Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Π.Τσακλόγλου νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )
Αθήνα
Ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναλαμβάνει πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Τσακλόγλου ήταν μέχρι τον προηγούμενο Νοέμβριο επικεφαλής της Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.

Ο νέος επικεφαλής του ΣΟΕ έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και M.A. in Economics και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Warwick.

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητικός Εταίρος, Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Warwick, Bristol, Charles (Prague) και στο London School of Economics.

Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων την περίοδο 2002-2004, του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005) και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-02).

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα και δίκτυα και είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Review of Income and Wealth και Journal of Economic Inequality.

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα Οικονομικής Ανισότητας, Φτώχειας, Κοινωνικού Αποκλεισμού, Οικονομικών Αποδόσεων της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Να μην προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιου πλούτου κάλεσε την κυβέρνηση ο Α.Τσίπρας...



«Το δεύτερο έγκλημα μετά το Μνημόνιο»
Να μην προχωρήσει «και μάλιστα ελαφρά τη καρδία» στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απόφαση να «εκποιηθεί» η ΕΒΖ έναντι του «ευτελούς» τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που -όπως είπε- μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στη Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκατ. ευρώ.

«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά στενά τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, αλλά χιλιάδες αγρότες, παραγωγούς ζαχαρότευτλων, που θα μείνουν φυσικά χωρίς κύκλο εργασιών, κυρίως όμως αφορά το μέλλον και τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, κύριος πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η γεωργική, η αγροτική οικονομία», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και τόνισε ότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη, «ιδιαίτερα σε συνθήκες φαστ- τρακ και πίεσης, αποτέλεσαν πηγές διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων».

«Προειδοποίησε» δε την κυβέρνηση ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο εδώ, την ώρα μάλιστα που η ελληνική οικονομία στενάζει και ασφυκτιά» και σημείωσε ότι «θα διεκδικήσουμε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να έχει ελπίδα και προοπτική, να μη σβήσουν με τις επιλογές τους τελείως την ελπίδα, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο "διαλύουμε, απαξιώνουμε, ξεπουλάμε" για τον δημόσιο τομέα, που μας οδήγησε και μας οδηγεί στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Χριστόδουλος Βαρκάκης ανέφερε ότι η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας που κάνουν ως εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τόνισε ότι «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο πρόεδρός του, είναι πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ήδη το έχουν πολύ ψηλά»...
NEA


Read more...

Πολιτικός με 100 κιλά χρυσού!...



Οι πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι εδώ και τρείς, περίπου μήνες, στελέχη του ΣΔΟΕ, στην έρευνα που διεξάγουν για 500 πολιτικά πρόσωπα και ιδιαίτερα για πολιτικά πρόσωπα που είναι αναμεμειγμένα στην "αμαρτωλή" υπόθεση της Siemens, έπεσαν πάνω σε μεγάλο "λαυράκι".
Εντόπισαν... 
πρωτοκλασάτο πολιτικό πρόσωπο να έχει στην κατοχή του 100 κιλά χρυσό! Σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε «περεταίρω μυστική έρευνα».

Το πολιτικό αυτό πρόσωπο που έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές με μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού, αναστατώθηκε και έκρινε ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου έπρεπε οπωσδήποτε να επανεκλεγεί για να διατηρήσει τη βουλευτική ασυλία.

Συνεργάστηκε με άλλο κόμμα και εξελέγη βουλευτής ωστόσο το κόμμα δεν αξιοποίησε πουθενά το εν λόγω μεγάλο πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «έγιναν προσπάθειες για να ταφεί το θέμα», αλλά τα στελέχη του ΣΔΟΕ είναι ανένδοτα και συνεχίζουν την έρευνα.

Διευκρινίζουμε ότι οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Έπεται η συνέχεια...

Πηγή: spirospero.gr


Read more...

Παρατείνεται η αναστολή καταβολης δόσεων δανείων σε άνεργους πελάτες του ΤΤ

Έως τις 30 Απριλίου 2013

Η ρύθμιση προβλέπει έως 12 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα καταναλωτικά δάνεια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου

Η ρύθμιση προβλέπει έως 12 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα καταναλωτικά δάνεια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου   (Φωτογραφία:  Fosphotos )
Παράταση έως τις 30 Απριλίου 2013 λαμβάνει το πρόγραμμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «Προστατεύω τους Ανέργους» το οποίο αφορά σε αναστολή της καταβολής δόσεων δανείων σε υφιστάμενους πελάτες της Τράπεζας που είναι άνεργοι.

Η ρύθμιση δανείου προβλέπει έως 12 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα καταναλωτικά δάνεια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.

