Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα



Η εγκύκλιος αφορά όσους ανήκουν σε θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού (Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων).
Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι:
α) όσοι προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,
β) όσοι προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,
γ) όσοι προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι το προσωπικό που μεταφέρθηκε από ΝΠΙΔ στο στενό δημόσιο τομέα και το οποίο ακολουθεί αντίστοιχη κατηγοριοποίηση ειδικοτήτων (Διοικητικού κλπ) εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.
Υπενθυμίζεται επίσης, προς τις υπηρεσίες η ανάγκη για άμεση αποστολή των στοιχείων αναφορικά με τις υπηρεσιακές ανάγκες σε προσωπικό, ώστε να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
enikos.gr

Read more...

ΝΔ:Συμφωνεί με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη Ζαρούλια



"Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις που δεν δέχονται τη συμμετοχή -στον κατ’ εξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης- κομμάτων που προσβάλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους το ρατσισμό και  τη μισαλλοδοξία", αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.
 enikos.gr

Read more...

Βενιζέλος:Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα



«Αν υπήρχε άλλη λύση, πιο ήπια, για να προστατέψουμε τη χώρα, θα το είχαμε κάνει. Υπήρχε όμως σπουδαίος εθνικός λόγος και δεν είχαμε άλλη λύση. Υπάρχει ένα μέτωπο δημαγωγίας, απλούστευσης, συνωμοσιολογίας που υποστηρίζει ότι υπήρχαν άλλες λύσεις χωρίς κόστος για τον λαό. Λένε ψέματα. Όσοι μας εγκατέλειψαν ξέρουμε ότι έχουν ακόμα στην καρδιά τους  το ΠΑΣΟΚ. Θα καταλάβουν σύντομα ότι δεν υπήρχε άλλο σχέδιο, άλλη προοπτική. Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα αναγκαστούμε να πάρουμε νέα μέτρα. Ξέρουμε ότι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα δεν αντέχουν άλλα μέτρα».

Δείτε το βίντεο από το MEGA
enikos.gr

Read more...

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η "ΠΥΡΑΜΙΔΑ" ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ


Από το : crimenet.gr
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως το Crimenet.gr για την «πυραμίδα» που είχε στηθεί στην Proton Βank με τα χρήματα των καταθετών και δανειοδοτήσεις εταιρειών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Εντυπωσιακά... 
είναι τα όσα αναφέρονται στις 80 σελίδες της πρότασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον τρόπο που ενεργούσε ο επιχειρηματίας και οι συγκατηγορούμενοί συνεργάτες του. Αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες που καταγράφονται, για το πώς επωφελείτο ο Λαυρεντιάδης από κάθε κατάθεση που γινόταν στην Proton Bank αλλά και ποια ήταν η διαδρομή του χρήματος προς τις εταιρείες ενδιαφέροντός του. Μαζί με τον προφυλακισθέντα επιχειρηματία θεωρούντο ως ομάδα και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, ενώ αναλυτικά είναι τα στοιχεία για το ρόλο που έπαιξε ο καθένας από αυτούς στο τραπεζικό σκάνδαλο.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ
http://fimotro.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9605.html

Read more...

ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΥΧΛΑ...


ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Πήγε να επιδείξει μια διαφορετική συμπεριφορά, όταν όμως έσκασε κρίσιμο θέμα λειτούργησε πάλι με την λογική τουΠΑΣΟΚου της δεκαετίας του '80. Αντί να εισηγηθεί και αυτός την καρατόμηση στελεχών των ΔΟΥ και του ΣΔΟΕ που...
έχουν αποτύχει παταγωδώς να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή και να προτείνει ως εκπρόσωπος τους πιο άξιους, βγήκε με δήλωσή του για να αποδοκιμάσει τις αλλαγές. ΠαλαιοΠΑΣΟΚος εξελίσσεται και αυτός...
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...


ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΟΥ
Επί 3 ημέρες επισημαίνουμε στο Fimotroότι στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκονται στοιχεία που επιβεβαιώνουν την συμμετοχή της υπεύθυνης επικοινωνίας στον Όμιλο Κυριακίδη, Α. Σιδηροκαστρίτου που βρέθηκαν στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη. Πρόκειται...
για διαφημίσεις και χρηματοδοτήσεις σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Εάν συμπεριληφθούν συμπληρωματικά στη δικογραφία θα βγουν στη δημοσιότητα μόλις την παραλάβουν οι δικηγόροι. Θα κλάψουν μανούλες...

Read more...

