Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Από 12 έως 23 Αυγούστου οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών...


Από την προσεχή Δευτέρα, 12 Αυγούστου, μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014.

Σύμφωνα με τη...
σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Read more...

Μήνυμα από Βερολίνο: "Προς το παρόν δεν θα υπάρξει νομισματικός πόλεμος"



Αποκλείει το ενδεχόμενο νομισματικού πολέμου, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας. "Φρενάρει" η ανάπτυξη στη Γερμανία
Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν ανησυχεί για τις ανταγωνιστικές νομισματικές υποτιμήσεις, ούτε θεωρεί ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Μπέρνχαρντ Χάιτσερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.
"Δεν ανησυχώ πραγματικά γι' αυτό προς το παρόν. Δεν βλέπω να διαγράφεται ένας νομισματικός πόλεμος", δήλωσε ο Χάιτσερ.
Τον Φεβρουάριο, τα κράτη μέλη της Ομάδας των Είκοσι (G20) είχαν δεσμευτεί να αποφύγουν τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και να επιτρέψουν οι ισοτιμίες να καθορίζονται από τις αγορές.
Εξάλλου στη συνέντευξη ο Χάιτσερ σημείωσε πως η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,75% το δεύτερο φετινό τρίμηνο, αλλά πρόσθεσε πως θα επιβραδυνθεί το δεύτερο μισό της χρονιάς.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατέγραψε καλές επιδόσεις τα πρώτα χρόνια της κρίσης στην ευρωζώνη, αλλά μετά βίας απέφυγε την ύφεση στις αρχές του 2013.
Σύμφωνα με τον Χάιτσερ, ο ταχύς ρυθμός της ανάπτυξης το δεύτερο φετινό τρίμηνο εν μέρει οφειλόταν στο ότι ο κατασκευαστικός κλάδος αποπειράθηκε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί λόγω του βαρύ χειμώνα.
Ανησυχία για την ανάπτυξη
Η Γερμανία θα ανακοινώσει προκαταρκτικά δεδομένα για το ΑΕΠ της την 14η Αυγούστου – πέντε εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές τις οποίες αναμένεται, να κερδίσει η καγκελάριος Μέρκελ.
"Η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους", ανέφερε ο Χάιτσερ, εκφράζοντας και την άποψη της Μπούντεσμπανκ, του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα συνάδουν με την κυβερνητική πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,5% φέτος.
"Ως τώρα, η καλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ασία και στη Νότια Αμερική μας έχουν επιτρέψει ουσιαστικά να εξισορροπήσουμε την μείωση της δραστηριότητας στην ευρωζώνη αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον φέτος".
"Αν και η οικονομία των ΗΠΑ δεν τα πηγαίνει άσχημα, οι επιδόσεις της είναι πιο μέτριες από ό,τι αναμενόταν και το ίδιο είναι αληθές για την Κίνα, όπου ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πιο βραδύς από αυτόν που βλέπαμε ως τώρα", επισήμανε ο Χάιτσερ.
"Συνολικά, υπάρχει λιγότερη ώθηση από τις αγορές πέραν της Ευρώπης από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια", κατέληξε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ...


