Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κατάσχεση σε 10 ημέρες για χρέη

Κατάσχεση σε 10 ημέρες για χρέη
Με διαδικασίες εξπρές και εντός 10ημέρου θα αποδίδονται στο Δημόσιο τα ποσά που κατάσχονται μέσω τραπεζών για ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων.
Πρόκειται για το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων και αφορά κυρίως μισθούς, συντάξεις, ενοίκια που «κινούνται» μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όπου τα χρήματα δεσμεύονται μεν από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά... καθυστερούν να περάσουν στα δημόσια ταμεία.
Πλέον οι εγχώριες τράπεζες θα πρέπει εντός 10 ημερών να αποδίδουν στο Δημόσιο τα ποσά που έχουν κατασχεθεί εις χείρας τρίτων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την προθεσμία να «τρέχει» από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος, ενώ για την απόδοση των δεσμευμένων ποσών δεν θα τηρείται άλλη ειδική διαδικασία.

Πηγή: Εθνος
enikos.gr

Read more...

ME AΡΕΤΗ, ΒΙΚΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΗ...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Με την παρουσία της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο ακροατηρίο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αλλά και της Βίκυς Σταμάτη ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, η έκτη κατά σειρά,...
όπου και εκδικάζεται η υπόθεση των «χρυσών μιζών» με φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο. Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Νίκου Μαϊτού. Η διαδικασία, ωστόσο, χαρακτηρίζεται από ένταση, με τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να αντιδρά και να διακόπτει συνεχώς το μάρτυρα, με αφορμή τις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι συνήγοροι του δημοσίου που παρίσταται ως πολιτική αγωγή.

«Έχουν σκοπιμότητα οι ερωτήσεις, δεν θα παίξουμε εδώ, αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζετε κιόλας» ήταν μια από τις παρεμβάσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου προς το δικαστήριο, η οποία είχε ως αποδέκτες τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που εκείνη την ώρα εξέταζαν τον μάρτυρα σχετικά με την απόκτηση του ακινήτου της Διονυσίου Αεροπαγίτου, που αρχικά άνηκε στην εταιρία Torcaso, στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή της Nobilis, για να καταλήξει στη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του πρώην υπουργού. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Χρήστος Κατσιάνης, επιχειρώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα κάλεσε κατ' επανάληψη τον πρώην υπουργό να μην διακόπτει και προειδοποίησε ότι όποιος δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, θα αναγκαστεί να τον αποβάλει από την αίθουσα.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η παρουσία της Αρετής Τσοχατζοπούλου στο δικαστήριο, η οποία μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα (για πρώτη φορά από την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη) δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με την Βίκυ Σταμάτη ενώ δεν συνομίλησε ούτε με τον πατέρα της, Άκη Τσοχατζόπουλο. Αντίθετα ο πρώην υπουργός πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας πλησίασε τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, και της κράτησε τρυφερά το χέρι, μια κίνηση που έδειχνε ότι ήθελε να της δώσει κουράγιο. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης κρατούσε σημειώσεις και παρακολουθούσε με προσοχή την ακροαματική διαδικασία. Η Βίκυ Σταμάτη κάθισε ακριβώς πίσω από την Αρετή, δίπλα στον αδερφό της - και επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση - Παναγιώτη.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, Νίκος Μαϊτός αναφέρθηκε εκ νέου στη «διαδρομή» του ακινήτου της Διονυσίου Αεροπαγίτου μέχρι αυτό να καταλήξει στην ιδιοκτησία της Βίκυ Σταμάτη και απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το αν γνωρίζει από την εμπειρία του ποιοι είναι οι μέθοδοι που ακολουθούνται προκειμένου να ξεπλυθεί «μαύριο χρήμα» απάντησε: «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αν θεωρούσαμε ότι (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) ήθελαν να ξεπλύνουν χρήμα τότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων». Ακόμη ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα σχετικά με την εμπλοκή στην υπόθεση του αδερφού της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτη.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή προκειμένου να εξετάσει αίτημα που υπέβαλε ο κ. Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, σύμφωνα με το οποίο το δικαστήριο θα πρέπει να αποφανθεί για το αν ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, Π, Παναγιωτόπουλος, έχει δικαίωμα να υποβάλλει ερωτήσεις από τη στιγμή που η εισαγγελέας της έδρας, κυρία Γεωργία Αδειλίνη, δεν αντιμετωπίζει κάποιο κώλυμα και παρίσταται στη δίκη.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-Η αποβολή Ηλιόπουλου και τα "χάιλ Χίτλερ" της Χ. Αυγής

