Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΜΕ! Δήλωση-ΣΟΚ Βαρουφάκη στο BBC...


 
Φωτογραφία για ΑΡΧΙΣΑΜΕ! Δήλωση-ΣΟΚ Βαρουφάκη στο BBC...
Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει τα χαρτιά του στο BBC δεν επιμένουμε για το «κούρεμα», θέλουμε επιμήκυνση και σύνδεση πληρωμών με το ΑΕΠ

Είπαμε για το χρέος μια κουβέντα παραπάνω θέλουμε συμβιβασμό!

Τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος άνοιξε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, βουλευτής πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών (πρώτος σε σταυρούς) και επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ομολογεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε αυτή την υπερβολή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματευτική σκοπιμότητα. Όπως είπε, πριν από μια διαπραγμάτευση κάθε πλευρά προβάλει το μάξιμουμ των απαιτήσεών της, για να επέλθει τελικά ένας συμβιβασμός στο μέσο της διαδρομής. Το ίδιο κάνουν, είπε, και οι δανειστές, όταν αρνούνται κάθε συζήτηση για το χρέος, ενώ είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC σε ποια βάση θα μπορούσε να επέλθει ένας συμβιβασμός, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο αποπληρωμής του χρέους, που δεν είναι ρεαλιστικό, και να συνδεθεί η εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τέλος στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την φορολογική ασυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε ευθέως ότι η οικονομία έχει μπει σε ανάπτυξη και υπάρχουν πλέον «αχτίδες ελπίδας», όπως είχε αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC.

Τόνισε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%, αλλά σε ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το προϊόν της οικονομίας συνεχίζει να μειώνεται και η θετική τιμή που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα του αρνητικού πληθωρισμού.
Tromaktiko
http://www.newsnowgr.com/

Read more...

Κυβέρνηση με τέσσερα υπερυπουργεία και έξι «μικρά»


tsipras
Ο νεορκισθείς Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, συρρικνώνει τα 19 υπουργεία σε 10.
Από τα 10 αυτά υπουργεία, τα τέσσερα είναι υπερυπουργεία τα οποία προέρχονται από την συνένωση με άλλα, ενώ παράλληλα δύο άλλα υπουργεία μετονομάζονται.
Ειδικότερα, συνιστάται:
·Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.
·Υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
·Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
·Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ακόμη, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται ως σύνολο υπηρεσιών με τις αρμοδιότητες, τα όργανα, τις θέσεις και το προσωπικό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Πλέον των νέων υπερυπουργείων στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπάρχουν τα υπουργεία: 1) Εξωτερικών, 2) Εθνικής Άμυνας, 3) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 4) Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 5) Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και 6) Επικρατείας.
Πάντως, όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται χωρίς μεταβολές στα νέα υπουργεία που συνιστώνται.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Το ΠΑΣΟΚ της Γ’ Εθνικής έχει ονοματεπώνυμο


venizelos
Ονοματεπώνυμο, το… βαρύγδουπο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει ο απόλυτος εξευτελισμός του ΠΑΣΟΚ.
Ο εγωκεντρικός μονάρχης του το παρέλαβε, αφού ουσιαστικά έριξε την κυβέρνηση, στο 44% και το έφτασε στις αλάνες της… Γ’ Εθνικής, με το 4%. Κάτω ακόμα κι από τον Καμμένο και μόλις πάνω από τους ομολόγους του πολιτικούς αρχηγούς κυρίους Βασίλειο (δεν κατάλαβα, γιατί τον Βενιζέλο να τον προσφωνούμε με το καθαρευουσιάνικο όνομα…) Λεβέντη και Απόστολο Γκλέτσο!
Το απονεύρωσε πλήρως, έδιωξε με τον τρόπο του όλα τα στελέχη, το έκανε παρακολούθημα του αντιπάλου πολιτικού του χώρου, του άλλαξε τα φώτα με λίγα λόγια!
Το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων και νικηφόρων δημοκρατικών αγώνων κατάντησε σφραγίδα κι ετικέτα, απόκομμα της απόλυτης παρακμής, παιδί της αρρωστημένης μανίας του!
http://lykavitos.gr/archives/167132

Read more...