Τη δυνατότητα σε χιλιάδες μηχανικούς να δραστηριοποιηθούν άμεσα ως ενεργειακοί επιθεωρητές δίνει η κατάρτιση του οριστικού μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών, από το υπουργείο Περιβάλλοντος...
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με το άρθρο 52 του νόμου «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» σε όσους μηχανικούς έχουν, ήδη, παρακολουθήσει το υποχρεωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.    Μάλιστα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, «σύντομα οι μηχανικοί θα μπορούν να επιδοτηθούν για τα σχετικά σεμινάρια».
«Με τη ρύθμιση που φέραμε για τους ενεργειακούς επιθεωρητές διευρύνεται το πλήθος των μηχανικών που μπορούν να απασχοληθούν σε αυτή τη δραστηριότητα» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ, όσοι διπλωματούχοι και πτυχιούχοι μηχανικοί έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ( www.buildingcert.gr ). Κατόπιν, η ειδική υπηρεσία επιθεωρητών ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ) οφείλει να εξετάσει το αίτημα εντός διαστήματος δύο μηνών. Η προϋπόθεση της επιτυχούς συμμετοχής σε σχετικές εξετάσεις από το ΤΕΕ δεν καταργείται, αλλά αναβάλλεται προσωρινά για σύντομο χρονικό διάστημα.
Μέσα σε έναν χρόνο από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ, όσοι έχουν εγγραφεί στο μητρώο, προκειμένου να συνεχίσουν να ασκούν αδιάλειπτα τη δραστηριότητα του ενεργειακού επιθεωρητή, πρέπει να συμμετάσχουν επιτυχώς στις σχετικές εξετάσεις. Διαφορετικά, μετά την παρέλευση του ενός έτους, θα διαγράφονται αυτοδίκαια από το μητρώο και θα χάνουν τη δυνατότητα άσκησης της δραστηριότητας έως την υποβολή του πιστοποιητικού επιτυχούς εξέτασης.
Η ισχύς του έως τώρα «προσωρινού» μητρώου λήγει την 6η Οκτωβρίου 2013, όπως προέβλεπε η τελευταία παράτασή του. Πρόθεση του ΥΠΕΚΑ είναι να μη δοθεί επιπρόσθετη παράταση, εκτός εάν ο αριθμός των «οριστικών» ενεργειακών επιθεωρητών δεν είναι αρκετός για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς (περίπου 5.000), ενώ η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο θα είναι πλέον ανοιχτή, χωρίς προθεσμία για την υποβολή αίτησης.
Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, η αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία δεν αποτελεί, πλέον, προϋπόθεση για την εγγραφή στο μητρώο.
Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο, με πλήρη συναίσθηση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας και των μηχανικών, ικανοποιώντας το αίτημα των προέδρων των επιστημονικών συλλόγων πολιτικών μηχανικών, μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων προς τον κ. Καλαφάτη, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών με στόχο την επιδότηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των υποψήφιων ενεργειακών επιθεωρητών.
Η σχεδιαζόμενη δράση, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» (ΕΠΑΝΑΔ) θα έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα καλύπτει και όσους μηχανικούς έχουν, ήδη, εκπαιδευτεί.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, σύντομα αναμένεται ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων, σχετικά με την εγγραφή στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και την επιδότηση της εκπαίδευσής τους, μέσω της ίδιας ηλεκτρονική πλατφόρμας (www.buildingcert.gr ).
Πηγή : naftemporiki.gr

Read more...

Διασταυρώσεις στις καταθέσεις Στοιχεία για 436 υπαλλήλους του ζητεί από τις τράπεζες το ΥΠΟΙΚ


Στοιχεία για 436 υπαλλήλους του ζητεί από τις τράπεζες το ΥΠΟΙΚ
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών ζητεί τα στοιχεία για 436 πρόσωπα που ελέγχονται   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Από έλεγχο «πόθεν έσχες» θα περάσουν 436 υπάλληλοι (κυρίως διευθυντικά στελέχη) του υπουργείου Οικονομικών.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του προς τους πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργο Ζανιά και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος Νικόλαο Μυρτάκη ζητεί την κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, για τη χορήγηση στοιχείων των 436 προσώπων που ελέγχονται.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με την επιστολή ο υπουργός ζητά προτεραιότητα στα αιτήματα της εν λόγω Υπηρεσίας, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται, καθώς, όπως επισημαίνει, πρωταρχικός στόχος της Υπηρεσίας είναι η αυτοκάθαρση του υπουργείου και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση.
Σημειώνεται ότι πρόκειται στη πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του υπουργείου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ταρακουνήθηκε -ξανά- η Φθιώτιδα...



Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα...
Ισχυρός σεισμός 4,6 Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 14:49 στη Φθιώτιδα.

Το...
επίκεντρο ήταν 118 χλμ. βορειοδυτικά της Αττικής.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και στην Αττική.
Η νέα δόνηση καταγράφηκε δύο ημέρες μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας...

Read more...

Πάτρα: Επίθεση χρυσαυγιτών, σε 17χρονο νεαρό!...




Τον χτύπησαν ανελέητα επειδή είχε μακριά μαλλιά και φορούσε μαύρα...
Απίστευτο περιστατικό στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει σε μήνυση που υπέβαλε στην αστυνομία ο 17χρονος γιος γνωστού δικηγόρου της Πάτρας, το βράδυ της Τετάρτης κοντά στην...
εκκλησία της Παντάνασσας, δέχθηκε την επίθεση τριών ατόμων που εκτιμά ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής βάσει των διακριτικών που έφεραν.

Ο νεαρός κατευθύνονταν πεζός προς την οδό Γεροκωστοπούλου όταν τα τρία άτομα τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να τους επιδείξει την ταυτότητά του. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος όταν τους είπε οτι δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του άρχισαν να τον χτυπούν και να τον εξυβρίζουν. Αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα τον παράτησαν αιμόφυρτο και εξαφανίστηκαν.



Ο 17χρονος εξετάστηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα και διαπιστώθηκαν τραύματα στο σαγόνι και άλλα μέρη του προσώπου του αλλά και στο σώμα του. Χθες το πρωί υπεβλήθη μήνυση στην Αστυνομία ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο δικηγορικός σύλλογος Πατρών.


Πηγή: thebest.gr

Read more...

