Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή

Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή
Ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώνουν οι υποψηφιότητες των Ευάγγελου Βενιζέλου και Χρήστου Παπουτσή τις τελευταίες μέρες έχει εξελιχθεί σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν πάνω από 200 πιστεύοντας ότι ο αριθμός θα δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα στήριξης.

Για τους ίδιους λόγους, ορισμένοι εξ αυτών (των συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου) «ζυμώνουν» βουλευτές, στελέχη και δημοσιογράφους ότι ο Χρ. Παπουτσής δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 94 υπογραφών.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία του στελεχικού απαράτ- το είχε από το 2007, γιατί Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και (κυρίως) η Άννα Διαμαντοπούλου είπαν «Παπανδρέου» αλλά μόνον το είπαν.

Ο Χρ. Παπουτσής θα στηριχθεί κυρίως σε μεσαία και κατώτερα στελέχη, σε αυτούς που απαρτίζουν το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ και συνήθως δεν καλούνται για συνεντεύξεις στα ΜΜΕ- το «στηρίζω Παπουτσή» το λένε στον πολιτικό και κοινωνικό τους περίγυρο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η υποψηφιότητα Βενιζέλου, ούτε πως τις έχει συγκεντρώσει μιας και πολλά ακούγονται για τον… χαριτόβρυτο τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η Τόνια Αντωνίου.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παπουτσής- όταν τον ρωτάνε, απαντάει ότι θα ζητήσει τη στήριξη του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, αφού πρώτα μιλήσει στο όργανο και καταθέσει την πολιτική του πλατφόρμα. Ωστόσο, όταν το λένε ότι γράφεται πως συγκεντρώνει μόλις σαράντα, λέει γελώντας με νόημα «με τάση να γίνουν…
τριανταπέντε».

Ο Βενιζέλος έχει συνεργάτες που αγωνίζονται γι αυτόν και γνωρίζουν καλά το ΠΑΣΟΚ. Καλύτερα όμως από αυτούς γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ ο Παπουτσής ο οποίος κατά το παρελθόν τους καθοδηγούσε και ενίοτε τους προστάτευε πολιτικά. Ουσιαστικά, ο Βενιζέλος απευθύνεται στο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και ο Παπουτσής στην καρδιά του Κινήματος. Οι ώρες δεν προσφέρονται για προβλέψεις.

Καλό είναι να περιμένουμε ως το βράδυ της Κυριακής. Αν όμως μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό ώστε να κάνω μια πρόβλεψη, θα έλεγα ότι ο Παπουτσής δεν φαίνεται για στέλεχος που δεν γνωρίζει που πατάει και που πηγαίνει…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Spiegel: "Η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη"

Θετική υποδοχή από τα ξένα μέσα, αλλά οι Γερμανοί επιμένουν...



Και ενώ ολοκληρώθηκε επιτυχώς το κούρεμα του χρέους, λίγη ώρα μετά την θετική έκβαση του PSI, γνωστός οικονομολόγος σχολιάζει σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, ότι η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Διαβάστε εδώ πώς υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος το PSI

Πρόκειται για τον διακεκριμένο οικονομολόγο Harald Hau, ο οποίος σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η συμμετοχή των ιδιωτών κατά 86% στο κούρεμα χρέους αποτελεί καλό νέο για την Ελλάδα, σχολιάζει: «Η έκβαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πιστωτές που αναμένουν να πληρωθούν στο 100%. Όσοι πιστωτές δε συμμετείχαν στο PSI είναι κερδοσκόποι που αγόρασαν τα χρεόγραφα στο 30-40% της ονομαστικής αξίας και τώρα θέλουν να αποζημιωθούν στο έπακρον. Όμως, τώρα θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο “κούρεμα”».

Ο ίδιος θεωρεί ότι το πρόβλημα απλώς μετατέθηκε, υποστηρίζοντας ότι το «κούρεμα» είναι ανεπαρκές. «Θα υπάρξει και δεύτερη, κανονική χρεοκοπία», τονίζει.

«Πιθανόν να πάρει άλλους εννιά μήνες με τρία χρόνια αλλά θα υπάρξει μία πραγματικά μεγάλη κρίση, και οικονομική και πολιτική» υποστηρίζει και εκφράζει την άποψη ότι την επόμενη φορά θα επηρρεάσει μόνο τους φορολογουμένους.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον Hau, έγκειται στο γεγονός ότι «οι τράπεζες εδώ και μισό αιώνα είχαν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Θέλουν να πάρουν όσο περισσότερες πληρωμές τόκων δύνανται, όμως τώρα συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος εξαντλείται και έτσι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη στρατηγική τους».

«Τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν όσο μπορούν το χρέος από τη δημόσια στήριξη και αυτό είναι μια πολύ έξυπνη τακτική που ακολουθούν. Αλλά πρόκειται για τακτική που οδηγεί τους φορολογουμένους στο τέλος μιας καταστροφής», σημειώνει ο Hau.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν θα ήταν σοφότερο το PSI να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερο τμήμα του χρέους που θα περιλαμβάνει όλους τους πιστωτές, ο Hau επισημαίνει πως: «Φυσικά. Το χρέος στην Ελλάδα θα πρέπει να μειωθεί όχι μόνο κατά 120% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται τώρα, αλλά κατά 60%. Αυτό απαιτεί μια σωστή εθνική χρεοκοπία. Έτσι θα βρισκόμασταν σε πολύ διαφορετική διαπραγματευτική θέση. Κάθε ευρώ που θα λάβει ο εκάστοτε πιστωτής θα είναι δώρο για εκείνον».

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για τα οφέλη μιας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Οι εξαγωγές θα ήταν φθηνότερες, αλλά η χώρα δεν έχει τόσα πολλά προϊόντα που μπορεί να εξάγει. Σε κάθε περίπτωση, όμως η αναλογία των εισαγωγών και εξαγωγών θα έρθει σε ισορροπία. Εάν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές, θα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον οι εισαγωγές. Οι Έλληνες πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο», σχολιάζει ο Hau σχετικά με τον αν υπάρχουν προβλέψεις για «δεύτερη» πτώχευση της Ελλάδας, αλλά και για επικείμενη έξοδό της από την Ευρωζώνη.

«Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, πολλές ασιατικές χώρες βρέθηκαν σε μια παρόμοια κρίση, όπως συμβαίνει σήμερα με τα Ευρωπαϊκά κράτη. Κατά την κατάρρευση, δέχτηκαν όμως ευεργετική επίδραση. Σήμερα, οι χώρες που έχουν πολύ λιγότερο χρέος, πιστεύετε, ότι μπορούν μακροπρόθεσμα μέσα από την κρίση του ευρώ να έχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα;», ρωτά ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση: «Μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε σε κάθε περίπτωση θεραπευτική επίδραση, που θα οδηγούσε τα πράγματα σε χαλάρωση. Όπως έχει η τωρινή κατάσταση, τα έχουμε κάνει χειρότερα στην Ελλάδα», επισημαίνει ο γνωστός οικονομολόγος και καταλήγει:

«Πολλές τράπεζες στην Ελλάδα είναι ήδη σε κατάσταση πτώχευσης, αλλά εξακολουθούν να δίνουν δάνεια. Μπορείτε να πάρετε τα χρήματα από την κεντρική τράπεζα και να τα δώσετε στους κερδοσκόπους. Αυτή είναι μια περίοδος που επιχειρήσεις πάνε στραβά και στο τέλος θα καταλήξουν βάρος των ευρωπαίων φορολογούμενων. Η παρούσα πολιτική είναι απίστευτα αφελής αν συνεχιστεί».
.protothema.gr

Read more...

Δικαστικό στοπ στα αναδρομικά των βουλευτών...



Του Παναγιώτη Στάθη
Δικαστικό μπλόκο στα αναδρομικά 150 βουλευτών , πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών βάζει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, οι δικαστές του οποίου πάντως (όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους) κάνοντας χρήση ανάλογων διατάξεων τα έχουν εισπράξει προ πολλού.

Το ...
Διοικητικό Εφετείο λοιπόν απέρριψε την προσφυγή του πρώην βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Ευγένιου Χαϊτίδη (διετέλεσε βουλευτής τέσσερις κοινοβουλευτικές περιόδους, 1993 - 2004), ο οποίος διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 401.152,82 ευρώ κλείνοντας έτσι την πόρτα και στις προσφυγές δεκάδων ακόμη συναδέλφων τους, οι οποίοι μεσούσης της οικονομικής κρίσης έσπευσαν να διεκδικήσουν και εκείνοι αναδρομικές αποζημιώσεις, επικαλούμενοι το Ζ΄ Ψήφισμα του 1975 που εξισώνει τους μισθούς των δικαστικών με τις αποδοχές των βουλευτών.

Η συνέχεια βέβαια αναμένεται να δοθεί στο ΣτΕ, ενώ εκκρεμούν αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου που πιθανόν να είναι αντίθετες με την συγκεκριμένη.

Τι ζητούν

Οι βουλευτές ζητούν την διαφορά της βουλευτικής αποζημίωσης με τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ. Κι αυτό γιατί ήδη οι δικαστές (πρόεδροι των τριών μεγάλων δικαστηρίων και σύμφωνα με την θεωρία της πυραμίδας και οι δικαστές των λοιπών βαθμών) έχουν εισπράξει αυτή τη διαφορά των αποδοχών τους, ως έκτακτη παροχή για την τετραετία 2003 έως 2007 με σειρά αποφάσεων του Μισθοδικείου. Κάθε βουλευτής δηλαδή διεκδικεί επί της ουσίας ποσό περίπου 250.000 ευρώ (ωστόσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής) συν 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη από τη μη αναπροσαρμογή του μισθού τους.

Τι λένε οι δικαστές

Οι δικαστές του Εφετείου (υπ΄ αριθμ. 13/2012 απόφασή με πρόεδρο τον Νικ. Διακονικολάου και εισηγήτρια τη Σοφία Τσέκου-Πλιάτσικα) απέρριψαν την αίτηση του βουλευτή, που παρά τη μερική δικαίωσή του από το Διοικητικό Πρωτοδικείο το οποίο του είχε επιδικάσει 202.496,18 ευρώ συνέχισε τον δικαστικό του αγώνα στο Εφετείο διεκδικώντας την διαφορά από το αρχικό ποσό των 401.152,82 ευρώ.

Οι δικαστές (κατά πλειοψηφία 2-1 αφού μειοψήφησε ο πρόεδρος), αποφάσισαν πώς δεν πρέπει να πάρει ευρώ καθώς «τα αναδρομικά που δόθηκαν στους δικαστές από το Μισθοδικείο αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον δικαστικό κλάδο, πρόκειται για ανεξάρτητη και έκτακτη παροχή η οποία δεν συνδέεται με το μισθολόγιο τους, και συνεπώς δεν τίθεται θέμα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης...Η εφάπαξ έκτακτη παροχή του ν.3620/2007 είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το ισχύον μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, ούτε εξάλλου το κρίσιμο διάστημα, δηλαδή από 1-1-2003 έως 18-8-2007 υπήρξε οποιαδήποτε κατάργηση ή τροποποίηση των διατάξεων του ειδικού μισθολογίου των δικαστών, προκειμένου να τεθεί ζήτημα άμεσης αναπροσαρμογής των αποδοχών των βουλευτών".

Οι δικαστές έκριναν επιπλέον κατά πλειοψηφία ότι αυτή η έκτακτη παροχή δόθηκε λόγω του μεγάλου όγκου και φόρτου εργασίας των δικαστών όλων των δικαστηρίων αλλά ιδιαιτέρως για τους δικαστές του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, "λόγω της υποστήριξης των συμφερόντων του Ελληνικού δημοσίου, δεδομένου ότι εισήχθησαν προς εκδίκαση μεγάλες κατηγορίες υποθέσεων, αφενός εξ αιτίας της εισόδου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών (απελάσεις, άσυλο, άδειες παραμονής) αφετέρου λόγω των ολυμπιακών αγώνων και της επίσπευσης και εκτέλεσης πολλών δημοσίων έργων και και διοικητικών συμβάσεων εν γένει".

Μάλιστα οι Εφέτες του Διοικητικού Εφετείου έκριναν ότι η χορήγηση των αναδρομικών και στους βουλευτές συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου "καθόσον ο νομοθέτης με τις διατάξεις του νόμου 3620/2007 είχε την πρόθεση αφενός να αναγνωριστούν πρόσθετες απολαβές στους δικαστικούς λειτουργούς για τους συγκεκριμένους λόγους, αφετέρου δε με τον χαρακτηρισμό αυτών ως έκτακτη παροχή είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του Ανωτάτου Δικαστικού λειτουργού".

43 έχουν παραιτηθεί

Πάντως σύμφωνα με πηγές των Δικαστηρίων από τους περισσότερους από 150 που είχαν προσφύγει ήδη έχουν παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο-μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε- 43 βουλευτές. Από αυτούς οι 17 ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και οι 24 στον χώρο της ΝΔ.