Προς ανιστόρητους: Κι όμως υπήρξε και άλλη Βουλή δίχως Παπανδρέου


assets_LARGE_t_1463_5897245
Από τα ξημερώματα σειρά από sites, βγάζοντας τον αντί-Παπανδρεϊσμό τους και κάνοντας θέμα την ασχετοσύνη των συντακτών τους, γράφουν ότι ποτέ στα τελευταία 92 χρόνια του πολιτικού βίου δεν υπήρξε Βουλή χωρίς Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει μαζικά η λανθασμένη «πληροφορία» και στα social media!
Ο Lykavitos.gr σας ενημερώνει έγκυρα ότι ο παππούς του σημερινού προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γεώργιος Παπανδρέου δεν είχε εκλεγεί βουλευτής στη Βουλή του 1951, ηγούμενος δε πολιτικού φορέα με παρεμφερή τίτλο (Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα).
Ήταν δε, στην ίδια ηλικία που είναι σήμερα ο εγγονός του (63 ετών)!
Για την ιστορία, εκείνη η Βουλή επέζησε μόλις 14 μήνες, ο Γεώργιος Παπανδρέου επανήλθε στην επόμενη και στην πορεία ξανάγινε θριαμβευτικά πρωθυπουργός!
http://lykavitos.gr/archives/167238#

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ από ανάγκη..


Alexis TsiprasΜετά από σαράντα χρόνια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες έφεραν στην κυβέρνηση ένα άλλο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό έναν νέο άνθρωπο, τον Αλέξη Τσίπρα, αν και...
δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι. Όπως και να το κάνουμε, αυτά είναι επαναστατικά για την συντηρητική ελληνική κοινωνία. Τόσο επαναστατικά, που ελάχιστοι τα πήραν είδηση.
Η αποχή ήταν πάλι πολύ υψηλή, ενώ, αν προστεθούν στην αποχή οι ψήφοι σε κόμματα που είναι κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και οι ψήφοι για χαβαλέ, είναι προφανές πως ο ένας στους δυο Έλληνες ψηφοφόρους δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

Βέβαια, αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα, κάνεις τουλάχιστον μια άλλη προσπάθεια για οργάνωση σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν βλέπουμε να συμβαίνει, οπότε η χώρα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να το αντιμετωπίσει.

Οι κοινωνίες δεν αλλάζουν με τις εκλογές αλλά απουσιάζει και το λαϊκό κίνημα, απουσιάζουν οι συλλογικότητες, οπότε πώς ακριβώς θα αλλάξει η χώρα μας; Με παρέμβαση του Θεού;

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται επειγόντως ένα νέο Σύνταγμα -από τους πολίτες για τους πολίτες- γιατί, διαφορετικά, θα συνεχίσει να γερνάει και να βαλτώνει.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το μίσος της ελληνικής κοινωνίας για οποιαδήποτε αλλαγή αλλά θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως πρέπει να αλλάξουμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Όποιος δεν αλλάζει, εξαφανίζεται.

Στις χτεσινές εκλογές, οι Έλληνες έστειλαν στην αντιπολίτευση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -αν και αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει στις εκλογές του 2012- και έφεραν στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τα τμήματα του πληθυσμού που έχουν πληγεί περισσότερο, αυτά που έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχαν και άλλη επιλογή· η Ελλάδα είναι πια σε αδιέξοδο και πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η ανάθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ -με την συνεργασία και την στήριξη μικρότερων κομμάτων- δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, οι αναθέσεις ήταν που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.

Για να υπάρξει ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει κάποιες νίκες -μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για την χώρα μας- θα χρειαστεί η στήριξη των πολιτών.

Αν κάποιος πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στις Βρυξέλλες να διεκδικήσει το καλύτερο για την χώρα και τους πολίτες, και θα το καταφέρει, ενώ εμείς θα είμαστε αραχτοί στους καναπέδες, κάνει μεγάλο λάθος.

Για να υπάρχει η προοπτική της επιτυχίας, θα πρέπει εκατομμύρια Έλληνες να βρίσκονται στους δρόμους.

Όσοι κουράζονται στην ιδέα να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους, ας κάνουν για λίγο τον κόπο να σκεφτούν τι θα ακολουθήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε πολίτες, είμαστε ενήλικες και έχουμε ευθύνες.

Και οι ευθύνες μας δεν τελειώνουν με μια ψήφο στις εκλογές, ούτε με την αποχή από τις εκλογές.

Η επιτυχία για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος.

Κι αυτή την επιτυχία θα πρέπει να την επιθυμούν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, πρέπει να την επιθυμούν πολλά εκατομμύρια πολιτών της Ευρώπης, που βλέπουν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μια ελπίδα και για το δικό τους μέλλον.

Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ο αριστερός αλλά φιλοευρωπαϊκός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα.

Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πολύ πιθανή νίκη της ακροδεξιάς στις γαλλικές εκλογές.

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πάει προς τα αριστερά, τα ακροδεξιά κόμματα θα την διαλύσουν.

Άρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση -αν δεν έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στο μαγαζί- έχει συμφέρον να στηρίξει μέχρι ένα σημείο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά θα κριθούν από την δική μας στάση. Από την στάση των πολιτών.

(Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά, αν διαπιστώσω τις επόμενες ημέρες πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικά την πρόθεση να τηρήσει τους νόμους, να αναδείξει την Δικαιοσύνη, και να επιβάλει στην οικονομική ελίτ του τόπου να καταβάλει αυτά που της αναλογούν -και αποφεύγει συστηματικά να πληρώνει-, θα τον στηρίξω. Τουλάχιστον στον δρόμο. Γιατί στο μπλογκ θα του αλλάξω τα φώτα.)


Read more...

O Γιώργος δεν κάνει πίσω – Το Κίνημα “ρίζωσε” στην κοινωνία


papandreou
Εάν κανείς αναλογιστεί πως πρόκειται για ένα κόμμα μόλις 20 ημερών, το οποίο στηρίχτηκε μόνο στην αυτοοργάνωση και στο βαρύ πολιτικό όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να απογοητεύει κανέναν.
Η είσοδος στην Βουλή χάθηκε για λίγες ψήφους.
Και οφείλετε κυρίως στον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε από το σύνολο των συστημικών  μέσων ενημέρωσης, μέσα από χαλκευμένες δημοσκοπήσεις που είχαν ως προφανή στόχο να αποτρέψουν την ενδυνάμωση του επικίνδυνου για το κατεστημένοΚίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Ο Γιώργος πάντως δεν κάνει πίσω. Το Κίνημα “ρίζωσε” στην κοινωνία και θα συνεχίσει.
Αφήστε που οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ραγδαίες.
Και θα υπάρξουν πολύ σύντομα και άλλες πολιτικές ευκαιρίες…
http://lykavitos.gr/

Read more...

''ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ''...


...ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
Άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του Eπιτρόπου Αβραμόπουλου» και υπότιτλο «Το όνομα...
του αναφέρεται για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας» δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.
Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι σύμφωνα με πολιτικούς υπολογισμούς, όσον αφορά τη μετεκλογική κατάσταση στην Ελλάδα, υπάρχουν αναφορές για πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον Φεβρουάριο, όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να προχωρήσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής, επισημαίνεται.
Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί δημοσίως αυτή τη φήμη, χαρακτηρίζοντάς την «αβάσιμη», το σενάριο αυτό θεωρείται πιθανό, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι στην Αθήνα, πολιτικοί αναλυτές που βρίσκονται κοντά στη «σχολή σκέψης» Αβραμόπουλου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται ήδη στην «κούρσα». Άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο ίδιος ο επίτροπος το έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και εβδομάδες.
Πηγή : enikos.gr


Read more...

Tο μήνυμα των απολυμένων της ΕΡΤ 3 μέσω μια αφίσας...


Tο μήνυμα των απολυμένων της ΕΡΤ 3 μέσω μια αφίσας [εικόνα]
ΦΩΤΟ...

Μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το... άνοιγμα της ΕΡΤ και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν να δηλώσουν μέσω μιας αφίσας, την επιστροφή τους.

Στα γραφεία της λεωφόρου Στρατού βρέθηκαν σήμερα αρκετοί πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κόλλησαν την παρακάτω αφίσα θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
Δείτε τη φωτό...








Read more...

Οι έδρες - Ποιοί μένουν εκτός Βουλής Ποιοί εκλέγονται - Aπoτελέσματα στο 100% της Επικράτειας Επτά κόμματα στη Βουλή.


