Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Ι. Τέντες: Ελπίζω η θυσία που έκανα να παραιτηθώ να αξίζει...
crimenet.gr

Της Έρρικας ΒαλλιάνουΜε τη φράση «η θυσία που έκανα να παραιτηθώ ένα μήνα πριν την λήξη της θητεία μου, ελπίζω να αξίζει», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφασή του να...
αποδεχτεί την πρόταση Σαμαρά και να οριστεί ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

Όπως είπε ανάλογο τηλεφώνημα δέχτηκε και από τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Τέντες υπέβαλε την παραίτηση του χτες το απόγευμα στον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αναλαμβάνω τη θέση αυτή στην Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβα, ως πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων θα μου δοθεί η ευκαιρία και η ηθική ικανοποίηση να επιτελώ έργο εν μέρει ταυτιζόμενο, ως προς τον σκοπό με αυτό που επί τετραετία σχεδόν, επιτελώ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, ο κ. Τέντες απάντησε δια ερωτήσεως «ποιος το αμφισβητεί αυτό;»

Όπως εξήγησε ο κ. Τέντες, η νεοπαγής αυτή θέση είναι απαίτηση της Eυρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο της Αρχής κατά της Διαφθοράς θα έχει εννέα μέλη με δικαστικούς και καθηγητές, ενώ θα συμμετέχουν και Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Δικαιοσύνης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Παράλληλα, θα συνεργάζεται με την Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον συνήγορο του Πολίτη, το ΣΔΟΕ, το διευθυντή ης Οικονομικής Αστυνομίας και άλλες υπηρεσίες.

Ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, θα έχει γραφείο κοντά στη Βουλή.

Read more...

Συνελήφθη ο 23χρονος που σχεδίασε τη φυγή της μικρής Χριστίνας
Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ο 23χρονος Αλβανός που έπεισε την 13χρονη να φύγει από το σπίτι της στα Σπάτα και να πάει στην Καβάλα να τον συναντήσει.

Ο...
νεαρός συνελήφθη με τη βοήθεια του πρώην εργοδότη του προς τις αστυνομικές αρχές και εντοπίστηκε να κρύβεται στα δέντρα.

Ο Αλβανός μεταφέρεται στην αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Read more...

«Μας απασχολεί η κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ», είπε ο πρόεδρος στη δίκη του Άκη...crimenet.gr

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του Νίκου Ζήγρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οδήγησε το δικηγόρο του, να προτείνει στο δικαστήριο την κλήση του εκ νέου ως μάρτυρα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν το δέχτηκε λέγοντας «θα τα πει όλα στην...
απολογία του».

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου έθεσαν πάλι το αίτημα για κλήση μελών του ΚΥΣΕΑ λέγοντας προς την έδρα, βλέπετε πόσο μιλάμε για τα εξοπλιστικά που είναι η ουσία της υπόθεσης.

Απαντώντας ο πρόεδρος είπε για πρώτη φορά «είναι αλήθεια, ότι και εμάς μας απασχολεί η κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ».

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με καταθέσεις νέων μαρτύρων.

Read more...

Σχεδόν 4 δισ. ευρώ Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων Βγενόπουλου και Μπουλούτα


Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε ζητηθεί από την ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας
Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε ζητηθεί από την ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Λευκωσία
Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ, προβλέπουν τα «προστακτικά διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας» που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία, ως Αρχή Εξυγίανσης, ενημερώθηκε για τα διατάγματα από την ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου.

Η απόφαση προκάλεσε ωστόσο την αντίδραση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα διατάγματα εκδόθηκαν «χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων» και επιπλέον «δεν μπορούν ν εκτελεστούν εκτός Κύπρου.

Προσθέτει μάλιστα ότι έχει ήδη ορισθεί για τις 11 Ιουνίου συζήτηση για την ανάκληση των διαταγμάτων.

