Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Υπόθεση Siemens: Ποινική δίωξη σε βάρος του Π. Καρακώστα


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του πολιτικού μηχανικού Παντελή Καρακώστα, μετά τη χθεσινή κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για την υπόθεση της Siemens. Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι διακίνησε το 1998 χρηματικά ποσά προερχόμενα από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens. Σε βάρος του ασκήθηκε σήμερα, ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών εξέδωσε και διάταξη με την οποία απαγορεύεται στον κ. Καρακώστα η έξοδος από τη χώρα.
Read more...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!Read more...

Τα γκάλοπ για τους υποψήφιους άρχισε το ΠΑΣΟΚ

Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

protothema.gr
Στην τελική ευθεία για την επιλογή των υποψηφίων στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς παρήγγειλε ήδη τα γκάλοπ στις μεγάλες πόλεις, προκειμένου να μετρήσει την απήχηση των στελεχών, που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το χρίσμα και να πετύχουν νίκες.

Στην περιφέρεια της Αττικής θα μετρηθούν σίγουρα η κυρία Φώφη Γεννηματά – παρότι η ίδια λέει ότι δεν ενδιαφέρεται - και οι Γιάννης Μίχας και Γιάννης Σγουρός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ακόμη ζωντανή η πιθανότητα να είναι υποψήφια η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Για το δήμο της Αθήνας φαβορί είναι η κα Γεννηματά, εφόσον δεν επιλεγεί για την περιφέρεια της Αττικής, ενώ κάποιοι θα ήθελαν να συζητηθεί μέχρι τέλους και η περίπτωση του Παύλου Γερουλάνου.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του παραιτηθέντος από τη θέση του συνηγόρου του πολίτη Γιώργου Καμίνη, τον οποίο πρότεινε μεν η Δημοκρατική Αριστερά για την Αθήνα, ο ίδιος όμως ξεκαθάρισε ότι θέλει να είναι υπερκομματικός υποψήφιος, ζητώντας έτσι τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ. Η Ιπποκράτους θα μετρήσει την απήχηση, που έχει μία τέτοια υποψηφιότητα και στο δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια της Αττικής, θεωρείται όμως ότι δύσκολα θα περπατήσει οποιοδήποτε σενάριο. Είτε γιατί ο κ. Καμίνης είναι μάλλον άγνωστος στο ευρύ κοινό, είτε γιατί θεωρείται αδύναμη πολιτικά υποψηφιότητα, λόγω της ανύπαρκτης εμπειρίας του στα πολιτικά πράγματα.

Στον Πειραιά πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να είναι και πάλι ο Παναγιώτης Φασούλας υποψήφιος και αναζητείται άλλο στέλεχος, με τον Γιάννη Μίχα να είναι και εδώ παρών.

Στη Θεσσαλονίκη οι προτάσεις είναι να προκριθεί η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη και λιγότερο να αναζητηθεί κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αν και υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις στο πρόσωπό του.

Για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας προκρίνεται σαφώς η υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπατζελή και για την Κεντρική Μακεδονία του Γιάννη Μαγκριώτη. Και οι δύο δεν επιθυμούν την μεταπήδησή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά μόνον ο κ. Μαγκριώτης φαίνεται να έχει πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημά του.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης πρέπει να θεωρείται σίγουρος για την περιφέρεια της Κρήτης, ενώ ο Δημήτρης Κατσικόπουλος έχει προβάδισμα για τη Δυτική Ελλάδα. Ο Πέτρος Τατούλης έχει ελπίδες να λάβει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ τελικά, όμως οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες. Στην Ήπειρο είναι μάλλον σίγουρος ο Βαγγέλης Αργύρης, ενώ θολό παραμένει το τοπίο στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Read more...

Η γελοιογραφία της ημέρας...


...από τα "Νέα"

Read more...

Ιδού το (πρώτο) ντοκουμέντο εμπλοκής του Ν. Χριστοδουλάκη με την Siemens...


Είχε στείλει εκπρόσωπό του τον γεν. γραμματέα του υπ. Οικονομικών στη γενική συνέλευση του ΟΣΕ το 2003 που (χωρίς την παρουσία και ψήφο άλλου) είχε αποφασίσει την αναθεώρηση των σκανδαλωδών συμβάσεων!!!

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

«Πιο εύκολα βρίσκεις παγόβουνο στη Σαχάρα παρά εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών στη Siemens» διαβάζω ότι ισχυρίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο ο τότε "τσάρος" της οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης προσθέτοντας ότι «την αποκλειστική ευθύνη υπογραφής ή τροποποίησης και καταγγελίας προγραμματικών συμβάσεων έχει η διοίκηση του ΟΣΕ και το εποπτεύον υπουργείο Μεταφορών» και ότι «προσωπικά ουδέποτε διαπραγματεύθηκα, υπέγραψα ή εκτέλεσα προγραμματική σύμβαση είτε με τη Siemens είτε με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία».
Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί παγόβουνο στη Σαχάρα, αλλά εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται και μάλιστα καταγεγραμμένη στα επίσημα χαρτιά. Σε προηγούμενο σημείωμά μου, που δημοσίευσε το Press-gr (εδώ), αναφέρεται λεπτομερώς το ιστορικό του 2003 (στις 7 Ιανουαρίου 2003 και στις 23 Ιουνίου 2003 αντίστοιχα) όπου από τα επίσημα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων του ΟΣΕ προκύπτει, χωρίς καμιά αμφισβήτηση, ότι με τις δικές του εντολές είχε γίνει η αναθεώρηση σκανδαλωδών συμβάσεων της Siemens και ότι στη συνέχεια αποτράπηκε η έκπτωση των κοινοπραξιών που δεν ήταν συνεπείς στις συμβαστικές υποχρεώσεις τους.
Ιδού λοιπόν και το πρώτο από τα επίσημα αυτά πρακτικά, που καλύπτουν συνολικά επτά σελίδες. Με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2003, η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΣΕ αποφάσισε την αναθεώρηση συμβάσεων του ΟΣΕ.
Σε αυτήν, όπως διαβάζουμε καθαρά στα πρακτικά (κάντε κλικ στην εικόνα να μεγαλώσει), εκπροσώπησε τον κ. Χριστοδουλάκη, ως υπουργό Οικονομικών και με την ιδιότητα του μοναδικού μετόχου του Οργανισμού, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Κουσουλάκος που είναι και σήμερα ειδικός γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Κουσουλάκος αποφάσισε να δεχτεί την τροποποίηση και των έξι συμβάσεων ενώ...
είναι αξιοσημείωτο ότι στη συνέλευση αυτή δεν αναφέρεται παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Μεταφορών!!!.
Από τις συμβάσεις αυτές, αντισυμβαλλόμενη στις τρεις ήταν και η Siemens που μετείχε στις κοινοπραξίες με το μεγαλύτερο μερίδιο. Σε μια από αυτές τις συμβάσεις, υπήρξε στη συνέχεια υπαναχώρηση από πλευράς κοινοπραξίας. Έτσι η αναθεώρηση προχώρησε - με το πράσινο φως του υπουργείου Οικονομικών- μόνο στις άλλες δύο περιπτώσεις.
Οι δύο συμβάσεις που αναθεωρήθηκαν ήταν η 33Α η οποία αφορούσε την προμήθεια ηλεκτροκίνητων τρένων πέντε βαγονιών Deziro και η 39 που αφορούσε ηλεκτροκίνητες μηχανές έλξης ενώ εκείνη που δεν αναθεωρήθηκε τελικά ήταν η 41Α η οποία είχε σχέση με επιβατικές αμαξοστοιχίες. Το μερίδιο της Siemens απ' αυτές τις συμβάσεις άγγιζε τα 300 εκατ. ευρώ ενώ στη συνέχεια εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση του υλικού ανέκυψε θέμα επιβολής ποινικών ρητρών που στο σύνολό τους έφθαναν τα 120 εκατ. ευρώ.
Κατά τα λοιπά, όντως δεν υπάρχει ....παγόβουνο στη Σαχάρα. Εμπλοκή Χριστοδουλάκη όμως στην Siemens, υπάρχει!!!

