Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑΪΔΑ. Πήρε 5.000.000 για να "πουλήσει" το Στοίχημα στον Κόκκαλη...


Ο άνθρωπος της Γιάννας, Ναΐδας, πήγε για 6 μήνες διευθύνων σύμβουλος στον ΟΠΑΠ για να δώσει χαριστικά το Στοίχημα στον Κόκκαλη.

Η σύμβαση των 260.000.000 για το Στοίχημα είναι...

...απ' τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Ο Ναΐδας για μια υπογραφή πήρε 5.000.000 ευρώ.

Καλά, δεν υπάρχουν Εισαγγελείς σ' αυτή τη χώρα;...

http://nonews-news.blogspot.com/2009/06/5000000_25.html

Read more...

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου










  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 26 Ιουνίου, στα Τίρανα.

Στις 11:30 π.μ., θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Edi Rama.

Στη 1:15 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ. κ. Αναστάσιο.

Στις 2:00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλη Ντούλε.

  • Το Σάββατο 27 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μεταβεί στο Βελιγράδι.

Στις 2.00 μ.μ., θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας, το οποίο παραθέτει ο Πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και υπουργό Εσωτερικών, Ivica Dacic.

  • Την Κυριακή 28 Ιουνίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Μαυροβούνιο, όπου θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (28 - 30 Ιουνίου).

Το βράδυ της Κυριακής, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα προεδρεύσει στη συνάντηση των μελών του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, 29 και 30 Ιουνίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα προεδρεύσει των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διεθνής οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές, η λαθρομετανάστευση και οι περιφερειακές κρίσεις.




Read more...

Στρατόπεδο - κάτεργο στον Έβρο. ΠΡΟΒΛΗΜΑ με επικίνδυνο νερό, έξοδοι κάθε 30 μέρες, σκοπιές 12 ώρες το 24ωρο!


Στρατόπεδο με επικίνδυνο νερό στον Έβρο
Λουκάς Δημάκας
SΟS για τις συνθήκες διαβίωσης σε στρατόπεδο της περιοχής Φερών Έβρου εκπέμπει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που συμπεριέλαβε μάλιστα στην καταγγελία της και επιστολή στρατευμένου νέου. Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, οι ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες αφορούν συνολικά τον σχηματισμό επιπέδου ταξιαρχίας που εδρεύει στην περιοχή και αντανακλούν, όπως λένε, και τον τρόπο διοίκησης.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται...
H συνέχεια στα "ΝΕΑ"
sibilla-gr-sibilla


Read more...

Μέγα Σκάνδαλο: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιμένει και φέτος να ψεκάσει με το απαγορευμένο – επικίνδυνο – Lebaycid


Φυτοφάρμακο απειλεί το ελαιόλαδο
Εχει απαγορευτεί από την Ε.Ε., αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει έγκριση κυκλοφορίας του (και για το 2009)
Εξι χρόνια μετά την απόσυρση συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου από την Ε.Ε. το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιμένει να παρέχει «κατ’ εξαίρεση» έγκριση κυκλοφορίας κάθε χρόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου. Πρόκειται για σκεύασμα που περιέχει την εξαιρετικά τοξική ουσία fenthioπου χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του δάκου, η χρήση του οποίου απαγορεύεται επίσης σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η παράταση της κυκλοφορίας αποβλέπει στην εξάντληση των υφιστάμενων αποθεμάτων καθώς ποσότητες αγοράστηκαν το 2000 και δεν χρησιμοποιήθηκαν, αλλά έχουν πληρωθεί από τον προϋπολογισμό, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος δακοκτονίας.
Ο λόγος για το Lebaycid (δραστική ουσία fenthion) . Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι νομαρχίες Φθιώτιδας και Βοιωτίας προκήρυξαν διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου της δακοκτονίας με το συγκεκριμένο φάρμακο δύο μήνες πριν (στις 11 Μαρτίου 2009) δοθεί η κατ’ εξαίρεση έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα (στις 11 Μαΐου 2009). Η καταπολέμηση του δάκου γίνεται με την εφαρμογή εθνικού προγράμματος σε όλους τους ελαιοκομικούς νομούς της χώρας...

sibilla-gr-sibilla

Read more...

Δικαιώθηκαν τα «πράσινα παπαγαλάκια»…



…Πως φώναζαν; Φόροι, φόροι, φόροι!!!
Η ερώτηση προς τον Κώστα Καραμανλή ήταν σταράτη και ξεκάθαρη: «Θα βάλετε φόρους»; Η απάντηση του: «Ο σχεδιασμός δεν είναι να βάλουμε φόρους. Εάν όμως η εικόνα είναι τέτοια που πρέπει να βάλουμε, ναι, θα βάλουμε και φόρους αν χρειαστεί».
Τέτοιος ήταν πάντα. Ένας πρωθυπουργός με τις καλύτερες προθέσεις που η άτιμη ζωή τον υποχρεώνει να παίρνει δυσάρεστες αποφάσεις. Έτσι και τώρα. Ιδού η πρώτη δόση (γιατί έρχεται και δεύτερη από Οκτώβριο)…

piazzadelpopolo

Read more...

37 γιατροί στην Δικαιοσύνη...



Από τον Λάμπρο Πετρίδη

Το θέμα που συνταράσσει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς" με την απομάκρυνση του υποδιοικητή (διαβάστε εδώ) έχει πολλές άγνωστες πτυχές. Ο μέχρι πρότινος υποδιοικητής Γ. Παύλου βρήκε σωρεία σκανδάλων με παρανομίες γιατρών και άλλων στελεχών, ιδίως στα χειρουργεία, ευνοιοκρατικές ενέργειες της διοίκησης, χρήση δωματίων από παράγοντες της διοίκησης που δεν τα δικαιούνταν, αναθέσεις εργολαβιών με ψεύτικα στοιχεία και άλλα πολλά, αλλά αντί να επιβραβευτεί έχασε τη θέση του αφού δεν ανανεώθηκε η θητεία του.
Ένα νέο στοιχείο είναι από μόνο του ενδεικτικό του μεγέθους των καταγγελιών του. Αυτή τη στιγμή 37 γιατροί του Νοσοκομείου έχουν παραπεφθεί στη Δικαιοσύνη ως υπόλογοι για τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης, οι καταγγελίες του αφορούν την ύπαρξη ψεύτικων στοιχείων -άρα και ποσών- που δηλώνονταν από ιδιωτική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τον καθαρισμό των κτηρίων του Νοσοκομείου...
Μεγάλο θέμα πραγματικά.

press

Read more...

Με τις πιτζάμες ...πιάστηκε ο Χριστοφοράκος!