Στο πλαίσιο των γενικών εντολών της, η ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας κ. Αντωνιάδου είχε καταχωρήσει ενδιάμεση αίτηση στο δικαστήριο και πέτυχε την έκδοση ενδιάμεσων διαταγμάτων εναντίον των κ.κ Βγενόπουλου και Μπουλούτα, καθώς και του Κυριάκου Μάγειρα και της Marfin Investment Holdings SA.

Με βάση τα διατάγματα, δεσμεύονται και περιουσιακά στοιχεία του Κυριάκου Μάγειρα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά και διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των κ.κ. Βγενόπουλου-Μπουλούτα- Μάγειρα, καθώς και διατάγματα που απαγορεύουν στη Marfin Investment να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών αυτών φυσικών προσώπων.

Τα διατάγματα έχουν ήδη επιδοθεί στους εμπλεκόμενους.

Η απάντηση Βγενόπουλου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε ενδιάμεσα διατάγματα για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων «χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων και τα διατάγματα αυτά δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ήδη, προσθέτει, η συζήτηση για την ανάκληση των διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.

Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα διατάγματα προκύπτει ότι οι ενέργειες «που εκπορεύονται από την κρατική Λαϊκή Τράπεζα στερούνται σοβαρότητος» υποστηρίζει ο κ. Βγενόπουλος.

Επίσης, στη δήλωσή του σημειώνει ότι για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές «τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική Λαϊκή Τράπεζα έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 ευρώ».

Εξάλλου, η MIG με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η αγωγή, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με ελλείψεις σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ Ώς τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις συντάξεις, λέει ο διοικητής του ΙΚΑ


Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου στον τραπεζικό τους λογαριασμό
Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου στον τραπεζικό τους λογαριασμό   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Έως τη Δευτέρα θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως το θέμα με τις συντάξεις με ελλείψεις στον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, καθώς ήδη έχει εξυπηρετηθεί το 50% των συνταξιούχων, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα στα οποία, το πρωί, προέκυψαν προβλήματα και εμφανίστηκαν ουρές, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος θα σταθμίσει την κατάσταση και θα προχωρήσει όπου χρειαστεί σε παρεμβάσεις, ώστε «το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου, όλα τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων Ιουλίου».
Παράλληλα, ανοιχτά θα παραμείνουν και σήμερα, ώς τις 5 το απόγευμα, περιφερειακά και τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προκειμένου οι συνταξιούχοι με προβλήματα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να δηλώσουν τα στοιχεία και να πληρωθούν τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.
Πρόκειται για τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Τούμπα (Θεσσαλονίκης) και το Ηράκλειο (Κρήτης), καθώς και τα τοπικά (υποκαταστήματα) σε Αλεξάνδρας, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Πατησίων, Αγ. Αναργύρων και Χαλανδρίου.
Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), προβλήματα με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ εντοπίσθηκαν στα στοιχεία 40.000 συνταξιούχων (34.000 ελλείψεις ΑΦΜ και 5.000 ελλείψεις ΑΜΚΑ), ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις συντάξεις του Δημοσίου.
Με ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο ΙΚΑ υποστηρίζει ότι οι ευθύνες για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε «δεν βαρύνουν τους εργαζομένους, αλλά τη Διοίκηση του Ιδρύματος».
Σύνταξη χωρίς ΕΚΑΣ
Την ίδια στιγμή, πολλοί συνταξιούχοι που πληρώθηκαν τη σύνταξη μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού διαπίστωσαν ότι δεν πληρώθηκαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), το οποίο καταβλήθηκε σήμερα με τη σύνταξη Ιουνίου ή πληρώθηκαν μικρότερα ποσά, λόγω της εφαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για κάθε έτος διενεργείται, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου και με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν το προηγούμενο έτος. Ο έλεγχος ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου και, αν διαπιστωθούν μεταβολές στο εισόδημα των συνταξιούχων, το ΕΚΑΣ μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να διακοπεί η καταβολή του.
Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να αναζητήσουν, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα», ποσά που έχουν δοθεί σε συνταξιούχους, οι οποίοι μετά τον έλεγχο κρίθηκε ότι δεν δικαιούνται το σχετικό επίδομα ή εισέπραξαν μεγαλύτερα ποσά. Η απόφαση αυτή αφορά ποσά που έχουν «ήδη καταβληθεί για τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 2013», καθώς και ποσά που έχουν καταβληθεί από «την 1n Μαΐου 2013 και εφεξής».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στα βιβλία της Α’ Γυμνασίου διδάσκουν σχέση 25χρονου με… 15χρονη!Την ώρα που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση αρπαγής της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά από τον 23χρονο Αλβανό, Μάριο Αγιάζι και το ειδύλλιο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, τα παιδιά στο σχολείο… μεγαλώνουν με..
. τέτοιες σχέσεις πρότυπα χάρη σε αυτά που διδάσκονται και είναι υποχρεωμένα να διαβάζουν στα σχολικά βιβλία!