Υπαινίσσεται κομματικές τοποθετήσεις Έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις αλλαγές των επικεφαλής των εφοριών


Συνολικά αντικαταστάθηκαν 165 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών
Συνολικά αντικαταστάθηκαν 165 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Τη σφοδρή αντίδραση της Ιπποκράτους προκάλεσε η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών να αντικαταστήσει 107 διευθυντές και υποδιευθυντές εφοριών και 58 προϊσταμένους τμημάτων σε όλη τη χώρα, μία ημέρα μετά τη συζήτηση που έγινε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου περί καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως τα συγκεκριμένα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών που μετακινήθηκαν αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων των υπηρεσιών τους του τελευταίους μήνες. Από την πλευρά των εφοριακών, όμως, έγονε λόγος για καρατομήσεις με πολιτικά κριτήρια.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, με ανακοίνωση του αρμόδιου εισηγητή του Φίλιππου Σαχινίδη, ουσιαστικά υπαινίσσεται ότι οι αλλαγές έγιναν στη βάση κομματικών κριτηρίων και στηλιτεύει το ότι δεν κλήθηκε σε συζήτηση για τις επιλογές των προσώπων.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί» αναφέρει ο κ. Σαχινίδης και συμπληρώνει:

«Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

»Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» καταλήγει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, κατά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων την Τρίτη συμφωνήθηκε η δημιουργία μίας άτυπης τριμελούς επιτροπής από εκπροσώπους των τριών κομάτων, η οποία θα παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο. Από το ΠΑΣΟΚ εκπρόσωπος ορίστηκε ο γραμματέας της ΚΟ Γ.Μανιάτης.

Μετά την σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη και των κ.κ. Μανιάτη και Σαχινίδη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαβάστε ποιοι βουλευτές τάχθηκαν κατά της συνέχισης των ερευνών Στην επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» παραπέμπουν τη λίστα Λαγκάρντ!

Πετάει την μπάλα στην εξέδρα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με την διερεύνηση της υπόθεσης «λίστας Λαγκάρντ» καθώς τα μέλη της αποφάσισαν να παραπέμψουν την έρευνα στην επιτροπή ελέγχου «Πόθεν Εσχες».
 
Συγκεκριμένα, κατά της συνέχισης των ερευνών ψήφισαν οι κ.κ. Αναστάσιος Νεράτζης, Βύρων Πολύδωρας, Προκόπης Παυλόπουλος και Γιώργος Βλάχος από την ΝΔ, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νίκος Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ και ο κ. Γιώργος Αρβανίτης της Χρυσής Αυγής. Υπερ της συνέχισης ερευνών ψήφισαν οι: κυριά Ζωή Κωνσταντοπούλου και κ.κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και ο κ. Γιάννης Δημαράς των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  Υπέρ ψήφισε και ο κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ).

Read more...

Χαλάει ο καιρός – Χιόνια στην Πάρνηθα περιμένουν οι μετεωρολόγοι...



Νέα πτώση της θερμοκρασίας και κρύο προβλέπουν για σήμερα Τετάρτη οι μετεωρολόγοι, ενώ περιμένουν να χιονίσει το βράδυ και στην Πάρνηθα. Αν και κατά διαστήματα ο ήλιος θα κάνει την εμφάνιση του, ωστόσο...
τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά, και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Στην Αττική τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού.

Το βράδυ αναμένεται να πέσουν λίγα χιόνια και στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου...

iefimerida.gr


Read more...

Ριζοσπάστης: «Αναγκαία η μείωση προσωπικού για να υπάρχει η εφημερίδα»...



Στη μείωση προσωπικού του «Ριζοσπάστη», αλλά και σε όσους «βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ», με αφορμή αυτό το γεγονός, αναφέρει στο σημερινό της άρθρο η εφημερίδα. Τονίζεται ότι «η μείωση προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να...
συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ».

 «Μιλάνε και γράφουν για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη εκείνα τα ΜΜΕ που, με λύσσα υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο, που τρέφεται από τη μαζική ανεργία, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, που δεν μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει στους άνεργους μέτρα ουσιαστικής προστασίας, όπως ζητάει το ΚΚΕ και παλεύουν τα ταξικά συνδικάτα» αναφέρει το άρθρο και επισημαίνει ότι «κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ» εκείνοι που βρέθηκαν απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα, ενώ στις επιχειρήσεις τους έχουν σαρώσει κάθε εργατικο δικαίωμα.

 Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τα ΜΜΕ των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών που επιτίθενται στο ΚΚΕ «είναι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από άλλες οικονομικές δραστηριότητες, αφού ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εισηγμένους στο χρηματιστήριο, ενώ στα κανάλια και τις εφημερίδες τους οργιάζουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις, οι κάθε είδους εκβιασμοί».

«Ο Ριζοσπάστης, ο 902, η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δε λειτουργούν με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι επιχειρήσεις και Μέσα προπαγάνδας της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ. Το εκδοτικό του Κόμματος έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η φωνή του θα ακούγεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αποκλεισμούς» αναφέρει το άρθρο.

 «Το ΚΚΕ έχει ενημερώσει με δημόσιες παρεμβάσεις για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επιδεινώθηκε και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και «οδήγησε στην υπαγωγή της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 και στο κλείσιμο του τηλεοπτικού 902 με τις αναγκαστικές αυτές επιλογες να ζημιώνουν πρώτα απ' όλα το ίδιο το κόμμα» σημειώνεται. «Η μείωση του προσωπικού του Ριζοσπάστη έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του. Ακόμα και στο Ριζοσπάστη, η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο, που δεν έθιγε τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ» επισημαίνεται στο κείμενο.

 «Και η κρίση δείχνει πως το παλιό σάπισε και πως οι εποχές που ζούμε κυοφορούν το καινούργιο. Όλοι εμείς που το κόμμα μάς χρέωσε στη δουλειά του Ριζοσπάστη, ο οποίος επί 94 χρόνια στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομενων, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτο μας για να ανταποκριθούμε» καταλήγει το άρθρο...
tanea.gr


Read more...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-Οι πρώην Ανεξάρτητοι στο Μοναστηράκι

Ανάμεσά τους, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι οι Κώστας Μαρκόπουλος,Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Μιχάλης Γιαννάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Χρήστος Λύτρας και Χαράλαμπος Αποσκίτης. Στην παρέα των πρώην Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται και ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Σταυρογιάννης.
Σύμφωνα με τον Real Fm, στη συνάντηση προσκλήθηκαν και οι άλλοι τρεις διαγραφέντες από τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Θεόδωρος Σολδάτος.
Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή τους μετά από την παραίτησή τους από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, επιχειρούν, να κάνουν μία ανασκόπηση των γεγονότων των τελευταίων ημερών αλλά και να συντονίσουν τις ενέργειές τους και τις επόμενες κινήσεις τους.
Όλα αυτά μαζί με τα αναγκαία συνοδευτικά: γευστικά κεμπάπ, σουβλάκια και πίτες. Μάλλον κάτι ψήνεται...





 enikos.gr

Read more...

Πάνε "ταμείο" οι αγρότες

Πρόκειται κυρίως για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, καύσωνας, βροχόπτωση, χαλάζι ανεμοθύελλα κ.λ.π.  κυρίως στους νομούς Κορινθίας, Φλωρίνης, Καστοριάς, Μεσσηνίας, Πέλλας, Ημαθίας, Έβρου, Λάρισας, Αχαΐας, Κοζάνης, Ροδόπης, Σερρών, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Λακωνίας, Μαγνησίας, Γρεβενών, Δράμας, Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Τρικάλων,  Φωκίδος.
Τέλος, ενημερώνουμε τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές  οι καλλιέργειες  ή το ζωικό τους κεφάλαιο, ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΛ.Γ.Α. θα αποζημιώνονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του  α΄ τριμήνου του 2013 να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων.

Read more...

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου



Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν στο Σώμα, όλοι οι σύλλογοι των εργαζομένων του Ιδρύματος, σύμφωνα με το οποίο:
Η Σύγκλητος Πανεπιστημίου Αιγαίου τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, στο δίκαιο αίτημα του να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση του Ν. 4093/2012 (παρ. Ζ΄, άρθρο 1) περί διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικών-Γραμματέων.
Καταδεικνύει ότι αντιστέκεται σε κάθε ενέργεια, η οποία οδηγεί στη συρρίκνωση και πλήρη διάλυση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και την ακύρωση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού ρόλου της.
Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισε:
Να προχωρήσει σε νέα αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, προκειμένου να αναδείξει ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (που όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά σοβαρότατη έλλειψη αυτού) αδυνατεί να λειτουργήσει μετά την απώλεια 37 εξαιρετικών διοικητικών υπαλλήλων του
Να εξουσιοδοτήσει τον Πρύτανη: α) να καλέσει προς σύγκληση έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, προκειμένου να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος της ουσιαστικής κατάργησης του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, αλλά και της διοικητικής και οικονομικής αποσάθρωσης τους, β) να προτείνει συντονισμένη αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να καταδειχθεί το μέγεθος της απειλής που δέχονται τα πανεπιστήμια και γ) να ζητήσει την τήρηση της ηθικής δέσμευσης των Πρυτάνεων, περί παραίτησής τους, στην περίπτωση εφαρμογής του Ν.4093/2012 και βίαιης προώθησης του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
Πηγή: lesvospost.com
.enikos.gr

Read more...

