Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Κάπα: Διαφορά στο 2,9% – ΣΥΡΙΖΑ 31,8% / ΝΔ 28,9% – 8 βουλευτές για Κίνημα (κάρτες)

kapa

Κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπησητης εταιρείας ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της ιστοσελίδας tovima.gr δύο ημέρες πριν τιςεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,8%, η ΝΔ 28,9%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 4,9%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,5%, οι ΑΝΕΛ 2,6% και το Κίνημα 2,5%. Στο 10,5% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Με την κατανομή των αναποφάσιστων που δηλώνουν προτίμηση το ποσοστό διαμορφώνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 33,5%,
ΝΔ 30,1%
Χρυσή Αυγή: 6,1%
Το Ποτάμι: 5,5%
ΠΑΣΟΚ: 5,1%
ΚΚΕ: 4,9%
ΑΝΕΛ: 2,9%
ΚΙΝΗΜΑ: 2,8%
Καταλληλότερη κυβέρνηση για την χώρα θεωρούν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ σε ποσοστό 41,3%. Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 40,6%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει 43,2%, έναντι 37,9% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντάει το 16,7%.
Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δημοκρατία 88, ηΧρυσή Αυγή 17, το ΠΑΣΟΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8.
kapa
Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης με 75,2% έναντι 17,6% της ΝΔ.
Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 22-23 Ιανουαρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1019 ατόμων.

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Η ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης


papandreou-kidiso
Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός κατά την τελευταία προεκλογική του ομιλία στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας.  
«Αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια, ότι βάζουμε πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος» είπε και στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό της θητείας του ως πρωθυπουργός, λέγοντας πως, «πήρα αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας, οι οποίες ήταν ενάντια και στα δικά μου πιστεύω και στις δικές μας αξίες».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτές τις αποφάσεις δεν θα τις έπαιρνε ποτέ, αν δεν είχε παραλάβει, όπως είπε, μια χώρα που βούλιαζε από αυτούς που την χρεοκόπησαν και μετά έφυγαν.
«Αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα, αν η Ευρώπη με άκουγε από τότε που φώναζα ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα» τόνισε.
Όσον αφορά στο ρόλο του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «εμείς, είμαστε οι μόνοι που λένε εντελώς συγκεκριμένα τι θα κάνουμε αύριο, δηλαδή όχι σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά, αλλά σχέδιο που περιέχει προοδευτικές δομικές μεταρρυθμίσεις και θα τεθεί σε δημοψήφισμα».
Όπως πρόσθεσε, «όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν ανοιχτοί σε συνεργασίες. αλλά δεν λένε, ούτε με ποιους, ούτε με ποιους όρους θα συνεργαστούν».
Ασκώντας κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «υπερασπιστήκαμε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες τις επιλογές και το έργο της κυβέρνησης 2009-2011, όσο δεν το έκανε ποτέ η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυόμιση χρόνια τώρα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημείωσε ότι «εμείς, είμαστε απέναντι στην συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της, αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις».
Ακόμη επιτέθηκε και στην «αριστερή συντήρηση», διότι όπως είπε «δεν ήταν μόνο η δεξιά συντήρηση που πετούσε πέτρες από την εξέδρα, όταν εμείς κάναμε το καθήκον μας, αλλά βαρύτατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας πετροβολούσε».
«Είμαστε ιδεολογικά απέναντι και σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική και σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό» σχολίασε.
Ο κ.Παπανδρέου απέδωσε ευθύνες και στους Ευρωπαίους εταίρους μας λέγοντας ότι «δεν μας στήριξαν όπως τους ζητούσα στην αρχή. Δεν με άκουσαν όταν πρότεινα τα ευρωομόλογα, όταν πρότεινα να αγοράζει ελληνικά ομόλογα η Ε.Ε. ή η ΕΚΤ, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ντράγκι. Τότε πάλευα για μια διαφορετική πολιτική στην Ε.Ε., εδώ μας πετροβολούσαν όλοι. Αλλά όσο και να μας επηρεάζει το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ο Λουίς Αγιάλα στηρίζει Γιώργο Τη στήριξή του στον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα.