ΒΙΝΤΕΟ-Η αποβολή Ηλιόπουλου και τα χάιλ Χίτλερ
«Φύγετε να μη σας διώξουμε με άλλο τρόπο», είπε αναφερόμενος προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά ο πρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, όταν ο πρώτος σηκώθηκε να φύγει προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταση που δημιουργήθηκε με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο της ΧΑ.
Ο κ. Δραγασάκης επέβαλλε μομφή στον κ. Ηλιόπουλο και τον απέβαλλε από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, εφαρμόζοντας τον κανονισμό της Βουλής.  
Μάλιστα, την ώρα της ανακοίνωσης από τον κ. Δραγασάκη, βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακούγονται να λένε «χάιλ Χίτλερ».
Δείτε το βίντεο:  

enikos.gr

Read more...

Με εντολή Δραγασάκη Αποβλήθηκε από την αίθουσα της Ολομέλειας ο βουλευτής της ΧΑ Π.Ηλιόπουλος


Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης, ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
Κρίθηκε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.
Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο Π.Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.
«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.
Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την ΚΟ της Χρυσής Αυγής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πανελλαδικές-"Απομόνωση των ανθρώπων από το διαδίκτυο"

Πανελλαδικές-Απομόνωση των ανθρώπων από το διαδίκτυο
Το θέμα που "έπεσε" στις πανελλαδικές εξετάσεις στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας είναι απόσπασμα από το βιβλίο "Ενας αστρολάβος της ζωής και του Ουρανού" του Γιώργου Γραμματικάκη.
Από τους διαγωνιζόμενους ζητήθηκε να συσχετίσουν το θέμα με την επικοινωνία των ανθρώπων και την απομόνωση από το διαδίκτυο. Στο δεύτερο σκέλος του θέματος ζητήθηκε να αναπτύξουν τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η τεχνολογική εξέλιξη.

enikos.gr

Read more...

Η μάχη των προσόντων για την παραμονή στο Δημόσιο



Η χρονική πίεση από την τρόικα ακυρώνει τα ειδικά ερωτηματολόγια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς θα οδηγηθούν στην έξοδο χιλιάδες υπάλληλοι

Στη μάχη των προσόντων θα κριθεί η παραμονή στο Δημόσιο για χιλιάδες υπαλλήλους, καθώς φαίνεται πως μπαίνει στον πάγο η διαδικασία αξιολόγησής τους λόγω της χρονικής πίεσης από την τρόικα.
Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ωθούν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, την κυβέρνηση να επιστρατεύσει οριζόντια κριτήρια για να επιλέξει το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου, όπου και θα αποτυπώνονται οι τυπικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης για να καλύψουν τις μειωμένες θέσεις όπως αυτές προέκυψαν με βάση τα νέα οργανογράμματα.
Αυτή η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για τα φλέγοντα θέματα του δημόσιου τομέα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη και του γενικού γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάρτισής του, θα περιέχει τα τυπικά προσόντα τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (όπως για παράδειγμα τα πτυχία, οι ξένες γλώσσες και η προϋπηρεσία) που θα κληθούν τελικά να καλύψουν τις νέες... τσεκουρωμένες θέσεις στη γενική κυβέρνηση.
Τα συγκεκριμένα κριτήρια, που δεν θα αφορούν στην αξιολόγηση των ικανοτήτων, θα εφαρμοστούν προς το παρόν στο προσωπικό, το οποίο σήμερα απασχολείται στις υπηρεσίες των υπουργείων.
Ωστόσο, θεωρείται πιθανό (ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά) να πιάσουν και τους εργαζομένους στους φορείς του Δημοσίου κάτω από τη γενική κυβέρνηση.

Read more...

Τράβηξαν το αυτί του Τζαβάρα γιατί θέλει να διορίσει Ξαρχάκο-Παναγιωταρέα στο Εθνικό Θέατρο...



Σοκ και δέος προκλήθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση από τις διαρροές των ονομάτων με τα οποία σκόπευε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας να στελεχώσει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με αυτές ο...
αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας θα όριζε πρόεδρο τον Σταύρο Ξαρχάκο, καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σωτήρη Χατζάκη και μέλη την Αννα Παναγιωταρέα, τον Τάκη Βουγιουκλάκη και τον Γιώργο Κατσαρό.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων σήμανε συναγερμό στους αρμόδιους τομεάρχες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς φαίνεται ότι οι εν λόγω διορισμοί αποφασίστηκαν χωρίς ο κ. Τζαβάρας να ρωτήσει κανέναν, σύμφωνα με τα Νέα.

