Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πρόκληση Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί την κρίση για να μη λυθεί το θέμα της ονομασίας



Παραλήρημα από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων. Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι θέτει εμπόδια στο ζήτημα της ονομασίας και ότι χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται για να μην επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας.
"Η οικονομική κρίση βολεύει τον νότιο γείτονα μας, καθώς τη χρησιμοποιεί, ώστε να μην επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας" είπε ο Ν. Γκρούεφσκι το βράδυ της Παρασκευής, σε ομιλία του στην πόλη Στιπ.
Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και όπως υποστήριξε, κατά την περίοδο 2007-2009, εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις προς την κατεύθυνση αυτή και πέρασε σχετικούς νόμους, που απαιτούνται από την ΕΕ.
"Επιδείξαμε μεγάλη διάθεση, ώστε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος. Θα παλέψουμε για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χωρίς να ξεπουλήσουμε τα εθνικά συμφέροντα μας και πάντοτε με τα μάτια ανοιχτά. Στο τέλος, ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει (σσ διεξαγωγή δημοψηφίσματος)" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Φατμίρ Μπεσίμι (προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι), μετά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συναίνεση στην ΕΕ, ώστε να χορηγηθεί στην ΠΓΔΜ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
"Δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε προσδοκίες που δεν είναι αντικειμενικές όσον αφορά το αν η "Μακεδονία" θα λάβει ημερομηνία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Αντικειμενικά, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα επιλυθεί το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα και τα ανοιχτά ζητήματα με τη Βουλγαρία, δεν υπάρχει συναίνεση από τα μέλη της Ένωσης για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ" δήλωσε.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

"Ηλεκτροσόκ" με τα τιμολόγια της ΔΕΗ...




Αυξήσεις που μπορεί να φθάσουν έως και 25% (10 ευρώ ανά τετράμηνο) μελετώνται να ισχύσουν στα πρώην τέλη ΑΠΕ (έχουν βαπτιστεί...
ΕΤΜΕ-ΑΡ), που φθάνουν στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ένα μέσο νοικοκυριό, που καταναλώνει περί τις 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, πλήρωνε έως τον περασμένο Ιούλιο 23,44 για το ΕΤΜΕ-ΑΡ. Τότε υπήρξε υπερδιπλασιασμός του τέλους στα 51,2 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», νέα αύξηση.

Αν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εγκρίνει τη μελετώμενη νέα επιβάρυνση, τότε το μέσο νοικοκυριό, συμφωνα με τη "Δημοκρατία" θα πληρώνει περισσότερα από 60 ευρώ ανά τετράμηνο για το ΕΤΜΕΑΡ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η νέα αύξηση πρέπει να ανακοινωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου, με στόχο να κλείσει τμήμα της «μαύρης τρύπας» στη χρηματοδότηση των παραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Read more...

Βγήκαν τα μαχαίρια στην Χ.Α. ...



Βαθύ ρήγμα δημιουργείται στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής μετά την άρνηση του Ηλία Κασιδιάρη να εντείνει την κριτική του κατά της Δικαιοσύνης, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να δηλώνει πως...
«δεν πρόκειται να μείνω μέσα και να ξεχαστώ».
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επιμένει για κορύφωση των τόνων όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  άλλαξε τακτική στους χειρισμούς του κυρίως για πολιτικού λόγους, καθώς διεκδικεί πλέον την πρωτοκαθεδρία στην οργάνωση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, συνομιλεί μόνο με τους Μ. Αρβανίτη, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, αποκλείοντας τον Ηλία Κασιδιάρη από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στο σπίτι της.
Παράλληλα, τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και οι Παναγιώταρος, Ηλιόπουλος και Μίχος αρνούνται να σκληρύνουν την στάση τους προς τις ειδικές εφέτες ανακρίτριες  αποφεύγοντας τις κρίσεις στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον αρχηγό και τον υπαρχηγό τους στην φυλακή.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Read more...

Σόιμπλε στο Οικονομικών-Υπερυπουργός ο Γκάμπριελ...




Ποια ονόματα εχουν διαρρεύσει απ' τα γερμανικά ΜΜΕ...
Πριν ακόμη ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος των Σοσιαλδημοκρατών, από το οποίο θα κριθεί η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Μέρκελ, «διέρρευσαν» ήδη τα ονόματα των νέων υπουργών.

Ενώ στο...
Βερολίνο η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του εσωκομματικού δημοψηφίσματος βρίσκεται σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 17.00-19.00 ώρα Ελλάδας, έχουν ήδη «διαρρεύσει» τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης. Bild, Der Spiegel, Rheinische Post και Focus Online αναφέρουν από χθες το βράδυ ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα αναλάβει το «υπερυπουργείο» Οικονομίας και Ενέργειας.

Αίνιγμα η παραίτηση του Ποφάλα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΚΟ του SPD, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας θα διατηρήσει ο χριστιανοδημοκράτης Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν (CDU) αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα πάει στο SPD και τη γενική γραμματέα του Αντρέα Νάλες, ενώ ενδιαφέρουσες είναι οι ανακατατάξεις στο χριστιανοδημοκρατικό στρατόπεδο, μετά την απόφαση του υπουργού Καγκελαρίας Ρόναλντ Προφάλα να εγκαταλείψει την πολιτική.

Αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την απόφαση του Προφάλα που ήταν ο πιο στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ και αρχιτέκτονας της εκλογικής νίκης του 2009. Ο ίδιος επικαλείται προσωπικούς λόγους και οι πληροφορίες τον θέλουν να μετακινείται στην ιδιωτική οικονομία.

Αισιοδοξία για θετική έκβαση της εσωκομματικής ψηφοφορίας

Στο μεταξύ, στο σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία ότι η έκβαση του εσωκομματικού δημοψηφίσματος θα είναι θετική για την συγκρότηση του μεγάλου συνασπισμού. Εκτιμάται ότι ο διάλογος της ηγεσίας με τη βάση απέφερε καρπούς.

Τα επιχειρήματα του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπέρ της συμμετοχής στην συγκυβέρνηση έγιναν αποδεκτά από τη βάση. «Προειδοποιώ το κόμμα μου ότι η απόρριψη της προγραμματικής συμφωνίας από τη βάση δεν πρόκειται να φέρει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη στη Γερμανία, αλλά το αντίθετο. Θα φέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους λιγότερη κοινωνική δικαιοσύνη», επανέλαβε πολλές φορές ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης.

Περίπου το 70% των μελών συμμετείχε στην ψηφοφορία

Στην εσωκομματική διαδικασία συμμετείχαν 330 χιλιάδες από τα 475 χιλιάδες μέλη του SPD. Η ηγεσία του κόμματος θεωρεί ενθαρρυντικό το ποσοστό αυτό. Εάν η προγραμματική συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών εγκριθεί, η Άγκελα Μέρκελ θα επανεκλεγεί την ερχόμενη Τρίτη στο αξίωμα της καγκελαρίου.

Εάν η κομματική βάση του SPD έχει πει «όχι» στην συγκυβέρνηση τα δύο μεγάλα κόμματα, η Γερμανία αλλά και η Ευρώπη θα μπουν σε περιπέτειες. Η Μέρκελ δεν θα είχε πολλές επιλογές, παρά μόνο νέες εκλογές ή έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους.

Read more...

Τα θυμιατά της Χρυσής Αυγής...





Οι μορφασμοί του Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως αποτυπώνονται στα βίντεο της δικογραφίας για τη Χρυσή Αυγή, είναι αποκαλυπτικοί.
Ο προφυλακισμένος βουλευτής αηδιάζει όταν...
αποκαλεί «σκατιάρη» το Μητροπολίτη Ανθιμο, σχεδόν χαμογελά μιλώντας για τους Εβραίους που «φροντίσανε άλλοι και τους καθαρίσανε και τελειώσαμε», ενώ προχωρά σε εμπρηστικούς λόγους κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του.

πηγη enet.gr

Read more...

Στοιχεία–σοκ για τη φτώχεια...




Δειτε τους πίνακες... 
Δυσκολία να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες όπως κατανάλωση κρέατος κάθε δεύτερη ημέρα ή να έχει επαρκή θέρμανση, έχει ένας στους πέντε Έλληνες, σύμφωνα με...
την ΕΛΣΤΑΤ. Βάσει αυτών των στοιχείων η χώρα μας κατατάσσεται στη 6η χειρότερη θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά τη στέρηση υλικών αγαθών και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών.

Πρόκειται για τους δείκτες συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού της χώρας για το 2012 με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2011.

Σημειώνεται ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών δεν αφορά μόνο το φτωχό πληθυσμό αλλά και μέρος του μη φτωχού.



Δυσκολία να καλυφθούν αναγκαίες δαπάνες ύψους ακόμη και 540 ευρώ

Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό ότι, το 76,3% του φτωχού πληθυσμού και το 30,8% του μη φτωχού, δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ύψους ακόμη και περίπου 540 ευρώ.

Αδυναμία δηλώνει το 26,7% να έχει ικανοποιητική θέρμανση
Το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει ικανοποιητική θέρμανση ανέρχεται σε 26,7% το 2012- από 16,4% το 2008-, ενώ αντίστοιχα για τον φτωχό πληθυσμό είναι 47,6% το 2012 (από 33% το 2008) και για τον μη φτωχό πληθυσμό 20,8% το 2012 (από 12,1% το 2008) • Το 35,7% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον φτωχό πληθυσμό εκτιμάται σε 62,6%

Δυσκολία ενός γεύματος με κρέας ανά δύο ημέρες
Έτσι, όχι μόνον ο φτωχός πληθυσμός της χώρας, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού, έχει πλέον δυσκολία για μία εβδομάδα διακοπών ετησίως, για γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι- ή ισοδύναμο για χορτοφάγους- κάθε δεύτερη ημέρα, για επαρκή θέρμανση της κατοικίας, για αγορές διαρκών αγαθών (όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη ΤV, τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο ή αυτοκίνητο), για αποπληρωμή δανείων ή αγορών με δόσεις, για πληρωμή πάγιων λογαριασμών, κ.λπ.