Γ. Στουρνάρας: Η προστασία από πλειστηριασμούς της α' κατοικίας μόνο με κοινωνικά κριτήρια - Θα ζητηθεί ο λόγος απ' όσους διαθέτουν περιουσία Πηγή: Γ. Στουρνάρας: Η προστασία από πλειστηριασμούς της α' κατοικίας μόνο με κοινωνικά κριτήρια - Θα ζητηθεί ο λόγος απ' όσους διαθέτουν περιουσία

ΤΓ. Στουρνάρας: Η προστασία από πλειστηριασμούς της α' κατοικίας μόνο με κοινωνικά κριτήρια - Θα ζητηθεί ο λόγος απ' όσους διαθέτουν περιουσία ο "χαράτσι" τελειώνει το Σεπτέμβριο και τίθεται σε ισχύ ο ενιαίος φόρος ακινήτων - Δεν θα μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρελαιο θερμανσης - Διεύρυνση των κριτηρίων του επιδόματος

Το ζήτημα της προστασίας α' κατοικίας από πλειστηριασμό θα πρέπει να επανεξεταστεί, σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Σε συνέντευξη του στο Mega ο υπουργός είπε ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί και να εξακολουθήσει να ισχύει μόνο με κοινωνικά κριτήρια. "Δεν μπορεί κάποιος που έλαβε ένα δάνειο, πλήρωσε μόνο δύο δόσεις προχωρώντας αργότερα σε στάση πληρωμών και έχει περιουσία να προστατεύεται", δήλωσε ο υπουργός.
"Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει να υπάρχει στεγαστική πίστη στη χώρα. Θα σταματήσουν οι τράπεζες να δίνουν στεγαστικά δάνεια, αφού δεν θα πληρώνονται. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη κρίση", εκτίμησε ο υπουργός.
Ερωτηθείς πάντως για τα "κόκκινα δάνεια" είπε πως αυτά θα μειώνονται όσο υποχωρεί η ύφεση.
"Επανεξετάζουμε το δημοσιονομικό κενό"
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο υπουργός σημείωσε πως η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη. Ερωτηθείς για το δημοσιονομικό κενό επισήμανε ότι για τη διετία 2013 - 14 δεν υπάρχει κενό και ότι για το 2015-16 υπάρχει μία διαφορά στις εκτιμήσεις. Η τρόικα υπολογίζει σωρευτικά 4 δισ ευρώ, εμείς κάπου 2 δισ ευρώ. Όπως αποκάλυψε "ήδη κάνουμε άσκηση για να δούμε ως το τέλος Σεπτεμβρίου που θα βρισκόμαστε για να έχουμε έτοιμα επιχειρήματα".
Όπως είπε υπάρχουν πολλά ζητήματα, στα οποία εργάζεται παράλληλα το οικονομικό επιτελείο και ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Ανέφερε χαρακτηριστικά τη σύνταξη του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τον έλεγχο βιωσιμότητας του χρέους, την εξέταση πιθανού δημοσιονομικού κενού αλλά και τα κενά στα υπουργεία.
Όχι νέα μείωση μισθών - Θα ανοίξουν τα επαγγέλματα
Ο υπουργός ερωτηθείς παράλληλα και με το ενδεχόμενο νέας μείωσης μισθών που υπονοούν οι εκθέσεις των δανειστών μας, απέκλεισε τη λήψη νέων οριζόντιων μέτρων στο πλαίσιο της κάλυψης του κενού, όπως είναι η μείωση μισθών. Αντ' αυτού αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους απελευθέρωσης επαγγελμάτων και αγορών, που σε πολλές περιπτώσεις ακόμα δεν έχει γίνει.
Θα κλείσουν άλλα 14 καταστήματα
Υπογράμμισε επίσης και στην ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. "Με την αναδιάρθρωση των ΔΟΥ έχουμε "απελευθερώσει" 4.000 εφοριακούς, οι οποίοι τώρα έχουν βγει στους δρόμους για ελέγχους", σημείωσε ο κ. Στουρνάρας στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τους φοροφυγάδες επαγγελματίες. "Ήδη κλείσαμε 12 καταστήματα και άμεσα θα κλείσουν άλλα 14", σημείωσε. Ερωτηθείς γιατί αυτά καταφέρνουν και ανοίγουν απάντησε πως βάσει του νόμου έχουν το δικαίωμα της ένστασης και ότι "αφού τους ακούσουμε θα ληφθούν οι τιμές αποφάσεις".
Ο κ. Στουρνάρας στάθηκε και στο θέμα των αποδείξεων υπογραμμίζοντας πως πρέπει οι φορολογούμενοι να ζητούν την απόδειξη, διότι "είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το χαμένο ΦΠΑ αργότερα δύο φορές".
Θα αποκοπούν απ' το φορολογικό σύστημα οι αποδείξεις
