Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Σαρκοζί-Λαγκάρντ: Οι τράπεζες είναι έτοιμες για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους


newpost.gr
Σαρκοζί-Λαγκάρντ: Οι τράπεζες είναι έτοιμες για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους
Ως «τρέλα», χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γαλλική πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ελληνικά δάνεια (ομόλογα), κάτι που έκανε και η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και πρώτο φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Σαρκοζί εξήγησε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περάσει σε εφαρμογή η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.

«Καταλήξαμε» είπε, «ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον».

Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα «και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη», αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

Σχολιάζοντας την ανοικοδόμηση της Γαλλίας και το έργο που παράγει ο ίδιος δήλωσε: «Εγώ δεν έχω εκλεγεί για να οδηγήσω τη χώρα στη φρίκη που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα ή η Πορτογαλία», και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει σήμερα την επιπολαιότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν θέλησαν να δουν ότι οι καταστροφές μπορούν να αποφευχθούν παίρνοντας έγκαιρα μέτρα. Το επίπεδο των επιτοκίων για την Ελλάδα πριν από δύο χρόνια είχε φθάσει το 30%, ενώ η Γαλλία δανείζεται στο 3%», είπε ο Νικολά Σαρκοζί, εξηγώντας ότι η διατήρηση της βαθμολογίας ΑΑΑ για την Γαλλία από τους οίκους εκτίμησης «δεν είναι τυχαίο γεγονός», αλλά οφείλεται στις έγκαιρες αντιδράσεις της δικής του οικονομικής πολιτικής.

Τη φημολογία περί σχεδίου συμφωνίας με τις εμπορικές τράπεζες για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους (debt rollover) που έχουν στην κατοχή τους επιβεβαίωσε τη Δευτέρα και η Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών «έχουμε έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο. Είναι ένα πρώτο περίγραμμα», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Η γαλλική πρόταση που αποσκοπεί στο να εμφανίσει ελκυστικότερη προς τους δανειστές της Ελλάδας την ανακύκλωση του χρέους, έχει ως εξής: Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.
Read more...

Αποχωρούν με αιχμές από τον Ολυμπακό οι Αγγελόπουλοι!

http://newpost.gr/var/thumbs/apoxaggelopouloi_300___.jpgΟι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αποχωρούν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το ελληνικό μπάσκετ,» καταλήγει η ανακοίνωση των ιδιοκτητών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

«Για άλλη μια χρονιά οι διαιτητικές αποφάσεις και οι γνωστές μεθοδεύσεις καθόρισαν τον πρωταθλητή. Πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με την ελληνική διαιτησία; Όχι μόνο παραμένουν ατιμώρητοι εκείνοι που αδίκησαν τον Ολυμπιακό επανειλημμένα και κατάφωρα, αλλά τουναντίον επιβραβεύονται και αναδεικνύονται προκλητικά» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε της ερυθρόλευκης ΚΑΕ:
«Η ενασχόλησή μας με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγινε με αποκλειστικό γνώμονα την αγάπη μας για την ομάδα μας και το μπάσκετ, χωρίς να προσδοκούμε οποιοδήποτε επιχειρηματικό, επικοινωνιακό ή άλλο όφελος.

Αποφασίσαμε το 2004 να ενισχύσουμε οικονομικά τον Ολυμπιακό χωρίς ανταλλάγματα και εξασφαλίσεις, αναλάβαμε το management το καλοκαίρι του 2006, ενώ αποκτήσαμε τις μετοχές της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον Ιούλιο του 2009.

Τα χρόνια αυτά έγιναν πολλά για τα οποία είμαστε περήφανοι:

- Ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι την αξιοπιστία του στο χώρο του μπάσκετ, εντός και εκτός συνόρων.
- Επενδύσαμε σε κορυφαίους παίκτες και καταξιωμένους προπονητές και έτσι, μετά από πολλά χρόνια, η ομάδα έγινε απόλυτα ανταγωνιστική με συνέπεια να περιλαμβάνεται κατά γενική ομολογία στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.
- Η ομάδα συμμετείχε, μετά από πολλά χρόνια, σε δύο συνεχόμενα Final Four της Euroleague και, μετά από 13 χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης το 2010. Πέτυχε δύο φορές ρεκόρ νικών στο πρωτάθλημα της Α1 (2009 και 2011) – φέτος μάλιστα τερμάτισε αήττητη στην κανονική περίοδο – και κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος.
- Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία…

Τα χρόνια αυτά επιλέξαμε και ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο δρόμο, πολύ διαφορετικό από αυτόν που οι αντίπαλοί μας έχουν συνηθίσει.
- Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο με το παρασκήνιο που ελέγχει και επηρεάζει καταστάσεις, ομάδες και πρωταθλήματα. Δεν το θέλαμε και δεν το κάναμε. Για εμάς επιτυχία που έρχεται με μεθοδεύσεις και με την εύνοια της διαιτησίας, δεν είναι επιτυχία. Τελεία και παύλα.
- Είναι συνειδητή μας επιλογή, η κάθε παρέμβασή μας προς όλους τους φορείς που σχετίζονται με το άθλημα (Πολιτεία, ΕΟΚ, ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ) να γίνεται ευθέως, επώνυμα, θεσμικά και μόνον.
- Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην μπούμε στη λογική δημιουργίας, χρηματοδότησης και υποστήριξης οπαδικού τύπου ή επιρροής οποιουδήποτε ΜΜΕ, αλλά οι σχέσεις μας με τους δημοσιογράφους να παραμείνουν σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
- Είναι συνειδητή μας επιλογή η σχέση μας με όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να παραμείνει υγιής και σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού.
- Είναι συνειδητή μας επιλογή, με όσες δυνάμεις έχουμε, να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Φέτος, εμείς, με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, τα καταφέραμε.

Για άλλη μια χρονιά οι διαιτητικές αποφάσεις και οι γνωστές μεθοδεύσεις καθόρισαν τον πρωταθλητή. Πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με την ελληνική διαιτησία; Όχι μόνο παραμένουν ατιμώρητοι εκείνοι που αδίκησαν τον Ολυμπιακό επανειλημμένα και κατάφωρα, αλλά τουναντίον επιβραβεύονται και αναδεικνύονται προκλητικά. Πώς να μην αποθρασύνονται, λοιπόν, και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα, όπως το παγκόσμιο ρεκόρ των 18 έναντι 2 βολών του β’ δεκαλέπτου του δεύτερου τελικού, όταν ο Ολυμπιακός προηγείτο με 10 πόντους!

Ο τελευταίος φετινός αγώνας έγινε υπό συνθήκες που σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την έναρξη του: ελλιπή μέτρα ασφαλείας, παράνομη είσοδος χιλιάδων θεατών χωρίς εισιτήρια, καταστρατήγηση ζωνών ασφαλείας, παρουσία πίσω από τους πάγκους και την γραμματεία κουκουλοφόρων και «μπράβων» σε κοινή τηλεοπτική θέα με την ανοχή της αστυνομίας, με αποκορύφωμα την άνανδρη και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση στους παίκτες και προπονητές της ομάδας μας.

Δεν μεταθέτουμε σε κανέναν τις δικές μας ευθύνες. Δεν το κάναμε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Στην πορεία μας ασφαλώς κάναμε και λάθη. Γίναμε πολλές φορές δέκτες κριτικής. Η καλοπροαίρετη, έστω και σκληρή, ποτέ δεν μας ενόχλησε. Για τις αήθεις επιθέσεις ένας δρόμος μόνον υπάρχει, αυτός της δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, με αυτήν πορευόμαστε και είμαστε περήφανοι που στα χρόνια που έχουμε την ευθύνη του Ολυμπιακού δεν κάναμε εκπτώσεις στις αξίες μας.

Στην πορεία μας αυτή απαιτήσαμε το αυτονόητο, δηλαδή νομιμότητα, ισονομία και διαφάνεια. Κάναμε δημόσιες παρεμβάσεις και παραστάσεις, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε ένα «σύστημα», το οποίο αντιδρά πεισματικά υπονομεύοντας συνεχώς τις προσπάθειές μας για να κατακτήσουμε αυτό που αξίζει στην ομάδα και στον κόσμο μας.