Τα άλλα κόμματα, μετά από διαβουλεύσεις, είχαν βάλει στο τραπέζι άλλα ονόματα (Στάθης Λιβαθινός, Γιάννης Μπέζος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γιώργος Αρμένης). Υστερα από διαβήματα που έγιναν από τη ΔΗΜΑΡ προς τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη οι διορισμοί μπαίνουν στο ψυγείο μέχρι νεωτέρας και δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τίποτα ώσπου να επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από την Κίνα...
iefimerida.gr 

Read more...

Με μισθό 175.000 ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας...



Μικτές αποδοχές 175.000 ευρώ προβλέπονται για τον νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστο Σκλαβούνη που ούτε λίγο ούτε πολύ υπερβαίνουν κατά 75.000 ευρώ τις αποδοχές του προκατόχου του Πολ Κόστερ.

Ο Ολλανδός τέως πρόεδρος του ΤΧΣ, που φέρεται να...
εξωθήθηκε σε παραίτηση, λάμβανε μικτές αποδοχές εκατό χιλιάδων ευρώ χωρίς τις επιπλέον παροχές.

Το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο τη συνεχή παρουσία του Χ. Σκλαβούνη στην Αθήνα σε αντίθεση με τον Πολ Κόστερ, πριμοδοτεί τον διορισμό του με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, εκτός από τη συνεχή παρουσία του Χρήστου Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου, αξιολογεί πως χρήζει μεγαλύτερης αμοιβής το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS.

Επί θητείας του ο ξένος οίκος προέβαλλε την Altec ως εταιρεία υπόδειγμα, συστήνοντας μάλιστα τη μετοχή για αγορά και δίνοντας στόχο τα 3,2 ευρώ.

Ακολούθησε μάλιστα Road Show της Altec στο Λονδίνο για να επακολουθήσει η γνωστή κατάρρευση των εταιρειών του Θ. Αθανασούλη, Altec και Microland, με κατακρήμνιση των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Για την ιστορία ένα χρόνο μετά τη σύσταση της UBS, η μετοχή της Altec κατέρρεε στο 0,44 ευρώ για να ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της λίγο αργότερα.

επί των ημερών του νέου προέδρου του ΤΧΣ, η UBS έγραψε ιστορία με την "κάλυψη" της Αγροτικής Τράπεζας, τις αλλοπρόσαλλες αναλύσεις της με την εμπλοκή της να φτάνει μέχρι τη Βουλή με επερωτήσεις βουλευτών, απαντήσεις υπουργών και άλλες... ομορφιές.

Όλα αυτά τότε που η UBS από τη μία έβγαζε εκθέσεις με "αστρονομικές" τιμές-στόχους και από την άλλη ήταν σύμβουλος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ...


news247.gr

Read more...