3
Ολόκληρη η δήλωση του Λουίς Αγιάλα: 
H Σοσιαλιστική Διεθνής έχει βαθιές ρίζες στην Αριστερά, γι’ αυτό βρίσκομαι στην Ελλάδα σήμερα.
Αξίες μας η αλληλεγγύη, η δημοκρατία με διαφάνεια και η διεθνιστική αντίληψη του κόσμου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και εργάζεται γι’ αυτές τις αρχές και αξίες που ενώνουν τα μέλη του Κινηματός μας σε όλο τον κόσμο.
Σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας, οι πολίτες δεν ξέρουν που να στραφούν. Είμαι πεπεισμένος ότι  οι απόψεις και το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για το μέλλον της Ελλάδας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι αυτό που χρειαζόμαστε.
Οι απόψεις του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Παπανδρέου για μία Ευρώπη χωρίς νέες διαιρέσεις, για μία Ευρώπη και μία Ελλάδα δικαιοσύνης και ευκαιριών, για όλους τους πολίτες της, πρέπει να έχουν θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ελληνική πολιτική ζωή.
Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ. Να ζήσω αυτή την ιστορική στιγμή, να δω το ΚΙΝΗΜΑ να γίνεται ΔΥΝΑΜΗ για το μέλλον της Ελλάδας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Χαμός με τον Λαφαζάνη στον ΣΚΑΙ…


Πήγε στην εκπομπή κι έφυγε!..

Σύμφωνα με την Σία Κοσιώνη είδε εχθρικό περιβάλλον κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ζήτησε να τoν προστατέψει.

Μετά από μία έντονη στιχομυθία που είχαν μεταξύ τους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έφυγε από την εκπομπή.

Από…
την πλευρά της η Σία Κοσιώνη ανέφερε τα εξής:

Ήταν προγραμματισμένο να έχουμε μαζί μας και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέβη κάτι περίεργο όμως.

Ήρθε εδώ, μου ζήτησε να τον προστατέψω από ένα εχθρικό περιβάλλον και από μία εχθρική προφανώς δημοσιογράφο.

Μου είπε ότι μεροληπτώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προσβλητικές εκφράσεις οφείλω να πω.

Του είπα ότι θα τηρήσω την τάξη, όπως κάνω πάντα.

Τον ρώτησα μάλιστα, αφού θεωρεί όλα αυτά, γιατί ήρθε; Και μου ανακοίνωσε ότι φεύγει…

Read more...

Αποκλειστική συνέντευξη στο kosnews24.gr της υποψήφιας από την Κω,Α. Χατζηστέργου,με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Αποκλειστική συνέντευξη στο kosnews24.gr της υποψήφιας  από την Κω,Α. Χατζηστέργου,με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Αποκλειστική συνέντευξη στο kosnews24.gr έδωσε η υποψήφια βουλευτής ,Χατζηστέργου Αρετή- Ελευθερία, από την Κω, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
Η κ. Χαζηστέργου Αρετή-Ελευθερία Γεννήθηκε το 1982,είναι κόρη του Σταμάτη Χατζηστέργου από το Πυλί και της Σοφίας Ζιώγα από τα Γιάννενα.
Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό "Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη",ενώ είμαι γνώστρια Αγγλικών, Γαλλικών, Ισπανικών & Τούρκικων.
Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που έδωσε στο kosnews24.gr
            Κυρία Χατζηστέργου  η ενασχόληση σας με το νέο κόμμα του κ. Παπανδρέου, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πως προέκυψε; Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που σας έκανε να συμμετέχετε σε αυτό;

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα  έδωσε πολιτική στέγη σε εμάς τους «άστεγους». Στους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους που παραμένουμε εγκλωβισμένοι στα δεσμά ενός βάναυσου πελατειακού συστήματος, ενός διαβρωμένου και διεφθαρμένου συστήματος που παρά την κρίση παραμένει αλώβητο.

Ορισμένοι μου είπαν ότι με την απόφασή μου αυτή βουτάω στα βαθιά, κάποιοι άλλοι ότι  είναι ένα λάθος. Όμως υπερίσχυσε η ανάγκη για αυτονόητες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απεγκλωβίσουν τους συμπολίτες μας, εμάς τους ίδιους από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η ανάγκη για μεγάλες τομές που θα απελευθερώσουν την Ελλάδα από παθογένειες και αγκυλώσεις του παρελθόντος και θα μας επιτρέψουν να ελπίσουμε ξανά.

Είμαι και εγώ επαναστάτης του αυτονόητου λοιπόν. Αυτός είναι ο λόγος που παρά τις δυσχέρειες πήρα την απόφαση να αγωνιστώ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα Δωδεκάνησα, στην Κω, την ιδιαίτερη πατρίδα μου.