Read more...

Κρίσιμες ώρες για τον 34χρονο αεροπόρο


Διάτρηση πνεύμονα, χτυπήματα στο κεφάλι και σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, απ' όπου προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία, έφερε ο 34χρονος χειριστής, όταν μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στο νομοσοκομείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον διευθυντή, Κ. Γεωργόπουλο, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου εισήχθη, η κατάσταση του τραυματία σταθεροποιήθηκε αργά το βράδυ. Όπως δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων του 34χρονου, δεν έχει γίνει κάποια επέμβαση και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες» Ο δεύτερος χειριστής μεταφέρθηκε, επίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική. Φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και έχει κάκωση στον αυχένα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.
Read more...

10 αλλαγές στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ...


Σαρωτικές αλλαγές στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και νέο εξεταστικό σύστημα προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Oι αλλαγές αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το ερχόμενο έτος, με ορισμένες διορθωτικές κινήσεις στο ισχύον εξεταστικό σύστημα και το νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, και θα ολοκληρωθούν το 2013-14 με...

...το νέο εξεταστικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι δέκα βασικές αλλαγές θα είναι οι εξής:

1 ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (χωροταξική και θεματική) στο σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για «νέο τοπίο» έκανε λόγο η κ. Διαμαντοπούλου. Συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών όχι μόνο σε ΤΕΙ, αλλά και ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ στις ίδιες περιοχές. Αλλαγή γνωστικού αντικειμένου ή κλείσιμο για αζήτητα τμήματα. Τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν π.χ. στη Θεσσαλία, την Αχαΐα, τη Δ. Μακεδονία, την Κρήτη, την Ηπειρο και σε άλλες περιφέρειες, όπου λειτουργούν παράλληλα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κοντινές ή και στις ίδιες πόλεις.

2 ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ για μη ελκυστικές σχολές, οι οποίες όμως χρειάζεται να διατηρηθούν, με ελεύθερη πρόσβαση βάσει απολυτηρίου χωρίς την ανάγκη συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις. 3 ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ οργάνωσης των σπουδών. Θα υπάρχουν προγράμματα σπουδών, θα γίνουν συνεργασίες και αυτό θα εξεταστεί χωριστά σε κάθε περιφέρεια. Δημιουργία Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης ανά περιφέρεια. 4 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι η αξιολόγησή τους. Ανάμεσα στα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι και οι επιδόσεις των φοιτητών. Η αξιολόγηση θα επεκταθεί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

5 ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ των ΑΕΙ θα συμμετέχουν και εξωπανεπιστημιακοί, κοινωνικοί παράγοντες. 6 ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ χρόνου, εκπαιδευτικού προσωπικού και κατηγοριών υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (πιθανώς από το ερχόμενο έτος).

7 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και περισσότερα μαθήματα επιλογής σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Περιορισμός ύλης. Νέα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία.

8 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για την απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου σε 6- 7 μαθήματα (βασικά και επιλογής) της Γ΄ Λυκείου. Στο Απολυτήριο θα προσμετρώνται οι επιδόσεις στο λύκειο, αλλά και διάφορες ερευνητικές εργασίες όπως και η συνολική προσπάθεια των μαθητών.

9 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ και όχι σε τμήματα, π.χ. στην Πολυτεχνική Σχολή. Η κατανομή σε τμήματα (π.χ. Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών κ.λπ.) θα γίνεται το δεύτερο έτος, ανάλογα με τις επιδόσεις και προτιμήσεις τους.

10 ΤΑ ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποκτήσουν λόγο, αποφασίζοντας για τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο και τον αριθμό των εισακτέων.

Οπως ανέφερε χθες (στο Μega) η υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, έχει «τη σωφροσύνη και την τόλμη» να επιχειρήσει τις αλλαγές αγνοώντας το πολιτικό κόστος που συνεπάγονται, ενώ η φετινή χρονιά αποτελεί λυδία λίθο για τις επιλογές που θα γίνουν, καθώς το χάσμα που παρουσιάστηκε με υποψηφίους να εισάγονται με βαθμό 0,9 από τη μια και συνωστισμό αριστούχων κοντά στο απόλυτο 20 από την άλλη, έκανε εμφανείς τις παθογένειες του συστήματος...

«Ξεπαγώνει» η ματαιωμένη μεταρρύθμιση του ΄95
ΟΙ ΙΔΙΟΙ άνθρωποι αλλά από άλλες, ισχυρότερες θέσεις θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν, σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη τους προσπάθεια, τη γενική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει και το εξεταστικό σύστημααναγκαιότητα την οποία έκανε πλέον καταφανή η ανακοίνωση των βάσεων.

Πρόκειται για τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος το 1995 ως υπουργός Παιδείας πρωτομίλησε για το Εθνικό Απολυτήριο, οι γενικές κατευθύνσεις του οποίου έρχονται στην επικαιρότητα. Πρόκειται επίσης για τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο, ο οποίος συμμετείχε στη διαμόρφωση του Εθνικού Απολυτηρίου ως γενικός γραμματέας του υπουργείου τότε, αλλά και για τον γενικό γραμματέα Βασ. Κουλαϊδή που ανήκε στους εμπνευστές του εγχειρήματος, το οποίο ανακοινώθηκε τότε, για να παγώσει ένα χρόνο αργότερα από τον Γερ. Αρσένη. Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας άνθρωπος, ο ιστορικός της εκπαίδευσης και εγνωσμένου κύρους δάσκαλος Αλέξης Δημαράς, ο οποίος πιστώνεται την πατρότητα της ιδέας του Εθνικού Απολυτηρίου, διετέλεσε τότε πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας και ήταν βασικός συντονιστής της προσπάθειας. Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Δημαράς τονίζει ότι και μόνο το γεγονός πως επί δεκαετίες ολόκληρες προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα εξεταστικό σύστημα άρτιο και δεν τα καταφέρνουμε, αποδεικνύει και τη μεγάλη δυσκολία του εγχειρήματος. Ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος. «Η δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος, ο χρόνος μέχρι το 2014 που είναι αρκετός για να προετοιμαστούν όλα μέχρι τις λεπτομέρειες και η αναγγελία ότι το νέο μοντέλο θα ακολουθήσει την ιδέα του Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο σχεδιάσαμε μαζί με τα πρόσωπα που αναφέρατε», και που είναι πάλι παρόντα, αποτελούν τα στοιχεία της αισιοδοξίας του.