Έχει τα ονόματα πέντε υπουργών στη ΝΔ και γραπτές αποδείξεις για δύο!
.
Σε μεγάλο το δίλημμα ο ίδιος. Παραγεγραμμένα για τους Γερμανούς τα αδικήματα προ του 2004 που αφορούν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ...
Αγουροξυπνημένος και σε δικό του σπίτι συνελήφθη κοντά στην πόλη με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens. Ποιους παρακολουθούσαν. Δεν είχε κάνει καμιά συμφωνία με τους Γερμανούς. Τι πήγε να κάνει στο κυπριακό προεξενείο της Βιέννης...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η σύλληψη του Μιχάλη Χριστοφοράκου έγινε σήμερα στις 6:40 το πρωί σε σπίτι στο χωριό Rosenheim (Χωριό των Ρόδων) το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα κοντά στο Σάλτσμπουργκ, στα σύνορα Βαυαρίας - Αυστρίας. Ο Μ. Χριστοφοράκος ήταν αγουροξυπνημένος και με τις πιτζάμες. Το σπίτι ήταν ιδιόκτητο ή νοικιασμένο από τον ίδιο και δεν ανήκε σε φίλους τους, όπως ακούστηκε.
Στο Σαλτσμπορυνγκ θυμίζουμε ότι βρίσκεται το υποκατάστημα της Τράπεζας Raifeneisen απ' όπου διακινούνταν τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, με όποια αξία έχει αυτό για το γεγονός ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε το σπίτι του εκεί κοντά και όχι κοντά στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο.
Κατά τις πληροφορίες, επίσης, η σύλληψη έγινε αφού προηγήθηκε -ηλεκτρονική και φυσική- παρακολούθηση επτά φιλικών σπιτιών και τηλεφώνων του κ. Χριστοφοράκου μεταξύ των οποίων και του υιού ενός εκ των συγκατηγορουμένων του και πρώην στενού συνεργάτη του, του Δ. Δενδρινού στο Μόναχο. Το σπίτι αυτό μάλιστα αγοράστηκε πρόσφατα. Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Δενδρινός έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε λογαριασμούς στο εξωτερικό. Γεννάται επομένως το ερώτημα αν το σπίτι αυτό αγοράστηκε με ...το μανα εξ ουρανού!
Παρά τα όσα ακούστηκαν επίσης θεωρείται βέβαιο ότι...
μέχρι τουλάχιστον την ώρα της σύλληψης ο κ. Χριστοφοράκος δεν είχε έρθει σε συμφωνία με τη γερμανική Δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι οι νομικοί του σύμβουλοι, στην Ελλάδα και την Γερμανία, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν στενές πολιτικές και συγγενικές σχέσεις με τη ΝΔ και διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, φέρονται να τον εχουν συμβουλεύσει να αποκαλύψει μόνο ονόματα υπουργών του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους είχε επαφές και συναλλαγές.
Ωστόσο, το αδίκημα της δωροδοκίας για το διάστημα μέχρι το 2004 έχει παραγραφεί για την γερμανική Δικαιοσύνη. Επομένως τις γερμανικές αρχές, για να κάνουν την όποια συμφωνία, δεν τις ενδιαφέρει η μέχρι το 2004 περίοδος αφού τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα αλλά η μεταγενέστερη, δηλαδή η περιοδος μετά το 2004 κατά την οποία είχε αρχίσει να κυβερνά η ΝΔ.
Η υπόεθση αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον από το σημείο αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ. Χριστοφοράκος γνωρίζει τα ονόματα πέντε διετελεσάντων υπουργών επί ΝΔ για δύο εκ των οποίων μάλιστα φέρεται να έχει και γραπτές αποδείξεις.
Κατά συνέπεια το δίλημμα για τον κ. Χριστοφοράκο είναι σκληρό και αδυσώπητο. Θα πρέπει να διαλέξει αν θα μιλήσει μόνο για "πράσινους" και θα βρεθεί στον Κορυδαλλό ο ίδιος ή αν θα μιλήσει και για "γαλάζιους" προκειμένου να έχει κάποια πιθανότητα να δικαστεί στη Γερμανία. Το παιχνίδι μόλςι τώρα ανοίγει...
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χριστοφοράκος εθεάθη προ περίπου 15 ημερών στο κυπριακό προξενείο της Βιέννης. Τι ακριβώς έκανε εκεί, στο προξενείο δηλαδή μιας χώρας με πολλές off shore εταιρείες, είναι άγνωστο και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν που όμως δεν μπορούν να αποδειχθούν.

press


Read more...

Μας την έφερε ο Παπαθανασίου...


Έβαλαν τον κόσμο κι αγόραζε με μειωμένες τιμές μεγάλα αυτοκίνητα, και τώρα τον κοπανάνε με την εφορία, έλεγε ο Βερύκιος χτυπώντας τον...

υπουργό Οικονομίας Παπαθανασίου, γι αυτή την μπαμπεσιά του.
΄Ετσι όπως τον είδαμε τον Βερύκιο να ουρλιάζει, μάλλον διαθέτει όχημα πολλών κυβικών.
Αν και (πρώην) σύντροφος της Αλέκας...

nonews-news


Read more...

ΜΑΝΑ ΚΕΡΝΑΕΙ - ΚΟΡΗ ΠΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.


ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΟΛ

Οσμή σκανδάλου στην ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ. Η ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ (agrotravel.gr) ανήκει στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ένας από τους σκοπούς της είναι η χρηματοδότηση και πιστοποίηση αγροτουριστικών επιχειρήσεων. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος είναι η...
Μπριγκίττα Παπασταύρου (στην φωτό μαζί με τον πρώην Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο και με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Χρήστο Λαμπράκη) κα Μπριγκίττα Παπασταύρου.. Δηλαδή η κυρία Παπασταύρου επιλέγει και αποφασίζει ποια επιχείρηση θα χρηματοδοτηθεί με χρήματα όχι βέβαια δικά της αλλά του ελληνικού λαού. Ξαφνικά πριν από λίγο καιρό, εμφανίστηκε ένα portal το progreece.gr το οποίο πουλάει μέσω ίντερνετ αγροτουριστικά προιόντα, μαρμελάδες, μέλια, ζυμαρικά κλπ. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο συμμετέχει και ο ΔΟΛ γενική διευθύντρια εμφανίζεται η Ξένια Παπασταύρου,κόρη της Μπριγκίττας και υπεύθυνη περιεχομένου η Αλέξια Μοάτσου η οποία εμφανίζεται και στην ταυτότητα του agrotravel.gr. Γνωρίζει άραγε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης για τις μπίζνες της οικογένειας Παπασταύρου; Θα επανέλθουμε..
pressmme


Read more...

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


26/6/09: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και στα πλαίσια αυτής της ημέρας (όπως σας είχαμε ενημερώσει σε άρθρο μας και την προηγούμενη εβδομάδα), θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση στο κηποθέατρο (26/6/09 - 21:30), στην οποία θα συμμετέχουν ο Στέλιος Βραχιόλογλου και η Μακρίνα Νοταρίδου, με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ.

Περισσότερα...

απο goalexandroupolis

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!


[news_pasok_new_2.jpg]


Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες






- Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η ερώτηση ήταν σταράτη και ξεκάθαρη: «Θα βάλετε φόρους»; Απάντηση:«Ο σχεδιασμός δεν είναι να βάλουμε φόρους. Εάν όμως η εικόνα είναι τέτοια που πρέπει να βάλουμε, ναι, θα βάλουμε και φόρους αν χρειαστεί».




Συνέντευξη Λ. Κατσέλη στον Ρ/Σ «REAL 97,8» και στους δημοσιογράφους Κ. Μακρή και Γ. Χουδαλάκη





Συνέντευξη Άντζελας Γκερέκου στο περιοδικό «CONVENTION AND EVENT»






Δήλωση Λ. Κατσέλη σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου





Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με την ετησία έκθεση της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση








Read more...

Η Ελλάδα ηγέτιδα σε ένα πραγματικό πρότυπο ανάπτυξης


το περιβάλλον δεν είναι ενάντια στην ανάπτυξη, ούτε η ανάπτυξη ενάντια στο περιβάλλον




Read more...

Bρε τον μπαγάσα τον Μισέλ, μόνο αν τον συλλάβουν κι αυτόν, θα εμφανισθεί!...



Εξαφανισμέμος μήνες τώρα είναι ο Μισέλ, ο Λιάπης.
Τι ευρωεκλογές περάσανε, τι εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης (που όσο νάναι έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του), αυτός εξακολουθεί ν αγνοείται. Τι συνέβη στον Μισέλ; Υπάρχει κάποιος εκει έξω που γνωρίζει, τι συμβαίνει στον Μισέλ;
Ρε μπαγάσα ακόμη και τον φιλαράκο σου, τον Χριστοφοράκο πιάσανε οι Γερμαναράδες κι εσυ δεν βγήκες να κάνεις μια δήλωση συμπαράστασης. Αν συνεχίσεις έτσι θα σε συλλάβουμε, για να σε δούμε. Μας έλειψες.
Κι αυτός ο γαλάζιος ο χρηματιστής ο Χρήστος Θεδωρίδης, που είναι πεθερός (απο αδελφό) πρώην μεγαλουπουργού που βρίσκεται; Εχει καμιά συγγένεια με τον Θεοδωρίδη, που ήταν επικεφαλής μηχανογραφικού της Siemens;
Πάντως βρε Λιάπη, δεν το χωράει ο νους μας. Τι εξαφάνιση είναι αυτή που τράβηξες; Που πήγες;
Παραγουάη; Κέυμαν; Γουαδελούπη; Σάντα Λουτσία;
απο kourdistoportocal

Read more...

Νέο "κατόρθωμα" Αβραμόπουλου...


Τα ...κατέβασε στον Κεφαλογιάννη -που λύνει και δένει ακόμα- και ανακάλεσε σε μια νύχτα το διορισμό του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου επαναφέροντας τον προηγούμενο που μόλις είχε διώξει!!!
.