                                              

Γιατί κάποιος Δωδεκανήσιος να επιλέξει να ψηφίσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εσάς προσωπικά ως υποψήφια, σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές;

 

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσίες υπεύθυνες, αποφασιστικές που δεν υπολογίζουν το προσωπικό όφελος ή κόστος, αλλά μάχονται για την ασφαλή πορεία της χώρας. Μία πορεία την οποία δεν θα ανακόπτει η συντήρηση και οι πελατειακές σχέσεις. Η ισχυρή παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εγγυάται την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας στηριγμένη σε αλήθειες, οι οποίες συνεχώς αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες. Εγγυάται ότι οι αξίες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης  που έχουν μπει στην άκρη θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, η Κως είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου. Την αγαπώ και την τιμώ όπου κι αν βρίσκομαι. Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες, τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δωδεκανήσιοι και θέλω να αγωνιστώ για να τους δώσω φωνή. Δεν ξεχνώ ότι χιλιάδες Δωδεκανήσιοι, μεταξύ αυτών και η οικογένεια του πατέρα μου, αναγκάστηκαν να στερηθούν την πατρίδα τους και να ξεριζωθούν στις δεκαετίες της φτώχειας.

Θα αγωνιστώ για να μη ζήσουν τα Δωδεκάνησα μια νέα μετανάστευση, για να κρατήσουμε τους νέους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Να χτίσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε όνειρα στον τόπο μας και όχι στην ξενιτιά. Θα αγωνιστώ για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν καίρια προβλήματα αλλά και για να αξιοποιηθεί το σύγχρονο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλος και την πολιτιστική κληρονομιά των Δωδεκανήσων ώστε να υπάρξει μια υγιής βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

          Ο κ. Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, παίζοντας μάλιστα σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία της χώρας. Τι παραπάνω πιστεύετε ότι έχει να δώσει ο ίδιος αλλά και το κόμμα στο οποίο ανήκετε;

Το 2009 η Ελλάδα πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες. Από τη μία το άγνωστο μέγεθος του τεράστιου ελλείμματος, της ύφεσης και η μηδαμινή αξιοπιστία της χώρας μας εξαιτίας εκείνων που επέλεξαν να κλείσουν τη Βουλή για να θαφτούν τα σκάνδαλα τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και από την άλλη μία Ευρώπη ανέτοιμη, άτολμη, επιφυλακτική χωρίς κανένα μηχανισμό προστασίας των μελών της Ευρωζώνης από τις αγορές. Κι όμως. Η χώρα δεν οδηγήθηκε σε άτακτη χρεοκοπία. Δεν οδηγήθηκε σε άτακτη χρεοκοπία γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες πίεσε και έπεισε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Όσο για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήταν απαίτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Εν μέσω όμως της κρίσης και των ομολογουμένως σκληρών μέτρων που ελήφθησαν, προχώρησαν μεγάλες μεταρρυθμίσεις, αυτονόητες τομές στη λειτουργία του ελληνικού κράτους για τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος. Η Διαύγεια για να μπορούν οι πολίτες να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τις κρατικές αποφάσεις, συμβάσεις και προμήθειες, το OpenGov για να λαμβάνουν θέσεις οι άριστοι και όχι οι αρεστοί, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τον εξορθολογισμό της δημόσιας δαπάνης, ο Καλλικράτης, η Οικονομική Αστυνομία για να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι φοροφυγάδες, η φορολόγηση των off shore.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις αυτές που ορισμένοι προσπάθησαν να γκρεμίσουν και θα επιμείνει στην περαιτέρω εμβάθυνση των τομών ώστε να γίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία, δίπλα στους πολίτες και όχι στα συμφέροντα των λίγων.

          Τι πιστεύετε ότι θα κρίνει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου; Τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος;


Ο κόσμος ζητάει καταρχάς τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη. Ζητάει επίσης την προετοιμασία μιας ασφαλούς και οριστικής εξόδου από το Πρόγραμμα. Όχι με λογικές «σκίζω τα Μνημόνια» που υιοθέτησε η ΝΔ στα Ζάππεια και βεβαίως επανέλαβε η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που χτυπάει τα αντιμνημονιακά νταούλια, αλλά με ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας της χώρας και των παραγωγικών της δυνάμεων.