Με βάση τα παραπάνω, και έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες που συμβαδίζουν με την ηθική, το νόμο και τη λογική, αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το Ελληνικό Μπάσκετ.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας πίστεψαν, μας στήριξαν και αγωνίστηκαν μαζί μας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Read more...

Το ΄74 Καραμανλής ή τανκς... Σήμερα, Μεσοπρόθεσμο ή τανκς προβλέπει ο Πάγκαλος!


Μπέρδεψαν τις τράπεζες με τις… ταβέρνες!
"Το Γρέκι"

Read more...

Πρόστιμο 177 εκατ. σε Ferrostaal για τις μίζες της πώλησης υποβρυχίων σε Ελλάδα...Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ( 26/2011), ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα πρόστιμο ύψους 177 εκ. ευρώ, κατόπιν διακανονισμού με την... εισαγγελία του Μονάχου.
Ακόμη, "δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου αναμένεται να καταδικαστούν σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου", αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δις ευρώ του έτους 2000.

Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ. Όμως, σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός εξυπηρετεί και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής».

Τέλος, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν τον διακανονισμό. Η εισαγγελία του Μονάχου περιορίστηκε να επιβεβαιώσει μόνον ότι διεξάγονται συνομιλίες», τονίζει το Spiegel.
ΑΠΕ-ΜΠΕRead more...

Έφυγε τρέχοντας και από την Πάτμο ο Νικητιάδης! ...Πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο πέρασε στα Δωδεκάνησα ο υφυπουργός Τουρισμού Στ. Νικητιάδης που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Η αγανάκτηση του κόσμου εναντίον της κυβέρνησης ήταν έκδηλη και μάλιστα κατεγράφη από τους ευρωπαίους δημοσιογράφους που ... συμμετείχαν σε συμπόσιο της Ε.Ε. στην Λέρο και την Πάτμο.

Στο νησί της Αποκάλυψης … αποκαλύφθηκε ότι από τις 800.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί για τη συντήρηση του Σπηλαίου , του σπουδαιότερου δηλαδή μνημείου του παγκόσμιου χριστιανικού τουρισμού, δόθηκαν τελικά μόλις 150.000 ευρώ ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ο Νικητιάδης που συμμετείχε στη σύσκεψη άκουσε τα εξ΄ αμάξης από τους ξενοδόχους της Πάτμου οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει επειδή επισκέπτεται με ελικόπτερο τα νησιά!

«Μπορεί να πιστεύει ότι οι τουρίστες θα φτάσουν στην Πάτμο με κανό το οποίο άλλωστε χρησιμοποιεί και ο πρωθυπουργός» ανέφερε παρεμβαίνοντας στις εργασίες του συνεδρίου ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος τινάζοντας στα ύψη την αντιπαράθεση και την κριτική σε βάρος του υφυπουργού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των έντονων διαμαρτυριών, ο Νικητιάδης δεν τόλμησε να παραμείνει έως το τέλος του συνεδρίου.
parapolitika.grRead more...

Επίθεση ΝΔ στον Θεόδωρο Πάγκαλo

«Υπονομεύει ενσυνείδητα την οικονομία»


http://img.protothema.gr/4E187E99969E2026C4B097D2492792DA.jpg

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo εξαπέλυσε τη Δευτέρα η ΝΔ.

«Μετά τον Τιτανικό και τη διεφθαρμένη χώρα ήρθαν τα τανκς του κ. Πάγκαλου. Και αυτό ύστερα από την απαράδεκτη δήλωση ότι δήθεν η Δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Πάγκαλος ενσυνείδητα υπονομεύει την οικονομία, ξέρει τις παρενέργειες που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις και όμως προχωρά σε αυτές και μάλιστα σε ξένα έντυπα».

Ρωτά δε αν «ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί με τον κ. Πάγκαλο».

Ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Απέφυγε να κάνει σχόλιο για τις δηλώσεις της κυρίας Έλσας Παπαδημητρίου και πρόσθεσε ότι θα συνεδριάσει το κόμμα, για να αποφασίσει αν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Επίσης, το κόμμα θα αποφασίσει για την στάση που θα κρατήσει στον εφαρμοστικό νόμο που θα έρθει την Πέμπτη. Η ΝΔ θεωρεί ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου και ότι η κυβέρνηση θέτει εκβιαστικά διλήμματα.

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στο άλλο θέμα των ημερών, τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, δηλώνοντας: «Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στηρίζει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει όλη την αλήθεια, να οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, να σπάσει το απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και να δώσει αποτελεσματικό χτύπημα στην εξαπάτηση, στη διαφθορά και στη διακίνηση μαύρου χρήματος».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μάστιγες του αθλητισμού.

Read more...

Ουρές... νεόπτωχων στα συσσίτια των δήμων

Οι άποροι αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς


http://img.protothema.gr/301D38BDF834356464756457D63226EA.jpg
Πρώην επιχειρηματίες, πρώην αυτοαπασχολούμενοι, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, μισθωτοί που απολύθηκαν από τη δουλειά τους... Τους τα έφερε έτσι η ζωή, που πλέον δεν έχουν πόρους να ζήσουν. Για κάποιο λόγο απέτυχαν στο επάγγελμά τους και μαζί με αυτό έχασαν τα πάντα! Είναι οι νεόπτωχοι της εποχής μας... της διπλανής πόρτας, που σήμερα περιμένουν στην ουρά, για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Έχασαν σπίτια, εργασίες, οικογένειες, λόγω χρεών, κυρίως στις τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ, 170.000 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους από κάρτες, ενώ συνολικά περίπου 2.000.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Βάσει των στοιχείων των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της χώρας, οι άποροι αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς και έχουν πλέον ένα πρωτόγνωρο βασικό χαρακτηριστικό. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, πρόκειται για ανθρώπους νέους, ηλικίας 35-55 ετών, που ξαφνικά έχασαν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξασφαλίσουν όχι μόνο τα βασικά είδη διατροφής, αλλά και τα βασικά είδη διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι «νεόπτωχοι» είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας, με αποτέλεσμα να βυθιστούν ξαφνικά στη φτώχεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, πολλαπλασιάζονται σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στους ίδιους και τις οικογένειες τους τροφή, νερό, ρεύμα, ακόμα και σπίτι, αν δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο, ρούχα και γενικά ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να πει ότι ζει αξιοπρεπώς.

Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, η διαμόρφωση του κοινωνικού χάρτη της φτώχειας αλλάζει δραματικά, ξεπερνώντας κάποια στερεότυπα που ήθελαν ως άπορους μονάχα ανθρώπους κατεστραμμένους από τα ναρκωτικά ή κάποιους περιθωριακούς ηλικιωμένους... Οι κοινωνικές υπηρεσίες το τελευταίο διάστημα καταγράφουν καθημερινά εκατοντάδες νέες περιπτώσεις ατόμων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες και ζητούν βοήθεια είτε στους Δήμους είτε στα Κοινωνικά Παντοπωλεία είτε στα συσσίτια των εκκλησιών.

Το στοιχείο όμως που κάνει ακόμη πιο ανησυχητική την κατάσταση είναι η αδυναμία των υπηρεσιών να καταγράψουν τον πραγματικό αριθμό των απόρων, καθώς αυξάνονται καθημερινά και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σε πρόσφατη έκθεση που καταγράφεται το εύρος της φτώχειας στην ελληνική κοινωνία, τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά, καθώς:

- Το 41% των Ελλήνων, δηλαδή 3.622.360 άτομα, δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για μια εβδομάδα διακοπών το χρόνο
- Το 39%, δηλαδή, 3.445.660 άτομα, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να αντιμετωπίσουν έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες που τυχόν προκύψουν
- Οι Ελληνες, σε ποσοστό 14% (1.236.904) δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για ικανοποιητική θέρμανση στο νοικοκυριό τους, ενώ
- Σε ποσοστό 23% (2.032.056 άτομα) δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διατρέφονται κάθε δεύτερη μέρα με πρωτείνες ή λαχανικά (που έχουν ίση αξία για τους χορτοφάγους).