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2013


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία καθώς συνεχίζει σταθερά την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το 2012 η εταιρεία επένδυσε 20 εκατ. ευρώ στην τακτική ανανέωση του εξοπλισμού των γραμμών παραγωγής, στα υλικά συσκευασίας, στην ασφάλεια και σε «πράσινα» ψυγεία.
Το 2012 οι πωλήσεις εμφάνισαν μείωση 12,4% και διαμορφώθηκαν σε 341 εκατ. ευρώ έναντι 389,3 εκατ. ευρώ το 2011. Τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν στα 29 εκατ. ευρώ, έναντι 61,4 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο, ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 24,2 εκατ. ευρώ από 48,6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία σημαντικοί παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν τη μείωση των κερδών ήταν η απορρόφηση του αυξημένου κόστους ενέργειας και πρώτων υλών, η πλήρης διατήρηση των υποδομών της εταιρείας τόσο σε λειτουργικές εγκαταστάσεις όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και η υλοποίηση εκτεταμένου πλάνου διάθεσης προϊόντων με ειδικές προσφορές.
Το 2012, η εταιρεία έδωσε έμφαση στον τομέα των εξαγωγών, ο οποίος αντιστοιχεί στο 10% της παραγωγικής της δραστηριότητας με αξία πωλήσεων 14 εκατ. ευρώ.
Για το σύνολο της περυσινής χρήσης, το σύνολο φόρων και τελών ανήλθε στα 71,8 εκατ. ευρώ ενώ, μαζί με τις εισφορές και ειδικούς φόρους ανήλθε στα 162 εκατ. ευρώ. Το σύνολο φόρων, τελών και εισφορών στην περίοδο 2008 - 2012 αντιστοιχεί σε 1 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί τη στρατηγική της για ενδυνάμωση των μαρκών και ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της λανσάροντας στην ελληνική αγορά νέα προϊόντα.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει, για 6η συνεχή χρονιά, τη στήριξη της ελληνικής αγροτικής και τοπικής οικονομίας μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, με στόχο να προμηθευτεί το 2013, 40.000 τόνους κριθάρι για την παραγωγή της μπίρας Amstel, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5.
Το 2012 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για την εταιρεία, καθώς διπλασίασε τους Έλληνες παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται, οι οποίοι πλέον αριθμούν τους 2.100.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μοναδική ζυθοποιία στην Ελλάδα με 2 βυνοποιεία (Θεσσαλονίκη & Πάτρα), στα οποία μετατρέπει το κριθάρι σε βύνη. Το 95% των προμηθευτών της είναι ελληνικές εταιρείες (4.350) ενώ το 90% του κόστους παραγωγής και των δαπανών της εταιρείας μένει στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά Ενδιαφέρον Cosco για ενίσχυση παρουσίας σε ΟΛΠ βλέπει το ΤΑΙΠΕΔ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
H κινεζική Cosco επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.

«Η Cosco δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και ο πρωθυπουργός μας είναι ανοικτός να συζητήσει οποιαδήποτε σημαντική ανάμειξη περαιτέρω και ενίσχυση της θέσης της Cosco στον Πειραιά», δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Σταυρίδης.

Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει διεξοδική συζήτηση για το θέμα.

Η Cosco έχει αναλάβει από το 2009 την διαχείριση και αναβάθμιση δύο προβλητών του Πειραιά, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των εμπορευμάτων που διακινούνται μέσω του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά βελτίωσε τη διεθνή του θέση το 2011 στον παγκόσμιο χάρτη, ανεβαίνοντας από την 93η στην 76η θέση, με βάση τα στοιχεία του ΟΛΠ που παραθέτει το Reuters.

Ο κ. Σταυρίδης πρόσθεσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε συμφωνία με την China Development Bank για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην Κίνα, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού σε ΔΕΚΠΑ/ΔΕΣΔΑ, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση πέραν της 29ης Μαΐου, οπότε λήγει η προθεσμία γαι την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

«Στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ στις 29 του μηνός οριστικά τελειώνει το θέμα της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, οπότε ελπίζω εκεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα», είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Το ναρκωτικό της λιτότητας» Στο θανατηφόρο «shisha» στρέφονται οι τοξικομανείς στην Αθήνα, λέει ο Guardian


Οι τοξικομανείς στην Αθήνα γίνονται όλο και πιο αυτοκαταστροφικοί εξαιτίας της κρίσης, αναφέρει το δημοσίευμα
Οι τοξικομανείς στην Αθήνα γίνονται όλο και πιο αυτοκαταστροφικοί εξαιτίας της κρίσης, αναφέρει το δημοσίευμα   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Στη δραματική αύξηση που καταγράφεται στη χρήση της θανατηφόρας, αλλά εξαιρετικά φτηνής, ουσίας «shisha» από τους άστεγους τοξικομανείς στο κέντρο της Αθήνας αναφέρεται ο Guardian σε δημοσίευμά του, που συνοδεύεται από ρεπορτάζ το οποίο μετέδωσε το διαδικτυακό κανάλι Vice.com.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «shisha» θεωρείται το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό στην Αθήνα, αφού μπορεί κανείς να το αγοράσει με 1 ή 2 ευρώ. Γι' αυτό και πολλοί το έχουν ονομάσει «κοκαΐνη των φτωχών» και «το ναρκωτικό της λιτότητας».