xartis
Η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους βουλευτές συνεχίζεται, παρ' όλα αυτά στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας η εικόνα φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στην Α' Αθηνών εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι:
Ζωή Κωνσταντοπούλου με 34.313 ψήφους
Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 30.436 ψήφους
Νικόλαος Βούτσης με 18.233 ψήφους
Νικόλαος Φίλης με 13.020 ψήφους
Με το κόμμα της ΝΔ εκλέγονται οι:
Όλγα Κεφαλογιάννη με 38.250 ψήφους
Βασίλης Κικίλιας με 34.316 ψήφους
Ντόρα Μπακογιάννη με 32.291 ψήφους
Νικήτας Κακλαμάνης με 17.970 ψήφους
Με το Ποτάμι εκλέγεται ο Σπύρος Λυκούδης με 5.163 ψήφους, ενώ με το ΚΚΕ εκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη με 8.493 ψήφους.
Η Έλενα Κουντουρά εκλέγεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, συγκεντρώνοντας 4.924 ψήφους και ο Κώστας Σκανδαλίδης του ΠΑΣΟΚ με 4.543 ψήφους.
Στην Β' Αθηνών εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ:
Γιάννης Βαρουφάκης με 60.557 ψήφους
Γιάννης Δραγασάκης με 43.221 ψήφους
Παναγιώτης Κουρουμπλής με 25.216 ψήφους
Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη με 25.114 ψήφους
Δημήτρης Στρατούλης με 23.570 ψήφους
Νίκος Χουντής με 20.835 ψήφους
Νίκος Παππάς με 20.149 ψήφους
Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13.302 ψήφους
Γιώργος Δημαράς με 12.922 ψήφους
Γιάννης Μπαλάφας με 11.587 ψήφους
Νίκος Ξυδάκης με 10.356 ψήφους
Θεανώ Φωτίου με 9.877 ψήφους
Βασιλική Κατριβάνου με 9.795 ψήφους
Χαρά Καφαντάρη με 9.066 ψήφους
Δημήτρης Βίτσας με 8.834 ψήφους
Ελένη Αυλωνίτου με 8.501 ψήφους
Αννέτα Καββαδία με 8.098 ψήφους
Κωνσταντίνος Ήσυχος με 7.725ψήφους
Ευστάθιος Παναγούλης με 7.630 ψήφους
Με τη ΝΔ εκλέγονται οι εξής βουλευτής:
Νίκος Δένδιας με 42.711 ψήφους
Κυριάκος Μητσοτάκης με 41.108 ψήφους
Άδωνις Γεωργιάδης με 32.667 ψήφους
Κωστής Χατζηδάκης με 25.560 ψήφους
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με 19.917 ψήφους
Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 19.126 ψήφους
Γιώργος Κουμουτσάκος με 15.335 ψήφους
Άννα Καραμανλή με 13.275 ψήφους
Σοφία Βούλτεψη με 12.119 ψήφους
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με 11.188 ψήφους
Γεράσιμος Γιακουμάτος με 9.802 ψήφους
Το Ποτάμι εκλέγει τους:
Γρηγόρη Ψαριανό με 8.145 ψήφους
Χάρη Θεοχάρη με 8.066 ψήφους
Γιώργο Αμυρά με 5.728 ψήφους
Αντιγόνη Λυμπεράκη με 5.258 ψήφους
Το ΚΚΕ εκλέγει τους Θανάση Παφίλη με 17.081 ψήφους και Χρήστο Κατσώτη με 9.999 ψήφους.
Με τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται οι Γιώργος Γερμενής με 8.669 ψήφους και Ηλίας Παναγιώταρος με 8.586 ψήφους.
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος με 2.704 ψήφους, ενώ με το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται η Φώφη Γενηματά με 9.816 ψήφους και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 7.741 ψήφους.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στην Α' Πειραιά οι βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι:
Θεόδωρος Δρίτσας με 17.248 ψήφους
Ελένη Σταματάκη με 6.856 ψήφους
Στάθης Λεουτσάκος με 6.383 ψήφους
Με τη ΝΔ εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με 12.273 ψήφους, με τη Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κουζηλος με 4.398 ψήφους και με το Ποτάμι η Σταυρούλα Αντωνάκου με 1.784 ψήφους.
Στην Β' Πειραιά εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι:
Παναγιώτης Λαφαζάνης με 30.797 ψήφους
Νίνα Κασιμάτη με 22.786 ψήφους
Εύη Καράκωστα με 14.217 ψήφους
Στη ΝΔ εκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης με 11.737 ψήφους, με το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου με 6.993 ψήφους, με τη Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός με 8.649 ψήφους και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημήτρης Καμμένος με 3.712 ψήφους.
Στην περιφέρεια Αττικής εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι:
Αλέξης Μητρόπουλος με 22.496 ψήφους
Νάσος Αθανασίου με 18.360 ψήφους
Γιώργος Πάντζας με 10.718 ψήφους
Πάνος Σκουρολιάκος με 10.355 ψήφους
Ιωάννης Δεδες με 9.753 ψήφους
Ελένη Σωτηρίου με 8.867 ψήφους
Στη ΝΔ εκλέγονται οι:
Μάκης Βορίδης με 19.849 ψήφους
Γεωργία Μαρτίνου 19.311 ψήφους
Γιώργος Βλάχος με 13.559 ψήφους
Αθανάσιος Μπούρας με 11.043 ψήφους
Με τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Ηλίας Κασιδιάρης με 11.400 ψήφους, με το Ποτάμι ο Γεώργιος Μαυρώτας με 2.294 ψήφους, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παύλος Χαϊκάλης με 4.382 ψήφους, με το ΚΚΕ ο Ιωάννης Γκιόκας με 4.283 ψήφους και με το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου με 2.979 ψήφους.
Στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται επτά βουλευτές και συγκεκριμένα τους:
Ιωάννη Αμανατίδη με 26.289 ψήφους
Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 25.168 ψήφους
Τάσος Κουράκης με 20.702 ψήφους