Ωστόσο ο ίδιος επανέλαβε ότι το σύστημα των αποδείξεων θα αποκοπούν απ' το φορολογικό σύστημα. "Βέβαια σκεφτόμαστε να δώσουμε κάποια κίνητρα για τη συλλογή, τα οποία είναι υπό διερεύνηση".
Διεύρυνση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης
Όχι σε μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης - Θα διευρυνθεί το επίδομα
Την ίδια ώρα απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, κάτι το οποίο υπαινίχθηκε σε δηλώσεις του χθες ο υφυπ. Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)
"Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του φόρου.
Υπάρχει ένα θέμα για το επίδομα γιατί δεν απορροφήθηκε πέρυσι. Ίσως να διευρύνουμε τα κριτήρια", είπε ο υπουργός επισημαίνοντας πως η εξίσωση των δύο ειδικών φόρων (θέρμανσης και κίνησης) έγινε για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο.
Τελευταία χρονιά για το "χαράτσι"  
Σε ότι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο υπουργός εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει απ' τη Βουλή στο τέλος Σεπτεμβρίου.
"Δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε ο νέος φόρος να είναι πιο δίκαιος και δουλεύουμε πάνω και στα επιχειρήματα για να πειστεί η τρόικα ότι θα είναι αποτελεσματικός".
Όπως είπε, το 2013 πληρώνουμε για τελευταία φορά το "χαράτσι".
Κινητικότητα
Για την κινητικότητα είπε ότι οι αποχωρήσεις δεν γίνονται για να πάρουμε τη δόση. «Οι υποχρεωτικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα βελτιώσουν την ποιότητα του δημοσίου τομέα. Οι 15.000 που θα φύγουν το 2013 και το 2014 είναι άνθρωποι που έχουν τιμωρηθεί ή που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους για να έρθουν 15.000 άνθρωποι ικανοί» σημείωσε.
Κόντρα με βουλευτές
Ερωτηθείς για τις αιχμές που δέχεται από μερίδα βουλευτών απάντησε πως "ήρθα για να κάνω μία σκληρή δουλειά, τη δυσκολότερη  πάνω στον πλανήτη όπως μου έχουν πει συνάδελφοι στο Eurogroup, ωστόσο αισθάνομαι μια χαρά". Επανέλαβε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του για την κόπωση των βουλευτών ήταν παρεξήγηση και ότι συνεργάζεται άψογα με τον πρωθυπουργό.
Θα πετύχει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων  
Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο υπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι παρά τις φετινές δυσκολίες, το πρόγραμμα θα είναι εντός στόχων τα επόμενα δύο χρόνια. "Υπάρχουν τρομακτικές αντικειμενικές δυσκολίες στην αγορά. Δυστυχώς φαίνεται ότι κάνουμε τρία βήματα μπροστά και ένα πίσω. Ωστόσο θα πιάσουμε τους στόχους. Δεν θα χρειαστούν ισοδύναμα μέτρα. Υπάρχει ενδιαφέρον για τις ελληνικές υποδομές".
"Δεν κινδυνεύει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ"
Μάλιστα είπε πως ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ θα προκηρυχθεί ξανά προβλέποντας μάλιστα και την προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος.  
Ο κ. Στουρνάρας διέψευσε ότι η τρόικα θα θέσει ζήτημα αλλαγής της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι η νυν διοίκηση "χαίρει άκρας εκτίμησης από την τρόικα".
Πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις - Δεν υπάρχει κίνδυνος "κουρέματος"
Η ανακεφαλαιοποίηση από μόνη της δεν φθάνει, πρέπει να επιστρέψουν και οι καταθέσεις, επισήμανε ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς γιατί δεν έχουν ξεκινήσει οι χρηματοδοτήσεις στην αγορά μετά το πέρας της ενίσχυσης των τραπεζών.
"Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει τις καταθέσεις. Όταν γίνει αυτό θα φύγουμε μπροστά. Δεν πρέπει να ακούν τους επιτήδειους που τρομοκρατούν με σενάρια bail in. Οι ελληνικές τράπεζες πλέον είναι απ' τις ισχυρότερες στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις καταθέσεις", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

newmoney.gr

Read more...

