Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Ανεπιθύμητοι οι χρυσαυγίτες στο Πέραμα...
Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, με κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι ...
ανεπιθύμητοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
Στην ανακοίνωση που ακολουθεί σημειώνουν πως για την κρίση την ανεργία και τη φτώχεια δεν φταίνε οι μετανάστες εργάτες από άλλες χώρες, αλλά η κυβέρνηση και τα αφεντικά που περικόπτουν και απολύουν.
Την Πέμπτη περίπου 40 άτομα που επιστράτευσε η Χρυσή Αυγή πήγαν παραταγμένοι και με πλήρη εξοπλισμό πήγαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Αλλά στην πράξη εκδίωξαν όλους τους εργαζομένους αφού δεν δέχτηκε κανένας να ανταλλάξει μαζί τους έστω μια κουβέντα. Κάθισαν μόνοι τους σε ένα τραπέζι με κάποιους ''δικούς τους'' και εξαπέλησαν έναν οχετό απέναντι σε μετανάστες και αγωνιζόμενους εργάτες.
Με αφορμή τα όσα είπαν οι χρυσαυγίτες στην επίσκεψή τους σε καντίνα της Ζώνης, αναφέρει η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 8/8/13, το μεσημέρι, την ώρα που έλειπαν οι μεταλλεργάτες, μαζεύτηκαν σαν τους κλέφτες, σε καντίνα στη Ναυπηγοεπισκεαστική Ζώνη Περάματος, καμιά σαρανταριά φασιστοειδή, από τους οποίους πάνω από τριάντα δεν είχαν καμία σχέση με τους εργάτες της Ζώνης. Ήρθαν εκ του ασφαλούς να βιντεοσκοπηθούν, όπως κάνουν συνήθως, για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά τους και να πουλήσουν "τσάμπα μαγκιά" απέναντι στα σωματεία.
Με αυτά που είπαν επιβεβαίωσαν, για άλλη μία φορά, ότι είναι εχθροί των εργατών, "τσιράκια" των εφοπλιστών και των εργολάβων, που μας θέλουν να δουλεύουμε για 30 και 40 ευρώ.
Αναμάσησαν τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία μας έχουν γανώσει χρόνια τώρα τα αυτιά οι εφοπλιστές, οι υπουργοί, οι εργολάβοι μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Ότι οι εργάτες φταίνε που δεν έχουν δουλειά, ότι οι αγώνες χιλιάδων μεταλλεργατών τόσα χρόνια μέσα από τα σωματεία της Ζώνης διώχνουν τις δουλειές και όχι οι κυβερνήσεις που στέλνουν με τα δικά μας λεφτά να φτιάχνουν οι εφοπλιστές τα καράβια τους στην Κίνα.
Για τα αφεντικά τους δεν είπαν κουβέντα.
Τους δηλώνουμε ότι τσάμπα έφαγαν τον ήλιο αυγουστιάτικα να γυρίσουν την ταινία τους μέσα στη Ζώνη.
Οι εργάτες της Ζώνης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα σωματεία τους, γι' αυτό και τα εμπιστεύονται. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και αυτούς που αποφάσισαν να ξυπνήσουν πρωί, να αφήσουν τις δουλειές τους (που γίνονται μόνο νύχτα) και να πατήσουν το πόδι τους στη Ζώνη.
Οι εργάτες της Ζώνης έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα τα κέρδη των αφεντικών τους. Έχουν δώσει μάχες ενάντια στους προγόνους τους, στους κουκουλοφόρους, στους ταγματασφαλίτες.
Όσο για τα νταηλίκια μέσα από την κάμερα, τους απαντάμε ότι και αυτοί, όπως κι οι άλλοι παλαιότερα, χτύπησαν λάθος πόρτα.
Οι εργάτες της Ζώνης έχουν μάθει τόσα χρόνια το ψωμί τους να το βγάζουν με το αίμα τους στην φωτιά και το σίδερο, είναι ατσαλωμένοι από τη δουλειά τους, και δεν φουσκώνουν με τα "ζαχαρωτά" των γυμναστηρίων.
Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση, να παλέψουν με ό,τι μέσο χρειαστεί, απέναντι στο σύστημα που γεννάει και ταΐζει τα φασιστοειδή και έχει όλους μας στην εξαθλίωση.
Να παλέψουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα για δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για ανατροπή της εξουσίας των αφεντικών της Χρυσής Αυγής.
Ούτε ψωμί, ούτε νερό καταδεχόμαστε να πάρουμε από τα χέρια των φασιστών».

enet.gr

Read more...

«Κλείδωσε» η ιδιωτικοποίηση Υπογράφεται τη Δευτέρα η συμφωνία για το 33% του ΟΠΑΠ


Υπογράφεται τη Δευτέρα η συμφωνία για το 33% του ΟΠΑΠ
Τον Οκτώβριο θα μπουν στα ταμεία του κράτους τα 622 εκατ. ευρώ από την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση του 33% του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία υπό την Emma Delta, δίνοντας τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο ακόμα και για κίνδυνο «ατυχήματος» στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, το οποίο θα ήταν ένα πολύ ισχυρό πλήγμα έπειτα και από το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τίποτε δεν προμήνυε ώς την Παρασκευή ότι θα υπάρξει σύντομα αίσιο τέλος στη διαδικασία, όταν στέλεχος της κοινοπραξίας ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ ότι τη Δευτέρα «θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση».