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με 20.421 ψήφους
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με 14.648 ψήφους
Βούλα Τεκτονίδου με 14.354 ψήφους
Ιωάννα Γαϊτάνη με 14.173 ψήφους
Με τη ΝΔ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές:
Κωνσταντίνος Καραμανλής με 86.172 ψήφους
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με 30.192 ψήφους
Σταύρος Καλαφάτης με 29.464 ψήφους
Έλενα Ράπτη με 24.955 ψήφους
Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τον Αντώνιο Γρέγο με 8.144 ψήφους, το Ποτάμι εκλέγει τη Χριστίνα Ταχιάου με 4.413 ψήφους, το ΚΚΕ τον Αθανάσιο Βάρδαλη με 6.111 ψήφους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον Κωνσταντίνο Ζουράρη με 6.126 ψήφους.
Στη Β' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές: Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με 13.682 ψήφους και τον Σωκράτη Φάμελλο με 10.854 ψήφους.
Με τη ΝΔ εκλέγεται ο Θεόδωρος Καράογλου με 18.186 ψήφους.
Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τον Φώτη Γραικό με 4.400 ψήφους και το Ποτάμι τον Νικόλα Νυφούδη με 2.292 ψήφους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν τη Σταυρούλα Ξουλίδου με 2.388 ψήφους, το ΚΚΕ εκλέγει την Ελένη Γερασιμίδου με 3.377 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Γεώργιο Αρβανιτίδη με 2.175 ψήφους.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ τρεις βουλευτές:
Γιάννης Μιχελογιαννάκης με 26.897 ψήφους
Μιχάλης Κριτσωτάκης με 25.157 ψήφους
Σωκράτης Βαρδάκης με 25.090 ψήφους
Η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή τον Λευτέρη Αυγενάκη με 17.940 ψήφους και το Ποτάμι τον Σπύρο Δανέλλη με 3.659 ψήφους. Με το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 7.421 ψήφους και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κωστής Δαμαβολίτης με 2.765 ψήφους.
Στο Ρέθυμνο εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Ξάνθου με 8.558 ψήφους και με τη ΝΔ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με 7.570 ψήφους.
Στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές:
Γιώργος Σταθάκης με 20.284 ψήφους
Παύλος Πολάκης με 15.423 ψήφους
Βάλια Βαγιωνάκη με 11.202 ψήφους
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα και σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση εκλέγονται ο Νικόλαος Μιχαλάκης (14.949 ψήφους), ο Σπυρίδων Λάππας (8.594 ψήφους) και η Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου (6.173 ψήφους). Τη θέση στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, με 9.634 ψήφους.
Στα Τρίκαλα από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος, με 14.058 ψήφους, η Παναγιώτα Δριτσέλη, με 10.051 ψήφους και ο Χρήστος Σιμορέλης, με 6.713 ψήφους. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Σκρέκας, έχοντας λάβει 16.763 ψήφους.
Η Άννα Βαγενά, με 19.155 ψήφους και η Ηρώ Διώτη, με 18.519 ψήφους εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ στηΛάρισα. Από τη ΝΔ, που καταλαμβάνει δύο έδρες, εκλέγονται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (21.586 ψήφους) και ο Χρήστος Κέλλας (18.298 ψήφους). Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Γιώργος Λαμπρόπουλος με 6.495 ψήφους, ενώ από τη Χρυσή Αυγή, τη θέση στη Βουλή καταλαμβάνει η Δέσποινα Σβερώνη - Χονδρονασίου, με 3.570 ψήφους. Από το Ποτάμι εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, με 3.710 ψήφους και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλειος Κόκκαλης, με 2.513 ψήφους.
Πέντε έδρες κατέλαβε στη Μαγνησία ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή εκλέγονται, σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (21.116 ψήφους), η Δανάη Τζήκα - Κωστοπούλου (9.074 ψήφους), ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος (7.503 ψήφους), η Αικατερίνη Παπανάτσιου (6.462 ψήφους) και ο Συμεών Μπαλλής (6.272 ψήφους). Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Χρήστος Μπουκώρος, με 10.264 ψήφους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις τέσσερις από τις πέντε έδρες στα Ιωάννινα και εκλέγει βουλευτές, τον Χρήστο Μαντά, τον Γιάννη Στέφο, τη Μερόπη Τζούφη και τον Γιάννη Καραγιάννη. Με την Νέα Δημοκρατία επανεξελέγη ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.
Στην Πρέβεζα επανεκλέγεται ο Κώστας Μπάρκας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την έδρα της ΝΔ, παίρνει ο πολιτικός μηχανικός Στέργιος Γιαννάκης.
Ο πρώην νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας κέρδισε την έδρα της Νέας Δημοκρατίας στηΘεσπρωτία την οποία έχασε ο πρώην υπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας. Ο Μάριος Κάτσης του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη βουλευτής αφήνοντας πίσω του, τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Γιώργο Οικονόμου.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει τη μία έδρα στον νομόΆρτας. Τη δεύτερη έδρα παίρνει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ από τη ΝΔ εκλέγεται και πάλι ο Γιώργος Στύλιος. Το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο χάνει τις δύο έδρες που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2012, των Ιωαννίνων του Μιχάλη Κασσή και της 'Αρτας του Χρήστου Γκόγκα.