Παράλληλα, ο κόσμος ζητάει τις αυτονόητες αλλαγές. Ζητάει θεσμούς και μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν και το κράτος και την καθημερινότητά μας. Όλα αυτά αποτελούν έννοιες που πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο και ήδη έχει δώσει δείγμα γραφής. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί το πλεονέκτημα που θα βάλει το Κίνημα δυναμικά στη Βουλή και θα το καταστήσει ταυτόχρονα ρυθμιστή της επόμενης μέρας στην Ελλάδα.

 Εάν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μπει στην Βουλή, με ποιον θα συνεργαστεί; Και πάνω σε ποια βάση;

Ως βάση πιθανής συνεργασίας θα λειτουργήσει μια προγραμματική συμφωνία με σαφές προοδευτικό πλαίσιο. Όποια πολιτική δύναμη υπερασπιστεί την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, επιδιώξει ένα Εθνικό Σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να εξασφαλίσουμε θετικές αποφάσεις για το χρέος, αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η ανεργία  αποτελεί εν δυνάμει πολιτικό μας σύμμαχο.

          Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες μας;

Κάθε εθνική εκλογή είναι κρίσιμη για το μέλλον μας. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο πολίτης είναι να ενημερωθεί σωστά και να κρίνει ορθολογικά προτού καταλήξει στο ποιον θα τιμήσει με την ψήφο του.

Ο λαϊκισμός, το θυμικό, η ανορθολογική ερμηνεία των πραγμάτων υπήρξαν διαχρονικά κακοί σύμβουλοι και όποτε επικράτησαν, οδήγησαν τη χώρα σε περιπέτειες.

Ας κάνουμε όλοι έναν ψύχραιμο απολογισμό των γεγονότων κι ας πάμε στην κάλπη με καθαρό μυαλό. Και στις 26 Ιανουαρίου, θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις για να δώσουμε τον αγώνα για τις αξίες μας, τη δικαιοσύνη και τη δημιουργία.

areth
areth1

 ww.kosnews24.gr


Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ



- Αν έπρεπε να απευθύνετε ένα και μόνο πολιτικό μήνυμα στους ψηφοφόρους
της Φωκίδας, τι θα τους λέγατε;
Κατανοώ και το θυμό και την οργή και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις οικογενειακές ή μη στην επιλογή της ψήφου. Αυτό όμως που ζούμε, απαιτεί εθνική προσπάθεια. Ο νέος διχασμός θα γεννήσει νέα κρίση. ΕΛΠΙΔΑ δεν χτίζεις και αριστερό λόγο δεν προάγεις με εκθέσεις ιδεών. Σε έξι μήνες από τώρα θα είμαστε σε άλλο περιβάλλον.

Read more...