«Κατ΄ αρχήν πιστεύω ότι δεν πρέπει να αναλάβουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ την ευθύνη της εξεταστικής διαδικασίας, αλλά να παραμείνει κεντρικά οργανωμένη. Το Εθνικό Απολυτήριο να δίδεται κατόπιν εξέτασης σε όλα τα μαθήματα της Γ΄ τάξης, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να είναι πολλά όπως σήμερα, αλλά μόλις 6- 7 και ορισμένα επιλογής. Αυτό βέβαια προϋποθέτει αναμόρφωση όλου του προγράμματος σε όλες τις τάξεις του λυκείου. Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να δίνουν συντελεστές για κάθε ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα, άρα ο κάθε μαθητής ανάλογα με το πού επιθυμεί να εισαχθεί να δίνει έμφαση στα αντίστοιχα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας χωρίς όμως να παραμελούνται τα υπόλοιπα. Ενδεχομένως για την εισαγωγή θα πρέπει να υπολογίζεται και ο βαθμός του ιδίου του Απολυτηρίου. Επίσης για την Ξένη Γλώσσα και την Πληροφορική θα ήταν χρήσιμο να γίνεται κρατική πιστοποίηση μέσα στο Λύκειο, πέραν της εξεταστικής διαδικασίας».

Οσο για την ιδέα της αρχικής εισαγωγής σε σχολή αντί σε τμήμα, ο κ. Δημαράς τη θεωρεί φρόνιμη, τονίζει ωστόσο ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο πλέον αντικειμενικός τρόπος της αξιολόγησης των φοιτητών κατά το επόμενο στάδιο της κατάταξής τους σε τμήματα.
NEA


Read more...

Δείχνει την πόρτα στους ντορικούς...


Τελεσίγραφο στους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη εντός της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έστειλε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες διαγραφές εάν καταγραφούν διαφοροποιήσεις από την

...επίσημη κομματική θέση στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλιμάκωσε την επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την τρόικα, προεξοφλώντας ότι έρχονται νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα. Αλλά αποσύνδεσε τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από την κεντρική πολιτική μάχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Μνημονίου. «Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο», ήταν χθες το δικό του μήνυμα, κατά τη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ., το οποίο ερμηνεύθηκε ακόμη και από γαλάζια στελέχη ως προσπάθεια της Ρηγίλλης να χαμηλώσει ο πήχυς των προσδοκιών από τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Στον απόηχο της διαγραφής Μαρκογιαννάκη και των κινήσεων της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη, ο Α. Σαμαράς όχι μόνον απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στους ντορικούς της Ν.Δ. να βάλουν τέλος στο ιδιότυπο «αντάρτικο», αλλά τους κάλεσε άμεσα σε συστράτευση για την ενίσχυση των γαλάζιων υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.

«Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Ο καθένας από μας οφείλει να κάνει αυτό που ζητάει και ο τελευταίος οπαδός: να στοιχηθεί πίσω από τις αποφάσεις της παράταξης!.. Θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε την εσωστρέφεια, κατευθυνόμενη ή όχι... Αυτή την εντολή έχω. Αυτή την πολιτική εφαρμόζω. Τελεία και παύλα!», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε σε ακόμη εντονότερο ύφος: «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο “φυσιολογικό” να σπαράσσεται μια παράταξη για το παραμικρό, παρά να εμφανίζεται πειθαρχημένη στη δράση της. Αυτά να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα...».

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε διαφοροποίηση από την επίσημη κομματική γραμμή συνεπάγεται διαγραφές, ιδίως σε επίπεδο περιφέρειας, είχε στείλει νωρίτερα και ο γραμματέας του κόμματος Ανδ. Λυκουρέντζος, τονίζοντας (Real FΜ) με έμφαση ότι «όποιος δεν στηρίζει τις επιλογές της Ν.Δ., δεν επιθυμεί να είναι στη Ν.Δ.». Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη «έγραφε» από το Ηράκλειο νέα επεισόδια στη «μάχη της Κρήτης», οριστικοποιώντας τη στήριξη δικού της υποψηφίου περιφερειάρχη, ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της Ρηγίλλης, Ι. Πλακιωτάκη. Απέφυγε να γνωστοποιήσει έαν αυτός ο υποψήφιος θα είναι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα κλείσει εντός του Σαββατοκύριακου. «Εγώ είμαι Κρητικιά, θα δώσω μάχη για την Κρήτη. Δεν ήρθα για να διασπάσω, αλλά για να ενώσω...», ανέφερε η πρώην υπουργός.
Διονύσης Νασόπουλος-NEA


Read more...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ 2 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ!...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Χθες το βράδυ αποκαλύψαμε τα πρώτα δυο, από τα είκοσι συνολικά ονόματα των συμβούλων που προσέλαβε ο πρωθυπουργός. Χθες, επίσης, ο Πεταλωτής, σε ερώτηση που του έθεσαν στο press room υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός χρειαζόταν τους συμβούλους αυτούς, επειδή μπορούν να βοηθήσουν για να βγούμε από την κρίση και να στηρίξουν τις αλλαγές στο Μαξίμου!!! Υποθέσαμε...
λοιπόν και εμείς, ότι για να διοριστούν σύμβουλοι του Πρωθυπουργού σε μια τόσο δύσκολη εποχή, σίγουρα θα έχουν βιογραφικά σημειώματα που επιβεβαιώνουν τις περγαμηνές τους. Μέχρι που αρχίσαμε την αναζήτηση στην Google. Και εκεί αρχίζουν οι εκπλήξεις. Για την κα Τηλιακού δεν υπάρχει καμία καταχώρηση. Για τον κ. Χασαπόπουλο υπάρχουν 2-3 καταχωρήσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι δικηγόρος με υποτροφία από το... Ωνάσειο! Από την έρευνά μας εντοπίσαμε και άλλα ονόματα από τους προσληφθέντες. Βρήκαμε τα ΦΕΚ. Θα τα παρουσιάσουμε και αυτά αφού αναζητήσουμε περισσότερα στοιχεία, εάν φυσικά βρούμε!...
Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Ο Γ. ΜΙΧΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ
Σε λίγα εικοσιτετράωρα ο Π. Φασούλας θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να ΜΗΝ είναι υποψήφιος στο Δήμο του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, ο Π. Φασούλας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Χ. Παμπούκη, στον οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του. Θεωρείται σίγουρο ότι ο...
Γιάννης Μίχας θα είναι ο υποψήφιος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Read more...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.170 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Περισσότερες από 1.170 είναι οι υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων που διαβιβάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από ελεγκτικά όργανα στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστει δικαστικά, σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Σύμφωνα με...
Το Βήμα, την Παρασκευή, πρόκειται για περιπτώσεις που διερευνήθηκαν από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και ανέρχονται σε 427 υποθέσεις, και πέντε ελεγκτικά όργανα (Σώμα Ελεγκτών και Επιθεώρησης, Σώμα Επιθεωρητών Μεταφορών, Επιθεωρητές Υγείας, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων). Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τα στοιχεία του κ. Ρακιντζή στις κατά τόπους εισαγγελίες, παραγγέλλοντας την κατά προτεραιότητα διερεύνηση των υποθέσεων. Στον φάκελο που παραδόθηκε στον κ. Τέντε περιλαμβάνονται: α. Πορίσματα επιθεώρησης και ελέγχου από το 2004 ως σήμερα, καθώς και αριθμοί πρωτοκόλλου και ημερομηνίες διαβιβαστικών εγγράφων προς τις εισαγγελίες. β. Έγγραφο του κ. Ρακιντζή, με το οποίο απαντά με λιτό τρόπο στην επιστολή που του είχε απευθύνει στις αρχές Αυγούστου ο κ. Τέντες, καλώντας τον να στείλει τα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του για 450 εκκρεμείς στη Δικαιοσύνη υποθέσεις διαφθοράς. Τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Ρακιντζής κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε αφήσει αιχμές για διαφθορά στους κόλπους της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για 450 υποθέσεις επίορκων δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων που «λιμνάζουν» στα δικαστήρια της χώρας χωρίς να έχουν εκκαθαριστεί.
Read more...

ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ...


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Καδδά
(από την Ελευθεροτυπία)
Οι πλέον απαισιόδοξοι πολίτες της Ε.Ε. είναι οι Ελληνες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του νέου ευρωβαρόμετρου. Το 98% «βλέπει» κακή την κατάσταση της οικονομίας και το 99% της αγοράς εργασίας. Οι Ελληνες δηλώνουν εξ ίσου απογοητευμένοι και για το άμεσο μέλλον. Ομως, έχουν...
συμβιβαστεί με το Μνημόνιο: το 68% δέχεται θυσίες για να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον και το 80% λέει ότι δεν μπορούν να αναβληθούν παρεμβάσεις μείωσης του ελλείμματος και του χρέους. Οι μετρήσεις του εαρινού ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκαν χθες από την Κομισιόν, έγιναν από τις 5 έως τις 28 Μαΐου σε όλα τα κράτη της Ε.Ε., δηλαδή ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψήφιση του Μνημονίου στην Ελλάδα. Τα βασικά του συμπεράσματα είναι: * Οι Ελληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι ανά την Ε.Ε. αναφορικά με το πώς βλέπουν το παρόν της οικονομίας. Το 98% απαντά ότι είναι «κακό» έναντι 77% κοινοτικού μέσου όρου. * Την ίδια θέση κατέχουμε και σε σχέση με τις προοπτικές απασχόλησης, με το 99% να βλέπει «μαύρες» ημέρες. Μάλιστα το 61% απαντά ότι τα πράγματα είναι «πολύ άσχημα», αναλογία που σε έξι μόνο μήνες χειροτέρευσε κατά 24%. * Μόνο οι Βούλγαροι πολίτες είναι πιο απαισιόδοξοι για τη δουλειά τους με το ποσοστό των Ελλήνων, που δηλώνουν ότι είναι άσχημη η κατάσταση να φτάνει στο 49%. Μάλιστα, το 18% των Ελλήνων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. * Κακή είναι η κατάσταση των νοικοκυριών λέει το 63% των Ελλήνων (τρίτη υψηλότερη αναλογία στην Ε.Ε.). * Στην ερώτηση ποια είναι τα 2 πιο μεγάλα προβλήματα που έχετε, «η οικονομική κατάσταση» απαντά το 54% του συνόλου. Επεται η ακρίβεια με 50% (η αναλογία είναι χαμηλότερη από 11 άλλες χώρες), η ανεργία και το συνταξιοδοτικό. * Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των Ελλήνων και στην ερώτηση «τι περιμένετε να συμβεί τους επόμενους 12 μήνες». Το 70% (μεγαλύτερη αναλογία με διαφορά στην Ε.Ε.), αναμένει χειροτέρευση του οικονομικού τοπίου. * Αύξηση των πιέσεων στην απασχόληση αναμένει το 74% με την απαισιοδοξία να έχει αυξηθεί κατά 32% μέσα σε ένα εξάμηνο. * Το 56% εκτιμά ότι στην οικογένειά του η κατάσταση θα χειροτερεύσει, ενώ το 35% «βλέπει» χειρότερες ημέρες και στον εργασιακό του χώρο, έναντι μόνο του 11% σε κοινοτικό επίπεδο. * Παρ' όλα αυτά, στηρίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το 61% παραδέχεται ότι η Ελλάδα βοηθήθηκε από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., έναντι 53% κοινοτικού μέσου όρου και το 42% λέει ότι την εμπιστεύεται και μάλιστα πιο πολύ από ό,τι την κυβέρνηση. Εμπιστοσύνη στη Βουλή δηλώνει το 23% των ερωτηθέντων και στην κυβέρνηση το 25%. * Ενώ οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η κρίση πλέον «φεύγει», το 75% των Ελλήνων λένε ότι τα χειρότερα τώρα έρχονται. Το 33% εμπιστεύεται περισσότερο την Ε.Ε. για να αναλάβει δράση εξόδου από την κρίση, το 27% την κυβέρνηση (έναντι όμως μόνο 19% εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων συμπολιτών στις κυβερνήσεις τους), και μόνο το 9% το ΔΝΤ. * Είναι όμως πεπεισμένο και για την αναγκαιότητα των μέτρων. Το 70% λέει ότι πρέπει να γίνουν πιο πολλές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και το 68% προσθέτει ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν ακόμη και με θυσίες της παρούσας γενιάς. * Το 80% των Ελλήνων δέχεται ότι δεν μπορούν να αναβληθούν τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος και του χρέους (έναντι του 74% σε κοινοτικό μέσο όρο) και το 46% λέει ότι είναι έτοιμο να περιορίσει το επίπεδο διαβίωσης για να διασφαλίσει το μέλλον...
Read more...

ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ...