Επίσης προβλέπει έως 24 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια, με δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου έως 5 έτη.

Μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, το δάνειο θα εκτοκίζεται με το συμβατικό επιτόκιο. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται ακόμα και στην περίπτωση που ο ένας από τους συνδικαιούχους του δανείου είναι άνεργος.

Εάν κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές (μέχρι 89 ημέρες) προσφέρονται στον πελάτη οι παρακάτω επιλογές:

  • άμεση καταβολή αυτών
  • καταβολή αυτών σε ισόποσες πληρωμές κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος
  • καταβολή μόνο τόκων (που δημιουργήθηκαν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές) σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος χωρίς ο πελάτης να καταβάλλει τόκους υπερημερίας
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Καρφια" Πάγκαλου κατά Βενιζέλου...



Με ειρωνική διάθεση, ο Θ. Πάγκαλος έκανε το δικό του σχόλιο, μέσω TWITTER, για την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Δείτε τι έγραψε:...



Πολλοί αναρωτιόνται αν θα πάω ή όχι στη συνδιάσκεψη που ακούγεται οτι θα συγκαλέσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι τώρα στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ εκαλούντο συγκεκριμένα πρόσωπα ή κατηγορίες προσώπων.
Επειδή και άλλοι που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής καμία πρόσκληση θα έχουν την ίδια απορία, μήπως μπορεί να μας κάνει τη χάρη ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι περί αυτόν να μας πουν, έχουν κληθεί οι πρώην Βουλευτές και τα πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που προσφάτως διαλύθηκε με απόφασή του;


Read more...

Αυξάνονται τα περιστατικά παραμέλησης παιδιών λόγω οικονομικής κρίσης

Στοιχεία από το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Από τη συνέντευξη Τύπου του συλλόγου
Από τη συνέντευξη Τύπου του συλλόγου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Αύξηση παρουσιάζουν λόγω της οικονομικής κρίσης τα περιστατικά παραμέλησης και σωματικής, σεξουαλικής ή ψυχολογικής βίας στα παιδιά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 (ως τις 15 Ιουνίου) οι κλήσεις που έλαβε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα παιδιών αυξήθηκαν κατά 44% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (33.232 κλήσεις έναντι 18.601 πέρυσι).

Οι κλήσεις αφορούσαν σε θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, παιδιά σε κίνδυνο, συμβουλευτική παιδιών/ γονέων, πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα που αφορούν σε παιδιά και αιτήματα φιλοξενίας παιδιών. Στην τελευταία περίπτωση οι κλήσεις αυξήθηκαν κατά 60% το πρώτο εξάμηνο του 2012 (4.755) σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011 (1.873).

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ετοιμάζεται να λειτουργήσει δύο νέα σπίτια για 60 παιδιά που κινδυνεύουν. Το ένα στο Αίγιο θα φιλοξενήσει 40 παιδιά και το δεύτερο στο Αγρίνιο θα λειτουργεί για 20 παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Ημερήσιας Φροντίδας.

Όπως επισήμανε ο κ.Γιαννόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, ήδη λειτουργούν συνολικά 11 σπίτια που φιλοξενούν 284 παιδιά, αλλά δεν επαρκούν. Λόγω έλλειψης χώρων το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αρνηθεί τη φιλοξενία σε 231 παιδιά κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2012.

«Η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, η υπολειτουργία ή παύση λειτουργίας ιδρυμάτων, η αύξηση των καταγγελιών και η έλλειψη κατάλληλων και εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας καταδικάζουν παιδιά κακοποιημένα και παραμελημένα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζουν ή να παραμένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία παίδων» παρατήρησε.

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τη λειτουργία των δύο νέων σπιτιών του «Χαμόγελου του Παιδιού» μπορούν να στέλνουν μήνυμα από κινητό στο 54020 γράφοντας τη λέξη «ΧΑΜΟΓΕΛΟ» ή «XAMOGELO» (χρέωση 2,46 ευρώ ανά μήνυμα) ή να παίρνουν τηλέφωνο από σταθερό και κινητό στο 14545 (χρέωση από σταθερό 2,28 ευρώ ανά κλήση και από κινητό 2,46 ευρώ ανά κλήση).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Άρχισε η σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου Οι εκπρόσωποι των «τριών» γράφουν τις προγραμματικές

 

Το κείμενο της συμφωνίας των τριών κομμάτων στο οποίο θα βασιστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης συζητούν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι της ΝΔ κ. Χρύσανθος ΛΑζαρίδης, του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης και της Δημ. Αρ. κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εκτεταμένες τηλεφωνικές συζητήσεις των τριών αρχηγών που διαμόρφωσαν το πλαίσιο της συμφωνίας.