Ομιλία στην Πάτρα Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα


Στο γεμάτο κλειστό γήπεδο ΕΑΠ στην Πάτρα, μίλησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.
gap
Σημεία της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου:
«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τι σημαίνει για μένα να μιλάω στην Πάτρα!
Στην Αχαία μας!
- Την γενέτειρα του Γεωργίου Παπανδρέου.
- Την πολιτική αφετηρία του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Το δικό μου πολιτικό ξεκίνημα!
Από το 1981 έχω περπατήσει χωριό χωριό, στενό στενό αυτόν τον τόπο.
Μια πορεία που ξεκίνησε στα χωριά της Τριταίας, μαζί με όλους που πιστέψαμε και πιστεύουμε ακόμα σε Ελλάδα ελεύθερη,
ανεξάρτητη,
δημοκρατική,
δίκαιη!»
11
«Ναι, ως Πρωθυπουργός πήρα και αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας.
Αποφάσεις ενάντια και στα δικά μου πιστεύω.
Στις δικές μας αξίες.
Αποφάσεις που ποτέ δεν θα έπαιρνα αν δεν είχα παραλάβει μια χώρα που βούλιαζε από αυτούς που την χρεοκόπησαν και μετά έφυγαν.
Με ένα δημόσιο τελείως ανήμπορο να κατανείμει δίκαια βάρη.
Αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα αν η Ευρώπη με άκουγε από τότε που φώναζα...
«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα»!
Σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές,
μέσα στην αρένα της συντηρητικής Ευρώπης,
όταν όλοι εδώ μας πετροβολούσαν,
σκεφτόμουνα ένα και μόνο πράγμα:
Εσάς!
Κάθε ελληνική οικογένεια,
την Ελλάδα όλη,
που δεν είχα κανένα δικαίωμα να επιτρέψω να ζήσει μια εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας! Να μην μπορούμε να πληρώσουμε καμμία σύνταξη ή μισθούς του δημοσίου.
Ή να ζήσουμε αυτό που έζησαν τα αδέλφια μας στην Κύπρο, να μην μπορούν να βγάλουν χρήματα από τα ATM ή να κουρεύονται οι καταθέσεις τους.
Για αυτό δεν κρύφτηκα,
Δεν φυγομάχησα!
Δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια!
Σήκωσα ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν!
Όπως έκαναν πάντα οι Παπανδρέου!
Για να μη σβήσει ο τόπος.
Να μη σβήσει η ελπίδα.
Να μείνουν ζωντανές οι αξίες μας.
Για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε αυτή τη χώρα σε νέα, γερά θεμέλια!»
22
«Στείλτε το μήνυμα παντού:
Στις 25 του Γενάρη,
Με το δικό σας πάθος,
Τον δικό σας παλμό,
Βάζει την υπογραφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μία νέα Πολιτική Δύναμη!
Μία Δύναμη Προόδου, Αξιών, Δημοκρατίας, Σοσιαλισμού.
Και αυτή η υπογραφή θα γράφει «ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ»!
Το όνομά μας!
Σηκώστε το ΚΙΝΗΜΑ μας όσο ψηλότερα γίνεται!
Πόρτα πόρτα,
Φίλο με φίλο,
Συνάδελφο με συνάδελφο,
Μέχρι την τελευταία στιγμή!»
«Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας.
Αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια ότι βάζουμε πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Δεν υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος!
Με συνέπεια - αυτό κάναμε πάντα!
Στην πράξη το αποδείξαμε.
Πάνω από όλα η Ελλάδα και ο πολίτης!
Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι και ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής.
Είναι ψήφος για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο!
Κανενός άλλου!
Αυτό λέγαμε, πάντα με συνέπεια!
Αυτό έχει και τώρα ανάγκη η Ελλάδα!
Για αυτό κανείς δεν θα μας χαριστεί!
Κανείς ισχυρός δεν θα μας χαϊδέψει!
Ε, λοιπόν, δεν τους έχουμε ανάγκη!»
«Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ δίνει φωνή στον πολίτη.
Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κρίση του πολίτη.
Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού.
Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού!
Προτείναμε, προτείναμε προς όλους,
Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής,
η λύση για να μπει οριστικό τέλος στην λιτότητα και την ανασφάλεια,
να βασίζεται σε ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία,
και να έχει τη γνώμη και την απόφαση του Ελληνικού λαού.
Να έχει την υπογραφή του λαού μέσα από την δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος!»
«Ρωτάω όλες τις τελευταίες μέρες και θα ρωτάω συνέχεια τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώ τις ηγεσίες και των άλλων κομμάτων:
Να μας πουν ξεκάθαρα - ναι ή όχι στο δημοψήφισμα;
Γιατί φοβούνται τον Ελληνικό λαό;
Οι πολίτες ζητούν σε συντριπτικό ποσοστό να τους εμπιστευτούμε!
Γιατί τους φοβούνται τα άλλα κόμματα;
Θα θέσουν την όποια συμφωνία με τους εταίρους μας στην κρίση του λαού;
‘Η θα θέλουν απλώς λευκές επιταγές;
Να τις ξεχάσουν!»
«Και τι δεν ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια φίλες και φίλοι.
Πόσες ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας.
Πόση λάσπη φάγαμε.
Μας λοιδώρησαν.
Μας έβρισαν.
Τα ζήσαμε, τα ζήσατε όλοι,