Δημοσκόπηση της «Marc»: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,2%


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,7%, η ΝΔ 21,5%, η Χρυσή Αυγή 9,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,4%, το ΚΚΕ 4,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,5% ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 5,7% των ερωτηθέντων.


Ενώ στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκέντρωσαν: ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΝΔ 27%, Χρυσή Αυγή 12,1%, ΠΑΣΟΚ 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, ΚΚΕ 5,9% και ΔΗΜΑΡ 5,6%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 46,7% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 28,7%.

Στην ερώτηση για την παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 60,3% και η ΝΔ 26,6%. 

Στη διαφορά της πρόθεσης ψήφου παρατηρείται μία σταθερότητα απο το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ καλύπτει τη διαφορά που είχε προ δύο μηνών.  

Οι μισοί ερωτηθέντες, σε ποσοστό 49,9%, έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 32,8% έχει θετική.

Όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα που θεωρούν καταλληλότερο οι ερωτηθέντες απάντησαν με ποσοστό 63,1% υπέρ της "απλής αναλογικής" και 23,5% προτιμούν το ήδη υπάρχον εκλογικό σύστημα.   

Ενώ το 73,5% θεωρεί πως το 2013 θα είναι χρονιά αναδιάταξης για το πολιτικό σκηνικό.

Ταυτόχρονα, σχεδόν 6 στους 10, πιστεύουν πως το 2013 η κατάσταση στην Ελλάδα θα εξελιχθεί προς το χειρότερο, με μόνο το 20,6% να πιστεύει πως θα υπάρξει μία καλύτερη εξέλιξη.

Για το ζήτημα των καταστημάτων, και το αν συμφωνούν να παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, οι ερωτηθέντες απάντησαν, με μικρή διαφορά, αρνητικά σε ποσοστό 51,6%, ενώ σύμφωνους βρίσκει το 48,4%.

Αρκετά μεγάλο είναι και το ποσοστό, 75,1%  που απάντησαν πως δεν τους εξυπηρετεί η Κυριακή και δεν θεωρούν απαραίτητο να μένουν ανοικτά τα καταστήματα.  

Τέλος, για την πιθανότητα να επαληθευτούν οι προφητείες των Μάγια, σε συντριπτικό ποσοστό 93,1%, οι ερωτηθέντες απάντησαν αρνητικά.

.enikos.gr

Read more...

Αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο



Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, που διαπίστωσε ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Μέχρι στιγμής τα αίτια που οδήγησαν τον άντρα στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει γνωστά.
Πάντως, εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές το ενδεχόμενο η τραγική πράξη να σχετίζεται με τις δυο ΕΔΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη εις βάρος του από την εποχή που υπηρετούσε σε Τμήμα της Κω.

Read more...

Ζερβός:Η αύξηση 49% στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν υφίσταται



Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι «αυτό που έκανε η ΔΕΗ ήταν να υποβάλλει τα κοστολογικά στοιχεία στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας η οποία με τη σειρά της τα εισηγείται στο Υπουργείο και αυτό αποφασίζει», επισημαίνοντας ότι «πιάστηκε απλά μία κουβέντα και πάνω σε αυτή στηρίχθηκε η υπόθεση με το 49%, η οποία δεν υφίσταται».
Αναφερόμενος στους μικρούς καταναλωτές της ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός υπογράμμισε ότι «στα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια έχουν ενταχθεί 300.000 οικογένειες και διερευνάται από το αρμόδιο υπουργείο να διευρυνθούν τα κριτήρια με τα οποία εντάσσονται στα τιμολόγια αυτά οι καταναλωτές, όπως επίσης να μην υπάρχει και καμία αύξηση σε αυτά».

Ακούστε το ηχητικό



enikos.gr

Read more...

Χωρίς πρόσκληση σε Αηδόνη...



Μάλλον το τυπικό τέλος απομένει στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Αηδόνη, που προχθές μετέβη στην… Καλαμάτα προκειμένου να παρακολουθήσει την εκεί ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο ... Χρήστος Αηδόνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ιπποκράτους, δεν εκλήθη στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι σήμερα.