Ενισχύσεις σε 10.000 επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ



Από αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να διοχετευθούν πόροι από το ΕΣΠΑ σε 10.000 με 12.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Σε αγώνα δρόμου για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και τη διοχέτευση της πολύτιμης ρευστότητας στην οικονομία  μέσα από το πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Πρόκειται, σύμφωνα με την Καθημερινή, για ενισχύσεις που θα δοθούν στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών, μέσα από τις οποίες επιδιώκεται να επιδοτηθούν 10.000 έως 12.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας και να υλοποιηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 456 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά μαζί με την εθνική συμμετοχή το ύψος των επενδύσεων εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 900 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν εκτός από τραπεζική χρηματοδότηση να κάνουν χρήση για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, όπως αυτών της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και του προγράμματος Jeremie.
Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί να καθορίσουν μηνιαίους στόχους για τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων μέσα από τα κονδύλια που προέρχονται από το ΕΣΠΑ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας ΕΛΑΝΕΤ, που έχει αναλάβει ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) τη διαχείριση και αξιολόγηση των αιτήσεων για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων στο σύνολο των περιφερειών της χώρας από τους αντίστοιχους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τις αρχές Οκτωβρίου μπορούν να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις των ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ειδικότερα:
• Από τις 23.000 προτάσεις που είχαν υποβληθεί έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για 15.000. Οι προτάσεις αυτές βρίσκονται στο στάδιο σύνταξης της εισήγησης προς τις Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί ανά περιφέρεια και οι οποίες γνωμοδοτούν προς το υπουργείο Ανάπτυξης για τη σειρά κατάταξης των προτάσεων, ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν, τον προϋπολογισμό των επενδυτικών σχεδίων και τις ενισχυόμενες επιλέξιμες ενέργειες και την ένταξή τους ή μη στο πρόγραμμα.
• Οι υπόλοιπες 8.000 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της πρώτης, δεύτερης ή τρίτης (όπου χρειάζεται) αξιολόγησης. Οι γνωμοδοτήσεις των επιτροπών προς το υπουργείο από όλες τις περιφέρειες αναμένονται προς το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, αναμένεται να εκδοθεί αμέσως μετά. Από τις αρχές Οκτωβρίου οι επενδυτές θα μπορούν να εισπράττουν προκαταβολές ή, για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη προχωρήσει σε δαπάνες χωρίς να γνωρίζουν αν θα ενταχθούν ή όχι στο πρόγραμμα, μπορούν να ζητήσουν την πιστοποίησή τους, προκειμένου να εισπράξουν τις ανάλογες ενισχύσεις.

Read more...

Η επόμενη μέρα της συνάντησης Σαμαρά - Ομπάμα: Τα μηνύματα στήριξης και το χαρτί της Αμμοχώστου



Τι συζητήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα. Ποια θέματα κυριάρχησαν στην ατζέντα των συναντήσεων
Πέραν κάθε προσδοκίας χαρακτηρίζουν πηγές στην Ουάσιγκτον την υποδοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, οι οποίοι τον στήριξαν και σε πολιτικό επίπεδο και στο θέμα της οικονομίας.
Η ατμόσφαιρα και στις δύο συναντήσεις ήταν εξαιρετική και η αντιμετώπιση προς τον πρωθυπουργό φιλική και έντονα υποστηρικτική και χαρακτηρίζονται σημαντικές οι αναφορές στην οικονομική κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε μια ανασκόπηση όλων των θεμάτων, αλλά στάθηκαν τον περισσότερο χρόνο στην οικονομία.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα στην Ευρώπη, αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού και τόνισε πως γνωρίζει τι περνά η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Είναι σημαντικό ότι η αμερικανική πλευρά αναγνωρίζει πως πλέον η οικονομική κρίση "δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας".
Ο Έλληνας πρωθυπουργός του εξήγησε λεπτομερειακά όλα όσα έχει κάνει η χώρα, μίλησε για το θέμα της ενέργειας, ιδιαίτερα στους νέους, και εξήγησε ότι προβλέπει ότι φέτος η χώρα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Η αμερικανική πλευρά δεν έχει κάνει γνωστή τη θέση της στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών φέρονται να πιστεύουν ότι το χρέος είναι δυσβάστακτο για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, που δεν έχει βαριά βιομηχανία.
Θεωρείται πάντως -παρά το γεγονός ότι δεν τοποθετούνται δημόσια- ότι στην περίπτωση που ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κούρεμα από την πλευρά του ΔΝΤ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι υποβοηθητικές και θα στηρίξουν και το ΔΝΤ και την Ελλάδα.
Οι πηγές πάντως υποστηρίζουν και έχουν δίκιο πως ο πρόεδρος Ομπάμα αποδεικνύεται πιο σώφρων άνθρωπος και πολιτικός απ' ό,τι οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που επέβαλαν την άνευ προηγουμένου λιτότητα.
Είναι σημαντικό ότι οι Αμερικανοί έθεσαν το Κυπριακό και συζητήθηκε η πρόταση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για την επιστροφή της Αμμοχώστου.
Φαίνεται ότι η αμερικανική πλευρά τη θεωρεί "ευκαιρία" για να εδραιωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.
Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις θέσεις του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας και από την πλευρά του εξήγησε ότι μείζον θέμα τώρα για το νησί είναι η οικονομική κρίση.
Πηγή: Έθνος

Read more...