καθημερινά,
στα καφενεία,
στη δουλειά,
στα δελτία των καναλιών.
Γιατί μας στοχοποίησαν;
Για να συγκαλύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα χάλια της χώρας.
Να κρύψουν τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα της.
Και για να μην σηκώσουμε ποτέ πάλι εμείς το ανάστημά μας.
Δεν τους πέρασε!
Δεν τους κάναμε τη χάρη!
Είμαστε και πάλι εδώ!
Μαζί!
Με το κεφάλι ψηλά!
Σε μια νέα αρχή.
Τώρα ακουγεται η δικιά μας φωνή!»
«Και οι εταίροι μας έχουν τις δικές τους, βαρύτατες, ευθύνες.
Ματώσαμε για να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη τους.
Δεν μας στήριξαν όπως τους ζητούσα στην αρχή.
Δεν με άκουσαν όταν πρότεινα τα ευρωομόλογα, όταν πρότεινα να αγοράζει ελληνικά ομόλογα η ΕΕ ή η ΕΚΤ, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ντράγκι.
Τότε πάλευα για μια διαφορετική πολιτική στην ΕΕ, εδώ μας πετροβολούσαν όλοι.
Αλλά όσο και να μας επηρεάζει το Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον,
τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα!
Να αλλάξει συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών για μία σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία. Να δουλέψουμε σε μια πλατειά συμμαχία προοδευτική για την αλλαγή.
Κι αυτό είναι δική μας ευθύνη, κανενός άλλου.
Τότε μας πετροβολούσαν - τώρα λένε ότι βρέχει λεφτά.
Αρα ναι - ομολογούν - λεφτά υπάρχουν.
Το μεγάλο ερώτημα όμως δεν είναι αν υπάρχουν.
Αλλά πως τα αξιοποιείς, ποιός τα αξιοποιεί, αν επενδύονται για το δημόσιο συμφέρον ή αν επενδύονται για το συμφέρον των ισχυρών.
Και τα λεφτά θα αξιοποηθούν για το δημόσιο καλό μόνο με δικό μας Ελληνικό Σχέδιο ριζικών και προοδευτικών αλλαγών.
Το δικό μας ΚΙΝΗΜΑ μιλά για αυτό το Ελληνικό Σχέδιο.
Όραμα βασισμένο σε μια Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.»
«Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας, που διασφαλίζει δικαιώματα και κανόνες που ισχύουν για όλους, όχι προνόμια και εξαιρέσεις για λίγους.
Εμείς, το ΚΙΝΗΜΑ μας,
Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, ξεκινάμε από την βάση
των αρχών μας,
των αξιών μας,
της ιστορίας μας,
Όπως και των αρχών που πρεσβεύει η Σοσιαλιστική Διεθνής της οποίας είμαι Πρόεδρος.
- Για αυτό και πιστεύουμε και δουλεύουμε για να μπει τέλος στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από τη δεξιά συντήρηση.
Αλλά επιτέλους να γίνει και η σωστή αναδιοργάνωση και διαχείρισή του.
- Πιστεύουμε και δουλεύουμε για να έχει κάθε ελληνική οικογένεια τη στήριξη βρεφονηπιακών σταθμών!
- Πιστεύουμε και δουλεύουμε για να καλύψει το Βοήθεια στο Σπίτι κάθε ηλικιωμένο που έχει ανάγκη!
- Πιστεύουμε στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων
την καταπολέμηση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας.
- Πιέζουμε για τη ριζική μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τα 3 πρώτα χρονια για τους νέους εργαζόμενους και τους μακροχρόνια ανέργους.
- Πιέζουμε για πραγματικές ασφαλιστικές και φορολογικές διευκολύνσεις σε κάθε περίπτωση που οι νέοι μας προχωρούν στη σύσταση νέων επιχειρήσεων.
Πιστεύουμε και παλεύουμε για μια Παιδεία της προκοπής και της καινοτομίας.
Γιατί ξέρουμε ότι, χωρίς μια διαφορετική παιδεία δεν πρόκειται να ρίξουμε γερές βάσεις για το σήμερα και το αύριο, ώστε να σταθούμε στα δικά μας πόδια χωρίς δανεικές δυνάμεις.»
«Και απέναντι στη νέα γενιά δεσμευόμαστε:
Να βάλουμε τέλος στην εξάρτηση της υπερχρέωσης,
αναγνωρίζοντας ότι κάθε δικαίωμα συνεπάγεται υποχρεώσεις.
Για να μην σταλεί ποτέ ξανά ο λογαριασμός στην επόμενη γενιά!
Να τους ανοίξουμε δρόμους ανοίγοντας επαγγέλματα, διασφαλίζοντας διαφάνεια, αξιοκρατία και τη σιγουριά ότι θα βρουν και αυτοί ένα δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα βιώσιμο.
Αυτό είναι το όραμά μας.
Αυτές είναι οι αρχές του Ελληνικού Σχεδίου που προτείνουμε!
Για τέτοιες αλλαγές μιλάει το ΚΙΝΗΜΑ μας!
Με τέτοιες αλλαγές η Ελλάδα δεν θα ξαναχρειαστεί Μνημόνια.
Με τέτοιες βαθιές τομές θα βγούμε οριστικά και αμετάκλητα από την κρίση.»
«Έχουμε δώσει σε όλη μας την πορεία δείγμα γραφής:
Ποιοι απέδειξαν ότι δεν υπολογίζουν το προσωπικό και πολιτικό κόστος μπροστά στο δημόσιο συμφέρον;
Σε ποια περίοδο δρομολογήθηκαν πραγματικές προοδευτικές αλλαγές στη χώρα;
Ποιους χτύπησαν λυσσαλέα τα κατεστημένα;
Ποιοι άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς;
Ποιοι φορολόγησαν πρώτοι τις off-shore;
Ποιοι μάτωσαν για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις κοινές μετοχές;
Έχουμε δείξει ποιοι είμαστε.
Έχουμε δείξει σε ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάει η Ελλάδα!
»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η π. Ευρωβουλευτής Βαγγελιώ Τζαμπάζη με το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών



Μπροστά στην κάλπη
Η ώρα της δυναμικής συστράτευσης αλλά και της κρίσιμης απόφασης και επιλογής πλησιάζει. Η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου είναι η κρισιμότερη στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας, αφού από το αποτέλεσμά της θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες, η ευρωπαϊκή της σταθερότητα και προοπτική, η αντοχή και ποιότητα των δημοκρατικών μας θεσμών, ο κοινωνικός και πολιτικός μας πολιτισμός, η κοινωνική μας συνοχή, η ίδια η ζωή μας. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να είναι ουδέτερος ή αμέτοχος στην προοπτική να συνδιαμορφώσουμε μαζί τις συνθήκες για το αύριο. Αν δεν πάρουμε μέρος ενεργά και με φρόνηση, όχι με οργή και εκδικητική μανία που μπορεί να είναι κατανοητή, ίσως και δικαιολογημένη, όμως σίγουρα αδιέξοδη και καταστροφική, δε θα έχουμε καμιά δικαιολογία τουλάχιστον απέναντι στη συνείδησή μας για ότι δεν πάει σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις ανάγκες μας, αφήνοντας τα πράγματα στη τύχη τους και στο έλεος κάποιων που φαντασιώνονται ότι υπάρχουν ανώδυνες και μαγικές λύσεις, ουτοπικές προσδοκίες, φτάνει να διαγράψουμε την πραγματικότητα. Η δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία δε συγχωρεί τέτοιες αυταπάτες που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα πράγματα, με τη λογική πως όλοι είναι ίδιοι.
Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι η οργή δε χωράει στην κάλπη. Πολιτικότερη απάντηση είναι η σταθμισμένη απόφαση, για να προδιαγράψουμε με ευθύνη και ρεαλισμό το μέλλον μας. Στο φόντο της γενικής απαξίωσης που διατυμπανίζουν πολλοί επιτήδειοι ή αφελείς, ας απομονώσουμε τις άναρθρες κραυγές που ακούγονται από διάφορα ύποπτα ή αντιπολιτικά χαρακώματα, καθώς κάποιοι ποντάρουν εξαιτίας της κοινωνικής φόρτισης σε ριζικές ανατροπές και ατομικά συμφέροντα, που θα προκύψουν μέσα από την καταστροφή της χώρας μας. Απέναντι σε αυτό το τυφλό και αδιέξοδο ρεύμα, και στη διάχυτη αίσθηση ότι τίποτε δεν αλλάζει και πως το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο, ας αντιτάξουμε την ώριμη σκέψη, που μπορεί να μας βγάλει από τις δυσκολίες με ρεαλιστικές σωτήριες λύσεις. Η υπέρβαση της κρίσης απαιτεί υπευθυνότητα και αυτοκυριαρχία, σταθερότητα και συνέπεια. Η νηφαλιότητα και η ψύχραιμη λογική μόνο είναι οι συντελεστές αποφόρτισης και θετικής δράσης, γιατί ανοίγουν το δρόμο του γόνιμου και πρακτικού λόγου, των ιδεών και επιχειρημάτων, που μπορούν να θωρακίσουν τη χώρα από όλες τις ανεύθυνες δυνάμεις της καταστροφής. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια για πειραματισμούς και παλινωδίες. Όσο ποτέ άλλοτε ο τόπος μας χρειάζεται να αξιοποιήσει στο έπακρο τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, να διαφυλάξει τις μεγάλες θυσίες του λαού μας και να κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και γνήσιες παραγωγικές δυνάμεις, βάζοντας στην άκρη τις «θρηνωδίες», την παραίτηση και την απογοήτευση, την απραξία και την ιδιώτευση.
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελούν την εγγύηση για το γύρισμα της σελίδας στην Ελλάδα του μέλλοντος!.
Οι καιροί λοιπόν μας καλούν όλους και δεν είναι σωστό ούτε να μείνουμε στη μοιρολατρική μας διάθεση πως τίποτα δε γίνεται ούτε στη μακαριότητά μας πως κάποιοι άλλοι ίσως θα βρουν τις αναγκαίες λύσεις. Έτσι είναι σίγουρο πως αυτοί οι άλλοι θα καθορίζουν αυθαίρετα με «λευκή επιταγή» τα πράγματα του τόπου μας, και δε θα έχουμε καμιά δυνατότητα να τα αντιστρέψουμε όταν συνειδητοποιήσουμε τα αδιέξοδα και μια ανεξέλεγκτα καταστροφική πορεία. Άλλωστε, δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις στα προβλήματα και γι΄ αυτό χρειάζεται συνέργεια στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό του μέλλοντος. Οφείλουμε να ανοιχτούμε με εμπιστοσύνη σε αυτούς που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, που ονειρεύονται να την αναγεννήσουν με τα ιδεώδη της αξιοκρατίας, της εντιμότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Read more...