Ο βουλευτής Δράμας κατηγορείται ότι επιπλέον της συμμετοχής του στην εκδήλωση Λοβέρδου (ο οποίος αποτελεί βασικό στόχο της Ιπποκράτους) αρνείται να απαντήσει στα συνεχή τηλεφωνήματα του Γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, καθώς χαρακτήρισε ως «κωμικό» το ερώτημα που του απευθύνεται «αν είναι ή όχι μέλος του ΠΑΣΟΚ».

Κατά τα λοιπά η Γραμματεία της ΚΟΕΣ θα αποφασίσει μπαράζ εκδηλώσεων στην επαρχία από τις αρχές του έτους, ενώ θα οριστούν οι επικεφαλής των εννέα ομάδων που θα δημιουργηθούν για το πρόγραμμα και τα κλιμάκια ενόψει του Συνεδρίου.

πηγη real.gr


Read more...

Γεμίζει η πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού ...



...με τους συνεργάτες του Λαυρεντιάδη...
Για περισσότερες από δέκα ώρες τα τρία πρώην στελέχη της Proton Bank Τρύφων Κολλίντζας, Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής, κατά την χθεσινή απολογία τους, προσπαθούσαν να διαχωρίσουν τις... ευθύνες τους και να αποποιηθούν της κατηγορίας που τους θέλει μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Τα επιχειρήματά τους δεν έπεισαν όμως την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση και των τριών.

Ετσι, ως ύποπτοι τέλεσης και άλλων εγκλημάτων προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οι πρώην συνεργάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Τρύφωνας Κολλίντζας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Proton Bank, αλλά και οι Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής.

Οι απολογίες των συνεργατών Λαυρεντιάδη

Θύμα του επιχειρηματία εμφανίστηκε στην απολογία του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Proton bank Αντώνης Αθανάσογλου. Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αντικρούσει τα σοβαρά αδικήματα που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι την χρονική περίοδο 2007-2011 είχε βάλει στην τράπεζα 40 εκατ. ευρώ προσφέροντας και τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έγιναν.

Αλλά και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην στέλεχος της ΝΔ Τρύφων Κολλίντζας άφησε αιχμές εναντίον του Λαυρεντιάδη και εξήγησε στην ανακρίτρια ότι παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της Proton Bank σχεδόν τέσσερις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του επειδή διεφώνησε με τις μεθόδους του επιχειρηματία.

Ο κ. Κολλίντζας απέδωσε την παραίτησή του στο γεγονός ότι ο Λαυρεντιάδης δεν εκπλήρωσε τις βασικές του δεσμεύσεις σχετικά με τον τρόπο διοίκησης, την κεφαλαιακή κάλυψη και την προοπτική της Proton Bank.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μη καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ εκ μέρους του Λαυρεντιάδη αλλά και για ανάληψη 50 εκατ. ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό, παραβιάζοντας έτσι τους όρους που είχαν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Σαραμαντής, μέλος του ΔΣ της Proton Bank, όταν επικεφαλής της τράπεζας ήταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ολοκλήρωσε την απολογία του λίγο πριν τις 5 μ.μ. της Τρίτης και κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα.

Βαρύ το κατηγορητήριο εναντίον τους

Το κατηγορητήριο που απευθύνει εναντίον τους η ανακρίτρια είναι «βαρύ». Σε 136 σελίδες η Ιωάννα Χατζάκη αποδίδει και στους 32 εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, «συναπόφαση και συνεκτέλεση» όλων των ενεργειών, οι οποίες οδήγησαν στην υπεξαίρεση των 700 εκατομμυρίων ευρώ από τα κεφάλαια της τράπεζας.

Τα ποσά αυτά σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατευθύνθηκαν ως δάνεια σε εταιρίες, τις οποίες ήλεγχε ο Λαυρεντιάδης. Το κατηγορητήριο βασίζεται κυρίως στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, που αποτέλεσε τη βάση και για την εισαγγελική έρευνα υπό τον Ιωάννη Δραγάτση.

Όλους τους κατηγορουμένους τους εμφανίζει ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ενήργησαν από κοινού και εντάχθηκαν στην ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων.

«Μεθοδεύσατε», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της ανακρίτριας, «την άντληση κεφαλαίων από την τράπεζα με τη συνεργασία φαινομενικά ασχέτων με τον όμιλο του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και κατόπιν οδηγιών και υποδείξεων του αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των εταιρικών του συμφερόντων».