Κι ενώ παραδοσιακά στους φτωχούς συμπεριλαμβάνονταν οι πολυμελείς οικογένειες, οι ηλικιωμένοι, η σύνταξη των οποίων δεν επαρκεί, και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, σε αυτούς προστίθενται τώρα νέες κοινωνικές ομάδες. Η σύνθεση της φτώχειας αλλάζει και οι ομάδες οι οποίες προστίθενται είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι μετανάστες, αλλά και η ομάδα των φτωχών εργαζομένων. Πρόκειται κυρίως για τις περιπτώσεις όπου σε ένα σπίτι εργάζεται μόνον ένα άτομο, από το οποίο εξαρτώνται οικονομικά περισσότερα μέλη μιας οικογένειας.

Read more...

Άννα Διαμαντοπούλου: Ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του


newpost.grΆννα Διαμαντοπούλου: Ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του
eurokinissi
Για τη σημασία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μίλησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, το οποίο, όπως είπε, αφορά τη χώρα μας και όχι μόνον.


«Σ΄αυτό έχουν εστιάσει τα διεθνή και εθνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι συνιστώσα του εθνικού σχεδίου που οφείλει να υλοποιήσει η χώρα μας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό και αφορά όλους τους τομείς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μη κατεβάσουμε τα μολύβια αλλά να ανασηκώσουμε τα μανίκια» είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επανήλθε στο θέμα, μιλώντας για ένα γκρίζο σύννεφο, μια κατάθλιψη, μια αμφιβολία πάνω από τη χώρα. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη στιγμή στη Βουλή, εκτιμώντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στιγμές και τόνισε ότι πρέπει «καθένας από την πλευρά του, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μη γυρίζει γύρω από την ουρά του».
Read more...

Σκληρό παζάρι για το «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο

«Πυρετός» επαφών πριν την κρίσμη ψηφοφορία της Τετάρτης


http://img.protothema.gr/4D7E25CFD0BCBA84EE6C88672EC9EE5A.jpg
Την απένταξη της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, εμμένει στην απόφασή του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε, επίσης, ότι ανέπτυξε στον κ. Βενιζέλο τη συλλογιστική του για την αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «καλό, συναδελφικό κλίμα».

Εκτός από τον κ. Αθανασιάδη, με τον οποίο συναντήθηκε επί προσωπικού, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης, Θωμά Ρομπόπουλο, ο οποίος έχει επίσης πει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Η κατάσταση πάντως σχετικά με τις προθέσεις ορισμένων «πράσινων» βουλευτών ως προς το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, που εισάγονται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, παραμένει ρευστή. Η προσοχή όλων στρέφεται στις τυχόν διαφοροποιήσεις που θα υπάρξουν και εάν αυτές θα είναι καθοριστικές για την έκβαση των ψηφοφοριών. Και το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος θα τεθούν σε ψηφοφορία ως απλά νομοσχέδια, άρα απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών. Το ζητούμενο είναι όμως να εγκριθούν με πλειοψηφία άνω των 151 εδρών, ώστε να μην τεθεί θέμα πολιτικής σταθερότητας και να αμφισβητηθεί εξ αρχής η δυνατότητα εφαρμογής τους.

Read more...

«Να φορολογηθούν εκτάκτως πολιτικοί και υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί από το '74»


newpost.gr
«Να φορολογηθούν εκτάκτως πολιτικοί και υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί από το '74»
Την επιβολή έκτακτης φορολόγησης όσων διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών κ.λπ. από το 1974 και μετά, και οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν με σημαντική υπεραξία σε καταθέσεις και ακίνητα, προτείνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, μιλώντας στον Real Fm.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση. Όπως ανέφερε, «όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών».

Αναλύοντας την πρόταση του, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι αυτή τη φορολόγηση θα πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.

«Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο», είπε ο υπουργός.
Read more...

ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ


Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Παγίδες που κρύβουν το μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και την κατακόρυφη αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, ανατρέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ανεβάζουν κατακόρυφα τον λογαριασμό των νέων μέτρων. Από τον επόμενο...
χρόνο, τα ποσά που πληρώνει κάποιος φέτος σε αμοιβές γιατρών και εξετάσεις, σε τόκους στεγαστικών δανείων αγοράς πρώτης κατοικίας (που έχουν συναφθεί μέχρι και 31/12/2002), καθώς και οι υποχρεωτικές εισφορές που κατέβαλαν οι αυτοαπασχολούμενοι στον ΟΑΕΕ, δεν θα εκπίπτουν κατά 100% από το εισόδημα, όπως γινόταν ώς σήμερα, αλλά σε ποσοστό 20%. Αν, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με εισόδημα 34.000 ευρώ, είχε φέτος δαπάνες 2.200 ευρώ από τόκους στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία και 1.800 ευρώ από ιατρικές δαπάνες, (σύνολο 4.000 ευρώ), φορολογήθηκε για εισόδημα 30.000 ευρώ, και κατέβαλε φόρο 4.480 ευρώ. Του χρόνου όμως το ίδιο ζευγάρι, εφόσον δεν αλλάξει το δηλωθέν του εισόδημα, θα φορολογηθεί για 34.000 ευρώ, και με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα, θα πληρώσει φόρο 6.240 ευρώ, από το οποίο θα εκπέσει το 20% των εν λόγω δαπανών (δηλαδή τα 800 ευρώ). Ετσι, θα πληρώσει τελικό φόρο 5.440 ευρώ ή 960 ευρώ επιπλέον! Από αυτά, τα 360 ευρώ αφορούν τα ιατρικά και τα 440 ευρώ τους τόκους του δανείου. Δηλαδή ένα ζευγάρι που είχε συνυπολογίσει στον οικογενειακό του προϋπολογισμό για τη λήψη του στεγαστικού την αφαίρεση κατά 100% των τόκων από το φορολογητέο του εισόδημα, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με μια απρόσμενη επιβάρυνση. Δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβουν τα μέτρα και για τους επιτηδευματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Ενας αυτοαπασχολούμενος με εισόδημα 36.000 ευρώ που πλήρωσε για εισφορές 3.200 ευρώ το 2010, φορολογήθηκε για 32.600 ευρώ, καθώς το ποσό αυτό εξέπεσε κατά 100% από το εισόδημά του. Ετσι πλήρωσε φόρο 5.408 ευρώ. Του χρόνου όμως θα φορολογηθεί και για τα 36.000 ευρώ, και θα κληθεί να καταβάλει φόρο 6.320 ευρώ (912 ευρώ επιπλέον!), όπως φαίνεται από τα παραδείγματα των «ΝΕΩΝ». Τα νέα τεκμήρια. Πολλοί είναι και εκείνοι που θα πιαστούν στην τσιμπίδα των νέων αυξημένων τεκμηρίων, μέσω των οποίων το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να συλλάβει μέρος της φοροδιαφυγής. Ενα ζευγάρι που δηλώνει σήμερα εισόδημα 18.000 ευρώ, αλλά διαθέτει κύρια κατοικία 100 τ.μ., αυτοκίνητο 1.600 κ.εκ., πατρικό στο χωριό, και σπουδάζει τον γιο του σε άλλη πόλη, εμφανίζει τεκμαρτό εισόδημα 15.990 ευρώ. Του χρόνου όμως, το τεκμαρτό του εισόδημα αυξάνεται στα 19.950 ευρώ. Ετσι, ενώ φέτος το ζευγάρι αυτό φορολογήθηκε για το δηλωθέν εισόδημα των 18.000 ευρώ, του χρόνου θα φορολογηθεί για 19.950 ευρώ.
Read more...