Ειδικότερα, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν οι Λεων. Τζανής, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Μαρία Ματσούκα (ευρωβουλευτής), Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Αλεξ.Μπαλτάς, Δημ. Κουλουριάνος, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης (ευρωβουλευτής) και Χρ. Θεοδώρου.

Από τη ΝΔ παραιτήθηκαν οι Μιχ. Λιάπης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ. Μουτζουρίδης, Γεωργ. Κωνσταντόπουλος, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου,Κων. Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεωργ. Καλατζής,Αντ. Φούσας, Ζωή Μακρή, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης,Σταυρ. Παπαδόπουλος, Γιαν. Μανώλης, Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ.

Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα -Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ.Κελέτσης και Δημ. Γαλαμάτης. Από το ΛΑΟΣ ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (1996 έως 2004 ήταν στο ΠΑΣΟΚ και από το 2009 στο ΛΑΟΣ), ενώ από το ΔΗΚΚΙ ο ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και η χήρα και κόρη του Παν. Κοτσώνη (Συνασπισμός και ΚΚΕ). Ωστόσο δεν αποκλείεται ορισμένοι βουλευτές να έχουν καταθέσει παραιτήσεις και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ενώ τίποτε δεν τους εμποδίζει να σταματήσουν τις διαδικασίες σε άλλο δικαστικό στάδιο.


www.capital.gr



Read more...

Σε τρία χρόνια η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων

Όταν το «ψαλίδι» είναι άνω του 25%


Περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των περικοπών των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβαίνουν το 25%.
Περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των περικοπών των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβαίνουν το 25%. (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε διάστημα τριών ετών και όχι δύο, όπως προβλέπονταν, θα ολοκληρωθεί η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που προκύπτει από το ενιαίο μισθολόγιο όταν αυτή υπερβαίνει το 25% των προηγούμενων αποδοχών του.

Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη με την οποία παρέχεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των περικοπών των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβαίνουν το 25%.

Έτσι για έναν υπάλληλο που με το νέο μισθολόγιο έχει μείωση αποδοχών 40% θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  • Από 1-11-2011, μειώθηκαν κατά 25% οι συνολικές αποδοχές του συγκριτικά με αυτές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011.
  • Η υπερβάλλουσα μείωση (15%), περικόπτεται κατά το ένα τρίτο (5%) από την 1-11-2012, επιπλέον κατά 5% από 1-11-2013 και ολόκληρη (επιπλέον 5%) από 1-11-2014, οπότε από την ημερομηνία αυτή και μετά θα έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή του μισθού στο νέο μισθολόγιο.
Ενδεικτικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα:

Υπάλληλος ελάμβανε πριν από την έναρξη του νέου μισθολογίου συνολικές αποδοχές 3.200 €. Έστω ότι οι νέες αποδοχές του διαμορφώνονται πλέον στο ποσό των 1.719 ευρώ (Μ.Κ. 4 του Γ βαθμού ΠΕ κατηγορίας). Επειδή η μείωσή του υπερβαίνει το ποσοστό του 25% των αρχικών συνολικών αποδοχών του, με την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1-11-2011) η περικοπή πραγματοποιείται ως εξής:

α) από την 1-11-2011 και για κάθε επόμενο μήνα θα του καταβάλλονται οι συνολικές αποδοχές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011 μειωμένες κατά 25%, δηλαδή 3.200 - 25% = 2.400 ευρώ.

β) από την 1-11-2012 και για κάθε επόμενο μήνα, θα του καταβάλλονται 2.173 ευρώ (2.400 - 227, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης).

γ) από την 1-11-2013 και για κάθε επόμενο μήνα, θα λαμβάνει 1.946 ευρώ (2.173 - 227).

δ) από την 1-11-2014 θα λαμβάνει μισθό 1.719 ευρώ.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι χρόνος που πλεονάζει, μετά την αρχική κατάταξη του υπαλλήλου, θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετίας ή τριετίας (ανάλογα με το βαθμό) για τη χορήγηση του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου του ίδιου βαθμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ενεργοποιήθηκαν οι ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής στο PSI

Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου


Από το Υπουργικό Συμβούλιο
Από το Υπουργικό Συμβούλιο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ενεργοποίηση των ρητρών υποχρεωτικής συμμετοχής (CACs) ενέκρινε με πράξη του το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να επεκταθεί το «κούρεμα» στο σύνολο των ομολόγων που εντάσσονται στη διαδικασία της ανταλλαγής, το λεγόμενο PSI.

Νωρίτερα, το Eurogroup έδωσε το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα επεκτείνουν το «κούρεμα» σε όλα τα επιλέξιμα ομόλογα ελληνικού δικαίου, όπως ανέφερε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης για την έκβαση του PSI.

Το Eurogroup διαπίστωσε, επίσης, πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για το νέο δάνειο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση των κεφαλαίων.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 206 δισ. ευρώ του συνολικού χρέους των ιδιωτών, κάτοχοι τίτλων αξίας 172 δισ. ευρώ (83,5%) αποδέχθηκαν την εθελοντική ανταλλαγή και την τροποποίηση των όρων των υφιστάμενων ομολόγων στο πλαίσιο του PSI.

Με την ενεργοποίηση των CACs, το ποσό της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ανταλλαγούν θα ανέλθει σε περίπου 197 δισ. ευρώ ή στο 95,7% της συνολικής ονομαστικής αξίας των ομολογιών που αφορούσε η δημόσια προσφορά.

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε την συμφωνία για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων «σημαντική και ιστορική» και υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση και των επόμενων βημάτων, η χώρα θα περάσει σε στέρεο έδαφος.

«Η σημερινή μέρα δεν πρέπει να είναι μόνο μέρα ικανοποίησης και πανηγυρισμών, αλλά και μέρα περισυλλογής, καθώς πολλοί επενδυτές και πολλοί απλοί πολίτες κατέγραψαν ζημιές και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει και να σκεφθούμε τα λάθη μας που μας οδήγησαν μέχρι εδώ» είπε.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην παρέμβασή του, ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για την τηλεδιάσκεψη που είχε το Eurogroup έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το PSI και τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους το 2020, πέραν των όσων προβλέπεται.

Δηλαδή μπορεί το χρέος να «πέσει» και κάτω από το περίπου 120% του ΑΕΠ που έχει υπολογισθεί.

Ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο να επεκταθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία πρόσκλησης συμμετοχής στο PSI για τα ομόλογα που διέπονται από ξένο Δίκαιο και η ανταλλαγή των οποίων θα γίνει μέχρι τις 12 Απριλίου.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο επισημάνθηκε ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση για τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ομόλογα, ωστόσο στο επόμενο διάστημα το θέμα θα επανεξετασθεί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Βρείτε τα με τις τράπεζες για τα δάνεια...

