Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κουμπάροι, φίλοι, εταιρείες και ολίγη από …ΔΗΜΑΡ...


 

... στην “Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση”...
Ενας πρώην σκηνοθέτης της ΕΡΤ, ο οποίος εργαζόταν στην  ΕΡΤ ως ΠΕΘ, με παρελθόν στην ιδιωτική τηλεόραση, ένας συνταξιούχος τεχνικός από  εταιρεία προμήθειας τεχνολογικού υλικού, ένα ανώτερο στέλεχος από το...
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και  ένας εργαζόμενος στο Κανάλι της Βουλής , συγκροτούν την “ομάδα” που έβγαλε στον αέρα την κάρτα της “Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης” . Υπάρχει ακόμη συνεργασία με στέλεχος που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ στην ΕΡΤ και είναι κουμπάρος του Παντελή Καψή, ενώ η εταιρεία παραγωγής που έκανε το δημιουργικό του σήματος, ανήκει σε  άνθρωπο που σχετιζόταν, εμμέσως, με τα “Νέα”. Στην εταιρεία παραγωγής που διέθεσε το στούντιο, μετέχουν ο ΔΟΛ και ο Πήγασος.

typologies.gr 

Read more...

.«Ξήλωμα» του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Λ.Ρακιντζής...





Παθογένειες που διέπουν το θολό τοπίο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ εντοπίζει έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, η οποία εκτιμά ότι ο Οργανισμός λειτουργεί ανορθολογικά, με ανυπαρξία ελέγχου δαπανών και ...
ποιότητας υπηρεσιών ενώ προτείνεται επανασχεδιασμός από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή, το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η τρύπα των 1,2 δισ. ευρώ μοιάζει αυθαίρετη, αφού δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις δαπάνες ενώ βασικό πρόβλημα αποτελεί η ανομοιογένεια των διαδικασιών, αφού ακολουθείται διαφορετική διαδικασία για τους προερχόμενους από κάθε Ταμείο ασφαλισμένους. Στην έκθεση καταγράφεται πως ο ΕΟΠΥΥ είναι ένα ελεύθερο πεδίο αυθαιρεσιών και λειτουργεί στα όρια της νομιμότητας.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα των παθογενειών του ΕΟΠΥΥ, όπως καταγράφονται στην έκθεση, είναι τα εξής:

Στο τμήμα Πρόσθετης Περίθαλψης και Νοσηλείας στο Εξωτερικό και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Εξωτερικού Αθηνών του ΟΠΑΔ οι υποθέσεις δεν εξετάζονταν με σειρά προτεραιότητας αλλά με αδιευκρίνιστα κριτήρια. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η γνωμοδότηση της Επιτροπής εκδιδόταν αυθημερόν ή ακόμη και σε ημερομηνία προγενέστερη της υποβολής.
Συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, ανάμεσα τους πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, γιατροί έκαναν συχνά κατά δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό χρήση του δικαιώματος νοσηλείας στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως 9 βουλευτές, οι οποίοι αν και δεν είχαν καταβάλει εισφορές για μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ είναι κατά τεκμήριο οικονομικά εύρωστοι, έσπευσαν να κάνουν χρήση νοσηλείας στο εξωτερικό επιβαρύνοντας τον ΟΠΑΔ στον οποίο βρέθηκαν ευκαιριακά ασφαλισμένοι λόγω της ιδιότητας τους.
Εντοπίστηκαν περιστατικά νοσηλείας στο εξωτερικό που κόστισαν μέχρι και 500.000 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος κυμαινόταν στα 80.000 – 100.000 ευρώ.
Η επιλογή του νοσοκομείου γινόταν από τον ίδιο τον ασθενή με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει νοσήλεια όχι μόνο σε φορείς του δημοσίου αλλά και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Και οι αυθαιρεσίες δεν σταματούσαν εκεί αφού ποσοστό των περιστατικών που κατευθύνονταν στο εξωτερικό, πήγαινε σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια όπως για παράδειγμα των ΗΠΑ, εκτοξεύοντας έτσι το κόστος στα ύψη. Τέλος δεν φρόντισε κανείς να προχωρήσει στην καταγραφή της θεραπευτικής αποτελεσματικότητας και της καταγραφής του κόστους – οφέλους από τα περιστατικά που «έφυγαν» για το εξωτερικό.

