απάντηση είναι...
και στα τρία “όχι”», είπε. 

Ειδικότερα στην ερώτηση αν η επιστολή προς τους δανειστές περιλαμβάνει απολύσεις στο δημόσιο και μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Η απάντηση και στα τρία ερωτήματα είναι “όχι”. Σε καμία των περιπτώσεων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Το e-mail Χαρδούβελη περιελάμβανε όλα αυτά τα οποία είπατε. Ακόμη και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτή η ακύρωση των υφεσιακών μέτρων είναι κάτι που πετύχαμε αυτές τις ημέρες μετά από ουσιαστικά αρνησικυρία που ασκήσαμε σε δύο Eurogroup. Στο τρίτο Eurogroup υπήρξε μία συμφωνία ένα, αν θέλετε μορατόριουμ. Η δική τους μεριά δεν θα επιβάλλει αυτά τα μέτρα, το e-mail Χαρδούβελη καταργείται και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε κάθε περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο 2015», χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε τοποθετείται αυτή η αλλαγή.

Σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο στόχος του 3% που θα ήταν "καταστροφικός" για την οικονομία δεν συζητείται πλέον. "Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από 1,5%", δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκινήσουν άμεσα.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας μετά την παρέλευση της τετράμηνης παράτασης ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε – και το πετύχαμε ήταν μία μεγάλη επιτυχία- να δημιουργηθεί μία τετράμηνη γέφυρα στη διάρκεια της οποίας πετυχαίνουμε την ακύρωση των υφεσιακών μέτρων και την εκπόνηση ενός δικού μας μεταρρυθμιστικού προγράμματος το οποίο να μπορεί η ελληνική κοινωνία να το σηκώσει. Ετσι ώστε μέσα σε αυτό το 4μηνο να διαπραγματευτούμε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ υμών και των εταίρων μας».

 Aκούστε ΕΔΩ το Ηχητικό...
πηγη real.gr

Read more...

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας...


Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας που μένουν ακάλυπτες
... που μένουν ακάλυπτες...
Ούτε ένα ευρώ δεν περιμένει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο δίμηνο από τους δανειστές, η οποία θα πρέπει να καλύψει μόνη της τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, που...
δεν είναι και λίγες, και να περιμένει την αξιολόγηση στα τέλη Απριλίου από τους τρεις θεσμούς (δηλαδή τους εκπροσώπους των δανειστών) για να ελπίζει ότι θα λάβει από τα χρήματα της τελευταίας δόσης ύψους 7,2 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα, στο θέμα κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών κινείται σε αχαρτογράφητη περιοχή.

Μόνο τον Μάρτιο η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπο  να αποπληρώσει συνολικές υποχρεώσεις 2,496 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, οι υποχρεώσεις για τον Μάρτιο αφορούν:

- Την αποπληρωμή δανείων συνολικού ύψους 1,59 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, εκ των οποίων 1,416 δισ. ευρώ αφορούν την αποπληρωμή κεφαλαίου και 0,174 δισ. ευρώ την αποπληρωμή τόκων.
- Την αποπληρωμή των ομολόγων που δεν υπήχθησαν στο PSI , ύψους 80 εκατ. ευρώ, την 01/03/2015.
- Την αποπληρωμή τόκων ύψους 674 εκατ. ευρώ.
- Την αποπληρωμή άλλων υποχρεώσεων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Εκτός από αυτές τις υποχρεώσεις το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου που λήγουν την περίοδο αυτή.

Τα έντοκα που πρέπει να πληρωθούν τον Μάρτιο είναι:

02/03/2015 ΕΓ εξάμηνης διάρκειας ύψους 1,137 δισ. ευρώ.

10/03/2015 ΕΓ τρίμηνης διάρκειας ύψους 1,600 δισ. ευρώ.

17/03/2015 ΕΓ τρίμηνης διάρκειας ύψους 1,300 δισ. ευρώ.

Δηλαδή έντοκα περίπου 4 δισ. ευρώ. Παραμένει άγνωστο αν οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν αυτά τα έντοκα στο σύνολο τους. 

Τον Απρίλιο, αντίστοιχα, οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 0,8 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν και έντοκα 1,1 δισ. ευρώ.

πηγη newsbeast.gr

Read more...