Ρεπορτάζ : Λουκάς Δημάκας
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σε τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες πιλότους εξελίχθηκε εναέρια μάχη «στα όρια» μεταξύ δύο ομάδων αεροσκαφών F-16 της Σούδας, δύο εκ των οποίων συγκρούστηκαν σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης χθες, λίγο μετά το μεσημέρι. Η βίαιη, μοιραία...
σύγκρουση των δύο F-16 που ανήκαν στην ίδια «ομάδα βομβαρδισμού» έγινε κατά τη φάση της αποφυγής εικονικών πυρών από την αντίπαλη «ομάδα αναχαίτισης» με ίδιου τύπου αεροσκάφη. Δευτερόλεπτα πριν, τα αεροσκάφη που συγκρούστηκαν είχαν εξαπολύσει (εικονικά) πυρά κατά των «εχθρικών» F-16 με τα οποία είχαν εμπλακεί σε μια σκληρή αερομαχία με ανεβοκατεβάσματα σε οριακές συνθήκες. Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης που οδήγησαν στον ακαριαίο, όπως φαίνεται, θάνατο του 33χρονου σμηναγού Αναστασίου Μπαλατσούκα από την Αρτα δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί. Ωστόσο με βάση τις καταγραφές των ραντάρ και τις μαρτυρίες των δύο διασωθέντων πιλότων του άλλου F-16 η σύγκρουση έγινε «σώμα με σώμα» σε ύψος περίπου 700 μέτρων και σε απόσταση 15 μιλίων από την ακτή, ανοικτά της Ιεράπετρας, δυτικά της νήσου Χρυσή. Η διερεύνηση που διατάχθηκε θα ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και θα διαπιστωθεί αν υπήρξε έλλειψη επίβλεψης, παράλειψη κανόνων, ατυχής χειρισμός ή τεχνικό πρόβλημα. Το κόστος αγοράς των δύο αεροσκαφών ήταν 66 εκατομμύρια δολάρια. Η σύγκρουση σήμανε συναγερμό στην αεροπορική βάση της Σούδας και στη Μοίρα «Αλεπού» (340 Μ.) στην οποία ανήκαν τα συνολικά 6 F-16 που συμμετείχαν στην άσκηση. Αμέσως άρχισε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με εναέρια και πλωτά μέσα. Πρώτος εντοπίστηκε μισή ώρα μετά το δυστύχημα από αλιευτικό σκάφος ο 35χρονος σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης από την Αθήνα, βαριά τραυματισμένος στον θώρακα (διάτρηση πνεύμονος) και το πρόσωπο. Δέκα λεπτά μετά εντοπίστηκε από το ίδιο σκάφος ο 25χρονος ανθυποσμηναγός Παύλος Βοντζάκης από τα Χανιά. Ο πρώτος ήταν εκπαιδευτής του δεύτερου και ένας από τους έμπειρους πιλότους της μοίρας. Το σωσίβιο και το μαχαίρι επιβίωσης ήταν τα πρώτα αντικείμενα του νεκρού πιλότου του μονοθέσιου F-16 που βρέθηκαν στις 16.17 ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε η σορός του. Για τους δύο ζώντες πιλότους στήθηκε εναέρια γέφυρα με ελικόπτερα προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Η κατάσταση της υγείας του Ι. Αναστασάκη κρίθηκε αμέσως ιδιαίτερα σοβαρή. Ο σμηναγός υπέστη τρεις ανακοπές, αλλά οι γιατροί κατόρθωσαν να τον επαναφέρουν. Ο ανθυποσμηναγός Π. Βοντζάκης είχε μόνο κατάγματα στα πόδια. Επειτα από εντατικές προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν στην Ιεράπετρα ο Αναστασάκης μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και μέχρι αργά το βράδυ η κατάστασή του χαρακτηριζόταν από το ΓΕΑ «ιδιαίτερα κρίσιμη». Η πολιτική ηγεσία Αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο του πιλότου και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Μας υπενθύμισε τον σεβασμό που νιώθουμε για εκείνους που με έντονη αίσθηση ευθύνης έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος». Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε βαθιά οδύνη για την απώλεια του πιλότου, συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «μαύρη ημέρα» τη χθεσινή για τις Ενοπλες Δυνάμεις και κήρυξε διακλαδικό πένθος. Λείπουν δύο συστήματα προστασίας ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, τα οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είχαν συμβάλει τόσο στην αποφυγή της σύγκρουσης όσο και στον έγκαιρο εντοπισμό του πιλότου του F-16, περιλαμβάνονται για χρόνια στη λίστα των αναγκαίων μεν αλλά μη παραγγελθέντων υλικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Το πρώτο αποτελεί τμήμα του συστήματος καταγραφής και μετάδοσης δεδομένων εναέριας μάχης και πρόκειται ουσιαστικά για έναν «συναγερμό» προς τον πιλότο σε περίπτωση που πλησιάσει πέραν ενός ορίου ασφαλείας άλλο αεροσκάφος. Για την απόκτηση του συστήματος αυτού έγινε διαγωνισμός το 2002, αλλά η αγορά δεν πραγματοποιήθηκε τελικά διότι υπήρξε ένσταση από αμερικανικής πλευράς, καθώς το υλικό δεν ήταν συμβατό με το made in USΑ αεροσκάφος. Αργότερα- 2004- ξανάρχισε διαδικασία προμήθειας με νέες προδιαγραφές, η οποία εκκρεμεί. Για το πλήρες σύστημα ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη στο υπό αναθεώρηση εξοπλιστικό πρόγραμμα. Η δεύτερη συσκευή είναι η νέου τύπου Προσωπική Συσκευή Εντοπισμού (ΡLΒ) μέσω GΡS, η οποία δείχνει με ακρίβεια τη θέση του πιλότου όταν εγκαταλείψει το αεροσκάφος για να εντοπιστεί από τα συνεργεία διάσωσης. Οι πιλότοι των ελληνικών μαχητικών έχουν αντίστοιχη συσκευή, ωστόσο εδώ και χρόνια έχει κριθεί αναγκαίο να αγοραστούν νέες με περισσότερες δυνατότητες.
Read more...

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...


Από ΤΟ ΒΗΜΑ
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την εξαγορά της συμμετοχής του Δημοσίου σε Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τη διαμόρφωση της στρατηγικής της κυβέρνησης στον χώρο των τραπεζών μετά τον ορισμό των συμβούλων του Δημοσίου. Οπως ανακοινώθηκε χθες, οι Deutsche Βank, ΗSΒC και...
Lazard είναι οι οίκοι που επιλέχθηκαν να εξετάσουν τις εναλλακτικές λύσεις και τις στρατηγικές επιλογές του Δημοσίου, στο πλαίσιο ενός αναμενόμενου νέου γύρου συγκέντρωσης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Οπως σημειωνόταν από το υπουργείο Οικονομικών, οι σύμβουλοι αναλαμβάνουν το έργο του προσδιορισμού και της αξιολόγησης των στρατηγικών επιλογών του Δημοσίου, της αποτίμησης των συμμετοχών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα και της αξιολόγησης των συνεπειών των διαφορετικών επιλογών στο τραπεζικό σύστημα, ιδιαιτέρως από την άποψη της αποτελεσματικότητας και χρηματοπιστωτικής ευστάθειας. « Η κυβέρνηση θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να διαφυλάξει τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και να προωθήσει τη στρατηγική του αναδιάρθρωση» αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Η αποστολή των συμβούλων είναι να γνωμοδοτήσουν τόσο για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση της ΑΤΕ Βank και του ΤΤ, όσο και για την πρόταση της ΑΤΕ Βank να συγχωνευθεί με το ΤΤ, με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και με την Τράπεζα Αττικής, ενώ από την άλλη θα εκπονήσουν μελέτη για μια γενικότερη αναδιάρθρωση του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, με αιχμή τις τράπεζες που ελέγχει ευθέως ή εμμέσως το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε στις 14 Ιουλίου 2010 πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά ποσοστού 77,31% της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος ΑΕ και 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος ΑΤΕ τα οποία κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Για το θέμα αυτό έχει προσλάβει τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες Βank of Αmerica, Μerrill Lynch, Goldman Sachs Ιnternational και UΒS Ιnvestment Βank ως χρηματοοικονομικούς της συμβούλους, ενώ οι σύμβουλοι του Ελληνικού Δημοσίου αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρώσει την εισήγησή τους περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της για το μέλλον των δύο υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών. Η Κομισιόν πάντως στην έκθεσή της για το επικαιροποιημένο μνημόνιο δίνει έμφαση στην ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στην ΑΤΕ, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το Δημόσιο. Σύμφωνα με αναλυτές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, καθώς το τραπεζικό ρίσκο στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει ώσπου να ξεκαθαρίσει ή καλύτερα να τεθεί υπό έλεγχο το ρίσκο χρέους της χώρας μας, τα σενάρια συγκέντρωσης ίσως να αποδειχθούν τελικά φτωχότερα των αναμενομένων, αν και καθώς το περιβάλλον είναι ρευστό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα διαμορφωθεί μελλοντικά το τοπίο.