Σύμφωνα δε με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών το 2012 (εισοδήματα 2011), το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται, τουλάχιστον, τέσσερις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ανέρχεται σε 19,5% το 2012. Το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 15,2% το 2011, σε 11,6% το 2010, σε 11% το 2009 και σε 11,2% το 2008.
Στην 6η χειρότερη θέση μετά τη Βουλγαρία

Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα βρέθηκε στην 6η χειρότερη θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τη Βουλγαρία (44,1%), τη Ρουμανία (29,9%), τη Λετονία (26%), την Ουγγαρία (25,7%) και τη Λιθουανία (19,8%). Στην καλύτερη θέση μεταξύ των 30 χωρών, βρίσκεται η Ελβετία (0,8%).



Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

real.gr

Read more...

Υποχρεώσεις 818 εκατ. ευρώ και δάνεια 579 εκατ. ευρώ για τις εισηγμένες ΜΜΕ!...


 

Σε εφιαλτικά επίπεδα παραμένουν οι υποχρεώσεις των ομίλων. Το συνολικό τους ύψος ανέρχεται σε  818.476.548 και ο συνολικό δανεισμός σε 579.481.751 ευρώ! Τον υψηλότερο δανεισμό έχει ο...
όμιλος του Πήγασου ο οποιος οφείλει 182 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο  όμιλος του Τήλετυπου με 139 εκατ. ευρώ και ο όμιλος ΔΟΛ με 139 εκατ. ευρώ.  Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου Πηγάσου ανέρχονται σε 223 εκατ. ευρώ, και τα ίδια κεφάλαια σε 172 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος ΔΟΛ διαθέτει πλέον αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά 71 εκατ. ευρώ!  


Έφεραν 13 εκατ. ευρώ τα 2 πλοία στην  “Καθημερινή”
  Η “Καθημερινή” στον κλάδο των εκδόσεων- εκτυπώσεων ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει μείωση κατά περίπου 10%  διαμορφωμένος στα 32,97 εκατ. ευρώ την τρέχουσα περίοδο έναντι 36,66 την  αντίστοιχη περυσινή.  Η εκδοτική εταιρεία στο εννεάμηνο του 2013 εμφανίζει  μείωση των εσόδων από πωλήσεις εφημερίδων, περιοδικών περιπτέρου και προσφορών κατά 3,06 εκατ. ευρώ  (-13,78%), μείωση των εσόδων διαφήμισης εφημερίδων, περιοδικών  περιπτέρου και Διαδικτύου κατά -1,04 εκατ. ευρώ (-10,51%) έναντι του  αντίστοιχου εννεάμηνου του 2012. Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις προς τρίτους  της εκτυπωτικής μονάδας που ανήλθαν σε 4,79 εκατ. ευρώ(7,01%) Τα έσοδα από την ναύλωση των πλοίων ανήλθαν  σε 13,31 εκατ. ευρώ, έναντι  3,13 εκατ. ευρώ  το 9μηνο του 2013.     


Καταβολή ομολογιακών δανείων στο τέλος του μήνα από το ΔΟΛ
Δύο ομολογιακά δάνεια καλύτερα να αποπληρώσει στο τέλος του έτους . Το ένα προέρχεται από σύμβαση της μητρικής εταιρείας, και το δεύτερο από τη θυγατρική “Ελληνικά Γράμματα”. Το μεγάλο δάνειο είναι ένα  κοινό ομολογιακό ύψους 14.000.000 ευρώ,  το οποίο εκδόθηκε στις 30.11.2009 κυμαινόμενου επιτοκίου (euribor πλέον περιθωρίου 6,00%) και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου στο τέλος του χρόνου. Το δεύτερο  κοινό ομολογιακό δάνειο της υπό εκκαθάριση εταιρείας “Ελληνικά Γράμματα, ύψους 10.000.000 ευρώ το οποίο εκδόθηκε   στις 14.12.2007 κυμαινόμενου επιτοκίου (euribor πλέον περιθωρίου 6,00%) και διάρκειας 10 ετών με περίοδο χάριτος 2 ετών, με προοπτική εξόφλησης το 2017.  Έχει εξοφληθεί  το 50% του ομολογιακού δανείου και το υπόλοιπο ποσό των  2.660.000,00 ευρώ και θα εξοφληθεί πλήρως έως την 31.12.2013.     Ο ΔΟΛ έχει ακόμη υπογράψει  στις 18.07.2011 σύμβαση μακροπροθέσμου δανείου με την τράπεζα F.B.Bank ύψους 8.000.000 ευρώ   το υπόλοιπο του οποίου την 30.09.2013 ανέρχεται σε 4.142.449,47 και το οποίο θα αποπληρωθεί την  20.07.2018.  Από την απορρόφηση της 100% θυγατρικής εταιρείας Μιχαλακοπούλου, μεταφέρθηκαν στη μητρική  ανέλαβε δύο  μακροπρόθεσμα δάνεια της απορροφηθείσας. Το πρώτο δάνειο αφορά ποσό αρχικού ύψους  3.000.000 ευρώ, κυμαινόμενου επιτοκίου (euribor πλέον περιθωρίου 2,50%) και διάρκειας 5 ετών και  προβλέπεται να εξοφληθεί πλήρως μέχρι την 31.01.2015. Το δεύτερο μακροπρόθεσμο δάνειο αφορά ποσό 4.400.000 δεκαετούs διάρκειαs με λήξη την 28.11.2019. Υπάρχει, τέλος, και ένα μακροπρόθεσμο δάνειο της θυγατρικής εταιρείας ΔΟΛ DIGITAL ΑΕ  ύψους 4.300.000,00 το οποίο  λήγει την 31.12.2014. Την 30.09.2013 το υπόλοιπο του εν λόγω δανείου ανέρχεται στο ποσό των 3.008.234 ευρώ.     

typologies.gr

Read more...

