Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τον βλέπεις και αλλάζεις κανάλι...


Διεργασίες υπέρ της παραμονής Βενιζέλου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ...

Τρόπο να μεθοδευτεί η παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους αυλικούς του να προετοιμάζουν ήδη το κλίμα με παρεμβάσεις τους στον Τύπο και τα social media.

Στις...
5 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την «παραίτηση» του, σημείωνα τα εξής:

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν πλέον λόγια. Ο Βενιζέλος έχει παραιτηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να μην έχει παραιτηθεί στην ουσία, καθώς ουδείς γνωρίζει τι θα έχει συμβεί μέχρι να διεξαχθεί το περίφημο συνέδριο του κόμματος. Δεν λένε να καταλάβουν ότι ακόμα κι όταν λένε σωστά πράγματα, δεν έχει απομείνει κανείς να τους ακούει καθώς η ενστικτώδης αντίδραση του μέσου Έλληνα όταν βλέπει τον Βενιζέλο, είναι το να αλλάζει κανάλι.

Νομίζω ότι η ιδέα παραμονής του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος είναι σωστή. Οποιαδήποτε αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει την πικρή πραγματικότητα η οποία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρείται στη ζωή μόνο για δημογραφικούς λόγους, κάτι που κανένας νέος αρχηγός δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εξάλλου, ο πληθωρικά αποτυχημένος Ευάγγελος είναι το πλέον ιδανικό πρόσωπο για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε ένα ενιαίο σχήμα με τη Νέα Δημοκρατία, που είναι και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους κάποιοι εκ των βετεράνων του κόμματος. Να φύγει τώρα που πραγματώνεται το όραμα του για ένα μικρό και μίζερο ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα κάνει απόλυτο κουμάντο; Κρίμα θα είναι!

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα κόμμα του 4% και ως τέτοιο επηρεάζει την ελληνική κοινωνία, παρά τις ψευδαισθήσεις διαφόρων, εντός κι εκτός του ιστορικού κόμματος. Η ζωή συνεχίζεται...

parapolitiki.com

Read more...

Παναγούλης: Να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ...


Παναγούλης: Να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που αγωνίστηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ...που αγωνίστηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)...
Συζητήσεις προκαλεί η δήλωση του Στάθη Παναγούλη που από το βήμα της βουλής ζήτησε να αποκατασταθούν  οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αγωνίστηκαν για να...
έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια  της συνεδρίασης του νομοσχέδιου για την επανίδρυση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά: "Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της, κύριε Υπουργέ. Πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία".

enikos.gr

Read more...

Ενημέρωσε ΠΓ και προεδρείο της ΚΟ Τσίπρας: Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος


Τσίπρας: Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ενημέρωσε το απόγευμα της Τρίτης την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία και - όπως μετέδωσε το Mega - τόνισε: «Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. Στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, αλλά τόνισε: «Θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. Πιστεύω όμως πως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «έντιμος συμβιβασμός» μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά μέτρα και υπό αυτό το πρίσμα τονίστηκε ότι η επιλογή της ρήξης πρέπει να είναι στο τραπέζι.

Τα μέλη της ΠΓ επισήμαναν την ανάγκη περαιτέρω συζήτησης πάνω σε κείμενα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά τα μέλη της ΠΓ. Αναγκαστικά η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί μεθαύριο Πέμπτη, καθώς ο κ. Τσίπρας έπρεπε να αναχωρήσει για την Λευκωσία.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο, η κατάρτιση του οποίου ολοκληρώνεται εντός της ημέρας και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Νωρίτερα έγινε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έχουν προθεσμία 15 ημερών Με «τσουχτερά» πρόστιμα έως και 500 ευρώ απειλούνται φορολογούμενοι


Με τσουχτερά πρόστιμα απειλούνται φορολογούμενοι, που έχουν κληθεί από την εφορία να προσκομίσουν δικαιολογητικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης (του 2014) και δεν το έχουν κάνει, να το πράξουν.
??K`- ???????`??? ??R???(EUROKINISSI/?????????
Έχουν προθεσμία 15 ημερών να τα τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα αυτή ενώ σε διαφορετική περίπτωση  θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα των 100, 200 ή και 500 ευρώ όπως προβλέπει η νομοθεσία και όπως αναφέρεται σε απόφαση  της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.
Σύμφωνα με την απόφαση εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί και σχετικό email στους υπόχρεους προκειμένου στο διάστημα της προβλεπόμενης προθεσμίας να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, ενώ καλούνται οι Δ.Ο.Υ μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής να προχωρούν στον καταλογισμό των προβλεπόμενων προστίμων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τέσσερις κατηγορούμενοι, ένοχοι για την υπόθεση trafficking "Λευκός Άρτος"...