Read more...

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΑ ΤΕΙ...


Ρεπορτάζ : Ν. Τρίγκα - Μ. Νιβολιανίτης
(από το Έθνος)
Στο «κόκκινο» βρίσκονται 34 τμήματα σε ΤΕΙ και πανεπιστήμια, καθώς παρά την κατάργηση της βάσης του 10 και φέτος έχουν κενές θέσεις, αφού οι υποψήφιοι δεν τα προτιμούν. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων δεν είναι αρνητικές στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις ή και...
καταργήσεις κάποιων τμημάτων τους, αλλά, όπως λένε, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αποσπασματικά και χωρίς τα ίδια τα ιδρύματα να συμφωνήσουν, με δεδομένο ότι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ κατηγορούν τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας ότι υπέγραφαν αποφάσεις για την ίδρυση νέων τμημάτων εξυπηρετώντας συμφέροντα και χωρίς προηγουμένως να γίνουν μελέτες για τη χρησιμότητά τους. Υποστηρίζουν επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλά νέα τμήματα, τα οποία έχουν σύγχρονο και εξαιρετικά ενδιαφέρον επιστημονικό αντικείμενο με προοπτικές στην αγορά εργασίας, αλλά οι νέοι δεν τα προτιμούν για τον απλό λόγο ότι δεν τα γνωρίζουν, αφού η ίδια η πολιτεία, που τα δημιούργησε, δεν τα ανέδειξε στην ελληνική κοινωνία. Τόσο τα ΤΕΙ όσο και τα πανεπιστήμια κρίνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά ομοειδή τμήματα διασκορπισμένα -χωρίς λογική και μελέτη- σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες πόλεις, τα οποία πρέπει να «συμμαζευτούν», διότι δεν εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες. Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και κυρίως οι πρόεδροι των ΤΕΙ έχουν ήδη συζητήσει τα θέματα αναδιοργάνωσης των ΑΕΙ, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πλέον ανάγκη για σοβαρές αλλαγές στον «χάρτη» των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Δηλώνουν ότι τα ιδρύματα πρέπει να έχουν αυτονομία και να δημιουργούν τμήματα ή απλώς προγράμματα σπουδών, τα οποία θα είναι ευέλικτα και θα μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Οι πόλεις Πόλεις όπως η Κοζάνη, η Καλαμάτα, η Ηγουμενίτσα, η Φλώρινα, το Μεσολόγγι έχουν τμήματα τα οποία ακόμη και φέτος -που δεν ίσχυσε η βάση του δέκα- εξακολουθούν να έχουν τεράστιο αριθμό κενών θέσεων, μια και το ενδιαφέρον των υποψηφίων αποδείχτηκε για άλλη μία φορά εξαιρετικά περιορισμένο. Οι τοπικές κοινωνίες για προφανείς λόγους δεν επιθυμούν φυσικά να «χάσουν» αυτά τα τμήματα, αλλά τώρα «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και πρέπει να ληφθούν γενναίες και μελετημένες αποφάσεις για την τύχη τους. Χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στο συγκεκριμένο θέμα δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να δείξει «τόλμη και σωφροσύνη» και να προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές στα ΑΕΙ, δηλαδή ένα σχέδιο «Καλλικράτης» που θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο σχολών. Τόνισε επίσης ότι «η τοπική κοινωνία με λίγους φοιτητές δεν συντηρείται. Θα προχωρήσουμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία. Ενα νέο μοντέλο διοίκησης με δυνάμεις της κοινωνίας και της επιστήμης, με νέο πρόγραμμα σπουδών, για να μην είναι τα ΑΕΙ εξεταστικά κέντρα. Αλλαγές θα γίνουν και ως προς την αυτοτέλεια των ιδρυμάτων, αλλαγές για τη διεθνοποίησή τους και αλλαγές στην αξιολόγηση, που θα είναι και προϋπόθεση για τη χρηματοδότησή τους».
Read more...

Ανοιχτή επιστολή στους πολίτες του ΓαλατσίουΑπό την Έλενα Ζέρβα
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Είναι στιγμές στη ζωή, που καλείσαι να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις για πάντα πίσω σου. Αυτούς που μπορείς να εμπιστευτείς επειδή σε κοιτάζουν στα μάτια και σου λένε την αλήθεια, από αυτούς που σου έχουν τάξει, προσβλέποντας μόνον στην ψήφο σου και σου έχουν αποδείξει στην πράξη, την ανικανότητά τους και την αδιαφορία τους για το Γαλάτσι και τους πολίτες του.

Είναι στιγμές στη ζωή που σε υποχρεώνουν, να πάρεις θέση για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης που ζεις, να συμμετάσχεις κι εσύ στην αλλαγή που είναι επιτακτική.

Αυτή η στιγμή έφτασε, για όλους εμάς που δεν αντέχουμε να βλέπουμε το Γαλάτσι μας σε φθίνουσα πορεία.

Εμείς οι ενεργοί πολίτες του Γαλατσίου, ήρθε η ώρα να τελειώνουμε μια για πάντα με τις παρωχημένες αντιλήψεις και μεθοδολογίες των προηγούμενων διοικήσεων.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να γράψουμε τους τίτλους τέλους σε ένα σύστημα που αντιμετωπίζει την πόλη μας ως τσιφλίκι, υποβαθμίζοντάς την συνεχώς.

Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τους «ΣΩΤΗΡΕΣ» , που μετέτρεψαν το δήμο σε ένα απέραντο ρουσφετομάγαζο και μας ανάγκασαν να ζούμε σε μια τσιμεντούπολη.

Ήρθε η ώρα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε ένα πολύ μεγάλο «ΟΧΙ» στις χρεοκοπημένες πολιτικές του χθες.

Ήρθε η ώρα για περισσότερο πράσινο και περισσότερους ελεύθερους χώρους, για ένα καθαρό Γαλάτσι, για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν «πράσινα», «γαλάζια» και «κόκκινα» προβλήματα, άλλα διάθεσή και όρεξη για δουλειά και πραγματική αλλαγή.