Τι προτείνει η έκθεση

Στο πόρισμα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τονίζει την ανάγκη επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ από μηδενική βάση, με αποσαφίνηση της ταυτότητας, των στόχων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και των μεθόδων δράσης.

Συγκεκριμένα, προτείνεται εκπόνιση ενιαίας διαδικασίας για κάθε σχέδιο έγκρισης των νοσηλίων για όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού από την υποβολή της αίτησης ως την έκδοση εγκριτικής απόφασης και την εκκαθάριση της δαπάνης, ενδελεχής έλεγχος των υποθέσεων ασφαλισμένων που δεν έχουν κληθει να υποβάλουν παραστατικά νοσηλείας και να επιστρέψουν τυχόν αδιάθετα ποσά, καταγραφή των δυνατοτήτων εξειδίκευσης παροχής υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα προκειμένου να εξαντλούνται οι δυνατότητες νοσηλείας στο εσωτερικό και τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε οι επιτροπές να είναι ενιαίες για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

100 εκατ. ευρώ υστέρηση εσόδων το μήνα

Κι ενώ η έκθεση Ρακιτζή κάνει λόγο για άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα στα προσωρινά στοιχεία του πενταμήνου που έδωσε ο νέος διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής διαπιστώνεται ότι κάθε μήνα οι εισφορές που συγκεντρώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι λιγότερες κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, από αυτές που θα έπρεπε να εισπράττονται.

Συγκεκριμένα, ενώ κάθε μήνα θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 360 εκατομμύρια ευρώ, τελικά μπαίνουν μόλις 250 εκατομμύρια. Ωστόσο ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ ήταν καθησυχαστικός διότι, όπως τόνισε, οι εκτιμήσεις είναι πως οι εισφορές θα βελτιωθούν στο δεύτερο εξάμηνο και διότι η δημόσια χρηματοδότηση είναι συνεπής και αν υπάρξει πρόβλημα το κράτος θα στηρίξει τον Οργανισμό.

Α.Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καταρρεύσει

Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να φτιαχτεί από την αρχή, τόνισε σήμερα στην καθιερωμένη του ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες ότι στον Οργανισμό θα μπουν ξένοι διαχειριστές.

Αναφερόμενος στο πόρισμα Ρακιντζή, τόνισε πως ταυτόσημες είναι οι απόψεις του περί των νοσηλειών, που αφορούν το εξωτερικό και περί άλλων στρεβλώσεων, που παρατηρούνται στη λειτουργία του οργανισμού.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Έχει χαθεί ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ και δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, όπως λειτουργεί σήμερα». Σημείωσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, επειδή: «Δεν θα αφήσουμε τον ΕΟΠΥΥ να καταρρεύσει. Ούτε θα τον κλείσουμε, ούτε θα τον φτιάξουμε από την αρχή. Όποιες αλλαγές θα γίνουν, θα γίνουν εν λειτουργία του».

tvxs.gr

Read more...

«Σήμερα κλείνει το κεφάλαιο Συνασπισμός»...





