Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

"Τα ευρωομόλογα θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα"

Προσδοκίες Τρεμόντι από τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί


http://img.protothema.gr/7DE2DA2B2EE416AF2BB7412273EAB9AC.jpg
Την εκτίμηση ότι «αν τα ευρωομόλογα είχαν ήδη γίνει πραγματικότητα, θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των χρηματιστηρίων» έκανε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε παρουσιάζοντας αναλυτικά τα μέτρα ύψους 45 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Σημείωσε ακόμη ότι «η ανοδική πορεία των σπρεντς, ξεκίνησε από το Φθινόπωρο, διότι διαδόθηκε η πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να χειρισθεί καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η ελληνική κρίση ενώθηκε με την αμερικανική και έτσι επιταχύνθηκε το σύνολο των εξελίξεων. Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τη θύελλα των περασμένων εβδομάδων».

Ο Ιταλός υπουργός επισήμανε ότι «υπάρχει μεγάλη αναμονή για την γαλλο-γερμανική διάσκεψη της επόμενης εβδομάδας», διότι, όπως είπε, «πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιλογές που θα γίνουν για την Ευρώπη και υπέρ της Ευρώπης».

Τόνισε παράλληλα ότι «η κρίση δεν αφορά μόνο την Ιταλία, αλλά ένα τεράστιο ποσοστό της Ευρώπης και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου».

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες των μέτρων ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία, τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, διευκρίνισε ότι «θα καταργηθούν όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί που μετρούν λιγότερους από εβδομήντα υπαλλήλους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Μαουρίτσιο Σακκόνι ανέφερε ότι «τα μέτρα δίνουν την δυνατότητα να καταργηθούν οι κατώτερες προκαθορισμένες αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως και ο νόμος που απαγορεύει τις απολύσεις χωρίς βάσιμη αιτία».

Οι δυο αυτές παρεμβάσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κεντροαριστερού συνδικάτου Fiom -Cgil, το οποίο προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές των απολαβών και των εξόδων των πολιτικών, όπως σημειώθηκε, στο εξής όλοι οι βουλευτές, γερουσιαστές, και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, «για τα αεροπορικά τους ταξίδια θα πρέπει να ξεχάσουν οριστικά την πρώτη θέση, ενώ, σε περίπτωση που διατηρούν και άλλη, παράλληλη, επαγγελματική δραστηριότητα, εκτός από το πολιτικό τους αξίωμα, θα χάνουν σχεδόν το 50% του μισθού τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Σε επικίνδυνη φάση η διεθνής οικονομία, εκτιμά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Τι διδάσκει το 2008...

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρ.Ζέλικ
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρ.Ζέλικ (Φωτογραφία: Reuters )
Σίδνεϊ, Αυστραλία
Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια «νέα και πιο επικίνδυνη φάση», που αφήνει πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών στις πιο αναπτυγμένες χώρες, εκτιμά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Το πρόβλημα του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτήν τη στιγμή πιο ανησυχητικό από τις «μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες» συνέπειες της υποβάθμισης του αμερικανικού αξιόχρεου που προκάλεσε πανικό στις αγορές.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας και διαφορετικής θύελλας, δεν είναι η ίδια κρίση με αυτήν του 2008», τονίζει ο Ζέλικ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο αυστραλιανό περιοδικό Weekend Australian.

«Μέσα στις δεκαπέντε τελευταίες ημέρες ημέρες, περάσαμε από μια δύσκολη ανάκαμψη-με μια καλή ανάπτυξη για τις αναδυόμενες οικονομίες και χώρες όπως η Αυστραλία και μια μικρότερη για τις πιο αναπτυγμένες χώρες- σε μια νέα και ππιο επικίνδυνη φάση», εξηγεί.

«Η κρίση στη ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας», εκτιμά ο Ζέλικ, ο οποίος καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο.

«Το μάθημα του 2008 είναι ότι όσο πιο πολύ περιμένουμε τόσο αυστηρότερα μέτρα πρέπει να ληφθούν», υπενθύμισε και κάλεσε το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να διατηρήσει, παρά τις ταραχές, τα μέτρα λιτότητας, τα οποία είναι «πραγματικά απαραίτητα».

Ο Ζέλικ εκτιμά ότι η κρίση αυτή μεταφέρει «πολύ γρήγορα από ιστορικής άποψης, την οικονομική ισχύ από τη Δύση στην Κίνα, η οποία όμως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο αυτό, ανήσυχη η ίδια από τα δικά της προβλήματα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Read more...