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΓΙΑ 4ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...

http://3.bp.blogspot.com/-LzTQDiwZNEU/Tggs5Uk8NMI/AAAAAAACDMs/c7uM6gPfVcA/s320/assets_LARGE_t_420_53605639.JPGΡεπορτάζ : Κ. Τσαχάκης - Μ. Βουργάνα
(από το Έθνος)
Η φορολογική λαίλαπα προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων και επαγγελματιών. Το "Εθνος" παρουσιάζει αναλυτικούς πίνακες, από τους οποίους προκύπτει η οικονομική εξόντωση της τετραμελούς, κατά...
συμβατό όρο, ελληνικής οικογένειαςΣτον αέρα τινάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς το Μεσοπρόθεσμο προκαλώντας... νευρική κρίση στα νοικοκυριά. Ο καταιγισμός νέων φόρων που εισάγουν Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση τελών σε συνδυασμό με την έκτακτη εισφορά στα Ι.Χ., ο "νέος" Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, το τέλος επιτηδεύματος και το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών, καθιστά μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες... αιχμάλωτους της Εφορίας.
Κι αυτό καθώς, όπως φαίνεται από τους πίνακες και τα αναλυτικά παραδείγματα που παρουσιάζει το "Εθνος", μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα κληθούν να πληρώσουν φόρους που στα μεσαία εισοδήματα υπερβαίνουν κατά πολύ τις 2.000 ευρώ και φθάνουν λίγο πριν από τις 4.000 ευρώ.
Οι απώλειες γίνονται ακόμη υψηλότερες αν συνυπολογιστούν και οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων που θα πέσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Αυξήσεις σε αναψυκτικά, χυμούς, εμφιαλωμένα νερά και φυσικό αέριο λόγω της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στα σερβιριζόμενα είδη τα οποία θα επιβαρυνθούν με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% τον Σεπτέμβριο, στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6 λεπτά το λίτρο από τον Οκτώβριο, και στα τσιγάρα μέσα στο καλοκαίρι. Και βέβαια οι μισθωτοί τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα έρχονται αντιμέτωποι με νέο γύρο περικοπών στις αποδοχές τους.
Υπό τις συνθήκες αυτές, στελέχη της αγοράς αναμένουν νέα "βουτιά" της κατανάλωσης και παραμονή της οικονομίας σε βαριά ύφεση.
Πιο αναλυτικά, οι επιβαρύνσεις που φέρνει η νέα φορολογική κλίμακα μετά τη μείωση του αφορολόγητου είναι πιο μεγάλες για οικογένειες με δύο παιδιά. Οπως φαίνεται και από τους πίνακες, για φορολογούμενο χωρίς παιδιά φθάνουν μέχρι τα 400 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί έως τα 520 ευρώ και για οικογένεια με δύο παιδιά τα 640 ευρώ.
Κεφαλικός φόρος
Στα παραπάνω ποσά έρχεται να προστεθεί ο κεφαλικός φόρος, η "εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης", που για παράδειγμα σε ετήσιο εισόδημα 23.000 ευρώ ανέρχεται στα 460 ευρώ και σε εισόδημα 40.000 ευρώ στα 800 ευρώ. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες ο λογαριασμός είναι ακόμη πιο υψηλός, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν και ελάχιστο τέλος επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται από 400 έως και 500 ευρώ ετησίως.
Για τις επιχειρήσεις ή τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικές περιοχές και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως διακόσιες χιλιάδες κατοίκους το τέλος είναι 400 ευρώ και για όσους έχουν την έδρα τους σε μεγαλύτερες πόλεις 500 ευρώ.
Σε περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστήματος επιβάλλεται επιπλέον τέλος 300 ευρώ τον χρόνο.
Επίσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί η αύξηση των τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. που φθάνει μέχρι και το 13,3%, αλλά και η επιβολή έκτακτης εισφοράς από τα 1.929 κυβικά και πάνω η οποία ξεκινά από τα 270 ευρώ.
Παραδείγματα με μισθωτούς και ελευθέρους επαγγελματίεςΑπό 2.890 μέχρι 3.830 ευρώ οι απώλειες για 4μελή οικογένεια
Παράδειγμα 1
Εγγαμος μισθωτός με δύο παιδιά. Ο σύζυγος ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ και η σύζυγος 25.000 ευρώ.
Εχουν στην κατοχή τους δύο αυτοκίνητα 2.000 κ.ε. και 1.400 κ.ε. (τριετίας και διετίας αντίστοιχα).
Ο σύζυγος διαθέτει ένα διαμέρισμα και ένα εξοχικό αντικειμενικής αξίας 400.000 ευρώ.
Οι επιβαρύνσεις με τα νέα φορολογικά μέτρα είναι οι ακόλουθες:
1. Από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου:
Ο σύζυγος: 640 ευρώ
Η σύζυγος: 400 ευρώ
Σύνολο: 1.040 ευρώ
2. Από την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματά τους:
Ο σύζυγος: 600 ευρώ
Η σύζυγος: 500 ευρώ
Σύνολο: 1.100 ευρώ
3. Από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας: 400 ευρώ
4. Από την έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα: 270 ευρώ
5. Από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας: 80 ευρώ
Συνολική επιβάρυνση: 2.890 ευρώ
Παράδειγμα 2
Εγγαμος με ένα παιδί, έχει ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ και η σύζυγος 20.000 ευρώ.
Ο σύζυγος έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 2.500 κ.ε. (τριετίας) και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.
Οι πρόσθετες επιβαρύνσεις με τα νέα μέτρα είναι οι ακόλουθες:
1. Από τη μείωση αφορολογήτου:
Ο σύζυγος: 640 ευρώ
Η σύζυγος: 400 ευρώ
2. Από την έκτακτη εισφορά στο εισόδημα:
Ο σύζυγος: 800 ευρώ
Η σύζυγος: 200 ευρώ
3. Από τον νέο ΦΑΠ: 200 ευρώ
4. Από την έκτακτη εισφορά στο Ι.Χ.: 395 ευρώ
5. Από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας: 80 ευρώ
Συνολική επιβάρυνση: 2.715 ευρώ
Παράδειγμα 3
Εγγαμος ελεύθερος επαγγελματίας με δύο παιδιά.
Η σύζυγος δεν εργάζεται.
Εχει εισόδημα 40.000 ευρώ, καταβάλλει ενοίκιο 6.000 ευρώ, έχει ιατρικές δαπάνες 3.000 ευρώ, ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ 5.000 ευρώ και διαθέτει ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικά και ένα φουσκωτό 7 μέτρα.
Για τον ελεύθερο επαγγελματία προκύπτουν οι ακόλουθες επιβαρύνσεις:
1. Από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου: 640 ευρώ
2. Από την έκτακτη εισφορά στο εισόδημα: 800 ευρώ
3. Από το τέλος επιτηδεύματος: 500 ευρώ
4. Από την έκτακτη εισφορά στο αυτοκίνητο και το σκάφος: 470 ευρώ
5. Από μείωση ωφέλειας φόρου από ασφαλιστικές εισφορές: 800 ευρώ
6. Από μείωση ωφέλειας φόρου από ιατρικές δαπάνες: 480 ευρώ
7. Από μείωση ωφέλειας φόρου από ενοίκια: 80 ευρώ
8. Από αύξηση τελών κυκλοφορίας: 60 ευρώ
Συνολική επιβάρυνση: 3.830 ευρώ
Νέο "κοστούμι"Φορο-επιβαρύνσεις έως και 500 ευρώ
Νέο "κουστούμι" ράβει η Εφορία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με τις ετήσιες επιβαρύνσεις να φθάνουν τα 500 ευρώ.
Κι αυτό καθώς πέρα από τη μείωση του αφορολογήτου, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, έχουμε και αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Το αφορολόγητο έπεσε από τις 400.000 ευρώ πέρυσι στις 200.000 ευρώ και ο κατώτατος συντελεστής ανέβηκε από το 0,1% στο 0,2%.
Από την άλλη "παγώνουν" τουλάχιστον για φέτος οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, καθώς σε περίπτωση αύξησής τους θα πιάνονταν στην... απόχη του ΦΑΠ πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Επίσης αναστέλλεται το πόθεν έσχες για αγορά οποιασδήποτε κατοικίας (πρώτης, εξοχικής κ.ά.) μέχρι το τέλος του 2013.

Read more...