Στη συνέχεια κάνει λόγο για εικονικές συμφωνίες, αλλά και για την μεθόδευση από την πλευρά Λαυρεντιάδη να τοποθετήσει σε όργανα της τράπεζας, αλλά και μελών του διοικητικού συμβουλίου πρόσωπα στα οποία εκείνος ασκούσε πλήρη έλεγχο. Και όλα αυτά «για να πετύχει τον παράνομο στόχο του».

Αίτηση αποφυλάκισης ο Λαυρεντιάδης

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ενώ ολοκληρώνονταν οι απολογίες των συνεργατών του κατέθεσε προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψής του. Μία μόλις ημέρα μετά την προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ζητεί ν' αφεθεί ελεύθερος, επικαλούμενος κυρίως λόγους υγείας.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία κατέθεσαν στη 2η Ειδική Ανακρίτρια προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, προκειμένου να αποφυλακιστεί.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, οποίος κρατείται από τη Δευτέρα στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μοιράζεται το ίδιο κελί με το γνωστό σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά και τον κατηγορούμενο στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιώργο Σαχπατζίδη. Στην προσφυγή του ο επιχειρηματίας αρνείται κατηγορηματικά πως είναι ύποπτος φυγής, ενώ υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατή η διαβίωσή του στο κελί.

Στήριξη Αλογοσκούφη σε Κολλίντζα

Την ίδια ώρα, στο πλευρό του προφυλακισμένου Τρύφωνα Κολλίντζα τάχθηκε με επιστολή του στην ανακρίτρια ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης. Την επιστολή υπογράφουν 13 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων και ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά κι ένας καθηγητής του ΜΙΤ, ο Γεώργιoς-Μάριος Αγγελέτος, που εκφράζουν την υποστήριξή τους στον Τρύφωνα Κολλίντζα, διευθύνοντα σύμβουλο της Proton Bank και συνάδελφό τους πανεπιστημιακό.

Την Πέμπτη απολογείται και η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, μέλος του ΔΣ της Proton, η οποία δεν περίμενε να συλληφθεί και εμφανίσθηκε αυτοβούλως· και από την απολογία της οι ανακριτικές αρχές περιμένουν πολλά ενώ άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο συνέταιρος του Λαυρεντιάδη Πέτρος Κυριακίδης.

iefimerida.gr


Read more...

Εγκατέλειψε - κι αυτή- τον Καμμένο..



Με μια επιστολή, γεμάτo αιχμές για την λειτουργία των "Ανεξάρτητων", αποχώρησε η Αγγελική Ημέλλου, από το κόμμα του Καμμένου.

Στην επιστολή της αναφέρει:

"Σας ανακοινώνω ότι ... αποχωρώ από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ., και από μέλος του κόμματος ή της όποιας επιτροπής αυτού, μιας και ουδέποτε μου δόθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής μου στα δρώμενα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όσους ανθρώπους, συνεχίζουν απτόητοι να σκέφτονται και να λειτουργούν με γνώμονα τον άνθρωπο...σε όσους ανθρώπους δεν έχουν πάψει να αντιστέκονται και να αγωνίζονται για τον τόπο τους, το μέλλον τους, και το μέλλον των παιδιών τους με το όποιο τίμημα... σε όσους ανθρώπους σέβονται τον εαυτό τους, με το όποιο κόστος... και τέλος, σε όσους ανθρώπους, πίστεψαν σε μένα και με στήριξαν με όλη τους τη δύναμη και την αγάπη... Εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ το 2013 να φέρει την ουσιαστική αγάπη μεταξύ μας, και να μας ενώσει σαν μια γροθιά στη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο πολύπαθος λαός μας, για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό το αδιέξοδο της κρίσης των ανθρωπίνων αξιών και του πολιτισμού μας!"

Με εκτίμηση.

Αγγελική Ήμελλου


Read more...

Στο πρωτοσέλιδο των Financial Times ...




...το fund που έπαιξε και κέρδισε με τα ελληνικά ομόλογα...
Κέρδος 500 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να αποκομίσει το hedge fund Third Point που επένδυσε στα ελληνικά ομόλογα, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν θα οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης και οι Financial Times παίζουν την είδηση στο πρωτοσέλιδο τους!
Με λίγα λόγια, ο... συγκεκριμένος «κερδοσκόπος» δεν...