«Σήμερα το συνέδριο μας δεν ήρθε για να βάλει ένα τέλος.  Ήρθε για να επικυρώσει μια νέα αρχή» ξεκίνησε την ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ, ο Αλέξης Τσίπρας για να καταλήξει με τη φράση «το πρωί κλείνουμε το...
κεφάλαιο Συνασπισμός και το απόγευμα ανοίγουμε νέα σελίδα».
    Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ όπως φαίνεται θα είναι και το τελευταίο της ιστορίας του, καθώς λίγες ώρες αργότερα, σήμερα, αναμένεται η ψηφοφορία με την οποία θα αποφασιστεί η αυτοδιάλυσή του κόμματος και η ενσωμάτωσή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
    Η ομιλία του κ. Τσίπρα είχε έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα, καθώς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μιά μακρά αναδρομή στην ίδρυση και την δράση του ΣΥΝ με πρωτοβουλία των Χαρίλαου Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκου.
    Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο επί των ημερών του οποίου είχε αρχίσει η διαδικασία συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
    Aναφορά έκανε επίσης στην προσφορά του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, κορυφαίου στελέχους του ΣΥΝ μέχρι τον θάνατό του.
    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ . Τσίπρας, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ δεν ήρθε για να βάλει ένα τέλος, ήρθε να επικυρώσει μιά νέα αρχή, μιά τομή στη συνέχεια, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο ενιαίος φορέας της ελπίδας που θέλει, ξέρει και μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, για τη σωτηρία της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα.Για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη λαϊκής κυριαρχίας».
    Ο ΣΥΝ, τόνισε ο κ. Τσίπρας, αποτέλεσε ένα πρώτο πείραμα ενότητας, συνεργασίας και αργότερα συγχώνευσης ιστορικών ρευμάτων της Αριστεράς, κόντρα στη παράδοση και στη συνήθεια των διασπάσεων και του κατακερματισμού και γεννήθηκε σε μια ταραγμένη περίοδο για το παγκόσμιο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, ως αποτέλεσμα μιας γενναίας επιλογής υπέρβασης των διαφορών της ιστορικής διάσπασης του ’68.
    Θυμόμαστε σήμερα με συγκίνηση, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τη μέρα που ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Χαρίλαος Φλωράκης, ξεπερνώντας τον αριστερό εμφύλιο, έβαλαν τις βάσεις για τη δημιουργία του Συνασπισμού. Κι άρχισε έτσι η όμορφη περιπέτεια του κόμματός μας, που ξεκίνησε ως πείραμα ενότητας για να εξελιχθεί σε ό,τι είναι σήμερα.
    Ο ΣΥΝ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, του πιο πετυχημένου πειράματος ενότητας της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του, «βρήκε την κοινωνική δυναμική που αναζητούσαμε χρόνια για να βάλουμε μπρος τη μεγάλη ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της διαπλοκής, της εξάρτησης, της μίζας, της σαπίλας και της φαυλοκρατίας».

    matrix24.gr

    Read more...

    Κουβέλης: Ναι στο φόρο πολυτελείας, όχι στο φορολογικό...


    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, είπε πως το κόμμα του θα συμπεριφερθεί υπεύθυνα και ανέφερε ποιες διατάξεις θα...
    ψηφίσει υπέρ ή κατά στο πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, μίλησε για τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο λέγοντας πως έχει μαζί τους πολιτικές και όχι προσωπικές διαφορές.
    «Εμείς θα συμπεριφερθούμε υπεύθυνα» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, εάν πρόκειται να συμπράξει κυβερνητικά στο μέλλον και πάλι με..
    . τους προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική είναι σε κίνηση και ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός και κάθε φορά έχει τα ιδιαίτερα στοιχεία του».

    Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι από το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει τη διάταξη για τον φόρο πολυτελείας σε αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.α., θα καταψηφίσει το κεφάλαιο για το φορολογικό, επειδή δεν έγιναν δεκτές οι επτά τροπολογίες που είχε καταθέσει, και τα άλλα κεφάλαια είναι αντικείμενο μελέτης.