Γρίφος η κάθοδος των Κινέζων στο Θριάσιο

Πιθανή η αναβολή λόγω... Μεσοπρόθεσμου


http://img.protothema.gr/A1EEB90B4EF316A7C8594C69AA61918D.jpg
Την τέταρτη κατά σειρά απόπειρα διεξαγωγής του μεγαλύτερου έργου εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα κάνει η κυβέρνηση, στη σκιά της πέμπτης δόσης, αλλά και των σεναρίων χρεοκοπίας της χώρας μας.

Με τις επενδύσεις να έχουν βαλτώσει και την Τρόικα να πιέζει για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο Πεδίο, που... σέρνεται από το 2008, λαμβάνει πλέον μεγάλη σημασία.

Είναι όμως πολύ πιθανό, η σημερινή καταληκτική ημερομηνία (27 Ιουνίου) για την κατάθεση προσφορών να αναβληθεί και πάλι, ειδικά εάν τα φαβορί, που είναι οι Κινέζοι, ζητήσουν πίστωση χρόνου για να ξεκαθαρίσει το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, καθώς, μέχρι να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να καταβληθεί η πέμπτη δόση, είναι διάχυτος ο φόβος της χρεοκοπίας.

Εάν το «άλλοθι» των Ασιατών επενδυτών και του κάπτεν Γουέι Τζιανφού (επικεφαλής της Cosco) είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας, τότε η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να δώσει και νέα παράταση ορισμένων ημερών, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο. Εάν όμως επιμείνουν στον επαναπροσδιορισμό των όρων του διαγωνισμού, δεν αποκλείεται να κηρυχθεί και αυτός άγονος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κινέζοι πιέζουν να τροποποιηθούν οι όροι του διαγωνισμού και το Θριάσιο από εμπορευματικό κέντρο να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο κινέζικων προϊόντων. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο εάν η πρόταση αυτή έχει υποβληθεί επισήμως στην κυβέρνηση.

Δύο υπουργοί σε θέση μάχης

Εδώ και καιρό κυβερνητικά στελέχη καταβάλλουν προσπάθειες να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των Κινέζων, οι οποίοι στις αρχές του χρόνου εκδήλωσαν τη μεγάλη δυσαρέσκειά τους και απειλούσαν ακόμη και με απομάκρυνση από το λιμάνι, εξαιτίας των επαφών μεταξύ του ΟΛΠ και των ανταγωνιστών τους στην MCS για συνεργασία στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Ο κ. Χάρης Παμπούκης χρειάστηκε να ταξιδέψει προ δύο μηνών στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για να κάμψει τη δυσφορία των μεγάλων επενδυτών για το αφιλόξενο περιβάλλον της χώρας μας και να τους μεταπείσει.

Ο κ. Δημήτρης Ρέππας, ως αρμόδιος υπουργών Υποδομώ, προσπάθησε επίσης να τους ξαναβάλει στο τραπέζι. Δεν κατάφερε όμως πολλά, πέρα από τη μετάθεση των διαγωνισμών λόγω σοβαρών απαιτήσεων των Κινέζων και έλλειψης άλλου σοβαρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το τελευταίο διάστημα η στάση των Κινέζων για το Θριάσιο έχει επανακαθοριστεί, με αρμόδια κυβερνητικά χείλη να καλλιεργούν κλίμα αισιοδοξίας ότι αυτή τη φορά θα προσέλθουν στο διαγωνισμό και δεν αποκλείουν, εκτός από την Cosco Logistics που υπήρξε στο παρελθόν φαβορί, να εμφανιστεί ένα πιο διευρυμένο σχήμα με τη συμμετοχή κινεζικών funds και ιδιωτών επενδυτών, ακόμη και Ελλήνων και Γερμανών. Στο παρελθόν πάντως δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, με εξαίρεση τον ΟΛΠ, που παραμένει «μάχιμος», αδιευκρίνιστο όμως κάτω από ποιο σχήμα, καθώς στο παρελθόν υπήρχε συμφωνία για κοινή κάθοδο με την Cosco.

Τι απαιτούσαν οι Κινέζοι


Ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί στα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, ματαιώθηκε μετά την απαίτηση των Κινέζων να τροποποιηθούν οι όροι του διαγωνισμού. Η Cosco Logistics είχε ζητήσει με επιστολή της στην ΓΑΙΑΟΣΕ να δημιουργήσει στο Θριάσιο Πεδίο ελεύθερη ζώνη εμπορίου, καθώς και τη δυνατότητα μεταποίησης εμπορευμάτων, που στη συνεχεία θα διακινεί στις αγορές του εξωτερικού. Τα αιτήματα αυτά είχαν απορριφθεί τότε από την κυβέρνηση, καθώς θεωρήθηκε ότι αντίκεινται στο κοινοτικό δίκαιο. Είχε γίνει ωστόσο δεκτό το αίτημα της Cosco για την δημιουργία εκθεσιακού κέντρου, χωρίς επίσης να αποκλείεται το αίτημα των Κινέζων να παραταθεί σε κάποια χρόνια η κατασκευή του τερματικού σταθμού.

Το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο θα κατασκευαστεί σε έκταση 588 στρεμμάτων του ΟΣΕ, με συνολικό προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης, η οποία προβλέπει τη μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων για 40 έτη.

Read more...

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ το επόμενο διήμερο...Στο πλαίσιο της απεργίας ακινητοποιούνται λεωφορεία, τρόλεϊ τραμ Ηλεκτρικός ΗΣΑΠ , Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ Το Μετρό δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 16.00.

Στην απεργία θα

συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες (Τρίτη και Τετάρτη) από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ....Read more...

«Ψάχνονται» για νέα μέτρα 600 εκατ. ευρώ

Ξαναγράφεται το Μεσοπρόθεσμο


http://img.protothema.gr/47952059E81D69ECFA9F1C085AC9696F.jpg
Σβήνουν και ξαναγράφουν τα μέτρα λιτότητας στο υπουργείο Οικονομικών, που σκοπεύει να αποσύρει τη διάταξη για την επιστροφή του μπόνους των αποδείξεων που μαζέψαμε πέρυσι, αλλά και να βρει να βρουν άλλους τρόπους και μέτρα για να καλύψει τη «χασούρα» των 600 εκατ. ευρώ, τα οποία θα απέφερε το αναδρομικό χαράτσι για φέτος.

Το υπουργείο Οικονομικών ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» το Σαββατοκύριακο με τους ελεγκτές της Τρόικα, που «θορυβήθηκαν» από τα κυβερνητικά «ήξεις-αφήξεις». Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος είχε και προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Ρεν.

Ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί δημοσίως, με γραπτή του δήλωση, πως τα μέτρα είναι «βαριά» και εν πολλοίς «άδικα» για τους Έλληνες πολίτες, αλλά φέρνει σήμερα στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο, για να ψηφιστεί την Τετάρτη. Την Πέμπτη ψηφίζεται και ο εφαρμοστικός του νόμος, που προβλέπει περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ, ελαστικό ωράριο, αυξήσεις εμμέσων φόρων, νέους φόρους για επιτηδευματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, ακόμα και στη γενιά των 700 ευρώ.

Για να το πετύχει, θα έχει πιθανότατα σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Αθανασιάδη και Ρομπόπουλο.

Υπό την πίεση της Τρόικας, το Μεσοπρόθεσμο έγινε σκληρότερο και πιο επαχθές, ακόμα και απ' όσο αρχικά είχε σχεδιαστεί, για να καλυφθούν τα 6,5 δισ. ευρώ που έλεγε η κυβέρνηση ότι θα εισπράξει, αλλά δεν μπήκαν ποτέ στα κρατικά ταμεία, δηλαδή: 4 δισ. από αποκρατικοποιήσεις και άλλα 2,5 δισ. από μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, που έμειναν "στο συρτάρι".

Με το Μεσοπρόθεσμο, αλλάζουν όλα σε άμεσους και έμμεσους φόρους:

- Μειώνεται το αφορολόγητο και επιβάλλεται φόρος 10% από τα 8.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο. Προκύπτει φόρος 400 ευρώ το χρόνο για τους περισσότερους, που θα αρχίσουν να κρατούνται από τους μισθούς του Ιουλίου κιόλας.

- Θα πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-5% περί τα 2.000.000 νοικοκυριά που δήλωσαν πέρυσι περισσότερα από 12.000 ευρώ καθαρό εισόδημα.