«Σε καίει μέσα σου, σε εξοργίζει και σε οδηγεί στην τρέλα» λέει στον Guardian η Μαρία, η οποία έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο Κωνσταντίνος τονίζει ότι δεν ζει χωρίς αυτό πια, «αν και είδα», όπως λέει, «πολλούς να πρήζονται, να βγάζουν εξανθήματα και να οδηγούνται στο νοσοκομείο από τη χρήση του». «Είναι Killer (δολοφόνος) αλλά κάνει και εσένα να θέλεις να σκοτώσεις» προσθέτει ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ Χαράλαμπος Πουλόπουλος επισημαίνει στην εφημερίδα ότι το «shisha» συμβολίζει τον κατήφορο στον οποίο οδήγησε την Ελλάδα η οικονομική κρίση και η ανεργία. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, είναι το «ναρκωτικό της λιτότητας», η απάντηση των εμπόρων στους τοξικομανείς που δεν έχουν πλέον χρήματα για αγοράσουν μία δόση κοκαΐνης ή ηρωίνης.

Οι τοξικομανείς στην Αθήνα γίνονται όλο και πιο αυτοκαταστροφικοί εξαιτίας της κρίσης, αναφέρει το δημοσίευμα που συνδέει το γεγονός με το τεράστιο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων ελλήνων που αγγίζει το 64%.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα με αστυνομικές επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ναρκομανών και των αστέγων από τα στέκια τους. «Τέτοιες πράξεις δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το κρύβουν κάτω από το χαλί» σχολιάζει ο κ. Πουλόπουλος.

Τέλος, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, αλλά από το 2009 -οπότε ξέσπασε η κρίση- έχει χάσει 70 από τα 500 άτομα προσωπικό που απασχολούσε και ο προϋπολογισμός του μειώθηκε κατά το ένα τρίτο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παρούσα και η κόρη του, Αρετή Mε καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Mε καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται την Παρασκευή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα.
Στο δικαστήριο είναι παρούσα, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης, η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, επικαλούμενη λόγους υγείας.
Οι δυο γυναίκες κρατήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους αφού μετήχθησαν στο Εφετείο, καθώς, όπως έχει αναφέρει και στο απολογητικό της υπόμνημα η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι σχέσεις τους δεν είναι καλές.
Έτσι, η κ. Σταμάτη με τον σύζυγο της κρατήθηκαν σε άλλον χώρο μόνοι τους, ενώ η κόρη του πρώην υπουργού στον χώρο που κρατούνται οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Με στόχο win - win» Να γίνει η Ελλάδα πύλη της Κίνας στην Ευρώπη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς



Ο Αντώνης Σαμαράς με τον κινέζο ομόλογό του
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον κινέζο ομόλογό του   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Πεκίνο, Κίνα
Αποφασισμένος να ενισχύσει τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ. «Ξεκινά μια ουσιαστική συνεργασία με στόχο win - win» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και ενθάρρυνε εκ νέου κινέζους επιχειρηματίες να δουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη για επενδύσεις μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. [...]. Είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία» τόνισε.

«Ξεκινά μια ουσιαστική συνεργασία με στόχο win - win» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή μας στην ΕΕ, οι υποδομές μας, το υψηλό προσωπικό, σε συνδυασμό με τις κινεζικές δυνατότητες αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτίσει μια καινούργια οικονομία. Πιστεύουμε σε μια νέα περίοδο συνεργασίας Κίνας - Ελλάδας. Η Cosco είναι μια σημαντική επένδυση. Χαιρετίζουμε τις χθεσινές συμφωνίες, ΤΑΙΠΕΔ και Invest in Greece. Θα κλείσουν συμφωνίες σε ναυτιλία, για μάρμαρα, τουρισμό, αγροτικά προιόντα, νέες τεχνολογίες και φαρμακευτικά. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Στα κινεζικά σημαίνει το ίδιο. Σας ενθαρρύνω να δείτε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη για επενδύσεις, μεταξύ Κίνας και Ευρώπης» τόνισε.

Η συμμετοχή επιχειρηματιών και των δύο χωρών δείχνει πως υπάρχει έδαφος για περαιτέρω συνεργασία σε πεδία όπως ο τουρισμός, τα τραπεζικά, τα τρόφιμα ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η αύξηση εξαγωγής ελληνικών προ ιόντων και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων.

Επισήμανε ότι οι εξαγωγές Ελλάδας προς Κίνα έχουν αυξηθεί και στόχος είναι ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών μέχρι το 2015. Ανέφερε ότι μεγάλες κινεζικές εταιρείες βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ η ναυτιλία είναι ο καλύτερος πελάτης της Κίνας. Ωστόσο, υποστήριξε, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο.

Μιλώντας για την κρίση στην χώρα μας ο κ. Σαμαράς είπε: «Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ύφεση, η πολιτική μας αποσκοπεί να ξεπεράσουμε το χρέος και τη μικρή ανταγωνιστικότητα. Μάθαμε πολλά και έχει ήδη γίνει μεγάλη πρόοδος.