Tην ενοχή τεσσάρων από τους 22 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση trafficking "Λευκός Άρτος" αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο...
ένας από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιείων "Χωριάτικο" κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορίας, ενώ ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι 18.

Η διαδικασία συνεχίζεται έως αυτή την ώρα, καθώς το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει επί των ποινών.

left.gr

Read more...

Εξετάζεται το αποδεικτικό υλικό Εξονυχιστική έρευνα σε ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για τα κυκλώματα δουλεμπόρων στους κόλπους τους


Έρευνα σε βάθος διενεργείται από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, για μεγάλο σύστημα διαφθοράς στους κόλπους τους, που αφορά σχέσεις στελεχών τους με κυκλώματα δουλεμπόρων, γεγονός που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής».
douleboroi
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ εξετάζουν σε βάθος το αποδεικτικό υλικό και σύντομα θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις. Ανάλογη έρευνα διεξάγει για ευρύτερα θέματα οργανωμένου εγκλήματος, με εμπλεκόμενα τα ίδια πρόσωπα, η ελληνική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, που υπηρετούν σε υπηρεσίες αλλοδαπών και άλλα καίρια πόστα, φέρονται να είναι μέλη κυκλωμάτων δουλεμπόρων, οργανώνοντας μεταφορές μεταναστών, παρέχοντας «κάλυψη», εκδίδοντας άδειες σε χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, ή προσφέροντας «υπηρεσίες» παντός τύπου στους δουλεμπόρους.
Για την υπόθεση έχουν περιέλθει έγγραφα και πληροφορίες στις αρχές, από το 2013, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα, η οποία στρέφεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και απ' ό,τι φαίνεται πλησιάζει στο τέλος της, καθώς υπάρχουν αρκετά στοιχεία.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται:
«Να είναι βεβαία η ελληνική κοινή γνώμη ότι αν από την έρευνα της Αστυνομίας εντοπισθούν επίορκοι αστυνομικοί ή διαπλεκόμενοι υπάλληλοι, όχι μόνο θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αλλά θα αποτελέσουν το πρώτο σημαντικό βήμα πάταξης της διαφθοράς εντός του Σώματος, και ένα καλό μάθημα του τρόπου με τον οποίο το υπουργείο θα χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια» Η Δούρου «βάζει πλάτη» για τον πρωθυπουργό


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
tsipras doyrou maximou
«Η Περιφέρειας Αττικής θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εθνικής σας προσπάθεια» είπε στον πρωθυπουργό η περιφερειάρχης κατά τη συζήτησή τους για την  κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Ρένα Δούρου αναφερόμενη στην θετική, απέναντι στο ζήτημα, στάση της Περιφέρειας Αττικής, υπογράμμισε ότι «ως πρώτη Περιφέρεια της χώρας, έπραξε όπως της επέβαλε να πράξει το δημόσιο συμφέρον ώστε να είναι εθνικά επωφελής και χρήσιμη και για την ίδια. Αυτό με την έννοια ότι τα κεφάλαια της συγκεντρωμένα σε έναν λογαριασμό έχουν υψηλότερη απόδοση και είναι απόλυτα διασφαλισμένα για της ανάγκες των πολιτών».
Στο περιθώριο της συζήτησης η περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συναντήσεις που είχε κατά επταήμερη παραμονή της στην Νέα Υόρκη και για τις διαλέξεις της σε δύο πανεπιστήμια της πόλης.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ντεϊσελμπλούμ: «Η Ελληνική κυβέρνηση έπαιξε κι έχασε…»


