Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Υπ.Υποδομών: Πόροι των διοδίων θα αξιοποιηθούν για τη συντήρηση καλωδιακής τηλεόρασης!




Παραθέτω αυτούσιο e-mail φίλου αναγνώστη:

Η υπερπολύτιμη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μας δίνει σήμερα μια ενδιαφέρουσα υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη σύμφωνα με την οποία με πόρους της ΤΕΟ Α.Ε. θα γίνει η "Συντήρηση Καλωδιακής Τηλεόρασης των περιοχών Εξαρχείων – Κολωνακίου – Πλάκας". (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/%CE%924%CE%9271-6%CE%9B6)

Δηλαδή από τα διόδια που εισπράττει το ΤΕΟ στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και στο Άκτιο Πρέβεζας (τα μοναδικά εναπομείναντα κρατικά διόδια του ΤΕΟ) θα...


...χρηματοδοτηθεί η καλωδιακή τηλεόραση της Πλάκας.

Θεωρώ απαραίτητο να εμφανιστεί κάποιος από το αρμόδιο Υπουργείο για να εξηγήσει τους λόγους που οι πόροι των διοδίων του ΤΕΟ, που σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις υποτίθεται ότι εισπράττονται από τους πολίτες για τη συντήρηση και βελτίωση των οδικών δικτύων, χρησιμοποιούνται για άσχετα έργα.

Για ποιο λόγο ο οδηγός που μετακινείται από την Πρέβεζα στο Άκτιο ή από τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη να πρέπει να χρηματοδοτεί την καλωδιακή τηλεόραση της Πλάκας;


Read more...

Αναπόφευκτη η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης

«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται κατεδάφιση»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αναπόφευκτη θεωρεί τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας πως η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι τριμερής με τη συμμετοχή και της Αριστεράς «για να διαλυθεί επιτέλους το νέφος της εθνικής αυταπάτης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μαγικές λύσεις για να βγει η χώρα από την κρίση».

Τονίζοντας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» πως «το πολιτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως κατεδάφιση και χτίσιμο εξαρχής με νέα υλικά» ο κ. Ραγκούσης εκφράζει την εκτίμηση πως αν επικρατήσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, θα βγει από το ευρώ και θα καταρρεύσει με ανυπολόγιστες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει θέμα αρχής τη μη ψήφιση της τροπολογίας για τα οικονομικά των κομμάτων, ενώ στέλνει μήνυμα στους ψηφοφόρους της Β' Αθήνας ότι «σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είπα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια στους πολίτες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 65,7% των πολιτών, βάσει νέας δημοσκόπησης

Στο δρόμο προς τις κάλπες


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου τάσσεται το 65,7% των πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στη Realnews.

Το 32,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν θα είναι αποτελεσματικό σε περίπτωση αυτοδυναμίας.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 20,5% έναντι 12,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 8,6%, ΚΚΕ με 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, ΔΗΜΑΡ με 7%, Χρυσή Αυγή με 3,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ΛΑΟΣ με 2,5% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 50,6% έναντι 4% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 26,7% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Πρώτος στη δημοτικότητα εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης και ακολουθούν Λουκάς Παπαδήμος, Πάνος Καμμένος, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Δημαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέκα Παπαρήγα, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Καρατζαφέρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χάρης Καστανίδης.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου το 52,4% δηλώνει «κανένας», ενώ το 22,9% επιλέγει τον πρόεδρο της ΝΔ και το 20,9% τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του...



Εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η κ. Ράικου ζητεί να... δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, η δέσμευση αφορά τους Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι», Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιρειών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό, Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρείας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου, και τον Αστέριο Οικονομίδη, βασικό μέτοχο σε εταιςρία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Οι τρεις πρώτοι θα απολογηθούν την Τρίτη, ενώ ο κ. Οικονομίδης προφυλακίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη μετά την απολογία του στον ανακριτή.



Read more...

Δήλωση Προέδρου Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη για τις εκλογές

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ προσκαλεί όλους τους Έλληνες πολίτες σε κοινό αγώνα, ώστε να μετατρέψουν τις εθνικές εκλογές στην πιο καλή ευκαιρία, για να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς το αδιέξοδο, να έλθουν καλύτερες μέρες με διαφορετική πολιτική διεύθυνση της χώρας και με ριζοσπαστική έξοδο από την κρίση.


Read more...

Η ιστορία και τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής...



Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα
παρακάτω γεγονότα.

Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και...
καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς. Η δίκη
ήταν βέβαια τυπική αφού η ετυμηγορία είχε αποφασιστεί πριν καν συλληφθεί. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του.
Επειδή όμως δεν είχαν την νόμιμη εξουσία, έπρεπε η καταδικαστική απόφαση να απαγγελθεί από τον Ρωμαίο
διοικητή. Τα χρόνια εκείνα διοικητής στην Ιερουσαλήμ ήταν ο Πιλάτος. Σε αυτόν σύρθηκε ο Ιησούς, ενώ το
πλήθος, μετά από παρότρυνση των Αρχιερέων, φωνάζοντας, ζητούσε την Σταύρωση Του. Υπήρχε το έθιμο, την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, οι Ρωμαίοι να απελευθερώνουν έναν κατάδικο Εβραίο. Ο Πιλάτος θέλοντας να μην έχει την
ευθύνη της σταύρωσης του Χριστού, ζήτησε από το πλήθος να διαλέξει ανάμεσα στον Θεάνθρωπο και στον Βαραβά, ένα
στασιαστή και φονιά, ποιος θα ήταν αυτός που θα απελευθερωνόταν. Το πλήθος, δια βοής, επέλεξε να αφεθεί
ελεύθερος ο Βαραβάς. Αμέσως μετά, και με την εντολή πλέον του Πιλάτου, ο Χριστός οδηγείται στην εσωτερική αυλή του Πραιτωρίου (του διοικητηρίου δηλαδή των Ρωμαίων). Εκεί οι στρατιώτες του φορούν μια πορφύρα και ένα αγκάθινο
στεφάνι. Χλευαστικά αποκαλώντας τον «Βασιλιά των Ιουδαίων», τον χτυπούν και τον φτύνουν. Η ώρα της
Σταύρωσης έχει πλησιάσει.

Φορτωμένος ο Ιησούς με τον Σταυρό στον οποίο θα σταυρωθεί, οδηγείται προς τον λόφο του Γολγοθά. Στο
δρόμο δεν αντέχει το βάρος του Σταυρού και πέφτει. Οι Ρωμαίοι επιβάλουν στον Σίμωνα τον Κυρηναίο, που
διερχόταν από εκείνο το σημείο, να μεταφέρει αυτός τον Σταυρό του Μαρτυρίου. Τελικά στις 9 η ώρα το πρωί, ο
Ιησούς σταυρώνεται. Το μαρτύριο του Χριστού κράτησε έξι ώρες. Στις 3 η ώρα το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του,
αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του.
Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε
από τον Πιλάτο να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει. Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας
το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος,
κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα. Η τελετή της Αποκαθήλωσης, γίνεται στις εκκλησίες μας, το μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής. Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Οι
καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμα και το λάδι. Πολλοί πιστοί συνηθίζουν να πίνουν
την Μεγάλη Παρασκευή λίγο ξύδι, εις ανάμνηση αυτού που έδωσαν στον Ιησού, όταν ζήτησε νερό τις τελευταίες
στιγμές της επίγειας ζωής Του. Το έθιμο απαγορεύει κάθε εργασία την ημέρα αυτή. Σε πολλές περιοχές φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, και μετά την περιφορά του Επιταφίου το παραδίδουν στην φωτιά. Τα λουλούδια του επιταφίου, μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Τέλος, την ημέρα αυτή συνηθίζεται οι πιστοί να επισκέπτονται τους τάφους των νεκρών συγγενών και φίλων...


dete.gr



Read more...

Δήλωση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη από την Κεφαλλονιά, όπου βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την προκήρυξη των εκλογών:

“Την ανατροπή μπορούν τώρα να την κάνουν οι πολίτες. Στηρίζοντας αυτούς που έχουν δείγματα γραφής, αυτούς που ξέρουν, αυτούς που τολμούν, αυτούς που έχουν σχέδιο, αυτούς που είναι δίπλα στον κόσμο.”


Read more...

Τι εννοούσε ο Βενιζέλος λέγοντας «όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία»

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ



Τι εννοούσε ο Βενιζέλος λέγοντας «όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία»
Σας παραθέτω μια –σημαντική- δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήδη άρχισε να συζητιέται πολύ στην Ιπποκράτους: «Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία. Καμία εγκληματική πράξη δεν προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία ή από το νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι τον γνωρίζουν, αντελήφθησαν ότι ο Βενιζέλος δεν το είπε γιατί δεν είχε κάτι άλλο να πει- πρόκειται για άριστο χειριστή της Ελληνικής γλώσσας. Κάπου στόχευε και το θέμα είναι που. Για να μην κάνουν λοιπόν εικασίες, στην Ιπποκράτους άρχισαν να σταχυολογούν πληροφορίες οι οποίες θα τους βοηθούσαν να λύσουν το πάζλ.

Πρώτη πληροφορία- έχει λεχθεί δημοσίως βλέπετε, ότι η ΝΔ προτίθεται να προτείνει εξεταστική επιτροπή για το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο. Δεύτερη πληροφορία, αυτή που διέρρευσε από κύκλους του ευ. Βενιζέλου ότι κατά τη συνάντησή του με τους κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούση ζήτησε να μάθει πως η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο, λες και δεν γνωρίζει- αυτό όμως είναι άλλη ιστορία.

Τρίτη πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της μίνι εκλογικής επιτροπής, ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι πρότειναν να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το ρόλο που διαδραμάτισε για την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης με το Μνημόνιο. Όπως λέγεται, κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του Παπακωνσταντίνου να πολιτευτεί, επισήμανε ότι αν κοβόταν από τα ψηφοδέλτια, θα έπρεπε να κοπεί και ο Γιώργος Παπανδρέου (!) ο οποίος ως πρωθυπουργός είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Ο συνδυασμός των τριών προαναφερόμενων πληροφοριών οδηγεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο συμπέρασμα ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν είναι και τόσο πρόθυμος να δώσει μάχη για να υπερασπιστεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση κατά την οποία η ΝΔ εμμείνει στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Γι αυτούς- λένε, χτυπούσε η καμπάνα…



Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...