Έρχεται ηλεκτρονική απογραφή όλων των εργαζομένων



Σε ηλεκτρονικό αρχείο εργαζόμενοι και συμβάσεις εργασίας. Τι προαναγγέλλει ο Γιάννης Βρούτσης
Τη διενέργεια της ειδικής απογραφής όλων των εργαζομένων και τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης με όλα τα δεδομένα που θα αξιοποιηθούν για τη πάταξη της εισφοροδιαφυγής προαναγγέλλει στην "Ημερησία" ο Γιάννης Βρούτσης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Εργασίας προχωρά, από τις 15 Σεπτεμβρίου, σε δίμηνη απογραφή όσων απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα -με πλήρη στοιχεία καθώς και με τους όρους αμοιβής και εργασίας τους- με στόχο να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο, σε πραγματικό χρόνο, της αδήλωτης εργασίας και των καταστρατηγήσεων στην αγορά εργασίας.
"Στις 15 Νοεμβρίου το υπουργείο Εργασίας θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο μητρώο απασχολουμένων που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για τους στοχευμένους ελέγχους και την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής", δηλώνει ο υπουργός, στην εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι η ειδική απογραφή θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, καθώς και μέσω των μεμονωμένων εργοδοτών, οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους.
Ολα τα δεδομένα της απογραφής θα «κουμπώσουν» με τα στοιχεία που ηλεκτρονικά ήδη υποχρεούνται και θα συνεχίσουν να υποβάλουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις (αναγγελία πρόσληψης, απόλυσης, οικειοθελούς αποχώρησης, μετατροπές συμβάσεων), τις καταστάσεις προσωπικού (περιλαμβάνουν τις ατομικές συμβάσεις) κ.ά. Η βάση των δεδομένων αυτών θα υποστηρίξει πιο αποτελεσματικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας που θα γίνονται από το αναβαθμισμένο επιχειρησιακά - στα πρότυπα του ΣΔΟΕ - Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που θα έχει τη συνδρομή και της οικονομικής αστυνομίας. Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αναζήτηση εσόδων από τη «μαύρη» εργασία θεωρείται, πλέον, μονόδρομος και για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, καθώς:
Η εισφοροδιαφυγή αυξάνεται εν μέσω της ύφεσης, όπως δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ (από 26,8% το 2010 στο 36%) στερώντας έσοδα άνω των 6 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και επιτείνοντας τις συνθήκες του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Τα έσοδα από τους «ενεργούς» ασφαλισμένους μειώνονται λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της ανεργίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής εργασία) αλλά και τις μειώσεις των μισθών που οδηγούν σε μικρότερες κρατήσεις υπέρ των Ταμείων.
Η τάση για αύξηση της μισθωτής απασχόλησης δεν έχει «παγιωθεί», αφού το πρώτο εξαήμερο του Αυγούστου το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν αρνητικό σε όλη τη χώρα κατά 1.436 θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις έφταναν τις 17.904 (10.488 με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και 7.254 με μερική ή εκ περιτροπής εργασία) ενώ οι απολύσεις άγγιξαν τις 19.340. Στατιστικά, πάντως, το ισοζύγιο της απασχόλησης γίνεται, κάθε χρόνο, αρνητικό από τον Αυγουστο, καθώς δεν γίνονται πολλές προσλήψεις τον μήνα αυτό.
Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως ο Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), την ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και την Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. "Οι στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου", προειδοποίησε ο υπουργός.


Read more...

ΕΝΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ...


Πάνω από 32.800 παράνομα σκευάσματα εντοπίστηκαν χθες το πρωί από την Οικονομική Αστυνομία σε κατάστημα χονδρικού εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, εντός...
του καταστήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία και ειδικότερα 32.871 χάπια και 18 μπουκάλια λαδιού. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι  για τα προϊόντα αυτά δεν είχαν εκδοθεί συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία αξίας ή διακίνησης αγαθών.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 23χρονος Κινέζος, ως υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται και η 67χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, επίσης υπήκοος Κίνας.
Τα παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις.

Read more...

Μπλόκο στην επιδότηση 200 εκατ. στα ΚΤΕΛ...




Ενσταση των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ. Τα 200 εκατ. ευρώ που θεσπίζονται ως ετήσια κρατική επιδότηση των υπεραστικών λεωφορείων θεωρήθηκαν «υπερβολικά» από...
στελέχη του οικονομικού επιτελείου, με αποτέλεσμα να «ξεψαχνίζεται» το σχετικό σχέδιο νόμου, που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο «Δημόσιες Υπεραστικές Οδικές Μεταφορές Επιβατών», το οποίο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, υπάρχει πρόβλεψη για την εκταμίευση 140 εκατ. για τις άγονες γραμμές και 60 εκατ. ως επιδότηση για τα εκπτωτικά εισιτήρια μαθητών, αναπήρων κ.τ.λ.