varoufakisntaiselmploum-thumb-large
Σε μια ασυνήθιστη, για τον θεσμικό του ρόλο, δήλωση προέβη το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.
«Η Ελλάδα έπαιξε κι έχασε σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες» είπε μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.
«H ελληνική κυβέρνηση θεώρησε ότι αν διαπραγματευτεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει το παράθυρο της ρευστότητας και θα χαλαρώσει τους κανόνες της» είπε συγκεκριμένα ο Ντεϊσελμπλούμ.
«Αλλά δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα παράθυρα της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια στέρεα συμφωνία με το Eurogroup» συμπλήρωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Ο χρόνος εξαντλείται για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια. Πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα».
Ο Ντεϊσελμπλούμ αναφερόταν στο ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την έκθεση των τραπεζών στο δημόσιο χρέος.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Star Channel, είχε αφήσει αιχμές κατά τηε ΕΚΤ λέγοντας ότι η κυβέρνηση είχε αρκεστεί σε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα αποκατασταθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης από τις τράπεζες, τις οποίες προηγουμένως είχε περιορίσει η ΕΚΤ.
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην ΕΚΤ ότι πήρε μία ανορθόδοξη απόφαση στις 18 Φεβρουαρίου, αποτρέποντας τις τράπεζες από την αναχρηματοδότηση του χρέους.
Σχολιάζοντας την ανασύνθεση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης (με την είσοδο Τσακαλώτου στο σχήμα), ο Ντεϊσελμπλούμ είπε ότι αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να δώσει λύση στο αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
Παράλληλα, ο Ντεϊσεμπλούμ είπε ότι επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση αν θα καταφύγει σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τους πιστωτές.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Καίνε τους νεκρούς στο Νεπάλ...



Σοκάρουν οι εικόνες...
Ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ αναβαίνει δραματικά ώρα με την ώρα, με τους διασώστες να κάνουν...
υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια.
Ο πρωθυπουργός της χώρας προειδοποίησε την Τρίτη πως οι νεκροί από τα 7,9 Ρίχτερ του περασμένου Σαββάτου, μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000.



Με τους νεκρούς να ανέρχονται ήδη σε 4.349 και τις ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων να εξανεμίζονται, οι πολίτες στην πρωτεύουσα Κατμαντού, που κατάφεραν να επιζήσουν από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων, καίγοντας τα πτώματά τους στη μέση των δρόμων ή στις άλλοτε πολυσύχναστες πλατείες της πόλης.

Σε δηλώσεις του στο Reuters την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Σουσίλ Κοϊράλα είπε πως έδωσε εντολή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων διάσωσης και πως απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια σε σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για τη διάσωση και ανακούφιση (του πληθυσμού) και βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Αντιμετωπίζουμε μία πρόκληση και μία πολύ δύσκολη στιγμή για το Νεπάλ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του νεπαλέζου πρωθυπουργού, ο αριθμός των νεκρών του σεισμού στο Νεπάλ θα υπερβεί τον απολογισμό του σεισμού του 1934, με 8.500 νεκρούς.

Ο Κοϊράλα, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα του το Σάββατο, τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη από σκηνές, πολλά φάρμακα, σημειώνοντας πως οι άνθρωποι κοιμούνται στα χωράφια κάτω από τη βροχή και ότι περισσότεροι από 7.000 έχουν τραυματισθεί.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με  έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο σεισμός του Νεπάλ έχει πλήξει 8 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επείγουσα ανάγκη αρωγής, τροφίμων, πόσιμου νερού, στέγης.

Έπειτα από την κινητοποίηση των αρχών, η διεθνής βοήθεια έχει αρχίζει να φθάνει, πάντως, στην χώρα.Φορτία τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνές, κουβέρτες συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, όμως η μεταφορά και η διανομή τους καθυστερεί εξαιτίας της χαώδους κατάστασης, της έλλειψης προσωπικού για τη μεταφορά των προμηθειών, της καταστροφής του οδικού δικτύου, της διακοπής των τηλεπικοινωνιών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής.

Οι κάτοικοι που πέρασαν την τρίτη τους νύχτα στο ύπαιθρο, στα πεζοδρόμια, σε πάρκα και ανοικτούς χώρους κάτω από αυτοσχέδια καταφύγια, σκάβουν με τα χέρια τους στα ερείπια των γκρεμισμένων σπιτιών τους για να ανασύρουν τους νεκρούς συγγενείς τους και η οργή κατά της κυβέρνησης αρχίζει να κυριαρχεί για την καθυστέρηση της βοήθειας. 