    «Οι διαφορές με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο είναι πολιτικές και όχι προσωπικές» τόνισε και σημείωσε πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μαζί τους μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Όπως είπε, η αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων συμπεριφορών της κυβέρνησης, η οποία από τρικομματική γινόταν μονοκομματική. Το Μέγαρο Μαξίμου είχε αποφασίσει να πάει σε πρόωρες εκλογές, με αφορμή την ΕΡΤ, αλλά ανέκρουσε πρύμνα λόγω των πιέσεων των ευρωπαίων εταίρων, παρατήρησε και πρόσθεσε πως στους συνεργάτες του πρωθυπουργού υπήρχε η εκτίμηση ότι στις πρώτες εκλογές η ΝΔ θα έπαιρνε ένα ποσοστό γύρω στο 30% και με διλήμματα θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

    Για τον κ. Βενιζέλο, σημείωσε πως εκείνος ήταν που έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι κάνει η ΔΗΜΑΡ και αναρωτήθηκε τι στάση θα κρατήσουν ο ίδιος και οι βουλευτές του στη Βουλή, όταν έρθουν για ψήφιση οι κοινές προτάσεις (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ. Συμπλήρωσε, δε, πως αν επέμενε και ο κ. Βενιζέλος τότε θα είχε μετακινηθεί και ο κ. Σαμαράς από τη θέση του για την ΕΡΤ.

    Ο κ. Κουβέλης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εκπομπή σήματος από την «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ και είπε χαρακτηριστικά: «Με ποια νομιμότητα, με ποιους όρους και με ποιο δικαίωμα; Είχαμε δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έλεγαν να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες της ΕΡΤ, να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι και να ληφθούν τα οργανωτικά μέτρα για να υπάρξει δημόσια ραδιοτηλεόραση. Επί 15 και πλέον ημέρες η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε και είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Ποιος πολίτης, ποιος άλλος φορέας θα είχε στα χέρια του μια απόφαση με την οποία διατάσσεται, και μάλιστα από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, να ενεργοποιήσει συχνότητες και δεν θα έσπευδε να συμμορφωθεί. Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο γιατί αυτές οι δύο αποφάσεις είχαν άμεση εκτελεστότητα. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση, από την άποψη της δημοκρατικής νομιμότητας».

    Για το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί σχετικά με τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα το καταψηφίσει, αν δεν υιοθετηθεί η πρότασή της να είναι η νέα εταιρία «ο καθολικός διάδοχος της ΕΡΤ ΑΕ» και αυτή να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο. Επίσης, ανέφερε ότι στην ΕΡΤ ΑΕ παραβιάστηκε ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων.

    Σε ερώτηση για τις ευθύνες που καταλογίζονται στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, σχετικά με καθυστερήσεις στην προώθηση του προγράμματος κινητικότητας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε πως ο κ. Μανιτάκης δεν έκανε τίποτε άλλο από το να προωθήσει τη διοικητική μεταρρύθμιση, έτσι όπως είχε συμφωνηθεί στην τρικομματική κυβέρνηση. «Ο κ. Μανιτάκης φταίει για όλους τους λιμούς, τις καταστροφές και τους σεισμούς που θα γίνουν» σχολίασε ο κ. Κουβέλης και επικαλέστηκε τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είχε πει: «Δεν μεταφέρω καρπούζια και πατάτες, με ανθρώπους έχουμε να κάνουμε».

    Τέλος, ο κ. Κουβέλης απηύθυνε πρόσκληση συσπείρωσης γύρω από τη ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει γίνει «ήπιος ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε πως η πρόσκλησή του δεν απευθύνεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον κ. Βενιζέλο....

    Read more...

    Λίστα του ΣΕΒ Ποια είναι τα 87 επαγγέλματα με ζήτηση έως το 2020


    Ποια είναι τα 87 επαγγέλματα με ζήτηση έως το 2020
      (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την ώς το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το «Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες» που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

    Ο μηχανισμός που παρουσιάστηκε συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με τις διαφαινόμενες τεχνολογικές, οικονομικές, ρυθμιστικές εξελίξεις και τάσεις σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και αναλύει τις επιπτώσεις τους στα επαγγέλματα, από πλευράς απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Τα συμπεράσματα επαληθεύονται από ομάδες Εμπειρογνωμόνων και Στελεχών Επιχειρήσεων και ακολουθεί διαβούλευση πριν οριστικοποιηθούν.