Η κυβέρνηση θα εισπράξει 622 εκατ. ευρώ από την πώληση αυτού του ποσοστού (τα λεφτά θα μπουν στα κρατικά ταμεία τον Οκτώβριο) και άλλα 30 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Η Emma Delta εξακολουθεί να έχει ενστάσεις για το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot (θα είναι τα επόμενα 5 έτη ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού) και με τις προμήθειες των Intralot - Scientific Games, που μετέχουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στα Κρατικά Λαχεία.

Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας Γίρι Σμετς έχει δηλώσει ότι μετά την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ θα επανεξετάσει τις συμβάσεις προμήθειας για τα Κρατικά Λαχεία και θα επιδιώξει την τροποποίησή τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αφορμή οι... αστακοί Ξεσηκωμός στη Σάμο κατά του ΠαπανδρέουΚάτοικοι του νησιού ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει - Κυκλοφόρησε μακάβρια αφίσα όπου το πρόσωπό του έχει παραμορφωθεί και μοιάζει με ζόμπι

Με μια πρωτοφανή κίνηση αποφάσισαν οι κάτοικοι της Σάμου να δείξουν στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που παραθερίζει στο νησί ότι θεωρείται ανεπιθύμητος.

Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησαν αφίσα με παραποιημένη φωτογραφία του Παπανδρέου, που τον παρουσιάζει ως... αιμοδιψές ζόμπι και με τίτλο: «Είσαι ανεπιθύμητος στη Σάμο»! Παράλληλα αναφέρουν: «Εμείς οι Σαμιώτες ζητούμε από τον εθνικό προδότη να σταματήσει τις διακοπές του τώρα και να φύγει από το νησί».

Οι δημιουργοί της αφίσας, μάλιστα, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους Σαμιώτες σήμερα στις 19:00 έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρώην πρωθυπουργός, το Doryssa Bay.

Αφορμή για την αφίσα ήταν ένα ρεπορτάζ, που συνοδευόταν από φωτογραφίες και έδειχναν τον Παπανδρέου ανέμελο, να απολαμβάνει θαλασσινά εδέσματα σε εστιατόριο του νησιού.

Να σημειώσουμε ότι η Σάμος είναι από τα νησιά που προτιμά για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Γιώργος Παπανδρέου και είχε βρεθεί και πέρυσι εκεί.
http://www.protothema.gr/politics/article/301571/xesikomos-sti-samo-kata-tou-papandreou/

Read more...

Αρκούδες κάνουν «βόλτες» στα Τρίκαλα!...
Στις πλατείες των χωριών των Τρικάλων «κάνουν βόλτες» αρκούδες, αναζητώντας τροφή. Τα θηλαστικά κινούνται μεταξύ των...
περιοχών Πιαλείας και Προδρόμου στα ριζά του Κόζιακα δείχνωντας αδυναμία στους κήπους και στα περιβόλια των χωριών.

Αν και υπάρχει φόβος, ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής τείνουν να συνηθίσουν τη παρουσία της και απλά την παρακολουθούν διακριτικά. Το καλό είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει προκαλέσει πολλές ζημιές.Πηγή: trikalavoice.gr

Read more...

Παρακολούθηση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ηλεκτρονικής καταγραφής όλων των εργαζομένων...


Την απογραφή όσων απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με στόχο να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο, σε πραγματικό χρόνο, της αδήλωτης εργασίας και των...

καταστρατηγήσεων στην αγορά εργασίας, προανήγγειλε το υπουργείο εργασίας.

«Στις 15 Νοεμβρίου το υπουργείο Εργασίας θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο μητρώο απασχολουμένων που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για τους στοχευμένους ελέγχους και την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής», δήλωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η ειδική απογραφή θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, καθώς και μέσω των μεμονωμένων εργοδοτών, οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όλα τα δεδομένα της απογραφής θα «κουμπώσουν» με τα στοιχεία που ηλεκτρονικά ήδη υποχρεούνται και θα συνεχίσουν να υποβάλουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις (αναγγελία πρόσληψης, απόλυσης, οικειοθελούς αποχώρησης, μετατροπές συμβάσεων), τις καταστάσεις προσωπικού (περιλαμβάνουν τις ατομικές συμβάσεις) κ.ά. Η βάση των δεδομένων αυτών θα υποστηρίξει πιο αποτελεσματικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας που θα γίνονται από το αναβαθμισμένο επιχειρησιακά -στα πρότυπα του ΣΔΟΕ- Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που θα έχει τη συνδρομή και της οικονομικής αστυνομίας.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αναζήτηση εσόδων από τη «μαύρη» εργασία θεωρείται, πλέον, μονόδρομος και για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, καθώς:

- Η εισφοροδιαφυγή αυξάνεται εν μέσω της ύφεσης, όπως δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ (από 26,8% το 2010 στο 36%) στερώντας έσοδα άνω των 6 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και επιτείνοντας τις συνθήκες του αθέμιτου ανταγωνισμού.