- Σχεδόν διπλασιάζεται ο ΦΠΑ σε εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, ταβέρνες εστιατόρια, καφετέριες, από 13% σε 23%. Θα ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου.

- Κατά 10% αυξάνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας ΙΧ

- Κατά 6 λεπτά το λίτρο θα αυξηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης

Για να έρθει η επόμενη δόση των δανείων και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, έρχονται "τρελές" αυξήσεις στα τεκμήρια για ΙΧ, ακίνητα, πισίνες κλπ, 30%-100%.

Μπαίνουν:

- χαράτσι 300-500 ευρώ σε όποιον έχει επαγγελματικό ΑΦΜ

- ΦΑΠ 0,2% σε ακίνητα αξίας 200.000 και άνω

- 1%-3% κράτηση στους μισθούς "υπέρ ανεργίας"

- έκτακτη εισφορά σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών

Επίσης, περικόπτονται για όλους οι φοροαπαλλαγές για ιατρούς και τόκους στεγαστικών δανείων, ενώ κόβονται κατά 50% οι πάσης φύσεως εκπτώσεις φόρου.

Σκληρά μέτρα και για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα:

- καθιερώνεται η «χρυσή εφεδρεία» στο Δημόσιο και όσοι πλεονάζουν θα χάνουν 40% του μισθού τους ή θα απολύονται αν δεν απασχοληθούν αλλού

- περικόπτονται παροχές ανεργίας.

- επιβάλλονται 10ωρο ελαστικό ωράριο εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και συμβάσεις εργασίας με αποδοχές 20% χαμηλότερες για νεοπροσλαμβανόμενο κάτω των 25.

- κόβονται 6% οι συντάξεις ΝΑΤ. Μπαίνει εισφορά τύπου «ΛΑΦΚΑ», από 1ης Αυγούστου σε συνταξιούχους κάτω των 60 με συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ.

- κόβεται 10%-15% το εφάπαξ σε ασφαλισμένους Δημοσίου που αποχώρησαν μετά την 1-1-2010.

Ο εφαρμοστικός νόμος αποτελεί προϋπόθεση και για κάθε μελλοντική διεθνή βοήθεια προς τη χώρα μας.

Read more...

Bενιζέλος: «Γιώργο πέφτουμε!»


newpost.gr
Bενιζέλος: «Γιώργο πέφτουμε!»
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει πάνω στους διαφωνούντες βουλευτές, τα ΜΜΕ να καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια της επαφές του Ευ. Βενιζέλου μαζί τους, αλλά η είδηση είναι αλλού.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός των Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως… «μόνη λύση είναι οι εκλογές»! Ο Γ. Παπανδρέου έφθασε ένα βήμα από το να σπάσει και το τελευταίο ταμπού: να καλέσει τον Ευ. Βενιζέλο στο Καστρί. Οι δύο κορυφαίοι της κυβέρνησης, όμως, έμειναν στα τηλέφωνα. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε στον Γ. Παπανδρέου πως «αφού πάρουμε την 5η δόση θα πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για κάλπες τον Σεπτέμβριο».

Εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι σε ελάχιστο χρόνο η κυβέρνηση θα βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο. «Η χώρα θα χρειαστεί κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης με νωπή λαϊκή εντολή για να αποφευχθεί το χάος» υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες. Την ίδια γραμμή ο υπουργός Οικονομικών ακολουθεί και στις επαφές του με βουλευτές. Τους ζητά μια τελευταία ψήφο για να πάει η χώρα συντεταγμένα στις εκλογές.

Ο ίδιος το έχει πει και δημόσια, στη συνέντευξη που παραχώρησε με τη νέα του ιδιότητα στο ΑΛΤΕΡ: «Πάντα υπάρχει λύση, γιατί δεν υπάρχουν δημοκρατικά αδιέξοδα, μπορούμε να πάμε σε εκλογές για να δούμε τι θα κάνει η νέα, η επόμενη κυβέρνηση. Πώς θα χειριστεί αυτά τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα». Ως προς το αποτέλεσμα, βέβαια, ο ορθολογιστής πολιτικός το έριξε στη… θρησκεία: «Εγώ πιστεύω ότι το αίσθημα ευθύνης τελικά επικρατεί και ο Θεός της Ελλάδος πρέπει να σας πω είναι μεγάλος»!

Read more...

Επίθεση Μπεγλίτη κατά Πάγκαλου για τις δηλώσεις περί «τανκς»


newpost.gr
Επίθεση Μπεγλίτη κατά Πάγκαλου για τις δηλώσεις περί «τανκς»
Έντονη κριτική στον Θεόδωρο Πάγκαλο άσκησε ο υπουργός άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, με αφορμή τη δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης σε ισπανική εφημερίδα ότι «αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους».

«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι ένοπλες δυνάμεις καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν σχέση με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.

«Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, προειδοποιώντας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα στην αντίθετη περίπτωση.

«Πιστεύω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα κάνουν το εθνικό τους χρέος, την εθνική τους ευθύνη, είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα, διαφορετικά η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο επώδυνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για τον προβληματισμό πολλών κυβερνητικών βουλευτών σε σχέση με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου σημείωσε με νόημα ότι «όλοι έχουμε αγωνίες για το Μεσοπρόθεσμο όχι μόνο συγκεκριμένοι βουλευτές».

Πάντως, δήλωσε ότι το πρώτο Μνημόνιο έπρεπε να έχει ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση ο υπουργός Άμυνας επέκρινε την ΕΕ λέγοντας ότι «παλινωδεί σε μία συστημική κρίση της Ευρωζώνης» αλλά αναγνώρισε και τις χρόνιες ελληνικές αδυναμίες.

Ο κ. Μπεγλίτης εξήγγειλε αλλαγές στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων ανεξαρτήτως κόστους.
Read more...

Κατάληψη της Ακρόπολης από το ΠΑΜΕ...Νέα ακτιβιστική ενέργεια του ΠΑΜΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Το ΠΑΜΕ έχει αναρτήσει στην Ακρόπολη πανό με το σύνθημα «οι λαοί έχουν τη δύναμη δεν παραδίδονται ποτέ» στην...
ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Στον Ιερό Βράχο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150 συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου...

newsmessinia.blogspot

Read more...

Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

Αναμένεται η δικαστική απόφαση


(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που πραγματοποιείται από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής. Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η δικαστική απόφαση για το αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην Αττική θα γίνουν από τις 10:00 έως τις 16:00 και η διάρκειά τους θα είναι μιάμιση ώρα ανά περιοχή.

Στην Κρήτη θα γίνουν διακοπές από τις 20:10 έως τις 22:10 και στη Ρόδο από τις 19:30 έως τις 22:10.

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει την Παρασκευή την προσωρινή εντολή του, μετά τη διακοπή για την Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη και την Τετάρτη η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ.Παπακωνσταντίνου, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο από πρακτικές που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες που πλήττονται και τελικά αναιρούν τον χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παραλύει η χώρα στις 28 και 29 Ιουνίου


i-reportergr

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου.
Δείτε την ανακοίνωση:

"ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση
ΔΕΝ θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα
Η δύναμη και η ελπIδα είναι στους αγώνες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Επιμένουν και μάλιστα με συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες στην ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, στον παραπέρα περιορισμό και περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα.

Ο σχηματισμός της νέας Κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμη παιχνίδι στην τακτική και την προπαγάνδα για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά."


Read more...

Ντροπή! Ποιος περίμενε ποτέ το ΠΑΣΟΚ να πυροδοτεί την αστική δημοκρατία και να απειλεί με κάθοδο του στρατού και των τανκ!


Θυμήθηκε και ζήλωσε τη "δόξα" του δικτάτορα παππού του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βενιζέλου-ΓΑΠ;
Είναι ο γνωστός λαγός της νεοφιλελεύθερης δεξιάς κυβέρνησης;
Ξεχνάει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος ο επικίνδυνος Πάγκαλος και η κλίκα των νενέκων που σφετερίζεται την...
κυβερνητική εξουσία στην πατρίδα μας!
Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες! Δεν θα περάσει ο φασισμός!
Διαβάζουμε: Κατά την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. «Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά»
Εθνική Λαϊκή Ενότητα να προστατεύσουμε το λαό από τα αρπακτικά τρωκτικά των υπαλλήλων του ΔΝΤ!
ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ή ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑΕΑΜ

Read more...