    Σε αυτή τη φάση, ο μηχανισμός λειτουργεί σε 8 Επιχειρηματικούς Τομείς, που θεωρείται ότι παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία και είναι οι: Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Δομικά Προϊόντα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Μέταλλο, Υγεία.

    Τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των κλάδων αυτών, όπως προέκυψαν από τη μελέτη, είναι:

    Τομέας της Ενέργειας

    • Ενεργειακός Μελετητής
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας
    • Τεχνικός Αυτοματισμών
    • Τεχνικός Φωτοβολταϊκών Συστημάτων
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Αυτοματισμών
    • Σύμβουλος Ενεργειακών Επενδύσεων
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό & Κτιριακές Εφαρμογές
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος σε Συστήματα-Δίκτυα Aερίων
    • Τεχνικός Αιολικών Συστημάτων.
    Τομέας των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ)

    • Ειδικός Ανάπτυξης Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας [Mobile Applications Developer]
    • Ειδικός Ανάπτυξης Λογισμικού ή Προγραμματιστής [Software Engineer (Developer)]
    • Αναλυτής Συστημάτων/ Σχεδιαστής Δικτύων [Systems Analyst/ Network Planner]
    • Αναλυτής Επιχειρησιακών Αναγκών και Διαδικασιών [Business Analyst]
    • Υπεύθυνος Διαδικτύου [Digital Media Specialist and/or Web Master]
    • Μηχανικός Δικτύων [Network Engineer]
    • Σχεδιαστής Ενοποιημένων Συστημάτων [Enterprise and Systems Architect]
    • Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Δικτύων [Development and Network Engineering Management]
    • Υπεύθυνος Ποιότητας Πληροφοριακών Συστημάτων/ Δικτύων [Quality Assurance Manager]
    • Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων/ Δικτύων [ICT Security Manager]
    • Μηχανικός Υλικού [Hardware Engineer]
    • Ειδικός Εφαρμογής Eλέγχων στην Aνάπτυξη Λογισμικού και στην Eγκατάσταση Υλικού [Test Specialist]
    • Yπεύθυνος Σχεδιασμού Προϊόντων ή/και Υπηρεσιών [Product and/or Services Manager]
    • Υπεύθυνος Έργων ΤΠΕ [ICΤ Project Manager]
    • Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων και Κέντρων Δεδομένων [Database & Data Center Administrator]
    • Υπεύθυνος Πληροφοριακού Συστήματος/ Λειτουργίας Δικτύου [Business Information/Network Manager].
    Τομέας των Τροφίμων

    • Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων
    • Υπεύθυνος Μarketing Τροφίμων
    • Επιστημονικός Σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων
    • Επιστήμονας R&D
    • Στέλεχος Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας
    • Υπεύθυνος Νομοθεσίας και Επικοινωνίας
    • Υπεύθυνος Προμηθειών Α' Υλών
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Τροφίμων
    • Μηχανικός Υποδομών & Συντήρησης.
    Τομέας Δομικών Προϊόντων
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος Περιβαλλοντικής Προστασίας - Ανακύκλωσης Δομικών Προϊόντων
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης Ποιότητας Δομικών Προϊόντων
    • Μηχανικός Κατασκευών με έμφαση στη Διαχείριση Ενέργειας
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Δομικών Προϊόντων
    • Στέλεχος Προώθησης και Πώλησης Ενεργειακά Οικονομικών Δομικών Προϊόντων (Green Marketing).
    • Αρχιτέκτονας Βιοκλιματικής Δόμησης
    • Στέλεχος Έρευνας και Ανάπτυξης Δομικών Προϊόντων
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος Οικονομίας Δομικών Προϊόντων
    Τομέας του Περιβάλλοντος