Όπως μπορείτε να δείτε στο απόσπασμα από το τετράδιο εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ά Γυμνασίου, που διδάσκεται δηλαδή σε παιδιά ηλικίας 13 χρονών ο… Σάκης (25 χρονών και ηλεκτρολόγος) τα «έχει» με την 15χρονη μαθήτρια Αλέκα!!!

Μάλιστα, είναι ο πρώτος έρωτας της τάξης, σύμφωνα με το απόσπασμα που προκαλεί πολλά ερωτήματα, για το πώς επιτράπηκε να «μπει» σε σχολικό βιβλίο τέτοιων ηλικιών…
Klik στη φωτό με το απόσπασμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

 star.gr

Read more...

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις Τον Απρίλιο του 2014 θα εξεταστεί νέα μείωση του χρέους, λέει ο Ντάισελμπλουμ


Ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup
Ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Αισιόδοξος ότι το 2014 η ελληνική οικονομία θα κινηθεί με θετικούς ρυθμούς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σημείωσε μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν σημάδια αλλαγής του κλίματος στην οικονομία.

Από την αρχή της τοποθέτησής του, πάντως, ξεκαθάρισε ότι είναι κρίσιμο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Είπε ακόμα ότι σέβεται τις δύσκολες περιστάσεις στην Ελλάδα και συνεχάρη την κυβέρνηση και τον λαό για την επιμονή τους στην υλοποίηση των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «αναπόφευκτα».

Σχετικά με τις διαφορετικές εκτιμήσεις που διατυπώνει ο ΟΟΣΑ (ύφεση 1,2% το 2014), ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε πως ο ίδιος έχει υπόψη του τις προβλέψεις της Κομισιόν, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα επαληθευθούν.

Για το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί -εφόσον παραστεί ανάγκη- τον Απρίλιο του 2014, υπό τις προϋποθέσεις της ύπαρξης πρωτογενών πλεονασμάτων και τήρησης των μεταρρυθμίσεων.

Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κενό που φαίνεται να υπάρχει για το 2015 και 2016, ο κ. Ντάισελμπλουμ αρκέστηκε να δηλώσει: «δουλεύουμε στη βάση των προγραμμάτων που λήγουν το 2014 και περαιτέρω μέτρα μπορεί να ληφθούν για όλες τις χώρες σε διαρθρωτική και δημοσιονομική βάση».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις τράπεζες, υποστήριξε ότι η ανακεφαλαιοποίηση που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα είναι κρίσιμη διαδικασία για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Στην ΕΕ διεξάγεται η συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον οι προβληματικές τράπεζες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο» τόνισε.

Πάντως, σε ερώτηση για το αν η απόφαση που αναμένεται να ληφθεί στις 20 Ιουνίου για το μηχανισμό άμεσης ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό θα έχει «αναδρομική ισχύ», απάντησε: «η αναδρομική χρήση του μέτρου είναι ευαίσθητο ζήτημα. Η συζήτηση δεν έχει οριστικοποιηθεί.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...