πηγη protothema.gr

Read more...

Με διαδικασία - εξπρές Υπουργικό την Πέμπτη για το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών


Υπουργικό την Πέμπτη για το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Το απόγευμα της Πέμπτης συγκαλείται το Υπουργικό Συμβουλίο, όπου θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στη βάση της λίστας Βαρουφάκη που απεστάλη στους θεσμούς.

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί της Βουλή και θα ψηφισθεί με διαδικασία - εξπρές θα δώσει σήμα στους εταίρους για επιτάχυνση των διαδικασιών από τη δική μας πλευρά και θα μπορέσει να ξεκλειδώσει έστω και μια υποδόση, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το οξύ πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα.

Το νομοσχέδιο ήταν αντικείμενο συζήτησης στην χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος απέκτησε αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και στην αυριανή συνεδρίαση του Brussels Group.

Ορισμένα από τα μέτρα της λίστας Βαρουφάκη έχουν γίνει δεκτά από τους δανειστές (π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές), όμως κάποια άλλα μπορεί να θεωρηθούν μονομερείς ενέργειες, όπως η προστασία από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι ακόμη και εάν τα συγκεκριμένα μέτρα οδηγήσουν σε μια συμφωνία με τους δανειστές, αυτή η συμφωνία θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση που θα αρκεί οριακά για να αποπληρωθούν οι εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας το Μάιο και τον Ιούνιο.

Το εν λόγω δίμηνο μόνον οι πληρωμές προς το ΔΝΤ ανέρχονται σε 2,49 δισ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει 7,8 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Τα μέτρα του νομοσχεδίου
Το μέτρα που περιλαμβάνονται στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο -και η κυβέρνηση έχει εκτιμήσει ότι μπορούν να αποδώσουν από 4,7 δισ. ευρώ έως και 6,1 δισ. ευρώ- είναι τα εξής:
  • Περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
  • Προστασία από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με κριτήρια πιο συμβατά με τις απαιτήσεις της ΕΚΤ.
  • Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που αφορά σε αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη αναψυχής κ.λπ.
  • Η είσπραξη του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και η επέκτασή του στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
  • Σε περίπτωση απόκρυψης εισοδήματος θα ασκούνται ποινικές διώξεις.
  • Οι πληρωμές άνω των 1.500 ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά.
  • Οι πληρωμές προς ΔΕΚΟ και οι πληρωμές φόρων, προστίμων και τελών προς τη γενική κυβέρνηση δεν θα γίνονται με μετρητά.
  • Η παροχή «μπόνους» στους πολίτες με την έγκαιρη αποπληρωμή των φόρων τους.
  • Η εφαρμογή μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών και τσιγάρων και τη διαφυγή ΦΠΑ.
  • Θέσπιση λοταρίας αποδείξεων για τον περιορισμό της απώλειας ΦΠΑ.
  • Διασταυρώσεις στοιχείων και εντατικοποίηση ελέγχων για φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στις λίστες φοροδιαφυγής.
  • Λειτουργία του περιουσιολογίου με πλήρη πρόσβαση των ελεγκτών στα αρχεία των τραπεζών.
  • Υιοθέτηση μοντέλου διαχωρισμού των πληρωμών του ΦΠΑ.
  • Τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο με την εισαγωγή κινήτρων για την πληρωμή φόρων η τύχη των οποίων εξαρτάται από δικαστικές αποφάσεις.
  • Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει δύσκολα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, ο ΦΠΑ, η bad bank, τα κόκκινα δάνεια και ο φόρος διανύκτέρευσης σε πολυτελή ξενοδοχεία.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Νομιμοποίηση μέσω κατ' αποκοπήν φόρου Προς νομοσχέδιο για τις κρυμμένες καταθέσεις στην Ελβετία