    • Ειδικός Αντιρρύπανσης
    • Εξειδικευμένο Στέλεχος Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Ειδικών Αποβλήτων (βιομηχανικά κτλ)
    • Υπεύθυνος Παρακολούθησης Υδάτινων Αποδεκτών και Ποιότητας Πόσιμου Νερού
    • Σύμβουλος Βιομηχανικής Συμβίωσης σε θέματα Περιβάλλοντος
    • Οικονομολόγος του Περιβάλλοντος
    • Ειδικός στον Περιβαλλοντικό Έλεγχο και Πιστοποίηση
    • Επαγγέλματα Εφαρμογών στον Τομέα του Περιβάλλοντος
    • Νομικός Περιβαλλοντικών Θεμάτων.
    Τομέας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)

    • Υπεύθυνος Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Manager)
    • Υπεύθυνος Μεταφορών (Transportation Manager)
    • Υπεύθυνος Logistics (Logistics Manager)
    • Υπάλληλος Logistics (Logistics Coordinator)
    • Υπεύθυνος Διανομής (Distribution Manager)
    • Υπεύθυνος Εξαγωγών (Export Manager)
    • Υπεύθυνος Αποθηκών (Warehouse Manager)
    • Μηχανικός Logistics (Logistics Engineer)
    • Υπεύθυνος Σχεδιασμού Ζήτησης (Demand Planner)
    • Υπεύθυνος Αγορών/Προμηθειών (Purchasing / Procurement Manager)
    • Υπάλληλος Αποθηκών (Warehouse Coordinator)
    • Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service Manager).
    Τομέας του Μετάλλου

    • Εξειδικευμένο Στέλεχος Περιβαλλοντικής Προστασίας - Ανακύκλωσης Προϊόντων Μετάλλου
    • Μηχανικός Εκμετάλλευσης Μεταλλείων και Ορυκτών Πόρων
    • Μηχανικός Τεχνολογίας Μεταλλικών Υλικών
    • Τεχνίτης Κατασκευών Αλουμινίου
    • Γομωτής
    • Χειριστής Μηχανημάτων Έργου
    • Εφαρμοστής, Τεχνίτης - Εφαρμοστής Μηχανημάτων
    • Ηλεκτρολόγος - Ηλεκτρονικός - Ειδικός Αυτοματισμών
    • Τεχνίτης Μεταλλικών Κατασκευών
    • Συγκολλητής και Κόπτης Μετάλλων-Ηλεκτροσυγκολλητής- Οξυγονοκολλητής
    • Χειριστής Εργαλειομηχανών Κοπής/Μορφοποίησης Μετάλλων.
    Τομέας της Υγείας

    • Χημικός Μηχανικός ή Χημικός -στην Έρευνα και Παραγωγή Φαρμακευτικών και  Παραφαρμακευτικών Προϊόντων
    • Ιατρός Κλινικός Γενετιστής
    • Κλινικός Παθολόγoανατόμος (Clinical Pathologist)
    • Φαρμακοποιός- Φαρμακολόγος
    • Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας (Ιατρικός έλεγχος- Αξιολόγηση) (Medical Auditor)
    • Μοριακός Βιολόγος
    • Κλινικός Φαρμακοποιός
    • Ιατρός Επείγουσας Ιατρικής (Emergency Doctor-Acute Medicine)
    • Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων
    • Νοσηλευτής Γηριατρικής
    • Πληροφορικός της Υγείας (Health Informatics).
    Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του ΣΕΒ Δ.Νικολάου επεσήμανε σχετικά: «Οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό με ευρύτερες επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες, τις οποίες όμως το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει επαρκώς. Στη σύγχρονη οικονομία η γνώση σε συνδυασμό με την καινοτομία και τη δια βίου εκπαίδευση, αποτελούν το νέο συντελεστή παραγωγής».