Τα εν λόγω ποσά προέκυψαν έπειτα από σχετική μελέτη, στην οποία καταγράφονται περί τις 800-900 άγονες γραμμές (κάθε νομός έχει, κατά μέσο όρο, περί τις 15 άγονες γραμμές). Ωστόσο, τα 200 εκατ. θεωρούνται από στελέχη του ΥΠΟΙΚ «μεγάλο ποσό», πόσω μάλλον όταν το αντίστοιχο για τις άγονες γραμμές των τρένων φτάνει τα 50 εκατ. Από την άλλη πλευρά, τα ΚΤΕΛ κατηγορούν τα συναρμόδια υπουργεία ότι δεν έχουν λάβει... ούτε ευρώ για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις στα εισιτήρια από το 2007!

Το νομοσχέδιο «Δημόσιες Υπεραστικές Οδικές Μεταφορές Επιβατών» πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο. Σε αυτό προβλέπεται διαχωρισμός των γραμμών των ΚΤΕΛ σε κερδοφόρες και άγονες, αλλά και η κατάτμησή τους σε τρεις κατηγορίες, κυρίως με γεωγραφικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, κάποιες γραμμές θα είναι επιδοτούμενες, άλλες θα συνοδεύονται με αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και άλλες θα είναι πλήρως απελευθερωμένες (συνδέσεις μεταξύ αστικών κέντρων και συνδέσεις αστικών κέντρων με συγκοινωνιακούς κόμβους).

Ειδικότερα, με το νέο σύστημα προβλέπεται η δημιουργία τριών κατηγοριών γραμμών:

*** Οι γραμμές αποκλειστικού έργου, δηλαδή εκείνες στις οποίες ο ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου στις συγκεκριμένες γραμμές, χωρίς ανταγωνισμό.

** Οι άγονες γραμμές, δηλαδή εκείνες για τις οποίες ο ανάδοχος εξασφαλίζει αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και ταυτόχρονα, λόγω μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος, και επιδότηση (αποζημίωση).

*** Οι γραμμές ελεύθερης επιλογής.

Η υπαγωγή των γραμμών στις νέες κατηγορίες θα γίνει έπειτα από αποτίμηση των οικονομικών και συγκοινωνιακών στοιχείων από την Εθνική Αρχή Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών, η οποία θα έχει τις εξής αρμοδιότητες:

** Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των περιφερειών, θα καθορίζει τις γραμμές του δικτύου των δημόσιων υπεραστικών μεταφορών επιβατών.

** Θα αποφασίζει για τη χορήγηση αποκλειστικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης ή και επιδότησης.

** Θα ορίζει τους γενικούς κανόνες διενέργειας των διαγωνισμών.

** Θα θέτει τους γενικούς όρους των συμβάσεων με τους αναδόχους και θα παρακολουθεί την εκτέλεσή τους.

** Θα καθορίζει το ανώτατο όριο χρέωσης των επιβατών και το ύψος της εκάστοτε επιδότησης από το Δημόσιο.

** Θα χορηγεί τις άδειες των γραμμών «ελεύθερης επιλογής» και θα καθορίζει τους όρους λειτουργίας τους.

** Θα καθορίζει τους γενικούς κανόνες για τις απ' ευθείας αναθέσεις υπεραστικών μεταφορών επιβατών, καθώς και τους βασικούς όρους των σχετικών συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περί τα 62 ΚΤΕΛ, με μέση ηλικία στόλου τα 8-10 έτη.

enet.gr

Read more...

ΚΑΤΑΝΟΜΗ 455 ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΣΕ ΑΕΙ, ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣΠΑΙΤΕ...


Την κατανομή 402 μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.)  στα Πανεπιστήμια της χώρας και 53 μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ για το έτος 2013 ...
προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.
«Νέοι πανεπιστημιακοί καλύπτουν θέσεις που έχουν ανάγκη τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Το μεγάλο έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν αφορά μόνο στη μείωση του δημοσίου τομέα, αλλά εμπεριέχει μια κεντρική στρατηγική προσλήψεων», δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της απόφασης ο κ. Μητσοτάκης.
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «προσλήψεις γίνονται και θα γίνουν, με αξιοκρατικά κριτήρια, για την κάλυψη πραγματικών αναγκών και για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου». «Στην περίπτωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συμπληρωματικό κριτήριο είναι και η ανακοπή του ρεύματος φυγής από την Ελλάδα, νέων, ικανών και με προσόντα ανθρώπων, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την έξοδο της χώρας από την κρίση», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος υπενθύμιζε ότι «από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχαμε θέσει ως πρώτο άξονα της πολιτικής μας τους ανθρώπους της Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων».
Ιδιαίτερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συμπλήρωσε, «μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά» για τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη και τις συνεχιζόμενες πολιτικές μας για τη σύνδεσή του με τον Αναπτυξιακό Χάρτη της χώρας, οι 455 νέοι συνάδελφοι στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα Ιδρύματα».
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

''Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ''...