"Αφρισαν " οι αστυνομικοί στις Βρυξέλλες...


ΒΙΝΤΕΟ... 
Σκληρές συγκρούσεις μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομικών σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες κατά την  πορεία  που πραγματοποίησαν οι πρώτοι, με αφορμη τις...
μειώσεις 10% στους μισθούς τους και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης τους που προωθεί η κυβέρνηση του Βελγίου.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σπάσουν τις αστυνομικές αλυσίδες φτάνοντας μπροστά στο κτίριο, όπου κατέθεσαν συμβολικά τα κράνη τους.

Read more...

Λόγω δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας Από το 2015 ο ειδικός φόρος 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις


Από το 2015 ο ειδικός φόρος 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Για το 2015 μετατίθεται η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση. Η σχετική τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πρόκειται για διάταξη του Ν. 3845/2010 με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012.

«Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Τονίζεται, επίσης, ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρεται, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τρίτη ημέρα του Συνεδρίου Στον απόηχο της παραίτησης Λυκούδη η ομιλία Κουβέλη στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ


Στον απόηχο της παραίτησης Λυκούδη η ομιλία Κουβέλη στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Αθήνα
Στην ομιλία του Φώτη Κουβέλη το απόγευμα του Σαββάτου (6 μ.μ.), στον απόηχο της αποχώρησης του Σπύρου Λυκούδη από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των εργασιών του 2ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσουν (6:30 μ.μ.) ψηφοφορίες για πολιτικές αποφάσεις.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, ο Σπύρος Λυκούδης -ο οποίος είχε διαφοροποιηθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα από τις θέσεις του κόμματος- ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του γραμματέα.

Στην ομιλία του, άσκησε εσωκομματική κριτική για την περίοδο της συγκυβέρνησης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την αποχώρηση του κόμματος από την τρικομματική. «Το πρόβλημά μας είναι ότι αντιδρούμε αντί να δρούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Λυκούδης άσκησε κριτική στον Φώτη Κουβέλη, ζήτησε διάλογο με τους «58», ενώ παρέθεσε τα «τρία επικίνδυνα λάθη» που, όπως είπε, διέπραξε η ΔΗΜΑΡ.

«Πρώτο λάθος: Οριοθετούμε αμυντικά τη διάκρισή μας από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Ετεροκαθοριζόμαστε, κι αυτό μάς επιβάλλει διαχειριστική πολιτική τακτική.

» Δεύτερο λάθος: Πικραμένοι, θυμωμένοι, απογοητευμένοι, εγκαταλείψαμε μέσα σε λίγες ώρες την κυβερνητική ευθύνη.

» Τρίτο λάθος: Σε ένα βιαστικό με προχειρότητες συνέδριο, που όμως εκ των πραγμάτων είναι συνέδριο ταυτότητας και στρατηγικής» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Υποψήφιος για την Κομισιόν από την Κυριακή Τσίπρας: Χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα το 2014


Τσίπρας: Χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα το 2014
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο 4ο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς μίλησε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, εξαιτίας της συνέχισης της πολιτικής του μνημονίου.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2014 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται στην εξουσία.

Η υποψηφιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά από το σώμα του συνεδρίου την Κυριακή.

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται στη Μαδρίτη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σούπερ Λίγκα (15η αγωνιστική) «Ντέρμπι» από τα... παλιά, σέντρα σε Χανιά, Ιωάννινα και Λεωφόρο


«Ντέρμπι» από τα... παλιά, σέντρα σε Χανιά, Ιωάννινα και Λεωφόρο
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Τι και αν ο ένας είναι τελευταίος και ο άλλος πρώτος, το κυριακάτικο ντέρμπι - από τα παλιά - στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με τις αναμετρήσεις: Πλατανιάς - Ξάνθη (15:00), ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης (17:15) και Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (19:30).

Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός που είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, μετά την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League πάει ως λογικό φαβορί στο «Βικελίδης». Από την άλλη, οι «κίτρινοι» του Ζόραν Μιλίνκοβιτς καίγονται για βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, αποστολή εκτός έδρας θα έχει και ο ΠΑΟΚ, αλλά μικρότερης δυσκολίας, καθώς θα παίξει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στη νεοφώτιστη Καλλονή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλατανιάς-Ξάνθη (Γηπ. Περιβολίων, 15:00)
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης (Γηπ. "Ζωσιμάδες", 17:15)
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης", 19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΦΗ-Λεβαδειακός (Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης", 15:00)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (Γηπ. "Θ. Κολοκοτρώνης", 17:15)
Βέροια-Παναιτωλικός (Δημ. Στάδιο Βέροιας, 17:15)
Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός (Γηπ. "Γ. Καμάρας", 17:15)
Καλλονή-ΠΑΟΚ (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)
Αρης-Ολυμπιακός (Γηπ. "Κλ. Βικελίδης", 19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 14 13-1-0 7-0-0 6-1-0 43-4 40
2. ΠΑΟΚ 14 10-2-2 7-1-0 3-1-2 25-12 32
3. Ατρόμητος 14 7-4-3 5-2-0 2-2-3 22-11 25
4. Παναθηναϊκός 14 7-3-4 4-1-2 3-2-2 21-13 24
5. Αστέρας Τρίπολης 14 5-6-3 4-3-0 1-3-3 21-16 21
. Ξάνθη 14 6-3-5 5-1-1 1-2-4 20-19 21
7. Εργοτέλης 14 4-6-4 3-2-2 1-4-2 17-17 18
. Πανθρακικός 14 4-6-4 3-2-2 1-4-2 17-21 18
. ΑΕΛ Καλλονής 14 6-0-8 3-0-4 3-0-4 15-24 18
. Παναιτωλικός 14 4-6-4 4-3-0 0-3-4 14-13 18
11. ΠΑΣ Γιάννινα 14 5-2-7 5-0-2 0-2-5 14-19 17
. Λεβαδειακός 14 5-2-7 5-1-1 0-1-6 17-25 17
. Πανιώνιος 14 4-5-5 3-2-2 1-3-3 14-17 17
14. ΟΦΗ 14 3-6-5 2-5-0 1-1-5 12-18 15
15. Πλατανιάς Χανίων 14 2-6-6 1-5-1 1-1-5 12-19 12
16. Βέροια 14 2-4-8 2-1-4 0-3-4 12-26 10
. Άρης 14 2-4-8 0-3-3 2-1-5 12-24 10
. Απόλλων Σμύρνης 14 2-4-8 2-3-2 0-1-6 12-22 10
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πεταλωτής και Μωραΐτης απαντούν στη Χ. Τρικούπη


20131212-235750.jpgΣυνεχίζεται η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει ξεσπάσει μετά την επιστολή που έστειλαν 11 στελέχη του κόμματος στον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της ΚΠΕ.
Διαβάστε τί απαντούν οι Γιώργος Πεταλωτής και Θάνος Μωραΐτης στις διαρροές που έγιναν το πρωί επί του θέματος:
Με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook o Γ. Πεταλωτής τονίζει πως: “Χρήσιμοι οι “κύκλοι”, αλλά στις μαντικές τους ικανότητες περί προθέσεων και απόψεων των “υπονομευτών”, πέφτουν σε όλα έξω. Αν γινόταν η αυτονόητη θεσμική συζήτηση , θα απέφευγαν και την έκθεσή τους”.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ανήρτησε πριν λίγο την παρακάτω δήλωση στην ιστοσελίδα του και στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Χθες, 11 μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, αναλάβαμε μια θεσμική πρωτοβουλία, ζητώντας το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το κορυφαίο όργανο του κινήματος και να συζητήσουμε όλο το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων.
Γύρω από αυτή την ξεκάθαρη θεσμική πρωτοβουλία, η οποία περιγράφεται λιτά και ξεκάθαρα σε 84 και μόνο λέξεις, σήμερα το πρωί στήθηκε από κάποιους ένα γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ που απηχούν, όπως ισχυρίζονται, την Χαριλάου Τρικούπη.
Η προσπάθεια ήταν να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, κάποιοι, στις πιο κρίσιμες ώρες, διαχειρίζονται την εικόνα της παράταξης με παιγνίδια ανώνυμων διαρροών.
Εμείς θα επιμείνουμε στη θεσμική λειτουργία και δεν θα μας παρασύρει κανένας στο «ανταλλακτήριο» των παραπολιτικών στηλών και στο «πλυντήριο» της παραπολιτικής.
Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να τη «διαπραγματευτούμε» όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης.
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι αργά.
Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις εξελίξεις θα τους ανήκει εξολοκλήρου».

Read more...

Μαρκ Εσπόσιτο: "Αν υπάρχει μια χώρα από την οποία πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτή είναι η Ελλάδα"