»Στοχεύσαμε στα αίτια των προβλημάτων και αλλάζουμε την οικονομία. Μέχρι σήμερα πολλοί πίστευαν πως η Ελλάδα ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Η κατάσταση αλλάζει. Η πολιτική και η κοινωνική σταθερότητα έχει εμπεδωθεί. Η κυβερνητική συνοχή είναι δεδομένη. Την ίδια ώρα παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, οι Έλληνες γνωρίζουν πως προχωρούμε καλά.

»Τα σενάρια εξόδου έχουν σταματήσει. Η συμφωνία με την ΕΕ είναι δεδομένη. Πλέον αυτή η αξιοπιστία αντανακλάται στις αγορές. Η Ελλάδα είναι δεμένη στην Ευρωζώνη και αυτό είναι δεδομένο. Τελεία. Το πρωτογενές έλλειμμα έπεσε, το 2013 θα υπάρχει πλεόνασμα, το μέλλον μας είναι δεμένο με της ΕΕ και ανάποδα. Τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα αντιμετωπίζονται. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε στη ρευστότητα και κάθε επιχείρηση θα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γραφειοκρατία αντιμετωπίζεται και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα ανέφερε: «Περάσαμε τον νέο επενδυτικό νόμο. Με τις μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιούμε τον ενεργειακό τομέα, βελτιώνουμε το πλαίσιο για νέες επιχειρήσεις, έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά, τέρμα η γραφειοκρατία, εξασφαλίσαμε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Είναι σε εξέλιξη μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο να προσελκύσουμε μεγάλα κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

»Υπάρχουν σε εξέλιξη 28 προγράμματα αποκρατικοποιήσεων που αφορούν τρένα, λιμάνια αεροδρόμια, ενεργειακά, real estate. Τώρα ανακτούμε τον χαμένο χρόνο. Η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Επόμενος στόχος η ΔΕΣΦΑ, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Κλείνοντας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του «για την ανάκτηση της αξιοπιστίας και να γίνει η Ελλάδα, μια χώρα επενδύσεων».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σινικό τείχος, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...

Οι απαντήσεις από το in.gr Η αποξένωση, το Διαδίκτυο και το περιβάλλον το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το φαινόμενο της αποξένωσης των ανθρώπων στην εποχή του Διαδικτύου κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι εξετάζονται στην Νεοελληνική Γλώσσα.

Στους περίπου 100.000 υποψηφίους, που συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές, δόθηκε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα, Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», το οποίο αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας μέσα από το Διαδίκτυο.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν το θέμα γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου, καθώς και να αναπτύξουν την απόψή τους στο ότι ο άνθρωπος αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε με αγαθά, είτε με πολέμους.

Παράλληλα αναπτύχθηκε και ο προβληματισμός που αφορά τελικά την αποξένωση του ανθρώπου απο το φυσικο του περιβαλλον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θέμα κρίθηκε βατό, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες των υποψηφίων.

Η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Οι καθηγητές, επιστρατευμένοι, ήταν από νωρίς το πρωί στα εξεταστικά κέντρα, ενώ υπό το φόβο απουσιών, είχε οριστεί διπλάσιος αριθμός αναπληρωτών επιτηρητών.

Φέτος μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο σε περιοχή της Αθήνας και ένας ακόμη στην Ιθάκη δεν έφτασαν εγκαίρως στα εξεταστικά κέντρα.

Το in.gr, όπως κάθε χρόνο, θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».

Δηλώσεις για την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να κάνει το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη, 21 Μαΐου.

Φέτος υπολογίζεται ότι θα εισαχθούν σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ από όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων περίπου 75.000-76.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα γνωστοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου, μέσα στον Ιούλιο θα κατατεθούν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά δελτία και το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό

Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό
Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν 17, αλλά μόνο οι δέκα πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision.
Οι χώρες που πέρασαν είναι οι:

Ουγγαρία
Αζερμπαϊτζάν
Γεωργία
Ρουμανία
Νορβηγία
Ισλανδία
Αρμενία
Φινλανδία
Μάλτα
Ελλάδα

Η σειρά ανακοίνωσης είναι τυχαία.
enikos.gr

Read more...