Χρήστος Αηδόνης, Υπ. Βουλευτής Α΄Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Read more...

Απίστευτο! Στο Mega αλλάζουν την δημοσκόπηση, βγάζουν το Κίνημα εκτός βουλής και ανεβάζουν 0,6% το ΠΑΣΟΚ!



kinima-vouli.jpg

Aπίστευτη εξέλιξη με τη χθεσινή δημοσκόπηση της GPO, η οποία ''έκανε το λάθος'' να μετρήσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου με 3%, νούμερο με το οποίο μπαίνει στη βουλή. H ίδια δημοσκόπηση έδινε το ΠΑΣΟΚ στο 4,4% και στην 6η θέση. Ο Βενιζέλος θεώρησε το γεγονός ανεπίτρεπτο και....

2015-01-23_9.00.37.png

Έτσι, στο σημερινό δελτίο ειδήσεων, η δημοσκόπηση άλλαξε νούμερα, με την τελική να αποκλίνει από τη χθεσινή κυλιόμενη κατά περίεργο τρόπο! Το Κίνημα Παπανδρέου πήγε στο 2,9% και το ΠΑΣΟΚ σκαρφάλωσε από το 4,4 στο 5%! Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ περνάει από την 6η θέση στην 4η, με 0,1% διαφορά από την τρίτη θέση!

3423423423423423423.jpeg

Απίστευτα πράγματα! Πρόκειται πλέον περί τηλεοπτικής χούντας με σκοπό να κάνει τα πάντα να μην μπει το Κίνημα Παπανδρέου στη βουλή!

- See more at: http://epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9403-apistefto-sto-mega-allazoun-tin-dimoskopisi-vgazoun-to-kinima-ektos-voulis-anevazoun-0-6-to-pasok#sthash.mTgGFnlC.dpuf
http://epikairo.gr/

Read more...

Ομιλία Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Α. Παπανδρέου Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στην Πάτρα


Read more...

Στο 6,7% η διαφορά…

κατά Θεοδωρικάκο…

Στη νέα και τελευταία δημοσκόπηση της GPO, η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ καταγράφεται στις 6,7 μονάδες, ενώ στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα, μπαίνουν 8κόμματα.

Το…
8ο είναι το «Κίνημα» του Παπανδρέου, που βρίσκεται μια ανάσα από το όριο εισόδου, με 2,9%.

Στην τρίτη θέση γίνεται ντέρμπι ανάμεσα σε 4 κόμματα, που κινούνται στο 5%, με την Χρυσή Αυγή να παίρνει κεφάλι με 5,1%.

Οι ΑΝΕΛ είναι στο 3,5%, ενώ το κόμμα του Κουβέλη δεν υπάρχει καν στην μέτρηση, καθώς είναι κάτω από το1%.

Το κόμμα του Καρατζαφέρη παίρνει ένα δημοσκοπικά αμελητέο 1,4%.

Οι δημοσκόποι δίνουν ραβτεβού στις 7 τοι απόγευμα της Κυριακής.

Και μεις εδώ στο NONEWS-NEWS, θα σας ενημερώνουμε με εκτιμήσεις εκλογικού αποτελέσματος, όπως κάνουμε πάντα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας… 

Read more...

Live Streaming: Ομιλία Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Α. Παπανδρέου Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στην Πάτρα

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στις 7:30 μμ, στην Πάτρα – Κλειστό Γήπεδο ΕΑΠ.

Read more...

Θάνος Μωραΐτης


Read more...