Στο κείμενο περιλαμβάνεται η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων μεταξύ των οποίων και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το παραγωγικό κομμάτι της ΔΕΗ και οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια και αεροδρόμια. Επίσης το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών, μέτρα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, κίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων. Το κείμενο θα περιλαμβάνει ακόμη μέτρα κατά της διαφθοράς, πόθεν έσχες για τους πολιτικούς που διετέλεσαν σε υπουργικές θέσεις από το 1974, περιορισμός των προνομίων των βουλευτών, μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Οι τρεις έχουν συμφωνήσει να αρνηθούν απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών αλλά δεν θα αγγίξουν το θέμα της επαναφοράς της μετενέργειας. Λεπτές διατυπώσεις θα χρειαστούν στο θέμα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας όπου έχουν γίνει βήματα προσέγγισης μεταξύ των τριών.protothema.gr

Read more...

Τι είπαν Βρούτσης-Ράιχενμπαχ



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε τέσσερις βασικές προτεραιότητες, οι οποίες είναι οι εξής:

Οι προτεραιότητες που τέθηκαν είναι οι εξής:
Ηλεκτρονικό σύστημα εθνικού μητρώου ασφάλισης
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Ομογενοποίηση του λογισμικού των ασφαλιστικών ταμείων
Αναμόρφωση του συστήματος πιστοποίησης της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών

"Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ως πολιτική ηγεσία πάντα με την συνδρομή και των εργαζομένων για να ικανοποιήσουμε και να επιτευχθούν και οι στόχοι που θέτουν οι δεσμεύσεις της χώρας, αλλά και οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν", τόνισε ο κ. Βρούτσης".

Read more...

Nέο σωματίδιο «σαν το Χιγκς» ανακαλύφθηκε στο CERN [infographic]

Ανακούφιση για το Καθιερωμένο Μοντέλο


Τμήμα του ανιχνευτή ATLAS
Τμήμα του ανιχνευτή ATLAS   (Φωτογραφία:  CERN )
Γενεύη
Χρειάστηκε να περιμένουμε μισό αιώνα μέχρι να κατασκευαστεί το γιγάντιο μηχάνημα που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις. Την Τετάρτη, όμως, ερευνητές του CERN ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαίωνε ότι γνωρίζουμε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.

Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτό θα συνέβαινε όσο ζω και θα ζητήσω από την οικογένειά μου να βάλει μια σαμπάνια στο ψυγείο
Οι υπεύθυνοι του CMS και του ATLAS, των δύο πειραμάτων που διεξάγονται για τον εντοπισμό του Χιγκς, ανακοίνωσαν ότι το επίπεδο βεβαιότητας που πέτυχαν αντιστοιχεί σε ανακάλυψη νέου σωματιδίου, το οποίο είναι συμβατό με τη θεωρία του Χιγκς.

Εφόσον επιβεβαιωθεί οριστικά η ανακάλυψη, κάτι που δεν αναμένεται πριν από τον Οκτώβριο, ο πειραματικός άθλος θα επιστεγάσει το λεγόμενο Καθιερωμένο Μοντέλο, το θεωρητικό οικοδόμημα που αναπτύχθηκε τον περασμένο αιώνα και συγκεντρώνει όλες τις γνώσεις των φυσικών για τα στοιχειώδη συστατικά του Σύμπαντος.

Graph Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics


Οι υπεύθυνοι του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, ενός από τα ακριβότερα πειράματα όλων των εποχών, προσπάθησαν να κρατήσουν μια ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να δικαιολογήσουν το κόστος και την απαίτηση να τηρηθούν οι τεχνικές απαιτήσεις για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

H παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το 2012 ξεκίνησε στις 10 ώρα Ελλάδας στη Γενεύη, σε ζωντανή σύνδεση με το διεθνές συνέδριο φυσικής υψηλών ενεργειών στη Μελβούρνη.

Για να γίνει επισήμως δεκτή η ανακάλυψη, οι ερευνητές θα πρέπει να αποδείξουν ότι το νέο σωματίδιο συμπεριφέρεται όπως το Χιγκς. Επιπλέον, το επίπεδο βεβαιότητας για τον εντοπισμό του σωματιδίου πρέπει να φτάνει τα 5 σίγμα, κάτι που σημαίνει ότι η πιθανότητα να οφείλονται σε λάθος οι παρατηρήσεις είναι μόλις 0,00006%.