...μας είναι και τόσο αντιπαθής καθώς επένδυσε τα λεφτά του στην επιτυχία της χώρας κι όχι στην αποτυχία της, όπως πλήθος Ελλήνων επενδυτών. Δεν το έκανε επειδή αγαπούσε τη χώρα μας αλλά επειδή εκεί «μυρίστηκε» κέρδος. Έπαιξε και κέρδισε.

Το ρεπορτάζ εδώ. Σιγά-σιγά, κάτι φαίνεται να αλλάζει.

parapolitiki.com


Read more...

Παραμένει σε ισχύ η ρύθμιση Το μέτρο των αποδείξεων ισχύει κανονικά, λέει ο Γ. Στουρνάρας


Το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, είπε ο κ. Στουρνάρας
Το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, είπε ο κ. Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς, υποσχέθηκε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, την Τρίτη, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις, προανήγγειλε ότι θα επανέλθει το κίνητρο για τη συλλογή τους, το οποίο θα ανέρχεται στο 25% του δηλωθέντος εισοδήματος.

Δηλαδή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους, ώστε να δικαιούνται την επιστροφή φόρου 2.100 ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό, πρακτικά το αφορολόγητο όριο διευρύνεται από τα 5.000 σε 9.500 ευρώ.

Η έκπτωση των 2.100 ευρώ θα χορηγείται για εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ θα μειώνεται για μεγαλύτερα εισοδήματα μέχρι τις 42.000 οπότε θα μηδενίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη (για το κίνητρο των αποδείξεων) απαλείφθηκε από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με βάση το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή φόρου των 2.100 ευρώ ισχύει μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους. Είναι πολύ πιθανό η ρύθμιση να επεκταθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος.

Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αύξηση των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, υποστήριξε.

Δύσκολη χρονιά το 2013

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά, όπου ή θα αποδειχθεί πως θα τα καταφέρουμε, ή όχι [...] Ήμασταν τζίτζικες για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είμαστε μέρμηγκες. Χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει, πριν το 2014».

«Αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2013», προσέθεσε, «θα μπορούν οι εταίροι μας να μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων μας και να πέσει και άλλο το χρέος».

«Η αναβάθμιση της χώρας μας από την Standard & Poor's, πραγματικά μας δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ακόμα είναι η αρχή. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, πάρα πολύ λίγα πράγματα» ανέφερε.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών συνεχίζεται,, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν και τα κόμματα τηα συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να ζητούν βελτιώσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Απεργιακό 24ωρο Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια κατά της διαθεσιμότητας και του νέου φορολογικού


Από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
Από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας με βασικά αιτήματα να μην νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστοί από τις 11:00.

Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να φτάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Οι διαδηλωτές θα παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Λόγω της απεργίας παρέλυσε σήμερα, Τετάρτη, ο δημόσιος τομέας.

Τα μέσα μεταφοράς έκαναν στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί, ενώ την για Πέμπτη έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Σε 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, βρίσκεται ο ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός, ενώ το μετρό πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας.

Κανονικά λειτουργούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Προβλήματα δημιουγήθηκαν στις πτήσεις εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργία της ΟΣΥΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μέσω ΔΕΗ η είσπραξη Δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο για το χαράτσι


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κανονικά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα συνεχίσει να εισπράττεται το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ), καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών.

Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η είσπραξη από τη ΔΕΗ θα συνεχίζεται μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του ελληνικού δημοσίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ζητούν να γίνουν... 'Ελληνες