Μόνη «ασπίδα» ο διακανονισμός και το Ειρηνοδικείο...



Με αντίμετρα ή και καρατόμηση απειλεί ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο PSI.

Στη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του PSI, ο κ. Βενιζέλος επέπληξε δημοσίως τις διοικήσεις των Tαμείων που δεν δέχθηκαν να «κουρέψουν» και να ανταλλάξουν τα ομόλογα που κατέχουν. Επισήμανε ότι σε δέκα χρόνια έχουν δοθεί στα ταμεία επιχορηγήσεις 152 δισ. ευρώ και αυτά αρνούνται τώρα να συμμετάσχουν με ομόλογα τριών δισ. ευρώ.

Έκανε λόγο για «μικροκομματικά και συνδικαλιστικά κριτήρια, βλαπτική και επικίνδυνη απόφαση και ψευτοσυνδικαλιστικούς λόγους, που έθεσαν σε κίνδυνο τα Ταμεία και τους συνταξιούχους».

«Δεν πιστεύω ότι οι διοικήσεις των Ταμείων ενέργησαν εκ μέρους των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων» ανέφερε και προανήγγειλε ότι «θα επανεξετάσουμε τον τρόπο διοίκησης των Ταμείων».

Ερωτηθείς για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων που κατέχουν ομόλογα και εντάσσονται αναγκαστικά στο PSI, ο υπουργός τόνισε ότι οι παλαιότερες δεσμεύσεις του ισχύουν.

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για ρύθμιση ή διαγραφή των τραπεζικών δανείων, καθώς, όπως είπε, έχει κόστος και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Έκανε λόγο για συμβατικές λύσεις, ήτοι διακανονισμούς μεταξύ των τραπεζών και των δανειοληπτών, ενώ σε ύστατη λύση υπάρχει η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο για προστασία. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ήδη διακανονισθεί 750.000 δάνεια (400.000 στεγαστικά, 200.000 καταναλωτικά και 150.000 καταναλωτικά) και αυτό συνεχίζεται.

Σύμφωνα, πάντως, με τον υπουργό, η κυβέρνηση δεν προτίθεται, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, να καταστήσει τις τράπεζες, ΔΕΚΟ, αλλά θα τις εξυγιάνει και στη συνέχεια θα πωλήσει τις μετοχές που θα λάβει έναντι της ανακεφαλαιοποίησης.

Read more...

Την Κυριακή η ανάδειξη των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Το Σάββατο ξεκινά η Εθνική Συνδιάσκεψη


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Με τις ομιλίες Σβόμποντα, Αγιάλα, Καρχιμάκη και Παπανδρέου θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή η κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ πηγές από το ΠΑΣΟΚ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες μέσα στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης και να αποφασίσει το Σώμα για το θέμα των υποψηφιοτήτων. Το ανώτατο όριο εκλογικών τμημάτων θα είναι ο αριθμός των πρώην καποδιστριακών δήμων.

Θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε για να ολοκληρώσει της προετοιμασίες για την Εθνική Συνδιάσκεψη που ξεκινάει το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ιπποκράτους, οι εργασίες του Σαββάτου αναμένεται να ξεκινήσουν με ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χήνες Σβόμποντα, του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η Εθνική Συνδιάσκεψη.

Οι κάλπες ανά δήμο

Σχετικά με οργανωτικά ζητήματα επί της εκλογής νέου προέδρου, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν αναλάβει ήδη να ενημερωθούν από τους γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ για το πόσες κάλπες θα χρειαστεί να στηθούν στις κατά τόπους περιοχές.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί και έχει εξασφαλιστεί από όλους τους δημάρχους της χώρας να υπάρξει διευκόλυνση για τις διαδικασίες της εκλογής, με την παροχή χώρων που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα. «Δεν θα υπάρξει ενοικίαση χώρων. Θα το λύσουμε μέσω δήμων», τόνιζαν.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ανώτατο όριο εκλογικών τμημάτων είναι ο αριθμός των πρώην καποδιστριακών δήμων και διευκρίνιζαν ότι οι κατά τόπους κάλπες θα στηθούν «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξής τους».

Όσον αφορά στο χρηματικό αντίτιμο των 2 ευρώ που θα καταβάλουν όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν, θα παραμείνει στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Οι υπογραφές για τους υποψηφίους

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι αναφορικά με τη συγκέντρωση 94 υπογραφών ως προϋπόθεσης για την κατάθεση υποψηφιότητας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται μετά και από συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων να στηθούν κάλπες μέσα στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης και να αποφασίσει το Σώμα για το θέμα των υποψηφιοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι θα γίνει εκλογή από τη βάση ακόμη και εάν υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος, εξηγώντας ότι αυτή η διαδικασία «δημιουργεί πολιτικά την προϋπόθεση της ενεργοποίησης ενός κόσμου που θα έχει προθερμανθεί και θα έχει μπει σε διαδικασία λίγο πριν τις εκλογές».

Η κρατική χρηματοδότηση

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δεν ζητήθηκε καμιά χαριστική ρύθμιση, αλλά από τα χρήματα που δικαιούνται τα κόμματα το 50% να κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση των οφειλών των κομμάτων προς τις τράπεζες και τα υπόλοιπα στα κόμματα προκειμένου να λειτουργήσουν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το θέμα ανέκυψε, όταν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνθηκε στην τράπεζα Αττικής για δάνειο για το κόμμα της, το οποίο δεν έλαβε με την αιτιολογία ότι δεν έχει συμμετάσχει σε εκλογές, ώστε να δικαιούται χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη κατήγγειλε το όλο ζήτημα στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα, ενώ παράλληλα οι τράπεζες σταμάτησαν να εκταμιεύουν τα προβλεπόμενα για τα κόμματα ποσά.

Εν τω μεταξύ, απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στον δεύτερο όροφο των κεντρικών γραφείων του Κινήματος, όπου συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο, ζητώντας σχετική ενημέρωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Η γυναίκα που έτρεψε σε φυγή τον Βενιζέλο (ΒΙΝΤΕΟ)...





Η δημοσιογράφος Δήμητρα Γκαλονάκη...
Τον έφερε σε τόσο δύσκολη θέση, που όχι μόνο χάιδευε, όπως ήδη σας είπαμε , αμήχανα τα μαλλιά του, αλλά ... τον έκανε κιόλας να συντομεύσει την συνέντευξη Τύπου και να φύγει εκνευρισμένος λέγοντας πως "δεν μπορώ άλλο , έχω και την συνδιάσκεψη".
Η δημοσιογράφος που τον πίεζε να απαντησει στην ερώτηση της, είναι η Δήμητρα Γκαλονάκη
(newpost.gr)

Save to del.icio.usAdd to del.icio.usEmail this


Read more...