Έχουμε τη γνώση, έχουμε τη βούληση να κάνουμε πράξη το όραμα μας για το Γαλάτσι. Μπορούμε να κοιτάζουμε τον πολίτη στα μάτια, να λέμε την αλήθεια, γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν και πουθενά. Το μόνο που θέλουμε είναι να ζήσουμε καλύτερα σε μια όμορφη πόλη, σε μια πόλη που μας αξίζειRead more...

Ανεργία, εργασιακά και ακρίβεια επί τάπητος

Συνάντηση ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τετάρτη

protothema.gr
Το πρόβλημα της ανεργίας, γενικά εργασιακά θέματα όπως οι συμβάσεις εργασίας καθώς και ζητήματα που συνδέονται με την ακρίβεια στην αγορά, έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Α.Διαμαντοπούλου και Εργασίας & Κοινωνικής ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη.

Ενόψει της συνάντησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό και της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, το προεδρείο της ΓΣΕΕ έθεσε στους προαναφερόμενους υπουργούς το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που συνδέονται με την ανεργία, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και όχι με πολιτικές που συνδέονται μόνον με την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας.

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη από την συνάντηση ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε για τις αυξήσεις στην αγορά, ζήτησε τη συμβολή της ΓΣΕΕ στην ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος για να γίνει μαχητικότερο στα δικαιώματά του.

«Η επιτυχία του Συμβολαίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, χρειάζεται τη συμβολή όλων μας. Χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όλων, χρειάζεται η προσπάθεια όλων, ώστε να αλλάξει η επιχειρηματική αντίληψη και να δημιουργηθούν βιώσιμες και καινοτόμες επιχειρήσεις», επεσήμανε, η υπουργός, σε όσα αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι ήδη τρέχουν τα μισά προγράμματα και σταδιακά θα ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα και υπενθύμισε ότι έχει λήξει η διαβούλευση για τον Αναπτυξιακό νόμο και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να μην καθυστερήσει περαιτέρω την κατάθεση των προτάσεών της.

Μετά τη συνάντηση, εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας σε σχέση με τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.

Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον πρωθυπουργό προκειμένου να θέσει αναλυτικά το πλαίσιο των διεκδικήσεών του ενόψει της διαμόρφωσης του πλαισίου οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.
Read more...

Μεγάλη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Πόλη -- Αρης και ΑΕΚ στους ομίλους του Europa Leaque


Τελικά ο ΠΑΟΚ έπαιξε για την ιστορία του και την...προοπτική του και με το 1-1 στην παράταση αφησε εκτός Europa Leaque την Φενερμπαχτσέ. Μια σπουδαία εμφάνιση, που χρειάστηκε κάποιες στιγμές και την τύχη. Συναρπαστικό ματς στην Πόλη που δυστυχώς δεν το χάρηκαν οι έλληνες φίλαθλοι αφού τα δικαιώματα του αγώνα πήρε ενα...κανάλι που δεν το βλέπει κανείς!


Ο Αρης (με 1-1 και σπουδαία, το κυριώτερο, εμφάνιση μέσα στην Αούστρια Βιέννης) και η ΑΕΚ (1-0 στο ημίχρονο και 1-1 στο 80') την Νταντή Γιουνάϊντεντ πέρασαν στους ομίλους του Europa Leaque..i-reportergr
Read more...

Θρίλερ στην εξεταστική για τη Siemens


Θρίλερ παίχθηκε αργά το απόγευμα στη Βουλή, όταν ετέθη αίφνης από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens, θέμα αποστολής κατεπείγοντος διαβιβαστικού στην Εισαγγελία με τα πρακτικά της συνεδρίασης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης για διακίνηση μαύρου χρήματος και τυχόν άλλα αδικήματα στον μηχανολόγο Παντελεήμονα Καρακώστα που εξετάστηκε ως μάρτυρας από την επιτροπή. Γίνεται επίσης λόγος στο διαβιβαστικό προς τον εισαγγελέα κ.Μπαϊκόπουλο για υποψίες φυγής του υπό κατηγορία στο εξωτερικό και ζητείται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Ζητείται ακόμη να ελεγχθούν κατεπειγόντως και να κατασχεθούν τα ηλεκτρονικά του αρχεία στο σπίτι του στο Μαρούσι, σε ξενοδοχείο στον Κάλαμο, όπου συχνά διέμενε και στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Τελικώς, δεν συνελήφθη στη Βουλή, γιατί δεν το ήθελε ο πρόεδρος της εξεταστικής κ.Βαλυράκης, ενώ η μη αναγραφή του αδικήματος της ψευδορκίας που διεπράχθη κατά το σύνολο των βουλευτών δεν συμπεριελήφθη στο διαβιβαστικό κι έτσι δεν υπήρχε αυτόφωρο αδίκημα.

Ο Παντελεήμων Καρακώστας, όπως προκύπτει από τους λογαριασμούς του διαχειριστή των "μαύρων ταμείων" της Siemens Ηλία Γεωργίου πήρε από τον τροφοδότη λογαριασμό 200.000 γερμανικά μάρκα το Νοέμβριο του 1998, την ίδια ημέρα που το ίδιο ποσό κατατέθηκε από τον ίδιο πιστωτή στο λογαριασμό A.ROCOS του κουμπάρου του Αναστάσιου Μαντέλη Γιώργου Τσουγγράνη.

Ο ίδιος είπε στους βουλευτές της εξεταστικής ότι έχοντας σπουδάσει και εργαστεί πολύ στη Γερμανία γνώριζε πολλά στελέχη της Siemens, όπως και τον Γεωργίου που του ζήτησε ως εξυπηρέτηση να δώσει το ποσό σε κάποιον "για τον οποίο η Siemens δεν ήθελε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του"

Ήταν ένας "χοντρός Γερμανός, που δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του, αλλά μπορώ να το βρω", είπε στη επιτροπή, λέγοντας ακόμη ότι από το ποσό αυτό έβαλε στην τσέπη του ως προμήθεια το 5%. Στο ίδιο πρόσωπο, συνέχισε κατέθεσε άλλα 250.000 μάρκα λίγους μήνες αργότερα, τα οποία όμως έβαλε από την τσέπη του και ποτέ δεν του τα επέστρεψε ο Γεωργίου.

Ερώτημα παραμένει ένα ακόμη ποσό 150.000 μάρκων που φαίνονται να του έχει κατατεθεί το Μάιο του 1998. Σύμφωνα όμως με έρευνα που έχει κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος προκύπτει ότι από το 1995 ως το 1998, αν και οι φορολογικές του δηλώσεις αναφέρουν ελάχιστα ποσά, ο ίδιος έφερε ως συνάλλαγμα στην Ελλάδα τουλάχιστον 208 εκ δραχμές. Κατά τον βουλευτή ο Καρακώστας έφερε από το 1992 ως το 2008 περί τα 70 εκ ευρώ στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση, πώς δικαιολογούνται αυτά τα ποσά, ο μάρτυρας είπε ότι είναι αμοιβές του από δουλειές στη Γερμανία, όπου έχει, όπως είπε, φορολογηθεί, αλλά για την τύχη των ποσών αυτών εδώ είπε "ότι όλα τα έχει φάει "στα πάθη του", κυρίως χαρτοπαιξίες και διασκεδάσεις".