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη
.
Θα σας παρουσιάσω ένα νέο ...κατόρθωμα του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου για να καταλάβετε τι μπάχαλο έχει φέρει στο χώρο της Υγείας. Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου διοικητής ήταν μέχρι προτινος 0 Αγάπιος Ακουμιανάκης. Όταν έληξε η θητεία του ο κ. Αβραμόπουλος δεν του την ανανέωσε. Διόρισε νέο διοικητή τον απόστρατο στρατιωτικό Αντώνη Κωσταντάκη και μάλιστα είχε υπογράψει και το αντίστοιχο ΦΕΚ με ημερομηνία 29 Μαΐου, το οποίο δημοσιεύθηκε και στην τοπική εφημερίδα "Ρεθεμνιώτικα Νέα"...
Από εκεί και πέρα αρχίζει η μεγάλη ...πλάκα, αν και όσα συμβαίνουν στην Υγεία είναι πλέον για κλάματα. Ο φοβερός και τρομερός κ. Αβραμόπουλος πήρε πίσω τον διορισμό του νέου διοικητή, τον ανακάλεσε και με νέα απόφασή του ...επαναδιόρισε τον κ. Ακουμιανάκη!!!
Αυτά μόνο επί ημερών Αβραμόπουλου μπορεί να συμβαίνουν. Και δυστυχώς συμβαίνουν...
Οι πληροφορίες τώρα λένε ότι αυτός που μεσολάβησε και πίεσε για να παραμείνει ο προηγούμενος διοικητής ήταν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος, αν και είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από σύμβουλος του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι στο παρασκήνιο λύνει και δένει ακόμα!!!
Και ο ...ηρωικός κ. Αβραμόπουλος τα "κατέβασε" κανονικά, πήρε πίσω την υπογραφή του κι έγινε ρεζίλι των σκυλιών. Ήδη όλο το Ρέθυμνο γελά μαζί του!

απο press

Read more...

Ο Μίχας ξαναχτύπησε: Διακοπή λειτουργίας Σούπερ Μάρκετ-στάβλο, στον Πειραιά ...


Στη διακοπή λειτουργίας σούπερ μάρκετ στον Πειραιά που διαπιστώθηκε να λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, σε σημείο που όπως αναφέρουν στην αυτοψία τους οι ελεγκτές της Νομαρχίας, να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα της εταιρείας «Πειραϊκόν ΑΕ» με αναρτημένο εξωτερικά του καταστήματος τον διακριτικό τίτλο «Μαρινόπουλος», που βρίσκεται επί των οδών Γρ. Λαμπράκη 59 και Ελ. Βενιζέλου στον Πειραιά, στο οποίο οι επόπτες δημόσιας υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αντίκρισαν εικόνες υγειονομικής εγκατάλειψης.
Φθορές στα ...

δάπεδα και τους τοίχους, ρυπαρότητα και ακαταστασία, δυσοσμία στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, τρόφιμα ατάκτως αποθηκευμένα, κακή λειτουργία των ψυγείων, ακάθαρτα εργαλεία κοπής κρέατος, οξειδωμένες σχάρες και γάντζοι στα ψυγεία, συνιστούν ορισμένες μόνο από τις υγειονομικές παραβάσεις που οδήγησαν τους επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας να εισηγηθούν την άμεση διακοπή λειτουργίας του καταστήματος.

Ειδικότερα στην έκθεση αυτοψίας τους οι ελεγκτές της Νομαρχίας αναφέρουν ότι :

· Το κατάστημα διαθέτει επιπλέον β’ όροφο ως χώρο πώλησης προϊόντων, υπόγειο χώρο ως αποθήκη, καθώς και τμήμα πώλησης άρτου στο ισόγειο, τα οποία δεν προβλέπονται από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος

· Το δάπεδο του α’ και β’ ορόφου παρουσίαζε σε ορισμένα σημεία φθορές ενώ στον χώρο του ισογείου παρουσίαζε έντονες φθορές και ήταν ρυπαρό ειδικά στα τμήματα του κρεοπωλείου, αλλαντικών – τυροκομικών, οβελιστηρίου.

· Ο εξοπλισμός στο ισόγειο του καταστήματος ήταν ρυπαρός και σε ορισμένα σημεία παρουσίαζε οξειδώσεις

· Στις εξωτερικές σωληνώσεις των ψυγείων κατάψυξης και συντήρησης του τμήματος κατεψυγμένων και τυροκομικών – αλλαντικών είχε συσσωρευτεί πάγος, ένδειξη κακής λειτουργίας των ψυγείων

· Οι κάδοι απορριμμάτων δεν έφεραν καλύμματα

· Στην οροφή υπήρχαν φθορές

· Στο κρεοπωλείο η επιφάνεια κοπής κρεάτων ήταν ρυπαρή και είχε υποστεί φθορές, ενώ τα εργαλεία κοπής κρέατος ήταν ακάθαρτα

· Στον ψυκτικό θάλαμο συντήρησης κρεάτων οι γάντζοι ήταν οξειδωμένοι, τα δε κρέατα ήταν τοποθετημένα στο δάπεδο του θαλάμου το οποίο ήταν ρυπαρό (συγκέντρωση αίματος)

· Στο τμήμα οπωροπωλείου τα φρούτα και λαχανικά ήταν τοποθετημένα σε ρυπαρές προθήκες – ψυγεία

· Στο τμήμα του οβελιστηρίου υπήρχαν διάσπαρτα ρυπαρά σκεύη

· Στο τμήμα των κατεψυγμένων προϊόντων οι ψυκτικοί θάλαμοι ανοικτού και κλειστού τύπου ήταν ρυπαροί ενώ τα τρόφιμα ήταν άτακτα τοποθετημένα

· Δεν υπήρχε παροχή ζεστού νερού σε όλες τις λεκάνες πλύσης των ανωτέρω τμημάτων ενώ οι κρουνοί μίξης ζεστού και κρύου νερού δεν λειτουργούσαν

· Στο κατάστημα υπήρχε μόνο ένα αποχωρητήριο για χρήση του προσωπικού με δύσκολη πρόσβαση διότι βρίσκεται εντός του χώρου του κρεοπωλείου. Το αποχωρητήριο δεν διέθετε προθάλαμο, το δάπεδο και οι τοίχοι αυτού ήταν ρυπαρά, ο τοίχος και η οροφή παρουσίαζαν αποκόλληση επιχρισμάτων. Στο παράθυρο δεν υπήρχε προστασία για την είσοδο εντόμων (σήτα)

· Ο αποθηκευτικός χώρος του υπογείου του καταστήματος δεν ήταν κατάλληλος για χρήση και αποθήκευση τροφίμων καθώς το δάπεδο, η οροφή και οι τοίχοι ήταν ρυπαρά, παρουσίαζαν έντονες φθορές, δεν υπήρχε επαρκής αερισμός και αναδυόταν δυσοσμία. Ακόμη το δάπεδο δεν ήταν από λείο και αδιαπότιστο υλικό. Στον ανωτέρω χώρο υπήρχε εγκατεστημένος θάλαμος κατάψυξης ο οποίος σε πολλά σημεία στην εξωτερική του επιφάνεια ήταν οξειδωμένος και φθαρμένος.

· Στον ίδιο χώρο του υπογείου, δίπλα από την σκάλα υπήρχε τάφρος βάθους περίπου ενός μέτρου στην οποία ήταν συσσωρευμένα πολλά απορρίμματα (χρησιμοποιημένες συσκευασίες τροφίμων, μεταλλικά δοχεία από λάδι, οικοδομικά υλικά, μεταλλικοί σωλήνες, καλώδια, ξύλινες παλέτες κ.ά.)

Για την υπόθεση υποβάλλεται από τη Νομαρχία Πειραιά μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά ενώ η απόφαση της Νομαρχίας υλοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δημοτική Αστυνομία) του Δήμου Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση και αποφασιστικότητα την πολιτική σύγκρουσης με την ανευθυνότητα και την ασυνειδησία, την πολιτική σύγκρουσης με όλους όσους δεν σέβονται τον πολίτη – καταναλωτή, αδιαφορούν για τη νομοθεσία και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Γιατί δυστυχώς κάποιοι δεν λένε να συνειδητοποιήσουν ότι είναι έγκλημα να παίζουν με την υγεία των καταναλωτών. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους, αλλά εκείνες που συνεχίζουν να παρανομούν, θα έρχονται άμεσα αντιμέτωπες με τις συνέπειες των πράξεών τους».


απο nonews-news

Read more...

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤ1


Προκόπης Παυλόπουλος και Κώστας Γκιουλέκας δεν δεσμεύθηκαν για τίποτα! Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το Δ.Σ. της Ένωσης για νέα απεργία και για το κατά πόσο θα στηρίξουν τις συλλογικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων του Ε.Τ. και του ρ/σ City. Στον ΑΝΤ1 κυλάνε δραματικά οι ώρες. Στις 9 το βράδυ, συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΑΝΤ1. Η ιδιοκτησία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε περικοπές απολύοντας 34 εργαζόμενους από τους δημοσιογράφους, το διοικητικό προσωπικό και άλλους.
pressmme

Read more...

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης,

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
  • Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με την συμπλήρωση δύο χρόνων από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    Θλιβερή επέτειος αύριο, 26 Ιουνίου, δύο χρόνων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα και, η κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει ότι, και φέτος, η χώρα είναι ανοχύρωτη μπροστά στην πύρινη λαίλαπα.