Σε άρθρο του που τιτλοφορείται: "Θέλουμε να λύσουμε την Ευρωκρίση; Τότε ας κοιτάξουμε τον Νότο", Ο Μάρκ Εσπόσιτο,εξηγεί τον συλλογισμό του κάνοντας μια μικρή -αλλά ουσιαστική- περιγραφή της Ελλάδας, προ κρίσης.
"Αν υπάρχει μια χώρα από την οποία πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτή είναι η Ελλάδα. Δαιμονοποιήσαμε μια μικρή, ταπεινή οικονομία και την μετατρέψαμε σε μαύρο πρόβατο" . Έτσι ξεκινά το άρθρο του στην Βρετανική έκδοση της Huffington Post ο Βρετανός καθηγητής Οικονομικών Μαρκ Εσπόσιτο.
Σε άρθρο του που τιτλοφορείται: "Θέλουμε να λύσουμε την Ευρωκρίση; Τότε ας κοιτάξουμε τον Νότο", εξηγεί τον συλλογισμό του κάνοντας μια μικρή -αλλά ουσιαστική- περιγραφή της Ελλάδας, προ κρίσης.
"Το 2008 η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα λοιπά μικρά κράτη της Ε.Ε. που αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τους μεγάλους. Όλοι ξέραμε ότι είναι ένας ιδανικός τόπος για διακοπές, μια χώρα που κέρδισε το Euro και απόλαυσε τα περισσότερα κέρδη μιας αναδυόμενης οικονομίας. Ήταν η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ μεταξύ 2001-2007. Μεγαλύτερη και από άλλες ισχυρές οικονομίες. Για την περίπτωσή της ισχύει αυτό που λέμε ''σύνδρομο αναδυόμενης οικονομίας''. Επιπλέον ο μέσος Έλληνας δούλευε περίπου 2000 ώρες, νούμερα πολύ υψηλά για την Ε.Ε. που μοιάζουν με αυτά της Χιλής και της Κορέας".
Τι συνέβη λοιπόν και όλα άλλαξαν;
Ο καθηγητής θέτει κι αυτός το ερώτημα και ακολούθως απαντάει. Τα βασικά ζητήματα που έπληξαν τη χώρα μας, είναι τα γνωστά και τα συνήθη: γιγάντωση του δημόσιου τομέα και υπερκατανάλωση. Οι κυβερνήσεις σταμάτησαν να επενδύουν σε έργα ανάπτυξης και υποδομών και έπαψε να έχει σχέδιο δαπανών και ταυτοχρόνως υπήρξε έντονη εξάρτηση από την ιδιωτική κατανάλωση.
"Ηταν λανθασμένο οικονομικό μοντέλο, όμως αυτό απέχει από το να το χαρακτηρίσεις και ένοχο. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη προκάλεσε μεγάλη ζημιά σε μια μικρή χώρα, η οποία βρέθηκε απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα. Οι ξένοι επενδυτές έπαψαν να εμπιστεύονται την Ελλάδα και ουσιαστικά την έριξαν στα χέρια των κερδοσκόπων".
Ο Esposito θεωρεί πως η λύση για την Ευρωκρίση βρίσκεται στον τρόπο που οι μεγάλοι οφείλουν να κοιτάξουν τους μικρούς του Νότου. «Ο Νότος μπορεί να μας δώσει το οξυγόνο που λείπει από την κουρασμένη Ε.Ε. Το γερμανικό μοντέλο δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνεται και η Γερμανία κινείται σε μια ζώνη κινδύνου, κυρίως λόγω της έλλειψης των εγχώριων επενδύσεων, που είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ευρωπαϊκή αποπληθωρισμό».
Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι οι επενδύσεις ιδιωτικού κεφαλαίου στις χώρες του Νότου. Το οικονομικό περιβάλλον ευνοεί νέες επιχειρηματικές ιδέες. Μπορεί μακροοιικονομικά αυτό το μοντέλο να μην είναι αποτελεσματικό, όμως βραχυπρόθεσμα θα είναι αποδοτικό. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ως προς τις δυνατότητες του Νότου. Μπορεί να μας προσφέρει το έναυσμα της ανάπτυξης. Αυτό θα είναι ψηλά στην ατζέντα του νέου κοινοβουλίου που θα προκύψει από τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ελληνική λέξη (Αναγέννηση) και βάσει αυτής να χαιρετίσουμε την ελπίδα.
Πηγή:huffingtonpost

Read more...

O Χίτλερ σχεδίαζε τη δικιά του 11η Σεπτεμβρίου



Επίθεση στη Νέα Υόρκη ετοίμαζε ο Χίτλερ. Τα σχέδια που έγιναν και τελικά απορρίφθηκαν (Pic)
Ο Χίτλερ ονειρευόταν την καταστροφή της Νέας Υόρκης!
Στο μυαλό του έβλεπε τους ουρανοξύστες της μεγαλούπολης να καίγονται σαν γιγάντιοι πυρσοί, κτήρια να καταρρέουν το ένα πάνω στο άλλο και τρομοκρατημένοι πολίτες να αναζητούν μάταια καταφύγιο με την αίσθηση του απόρθητου να έχει διαλυθεί και τους θεούς τους, του καπιταλισμού και της δημοκρατίας, να αδυνατούν να τους σώσουν.
Η Νέα Υόρκη απείχε χιλιάδες  χιλιόμετρα από το Βερολίνο, ωστόσο ο Χίτλερ απαίτησε από τους  μηχανικούς του να βρουν τρόπους να φτάσουν ως εκεί, μεταφέροντας βόμβες, και να βυθίσουν την πόλη στο χάος.
Είχε σχεδιάσει αεροπλάνα  σε αποστολές αυτοκτονίας να "βουτούν" στην καρδιά της πόλης- τρομακτικό σενάριο που θυμίζει τις εικόνες του 2001.
Ο Χίτλερ εκείνη την εποχή έλεγε ότι  η Γερμανία δεν είχε υπερατλαντικές φιλοδοξίες όμως ο ίδιος περιφρονούσε τις δημοκρατικές δομές των ΗΠΑ, την πίστη τους στην προσωπική ελευθερία, τις ανάμεικτες εθνότητες που τις αποτελούσαν και τους πολλούς Εβραίους τραπεζίτες.
 