Στο νομό Έβρου από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Γιώργος Καϊσάς, με 9.041 ψήφους, η Αναστασία Γκαρά, με 6.920 ψήφους και ο Δημήτριος Ρίζος, με 4.714 ψήφους. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, με 13.420 ψήφους.
Στη Ροδόπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ,εκλέγεται ο Μουσταφά Μουσταφά, με 12.429 ψήφους και ο Γιουσούφ Καρά, με 9.559 ψήφους. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, με 9.827 ψήφους.
Στην Ξάνθη, εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, με 16.244 ψήφους και ο Ευστάθιος Γιαννακίδης, με 3.750 ψήφους. Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Αλέξανδρος Κοντός, έχοντας λάβει 7.184 ψήφους.
Στην Καβάλα από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται, για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης με 8.627 ψήφους, ο Ηλίας Ιωαννίδης με 7.433 ψήφους και η Αλεξάνδρα Τσανάκα με 5.563 ψήφους. Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με 9.654 ψήφους.
Από τη Νέα Δημοκρατία, στη Δράμα, επανεκλέγεται ο Δημήτρης Κυριαζίδης, με 6.691 ψήφους. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Χρήστος Καραγιαννίδης, με 5.376 ψήφους, ενώ από το Ποτάμι εκλέγεται ο Κυριάκος Χαρακίδης, με 2.217 ψήφους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τρεις έδρες στην Αχαΐα και εκλέγονται οι Μαρία Κανελλοπούλου με 23.530 σταυρούς, Βασίλης Χατζηλάμπρου με 23.350 σταυρούς και Σία Αναγνωστοπούλου με 16.539 σταυρούς. Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Ανδρέας Κατσανιώτης με 15.306 σταυρούς, από το Ποτάμι ο Ιάσων Φωτήλας με 1.927 σταυρούς, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος με 5.176 σταυρούς, από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος με 3.999 σταυρούς και από την Χρυσή Αυγή ο Μιχάλης Αρβανίτης με 4.035 σταυρούς.
Στην Ηλεία εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη με 8.410 σταυρούς, Δημήτρης Μπαξεβανάκης με 7.390 σταυρούς και Γεράσιμος Μπαλαούρας με 7.278 σταυρούς. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας με 8.716 σταυρούς, από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος με 4.388 σταυρούς.
Στην Αιτωλοακαρνανία εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Βαρεμένος με 17.471 σταυρούς και Μαρία Τριανταφύλλου με 8.784 σταυρούς. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Μάριος Σαλμάς με 18.634 σταυρούς και Κωνσταντίνος Καραγκούνης με 18.331 σταυρούς, από το ΚΚΕ ο Νίκος Μωραΐτης με 2.442 σταυρούς, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με 1.809 σταυρούς και από τη Χρυσή Αυγή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με 4.710 σταυρούς.
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη και την πρώτη θέση στη σταυροδοσία έλαβε η Ραχήλ Μακρή, με 12.575 ψήφους. Eπανεκλέγεται η Ευγενία Ουζουνίδου με 8.016 ψήφους, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά ο Δημήτρης Δημητριάδης με 6.013 ψήφους. Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Γιώργος Κασαπίδης, με 10.270 ψήφους, ενώ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες εκλέγεται για πρώτη φορά ο Χαρίσιος Κάτανας, που έλαβε 1.908 ψήφους.
Από τη ΝΔ στην Καστοριά επανεκλέγεται η Μαρία Αντωνίου με 4.197 ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, με 2.455 ψήφους.
Στη Φλώρινα, για πρώτη φορά, εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Σέλτσας με 2.758 ψήφους. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Ιωάννης Αντωνιάδης, με 3.835 ψήφους.
Δύο έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ στις Σέρρες. Την πρωτιά στη σταυροδοσία παίρνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αχιλλέα, με 20.130 ψήφους, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά στη Βουλή. Επίσης, επανεκλέγεται η Φωτεινή Αραμπατζή, με 14.725 ψήφους. Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Αφροδίτη Σταμπουλή, με 9.161 ψήφους. Από τη Χρυσή Αυγή επανεκλέγεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (4.206 ψήφους), ενώ από το Ποτάμι εκλέγεται ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου (1.790 ψήφους). Μια έδρα παίρνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και επανεκλέγεται η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά (4.078 ψήφους).
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ημαθία, εκλέγονται για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας (13.364 ψήφους),η Ευφροσύνη Καρασαρλίδου (6.603 ψήφους) και ο Γιώργος Ουρσουζίδης (6.317 ψήφους). Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, με 11.034 ψήφους.