    Προς νομοσχέδιο για τις κρυμμένες καταθέσεις στην Ελβετία
      (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης «κρυφών» καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό, της δημοφιλούς Ελβετίας περιλαμβανομένης, μέσω εθελοντικής αποκάλυψής τους και καταβολής κατ' αποκοπήν φόρου, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ελβετικής κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο δρ Ζαν ντε Βατεβίλ υφυπουργός για τα Διεθνή Οικονομικά Θέματα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

    Η πρόταση αυτή, που δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει στο τραπέζι, αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία για όσους έχουν βγάλει κρυφά λεφτά στο εξωτερικό, να τα νομιμοποιήσουν απαλλασσόμενοι από οποιαδήποτε φορολογική ή και ποινική μελλοντική ευθύνη σχετικά με την πράξη αυτή, με την καταβολή φόρου που θα κυμαίνεται, βάσει των πληροφοριών, μεταξύ 15%-20%.

    Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπογραφή Πολιτικής Διακήρυξης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ελβετία, που θα λειτουργεί υποστηρικτικά για την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση: «η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει να νομοθετήσει για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων του εξωτερικού με βάση τις καλύτερες πρακτικές της Ε.Ε και σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους μας Ελβετούς. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την εφαρμογή του θα υπογραφεί πολιτική διακήρυξη ανάμεσα στις δύο χώρες».

    Όπως εξηγούσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πολιτική διακήρυξη, σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.

    Η Διακήρυξη αυτή θα προβλέπει δηλαδή ότι με την ενεργοποίηση των διατάξεων οικειοθελούς αποκάλυψης η ελβετική κυβέρνηση θα δώσει οδηγίες στις ελβετικές τράπεζες να ενημερώσουν - προειδοποιήσουν τους πελάτες τους ότι έχουν τη δυνατότητα να «νομιμοποιήσουν» τα μαύρα του εξωτερικού, αποκαλύπτοντας στις ελληνικές αρχές τις καταθέσεις που διατηρούν στην Ελβετία, προκειμένου να επωφεληθούν και των ευεργετικών διατάξεων του νέου νόμου. Αν δεν προχωρήσουν οικειοθελώς στη διαδικασία αποκάλυψης, τότε θα απειλούνται με κλείσιμο του λογαριασμού στην Ελβετία.

    Πρέπει δε να σημειωθεί ότι από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ – Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

    Μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη - Νικουλούδη – Ντε Βαντβίλ, ο υπουργός Επικρατείας Π.Νικολούδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι ξέρουν ότι χρωστούν χρήματα στο Δημόσιο, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ελβετία: «έχετε συμφέρον να προσαρμοστείτε στο πρόγραμμα διότι στην αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να αποφύγετε τη φορολόγηση».
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Σε Καραϊσκάκη και Ξάνθη Οι διαιτητές των ημιτελικών Κυπέλλου της Τετάρτης


    Οι διαιτητές των ημιτελικών Κυπέλλου της Τετάρτης
      (Φωτογραφία:  Intime )

    Aθήνα
    Την Τετάρτη (29/4) θα διεξαχθούν οι αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας και η ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές και τους βοηθούς των αναμετρήσεων αυτών.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

    18:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης (3-0) OTE TV

    Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

    Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσων), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας)

    4ος διαιτητής: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας)

    21:30 (Ξάνθη Arena) Ξάνθη-Ηρακλής (1-0) OTE TV

    Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

    Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)

    4ος διαιτητής: Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλα)
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Θα αποφασισθεί στο β' εξάμηνο Ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ


    Ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ
      (Φωτογραφία:  AP )