Οριακά πέρασε ο διορισμός Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ. Απόντες οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ



Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του νέου Διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, στη θέση του Ηλ. Κικίλια. Έντονη κριτική άσκησε ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος τον καταψήφισε

Οριακά με 7 ψήφους υπέρ, 6 κατά και δύο απουσίες ο διορισμός του νέου διοικητή στον ΟΑΕΔ. Υπέρ της πρότασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για τον νέο διοικητή, τάχθηκαν οι 6 βουλευτές της ΝΔ, καθώς και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.
Όχι δήλωσαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο σκοπό, την σύζευξη ανάμεσα στη προσφορά και στην ζήτηση εργασίας. Όπως είπε, είναι ήδη σε εξέλιξη 14 περίπου προγράμματα με πολύ σημαντικούς προϋπολογισμούς ενώ τόνισε ότι τελικός στόχος είναι η ποιότητα.
Ακόμα, ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι και η επανεκκίνηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.
Για φέτος, όπως είπε, έχει ξεκινήσει ένα πολύ καλό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ που θα δώσει την ευκαιρία σε 100.000 άτομα να κάνουν διακοπές με 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όλης της χώρας, όχι μόνο το διάστημα Ιούλιος - Αύγουστος, αλλά και σε άλλη χρονική περίοδο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι οι εντολές και οι κατευθύνσεις που έδωσε το υπουργείο προς τον νέο διοικητή είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, ο εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα του Οργανισμού.
Παράλληλα, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα για 3.000 νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα.
Δεσμεύτηκε δε ότι τόσο το ειδικό πρόγραμμα για τις 10.000 νέες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα, αλλά και οι άλλες δράσεις με τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που αφορούν 45.000 άνεργους νέους θα γίνουν με τον πιο διαφανή και αντικειμενικό τρόπο και θα διασφαλίζει ότι θα μπει φραγμός στην ανακύκλωση εργαζομένων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε ότι αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτεί μία συνολική στρατηγική και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποτραπούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης των πόρων του ΟΑΕΔ.
Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο προς τον κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι η συνείδηση του δεν του επέτρεπε να ψηφίσει θετικά ένα πρόσωπο που έχει ευθύνες, αλλά δεν έδωσε απάντηση, καθώς διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, γιατί οι φαρμακευτικές δαπάνες από τα 580 εκατ. ευρώ που ήταν, έφθασαν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Read more...

«Καταγγελία: Δεν υπάρχει ακόμα πλατεία Αννα Παναγιωταρέα»...



Πλήθος αντιδράσεων και σχολίων, με έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που διέρρευσαν από χθες ότι η Άννα Παναγιωταρέα θα αναλάβει θέση μέλους στο ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου.

Ακολουθούν ενδεικτικά μερικές αναρτήσεις σε....
twitter και facebook:

- Είδατε ρε. Δεν πρόλαβε να αναλάβει η Παναγιωταρέα και ο Όλιβερ Στόουν σκηνοθετεί Τσίπρα.

- Μετά το διορισμό Παναγιωταρέα σε ΑΠΘ, ΕΡΤ & Εθνικό Μουσείο, αναμένω αρχές Ιούνη ν' αναλάβει και ναυαγοσώστρια στον Αστέρα. Κι έχει ο θεός.

- Δηλαδή τώρα που ανέλαβε το Εθνικό η Παναγιωταρέα παίζει να μετακομίσει η λυρική στο Δελφινάριο;

- Λέτε ό,τι θέλετε για την Παναγιωταρέα. Εγώ ξέρω ότι η τούφα του ασβού στο μαλλί είναι ό,τι πιο επικό πέρασε απ' το θέατρο μετά τις φαβορίτες του Ίψεν.

- Πραγματικά χαίρομαι που έβαλαν την Παναγιωταρέα στο Δ. Σ του Εθνικού θεάτρου Βασανιζόταν τόσα χρόνια σε λάθος επάγγελμα.

- Τι ζητήσαμε ρε γαμημένοι εκπαιδευτικοί; Να δουλέψετε δύο ωρίτσες παραπάνω για να πάρει ακόμα ένα μισθό η Παναγιωταρέα. Και εσείς αντιδράτε...

- Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που ελέγχεται. Δεν υπάρχει ακόμη πλατεία "Άννα Παναγιωταρέα".

- Η Άννα Παναγιωταρέα είναι ο μόνος άνθρωπος που δε χρειάστηκε να είναι από τη Μεσσηνία για να διοριστεί.

- Επίσης ο διορισμός της Παναγιωταρέα στο ΔΣ του Εθνικού είναι αλλη μια επιβράβευση της λευκής της τούφας σε ρολο Κρουέλα ντε Βιλ.