«Τα αποτελέσματα είναι προκαταρκτικά αλλά το σήμα των 5 σίγμα που βλέπουμε στα 125 GeV είναι δραματικό. Πρόκειται όντως για νέο σωματίδιο» ανακοίνωσε ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος του SMS.

Ακόμα πιο σαφής ήταν η Φαμπιόλα Τζιανότι, εκπρόσωπος του ATLAS: «Βλέπουμε στα δεδομένα μας ξεκάθαρα ίχνη ενός νέου σωματιδίου, στο επίπεδο των πέντε σίγμα, σε μια περιοχή μάζας γύρω στα 126 GeV» είπε.

Το GeV (γιγαηλεκτονιοβόλτ) είναι μονάδα μέτρησης της μάζας και της ενέργειας. Με μάζα 126 GeV, το Χιγκς είναι περίπου 130 φορές βαρύτερο από το πρωτόνιο στον πυρήνα των ατόμων.

Στην ιστορική παρουσίαση του CERN ήταν παρόντες ο Βρετανός Πίτερ Χιγκς και άλλοι επιστήμονες που βοήθησαν στη διατύπωση της θεωρίας για τον μηχανισμό του Χιγκς στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτό θα συνέβαινε όσο ζω και θα ζητήσω από την οικογένειά μου να βάλει μια σαμπάνια στο ψυγείο» δήλωσε ο 83χρονος Χιγκς.

Η πιθανότητα να έχει όντως ανακαλυφθεί ένα σωματίδιο σαν το Χιγκς στο CERN ενισχύεται από τα δεδομένα που παρουσίασαν τη Δευτέρα ερευνητές του αμερικανικού επιταχυντή Tevatron στο εργαστήριο Fermilab: Η ανάλυση ενός ωκεανού δεδομένων που συγκεντρώθηκαν στον προκάτοχο του LHC δείχνει ότι η πιθανότητα να ανιχνεύθηκε κάτι που μοιάζει με το Χιγκς φτάνει το 999 τοις χιλίοις.

Θεωρητικά, όμως, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα το σωματίδιο που ανακαλύφθηκε να μην είναι το Χιγκς. Σε αυτή την περίπτωση, οι θεωρητικοί φυσικοί θα αναγκάζονταν να αναθεωρήσουν, πιθανώς εκ βάθρων, το αγαπημένο τους Καθιερωμένο Μοντέλο, δηλαδή τις εξισώσεις που περιγράφουν τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά των υποατομικών σωματιδίων.

Στην αρχική του μορφή, το μοντέλο ήταν ασύμβατο με την έννοια της μάζας. Οι Πίτερ Χιγκς και άλλοι ερευνητές πρότειναν την ύπαρξη ενός πεδίου, του πεδίου Χιγκς, το οποίο από μαθηματική άποψη λύνει το πρόβλημα: όσο μεγαλύτερη «αντίσταση» συναντά ένα σωματίδιο καθώς περνά μέσα από το πεδίο, τόσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του.

Το μποζόνιο του Χιγκς είναι μια εκδήλωση αυτού του μηχανισμού, επομένως η ανακάλυψή του θα επιβεβαίωνε ότι το πεδίο του Χιγκς είναι όντως αυτό που δίνει στην ύλη τη μάζα της.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...
ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΟΙ 11 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 35

Ποιοι αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο


Ποιοι αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο
Μόλις 35 από τους 300 βουλευτές αρνήθηκαν το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου, με ονόματα αρκετών νεοεκλεγέντων να περιλαμβάνονται στη λίστα. 

Από αυτούς οι 11 ειναι νεοεκλεγέντες και οι 24 «παλιοί» βουλευτές.

Μεταξύ των βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ είναι, σύμφωνα με το protothema.gr η Φωτεινή Αραμπατζή, οΑνδρέας Ψυχάρης και ο Βασίλης Κικίλιας, που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά με τη ΝΔ. Στους «παλιούς» που παραδοσιακά αρνούνται την παραλαβή κρατικού αυτοκινήτου περιλαμβάνονται ο Βύρων Πολύδωρας, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έπειτα από οδηγία του γραμματέα της, Νίκου Μιχαλολιάκου έχουν προαναγγείλει ότι θα παραχωρήσουν τα κρατικά ΙΧ σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη (όπως σε πολύτεκνες οικογένειες). 

Το ζήτημα είναι, όμως, ότι τα βουλευτικά ΙΧ δεν χαρίζονται στους βουλευτές αλλά παρέχονται μεleasing, για όσο διάστημα διαρκεί η βουλευτική θητεία. Ίσως θα είχε αντίκρισμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έδιναν σε μη έχοντες τα ιδιωτικά τους οχήματα και να κράταγαν τα βουλευτικά...