    Aθήνα
    Στην αποσαφήνιση ότι η κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα εξαρτηθεί από το εάν θα επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star.
    Ερωτηθείς για το πότε θα καταργηθεί ο φόρος, κάτι που προεκλογικά ήταν στην αιχμή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συνδέεται με τις δυνατότητες της οικονομίας. Μάλιστα, είπε πως υπάρχει η περίπτωση να μην καταργηθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς, λαμβάνοντας έτσι αποστάσεις από πρόσφατες δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.
    «Εάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2% και ανάπτυξη 1,4% -και πιστεύουμε ότι με το πακέτο των μέτρων που έχει προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχουμε τελικά πλεόνασμα μεγαλύτερο του 1,2% - θα μπορέσουμε το δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Αν όχι (.σ.σ δεν πιάσουμε τους στόχους), απλά θα είναι θέμα προτεραιοτήτων και θα πάει για το 2016».
    Σημειώνεται πως προ ημερών η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη μιλώντας και εκείνη στη τηλεόραση του Star είχε αναφερθεί στην «πάγια θέση» της κυβέρνησης για κατάργησή του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο φόρος έπιασε τον στόχο των 2,6 δισ. ευρώ το 2014 «εξοντώνοντας» τον κόσμο που τον πλήρωνε, αφήνοντας απλήρωτες άλλες υποχρεώσεις.
    Μάλιστα, η ίδια είχε εκφράσει τον προβληματισμό πως «μεταξύ 2013 και 2014, που είναι το έτος θριάμβου του ΕΝΦΙΑ, τα ληξιπρόθεσμα πήδησαν από 8,5 δισ. ευρώ το 2013 σε πάνω από 14 δισ. ευρώ το 2014».
    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στις αρχές Μαρτίου στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star είχε δηλώσει τα εξής για τον φόρο ακίνητης περιουσίας: «O ΕΝΦΙΑ είναι ένας απαράδεκτος φόρος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ επί το προοδευτικότερο, αλλά μπορεί να πάρει 2- 3 μήνες. Και έως ότου αλλάξει ένας νόμος, ισχύει ο προηγούμενος».
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Στόχος να οδηγήσουν σε μεσοπρόθεσμη συμφωνία Όλα τα μέτρα του νομοσχεδίου - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών


    Όλα τα μέτρα του νομοσχεδίου - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών
      (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

    Αθήνα
    Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του νομοσχεδίου σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προσδοκάται να ξεκλειδώσει τη μεσοπρόθεσμη συμφωνία με του πιστωτές έως τις πρώτες μέρες του Μαΐου. Το νομοσχέδιο που βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.
     
    Πολλές από τις παρεμβάσεις του νομοσχεδίου είναι γνωστές σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, καθώς περιλαμβάνονταν στις «λίστες Βαρουφάκη» που είχαν σταλεί σταδιακά στους θεσμούς στο διάστημα μεταξύ 23 Φεβρουαρίου και 1η Απριλίου. Από τα μέτρα αυτά κάποια συγκεντρώνουν τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών (π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές) και κάποια, άλλα μπορεί να θεωρηθούν μονομερείς ενέργειες (προστασία από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας). Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα αυτά θα βρεθούν αύριο Τετάρτη και στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Brussels Group στις Βρυξέλλες.
    Προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι ακόμη και εάν τα συγκεκριμένα μέτρα οδηγήσουν σε μια συμφωνία με τους δανειστές αυτή η συμφωνία θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση που θα αρκεί οριακά για να αποπληρωθούν οι εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας το Μάιο και τον Ιούνιο. Το εν λόγω δίμηνο μόνον οι πληρωμές προς το ΔΝΤ ανέρχονται σε 2,49 δισ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει 7,8 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις.
    Σε καμία περίπτωση η μεσοπρόθεσμη συμφωνία δεν θα λύσει το πρόβλημα του Ιουλίου και του Αυγούστου, οπότε θα πρέπει να καταβληθούν προς ΕΚΤ και ΔΝΤ δόσεις ύψους μεγαλύτερου των 7,2 δισ. ευρώ. Για να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει έως το τέλος Ιουνίου μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές που θα περιλαμβάνει ένα τρίτο δάνειο στήριξης ή μια άλλης μορφής χρηματοδοτική διευθέτηση.