Υπονόμευση δημοσίου συμφέροντος, λέει ο Ηλ.Μόσιαλος για τα περί μη είσπραξης φόρων

Κόντρα με την ΑΔΕΔΥ

«Εξοργίζομαι όταν από συνδικαλιστικά χείλη ακούω προτροπές για μη είσπραξη των φόρων» λέει ο Ηλίας Μόσιαλος
«Εξοργίζομαι όταν από συνδικαλιστικά χείλη ακούω προτροπές για μη είσπραξη των φόρων» λέει ο Ηλίας Μόσιαλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Για υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, αναφερόμενος στις προτροπές του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου για «συντονισμένες δράσεις» και στα περί μη είσπραξης φόρων. Στην ίδια συνέντευξη τονίζει την άμεση ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου, και αναφέρεται επίσης στις επικείμενες αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση.

«Εξοργίζομαι όταν από συνδικαλιστικά χείλη ακούω προτροπές για μη είσπραξη των φόρων. Αυτό σημαίνει υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος και θα πρέπει η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει άμεσα» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το θέμα που ανέκυψε τις τις τελευταίες ημέρες.

Επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα με τόσο μεγάλη ανεργία, όπου ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρεθεί στο δρόμο την επόμενη ημέρα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποζημίωση να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

Ο Ηλίας Μόσιαλος επαναλαμβάνει, επίσης, την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους συνολικά στην Ευρωζώνη και όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Φάνηκε πόσο δίκαιο είχαμε να επιμένουμε σε μια συνολική ρύθμιση που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα δίνει και ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη συλλογική ισχύ της. Αυτό είναι το θέμα. Εδώ υπάρχει μια συλλογική ισχύς που δεν χρησιμοποιείται» αναφέρει.

Ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι «αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις για την ενίσχυση του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης και ακόμη περισσότερο αν κινούμασταν προς την κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου. Το πρόβλημα δεν θα είναι για μας μια μικρή καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει, αλλά η συνολικότερη στροφή της ΕΕ προς πολιτικές αποφάσεις» επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Μόσιαλος αναφέρει: «Εξετάζουμε που μπορούν να γίνουν περικοπές δαπανών, γιατί υπάρχουν περιττές δαπάνες. Αυτές θα κοπούν».

Επίσης, αναφέρει, πως «αν υπάρχουν επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, γιατί είμαι σίγουρος ότι πάντα υπάρχουν στο δημόσιο τομέα, θα φροντίσουμε να τις ενοποιήσουμε. Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά ανά περίπτωση».

Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι «απώτερος στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί το προϊόν που παρέχουν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης».

Όσον αφορά τη δημόσια τηλεόραση, επισημαίνει ότι «θα διατηρήσει τις συχνότητές της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διατηρήσει τον αριθμό τον καναλιών των ραδιοφωνικών ή των τηλεοπτικών που έχει σήμερα. Αλλά οι συχνότητες είναι μια περιουσία του ελληνικού δημοσίου».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Να στηρίξουν τις επενδύσεις, καλεί τους επιχειρηματίες η κυβέρνηση

Κάντ' το όπως οι Ιταλοί

«Να έρθουν εδώ τα χρήματα» έχει επανειλημμένως δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ.Βενιζέλος
«Να έρθουν εδώ τα χρήματα» έχει επανειλημμένως δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κάλεσμα στους Έλληνες επιχειρηματίες να στηρίξουν με επενδύσεις τη χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία, απευθύνει, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση, επικαλούμενη το παράδειγμα των Ιταλών συναδέλφων τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι «δεν θα παραμείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να μένει αδέκαρη».

«Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι να μπουν και ιδιωτικά κεφάλαια και χρειάζεται και μία κινητοποίηση ελληνικών κεφαλαίων. Υπάρχει ο ναυτιλιακός κόσμος, υπάρχει ο απόδημος Ελληνισμός, υπάρχουν χρήματα στο εσωτερικό της χώρας», αναφέρει σε συνομιλητές του ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Παραλλήλως το υπουργείο Οικονομικών δίνει «τελευταία ευκαιρία» στους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες» μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ήδη «τρέχουν» έλεγχοι εμβασμάτων πάνω από 100.000 ευρώ και πιστωτικών καρτών που εκδίδονται από τράπεζες του εξωτερικού.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βροχή οι αιτήσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών για ρύθμιση των χρεών τους

Χιλιάδες οι περιπτώσεις


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Πλησιάζουν στις 50.000 οι περιπτώσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών που δεν έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν την αποπληρωμή των οφειλών τους και προσφεύγουν στα Ειρηνοδικεία για «κούρεμα» των χρεών τους και ρύθμιση του υπολοίπου μέρους.

