Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ίδια η κατάσταση στα τελωνεία Ανοίγουν προσωρινά τα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας


Ανοίγουν προσωρινά τα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας
  (Φωτογραφία:  Intime )
Θεσσαλονίκη
Ανοικτούς δρόμους προσωρινά, λόγω επιδείνωσης του καιρού, αποφάσισαν στα περισσότερα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας οι αγρότες.
Εξαίρεση αποτελούν τα οκτώ μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία και τον κόμβο Νησελίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που είναι σε επ' αόριστον αποκλεισμό περισσότερο από τρεις εβδομάδες.
Ίδια παραμένει η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, με τους Έλληνες αγρότες να έχουν ανοικτά τα σύνορα, αλλά τους Βούλγαρους αυτοκινητιστές να τα κρατούν κλειστά στη γειτονική χώρα.
Αυξημένη είναι η κίνηση στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης.
Την απόφαση να ανοίξουν τα διόδια στα Μάλγαρα μέχρι και το πρωί της Κυριακής λόγω της έντονης βροχόπτωσης αλλά και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά της περιοχής, έλαβε η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου.
Το μεσημέρι της Κυριακής αποφασίζει για το μέλλον των κινητοποιήσεων, το μπλόκο της Νίκαιας.
Όπως έχουν ήδη δηλώσει οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά τους οι αγρότες των Τεμπών ετοιμάζονται για τη συνάντηση στο Μαξίμου, τη Δευτέρα, καθώς κρίνεται καθοριστική για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Κλειστή παραμένει η έξοδος 20 της Αττικής Οδού, από και προς τη Βάρης-Κορωπίου. Κλειστός είναι και ο Ισθμός στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ψηφίστηκε το παράλληλο πρόγραμμα...




Ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. 

Στην επί της αρχής ψηφοφορία υπέρ…
ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταψήφισαν η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων, ενώ παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι.


Read more...

Το τελευταίο χειροκρότημα... Μέγα πλήθος στο τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη


Μέγα πλήθος στο τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
19 φωτογραφίες

Το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, αλλα και εκατοντάδες θαυμαστές του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Η σορός του έφτασε στις 10 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία, όπου από νωρίς γινόταν το αδιαχώρητο.

Εκατοντάδες άτομα περίμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να εισέλθουν στον Ναό, όπου η σορός του τραγουδιστή είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Δεκάδες και τα στεφάνια από φίλους και συναδέλφους του αδικοχαμένου τραγουδιστή.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία ήταν ο Αντώνης Ρέμος, η Άντζελα Δημητρίου, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Βασίλης Καρράς, η Δέσποινα Βανδή, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Στις 2 το μεσημέρι εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία και στη συνέχεια το λευκό φέρετρο, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, το πηλίκιο και τα παράσιμά του από το Πολεμικό Ναυτικό, πήρε το δρόμο για το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης.

Η πομπή ξεκίνησε από την Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται η εκκλησία και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα μέχρι το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, στη λεωφόρο Τατοΐου.

Λόγω του πλήθους διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Ελ. Βενιζέλου και την Λ. Τατοΐου, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή.

Μέσω καλέσματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 7 το απόγευμα φίλοι και θαυμαστές του τραγουδιστή θα βρεθούν στο σημείο του δυστυχήματος για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Την ίδια ώρα, επίσημο πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της Τροχαίας στον Ελεύθερο Τύπο, η ταχύτητα του οχήματος την ώρα του δυστυχήματος υπολογίζεται στα 100-150 χλμ./ώρα. Το μαύρο τζιπ προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο και στη συνέχεια στα μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως «ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες» και πως μόνο η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρά, φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ο αξιωματικός της Τροχαίας επισήμανε, επίσης, πως οι αερόσακοι του οχήματος άνοιξαν κανονικά και πως ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Π.Παντελίδης δεν θα είχε σωθεί, καθώς τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες.


Η Φρόσω Κυριάκου (αριστερά) και η Μίνα Αρναούτη

Η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, συνοδηγός του οχήματος, μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο θώρακα και τα άνω και κάτω άκρα στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού.

Με ελαφρά τραύματα και κάταγμα στο βραχίονα νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του οχήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Το θέμα της Σένγκεν έληξε» Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν κλειστά σύνορα


Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν κλειστά σύνορα
Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τους «ανεύθυνους γραφειοκράτες» που κουνούν το δάκτυλο στην Ελλάδα για το προσφυγικό.

Καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, την επόμενη φορά που θα μιλήσουν θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της Συνόδου, λέγοντας ότι η Αθήνα θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της συμφωνίας.

«Η Ελλάδα δεν θα απομονωθεί επειδή το θέλουν κάποιοι ακραίοι ξενοφοβικοί και ακραίοι στην Ευρώπη. Εκείνοι θα απομονωθούν» είπε.

«Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν κλειστά σύνορα» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα της συνθήκης του Σένγκεν έληξε χθες».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν οι διακινητές στο Αιγαίο.

Είχε προηγηθεί η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδείνωση της κρίσης στη Συρία με την εμπλοκή ακόμα περισσότερων μερών και την άνοδο ενός ακραίου θρησκευτικού εξτρεμισμού.

«Και όλα αυτά τη στιγμή που η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 παραμένει» τόνισε.

«Αδύναμη και διαιρεμένη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Από τη μία η αίσθηση ότι για κάποιους υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούν και για κάποιους άλλους α λα καρτ τήρηση των υποχρεώσεων» συνέχισε.

Για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, ο κ . Τσίπρας είπε ότι διασφαλίζονται πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και παράλληλα, θα σταματήσει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για λεπτομερή ενημέρωση.

Δύο παράλληλες κρίσεις

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα βρέθηκε στον πυρήνα δύο παράλληλων κρίσεων (οικονομικής και προσφυγικής) και ανέλαβε δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις με τις δυνάμεις της.

Κοινή αναγνώριση -τόνισε- είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα και αυτό δεν βρέθηκε κανείς να το αντικρούσει.

«Θα κρατήσουμε τις κόκκινες γραμμές μας και την κοινωνία όρθια», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις βολές του προέδρου της ΝΔ ότι η κυβέρνηση «καθυστέρησε απελπιστικά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το προσφυγικό ζήτημα και να τηρήσει τις συμφωνίες που συμφώνησε με την ΕΕ», ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην χρησιμοποιεί «τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι που μας κουνούν το δάχτυλο».

Αυτή τη στιγμή, επισήμανε, «είμαστε στη μέση μιας φουρτουνιασμένης θάλασσας, αλλά θα βγάλουμε τη η χώρα από την κρίση κρατώντας τις κόκκινες γραμμές και τη χώρα όρθια».

Απαντώντας σε άλλες επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη, ότι δεν είναι αριστερή η πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ταυτότητα και είναι η πατριωτική, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της διαδρομής από τις δυνάμεις που μας έφεραν εδώ, από τους αδύναμους και όχι από τα μέσα της διαπλοκής.

Κόντρα για τη φοροδιαφυγή

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στη λίστα Μπόργιανς και με αφορμή την υπόθεση αυτή κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι όταν κυβερνούσε κράτησε στα συρτάρια λίστες με φοροφυγάδες.

«Όταν μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα να είστε πιο προσεκτικός» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη «γιατί εμείς τις λίστες των φοροφυγάδων τις πήγαμε στη δικαιοσύνη, δεν την κρατήσαμε στα συρτάρια μας και ούτε δίναμε εντολές σε υπαλλήλους του ΥΠΕΞ να αφήνουν τις λίστες σε αυτούς που μας τις έδιναν».

«Πρέπει να απολογηθείτε στον ελληνικό λαό γιατί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στην οποία ήσασταν πρωτοκλασάτος υπουργός ήταν αυτή που προστάτευσε τους φοροφυγάδες. Όσο προστατεύσατε τους φοροφυγάδες τους προστατεύσατε, τέλος η προστασία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε, δε, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη στον τόπο που τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, θα προσπαθήσει να τη φέρει σε πέρας.

«Εμείς ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε το θέμα των θαλασσοδανείων, των σκανδάλων, το μεγάλο θέμα της Siemens και θα το πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη. Τίποτα δεν θα ξεχαστεί σε αυτόν τον τόπο», κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Τεράστιες οι ευθύνες...



Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης!
...για την αποφυλάκιση Ρουπακιά...

«Η απόφαση δεν είναι πρωτοφανής. Όπως εξελίχθηκε, ήταν αναμενόμενη», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, για την...
αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, μετά την παρέλευση του 18μήνου.

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο, και τελευταίος έρχεται ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος επί δύο μήνες δεν χορηγούσε άδειες να πάμε να δικάσουμε την υπόθεση και ενέμειναν στην αποχή των δικηγόρων, παράλογα και χωρίς καμία λογική», τόνισε μιλώντας στο «Mega» ο κ Μαραγκός.