    Η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου βρήκε για μία ακόμα φορά τη Δασική Υπηρεσία με μειωμένο προσωπικό, την Πυροσβεστική με χρέη προς εργαζόμενους και εταιρείες ενοικίασης εξοπλισμού και, τα περιαστικά δάση, γεμάτα ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

    Αντίστοιχα, ελάχιστα έχουν γίνει και στον τομέα της πρόληψης: δεν έχει υπάρξει κανενός τύπου προληπτική διαχείριση στα δάση και σε πάρα πολλές περιοχές λειτουργούν ακόμα ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες χωματερές. Μεγάλο μέρος μάλιστα από τους πόρους που είχαν διατεθεί στους ΟΤΑ για μέτρα πρόληψης φαίνεται να ξοδεύτηκε για άλλους λόγους, χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο.

    Επιπλέον, η ετοιμότητα της κρατικής μηχανής αμφισβητήθηκε ακόμα και από τον ίδιο τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος πρόσφατα επικαλείτο τις «βροχερές καιρικές συνθήκες» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

    Η ανάλυση όμως που έγινε από το ΠΑΣΟΚ -καθώς έκτοτε δεν έχει παρουσιαστεί ο οποιοσδήποτε επίσημος απολογισμός για τις καταστροφές- έδειξε ότι τα προβλήματα, που οδήγησαν στα τραγικά φαινόμενα του 2007, δεν ήταν ούτε συγκυριακά, ούτε μεμονωμένα, αλλά αντίθετα, αποτελούν δομικές αδυναμίες του συστήματος πρόληψης και καταστολής/κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.

    Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη 56.000 στρέμματα δάσους στην Πάρνηθα, δεν έχει επιτευχθεί η αποκατάσταση του καμένου δάσους, αλλά, επιπλέον, δεν υπάρχει ούτε διαχείριση, ούτε ζώνες πυρόσβεσης.

    Σε σχέση μάλιστα με τις καταστροφές της άλλης μεγάλης πυρκαγιάς του 2007 στην Πελοπόννησο, υπενθυμίζεται ότι μεγάλο μέρος από τα κονδύλια που είχαν διατεθεί από ιδιώτες μετατράπηκαν σε ομόλογα και ουδέποτε έφτασαν στον προορισμό τους.

    Το ΠΑΣΟΚ, με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες και προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η απώλεια του εθνικού κεφαλαίου, έχει καταθέσει από τον Ιούνιο του 2008 πρόταση νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές, με στόχο τη διατήρηση της λειτουργίας του οικονομικού, κοινωνικού και οικιστικού τους ιστού, με τη στήριξη των νοικοκυριών, των γεωργικών δραστηριοτήτων, των οικογενειακών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων. Η πρόταση αυτή παραμένει επίκαιρη και απολύτως αναγκαία.


    Read more...

    ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ



    ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

    ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


    ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

    ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Γεια σας και από εμένα, να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα το οποίο άπτεται και σε θέματα ανάπτυξης, δηλαδή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και περιβάλλοντος, έχει άμεση σχέση με την κίνηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής με θέμα του ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο αποκαλείται «Έρευνα του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής», κυκλοφορεί κάτω από τα διακριτικά χαρακτηριστικά του Υπουργείου Ανάπτυξης και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής τον κ. Μωυσή.

    Αυτό το ερωτηματολόγιο ουσιαστικά κυκλοφόρησε από τις 19 Μαΐου του 2009 δηλαδή εδώ και αρκετό καιρό, στα δικά μου χέρια έφτασε επίσημα μέσα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου, όπου και ζητήθηκε και η δική μας συνεισφορά στη συμπλήρωσή του.

    Είναι ένα ερωτηματολόγιο που αφορά στη δημιουργία κάποιων σταθμισμένων κριτηρίων για τη στρατηγική για την πολιτική για την ενέργεια για το αύριο της Ελλάδας και η δική μας ανάλυση μας οδήγησε στο να αντιδράσουμε με μια αυστηρή ερώτηση που καταθέσαμε χθες στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με το αν αυτό το ερωτηματολόγιο είναι κατευθυνόμενο ή όχι.

    Ο λόγος που καταθέσαμε αυτή την ερώτηση και που υπογράφεται από τα μέλη των ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης - 42 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο σύνολο τους, είναι ότι είδαμε στη διατύπωση των ερωτήσεων, κάποια ερωτήματα που ξανανοίγουν την ατζέντα, αν αυτή η κυβέρνηση πραγματικά εννοεί αυτά που λέει για την κατεύθυνση που δίνει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αν εννοεί αυτά που λέει με τις ανακοινώσεις του κ. Χατζηδάκη - ότι ο λιθάνθρακας έχει βγει από το ενεργειακό μίγμα και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά αυτή η συζήτηση, όπως επίσης κι αν εννοεί αυτά που λέει σχετικά με την πυρηνική ενέργεια.

    Σας διαβάζω πολύ ενδεικτικά, δυο τρεις από τις ερωτήσεις που βρήκαμε μέσα σε αυτό το ερωτηματολόγιο «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια μείωση του μεριδίου συμμετοχής των ρυπογόνων τεχνολογιών στην ηλεκτροπαραγωγή ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται απώλεια θέσεων εργασίας;». Για μας, αυτό είναι μια ερώτηση η οποία είναι κατευθυνόμενη, γιατί λέει ότι θα πρέπει να χάσουμε θέσεις εργασίας, για να μειώσουμε τις ρυπογόνες πηγές ενέργειας.

    Αντίστοιχες ερωτήσεις: «Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια αύξησης του μεριδίου συμμετοχής των ΑΠΕ ακόμη κι αυτό συνεπάγεται απώλεια θέσεων εργασίας;». Είναι μια ερώτηση η οποία κατευθύνει τον ερωτώμενο προς μια απάντηση.

    Μαζί με αυτό εμείς συνυπολογίζουμε ότι δεν είναι προφανώς μια ερώτηση που απευθύνουμε προς το Πολυτεχνείο που έχει αναλάβει να διακινήσει αυτό το ερωτηματολόγιο και να κάνει την επεξεργασία και από τη δική μας την πλευρά δεν υπάρχει μομφή προς το Πολυτεχνείο και τους επιστήμονες που έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά.

    Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, που υποστηρίζει με τις δηλώσεις του ότι δεν συζητά πια το λιθάνθρακα, ότι υποστηρίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όμως το ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης λέει άλλα πράγματα.

    Επίσης αναφερόμαστε σε αυτή την ερώτησή μας στο ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, στη συζήτηση που είχε γίνει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, είχε πει ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ μιας λελογισμένης εισαγωγής του λιθάνθρακα στο ενεργειακό ισοζύγιο και ότι είναι παρακινδυνευμένα τα σενάρια, που υποστηρίζουν τη μη ένταξη αυτού του καυσίμου στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας.

    Ρωτάμε επίσης το Υπουργείο Ανάπτυξης γιατί αυτό το ερωτηματολόγιο έχει απευθυνθεί σε πολύ συγκεκριμένους νομούς και δήμους και σε συγκεκριμένους φορείς. Απευθύνεται σε 11 νομούς σε όλη τη χώρα, σε 12 δήμους σε όλη τη χώρα, σε 10 ερευνητικά Ιδρύματα και σε 6 φορείς.

    Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς πρέπει να σας πω ότι όλως τυχαίως, απουσιάζουν εντελώς οι φορείς που ασχολούνται με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι σήμερα μαζί μας εδώ οι εκπρόσωποι του ΣΕΦ (του Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών), του ΠΑΣΥΦ (που είναι οι επενδυτές για φωτοβολταϊκά) και της ΕΛΕΤΑΕΝ (που είναι ο φορέας για την αιολική ενέργεια), οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν καθόλου και δεν τους τέθηκε το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

    Όπως επίσης θεωρούμε ότι αυτό το ερωτηματολόγιο το οποίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης εγείρει ξεκάθαρα το ερώτημα αν γυρίζουμε πίσω σε ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί και είχαν λυθεί, σχετικά με τα συγκεκριμένα καύσιμα, όπως επίσης και με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για τους στόχους που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Μια ερώτηση που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση όταν τη διάβασα είναι: «Σε τι βαθμό συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τους στόχους που έχει θέσει στο πλαίσιο ενεργειακής πολιτικής η Ευρωπαϊκή Ένωση». Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δεσμευτεί για την κάλυψη αυτών των στόχων το 18% κλπ., και κυκλοφορεί σήμερα ένα ερωτηματολόγιο από το Υπουργείο Ανάπτυξης που ρωτάει αν οι ερωτώμενοι Νομάρχες, Δήμαρχοι, πολίτες, ερευνητικά Κέντρα συμφωνούν με αυτούς τους στόχους. Άρα μπαίνουν σε συζήτηση αυτά τα θέματα ή όχι;

    Στην ερώτησή μας εν τέλει ζητάμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να μας πει: αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι σύμφωνη κι έχει δώσει κατευθύνσεις γι' αυτό το ερωτηματολόγιο. Αν αυτό το ερωτηματολόγιο έχει γίνει ξεκάθαρα με κατευθύνσεις που δόθηκαν ή αν είναι πρωτοβουλία του Πολυτεχνείου και αν δεν συμφωνεί, τι σκοπεύει να κάνει γι' αυτό.