Τέλος, σημειώνεται ότι, αύριο Πέμπτη θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.http://newpost.gr

Read more...

Μείωση του Δημοσίου χωρίς απολύσεις

Τακτική step by step στις διαπραγματεύσεις


 Πρώτα εκτελούμε, μετά διεκδικούμε είναι το σχέδιο με το οποίο κινείται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές. 
Πρώτα εκτελούμε, μετά διεκδικούμε είναι το σχέδιο με το οποίο κινείται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές. 
Στην γραμμή αυτή έχει καταλήξει η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν. Παράλληλα έχει εγκαταλείψει την συνολική διαπραγμάτευση και έχει προκρίνει την τακτική step by step. Στο σχέδιο «εκτελούμε τα συμφωνηθέντα» περιλαμβάνεται η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών μεταξύ των οποίων ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, θυγατρικές Αγροτικής, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γενικότερα ότι μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων επενδυτών. Επίσης προβλέπεται «αξιοποίηση» δημόσιας περιουσίας με πρώτα τα λιμάνια που συζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Μουσουρούλης με τον κ. Ράιχενμπαχ και θα ακολουθήσουν τα αεροδρόμια και τα ακίνητα του δημοσίου. Για αυτά υπάρχει συμφωνία και με την Τρόικα η οποία πάντως ζητά χειροπιαστά αποτελέσματα μέσα στον Ιούλιο. Σαν αντάλλαγμα στο πλαίσιο της βήμα-βήμα διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση ζητά να μην επιμείνει η Τρόικα στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στις περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο κ. Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης: ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο και συγχώνευση υπηρεσιών και «διαρθρωτικές αλλαγές» για να καθησυχάσει τους δανειστές και «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά. 

Η γενικότερη διαπραγμάτευση του Μνημονίου παραπέμπεται για αργότερα, για τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της επόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε θα συζητηθεί η επιμήκυνση του προγράμματος σταθερότητας η κατανομή των 12 δις ευρώ και τα νέα μέτρα που θα την συνοδεύσουν οπότε θα τεθούν ξανά και οι απολύσεις στο δημόσιο και τα εργασιακά.

Οι βασικές γραμμές των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης πάντως ακόμη δεν έχουν χαραχθεί αφού εκκρεμεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα. Ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί το κλιμάκιο την Πέμπτη στη 1.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.  Θα έχει προηγηθεί την ίδια ημέρα η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την Τρόικα. Στην συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα θα έχει συνάντηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων θα αρχίσει την Παρασκευή μετά την ορκωμοσία των  βουλευτών, που δεν είχαν ορκιστεί στις 7.00 το απόγευμα.

Ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί τα έχουν βρει στις γενικές γραμμές για την οικονομία και την διαπραγμάτευση με την Τρόικα εξακολουθούν να υπάρχουν αγκάθια στα άλλα θέματα κυρίως στην εξωτερική πολιτική και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ειδικά στο τελευταίο αυτό θέμα υπάρχει κάθετη αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην κατάργηση του νόμου Ραγκούση, στην «ανακατάληψη των πόλεων» και γενικότερα στην «ατζέντα νόμου και τάξης» της ΝΔ που περιλαμβάνει αυστηροποίηση του πλαισίου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.  Όσο για την εξωτερική πολιτική τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών..protothema.gr

Read more...
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Την Παρασκευή αποκαλύπτεται το νέο ΠΑΣΟΚ


Την Παρασκευή αποκαλύπτεται το νέο ΠΑΣΟΚ
Την Παρασκευή, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, περισσότερα από 1.200 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα ακούσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σκιαγραφεί το νέο ΠΑΣΟΚ. 

Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας με στόχο να καταγραφεί ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεωνκαι να φανεί πως αν ανασυγκροτηθεί μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά μεγάλου- κυβερνώντος κόμματος. 

Το ενδιαφέρον, πέρα από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται, αναμένεται να επικεντρωθεί σε τρία πρόσωπα: τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και με τους τρεις, αυτή τη στιγμή, δεν είναι στα καλύτερά τους. 

Ο Ευ. Βενιζέλος, ενδιαφέρεται να εξομαλύνει το κλίμα με τους δύο πρώτους για τους οποίους θεωρεί ότι έχουν θέση και ρόλο στο νέο ΠΑΣΟΚ. Για τονΓιώργο, λογικά δεν πολυκόφτεται, αλλά μια πιθανή διαφοροποίηση, δεν θα ήταν ότι το καλύτερο αυτές τις ώρες. 