Στο μυαλό του μετά τον πόλεμο θα έμεναν μόνο δύο δυνάμεις στον κόσμο, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα ήταν αναπόφευκτος, πίστευε, και ήθελε να είναι προετοιμασμένος.
Ήταν πριν τον πόλεμο, το 1937, όταν ενθουσιάστηκε με τον μηχανικό αεροσκαφών Willy Messerschmitt ο οποίος αποκάλυψε το τεράστιου βεληνεκούς βομβαρδιστικό που έφτιαχνε στο εργοστάσιό του στη νότια Γερμανία.
Το εν λόγω αεροπλάνο προοριζόταν για να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις των γερμανικών υποβρυχίων στον Ατλαντικό ωστόσο σύμφωνα με υπολογισμούς του Messerschmitt μπορούσε να φτάσει και στην αμερικανική ακτή.
Η εντολή του Χίτλερ στο μηχανικό ήταν να προχωρήσει το σχέδιο. Ο Messerschmitt και οι μηχανικοί του, αφοσιώθηκαν για χρόνια στον πειραματισμό με μέγεθος φτερών, ισχύ κινητήρων και καταμερισμό βάρους.
Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό καθώς η εξίσωση δεν έβγαινε. Ο μηχανικός ήθελε ένα αεροσκάφος το οποίο έπρεπε να είναι πολύ ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα στιβαρό για να «σηκώσει» το φονικό φορτίο του. Παράλληλα έπρεπε  να είναι γρήγορο ώστε να μπορεί να προστατεύεται από αντιαεροπορικά πυρά. Η εξίσωση δεν έβγαινε…
Η λύση  που σκέφτηκε ο Χίτλερ ήταν να μικρύνει το ταξίδι ώστε να υπάρχει ένα σημείο ανεφοδιασμού και επιδιορθώσεων. Αποτέλεσμα ήταν να  διατάξει ναυτική επιχείρηση για την κατάκτηση της Ισλανδίας.
Το 1941 οι ΗΠΑ ανέλαβαν την υπεράσπισή της, ακριβώς για να μην λειτουργήσει ως γερμανική βάση. Και το σχέδιο εγκαταλείφθηκε.
Ένα χρόνο αργότερα, το Μάιο του 1942 μια ομάδα Γερμανών κομάντο έφτασε με υποβρύχιο σε ακτή του Λονγκ Άιλαντ. Ντυμένοι με πολιτικά και φορτωμένοι δυναμίτη, μπήκαν στο τραίνο, έφτασαν στη Νέα Υόρκη και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο.
Ακτοφύλακας που τους είχε δει να βγαίνουν στην στεριά ειδοποίησε το FBI που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τους βρει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Για καλή τύχη των ΗΠΑ, ο αρχηγός της ομάδας John Dasch αποφάσισε να λιποταχτήσει και παραδόθηκε ο ίδιος στις αμερικανικές αρχές, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη της δικής του ομάδας αλλά και μιας ακόμα που είχε φτάσει στη πολιτεία της Φλόριντα.
Το σχέδιο του Viktor von Lossberg
Ο  Viktor von Lossberg ήταν πιλότος. Προθυμοποιήθηκε να πετάξει ο ίδιος ένα αεροσκάφος που θα προσγειωνόταν στη θάλασσα, στον Ατλαντικό, και θα συνδεόταν με ένα υποβρύχιο που θα μετέφερε βόμβες και τα επιπλέον καύσιμα ώστε να ολοκληρώσει την πτήση του προς την αμερικανική ακτή.
Μετά το βομβαρδισμό της Νέας Υόρκης θα συνδεόταν και πάλι με το υποβρύχιο μεσοπέλαγα για να ανεφοδιαστεί και να επιστρέψει θριαμβευτικά στη Γερμανία.
Το χτύπημα θα ήταν σχετικά μικρό λόγω του βάρους των εκρηκτικών αλλά θα ήταν συμβολικό: ο Lossberg υποσχέθηκε στον Φύρερ πως οι πρώτες βόμβες θα έπεφταν σε εβραϊκές γειτονιές και θα επέφεραν πλήγμα στο αμερικανικό μοντέλο.
Για το σχέδιο του υπήρχαν πολλές προϋποθέσεις. Πρώτον, ήταν απαραίτητο η θάλασσα να είναι ήρεμη, κι έτσι αποκλείστηκε ο χειμώνας ως χρόνος διεξαγωγής της πτήσης. Επελέγη η άνοιξη του 1944 αλλά έως τότε το αμερικανικό ναυτικό είχε απομακρύνει τα περισσότερα γερμανικά υποβρύχια από τον Ατλαντικό. Αποτέλεσμα να "ναυαγήσει" το  του σχεδίου του Lossberg.
Μετά και από αυτό το φιάσκο, το βάρος έπεσε πια στους πυραύλους που βρίσκονταν υπό ανάπτυξη από ειδικούς όπως ο Wernher von Braun στο ερευνητικό κέντρο Peenemunde της Γερμανίας.
Μέχρι τότε δεν είχαν μεγάλο εύρος πλήγματος αλλά υπήρχε η πιθανότητα να γίνουν μεγάλου βεληνεκούς- και να φτάσουν ως τις ΗΠΑ. Οι σύμμαχοι γνωρίζοντας τη "μαγειρεύεται" βομβάρδισαν το Peenemunde αναγκάζοντας το ερευνητικό κέντρο να μετακομίσει σε νέα μονάδα, υπόγεια, στο βουνό Ebensee της Αυστρίας.
Η ιδέα του Condor
Ο Χίτλερ είχε εμμονή με τον βομβαρδισμό της Νέα Υόρκης με αποτέλεσμα να ακούει όλες τις ιδέες. Εκείνη την εποχή είχε κατασκεύαστει το επιβατικό αεροσκάφος Condor το οποίο μπορούσε να διασχίσει τον Ατλαντικό,
Κατασκευής του ήταν ο Focke-Wulf και είχε κάνει την πρώτη του πτήση από το Βερολίνο έως τη Νέα Υόρκη, χωρίς στάση, το 1938 και σε 25 ώρες. Ωστόσο χωρίς ανεφοδιασμό ήταν προφανώς ένα ταξίδι μονής κατεύθυνσης.
Τότε ο Δρ Fritz Nallinger της Daimler-Benz πρότεινε ως λύση  να φορτώσουν ένα Condor με εκρηκτικά και να το οδηγήσουν όχι απλά ως τη Νέα Υόρκη αλλά στην καρδιά της. Αφήνοντας το αεροσκάφος στον αυτόματο πιλότο, ο κυβερνήτης θα εκτοξευόταν με αλεξίπτωτο με ασφάλεια- αν ήταν τυχερός.
Αλλά το αεροσκάφος δεν απογειώθηκε ποτέ. Ήταν πολύ αργό και θα ήταν πολύ εύκολο να το καταρρίψουν οι Αμερικανοί.
Οι τολμηρές ιδέες συνεχίστηκαν. Ένας άλλος σχεδιαστής, ο Nallinger σχεδίασε ένα αεροσκάφος με τεράστιο άνοιγμα φτερών. Από κάτω ήταν "δεμένα" πέντε μικρότερα αεροσκάφη με έναν κυβερνήτη, οι οποίοι θα αναλάμβαναν τις αποστολές αυτοκτονίας.
Το μεγάλο αεροσκάφος θα πετούσε έως τη Νέα Υόρκη. Εκεί τα μικρά αεροσκάφη θα αποκαλούνταν και με τα εκρηκτικά τους φορτωμένα θα "βουτούσαν" στο Μανχάταν φέρνοντας το χάος στην πόλη.
Το 1945 ο Goering, επικεφαλής της Luftwaffe, έδωσε την έγκρισή του για το σχέδιο. Αλλά ήταν πολύ αργά. Τα σχέδια του Φύρερ δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.
(Πηγή: Daily Mail)