- Αννα Παναγιωταρέα: συνώνυμο της κρατικοδιαιτης αξιοπιστίας

Read more...

«Αντάρτικο» του ΠαΣοΚ στην Βουλή ...


 Καταψήφισε ένα άρθρο και μια τροπολογία της κυβέρνησης...
Ένα μίνι «αντάρτικο» εκδηλώθηκε στην Βουλή από το ΠαΣοΚ το οποίο καταψήφισε ένα άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, το οποίο αφορά τις λαϊκές αγορές, καθώς και μια...
τροπολογία που αφορούσε τις οικοδομικές άδειες, καθώς εισήχθη χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως το ΠαΣοΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Μ. Χρυσοχοίδης αντέδρασε στην ρύθμιση η οποία έδινε την δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης να διορίζει τον πρόεδρο και τα μέλη του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών που θα χορηγεί τις σχετικές άδειες, ζητώντας να μεταφερθεί η δικαιοδοσία αυτή στον περιφερειάρχη. Ωστόσο, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς επέμεινε στην ρύθμιση λέγοντας ότι δεν μπορεί το καθ’ ύλην αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος να μην έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση να διορίζει. Έτσι, το ΠαΣοΚ καταψήφισε το επίμαχο άρθρο, όπως και την υπουργική τροπολογία η οποία αφορούσε την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών και τεχνικά θέματα επίσπευσης του ΕΣΠΑ, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως για το περιεχόμενος της ρύθμισης.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίαζαν σχετικά ότι «η τροπολογία που καταψηφίστηκε αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας». «Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν», τόνιζαν με νόημα...
ΒΗΜΑ

Read more...

Ηλεκτρονική πρόσβαση στις βεβαιώσεις αποδοχών τους θα έχουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ...


Aπό την Τετάρτη 22/5/2013 θα λειτουργήσει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr) που επιτρέπει στους Συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του...
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου).

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα.Μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ...
ΝΕΑ. 

Read more...

Το βαρόμετρο της Public Issue Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή δείχνει νέα έρευνα


H εικόνα της εκλογικής επιρροής
H εικόνα της εκλογικής επιρροής  

Αθήνα
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμμάτων από την εταιρεία Public Issue, στο Βαρόμετρο Μαΐου για τον Σκάι και την Καθημερινή.

Εντούτοις, διαφορετική εικόνα δίνει η παράσταση νίκης, με τη ΝΔ να επικρατεί, διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμά της σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες, σε 45% έναντι 41%.

Αναλυτικά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ χάνει μία μονάδα σε σχέση με τον Απρίλιο και πέφτει στο 27,5% (±1,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται κατά 0,5% και ανεβαίνει στο 28%(±1,5%), το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 6,5% (±1,5%), οι ΑΝΕΛ στο 6% (±1,5%), η Χρυσή Αυγή στο 11,5% (±2%), η ΔΗΜΑΡ στο 5,5% (±1%) και το ΚΚΕ στο 6,5% (±1%).

Στη «μονομαχία» για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 30%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους Με Νεοελληνική Γλώσσα ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών την Παρασκευή


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή χιλιάδιων υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το in.gr, όπως κάθε χρόνο, θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν την Τρίτη, 21 Μαΐου.

Η εξέταση ξεκινά στις 8:30 πμ για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 πμ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πυρά εκπαιδευτικών κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το "άδειασμα" της απεργίας...


Φωτιά έχει ανάψει στις τάξεις των εκπαιδευτικών η απόφαση της "Αυτόνομης Παρέμβασης" της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθεί με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση των ΕΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις.

Στο...
facebook έχουν αναρτηθεί αντιδράσεις εκπαιδευτικών που θεωρούν ότι "αδειάστηκαν" από τη στάση της συνδικαλιστικής παράταξης του κόμματος, η οποία μάλιστα ελέγχεται από την πλειοψηφία του κόμματος.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου στηρίζει την απόφαση της "Αυτόνομης Παρέμβασης" σημειώνοντας ότι δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος υπογραμμίζουν ότι "αν εμείς ανάβαμε πράσινο φως για την απεργία ενώ είχε γίνει η επίταξη, μπορεί να είχε απολυθεί κόσμος, και δεν ήταν δυνατό να ρισκάραμε κάτι τέτοιο"...
crimenet.gr

Read more...