Οι σχέσεις με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχουν εξομαλυνθεί, με τον Κώστα Σκανδαλίδη ήταν και παρέμειναν καλές, η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου τον στήριξε κατά την εκλογή του και συνεχίζει να τον στηρίζει, άρα τι απομένει; Οι… απρόβλεπτοι. 

Αυτοί που ενδεχομένως θα διαφωνήσουν με την αλλαγή ονόματος και συμβόλων, με την αλλαγή πλεύσης. Που θα τονίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό και να μην αποποιηθεί τις αρχές που το έκαναν πανίσχυρο από το 1981 ως και τις μέρες μας. 

Στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, επικεφαλής θα αναλάβει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ ενδιαφέρον θα έχει το ενδεχόμενο να οριστεί η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Βενιζέλος- σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται να μην υπάρξει Γραμματέας. 

Μια μέρα πριν, θα έχει εκλεγεί ο νέος Γραμματέας της ΚΟ- κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάννης Μανιάτης. 

Την ίδια μέρα όμως (Πέμπτη) θα έχει ανακοινωθεί και η πολιτική κίνηση του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για τη σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας...


Θέμης Δαγκλής 

Read more...

Εκλεψαν τον Σταϊκούρα...



Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έπεσε θύμα κλοπής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Άγνωστοι διέρρηξαν το... γραφείο του καθώς και άλλα δυο γραφεία του κτηρίου του Γενικού Λογιστηρίου επί της οδού Πανεπιστημίου και πήραν μεταξύ άλλων, το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς και φακέλους με έγγραφα τα οποία είχε μεταφέρει στο υπουργείο από το πολιτικό του γραφείο που διατηρούσε ως βουλευτής.


Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν σπασμένες και οι 2 κάμερες παρακολούθησης, ενώ το κρούσμα καταγράφεται ως το τέταρτο τα τελευταίο 2 χρόνια. Τα προηγούμενα επεισόδια αφορούσαν στην κλοπή υπηρεσιακών εγγράφων.

apospasma.gr


Read more...

«Κλειδώνουν» οι προγραμματικές δηλώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης

Σε πλήρη δράση ο πρωθυπουργός


Η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων θα γίνει κατά πάσα πιθανότατα στο Μέγαρο Μαξίμου
Η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων θα γίνει κατά πάσα πιθανότατα στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Με βαριά ατζέντα επιστρέφει σε πλήρη δράση ο πρωθυπουργός, καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις προγραμματικές δηλώσεις και την επιστροφή της τρόικας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ (Χρ.Λαζαρίδης), του ΠΑΣΟΚ (Κ.Σκανδαλίδης) και της ΔΗΜΑΡ (Δ.Χατζησωκράτης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα γίνει στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας

Σύμφωνα με το Βήμα, στη συμφωνία θα υπάρχει αναφορά στιςαποκρατικοποιήσεις που θα αφορούν: το λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ (κυρίως ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και το παραγωγικό επενδυτικό κομμάτι της ΔΕΗ (δηλ. για ορισμένες παραγωγικές μονάδες και για το πρόγραμμα νέων επενδύσεων).

Θα γίνεται αναφορά στην άρση όλων των εμποδίων να επιστρέψουν οικαταθέσεις από το εξωτερικό με μόνο όρο την αναδρομική φορολόγηση των χρηματικών ποσών και διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «καθαρές» κινήσεις κεφαλαίων.

Ένα από τα αγκάθια ήταν το θέμα της μετενέργειας, για το οποίο πιθανότατα δεν θα υπάρχει αναφορά στη συμφωνία, όπως και για τα εργασιακά στην παρούσα φάση.

Συμφωνία έχει επέλθει για το θέμα της κατάργησης και συγχώνευσηςοργανισμών του Δημοσίου, ενώ ο θεσμός της εφεδρείας βρέθηκε εκτός πλαισίου και θα υπάρξει λύση για το προσωπικό με μετατάξεις.

«Υπάρχει κατάληξη ότι δεν θα τεθεί το θέμα της εφεδρείας. Προκρίνεται η λύση των μετατάξεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, στη βάση του κειμένου προγραμματικής συμφωνίας γίνεται η τελική επεξεργασία και πρόσθεσε: «Γίνεται, κυρίως, αυτή τη στιγμή, η τελική εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων. Δηλαδή το τι θα αναγνώσει ο πρωθυπουργός -η μεταφορά των όσων έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα και υπάρχουν στο οκτασέλιδο κείμενο- να εξειδικευτεί ανά υπουργείο, ανά τομέα».

Θέματα που αποτελούν σημεία τριβής, όπως π.χ. ο νόμος Ραγκούση για το μεταναστευτικό, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και μελλοντικές ρυθμίσεις που εντάσσονται γενικότερα στην «ατζέντα νόμου και τάξης» δεν ετέθησαν.