Ο Πρωθυπουργός προσελκύει επενδυτές διαφημίζοντας σκληρά μέτρα, υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ...

«Η στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι, ανεξάρτητα από το μοντέλο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης που εφαρμόζει κάθε χώρα και τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών - κυρίως της Γερμανίας - για το μίγμα διαχείρισης της κρίσης στην Ευρωζώνη, όλοι απαιτούν τη συνέχιση των σκληρών μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού και των άλλων λαών», αναφέρει και συνεχίζει:
«Αυτά τα σκληρά μέτρα διαφημίζει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ για να προσελκύσει επενδυτές, μαζί με την παράδοση του ενεργειακού πλούτου της χώρας σε επιχειρηματικούς ομίλους».
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνά για νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του, καθώς επιβεβαιώνεται ότι στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ κυριαρχεί η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην περιοχή και η πιο ενεργητική συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις σε βάρος άλλων χωρών.

Read more...

Συνεχίζουν να αντιδρούν στην κινητικότητα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ με καταλήψεις γραφείων του Οργανισμού...


Στην ουρά οι πολίτες περίμεναν να εξυπηρετηθούν και να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους στο υπό κατάληψη Κέντρο Προώθησης και Απασχόλησης στη Σταδίου, ωστόσο έδειχναν να ...
κατανοούν την κινητοποίηση

Φόβους για υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην περίπτωση που εφαρμοστεί η κινητικότητα εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Κέντρου Προώθησης και Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στη Σταδίου.

Στο σημείο βρέθηκαν συγκεντρωμένοι αρκετοί από τους εργαζομένους, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, κ. Γιώργου Μακράκη.

Πολίτες περίμεναν για αρκετή ώρα στην ουρά για να διεκπαιρεώσουν τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία, ωστόσο έδειχναν να κατανοούν την κινητοποίηση...
protothema.gr

Read more...

ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΩ



Από εξονυχιστικό έλεγχο ως ύποπτοι φοροδιαφυγής θα περνούν πλέον αυτομάτως όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις άνω των 200.000 ευρώ που πιστώθηκαν στον λογαριασμό τους κατά...
το προηγούμενο έτος. Το ίδιο ισχύει και για όσες επιχειρήσεις έχουν στους λογαριασμούς τους συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών που ξεπέρασαν τις 300.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος.
Χθες εκδόθηκε ερμηνευτική εγκύκλιος της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με αυτή οι τράπεζες καλούνται να διαβιβάσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) αναλυτικά στοιχεία για τους πελάτες τους που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά και τους συνδικαιούχους των λογαριασμών.
Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία που αφορούν στο έτος 2011 θα πρέπει να αποσταλούν στη ΓΓΠΣ από τις τράπεζες μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013, ενώ εκείνα που αφορούν στο 2012 θα πρέπει να αποσταλούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Στη συνέχεια, για τα επόμενα έτη, η διαβίβαση των στοιχείων θα γίνεται μέχρι τις 30 Απριλίου.
Οι τράπεζες θα διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ για τουλάχιστον τρεις μήνες από τη διαβίβασή τους και η Γενική Γραμματεία για έξι χρόνια από την παραλαβή τους.
Η ΓΓΠΣ θα προχωρήσει σε εκτεταμένες διασταυρώσεις μόλις παραλάβει τα στοιχεία και θα ελέγξει τις φορολογικές δηλώσεις των αντίστοιχων ετών, ώστε να εντοπίσει τυχόν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/200000.html

Read more...

ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΕ 26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



Αποφάσεις για «λουκέτο» ενός μήνα σε δώδεκα επιχειρήσεις έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και ακολουθούν άλλες δεκατέσσερις. Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερα...
αυστηρές κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν πως οι διαδικασίε, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων δηλαδή το σφράγισμα του καταστήματος λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης. «Λουκέτο» για τουλάχιστον ένα μήνα επιβάλλεται κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.
Εν τω μεταξύ χθες σε έλεγχο που διενήργησε η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση εστίασης στην πόλη της Χίου δεν είχε εκδώσει 24 αποδείξεις. Οι ελεγκτές σε εκτέλεση της εντολής ελέγχου προχώρησαν στην σφράγιση της επιχείρησης για 48 ώρες.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/26.html

Read more...