Νομικοί κύκλοι των τραπεζών μιλώντας προς Το Βήμα έλεγαν πως κάθε εβδομάδα που περνά αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των υπερχρεωμένων οφειλετών που προσφεύγουν στα δικαστήρια και πρόσθεταν ότι όσο επιδεινώνεται ο δείκτης της ανεργίας τόσο αυξάνεται ο αριθμός των προσφυγών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3869/10, ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης μπορεί να κάνει χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων μόνο μία φορά και οφείλει να αποδείξει ότι έχει μόνιμη αδυναμία πληρωμής των οφειλών του που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Ο νόμος αφορά σε καταναλωτές και επαγγελματίες -δεν αφορά π.χ. εμπόρους- που έχουν λάβει καταναλωτικά, στεγαστικά ή επαγγελματικά δάνεια.

Πριν ο οφειλέτης προσφύγει στο δικαστήριο πρέπει να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με εξωδικαστικό συμβιβασμό (Συνήγορο του Καταναλωτή κ.λπ.), και αν αποτύχει μπορεί να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο, στο οποίο πρέπει να παρουσιάσει τα περιουσιακά του στοιχεία αναλυτικά, τόσο τα δικά του όσο και της συζύγου του, καθώς και τον πλήρη κατάλογο των πιστωτών του.

Ακολούθως το Ειρηνοδικείο επιχειρεί συμβιβασμό με την συμφωνία του 51% των πιστωτών του. Και αν και αυτή η προσπάθεια αποτύχει, τότε το δικαστήριο εξετάζει τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και προχωρεί στη ρύθμιση των χρεών.

Αγωγές για μείωση ενοικίων

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, παρατηρείται μπαράζ αγωγών για μείωση ενοικίων επαγγελματικής στέγης και κατοικιών.

Δικαστικές πηγές σημείωναν ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο έχουν υποβληθεί πάνω από 1.600 αγωγές για να μειωθούν δικαστικά ενοίκια, με επίκληση της κακής οικονομικής κατάστασης, ενώ δικηγόροι βεβαιώνουν ότι συντάσσουν πυρετωδώς παρόμοιες αγωγές.

Δικαστικές αποφάσεις περιφερειακών δικαστηρίων έχουν αρχίσει να δέχονται ότι η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά το χρόνο σύναψης των συμβάσεων μίσθωσης και δικαιολογούν μείωση των ενοικίων.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει η εφημερίδα, το Πρωτοδικείο Βόλου δέχτηκε ότι πρέπει να μειωθεί σε ποσοστό 20% το ενοίκιο δύο καταστημάτων σε κεντρικό σημείο της πόλης,

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αγωνία για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης

Εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης


http://img.protothema.gr/0A3D52BC6B32570F83F65D0F9A5F84D6.jpg
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλέον λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα τα πάντα να μοιάζουν απρόβλεπτα, αγωνία επικρατεί στην Αθήνα για το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό σχέδιο διάσωσης.

Η επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα με σκοπό τη διαπραγμάτευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ πήρε ήδη αναβολή για τις 29 Αυγούστου.

Η καθυστέρηση δημιουργεί πρόσθετους πονοκεφάλους για το χρόνο εκταμίευσης της δόσης ενώ από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι η 15η Σεπτεμβρίου που έχει ανακοινωθεί ότι θα εκταμιευθούν τα χρήματα αποτελεί ενδεικτική ημερομηνία.

Ούτως ή άλλως πάντως τα πάντα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις με τους ελεγκτές της Τρόικας που θα καταφτάσουν για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα και θα θέσουν στο μικροσκόπιο τις κινήσεις της κυβέρνησης και την πορεία των μέτρων.

Read more...