Η συνάντηση με την τρόικα

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τα στελέχη της τρόικας.

Η βασική διαπραγματευτική «γραμμή», αναμένεται να είναι η εξής:

  • Όχι άλλες περικοπές μισθών, περικοπές συντάξεων, αυξήσεις φόρων και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή.
  • Υιοθέτηση άμεσων ενεργειών για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και την αποκλιμάκωση των δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί.
  • Άμεση και ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις, την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
  • Μείωση του δημόσιου τομέα μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων μεγάλου αριθμού φορέων που είναι ανενεργοί ή επικαλύπτονται, μέσω της εφαρμογής εκτεταμένων προγραμμάτων εργασιακής εφεδρείας και μέσω περαιτέρω περιορισμών στις προσλήψεις.
Επιστρέφει με βαριά ατζέντα
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη στις 13:00, ενώ νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς θα παραβρίσκεται στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στις 10:00.
Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σε πλήρη δράση με βαριά ατζέντα, καθώς την Παρασκευή αρχίζουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθούν και τα κομματικά όργανα για να κλείσουν οι εκκρεμότητες που παραμένουν ανοικτές στη ΝΔ, με κορυφαία τη θέση του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής (μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου).
Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, ενώ στο κομματικό παρασκήνιο γίνεται συζήτηση και για τον Βασίλη Κικίλια. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έχει δεχθεί εισηγήσεις να προτείνει τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου για τη θέση.

«Είμαι μια χαρά»
Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες που τον συναντούν στην οικία του στην Κηφισιά, ο Αντώνης Σαμαράς είναι όλο και καλύτερα.
Ο ίδιος, θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και να σταματήσουν τα διάφορα σενάρια, ανοίγοντας την πόρτα της οικίας του το βράδυ της Δευτέρας και ξεπροβοδίζοντας, ενώπιον των δημοσιογράφων τον Γ.Στουρνάρα, τον Χρ.Σταϊκούρα και τον σύμβουλό του Χρ.Λαζαρίδη.

«Είμαι μια χαρά» είπε στους δημοσιογράφους που τον είδαν χωρίς γάζα στο δεξί, εγχειρισμένο, μάτι και επέστρεψε στην κατοικία του για να συνεχίσει τις συσκέψεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Οχι» της Ευρωβουλής στην ACTA...



Η συνθήκη απορρίφθηκε με ψήφους 478 κατά και 39 υπέρ...

Συντριπτικό ήταν το «όχι» των Ευρωβουλευτών στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη .διαδικτυακή πειρατεία και τα προϊόντα-«μαϊμού». Κατά της συνθήκης ψήφισαν 478 ευρωβουλευτές, έναντι μόλις 39 που την υπερψήφισαν.

Οι επικριτές της ACTA υποστηρίζουν ότι η συνθήκη συντάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, και απειλεί τις πολιτικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιωτικότητα των χρηστών του Διαδικτύου.

Οι υποστηρικτές της, από την άλλη πλευρά, διαβεβαιώνουν ότι η συνθήκη απλώς θέτει ένα πλαίσιο για την εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων κατά της πειρατείας σε μεγάλη κλίμακα, και δεν επηρεάζει μεμονωμένους πολίτες.

Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι) είχαν ταχθεί κατά της συνθήκης, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία -το αίτημα όμως απορρίφθηκε.

Το βασικό επιχείρημα του ΕΛΚ ήταν ότι η ACTA έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί της νομιμότητάς της.

Κατά της ACTA είχαν επίσης ταχθεί η επιτροπή Εμπορίου και τρεις ακόμα επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
Η ACTA έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νότιο Κορέα.
BHMA


Read more...

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από το ΙΚΑ για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας


Με επίκεντρο τουριστικές περιοχές


  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ιδιαίτερη επικέντρωση των ελέγχων στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ–ΙΚΑ), του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπογραμμίζει ότι συνιστάται στους εργοδότες η παραλαβή και τήρηση του ειδικού βιβλίου καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενων, η έκδοση κάρτας πρόσληψης, η τήρηση πίνακα επιθεώρησης εργασίας και η καταβολή μισθών και εισφορών, για αποφυγή των κυρώσεων, που προβλέπονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Από το βήμα του Economist Χατζηδάκης: Πώς θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα

 

Τους στόχους της κυβέρνησης και τα διαθέσιμα εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.   