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα. Επανεκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, με 11.137 ψήφους, που ήταν ανεξάρτητη στην τελευταία Βουλή. Επίσης, εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ιωάννης Σηφάκης (7.192 ψήφους) και Χρήστος Σμιας (6.866 ψήφους). Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Γιώργος Καρασμάνης, με 17.956 ψήφους.
Στο Κιλκίς επανεκλέγεται από τη ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς με 7.453. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, την έδρα καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Παραστατίδης, με 6.405 ψήφους, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή ήταν ανεξάρτητος. Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται, για πρώτη φορά, ο Χρήστος Χατζησάββας, με 1.642 ψήφους.
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και για πρώτη φορά στη Βουλή εκλέγεται ο Ζήσης Ζάννας (7.749 ψήφους), η Ελισάβετ Σκουφά (6.234 ψήφους) και ο Χαρίλαος Τζαμακλής (6.060 ψήφους). Από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, που έλαβε 10.471 ψήφους.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Χαλκιδικής επανεκλέγεται η Αικατερίνη Ιγγλέση, με 6.212 ψήφους. Μια έδρα παίρνει η Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ο Γιώργος Βαγιωνάς (5.735 ψήφους), που είχε διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Ιωάννης Δριβελέγκας.
Εκτός Βουλής τρανταχτά ονόματα
Εκτός Βουλής μένουν, με βάση τη μέχρι τώρα καταμέτρηση των ψήφων, πρώην υπουργοί και βουλευτές, αλλά και προβεβλημένα στελέχη κομμάτων. Σε πολλές εκλογικές περιφέρειες η «μάχη» του σταυρού είναι σκληρή και η εικόνα θα ξεκαθαρίσει με το τέλος της καταμέτρησης.
Από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο εκτός Βουλής μένουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Ορφανός και Αργύρης Ντινόπουλος.
Α' Αθήνας
Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει η Φωτεινή Πιπιλή, από το ΠΑΣΟΚ οι Συλβάνα Ράπτη και Νάσος Αλευράς, από τους ΑΝΕΛ ο Κριστόφ Βαζέχα, και από το ΚΚΕ η Λίλα Καφαντάρη.
Β' Αθήνας
Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι: Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννης Μιχελάκης, Αργύρης Ντινόπουλος και Πάνος Παναγιωτόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται οι: Αννα Χατζησοφιά, Οδυσσέας Βουδούρης και Δημήτρης Τσουκαλάς. Από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται ο Σπύρος Χαλβατζής. Από το ΠΟΤΑΜΙ δεν εκλέγεται ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Α' Πειραιά
Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτές.
Β' Πειραιά
Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένουν οι: Αναστάσιος Νεράντζης και Φαήλος Κρανιδιώτης και από το ΠΑΣΟΚ, που δεν εκλέγει βουλευτή, οι Παντελής Καψής και Δημήτρης Λιντζέρης.
Α' Θεσσαλονίκης
Στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που αποσπά περισσότερες ψήφους (17.733) από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (14.277). Εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός.
Σε άλλες εκλογικές περιφέρειες
Εκτός Βουλής μένουν οι:
Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Αργολίδας)
Μίκα Ιατρίδη (ΝΔ, περιφέρεια Δωδεκανήσου)
Κώστας Μαρκόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Εύβοιας)
Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Ιωαννίνων)
Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ, περιφέρεια Καρδίτσας)
Άντζελα Γκερέκου (ΝΔ, περιφέρεια Κέρκυρας)
Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Κοζάνης)
Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ, περιφέρεια Λακωνίας)
Ζέττα Μακρή (ΝΔ, περιφέρεια Μαγνησίας)
Δάνης Τζαμτζής (ΝΔ, περιφέρεια Πέλλας)
Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ, περιφέρεια Τρικάλων)
Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ, περιφέρεια Χανίων)
Μανούσος Βολουδάκης (ΝΔ, περιφέρεια Χανίων)
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Έβρου)
Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Έβρου)
Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Έβρου)
Επικρατείας
Εκτός Βουλής μένουν, επίσης, οι Γιώργος Φλωρίδης, Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Μπίστης και Τέρενς Κουίκ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, το επίσημο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών 2015 διαμορφώνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 36,34% - 149 έδρες
ΝΔ 27,81% - 76 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,28% - έδρες 17
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,05% - έδρες 17
ΚΚΕ 5,47% - έδρες 15
ΑΝΕΛ 4,75 - έδρες 13
ΠΑΣΟΚ 4,68 - έδρες 13.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 63,87%, τα λευκά-άκυρα το 2,36%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής συγκέντρωσαν το 8,62%.
Σημειώνεται ότι η νέα βουλή θα είναι επτακομματική.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σε πίστα αεροδρομίου Συνετρίβη ελληνικό F 16 στην Ισπανία