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Πολιτικό Συμβούλιο

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Πολιτικό Συμβούλιο
Εξώ από την αίθουσα όπου συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ομάδα απλήρωτων εργαζομένων του κόμματος πραγματοποίησε σήμερα καθιστική διαμαρτυρία.

Οι εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν εδώ και 6 μήνες πραγματοποιήσαν την περασμένη Τετάρτη συμβολική κατάληψη για 45 λεπτά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Σημειώνεται ότι το μόνο ποσό που τους έχει καταβληθεί είναι αυτό του δώρου Χριστουγέννων, διότι ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ -και διοικητής του ΙΚΑ- κινδύνευε με χειροπέδες λόγω αυτοφώρου।
http://newpost.gr

Read more...

Απείλησε ξανά τα Ταμεία που ειπαν όχι στο κούρεμα ...



... και επέσεισε, με απολυταρχικό τρόπο, την βίαιη αλλαγή του τρόπου εκλογής των διοικήσεων τους...

Μετά τους πανηγυρισμούς, άρχισε τις φοβερες. Ειπε πως οι διοικήσεις των Ταμείων που αρνήθηκαν να μπουν στο κούρεμα, δεν ρώτησαν τους ασφαλισμένους τους.
Κι οχι μονο. Ο,τι έβλαψαν τα συμφέροντα της χώρας με... τον μικροκομματικό και ψευτοσυνδικαλιστικο τροπο που κινήθηκαν.
Και ξεπερνώντας καθε οριο, είπε με υφος απόλυτου μονάρχη πως πρέπει να σκεφτούμε την αλλαγή του τροπου εκλογης των διοικήσεων τους!
Χούντα..



Read more...

Ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης ενέκρινε το Eurogroup

Πατά το «κουμπί» των CAC


O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
O επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βρυξέλλες
Το πράσινο φως για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα επεκτείνουν το «κούρεμα» σε όλα τα επιλέξιμα ομόλογα ελληνικού δικαίου, έδωσε το Eurogroup, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την έκβαση του PSI.

Το Eurogroup διαπίστωσε επίσης πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για το νέο δάνειο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση των κεφαλαίων. Το μέρος της συνεισφοράς της Ευρωζώνης για τη διαδικασία του PSI, που ανέρχεται σε περίπου 30 δισ. ευρώ, «μπορεί να εξοφληθεί όπως έχει σχεδιαστεί» ανέφερε ο Γιούνκερ.

«Περιμένουμε σημαντική συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος» υπογραμμίζουν σε αυτό σημείο οι υπουργοί Οικονομικών.

«To Eurogroup ενημερώθηκε πως η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο» αναφέρει δήλωση του ο Ζ.Κ.Γιούνκερ.

«Καλωσορίζω τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στην προετοιμασία του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας. Καλωσορίζω ιδιαίτερα τη λεπτομερή αξιολόγηση της τρόικας με την οποία η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες ενέργειες, με ικανοποιητικό τρόπο» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Γιούνκερ.

To Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές «να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυστηρά τις προσπάθειες για τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Βενιζέλος: «Δεν αφορούν την ελληνική οικονομία τα CDS»


Η επιτροπή της ISDA (Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων) αρμόδια να κρίνει εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αργότερα το απόγευμα. Aυτό θα προκαλέσει αποπληρωμή των ασφαλίστρων έναντι χρεοστασίου (CDS) για τα ελληνικά ομόλογα.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος υπογράμμισε στη Βουλή πως η όποια απόφαση της ISDA για πιθανή ενεργοποίηση των CDS δεν αφορά την ελληνική οικονομία.

«Σε αυτή την Ένωση μετέχουν 200 τράπεζες και αυτό εμάς δεν μας αφορά καθόλου, διότι το καθαρό ποσό που διακυβεύεται παγκοσμίως εάν ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια. Ποσό παντελώς αδιάφορο για την ελληνική οικονομία και την ευρωπαίκή οικονομία» είχε αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή νωρίτερα την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι στο «κούρεμα» συμμετείχαν εθελοντικά ιδιώτες που διακρατούν χρέος 172 δισ. ευρώ. Στα χρεόγραφα αυτά περιλαμβάνεται το 85,8% των ομολόγων σε ελληνικό δίκαιο, και άρα μπορούν να ενεργοποιηθούν τα CAC -ανεβάζοντας έτσι τα ομόλογα που θα υπαχθούν στο «κούρεμα» στο 95,7%.

Για τα υπόλοιπα, δηλαδή τα ελληνικά ομόλογα ξένου δικαίου, η Αθήνα έχει επεκτείνει την προθεσμία για εθελοντική υπαγωγή στο PSI μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Τι και αν πέρασαν οι απόκριες οι μάσκες παραμένουν ...




Σκληρή επίθεση κατά Μοσιαλου..

«Τι και αν πέρασαν οι απόκριες οι μάσκες παραμένουν», έτσι ξεκινάει το κείμενό του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά του Ηλία Μόσιαλου.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Στο ιδεολογικό νεφέλωμα του ΠΑΣΟΚ πολλοί επιχειρούν το... τελευταίο διάστημα να παρέμβουν διεκδικώντας την προσωπική τους κατοχύρωση στις εξελίξεις.

Εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, να παρουσιαστεί ως η «λευκή περιστερά» της πολιτικής αλλά και ως ο εκφραστής μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής λογικής.

Αντιλαμβάνομαι τη μοναξιά που νοιώθει. Η πολιτική αρένα είναι σκληρή, για όσους ως διάττοντες κομήτες προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Καταλαβαίνω ότι είναι σκληρό από διαχειριστής μιας εξουσίας να μετατρέπεται σε μοναχικό καβαλάρη χαμένο στην έρημο των ιδεών του. Αλλά οφείλω να του θυμίσω:

- Η σημερινή του ανακάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ασπόνδυλο ιδεολογικά έρχεται με καθυστέρηση πολλών ετών! Θα ήταν καλό να συμβουλευτεί τις παρεμβάσεις μας για την κρίση ιδεολογίας, στρατηγικής και πολιτικής του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

- Θα συμφωνήσουμε με το «κόμμα των μηχανισμών και των ευνοημένων», μόνο που θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι αποτελεί το παράδειγμα του κατ’ εξοχήν ευνοημένου μιας κομματικής ηγεσίας, που τον επέβαλε ως βουλευτή Επικρατείας, ως πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και ως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Δεν είναι περίεργο ο ευνοούμενος να καταγγέλλει τους ευνοημένους;

- Λέει πως το ερώτημα είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όχι αν η συνεργασία θα γίνει με την αριστερά ή τη δεξιά. Προφανώς αυτή η μεταρρυθμιστική λογική δεν λαμβάνει υπόψη της το απλούστερο όλων.