Ανοίγει ο δρόμος για Ι.Χ με πετρέλαιο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη









Ανοίγει ο δρόμος για Ι.Χ με πετρέλαιο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει θεσπίσει απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και στο υπουργείο έχουν αποφασίσει να επιτρέψουν και πάλι την κυκλοφορία των οχημάτων τέτοιου τύπου στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Ο Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη Βουλή πριν από ενάμιση μήνα υποστήριξε ότι η πετρελαιοκίνηση έχει δημιουργήσει προσδοκίες τόσο στην αγορά όσο και στους ίδιους τους καταναλωτές, αφού το πετρέλαιο είναι φθηνότερο από τη βενζίνη και έχει περίπου 30% μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση.

Από την άλλη όμως, το πετρέλαιο μπορεί να νοθευτεί με μεγαλύτερη ευκολία, γεγονός που επιβαρύνει την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και θα δημιουργήσει «πονοκεφάλους» στις ελεγκτικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στην περιφέρεια, κυκλοφορούν περίπου 100.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παλιάς και νέας τεχνολογίας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Read more...

Πενήντα χρόνια πριν, το Τείχος άρχισε να χωρίζει το Βερολίνο

Η Γερμανία θυμάται


Το τείχος του Βερολίνου (1962) Φωτογραφία του Ενρί Καρτιέ Μπρεσόν
Το τείχος του Βερολίνου (1962) Φωτογραφία του Ενρί Καρτιέ Μπρεσόν
Βερολίνο, Γερμανία
Ήταν 13 Αυγούστου του 1961 όταν η κυβέρνηση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας έστελνε χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς να σφραγίσουν τα σημεία διέλευσης προς το Δυτικό Βερολίνο. Ήταν η πρώτη κίνηση για την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου, του γνωστότερου συμβόλου του Ψυχρού Πολέμου.

Μισό αιώνα μετά, και με το Τείχος να αποτελεί πλέον ιστορία, η Γερμανία θυμάται. Οι σημαίες κυματίζουν από το πρωί μεσίστιες και οι συρμοί του μετρό σταμάτησαν προσωρινά. Στην πρωτεύουσα θα τηρηθεί ενός λεπτού στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στο τότε Δυτικό Βερολίνο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρήκαν το θάνατο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν είναι τουλάχιστον 136. Κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν όμως το νούμερο σε αρκετές εκατοντάδες. Πρώτο θύμα ήταν ο νεαρός Γκίντερ Λίτφιν (24 Αυγούστου 1961) και τελευταίο ο Κρις Γκέφροϋ (6 Φεβρουαρίου 1989).

Η τελετή για την 50ή επέτειο θα γίνει στο μνημείο του Τείχους στη Μπερνάουερ Στράσε, στο κέντρο της πόλης, η οποία επί Ψυχρού Πολέμου ήταν χωρισμένη στα δύο. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μεγαλωμένη στην πρώην ανατολική Γερμανία, θα είναι εκεί. Ο πρόεδρος της χώρας Κρίστιαν Βουλφ θα εκφωνήσει λόγο.

Η Γερμανία γιόρτασε μόλις προπέρυσι τα 20 χρόνια από την Επανένωση. Το Τείχος έπεσε στις 9 Νοεμβρίου του 1989 και σήμερα ελάχιστα υπολείμματά του είναι ορατά. Ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ τόνισε ότι η Γερμανία έχει ασφαλώς εγκαθιδρυθεί ως επανενωμένη χώρα. Παρόλα αυτά, ανισότητες και συμβολισμοί παραμένουν.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το 83% των ερωτηθέντων από τα έξι κρατίδια της πρώην ανατολικής Γερμανίας, θεωρούν ότι εξακολουθεί να υπάρχει «ένα αόρατο τείχος», ένα πολιτισμικό χάσμα, με τους γείτονές τους.

«Το Τείχος ανήκει πλέον στην ιστορία. Αλλά δεν πρέπει να να το ξεχάσουμε» δήλωσε ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βοβεράιτ. Η πικρή εμπειρία να βλέπεις το Βερολίνο διαχωρισμένο από το Τείχος, διαίρεσε τη χώρα στο σύνολο της, όπως χώρισε τους δρόμους της πόλης, γείτονες και οικογένειες, τόνισε.

«Είναι κοινή μας ευθύνη -πρόσθεσε ο δήμαρχος- να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες και να τις περάσουμε στην επόμενη γενιά, ώστε να διατηρήσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία, και να κάνουμε τα πάντα ώστε παρόμοιες αδικίες να μην ξανασυμβούν ποτέ».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...