    Το ζητούμενο εδώ από τον κ. Χατζηδάκη τον Υπουργό Ανάπτυξης δεν είναι να ζητήσει τα ρέστα –να το πω πολύ απλά- από το Πολυτεχνείο, γιατί το Πολυτεχνείο είναι ένας επιστημονικός φορέας. Είναι να δει αν το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής έχει βάλει πλώρη, έχει στόχο να εξυπηρετήσει τους στόχους που έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Υπουργός για τη μη ύπαρξη λιθάνθρακα στο ενεργειακό μίγμα, για τη μη κατεύθυνση της χώρας μας προς την πυρηνική ενέργεια και για τη μέγιστη δυνατή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ θέλω να κάνω για άλλη μια φορά ξεκάθαρο αυτό που έχει πει και ο Πρόεδρός, ο Γιώργος Παπανδρέου, στη Βουλή επανειλημμένα, ότι για μας η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι η πρώτη και η μέγιστη προτεραιότητα για την Ελλάδα, γιατί δημιουργεί και θέσεις εργασίας και εισοδήματα και ευκαιρίες απασχόλησης. Είναι η πράσινη ενέργεια που εξυπηρετεί τους στόχους μας για την Πράσινη Ανάπτυξη και δεν συζητάμε στο ενεργειακό μίγμα ούτε το λιθάνθρακα ούτε φυσικά την πυρηνική ενέργεια, ακόμη και για πυρηνικούς σκοπούς.

    Απαιτούμε μια απάντηση σε αυτό το ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί - και τονίζω για πολλοστή φορά από το Υπουργείο Ανάπτυξης- και που θέλουμε μια απάντηση αν ηθελημένα δημιουργεί ένα θολό τοπίο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα- ανοίγοντας πάλι τη συζήτηση για θέματα που θεωρούμε ειλημμένα, στην υπόθεση της ενέργειας και του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

    Αυτά από εμένα, Μιχάλη αν θέλεις να προσθέσεις κάτι.

    Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Αναζητώντας τη χαμένη υπόληψη του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού»! Το ΠΑΣΟΚ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αναδείξει το ζήτημα της έλλειψης και της προχειρότητας με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση το μείζον θέμα του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας.

    Η έκθεση του ενεργειακού σχεδιασμού κατατίθεται, αποσύρεται, επανακατατίθεται και στο τέλος ο κάθε νέος Υπουργός, ανατρέπει το σχέδιο αυτό μέσω δηλώσεών του στον Τύπο. Έχουμε απουσία μακροχρόνιου σχεδιασμού ενεργειακού, του πιο κρίσιμου ζητήματος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και του πιο κρίσιμου ζητήματος αναπτυξιακά στη χώρα, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

    Η προεκλογική πομφόλυγα που δημοσιεύτηκε στις αρχές Αυγούστου του ’07, αποσύρθηκε μετά από 3 μήνες με συνοπτικές διαδικασίες αργότερα από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και το νέο Υπουργό Ανάπτυξης. Σχεδόν μετά από ένα χρόνο, το κείμενο επανακατατέθηκε, συγκεντρώνοντας τα πυρά όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των παραγόντων της αγοράς λόγω της προχειρότητας αλλά και της αοριστολογίας, με την οποία είχε συνταχθεί αυτό το κείμενο.

    Ακόμη και αυτό το κείμενο όμως δεν έγινε σεβαστό από το νέο Υπουργό Ανάπτυξης. Πριν από λίγους μήνες αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ριζική ανατροπή ο νέος Υπουργός, όσων σχεδίασαν οι προκάτοχοί του κάνοντας λόγο για αποκλεισμό του λιθάνθρακα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, απόφαση πολιτικά σωστή, ενδεικτική όμως και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα.

    Σας θυμίζω λοιπόν ότι ο Πρωθυπουργός ήταν από τους ισχυρούς υποστηρικτές του λιθάνθρακα και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής ο κ. Μωυσής επίσης αναφανδόν υπέρ του λιθάνθρακα. Για φέτος μάλιστα αποφασίστηκε να αναβληθεί τώρα πλέον, η παρουσίαση της έκθεσης του Συμβουλίου Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού για το 2009 και το τέλος του 3ου τριμήνου του έτους, με δικαιολογία τη ρευστότητα της παγκόσμιας αγοράς.

    Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός ίσως αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό και το πιο κρίσιμο κείμενο αναφοράς, για την ανάπτυξη της χώρας. Δεν είναι δυνατό να αλλάζει με βάση τις προτεραιότητες του κάθε Υπουργού ούτε και ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες για τη διαχείριση της κυβερνητικής πραγματικότητας.

    Το αποτέλεσμα είναι να ασκείται μια ευκαιριακή ενεργειακή πολιτική της χώρας, χωρίς καμία πρόβλεψη χωρίς τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια νομοθεσία για το περιβάλλον.

    Εγώ θέλω να μιλήσω πολιτικά και να θέσω τρία πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.

    * Πρώτο ερώτημα: ποιος αποφασίζει για τη χάραξη της ενεργειακής πολιτικής στη χώρα; Ποιος εκφράζει τελικά τη χώρα στο ζήτημα του εθνικού ενεργειακού μίγματος;
    * Δεύτερο ερώτημα: ποιος είναι ο θεσμικός ρόλος των συναρμόδιων εμπλεκομένων φορέων, ΡΑΕ, Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, ΔΕΗ κλπ.; Και τι λόγο έχουν τελικά όλοι αυτοί στη διαμόρφωση της εθνικής ενεργειακής πολιτικής, όταν εν μια νυκτί ο Υπουργός αδειάζει όχι μόνο το έργο και τις αποφάσεις των προκατόχων του, αλλά κυριολεκτικά καπελώνει τους συναρμόδιους φορείς;
    * Τρίτο ερώτημα: ποιες είναι οι γνώσεις του Υπουργού που του επιτρέπουν να αγνοεί τις επίσημες τοποθετήσεις των συναρμόδιων φορέων, έτσι ώστε να αποφασίζει και να διατάζει μόνος του για τον ενεργειακό εθνικό σχεδιασμό των επόμενων χρόνων; Ποια η σοβαρότητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία, μιας τέτοια ριζικής αναθεώρησης των κυβερνητικών σχεδίων;

    Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν κουραστεί. Δεν μπορούν να περιμένουν από μια κυβέρνηση πέντε ετών σχεδιασμούς επί χάρτου και επικοινωνιακά παιχνίδια. Οι Έλληνες θέλουν έργα, αποφασιστικότητα, αποτέλεσμα, ταχύτερους ρυθμούς.

    Ο διάλογος από μηδενική βάση υπονοεί ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες αυτής της χώρας, ως έχοντες μηδενική μνήμη. Η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον που τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει τα χρόνια να περνούν, μόνο και μόνο για να κρατάμε στα χέρια μας την εξουσία.

    Μια κυβέρνηση που ούτε θέλει βεβαίως και ούτε μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα μας. Ευχαριστώ πολύ.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια ερώτηση. Πιστεύετε ότι όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση γιατί θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν και άμεση σχέση με τη ΔΕΗ;

    ΣΠ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ρωτάμε την κυβέρνηση να μας πει τι επιτέλους θέλει να κάνει με το ενεργειακό μίγμα. Γιατί η κυβέρνηση ακριβώς επειδή φέρεται να άγεται και να μην έχει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, δημιουργεί μια πολύ θολή κατάσταση.

    Να υπενθυμίσω εδώ με την ευκαιρία της ερώτησής σας, ότι σε μερικούς μήνες από τώρα έχουμε την κρισιμότερη ίσως διαπραγμάτευση που θα γίνει για την υπόθεση του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη και εμφανίζεται η Ελλάδα - μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, να θέτει σε αμφισβήτηση ακόμη και αυτά που είναι οι βασικές διαπραγματευτικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσουμε να πάμε πιο πέρα, σε ένα αποτέλεσμα στην Κοπεγχάγη.