Ο κ. Χατζηδάκης περιέγραψε τέσσερις βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανακούφιση των εισοδηματικά ασθενέστερων τάξεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βασική κίνηση για την στήριξη της ρευστότητας κατά τον  υπουργό Ανάπτυξης είναι η δημιουργία ενός νέου Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, με στήριξη και από ευρωπαϊκούς πόρους καθώς και η «όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή οφειλών του Δημοσίου, στις επιχειρήσεις, ύψους 6 δισ. ευρώ».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος το ταχύτερο δυνατόν.

Άλλοι δύο άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση είναι, όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την επιστροφή των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες καθώς και η άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να εξασφαλίσουμε την ενεργότερη παρουσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της επικράτησης ενός παρωχημένου μοντέλου ανάπτυξης που απαξίωσε την επιχειρηματικότητα και ενοχοποίησε την ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Επικράτησε η στρεβλή εντύπωση ότι μπορούμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζόμενους χωρίς εργοδότες, αποτελέσματα χωρίς δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όντας στο μάτι του κυκλώνα, ως Ελλάδα χρειαζόμαστε προφανώς την ευρωπαϊκή στήριξη», είπε ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «στις συζητήσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθαρίσαμε τη δέσμευσή μας να προχωρήσουμε στη δημοσιονομική εξυγίανση, στον περιορισμό των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε  ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά για να ξεμπλοκάρει έργα που θα τονώσουν άμεσα την οικονομία και την ανάπτυξη της  χώρας όπως τους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και όλα τα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ, το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης και τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.protothema.gr

Read more...

Λαγκάρντ: «Δεν έχω καμιά διάθεση να διαπραγματευτώ με την Ελλάδα»- Αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας



Λαγκάρντ:  «Δεν έχω καμιά διάθεση να διαπραγματευτώ με την Ελλάδα»- Αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας
Νέα καυστικά σχόλια κατά της χώρας μας εξαπέλυσε η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της απέναντι στο ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης των όρων του δανείου, λέγοντας μάλιστα πως… δεν έχει τη διάθεση να το κάνει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC η Κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι «ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να αναδιαπραγματευθώ.Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα».

Μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα εριστική απέναντι στο μέχρι σήμερα έργο της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέροντας πως ανυπομονεί να δει τα αποτελέσματα του ελέγχου που θα διεξάγει η τρόικα.

«Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει οι τρεις διεθνείς δανειστές της», τόνισε η Λαγκάρντ.moneypost.gr

Read more...

Nέα σύσκεψη Σαμαρά με Βενιζέλο-Κουβέλη την Τετάρτη εν όψει Βουλής και τρόικας

Κλείνουν οι λεπτομέρειες


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )
Μία ακόμα συνάντηση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός προκειμένου να «κλείσουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αλλά και της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η διαδικασία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα αναγνώσει ο ίδιος τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά η ομιλία του θα είναι σύντομη, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την σοβαρή εγχείριση στο δεξί μάτι.
Ο πρωθυπουργός σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, προεδρεύει συσκέψεων στην οικία του στην Κηφισιά, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα έχει και την πρώτη του, μικρής διάρκειας, συνάντηση με την τρόικα ως πρωθυπουργός (13:00).

Επίσης, με βάσει τον προγραμματισμό, η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουλίου (10 πμ). Αμέσως μετά (11 πμ) ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Μαζί με τον κ. Στουρνάρα θα ορκισθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα οριστεί υφυπουργός Επικρατείας, και ο βουλευτής Καρδίτσας Κ. Τσιάρας ως υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ωμή παραβίαση του Καταστατικού από τον μονάρχη (Βενιζέλο) ...




Από το σημερινό δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Η Εθνική Συνδιάσκεψη της διαδικασίας ανασύστασης της Παράταξης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 10.00 πμ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη). Η συνδιάσκεψη θα αρχίσει με ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τη...

2η παράγραφο του άρθρου 35 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, η Εθνική Συνδιάσκεψη συγκαλείται με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου. Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ένιωσε την ανάγκη να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Θυμίζω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε αγώνα για να τηρηθεί αυστηρά το καταστατικό κατά τη διαδικασία εκλογής του, απαγορεύοντας ουσιαστικά σε οποιονδήποτε άλλο να είναι υποψήφιος. Σήμερα, ο μονάρχης Βενιζέλος πετάει το Καταστατικό στα σκουπίδια.

Αναρωτιέμαι αν έχει πάρει κανείς χαμπάρι στο ΠΑΣΟΚ τη συγκεκριμένη παρανομία, όπως αντίστοιχα αναρωτιέμαι αν θα αντιδράσει κανείς. Ο κ.Ανωμερίτης τι λέει για όλα αυτά;


parapolitiki.com


Read more...