- Τα έσοδα από τους «ενεργούς» ασφαλισμένους μειώνονται λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της ανεργίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής εργασία) αλλά και τις μειώσεις των μισθών που οδηγούν σε μικρότερες κρατήσεις υπέρ των Ταμείων.

- Η τάση για αύξηση της μισθωτής απασχόλησης δεν έχει «παγιωθεί», αφού το πρώτο εξαήμερο του Αυγούστου το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν αρνητικό σε όλη τη χώρα κατά 1.436 θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις έφταναν τις 17.904 (10.488 με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και 7.254 με μερική ή εκ περιτροπής εργασία) ενώ οι απολύσεις άγγιξαν τις 19.340. Στατιστικά, πάντως, το ισοζύγιο της απασχόλησης γίνεται, κάθε χρόνο, αρνητικό από τον Αύγουστο, καθώς δεν γίνονται πολλές προσλήψεις τον μήνα αυτό...
crimenet.gr

Read more...

Με Παπανδρέου και Σημίτη η εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου ...

crimenet.gr

Μήνυμα ενότητας της παράταξης θα επιχειρηθεί να σταλεί στην εκδήλωση που προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, καθώς το...
παρών αναμένεται να δώσουν οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι εκτός του Βενιζέλου θα εκφωνήσουν ομιλία στο τέλος της εκδήλωσης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν αυτή η κοινή εμφάνιση να λειτουργήσει ως ένδειξη ότι στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, το «όλον ΠΑΣΟΚ» εξακολουθεί να εντοπίζει τρόπους να ξεπερνά τα προβλήματά του.

Read more...

Πολυ ευχαριστημένος, δηλώνει ο Σαμαράς...
«Πάρα πολύ» ευχαριστημένος δηλώνει ο Σαμαράς από το ταξίδι στις ΗΠΑ. Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός και συζήτησαν Κυπριακό και το Σκοπιανό.
"Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν...
διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς. Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραικης επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Νωρίτερα ο Σαμαράς είχε επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Επίσης ο Σαμαράς ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ευχαριστημένος

«Πάρα πολύ» ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στις ΗΠΑ, δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τη Νέα Υόρκη, μετά τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαμαράς, στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, εκτός από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, είχε επαφές με στελέχη μεγάλων επενδυτικών ομίλων, ΜΜΕ, με τον δήμαρχο της ΝΥ, Μ. Μπλούμπεργκ, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου, Ντ. Χάρις, και τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

enet.gr

Read more...

Σφράγισαν beach bar, που τραγουδούσε ο Ρέμος...Συνεχίζεται το "σαφάρι" ελέγχων στις τουριστικές περιοχές της Β.Ελλάδας. Οπως έγινε γνωστό
έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ σε beach bar στην...
Πλάκα Λιτοχώρου στην Πιερία διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και αποφασίστηκε το σφράγισμα του καταστήματος για 48 ώρες καθώς φέρεται να μην έκοβε αποδείξεις. Οι αστυνομικές αρχές επιτηρούν το κατάστημα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αποσφράγισης.

seleo.gr

Read more...

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΜΕ 8.100.000 ΕΥΡΩ...


Χρηματοδότηση ύψους 8.100.000 ευρώ για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ενέκρινε με απόφασή του ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Γκιουλέκας...

Ειδικότερα, βάσει τις απόφασης και στο πλαίσιο της ανάγκης για την απρόσκοπτη  λειτουργία των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ανατίθεται στο ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για το διάστημα από 1-8-2013 έως 31-8.2014 η εκτέλεση των ακόλουθων υποέργων:
  • Η πρόσληψη των εκπαιδευτών των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. και η καταβολή της ωριαίας αποζημίωσής τους, σύμφωνα με πρόσκληση που δημοσιεύει και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση ανά κριτήριο πρόσληψης.
  • Η διαχείριση δαπανών και εσόδων (διδάκτρων) λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.
  • Η προμήθεια παγίου εξοπλισμού των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., ύστερα από σχετική έγκριση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.
Τα παραπάνω  θα υλοποιηθούν με πιστώσεις της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, ή και πρόσθετους οικονομικούς πόρους εφόσον κριθεί αναγκαίο, στη βάση του εκπαιδευτικού πλαισίου και προδιαγραφών που θέτει η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης , σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των Δημοσίων ΙΕΚ.
Σημειώνεται ότι ο πάγιος εξοπλισμός των Δημοσίων ΙΕΚ θα επιστραφεί μετά τη λήξη της ανάθεσης του  έργου στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ή σε άλλο Δημόσιο φορέα που θα υποδείξει η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ή το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επιπρόσθετα , όπως ορίζεται από την απόφαση, εντός μηνός από τη λήξη κάθε εξαμήνου και συνολικά με τη λήξη της ανάθεσης, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης υποχρεούται να υποβάλει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Έκθεση Απολογισμού με ανάλυση κατά κατηγορία δαπανών και εσόδων.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...