    Από την κυβέρνηση εμείς ζητάμε -όπως τέθηκε και από τους δυο μας πολύ ξεκάθαρα, αν έχει μια ενεργειακή πολιτική, γιατί φαίνεται ότι δεν έχει και κατά περίπτωση η κατά το ποιος είναι κάθε φορά Υπουργός και από ποιον επηρεάζεται, «πηγαινοέρχεται» αυτή η ενεργειακή πολιτική. Και δεν θα υπεισέλθουμε εμείς σε αυτούς τους λόγους.

    Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση φοβάται, απλώς επικοινωνιακά προβαίνει σε ανακοινώσεις, ο δε Υπουργός Ανάπτυξης βλέπει πως δεν ανταποκρίνεται στο σχεδιασμό- βάσει του οποίου, μπορεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

    Αυτό όμως δεν είναι πολιτική και είναι επικίνδυνο για τη χώρα, γιατί δημιουργεί πολύ μεγάλες ενεργειακές εξαρτήσεις, γιατί δημιουργεί αβεβαιότητα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας και μάλιστα σε μια περίοδο, που η ενέργεια είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο για την ανάπτυξη των χωρών.

    Read more...

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!


    [news_pasok_new_2.jpg]








    Read more...

    Νέο αντικαρκινικό φάρμακο δημιουργεί ελπίδες


    Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση σοβαρών μορφών καρκίνου, προκύπτουν από νέο φάρμακο που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και επιδρά σε γενετική μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων.

    Το φάρμακο αυτό, με την ονομασία Olaparib, έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί σε 19 ασθενείς με κληρονομικές μορφές καρκίνου του στήθους, των ωοθηκών και του προστάτη. Σε 12 από τους ασθενείς - οι οποίοι είχαν ήδη υποβληθεί σε άλλες θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα - η εξέλιξη των όγκων είτε ανεκόπη, είτε οι όγκοι συρρικνώθηκαν. Μάλιστα, οι ασθενείς ανέφεραν πολύ λίγες ανεπιθύμητες παρενέργειες, ενώ μεγάλο ποσοστό το βρήκε πολύ ευκολότερο από τη χημειοθεραπεία.

    Το Olaparib, το οποίο ανήκει σε μία νέα τάξη φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς PARP, πλήττουν τα καρκινικά κύτταρα αλλά αφήνουν σχετικά άθικτα τα υγιή. Ουσιαστικά, το Olaparib μπλοκάρει το ένζυμο PARP, το οποίο "επιδιορθώνει" τα κύτταρα. Τα φυσιολογικά κύτταρα δεν επηρεάζονται καθώς διαθέτουν εναλλακτικούς μηχανισμούς αποκατάστασης, οι οποίοι ελέγχονται από υγιή γονίδια. Τα δε καρκινικά κύτταρα, στα οποία τα συγκεκριμένα γονίδια είναι ανενεργά λόγω γενετικής μετάλλαξης, δεν έχουν εναλλακτική "λύση" για να αποκατασταθούν και έτσι πεθαίνουν.

    Πάντως, σύμφωνα με τον καθηγητή Σταν Κέι, ο οποίος συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα και μίλησε στο BBC, σύντομα το Olaparib θα δοκιμαστεί και σε άλλες μορφές καρκίνου. "Το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσουμε το φάρμακο σε άλλες, πιο κοινές μορφές καρκίνου των ωοθηκών και του προστάτη. Ελπίζουμε να είναι το ίδιο αποτελεσματικό και με αυτές".

    Ο δρ. Πίτερ Σνέντον, από το βρετανικό ίδρυμα Cancer Research δηλώνει ότι "είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις εξελίξεις πάνω σε εξατομικευμένες θεραπείες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε ασθενούς". Συμπληρώνει δε ότι "παρότι το φάρμακο αυτό είναι ακόμη στα πρώτα στάδια της έρευνας, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι φέρνει αποτελέσματα, εκεί που πιο παραδοσιακές θεραπείες έχουν αποτύχει".

    Το σχετικό δημοσίευμα του BBC, παρουσιάζει την περίπτωση του 62χρονου Τζούλιαν Λιούις ο οποίος υποφέρει από καρκίνο του προστάτη και στον οποίο χορηγήθηκε το φάρμακο. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά καθώς η ανάπτυξη του καρκίνου του μειώθηκε και έμεινε σε χαμηλά επίπεδα για πάνω από δύο χρόνια. Επιπλέον, δευτερεύοντες όγκοι που είχε στα οστά του, σχεδόν εξαφανίστηκαν.

    Τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα που είχε περιλαμβάνουν μόνο ελαφριά στομαχική διαταραχή και ελαφριά ναυτία. "Ελπίζω να συνεχίσω με αυτό όσο μπορώ. Ο στόχος είναι ο προφανής, δηλαδή να εμποδίσω την εξάπλωση του καρκίνου, όμως υπάρχει και ένας ευρύτερος στόχος: να δούμε για πόσο διάστημα το φάρμακο μπορεί να χορηγείται με ασφάλεια", δηλώνει ο κ. Λιούις.


    απο nooz


    Read more...

    ΟΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ(2009)!!!!!!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!


    Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών, οι τιμές των βαρέων μετάλλων στα νερά του Aσωπού ξεπερνούν τις οριακές τιμές της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Πού βρέθηκαν υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων;
    Στα δείγματα νερού και ιζήματος από τις 93 παραλίες, εξετάστηκαν από το επιτελείο του ΠAKOE οι ακόλουθες φυσικές, χημικές και
    μικροβιολογικές παράμετροι: θολερότητα (TSS), θερμοκρασία, οξύτητα - αλκαλικότητα (pH), βιοχημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (B.O. D. ), χημικά καταναλισκόμενο οξυγόνο (C. O. D. ), διαλυμένο οξυγόνο (D. O. ), φώσφορος και φωσφορικά (P-P04), άζωτο, νιτρώδη και νιτρικά (N-N03), κολοβακτηριοειδή (TOTAL COLIFORMS) και κολοβακτηρίδια (FECAL OLIFORMS).
    "Tο ΠAKOE εκπονεί τα τελικά συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή την ακαταλληλότητα των παραλίων, βάσει στατιστικής μεθοδολογίας.
    Δηλαδή εξετάζεται η δράση όλων των παραμέτρων", εξηγεί ο πρόεδρος του ΠAKOE, χημικός-γεωλόγος Παναγιώτης Xριστοδουλάκης.
    Yψηλές τιμές κολοβακτηριδίων, που ξεπερνούν τις θεσμοθετημένες οριακές τιμές της E.E που είναι 100 κολοβακτηρίδια ανά 100 μιλιλίτρ νερού,
    βρέθηκαν στα ύδατα των ακτών......
    Kόρινθος
    Ποσειδώνιο
    προς Λουτράκι,
    Σουσάκι ,
    Aγιοι Θεόδωροι II,
    Eλευσίνα αρχή,
    Eλευσίνα 500 μέτρα μετά, Λουτρόπυργος αρχή,
    Aσπρόπυργος,
    Aκτή
    Θεμιστοκλέους αρχή, Aκτή Θεμιστοκλέους
    Διογένης,
    Bοτσαλάκια,
    Aκτή EOT Bούλα,
    Aστήρ
    Bουλιαγμένης,
    Bραυρώνα,
    Aρτέμιδα,
    Σχοινιάς και Xαλκούτσι ποτάμι.
    H ύπαρξη υψηλού ποσοστού κολοβακτηριδίων οφείλεται στην απορροή αποχετεύσεων στη θάλασσα.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΟΕ 20% περισσότερη ρύπανση φέτος σε σχέση με πέρυσι "Φέτος προστέθηκαν στη λίστα των απαγορευτικών για
    κολύμβηση παράκτιων περιοχών ακόμη τέσσερις ακτές:
    νομαρχίας Kορίνθου, Ποσειδώνιο Kορίνθου προς Λουτράκι, Nέας Περάμου προς το στρατόπεδο και αυτή της Aρτέμιδος" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠAKOE και προσθέτει: "H μόλυνση και η ρύπανση στις 93 παραλίες που πραγματοποιήσαμε μετρήσεις είναι κατά 20% μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή χρονιά..
    Δερματολογικά προβλήματα
    Φέτος η ρύπανση από λάδια και από γράσα είναι δραματική.
    Oι τιμές των νιτρικών και των φωσφορικών, ρύποι οι οποίοι προέρχονται από λύματα, λιπάσματα και απορρυπαντικά, είναι διπλάσιες από πέρυσι.
    Eπίσης ιδιαίτερα αυξημένες είναι και οι τιμές των κολοβακτηριδίων κάθε καλοκαίρι σύμφωνα με την Eθνική Στατιστική Yπηρεσία έχουμε αύξηση γυναικολογικών και δερματολογικών προβλημάτων, εξαιτίας της θαλάσσιας μόλυνσης".
    "Tο γεγονός ότι ανάμεσα στις παραλίες αυτές ορισμένες έχουν και γαλάζια σημαία, συμβαίνει γιατί οι ιδιωτικοί φορείς που διενεργούν τις δειγματοληψίες για την απονομή γαλάζιας σημαίας τις πραγματοποιούν τον Aπρίλιο.
    Παίρνουν ένα δείγμα καθημερινά, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης. Διότι για να είναι ένα δείγμα αξιόπιστο θα πρέπει οι δειγματοληψίες να γίνονται διαφορετικές ώρες, να λαμβάνονται δείγματα νερού στην επιφάνεια, στα 5 εκατοστά , στα 30 εκατοστά και στο ίζημα. O Aπρίλιος δεν είναι μήνας αιχμής για τις παραλίες και επιπλέον τα ξενοδοχεία είναι άδεια. Θα πρέπει ακολούθως να εξετάζονται οι βιολογικοί και να διαπιστώνεται εάν λειτουργούν σωστά και αν οι υπερχειλίσεις τους διαρρέουν στη θάλασσα.
    Eπίσης θεωρώ ότι οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνονται από ανεξάρτητους φορείς.
    Tο ΠAKOE συνιστά στους πολίτες να προσέχουν σε ποια νερά κολυμπούν. Nα μην κολυμπούν όταν η θάλασσα πρασινίζει, γιατί τότε είναι γεμάτη σάπια φύκια και πλαγκτόν. Aν η επιφάνειά της ιριδίζει, τότε είναι γεμάτη πετρέλαιο, πίσσες, λάδια και απόβλητα βόθρων.
    Eπομένως να μην μπαίνουν σε νερά που το χρώμα τους είναι βαθύ πράσινο και σε θάλασσα που έχει πετρέλαιο, λάδια και απόβλητα βόθρων. Oι βρωμιές αυτές προκαλούν καρκίνο της μήτρας, νεοπλασίες και χρόνιες δερματίτιδες. Nα μην αναδεύουν τη θάλασσα όταν υπάρχει λάσπη στον βυθό. H ύπαρξη λάσπης υποδηλώνει την ύπαρξη μολύβδου και υδραργύρου, που την ανατάραξη μπορεί να εισέλθουν στον οργανισμό από το στόμα και τους πόρους του δέρματος".
    Ποιες είναι οι 48 βρώμικες ακτές
    * 1. Πέραμα
    * 2. Aκτή Θεμιστοκλέους (αρχή)
    * 3. Aκτή Θεμιστοκλέους (Tσακός)
    * 4. Aκτή Θεμιστοκλέους (Διογένης)
    * 5. Bοτσαλάκια
    * 6. Eδεμ
    * 7. Kαλαμάκι
    * 8. EOT Aλίμου (Γαλάζια σημαία)
    * 9. Γλυφάδα
    * 10. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (A)
    * 11. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (B)
    * 12. Aκτή EOT Bούλα
    * 13. Aστήρ Bουλιαγμένης
    * 14. Bάρκιζα
    * 15. Aκτή EOT Bάρκιζα
    * 16. Λαγονήσι
    * 17. Παλαιά Φώκαια
    * 18. Λαύριο
    * 19. Δασκαλειό Kερατέας
    * 20. Aυλάκι
    * 21. Bραυρώνα
    * 22. Aρτέμιδα
    * 23. Pαφήνα
    * 24. Nέα Mάκρη
    * 25. Σχοινιάς
    * 26. Σκάλα Ωρωπού
    * 27. Xαλκούτσι (Ποτάμι 1)
    * 28. Xαλκούτσι (Πηγαδάκια 2)
    * 29. Kόρινθος (Nομαρχία)
    * 30. Kόρινθος (500μ. Πατρα)
    * 31. Kόρινθος (Ποσειδώνιο προς Λουτράκι)
    * 32. Iσθμια I
    * 33. Iσθμια II
    * 34. Σουσάκι
    * 35. Motor Oil
    * 36. Aγιοι Θεόδωροι II
    * 37. Aλσος Kέντρο
    * 38. Kινέττα (Camping Costa)
    * 39. Eλευσίνα αρχή
    * 40. Eλευσίνα ( 500 μέτρα μετά)
    * 41. Eλευσίνα (Kαφέ O Φονιάς)
    * 42. Nέα Πέραμος OTE
    * 43. Nέα Πέραμος (μετά το στρατόπεδο)
    * 44. Nέα Πέραμος (στα 400 μέτρα )
    * 45. Λουτρόπυργος (αρχή)
    * 46. Λουτρόπυργος
    * 47. Aσπρόπυργος
    * 48. Aσπρόπυργος
    απο
    kafeneio

    Read more...

    Επίθεση με αιχμή την οικονομία


    Υπό τη σκιά των αρνητικών εξελίξεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας συνεδριάζει στην Ιπποκράτους ο επιτελικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου. Η πρόβλεψη ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 6% έχει θορυβήσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βλέπει ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία γίνεται όλο και πιο δραματική. Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί κάθετα με την κυβερνητική επιλογή για νέους φόρους στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα – τα οποία πλήττονται από την έμμεση φορολογία – και ζητεί αλλαγή πορείας. Το Κίνημα ετοιμάζει σειρά πρωτοβουλιών και προτάσεων, ορισμένες εκ των οποίων προτίθεται να τις καταθέσει και στη Βουλή υπό τη μορφή προτάσεων νόμων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να οξύνει την κριτική του και να ζητήσει πιο επιτακτικά πρόωρες εκλογές, που είναι αναγκαίος όρος για αλλάξει η κυβέρνηση και να ακολουθηθεί μία διαφορετική πολιτική.

    απο .protothema


    Read more...

    Siemens: πληρωμές ύψους 3 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία



    Tου Τασου Tελλογλου



    Παράνομες πληρωμές ύψους άνω των 6 εκατομμυρίων μάρκων (3 εκατ. ευρώ) το διάστημα 2000 - 2002 για τις «ανάγκες» της ρουμανικής αγοράς προκύπτουν από έγγραφο πρώην στελέχους της μητρικής Siemens. Τα χρήματα, σύμφωνα με τον Φραντς Γιόζεφ Ρίχτερ, δόθηκαν στο πρώην στέλεχος της Siemens Hellas κ. Πρόδρομο Μαυρίδη για καταβολή προμηθειών στη Ρουμανία και συμβόλαια ανάμεσα στην ελληνική Siemens και τον κρατικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών Ρόμτελεκομ. Μικρότερα ποσά εκταμιεύτηκαν και για την Αρμενία.

    Η πρώτη πληρωμή στον κ. Μαυρίδη έγινε στις 10 Φεβρουαρίου του 2000 και αφορούσε προμήθειες 2,5 εκατομμυρίων μάρκων για τη Ρουμανία και 236.000 μάρκων για την Αρμενία. Για τα εμβάσματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν οι λογαριασμοί της Siemens στο Σάλτσμπουργκ. Τον ίδιο χρόνο, ο Ρίχτερ με έναν συνάδελφό του ενέκριναν τη μεταβίβαση άλλων 2,5 εκατομμυρίων μάρκων για τη Ρουμανία, και είναι χαρακτηριστικό ότι ο χειριστής σημειώνει στο έγγραφο της έγκρισης τη λέξη Ρουμανία και βάζει σε παρένθεση τη λέξη Ελλάδα.

    Το 2001, κλείνουν οι λογαριασμοί στο Σάλτσμπουργκ εξαιτίας της έρευνας που γίνεται από την ελβετική Δικαιοσύνη για τις σχέσεις της Siemens με τον δικτάτορα της Νιγηρίας. Ο κ. Μαυρίδης ζητάει και παίρνει 2,8 εκατομμύρια μάρκα αλλά τα στέλνει στους τελικούς παραλήπτες μέσω λογαριασμών στη Βρετανία και την Κύπρο. Οι εγκρίσεις δίνονται από τον Ζίγκφριντ Μάλο, τότε διευθυντή τηλεπικοινωνιών της μητρικής εταιρείας. Για την προώθηση του ποσού στους τελικούς παραλήπτες, ρόλο παίζει μία κυπριακή εταιρεία, η ΕΛΟΥΚΟ και η διαχειρίστριά της κ. Παναγιώτα Κοκκίνου.