    Στην εκδήλωση τονίστηκε ακόμη ότι η δυναμική των αλλαγών στον εργασιακό χώρο καθιστά απαραίτητη την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των δεξιοτήτων που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις στο σημερινό και αυριανό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επισημάνθηκε τέλος ότι παρά τα κονδύλια που έχουν ξοδευτεί τα τελευταία πολλά χρόνια, σήμερα απουσιάζει στη χώρα μας ένας μηχανισμός που να αποτυπώνει τις αναπτυξιακές ανάγκες σε εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες του στελεχιακού δυναμικού.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Τροπολογία στη Βουλή για τις προμήθειες «Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις των ΕΔ» διαβεβαιώνει ο Δ.Αβραμόπουλος


    «Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις των ΕΔ» διαβεβαιώνει ο Δ.Αβραμόπουλος
    Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Δ.Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, την Τετάρτη στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όσον αφορά το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα αυτό θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου.

    Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.

    Γνωστοποίησε, επίσης, ότι στις 19 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία η αρμόδια υποεπιτροπή της θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας, την αναγκαιότητα της οποίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ αλλά και η αρμόδια επιτροπή.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών.

    Όσο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο Δ.Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με εκείνες που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο.

    Ο Δ.Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν και στις επίμονες ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών προσέθεσε ότι δεν θα κλείσουν.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Αποκλίσεις στις γνωστές πηγές εσόδων «Μαύρη τρύπα» 1,62 δισ. ευρώ στα έσοδα στο α' εξάμηνο του 2013


    «Μαύρη τρύπα» 1,62 δισ. ευρώ στα έσοδα στο α' εξάμηνο του  2013
      (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Στο 1,62 δισ. ευρώ ανήλθε η «μαύρη τρύπα» των εσόδων του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα. Ο ίδιος απέδωσε σε συγκυριακούς παράγοντες την υστέρηση, δηλώνοντας βέβαιος ότι έως το τέλος του έτους η ροή εσόδων θα εξομαλυνθεί. Επιπλέον δαπάνες προκύπτουν για τις αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 4,99 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 12,48 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7,19 δισ. ευρώ.

    Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 1,52 δισ. ευρώ και είναι σημαντικά μειωμένο έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 3,32 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,88 δισ. ευρώ.

    Πού υστερούν τα έσοδα;
    Το μεγαλύτερο μέρος της απόκλισης έναντι των στόχων, καταγράφηκε τον Ιούνιο στις ακόλουθες κατηγορίες:

    • στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 178 εκατ. ευρώ ή 34%, λόγω της παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων,
    • στους άμεσους φόρους ΠΟΕ κατά 109 εκατ. ευρώ ή 52,1%, λόγω της καθυστέρησης αποστολής των ειδοποιητηρίων για τους φόρους περιουσίας (ΦΑΠ 2011),
    • στο ΦΠΑ όλων των κατηγοριών κατά 114 εκατ. ευρώ ή 11,7%,
    • στους φόρους κατανάλωσης κατά 145 εκατ. ευρώ ή 18,9%.
    • στα μη-τακτικά έσοδα κατά 707 εκατ. ευρώ ή 65,1% που οφείλεται στην καθυστέρηση είσπραξης από τα πιστωτικά ιδρύματα της απόδοσης 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου από το Δημόσιο στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών, και στη μετάθεση είσπραξης των αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Δημοσίου στα χαρτοφυλάκια των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs). Η υστέρηση αυτή δεν επηρεάζει το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης σε δημοσιονομική βάση.
    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 22,56 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 856 εκατ. ευρώ ή 3,7% έναντι του στόχου του Α’ εξαμήνου 2013 (23,42 δισ. ευρώ).

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,84 δισ. ευρώ, 906 εκατ. ευρώ ή 4,2%, χαμηλότερα έναντι του στόχου (21,74 δισ. ευρώ).

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μέρος της υστέρησης των φορολογικών εσόδων, ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου οφείλεται στην απεργία των εφοριακών υπαλλήλων τις δύο τελευταίες εργάσιμες μέρες του Ιουνίου που είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη του ποσού αυτού τις 2 πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2013.