Ότι άλλο μπορεί και πρέπει να είναι το Κυβερνητικό Πρόγραμμα για συνεργασία με την Αριστερά και άλλο αυτό που θα προκύψει για συγκυβέρνηση με τη Δεξιά! Εκτός και αν ο κ. Μόσιαλος θεωρεί εφικτή την υλοποίηση ενός προοδευτικού προγράμματος με συντηρητικούς και ακροδεξιούς υπουργούς. Συγνώμη ξέχασα, ότι αυτό το έχει ήδη υποστηρίξει στην πράξη, με την ψήφο του στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

- Σε ότι αφορά το ποιος εκφράζει τη σοσιαλιστική προοπτική ας είναι περισσότερο σεμνός. Ο καθένας μας έχει την ιστορία του στο ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος την ιστορία του ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ. Είναι λοιπόν ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για το ΠΑΣΟΚ στο όνομα του ΠΑΣΟΚ.

- Τέλος οι όψιμοι «μεταρρυθμιστές», που καλύπτουν τη νεοφιλελεύθερη λογική τους πίσω από λέξεις και προσδιορισμούς, να γνωρίζουν ότι τη δική τους μεταρρύθμιση τη ζούμε: Μαζική φτώχεια, εθνική υποτέλεια, κόψιμο συντάξεων, εκχώρηση δημόσιου πλούτου, ανεργία και εργασιακό μεσαίωνα.

Μπορεί να είναι περήφανος για τη δημοκρατική απορρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας αλλά δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως αμέτοχος στην πορεία διάλυσης της χώρας και του λαού.

Την αγωνία του για το μέλλον του στην πολιτική σκηνή της χώρας θα την απαντήσει ο ελληνικός λαός. Και η απάντηση θα είναι ανάλογη των πεπραγμένων του.



Read more...

«Σφαγή» Βενιζέλου- Τσίπρα με βαριές κουβέντες στη Βουλή για τα χρέη των νοικοκυριών

«Σφαγή» Βενιζέλου- Τσίπρα με βαριές κουβέντες στη Βουλή για τα χρέη των νοικοκυριών
Προεκλογικούς τόνους έλαβε η συζήτηση στη Βουλή για την διαγραφή χρεών στα νοικοκυριά από τις τράπεζες, θέμα που έφερε στο κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτηση. Τα «αίματα άναψαν» όταν στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που βλάπτουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα:

«Με εντυπωσιάζει πάντα η ευκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας επεμβαίνει πάντα σε συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.

Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας αναπαράγοντας αθλιότητες επιχειρηματικές. Εξ ονόματος τίνος ομιλεί; Είστε εκτελωνιστές συμφερόντων.
Εάν κάποιος έχει πρόβλημα υπάρχουν κρατικοί μηχανισμοί που προστατεύουν τον πολίτη αμέσως. Λύσεις έχουν βρεθεί, βρίσκονται, αν κάποιος έχει προτασεις να τις πει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε υψηλούς τόνους.

Από την μεριά του ο κ. Τσίπρας, απάντησε στα «καρφιά» του υπουργού Οικονομικών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την λαίλαπα που έρχεται το καλοκαίρι με μειώσεις μισθών και συντάξεων. Το κόστος από τη διαδικασία του PSI θα είναι ανυπολόγιστες και καταστροφικές για τα ταμεία. «Εμείς δεν παντρευτήκαμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή» πρόσθεσε.

«Το PSI απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η μέρα είναι ιστορική για τη Βουλή, για το λαό, για την εθνική οικονομία. Έχω ακούσει το επιχείρημα του κ. Τσίπρα από επιχειρηματικούς κύκλους . Δεν περίμενα να το ακούσω στη Βουλή. Είναι ηθικό το ζήτημα της μη συμμετοχής κάποιων ταμείων। Ο κ. Τσίπρας άσκησε πιέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να πάρουν βλαπτικές για τη χώρα αποφάσεις» κατέληξε ο υπουργός.
protothema.gr

Read more...

Χαρακτήρισε επιτυχία, την ελεγχόμενη χρεοκοπία...



Απευθείας παρακράτηση του 30% του μισθού των δανειοληπτών..

Βγήκε παλι να πανηγυρίσει (κανείς τελικά δεν διδάσκεται από την ιστορία). Το κούρεμα που στη πραγματικότητα συνιστά ελεγχόμενη χρεοκοπία, ο Βενιζελος το χαρακτήρισε μεγαλη επιτυχια. Στη... συνέχεια δε άρχισε να ξεφουρνίζει τα κακά μαντάτα.
Οπως την παρακράτηση του 30% του μισθου των δημοσίων υπαλλήλων που χρωστάνε απο δάνεια στις τράπεζες...



Read more...

Επεισοδιο με δημοσιογραφο...













... που τον πίεζε να απαντήσει στην ερώτηση της...

Βεν - Απάντησα
Δημ- Δεν απαντήσατε.
Βεν - Απάντησα.
Δημ - (Χτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι) οχι δεν απαντήσατε και θα απαντήσετε.
Βεν - (Στο ίδιο μοτίβο) σας απάντησα.
Ηταν ομως ο... Μπενυτο φανερά ταραγμένος και με αμηχανία έστρωνε με το χερι το μαλλί του (ο ιδιος δεν κουρευτηκε. Τον κουρεψαμε ομως εμείς)...



Read more...

Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς τον Παπανδρέου

Συνεδριάζει το μεσημέρι το πολιτικό όργανο του ΠΑΣΟΚ




Δίχως την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Τα μέλη του πολιτικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσουν διαδικαστικά θέματα μία ημέρα πριν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Το χρονοδιάγραμμα της Συνδιάσκεψης θα τεθεί επί τάπητος, η τήρηση του καταστατικού, αλλά επίσης θα συζητηθεί και η μέχρι τώρα οργάνωση των εσωκομματικών εκλογών, οι οποίες είχε προγραμματισμένες για την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα η προσπάθεια που γίνεται είναι να συσπειρωθούν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, ώστε να προσέλθουν στις εκλογές. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί οικονομική δυσπραγία στις τοπικές οργανώσεις, ενώ βουλευτές και στελέχη από όλη την Ελλάδα συνδράμουν οικονομικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες δείχνουν να αποδίδουν και απ’ όλη την Ελλάδα αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Λίγο πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου βρέθηκαν οι εφτά λοχαγοί του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Μπεγλίτης. Με δήλωσή του ο Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε εχθές ότι παραιτείται από τη θέση του στο ΠΑΣΟΚ και ότι θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προεδρία του κόμματος. Με αυτόν τον τρόπο η πλειοψηφία των βουλευτών που άνηκαν στο στενό πυρήνα του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζονται υπέρ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος συγκεντρώνει πια σχεδόν το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας στο πλευρό του.