Ελληνικό αεροσκάφος F16 κατέπεσε στην Ισπανία, όπου συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ.
albathete
Σύμφωνα με την ίδια πηγή συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την τύχη του πιλότου.
Όπως αναφέρει η El Pais το αεροσκάφος συνετρίβη στις 16:40 ώρα Ελλάδας στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου στην πόλη Αλμπαθέτε.
Το ισπανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις τραυματίες .
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές  το αεροσκάφος δεν απογειώθηκε με αρκετή ισχύ και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αεροσκάφος ιδίου τύπου.  Ακολούθησε έκρηξη και  μια μεγάλη φωτιά.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
ΔΙΘΕΣΙΟ ΑΦΟΣ F-16 ΤΗΣ ΠΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ TLP ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΕΝΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ALBACETE, ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 16:40 ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
alba
 http://www.matrix24.gr/

Read more...

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...


Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με...
τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί την όσο το δυνατόν γρηγορότερα ολοκλήρωση της εκκρεμότητας που άφησε πίσω της η προηγούμενη Βουλή αλλά και την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Αφετηρία για την εκκίνηση των ανωτέρω διαδικασιών δεν είναι άλλη από την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου οπότε και θα τελεστεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Το πρωί κυκλοφόρησε η φήμη πως ενδέχεται να επισπευσθεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής, ωστόσο ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή εκτίμησε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς μέχρι και την παραμονή της 5ης Φεβρουαρίου θα εκκρεμεί η τυπική επικύρωση των αποτελεσμάτων σταυροδοσίας από το Πρωτοδικείο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Βουλή, το πρωί της Παρασκευής, 6ης Φεβρουαρίου θα προχωρήσει στην εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συγκροτηθεί και τυπικά σε σώμα με την εκλογή Αντιπροέδρων, γραμματέων και κοσμητόρων.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πρωί της επομένης, δηλαδή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην οποία απαιτούνται τουλάχιστον 180 θετικές ψήφοι ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε μέσα σε πέντε ημέρες -για τη δεύτερη ψηφοφορία δεν απαιτείται παρέλευση πέντε ημερών- πρέπει να διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία στην οποία θα απαιτούνται τουλάχιστον 151 θετικές ψήφοι ενώ αν δεν επιτευχθεί ούτε τότε η απαιτούμενη ψηφοφορία διεξάγεται και τρίτη ψηφοφορία, πέντε ημέρες μετά από τη δεύτερη ψηφοφορία και Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία.

Όσον αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις το Σύνταγμα ορίζει ότι η συζήτηση πρέπει να αρχίσει στη Βουλή μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Αν λοιπόν η ορκωμοσία τελεστεί αύριο τότε το δεκαπενθήμερο εκπνέει στις 9 Φεβρουαρίου.Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η διαδικασία θα αρχίσει πιθανότατα το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την ψήφο εμπιστοσύνης...
parapolitika.gr

Read more...

Δεν παραδίδει ο Σαμαράς, στον Aλέξη Τσίπρα...



...το γραφείο του πρωθυπουργού!
O Αντώνης Σαμαράς δίνει μαθήματα... πολιτικού πολιτισμού (ΦΩΤΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

O νεός πρωθυπουργός, Αλέξης  Τσίπρας, δεν θα παραλάβει από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία!

Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού θα γίνει από...
τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του  Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου του   Τσίπρα, Νίκο Παππά.
Δείτε φωτογραφίες από την εισοδο του Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου:


Read more...