    Τα μέτρα του νομοσχεδίου
    Το μέτρα που περιλαμβάνονται στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο -και η κυβέρνηση έχει εκτιμήσει ότι μπορούν να αποδώσουν από 4,7 δισ. ευρώ έως και 6,1 δισ. ευρώ –είναι τα εξής:
    • Περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
    • Προστασία από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με κριτήρια πιο συμβατά με τις απαιτήσεις της ΕΚΤ.
    • Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που αφορά σε αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη αναψυχής κ.λπ.
    • Η είσπραξη του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων και η επέκτασή στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
    • Σε περίπτωση απόκρυψης εισοδήματος οι φορολογικές ποινές και θα ασκούνται ποινικές διώξεις.
    • Εφαρμογή του νόμου που προβλέπει ότι οι πληρωμές άνω των 1.500 ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά.
    • Οι πληρωμές προς ΔΕΚΟ και οι πληρωμές φόρων, προστίμων και τελών προς τη γενική κυβέρνηση δεν θα γίνονται με μετρητά.
    • Η παροχή «μπόνους» στους πολίτες με την έγκαιρη αποπληρωμή των φόρων τους.
    • Η εφαρμογή μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών και τσιγάρων και τη διαφυγή ΦΠΑ.
    • Θέσπιση λοταρίας αποδείξεων για τον περιορισμό της απώλειας ΦΠΑ.
    • Διασταυρώσεις στοιχείων και εντατικοποίηση ελέγχων για τις φορολογουμένων που περιλαμβάνονται στις λίστες φοροδιαφυγής.
    • Λειτουργία του περιουσιολογίου με πλήρη πρόσβαση των ελεγκτών στα αρχεία των τραπεζών.
    • Υιοθέτηση μοντέλου διαχωρισμού των πληρωμών του ΦΠΑ.
    • Τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο με την εισαγωγή κινήτρων για την πληρωμή φόρων η τύχη των οποίων εξαρτάται από δικαστικές αποφάσεις.
    • Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
    Θανάσης Κουκάκης
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Συνάντηση γαλάζιων βουλευτών με μενού την ηγεσία Μυστικός δείπνος αμφισβήτησης Σαμαρά


    Με διοργανωτή τον πρώην βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή, διψήφιος αριθμός γαλάζιων πρώην βουλευτών συναντήθηκε χθες σε ξενοδοχείο της πλατείας Μαβίλη με στόχο την διαμόρφωση κοινής θέσης προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αλλαγής σελίδας στο κόμμα.
    tzamtzis
    «Με το Σαμαρά η Ν.Δ. δεν μπορεί να κερδίσει, πρέπει να πάμε σε Συνέδριο με ανοικτά τα πάντα και την ηγεσία» μοιάζει να είναι το συμπέρασμα του χθεσινού δείπνου στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Φεβρωνία Πατριανάκου, Ανδρέας Μαρίνος, Ελένη Μακρή, Άννα Μάνη, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γεωργία Μπατσαρά, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ευθύμης Καρανάσιος, Θόδωρος Σολδάτος, Ηλίας Βλαχογιάννης, Ασπασία Μανδρέκα, Κώστας Κλειτσιώτης.
    Στη μακρά συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε η πρόταση για την κατάθεση κειμένου θέσεων με στόχο την πίεση προς την κατεύθυνση του ανοίγματος των εσωκομματικών διαδικασιών, ωστόσο κάτι οι διαφωνίες επί των διατυπώσεων κάτι η εκκρεμότητα στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και άρα η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό λειτούργησαν αποθαρρυντικά.
    Ωστόσο, η απόφαση για την κατάθεση πλατφόρμας θέσεων, η οποία θα μπορεί να συνδυαστεί και με τις ανάλογες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν εν ενεργεία βουλευτές είναι ειλημμένη, όπως άλλωστε και η βούληση για τη συνέχιση των
    σχετικών συναντήσεων.
    Κι αυτό, προφανώς, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Συγγρού που με τακτικές μαστιγίου και καρότου προσπαθεί να ελέγξει το εσωκομματικό πεδίο.
    http://www.matrix24.gr/

    Read more...

    Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης: Ο υποβιβασμός Βαρουφάκη θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις


    D44158DC9458E4DFCBF85101530B2D44
    Την πεποίθησή του ότι ο ανασχηματισμός της ελληνικής ομάδας που χειρίζεται τις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους αξιωματούχους του ΔΝΤ, μπορεί να βοηθήσει τις συζητήσεις, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.
    Μιλώντας την Τρίτη στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, ο κ. Νουαγιέ είπε ότι η νέα απόφαση της κυβέρνησης, εκλαμβάνεται ως μια προσπάθεια υποβιβασμού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
    Μάλιστα, ανέφερε πως ο κ. Βαρουφάκης «δημιουργεί μια σειρά εντάσεων» και για αυτό, όπως σημείωσε, «ο υποβιβασμός του θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις».
    Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Νουαγιέ, αυτό δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση την ουσία αφού, όπως υποστήριξε, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τελικά να αποφασίσει για σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά.
    http://lykavitos.gr/

    Read more...