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές οι εξελίξεις στην Ιπποκράτους θα είναι ραγδαίες. Το κόμμα θα οδηγηθεί σε επανίδρυση, ενώ θα γίνει και ο σχετικός οικονομικός απολογισμός της περιόδου Παπανδρέου.

Read more...

Ο Ζοζέ Μπαρόζο υπέδειξε την απομάκρυνση του Χρυσοχοΐδη από το Ανάπτυξης










Ο Ζοζέ Μπαρόζο υπέδειξε την απομάκρυνση του Χρυσοχοΐδη από το Ανάπτυξης
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες στις 29 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο, είχε κάνει μια δήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είχε πει ότι το δεύτερο πρόγραμμα δεν σχετίζεται μόνο με τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και με την...



Kάντε κλικ ΕΔΩ και διαβάστε στο moneypost.gr
http://newpost.gr

Read more...

Ολοταχώς για νέες περικοπές 2 δισ. πριν τον Ιούνιο

Έρχονται κι άλλα πρόσθετα μέτρα …


"Το ταμείο (του 2011) είναι μείον"... 4,4 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να καλύψει την «μαύρη τρύπα» και να αποφύγει τα χειρότερα, προκειμένου να μην εξαναγκαστεί από την Τρόικα να λάβει και νέα πρόσθετα μέτρα, πέραν όσων ήδη ανακοίνωσε για φέτος και όσων άλλων ακόμα θα αποφασίσει τον Ιούνιο για την περίοδο 2013-2014.
Από τα 4,4 δισ. ευρώ όμως, πολύ δύσκολα προλαβαίνει να καλύψει τα 2 έως 3 δισ. ανοίγοντας το δρόμο για νέες περικοπές δαπανών για να μαζέψει και τα υπόλοιπα 1,4-2 δισ. που της λείπουν.

Η κυβέρνηση τρέχει να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του 2011. Στο Μνημόνιο ΙΙ υπολόγιζε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χρονιάς θα φτάσει στα 9,6% του ΑΕΠ –ή περίπου 20,5 δισ. ευρώ. Χθες όμως ανακοίνωσε ότι το ταμειακό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης (δηλαδή το συνολικό έλλειμμα υπουργείων, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ασφαλιστικών ταμείων και λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου) εκτινάχθηκε στο ύψος-ρεκόρ των 24,9 δισ. ευρώ ή 11,5% του ΑΕΠ! Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως δεν επιτρέψει να μεταφέρονται από χρονιά σε χρονιά νέα πρόσθετα ελλείμματα και θα πρέπει να τα καλύψει με ισόποσες περικοπές μέσα στο 2012.
Από αυτά τα 4,4 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο ταμειακό έλλειμμα 11,5% του 2011, περίπου 1,2-1,5 δισ. ευρώ θα καλυφθούν εύκολα ως εισπράξεις φόρων που έγιναν μέσα στο 2012, ύστερα από παρατάσεις διοριών πληρωμής που έληγαν κανονικά τον Δεκέμβριο. Αν και τα έσοδα αυτά ανήκουν πράγματι στο 2011, με τις παρατάσεις που δόθηκαν (έως 20 Ιανουαρίου) οι εφορίες έχασαν σχεδόν ένα μήνα του 2012, για να εισπράττουν φόρους της προηγούμενης χρονιάς –χάνοντας έδαφος όμως στην «κούρσα» τω ν εισπράξεων της νέα χρονιάς.

Στο οικονομικό επιτελείο «ποντάρουν πολλά» και στο γεγονός ότι το περασμένο έτος εξοφλήθηκαν χρέη παρελθόντων ετών του ελληνικού κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, συνολικού ύψους 4,1 δισ. ευρώ (χρέη κρατικών νοσοκομείων) μεγάλο μέρος των οποίων που δεν θα συμπεριληφθεί στα στοιχεία για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης σε δημοσιονομική βάση που θα ανακοινωθούν επισήμως τον Απρίλιο, για το έτος 2011.

Με βάση τα παραπάνω όμως, η κυβέρνηση παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για να λάβει έως τον Μάιο πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους έως και 2 δισ. ευρώ, όπως περικοπές μισθών και κοινωνικών παροχών, για να διασφαλίσει πώς θα καλύψει τις δημοσιονομικές αποκλίσεις που καταγράφονται στην εκτέλεση του τρέχοντος Προϋπολογισμού και αναμένεται να αυξηθούν λόγω της εντεινόμενης ύφεσης.

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η υστέρηση των εσόδων συνεχίζεται και στο πρώτο δίμηνο του 2012 θα αγγίζει το 1 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι ίσως υπερβεί και το 1,5 δισ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο, λόγω της ύφεσης που συνδέεται κυρίως με τις περικοπές στα εισοδήματα και την πτώση της κατανάλωσης.
Ακόμα και μετά το νέο δάνειο που θα λάβει η χώρα μας, οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου θα πρέπει να καλύπτονται «εκ των ενόντων» από κρατικά έσοδα, κάτι που διευκολύνεται και από τη μείωση των δαπανών που αναμένεται να προκύψει, που προορίζονται για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Παρά ταύτα, η προαναγγελία της επιβολής των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων περιλαμβάνεται στο κείμενο του νέου Μνημονίου, όπου αναφέρεται: «Έχουμε δεσμευτεί να πετύχουμε τον δημοσιονομικό μας στόχο και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διορθωτικά μέτρα στην περίπτωση υποαπόδοσης. Τα διορθωτικά μέτρα, εάν κριθούν αναγκαία, θα περιλαμβάνουν πρόσθετες στοχευμένες μειώσεις στο μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα και στις κοινωνικές δαπάνες, καθώς και στις αμυντικές δαπάνες».