«Ο κ. Ρουπακιάς κατέστη δήθεν κρατούμενος πολυτελείας εντός της οικίας του, κατά το βούλευμα. Από εδώ και πέρα η υπόθεση θα εκφυλίζεται όπως έχει εκφυλιστεί μέχρι σήμερα», τόνισε ακόμη, αναφέροντας ότι σε αυτό το στάδιο έχουν εξεταστεί 15-17 μάρτυρες, από τους συνολικά περίπου 140.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας θα είχε λήξει, αν δεν είχε ενωθεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης.

Read more...

Το 10%-15% του εισοδήματος...


Το 10%-15% του εισοδήματος με κάρτες και αποδείξεις για να «χτίσεις» το αφορολόγητο
...με κάρτες και αποδείξεις για να «χτίσεις» το αφορολόγητο...

Να «φορτώσουν» με δαπάνες την κάρτα τους έως τουλάχιστον το 10% ή 15% του εισοδήματός τους θα πρέπει στο εξής όλοι οι...
φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, προκειμένου να μην πληρώσουν έως και 2.100 ευρώ «έξτρα» φόρο, πέρα από όσο οφείλουν με βάση την νέα φορολογική κλίμακα που καταρτίζεται.

Για να τύχουν της έκπτωσης φόρου για τα εισοδήματα του 2016, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ενδεχομένως θα χρειαστεί –για τεχνικούς λόγους- να δηλώσουν οι ίδιοι την δαπάνη τους με κάρτες. Αυτό θα αλλάξει για τα εισοδήματα του 2017, αφού τότε θα είναι έτοιμες οι τραπεζες να στέλνουν απ’ευθείας τα στοιχεία στην ΓΓΠΣ ώστε να εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην δήλωση Ε1.
Φόρος και σε χαμηλόμισθους

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια που κατέθεσε στους θεσμούς η κυβέρνηση την Παρασκευή προβλέπεται και ειδική κλίμακα για τις αποδείξεις δαπανών που θα πρέπει να δηλώνει ένας φορολογούμενος προκειμένου να παραμείνει αφορολόγητος, οι οποίες όμως θα υπολογίζονται σε συνάρτηση με το εισόδημα του. 

Αυτό σημαίνει ότι βάσει κλίμακας, όπως θα διαμορφωθεί τελικά σε συνεργασία με τους θεσμούς, ένας χαμηλόμισθος θα αναγκαστεί να πληρώνει φόρο, αν δεν καλύψει με δαπάνες με κάρτες και αποδείξεις τουλάχιστον το 10% ή 15% του εισοδήματός του. 
Τρία «σκαλοπάτια»

Η απαίτηση όμως για δαπάνες μέσω καρτών θα αυξάνεται, όσο αυξάνεται και το φορολογητέο εισόδημα. Η κλίμακα θα προβλέπει ότι άλλοι θα πρέπει να εμφανίσουν δαπάνες ύψους 20%, 30% ή και έως και 40% ακόμα, για πιο υψηλά εισοδήματα.

Ουσιαστικά θα προβλέπονται τρία «σκαλοπάτια». Για χαμηλά εισοδήματα έως περίπου 15.000 θα απαιτείται το 10% ή 15%. Για μεσαία εισοδήματα έως 25.000 ή 30.000 ευρώ το χρόνο θα απαιτείται το 20% ή 30%. Για πιο υψηλά εισοδήματα έως 42.000 ευρώ θα απαιτείτο το 40%. Για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ δεν θα ισχύει καμία έκπτωση φόρου. Ωστόσο εξετάζεται να διατηρείται η απαίτηση για δαπάνες 40%, επί ποινή φορολογικού προστίμου –πχ 10% της διαφοράς των δαπανών που δεν έγιναν με κάρτες και αποδείξεις.

Με τον τρόπο αυτό, δεν θα απαιτείται πια ένα ενιαίο ποσοστό δαπανών (π.χ. 10% του συνολικού εισοδήματος όπως ίσχυε) το οποίο θα πρέπει να καλύπτεται με αποδείξεις για να κατοχυρώσουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι την έκπτωση φόρου και οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ. 

Αντίθετα, οι χαμηλόμισθοι θα καλούνται να συλλέξουν λιγότερες αποδείξεις από όσες τα «ρετιρέ» των περίπου 30.000-40.000 ευρώ το χρόνο, αλλιώς δεν θα βλέπουν έκπτωση φόρου στο εκκαθαριστικό τους.

protothema.gr

Read more...