    Ο κ. Μαυρίδης ζητούσε για τη Ρουμανία όχι το 8% του τζίρου των τηλεπικοινωνιών της εταιρείας, όπως έκανε στην Ελλάδα, αλλά όπως καταθέτει ο κ. Ρίχτερ «μόλις» το 5%. Σε δύο περιπτώσεις, στην περίπτωση της επιχείρησης SIMUX και της εταιρείας EMCOM, ζητάει και παίρνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Σάλτσμπουργκ 230.000 ευρώ και 130.000 δολάρια. Στη δεύτερη περίπτωση, όπως καταθέτει ο Ρίχτερ, έλαβε τα χρήματα σαν «πριμ συμβούλου». Οπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κ. Μαυρίδης δεν κάνει απευθείας πληρωμές από τους λογαριασμούς του. Δύο ταυτοποιημένες πληρωμές ύψους 500.000 ευρώ που γίνονται σε δύο στελέχη του ΟΤΕ που υπηρετούν στη Ρουμανία -τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα- γίνονται από λογαριασμούς της μητρικής εταιρείας.

    Στο τέλος της κατάθεσής του και αφού έχει αναγνωρίσει όλες τις πληρωμές μία προς μία, ο Ρίχτερ εξομολογείται στην ανακρίτριά του: «Αφού μου δείξατε τις παράνομες πληρωμές σε τέτοια συμπυκνωμένη μορφή, έχω τρομοκρατηθεί από το συνολικό ύψος τους».

    Η τραγική ειρωνεία είναι πως παρά και τις νέες αυτές ομολογίες παραμένει αμφίβολο αν γι' αυτά τα αδικήματα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στην Ελλάδα καθώς πολλά από τα αδικήματα συντελέστηκαν στη Ρουμανία.

    απο citypress




    Read more...

    Τo πρώτο πακέτο μέτρων

    Τις αποφάσεις για τα πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα που έλαβε σήμερα η διυπουργική επιτροπή για την Οικονομία ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

    - Επιβάλλεται ετήσιος ειδικός φόρος υπέρ του Δημόσιου στα επιβατικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, από τα 1929 κυβικά και πάνω, κλιμακωτά. Αναμενόμενα έσοδα 80 εκατ. ευρώ. Όσα απαλλάσσονται από καταβολή τελών κυκλοφορίας, απαλλάσσονται και από το νέο φόρο.

    - Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης της βενζίνης, από 359 ευρώ σε 410 ευρώ το χιλιόλιτρο. Η συνολική αύξηση στη λιανική τιμή θα είναι περίπου 6 λεπτά το λίτρο. Τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 200 εκατ. ευρώ.

    - . Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμό των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Ο νέος τρόπος επιβαρύνει περισσότερο αυτούς που κάνουν μεγάλη χρήση του κινητού: Έως 50 ευρώ το τέλος θα είναι 12%, από 50 έως 100 ευρώ το τέλος θα είναι 15%, από 100 έως 150 ευρώ 18% και πάνω από 150 ευρώ 20%. Επίσης, επιβάλλεται τέλος 12% στα καρτοκινητά επί της αξίας του χρόνου ομιλίας. Αναμένονται έσοδα 140 εκατ. ευρώ.

    - Υποχρέωση καταβολής ετήσιων τελών κυκλοφορίας για όλα τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικά και επαγγελματικά Ετήσια άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 που ελλιμενίζονται σε ελληνικούς λιμένες. Οι σχετικές λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα, όταν θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία.

    - Εφάπαξ έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή του τέλους κυκλοφορίας. Θα υπολογίζεται με βάση το μήκος του σκάφους και με κλιμακωτή αύξηση.

    - Ρυθμίζεται το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων.


    απο antinews

    Read more...

    Επιχείρηση σύλληψης του φυγόδικου Καραβέλα...



    ΤΩΡΑ...
    Η Γερμανική αστυνομία αυτή την ώρα πραγματοποιεί έφοδο σε βίλα έξω από το Μόναχο (βάσει εντάλματος της Interpol)για να συλλάβει τον Καραβέλα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες των Γερμανικών αρχών σ΄αυτή την βίλα που βρίσκεται μισή ώρα έξω από το Μόναχο, μένει το τελευταίο καιρό ο Καραβέλας...

    απο nonews-news


    Read more...

    ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ...


    Τον έπιασαν αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Το θέμα της έκδοσής του είναι μεγάλο και πολύ δύσκολο. Από τα ξημερώματα βρίσκεται στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας βρίσκεται ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάς Μιχάλης Χριστοφοράκος. Τη σύλληψή του επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Για τον φυγόδικο πρώην γενικό διευθυντή της Siemens Ελλάς είχε...
    εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο Χριστοφοράκος συνελήφθη σε ένα σπίτι στην πόλη Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας, κοντά στα αυστριακά σύνορα, στις 6:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η ώρα της σύλληψης αναιρεί της πληροφορίες για οικειοθελή παράδοσή του στις γερμανικές αρχές. Πάντως, τον τελευταίο καιρό είχαν πυκνώσει οι επαφές των δικηγόρων του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς με την εισαγγελία του Μονάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χριστοφοράκος δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

    απο pressmme

    Read more...

    Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης στο θέμα των ναρκωτικών


    «Η κυβερνητική αδιαφορία και ολιγωρία επιδεινώνει διαρκώς την κατάσταση στο θέμα των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων» δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και υποβάθμιση όλων των δομών αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

    «Τα κέντρα πρόληψης φυτοζωούν, επειδή το υπουργείο Υγείας δεν πληρώνει τους εργαζόμενους εδώ και πολλούς μήνες, ενώ ο ΟΚΑΝΑ υποχρηματοδοτείται συστηματικά με συνέπεια να μην ανταπεξέρχεται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του» επεσήμανε ο Γ. Φλωρίδης και πρόσθεσε ότι εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας «οι λίστες αναμονής ξεπέρασαν προ πολλού τους 5000 ασθενείς».

    Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για συγκεκριμένες αλλαγές προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση:

    1. Εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών που στηρίζεται στη συνεχή εκπαίδευση, αξιολόγηση και διαφάνεια των παρεχομένων υπηρεσιών.
    2. Συνολική κάλυψη της χώρας με Κέντρα Πρόληψης, με θεσμική κατοχύρωση και συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων σ' αυτά.
    3. Ενίσχυση της λειτουργίας των οργανισμών απεξάρτησης, ώστε να δοθεί τέλος στις λίστες ντροπής. Κατοχύρωση του δικαιώματος στη θεραπεία, την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη.
    4. Εναλλακτικά της φυλάκισης προγράμματα και ειδική αντιμετώπιση χρηστών με μικρο-παραβατικότητα.
    5. Δημόσια κάλυψη της παροχής υπηρεσιών. Όχι στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από τον ιδιωτικό τομέα.




    Read more...

    ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    Ο Χριστόφιας είπε Ναι στο σχέδιο Ανάν


    Νατοϊκό Στρατηγείο Λάρισας: Βάλανε τον λύκο στο μαντρί


    Ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητά συμμάχους στην Ευρώπη

    Με σκοπό την άσκηση πιέσεων


    Μοναδικό: Στη Θράκη ο Μουφτής δικάζει και οι υπερασπιστές των μειονοτήτων κοιμούνται!

    Η "ισότητα" των μουσουλμάνων γυναικών




    Read more...

    Η Ντόρα επέτρεψε στα Σκόπια τη λέξη "Μακεδονία" για τους Μεσογειακούς Αγώνες


    Ντόρα δώσ' τα όλα

    Το αίτημα συμμετοχής των Σκοπίων στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το 2005 όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com έγινε δεκτό χθες από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και μάλιστα όπως μας πληροφορούν οι Ιταλοί ως «Μακεδονία».
    Το αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
    «L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della Macedonia tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013».
    Αν και μπορείτε να το καταλάβετε το κείμενο λέει ότι στις άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας της ΔΕΜΑ είναι η ένταξη στους Μεσογειακούς του 2013 στο Βόλο της «Μακεδονίας».
    Ελπίζουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή τακτική των ξένων χωρών που ονομάζουν τη FYROM όχι με το αναγνωρισμένο όνομα από τον ΟΗΕ, αλλά με αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Γιατί αν συμβαίνει αυτό που γράφουν οι Ιταλοί τότε πραγματικά υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.
    Και μάλιστα πολύ σοβαρό αφού έγινε παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου που ως γνωστό είναι σύζυγος της υπουργού Εξωτερικού της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη.
    Το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού είχε αντιδράσει τόσο σε όσους ονόμαζαν τη χώρα FYROM ως «Μακεδονία» όσο και για τη συμμετοχή της αφού δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και δεν έχει δικαίωμα με βάση το καταστατικό να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
    Ακόμα θα πρέπει να μας απαντήσει ο νέος γραμματέας της ΔΕΜΑ το σκεπτικό της... ένταξης, εκτός και αν τους έχουμε παραχωρήσει κάποιο έδαφος στη... Θεσσαλονίκη. Γιατί όχι; Έτσι κι αλλιώς εξωτερική πολιτική με προσωπικές επιλογές γίνεται, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα εθνικά nσυμφέροντα...

    απο kostasxa
    Read more...