Η νέα καταιγίδα


Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ξεκινά το πρόσεχες διάστημα, τα μέτρα που εξετάζεται να ληφθούν για το 2012 περιλαμβάνουν:
• Περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου εντός του 2012, με αλλαγές στο σύστημα των κλιμακίων του ενιαίου μισθολογίου. Η ωρίμανση των αποδοχών θα συνδεθεί περισσότερο με την απόδοση και τη βαθμολογική εξέλιξη ενώ δεν αποκλείεται και η διεύρυνση του χρόνου απονομής των μισθολογικών ωριμάνσεων, από τα 2 στα 3 έτη στα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια και από τα 3 στα 4 έτη στα υψηλά κλιμάκια.
• Κατάργηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών.
• Περικοπές στις αποδοχές των 250.000 λειτουργών του Δημοσίου (στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, διπλωματών, ιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών καθηγητών κ.λπ.), που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, κατά μέσο ποσοστό μεγαλύτερο του 10% που προβλέπει το Μνημόνιο
• Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα με την καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων। Οι δικαιούχοι επιδομάτων πολυτεκνικών, φοιτητικών, ανεργίας και αναπηρίας θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς θα τεθούν νέα χαμηλότερα όρια δηλωθέντων και τεκμαρτών εισοδημάτων και μόνο όσοι έχουν εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα όρια αυτά θα εξακολουθούν να λαμβάνουν τις συγκεκριμένες παροχές.
protothema.gr

Read more...

Διαγράφτηκαν από τη ΝΔ οι Γ.Μανώλης, Γ.Αναγνωστάκος και Π.Τζώρτζης

«Έθεσαν εαυτόν εκτός...»


Ο Γ.Μανώλης έχει εκφράσει τη στήριξή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π.Καμμένου
Ο Γ.Μανώλης έχει εκφράσει τη στήριξή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π.Καμμένου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα του κόμματος των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, κ.κ. Γιάννη Μανώλη, Γιώργου Αναγνωστάκου και Πέτρου Τζώρτζη, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά τους, έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στην τελική ευθεία οι διεργασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφη μέτρηση για την Συνδιάσκεψη


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Εθνική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της οποίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει -και επισήμως- την υποψηφιότητά του. Εν όψει της Συνδιάσκεψης, στις 11 το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος όπου θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα.

Σύμφωνα με το Έθνος, τις εργασίες της Συνδιάσκεψης -που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας- θα ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ομιλία του δεν θα εμπεριέχει μόνο απολογιστικά στοιχεία, αλλά και προτάσεις για τους επόμενους «δύστροπους σταθμούς» -συνολικά για το πολιτικό σκηνικό και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος θα απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες της 18ης Μαρτίου.

Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι οι υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του ξεπερνούν τις 200. Επίσης, ετοιμάζονται για εκλογή από τη βάση, ακόμη κι αν ο κ. Βενιζέλος είναι μοναδικός υποψήφιος. Ωστόσο, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα, καθώς εκτιμούν ότι χωρίς αντιπαράθεση η συμμετοχή στις κάλπες θα είναι μικρότερη από την προσδοκώμενη.

Όσον αφορά στον Χρήστο Παπουτσή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και την Πέμπτη ο πρώην υπουργός δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Ωστόσο, ο κ. Παπουτσής σκοπεύει να συλλέξει υπογραφές κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης, μετά την ομιλία του, και φαίνεται ότι θα αντλήσει το μεγαλύτερο τμήμα αυτών από τα στελέχη της περιφέρειας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στα 197 δισ. ευρώ η ανταλλαγή χρέους μετά τα CACs

Στο 95,7% η συμμετοχή των ομολογιούχων


(Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα

Από τα 206 δισ. ευρώ του συνολικού χρέους των ιδιωτών, κάτοχοι τίτλων αξίας 172 δισ. ευρώ αποδέχθηκαν (83,5%) την εθελοντική ανταλλαγή και την τροποποίηση των όρων των υφιστάμενων ομολόγων στο πλαίσιο του PSI.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από τα περίπου 177 δισ. ευρώ των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, η Ελληνική Δημοκρατία έλαβε προσφορές για την ανταλλαγή τίτλων αξίας περίπου 152 δισ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν το 85,8% της ανεξόφλητης ονομαστικής αξίας των ομολόγων αυτών.

Η Ελληνική Δημοκρατία έλαβε ακόμη προσφορές για την ανταλλαγή ομολόγων και την τροποποίηση των όρων των υφιστάμενων τίτλων από επενδυτές κατόχους ομολόγων αξίας 20 δισ. ευρώ που αντιπροσωπεύουν το 69% του ποσού των ελληνικών ομολόγων που έχουν εκδοθεί βάσει ξένου δικαίου.

Αν γίνουν αποδεκτές οι συναινέσεις για τις τροποποιήσεις των όρων των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή εάν ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACS), το ποσό της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ανταλλαγούν θα ανέλθει σε περίπου 197 δισ. ευρώ ή στο 95,7% της συνολικής ονομαστικής αξίας των ομολογιών που αφορούσε η δημόσια προσφορά.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποφασίσει να παρατείνει την περίοδο πρόσκλησης για κάθε σειρά των ομολόγων που έχουν εκδοθεί βάσει ξένου δικαίου μέχρι τις 23 Μαρτίου 2012 (9:00 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

Επιπλέον, κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι η Ελληνική Δημοκρατία προτίθεται να προβεί σε πρόσκληση προς τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και εκδόθηκαν από τις κρατικές επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ) με την εγγύηση του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων που μετείχαν στην προσφορά ανταλλαγής, αλλά δεν έγιναν δεκτά ως επιλέξιμα, προκειμένου να συναινέσουν στην τροποποίηση των τίτλων αυτών όρων με τους ίδιους όρους που προτείνονται για τα ομόλογα της Ελληνικής Δημοκρατίας που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους πιστωτές μας που στήριξαν το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και της προσαρμογής και οι οποίοι μοιράστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια.

Με την στήριξη του επίσημου τομέα μας και των ιδιωτών πιστωτών, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που χρειάζονται για να επιτύχει τις δημοσιονομικές προσαρμογές και τις δομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί, και οι οποίες θα βάλουν την Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι προσκλήσεις μας για την συμμετοχή στην ανταλλαγή και την συγκατάθεση σε ότι αφορά στα ομόλογα που διέπονται και εγγυώνται από ξένο δίκαιο θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 23 Μαρτίου του 2012. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τους πιστωτές που έχουν στην κατοχή τους αυτούς τους τίτλους να επωφεληθούν από το πακέτο των τίτλων του EFSF, την συγχρηματοδότηση και τους τίτλους που συνδέονται με το ΑΕΠ, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι των προσκλήσεών μας».

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί στο PSI σήμερα στις 11.00 το πρωί μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...