Κατάργηση του ασύλου διά της... απουσίας του από το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ...Η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, με έγκριτους συνταγματολόγους αλλά και καθηγητές Ποινικού Δικαίου στο πλευρό της, επιχειρεί την «έκπληξη» στις ... πολυετείς προσπάθειες πολιτικών και ακαδημαϊκών να αντιμετωπίσουν το θέμα του ασύλου χωρίς να αγγίξουν την ιστορική αξία και την ακαδημαϊκή του έννοια.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια απλώς δεν θα έχει ούτε μία αναφορά στο θέμα του ασύλου. Ούτε επιτροπή για αυτό, ούτε χώροι που το οριοθετούν, ούτε αρμόδιοι για τη διαχείρισή του. Ακριβώς όπως συνέβαινε και πριν από το 1982, όταν δεν υπήρχε νομικό καθεστώς που να το προστατεύει.

Εναπόκειται δηλαδή στις νέες διοικήσεις των πανεπιστημίων, εφόσον το θελήσουν, να συμπεριλάβουν σχετικές διατάξεις στους εσωτερικούς κανονισμούς των ιδρυμάτων τους και φυσικά να επωμιστούν την ευθύνη εφαρμογής τους.

«Αν δεν αναφερθεί πουθενά στον νόμο το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η νομική του έννοια και η νομική του υπόσταση δεν ισχύουν. Παραμένει έτσι ένας ηθικός κανόνας. Η διοίκηση του κάθε πανεπιστημίου θα μπορεί να καλεί την Αστυνομία όποτε παραστεί ανάγκη, χωρίς καμία επιπλοκή. Ούτε αρμόδιες επιτροπές, ούτε πολύπλοκες διαδικασίες για να κληθεί ο εισαγγελέας» έλεγε πανεπιστημιακός καθηγητής ο οποίος συμμετείχε στις επιτροπές οι οποίες συνεδρίασαν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα.
TANEARead more...

Παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Νικολάου...Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην γενικός γραμματέας στο υπουργείο Τύπου και πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Νικολάου. Υπενθυμίζεται ότι... παραίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει στα μέσα του μήνα και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.

Στην επιστολή παραίτησής του εκφράζει τη διαφωνία του με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζει «οικονομικά αδιέξοδο και κοινωνικά άδικο», το οποίο «συνεχίζει και διευρύνει την αποτυχημένη συνταγή του πρώτου μνημονίου».

Ο κ. Νικολάου προσθέτει ότι «η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος», εκτιμά ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική» σημειώνοντας ότι «ούτε οι πολίτες ρωτήθηκαν ούτε το ΠΑΣΟΚ».
TANEARead more...

Γιατί φεύγει από το Μαξίμου ο Παπανδρέου; ...Εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός μετά από 20μήνες διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», το Μαξίμου, «δεν πήγαινε» στον πρωθυπουργό. Δεν ήταν μόνο η ... βαριά του διακόσμηση και το γεγονός ότι δεν πληρούσε τις απαραίτητες οικολογικές προδιαγραφές, αλλά και το ότι ήταν ιδιαίτερα ενεργοβόρο.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης του πρωθυπουργού και των συνεργατών του στο υπουργείο Εσωτερικών θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα και για το λόγο αυτό έχουν ήδη γίνει εργασίες ανακαίνισης στο ρετιρέ του κτιρίου.


Ακριβώς εκατό χρόνια μετά τη θεμελίωσή του επιβλητικού νεοκλασικού κτιρίου της Ηρώδου Αττικού, ο πρωθυπουργός παραδίδει τα κλειδιά του στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, στήνοντας το στρατηγείο του στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.
metrogreece.grRead more...

Τζορτζ Σόρος: Αναπόφευκτα μια χώρα θα βγει κάποια στιγμή από το ευρώ...Αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει κάποια στιγμή από τη ζώνη του ευρώ, εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, καλώντας παράλληλα τους... Ευρωπαίους να καταλήξουν σε ένα «σχέδιο Β» που θα μπορούσε να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o μεγαλοεπενδυτής δεν κατονόμασε τη χώρα στην οποία αναφέρθηκε, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι το ευρώ είχε ένα βασικό ελάττωμα από την αρχή και αυτό, όπως εξήγησε είναι ότι το νόμισμα δεν υποστηρίζεται από μια πολιτική ένωση ή ένα κοινό ταμείο.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε παράλληλα θέμα ζωτικής σημασίας για όλους την επιβίωση της Ε.Ε., συμπληρώνοντας ότι η Ενωση χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές για να σταματήσει «η διαδικασία αποσύνθεσης».

«Ας το παραδεχτούμε, είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτες», παρατήρησε.

«Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για αλλαγή», κατέληξε ο Σόρος.Read more...

Σαχινίδης: Σκληρή επίθεση στη Βάσω και μήνυμα προς τους αντάρτες

newpost.gr
Σαχινίδης: Σκληρή επίθεση στη Βάσω και μήνυμα προς τους αντάρτες
eurokinissi
«Παιχνίδι με τη φωτιά» χαρακτηρίζει τον εκβιασμό προς την Ευρώπη ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αφήνοντας αιχμές προς την Βάσω Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «λογική του καμικάζι» και στέλνοντας μήνυμα προς όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να να μην στηρίξουν το μεσοπρόθεσμο, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Τα δεσμά στη χώρα δεν τα έφερε το μνημόνιο, αλλά ο υπέρμετρος δανεισμός μας» αναφέρει ο κ. Σαχινίδης, οποίος τονίζει ότι «όποιος προτείνει την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου αρνείται την ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί η χώρα. Ας μπουν, λοιπόν, στον κόπο να μας πουν όσοι δεν το ψηφίσουν, από πού θα βρεθούν τα χρήματα που έχουμε ανάγκη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισημαίνει, απαντώντας στην πρόταση της Βάσως Παπανδρέου να απειλήσουμε την ευρωζώνη με στάση πληρωμών, υποστηρίζει πως: «Δεν είναι θέση υπεύθυνου κόμματος να απειλεί ότι θα κάνει την Ευρώπη «Κούγκι». Η αντίληψη του εκβιασμού προς την Ευρώπη είναι παιχνίδι με τη φωτιά» προσθέτει.

Ο κ. Σαχινίδης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση του κινδύνου «να ξεσπάσει εξέγερση», αλλά συμπληρώνει πως «αν δεν τα καταφέρουμε, η χώρα θα βρεθεί στα Τάρταρα». «Στόχος είναι να μην οδηγηθεί η κοινωνία στην απόγνωση από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημειώνει.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «δεν λύνουν τα προβλήματα, κάτι που επανειλημμένα έχει τονίσει ο πρωθυπουργός. Αντιθέτως, μπορεί να οδηγήσουν σε αστάθεια με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

Αναφέρει επίσης ότι «αν δεν δώσουμε λύση, το πολιτικό σύστημα μέσα από μια διαδικασία φυσικής επιλογής θα εξαφανιστεί για να αντικατασταθεί από κάτι που αυτή τη στιγμή αδυνατώ να περιγράψω».

Για την Αριστερά σημείωσε ότι «σήμερα φαίνεται αμήχανη να προσφέρει ουσιαστικές απαντήσεις, παρά το γεγονός ότι διαθέτει πληθώρα αναλυτικών εργαλείων».

Τέλος, για τα σενάρια που έκαναν λόγο για «σχέδιο αποστασίας, αλά 1965» ο κ. Σαχινίδης είπε: «θα απαντήσω με ένα στίχο: "Αλλο 1-1-4 και άλλο 9,84"».

Read more...

Θέλει τον... Γεωργακόπουλο ο Βενιζέλος! ...


Τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο, που ως γνωστόν παραιτήθηκε πριν από μερικούς μήνες από τη θέση του γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών θέλει να...