    Αντίθετα, συνεχίστηκε και το μήνα Ιούνιο η καλύτερη από τους στόχους πορεία είσπραξης των εσόδων από:

    • τους φόρους περιουσίας κατά 34 εκατ. ευρώ ή 15,6%,
    • τους λοιπούς φόρους κατανάλωσης κατά 42 εκατ. ευρώ ή 168,5% και τους λοιπούς έμμεσους φόρους κατά 67 εκατ. ευρώ ή 266,1%. Σημειώνουμε ότι στα οριστικά στοιχεία του Ιουνίου ενδέχεται να υπάρχουν ανακαταλογισμοί μεταξύ αυτών των κατηγοριών και των έμμεσων φόρων παρελθόντων οικονομικών ετών.
    Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «η δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας βελτιώνεται καθιστώντας πιο εφικτό τον στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος» ωστόσο από τα στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού προκύπτουν αβεβαιότητες.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Οσμή σκανδάλου: Πού πήγαν Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους του 2007




    Αναξιοποίητα τα χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη" για τις πυρόπληκτες περιοχές του 2007. Σε λίγες μέρες παραδίδεται η έκθεση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής

    Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη", φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής.
    Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.
    Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα "δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές"!
    Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν "στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές". Δήλωσε ακόμη ότι "πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους".
    Τι συμβαίνει έξι χρόνια μετά την καταστροφή
    Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους, σύμφωνα με διαπιστώσεις της Επιτροπής και όπως δεν δίστασε να καταγγείλει η κ. Αυγερινοπούλου "έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ανασυγκρότηση δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το κράτος προ των ευθυνών του" καθώς "η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα δεν τηρήθηκαν ως τώρα στην κατανομή των κονδυλίων".
    Δεκάδες είναι οι φορείς που εκλήθησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή προστασίας του Περιβάλλοντος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
    Στην Επιτροπή αναγνώσθηκε την Τρίτη η εισήγηση των μελών της Επιτροπής για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και το Ταμείο Μολυβιάτη. Η εισήγηση είχε ανατεθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή η οποία επισήμανε ότι "τα χρήματα ιδιωτών δωρητών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο αλλά διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοσή τους στους δικαιούχους πολίτες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης".
    Στην εισήγηση αναφέρεται ακόμη ότι "το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του Κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν" και τελικά "η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων".
    Θα επισημαίνεται ακόμη ότι "παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων σε δικαιούχους".
    Αναζητώντας 1.200.000 ευρώ
    Κατά τη συζήτησης της έκθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζήτησε να διερευνηθεί που χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
    "Το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε", δήλωσε η βουλευτής. Επισήμανε ακόμη ότι «όταν έκλεισε το Ταμείο Μολυβιάτη είχε 120 εκατομμύρια και ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει υπόλοιπο 92 εκατομμύρια» χωρίς να έχει δοθεί σαφής εξήγηση για το που πήγαν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.
    "Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο η μεταφορά χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών που έχει ιδρυθεί το 2007, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες και να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις ιδίως σε εκείνους που καλοπροαίρετα κατέθεσαν τον οβολό τους", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.
    "Πραγματικά υπήρξε η κατάργηση του ειδικού ταμείου και η είσοδος των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό. Ήταν μια πρόκληση. Ασκήσαμε όμως πιέσεις και τελικά δεν ενσωματώθηκαν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στα γενικά έσοδα του κράτους και διατηρήθηκε ο λογαριασμός", σχολίασε η κ. Αυγερινοπούλου προσθέτοντας ότι "έγινε όντως απόπειρα να δοθούν παρανόμως τα χρήματα αυτά".
    "Σκοπιμότητες" πίσω από τη μη άντληση των πόρων, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου εκτιμώντας ότι τελικά τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην ανάπλαση επιχειρηματικών σχεδίων και όχι για την αποζημίωση των πυρόπληκτων περιοχών.
    (Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

    Read more...