Δασκάλους για να τους διδάξουν την ελληνική γλώσσα ώστε να διευκολυνθούν στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ζητούν οι κάτοικοι του πομάκικου χωριού Τσράντσα της Βουλγαρίας, που απέχει «μια ανάσα» από τα σύνορα με την Ελλάδα.
«Απλωμένη» στα σπλάχνα της Ροδόπης (Ροντόπα όπως την ονομάζουν οι Βούλγαροι), η Τσράντσα απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Γκότσε Ντέλτσεφ ενώ, σε ευθεία γραμμή, το πιο κοντινό χωριό στην Ελλάδα είναι οι Ποταμοί τού Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.
«Καθώς πολλοί από τους 650 κατοίκους της Τσράντσα πηγαίνουν στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά, ως εποχιακοί εργάτες, η καλή γνώση των ελληνικών θα τους διευκόλυνε σημαντικά» δήλωσε ο κοινοτάρχης της Τσράντσα, Ιλίν Ντολαπτσίεφ.
«Γι’ αυτό, προσθέτει, απευθύναμε γραπτώς το αίτημα μας στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αλλά στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια».
Η Ελλάδα, λόγω της εγγύτητας, είναι ο πρώτος προορισμός για τους κατοίκους της Τσράντσα, οι οποίοι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά με τα λίγα χρήματα που κερδίζουν από την καλλιέργεια του καπνού, όπως τονίζει ο κ. Ντολαπτσίεφ.
«Τα κτήματα που έχουμε είναι μικρής έκτασης και ο κάθε αγρότης δύναται να βγάλει, κατά μέσο όρο, περίπου 500 κιλά καπνό το χρόνο. Αν σκεφτείτε ότι τα καπνά μας τα παίρνουν προς έξι λέβα (τρία ευρώ) το κιλό, τα 3000 λέβα (1500 ευρώ) το χρόνο, δεν φτάνουν με τίποτα για να καλυφθούν οι ανάγκες μιας οικογένειας» επισημαίνει ο 46χρονος κοινοτάρχης της Τσράντσα.
Άλλοι προορισμοί, κυρίως για τους νεότερους, εκτός από την Ελλάδα, είναι η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Κύπρος και η Ισπανία. ) κοινοτάρχης της Τσράντσα, πιστεύει ότι «στην Ελλάδα το κράτος είναι φτωχό ενώ οι κάτοικοι της έχουν χρήματα, σε αντίθεση με τη Βουλγαρία».
Πριν από περίπου έναν μήνα, οι κάτοικοι της Τσράντσα έγιναν ευρύτερα γνωστοί από τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, στο οποίο αναφερόταν ότι η κοινότητα αυτή της Βουλγαρίας ζητάει να υπαχθεί διοικητικά στην Ελλάδα!

ΠΗΓΗ:thrakitoday.com
.enikos.gr

Read more...

Συμψηφισμός χρεών με ΚΥΑ Οικονομική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους


Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης
Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Σημαντική διευκόλυνση για 31 υπερχρεωμένους δήμους, προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), καθώς με αυτή συμψηφίζονται οι κύριες οφειλές τους προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλλει.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, την οποία υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συμψηφίζονται συνολικά 54.564.920 ευρώ, έναντι των εσόδων που θα είχαν από παρακρατηθέντες πόρους, σε εφαρμογή του νόμου 4047/2012.

Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, «με την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης διευκολύνουμε τον οικονομικό προγραμματισμό των δήμων που είναι υπερχρεωμένοι, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αποπληρώσουν οφειλές τους προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να στερηθούν ρευστότητα.»

» Επιπρόσθετα, με τη ρύθμιση αυτή απαλλάσσονται από βεβαιωμένους πρόσθετους φόρους και πρόστιμα καθώς και από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και κάθε μορφής επιβαρύνσεις».

Σε αυτήν τη διάταξη περί συμψηφισμού εμπίπτουν οι δήμοι, Έδεσσας Ν.Πέλλας, Κοζάνης Ν.Κοζάνης, Λέσβου Ν.Λέσβου, Τοπείρου Ν.Ξάνθης, Κορυδαλλού Ν.Αττικής, Αγ.Βαρβάρας Ν.Αττικής, Θεσσαλονίκης Ν.Θεσσαλονίκης, Μαλεβιζίου Ν.Ηρακλείου, Μυλοποτάμου Ν.Ρεθύμνης, Διδυμοτείχου Ν.Έβρου, Παιονίας Ν.Κιλκίς, Βύρωνα Ν.Αττικής, Μεσσήνης Ν.Μεσσηνίας, Μεταμόρφωσης Ν.Αττικής, Τρικκαίων Ν.Τρικάλων, Ασπροπύργου Ν.Αττικής, Ιστιαίας-Αιδηψού Ν.Ευβοίας, Άνδρου Ν.Κυκλάδων, Νοτίου Πηλίου Ν.Μαγνησίας, Γόρτυνας Ν.Ηρακλείου, Οιχαλίας Ν.Μεσσηνίας, Αγίου Νικολάου Ν.Λασιθίου, Περάματος Ν.Αττικής, Αχαρνών Ν.Αττικής, Χερσονήσου Ν.Ηρακλείου, Νισύρου Ν.Δωδεκανήσου, Αλμυρού Ν.Μαγνησίας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ν.Αττικής, Φυλής Ν.Αττικής, Λαρισαίων Ν.Λαρίσης και Σουφλίου Ν.Έβρου.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, υπογράφηκε από τους δύο υπουργούς και η ΚΥΑ σχετικά με την «Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2013».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...