    "Ψήνεται" παράταση και για τα ληξιπρόθεσμα...


    Παράταση για έναν ακόμη μήνα, μέχρι τις 27 Μαΐου, σχεδιάζει να δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην προθεσμία για την...
    υπαγωγή των οφειλετών του Δημοσίου στη ρύθμιση που προβλέπει ότι σε περίπτωση εφάπαξ προκαταβολής οποιουδήποτε ποσού άνω των 200 ευρώ από το αρχικό κεφάλαιο ληξιπρόθεσμου χρέους προς την Εφορία παρέχεται ισόποση έκπτωση επί του συνολικού ποσού των πρόσθετων φόρων, των προστίμων, των τόκων και γενικότερα των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που έχουν συσσωρευτεί.

    Η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή έληξε κανονικά χθες, αλλά λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους οφειλέτες, θεωρείται βέβαιο ότι η ρύθμιση θα ενεργοποιηθεί εκ νέου άμεσα με παράταση ενός μηνός.

    Η παράταση «κόλλησε» στο ότι δεν έχει ψηφιστεί (ίσως σήμερα γίνει αυτό) από τη Βουλή η σχετική τροπολογία με την οποία εξουσιοδοτείται ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών να προχωρήσει στην παράταση κατά έναν μήνα...
    efsyn.gr

    Read more...

    Νεπάλ: Αυξάνεται ο τραγικός αριθμός των νεκρών...


    Νεπάλ- 4.310 νεκροί από τον καταστροφικό σεισμόΠάνω από 4.000 τα θύματα του σεισμού...
    Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού ο οποίος έπληξε το Νεπάλ ανέρχεται σε...
    4.310 νεκρούς, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο Κατμαντού.

    Εξάλλου οι τραυματίες που έχουν καταμετρηθεί μετά την καταστροφή φθάνουν τους 7.953, όπως διευκρίνισε ο Λάκσμι Πράσαντ Ντακάλ.

    Στις χώρες οι οποίες γειτονεύουν με το Νεπάλ, όπου η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση επίσης προκάλεσε καταστροφές, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για συνολικά περίπου 100 νεκρούς, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ...

    Read more...

    Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο...


    Τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για επίσπευση της συμφωνίας...για επίσπευση της συμφωνίας...
    Νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσμοθετούνται οι βασικές μεταρρυθμίσεις που...
    θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα.

    Με το πολυνομοσχέδιο θα κωδικοποιούνται οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της "λίστας Βαρουφάκη" στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. 

    Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις. 

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η λίστα εμπλουτίστηκε ποιοτικά και στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν τα "κόκκινα" δάνεια και η bad bank, αλλά και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Στα φορολογικά, στις διατάξεις του σ/ν θα περιληφθούν τα θέματα της φορολογικής διοίκησης και η καλύτερη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, ενώ η διάρθρωση των συντελεστών του ΦΠΑ θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση τον Ιούνιο. Εξάλλου, δεν θα περιληφθεί σε αυτή τη φάση ο «φόρος διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της χώρας.

    Η προώθηση του νομοσχεδίου θα αποτελέσει το έναυσμά της κυβέρνησης να ισχυριστεί ότι πλέον δεν διαπραγματεύεται «στον αέρα» αλλά με βάση συγκεκριμένες προτάσεις και πολιτικές. 

    Αποχωρώντας από την σύσκεψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα κ. Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι η ομάδα δημιουργήθηκε για να δίνει άμεσα λύση σε βασικά αλλά και επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν από την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

    Μάλιστα, δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου και ίσως πριν τελειώσει και ο Απρίλιος.

    Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, και του κ. Δραγασάκης, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.

    Στο μεταξύ, με μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η διαπραγμάτευση οικονομικού επιτελείου με την Ομάδα των Βρυξελλών όπου θα τεθεί υπόψιν και το νομοσχέδιο που θέλει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση...
    Τάσος Δασόπουλος
    real.gr

    Read more...