Read more...

Στις 4.000 αναμένεται να φθάσουν μέχρι το βράδυ οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ευάλωτων καταναλωτών



Στις 4.000 αναμένεται να φθάσουν μέχρι το βράδυ οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ευάλωτων καταναλωτών
Στις 4.000 αναμένεται να φθάσουν απόψε οι επανασυνδέσεις ευάλωτων καταναλωτών που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα, ύστερα από τις κυβερνητικές αποφάσεις για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία:
- Από χθες Πέμπτη έως σήμερα το μεσημέρι είχαν επανασυνδεθεί 3.600 ευάλωτοι καταναλωτές, που προέκυψαν από διεξοδικό έλεγχο των στοιχείων που διαθέτει η Επιχείρηση στο μηχανογραφικό της σύστημα, αλλά και από αιτήματα δήμων και περιφερειών.
- Οι επανασυνδέσεις συνεχίζονται και υπολογίζονται να φτάσουν μέχρι το βράδυ σε περίπου 4.000.
Η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση ευχαριστεί τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την έως τώρα συνεργασία και τονίζει ότι οι εκπρόσωποί της στους 325 δήμους σε όλη την Ελλάδα παραμένουν στη διάθεση των δήμων και περιφερειών για την παραλαβή και από κοινού εξέταση των αιτημάτων.

Read more...

Ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης διαψεύδει το Μιχαλολιάκο



Παρέμβαση του μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας, μετά το τελευταίο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και εμφανίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής να ισχυρίζεται ότι είχε ευνοϊκές σχέσεις με τον ιεράρχη
Το νέο βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή και εμφανίζεται ο Ν. Μιχαλολιάκος να λέει πως είχε ευνοϊκές σχέσεις με συγκεκριμένο μητροπολίτη, προκάλεσε την παρέμβαση του ιεράρχη, του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο οποίος διέψευσε τον κ. Μιχαλολιάκο.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο μητροπολίτης τόνισε πως "ουδέποτε είχε σχέση το πρόσωπο αυτό με τη μητρόπολη". "Δεν υπάρχει καμία συνεργασία και καμία σχέση".
Ενώ στη συνέχεια είπε:
"Ουδέποτε είχε σχέση ο κ. Μιχαλολιάκος με την Μητρόπολη. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν υπάρχει γηροκομείο στην Σπάρτη που είναι της Μητρόπολης και στο οποίο να έχω εγώ πρόσβαση".

Read more...

Το ‘καναν καλοκαιρινό…


Δείτε τις φωτογραφίες…

Το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, λίγο μετά την καταδρομική επίθεση περίπου 30 ατόμων, που…
εκτόξευσαν εναντίον του, περισσότερες από 20 βόμβες μολότοφ…





Read more...