φέρει πίσω ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών. Ήδη έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο, από την πρώτη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ...

parapolitika.grRead more...

Αποδοκίμασαν τον Κουκουλόπουλο στην Πτολεμαΐδα


Αποδοκίμασαν τον Κουκουλόπουλο στην Πτολεμαΐδα
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν πολλοί από τους θεατές στο Δημοτικό στάδιο της Πτολεμαΐδας (στη διάρκεια της Πανελλήνιας εκδήλωσης για το 4ο αντάμωμα Θρακικών Πολιτιστικών Συλλόγων), το Βουλευτή Νομού Κοζάνης και Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.

Μόλις ο Πάρις Κουκουλόπουλος προσφωνήθηκε (ως υφυπουργός της κυβέρνησης) από τους διοργανωτές υπήρξαν αποδοκιμασίες από μερίδα θεατών οι οποίες ακούστηκαν και λίγο αργότερα όταν ο Βουλευτής Κοζάνης ανέβηκε στο βήμα να χαιρετήσει και να βραβεύσει τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης επίσης και οι Βουλευτές, Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί τις αποδοκιμασίες του πλήθους αλλά όχι τόσο έντονα, όσο ο υφυπουργός Εσωτερικών.Πηγή: kozanimedia.gr

Read more...

Δεν αποκλείει ελληνική χρεοκοπία ο Σόιμπλε!

«Βόμβα» από το Βερολίνο!


http://img.protothema.gr/9EDE08B3DF78E24ED247D7F35D255F8E.jpg

«Διαχειρίσιμες» χαρακτηρίζει τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης ακόμη και στην περίπτωση χρεοκοπίας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Και το 2008 ο κόσμος έπρεπε να κινηθεί συντονισμένα απέναντι σε μια παγκόσμια και απρόβλεπτη χρηματοπιστωτική κρίση» υπενθυμίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς την κυριακάτικη Bild (Bild am Sonntag) και συμπληρώνει: «Φυσικά υπήρχαν αρνητικές συνέπειες, το ΑΕΠ μας υποχώρησε κατά 4,7 %, αλλά τα καταφέραμε» λέει χαρακτηριστικά.

Οι χώρες της ευρωζώνης λαμβάνουν ήδη όλα τα προληπτικά μέτρα για το απροσδόκητο ενδεχόμενο να καταψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη το πακέτο περικοπών και να περιέλθει η χώρα σε αδυναμία πληρωμών, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης για την Ευρώπη, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι ευθύνη μας και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε» τονίζει ο κ. Σόιμπλε.

Παράλληλα, προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνεπάγεται η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Εάν το ελληνικό Κοινοβούλιο πει «όχι», τότε το ΔΝΤ, η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν θα μπορούν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου.

«Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της. Θα έπρεπε να φροντίσουμε, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ» επισημαίνει.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι διεργασίες για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, η κυβέρνηση Μέρκελ αναμένει από τους ιδιώτες να συμφωνήσουν σε μια επιμήκυνση έως και πέντε ετών.

Πάντως, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους πιστωτές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος. «Είναι και προς όφελος των επενδυτών να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά...

Δήλωση Γιούνκερ

Η Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο παρέμβασης στα ελληνικά επιτόκια, δήλωσε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup.

«Η παρέμβαση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ύψος των επιτοκίων στην Ελλάδα είναι μία ιδέα, η οποία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί» τόνισε σε συνέντευξή του σε εκπομπή του γαλλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου TV5.

Read more...

Οργή αλλά και ...γέλια στη ΝΔ από το νέο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung


Οργή αλλά και ...γέλια στη ΝΔ από το νέο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung
eurokinissi
Άκρως ενοχλημένοι εμφανίζονται στην Συγγρού, λόγω των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου και ιδιαιτέρως του περιεχομένου γερμανικών εντύπων τα οποία, προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα σε βάρος της ΝΔ, επιστρατεύουν εκτός από βαρείς και αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίνον του Αντώνη Σαμαρά, ακόμη και στοχευμένα ψεύδη.

«Συνήθης ύποπτος» για μια ακόμη φορά η γερμανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο Suddeutsche Zeitung (SZ) και νέο της δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «στο ΕΛΚ γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται».

Πέραν από την αναπαραγωγή ενός θέματος –αυτό της αποπομπής της ΝΔ από την ομάδα του ΕΛΚ- που ελέγχεται κατά πόσον έχει ρεαλιστική βάση, στο δημοσίευμα- ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, περιγράφεται ως ενδεχόμενο ένα ζήτημα που δεν υφίσταται ούτε ως σενάριο: Αυτό της περικοπής της επιχορήγησης της ΝΔ από το ΕΛΚ».

Όπως εξήγησαν στο Newpost.gr κύκλοι της ΝΔ αλλά και του ΕΛΚ, τα κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ όπως και σε κάθε ευρωπαϊκό κομματικό σχηματισμό, δεν επιχορηγούνται από αυτόν. Αντιθέτως, καταβάλλουν ετήσια συνδρομή. «Το ΕΛΚ, όπως όλα τα κόμματα του ευρωκοινοβουλίου στηρίζεται οικονομικά κατά 75% από το Κοινοβούλιο και κατά 25% από τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν σε αυτό (ΕΛΚ)» ξεκαθαρίζει στο Newpost.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, μόνο λίγα 24ωρα από τη Συνάντηση Κορυφής του ΕΛΚ και την παρουσία Σαμαρά σε αυτήν, στην οποία η γερμανική εφημερίδα καταφερόταν με ακράους χαρακτηρισμούς στον Πρόεδρο της ΝΔ ονομάζοντάς τον «κερδοσκόπο της κατάρρευσης» και «ανεύθυνο και εγωιστή πολιτικό άνδρα».

Οι πιο μετριοπαθείς φωνές στην Συγγρού πάντως εμφανίζονται λιγότερο ενοχλημένες από το νεότερο δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι καταδεικνύει τον πανικό της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει σε ανήθικη προπαγάνδα εναντίον του Προέδρου της ΝΔ αλλά και κύκλων στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, που δε διστάζουν να παραπληροφορήσουν δημοσιογράφους και μεγάλες εφημερίδες, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους στόχους τους, ακροβατώντας όμως ανάμεσα στην αξιοπιστία και τη γελοιότητα. Εκτιμούν δε ότι πολύ σύντομα, όλη αυτή η προσπάθεια θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Read more...

Μαζεύουν δυνάμεις για Τρίτη-Τετάρτη οι Αγανακτισμένοι

Για 33η ημέρα στην πλατεία Συντάγματος


http://img.protothema.gr/B6D01816539DACD12CE6C9DA87AE2650.jpg

Για 33η ημέρα και για πέμπτη Κυριακή, οι Αγανακτισμένοι, πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το κτίριο της Βουλής.

Φωνάζοντας συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ προετοιμάζονται για πιο δυναμικό «παρών» κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και την Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Από τις 7 το απόγευμα και για περισσότερο από μία ώρα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό Συντάγματος, εμποδίζοντας τους επιβάτες να ακυρώνουν τα εισιτήρια τους.

Στο κάτω μέρος της πλατείας, οι ήχοι και οι ρυθμοί της ισπανικής μουσικής έδωσαν το έναυσμα για χάπενινγκ και θύμισαν από που ξεκίνησε αυτό το μεγάλο «κύμα» κινητοποίησης, το οποίο είχε και αυτήν την Κυριακή, όπως και τις τέσσερις προηγούμενες, πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.Με σύνθημα «48 ώρες στο δρόμο», ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν μπορεί παρά να στρέφεται στην αναμενόμενη μεγάλη κινητοποίηση της προσεχούς Τρίτης και Τετάρτης, 28 και 29 Ιουνίου, αντίστοιχα, όταν οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την εντός του κτιρίου διαδικασία συζήτησης και ψήφισης (;) του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
https://lh5.googleusercontent.com/-sZa5fI9j054/Tgdt0Zv8uqI/AAAAAAAADgo/M86h0tjMyH0/s800/a1.JPG
Read more...