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι σε ξενοδοχείο στον Κάλαμο έπιανε συχνά πολλά δωμάτια, από τα οποία έστελνε φαξ και αλληλογραφούσε ηλεκτρονικά με τις δουλειές του "που τώρα δεν υπάρχουν, ενώ έχει υπαχθεί στον Τειρεσία"

Από το σύνολο των βουλευτών- μελών της εξεταστικής ειπώθηκε ότι ο μάρτυρας δεν έπεισε με αυτά τα οποία προέβαλε ως δικαιολογίες. Ο συντονιστής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας επισήμανε ως θλιβερό το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη, αν και έχει από τον Αύγουστο του 2008 τα στοιχεία από τους λογαριασμούς Μαντέλη, δεν έπραξε τίποτε για τους λογαριασμούς Καρακώστα, που θεωρείται ότι ήταν ο διακινητής του μαύρου χρήματος προς τους πολιτικούς "με σακούλες".

Τόσο ο κ. Βαλυράκης, όσο και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας εξέφρασαν αμφιβολίες για την αξιοπιστία του μάρτυρα, ενώ ο συνάδελφός τους Ανδρέας Μακρυπίδης ήταν της γνώμης πως ο μάρτυρας "και ξέρει και δεν θέλει να μιλήσει και μπορεί, αλλά και αποφεύγει"

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ σημείωσε, ότι όπως και οι άλλοι διακινητές μαύρου χρήματος παρουσιάστηκε και αυτός "πρόθυμος να εξυπηρετήσει". Ο βουλευτής είπε ότι το γεγονός ότι ο Καρακώστας πήγε στον Μαυρίδη, όταν ο Γεωργίου δεν του επέστρεψε τις 250.000 μάρκα, δείχνει ότι γνώριζε πολύ καλά τους μαύρους διαχειριστές της Siemens.

Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν της γνώμης πως ο μάρτυρας ήταν ένα γκρίζο πρόσωπο που "χωρίς να πείθει κανένα, κρύβει το δικό του Μαντέλη. Πρέπει να πιεστεί για να δώσει το δικό του κουμπάρο".

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης που εξετάστηκε επίσης από την επιτροπή Siemens, διέψευσε οποιεσδήποτε σχέσεις με τις προγραμματικές συμβάσεις της γερμανικής εταιρείας.

Διέψευσε επίσης τις κατηγορίες και τους υπαινιγμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Βερελή. ότι ο κ.Χριστοδουλάκης απέτρεψε με την μη παρουσία εκπροσώπου του στη γενική συνέλευση του ΟΣΕ το 2003 την έκπτωση κοινοπραξίας σε προγραμματική συμφωνία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, λόγω μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέστρεψε τη μομφή λέγοντας ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν έθεσε θέμα έκπτωσης κοινοπραξίας στην οποία μετείχε η Siemens σε καμία από τις συνελεύσεις, από τις οποίες ποτέ δεν έλειψε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ.Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε αρμοδιότητα στην σύναψη ή καταγγελία προγραμματικών συμβάσεων, την οποία αποκλειστικά είχε το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και η διοίκηση του ΟΣΕ, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Γιαννακός. "Πιο εύκολο είναι να βρεις παγόβουνο στη Σαχάρα, παρά σχέση του υπουργείο Οικονομικών με την υπόθεση Siemens", ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρώην υπουργού.

Το έργο της επιτροπής θα συνεχισθεί την ερχόμενη Τρίτη το πρωί με την ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, ενώ την άλλη εβδομάδα θα εξεταστούν ακόμη οι κ.κ. Α.Τσοχατζόπουλος, Σπ.Σπηλιωτόπουλος και Γ.Παπαθανασίου.

.i-reportergr
Read more...

H ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...Read more...

EKTOΣ ΝΔ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ


Σαφές μήνυμα ότι θα βρεθούν εκτός κόμματος όσοι τυχόν αμφισβητήσουν τους υποψηφίους που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές του Νοεμβρίου, έστειλαν λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος , ο γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος...


«Υπάρχει το πολιτικό στοιχείο. Βεβαίως και υπάρχει. Υπάρχει σε επίπεδο περιφέρειας όπου η διαφοροποίηση εκεί, σε αυτό το επίπεδο, σημαίνει ότι κάποιος ο οποίος δεν στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ, δεν επιθυμεί να είναι στη ΝΔ. Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από όποιον είναι μέλος της ΝΔ και οφείλει να γνωρίζει ότι έχει και υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από την ιδιότητα αυτή», είπε ο κ. Λυκουρέντζος στον ραδιοσταθμό Realfm.

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως όλα τα στελέχη θα πρέπει να στρατευτούν στις κεντρικές επιλογές που έχει κάνει το κόμμα μέσα από τις διαδικασίες που επέλεξε. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του. Νομίζω ότι το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο το προηγούμενο διάστημα. Τα κόμματα δεν είναι φιλολογικές λέσχες που ανταλλάσσουν απόψεις και ο καθένας στο τέλος κάνει ότι θέλει», σημείωσε στον Flash o k. Χαρακόπουλος.

Αντίθετη γνώμη είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι, δεν το πιστεύω αυτό, γιατί κατ' αρχάς ψηφίζουμε για δημάρχους και για περιφερειάρχες. Σε επίπεδο δημάρχων πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες ψηφίζουν με κύριο, αν όχι αποκλειστικό γνώμονα, ποιος είναι καλύτερος για την πόλη τους και έτσι πρέπει να ψηφίζουν και θα μου επιτρέψετε να σας πω έτσι πρέπει να ψηφίζουν και για περιφερειάρχη», τόνισε. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ναι μεν θα βγουν κάποια πολιτικά συμπεράσματα από τις εκλογές, αλλά επειδή υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και με το πολιτικό σύστημα συνολικά, είναι πολύ πιθανόν αυτή η δυσαρέσκεια να εκφραστεί με μεγάλη αποχή.

Η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει σε σχέση με τις υποψηφιότητες των κ.κ. Δράκου και Τατούλη. «Ψηφίζω κατά συνείδηση. Τι θα κάνω δημόσια ως βουλευτής της ΝΔ, είναι αυτό που κάνω ήδη. Δηλαδή υποδέχομαι, συνάντησα στην Τεγέα, στην Αργολίδα τον κ. Δράκο, τον χαιρετώ, μιλάω δύο φορές στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα του νομού μου και λέω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή, τώρα η διεισδυτικότητά του στην κοινωνία της Πελοποννήσου έχει απέναντι έναν ισχυρότατο αντίπαλο τον οποίο εγώ δεν προτίθεμαι να 'ξεσκίσω'. Ένα φίλο, συνεργάτη, συμπολεμιστή».

Read more...

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Το Fimotro φέρνει στο φως της δημοσιότητας (κλικ) τα δυο πρώτα ονόματα από τους είκοσι συμβούλους που διόρισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώτος ονομάζεται Άγγελος Χασαπόπουλος (έχει καμία σχέση με τον γνωστό πολιτικό συντάκτη ή είναι απλή συνεπωνυμία;) και η...
δεύτερη Νίκη Τηλιακού. Έπεται συνέχεια...

Read more...