Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

"Εφυγε" ο Λευτέρης Βερυβάκης...



Δίπλα στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Βερυβάκης.

Όπως μετέδωσε το ... Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Μπαλί Ρεθύμνου, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά καθοδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το βιογραφικό του

Ο Λευτέρης Βερυβάκης γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1935 στα Χανιά και σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα.

Το 1955, υπήρξε υπεύθυνος σπουδαστών της Νεολαίας Φιλελευθέρων. Το διάστημα 1963-1967 άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα.

Το 1964, διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της Ενωσης Κέντρου (ΟΝΕΚ-ΕΔΗΝ), ενώ την περίοδο 1965-1966, πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιστημόνων και Διανοουμένων. Από το 1966 έως το 1967, ήταν γραμματέας των Δημοκρατικών Συνδέσμων.

Τον Ιούνιο του 1967 συνελήφθη από τους συνταγματάρχες στην Αθήνα, όπου κρατήθηκε και βασανίστηκε τρεις μήνες στην Ασφάλεια Προαστείων ως στέλεχος της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντιστάσεως».

Στις 21 Αυγούστου του ίδιου έτους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών (κατά συγχώνευση 9). Κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ και Αίγινας περίπου επτά μήνες, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με την αμνηστία του Δεκεμβρίου.

Τον Αύγουστο του 1968 συνελήφθη εκ νέου μετά την απόπειρα κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ανακρίθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών και την ΕΣΑ, όπου κρατήθηκε έως ότου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για παράβαση του νόμου Α.Ν. 509 από το στρατοδικείο της Αθήνας.

Το 1973 απελευθερώθηκε με την αμνηστία του Αυγούστου, αφού προηγουμένως είχε από το 1968 φυλακιστεί στον Κορυδαλλό, την Αίγινα, την Κέρκυρα, το Επταπύργιο και τα Τρίκαλα.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθήνας το 1977 με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος.

Το 1981 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα, αυτό του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στις 21 Ιουλίου 1989 ορίστηκε μέλος της 12μελούς προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε τη διελεύκανση του σκανδάλου Κοσκωτά.

Επίσης, ορίστηκε μέλος της 30μελούς Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε να διερευνήσει τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 1974 έως το 1989.

Στις 24 Ιουλίου 1989 η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον εξέλεξε γραμματέα στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του υπουργείου Προεδρίας.

Την 1η Δεκεμβρίου 1989 ορίστηκε μέλος της Διαρκούς 15μελούς Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της Βουλής που ψήφισε η κυβέρνηση Τζαννετάκη, ανέλαβε να κρίνει και να εισηγείται την καταλληλότητα των διοικητών και των ανώτερων στελεχών των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ), που διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Εξάλλου, τον Δεκέμβριο του 1989 επί κυβερνήσεως Ζολώτα, εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για οικονομικά θέματα, αντικαθιστώντας τον Δ. Τσοβόλα κατά της εκλογής του οποίου προέβαλαν βέτο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Στις 20 Δεκεμβρίου 1993 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.




Read more...

Είχε προβλέψει ο Ωνάσης

Ο Έλληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης, διακρινόταν για το λαμπρό του μυαλό και τη διορατικότητά του που τον ανέβασαν στην κορυφή του τότε επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου.
Ο ίδιος, όπως φαίνεται από την παραπάνω δήλωσή του, είχε προβλέψει την σημερινή οικονομική «κατάντια» τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο…  

 enikos.gr

Read more...

Ηλεκτρονικό δίχτυ για τη φοροδιαφυγή Προτυπωμένο το ποσό της σύνταξης στη δήλωση της εφορίες

 
Τέλος από του χρόνου, η αποστολή βεβαιώσεων αποδοχών στους συνταξιούχους  μετά από  τα «λαβράκια» που πιάστηκαν στο ηλεκτρονικό δίκτυ  και δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή  ξεπερνά το 10% στα ταμεία που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και Ταμείο Νομικών)

Τα ασφαλιστικά ταμεία  θα αποστέλλουν κατευθείαν στη ΓΓΠΣ τις συντάξεις που κατέβαλαν  και ο συνταξιούχος θα λαμβάνει σπίτι του , φόρμα φορολογικής δήλωσης με τυπωμένο από το ΚΕΠΥΟ το ποσό της χορηγούμενης  σύνταξης.

Συγκεκριμένα , οι  διασταυρώσεις που  έκανε το Υπουργείο Εργασίας με το ΚΕΠΥΟ  έδειξαν ότι 3.000 συνταξιούχοι του Ταμείου Νομικών  είτε δεν δήλωναν καθόλου τη σύνταξή τους στη φορολογική τους  είτε δήλωναν μικρότερο ποσό από αυτό που λάμβαναν.

Επίσης ,το 5,5% των συνταξιούχων του Τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ), λαμβάνει μηνιαία σύνταξη μεγαλύτερη από 6.000 ευρώ, χωρίς να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ το 12% των συνταξιούχων του ίδιου φορέα, δηλώνει στην εφορία μικρότερα ποσά από εκείνα που έχουν χορηγηθεί από το ταμείο.

Οι διασταυρώσεις εντόπισαν και ένα σημαντικό ποσοστό συντάξεων που επανελέγχονται καθώς  υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι παράνομες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο ποσοστό συνταξιούχων αναπηρίας στο Ταμείο  φθάνει  στο 11,3%, την ώρα που ο συνολικός πληθυσμός των συνταξιούχων που δηλώνει αναπηρία κινείται στο 7,7%, διαφορά «στατιστικά σημαντική».

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης εκτιμά ότι  με τον εντοπισμό των παράνομων και αδήλωτων συντάξεων ,από την 1η Ιανουαρίου του 2013, να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από «μαϊμού» συντάξεις και απώλεια πόρων. Στο εξής, όπως έχει εξαγγείλει- καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται, χωρίς τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Αυτοί οι δύο μοναδικοί αριθμοί, που αφορούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κάθε πολίτη, αξιοποιούνται πλέον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Read more...

Στις αποθήκες έμεναν χιλιάδες σχολικά βιβλία ...





Παρατημένα στις αποθήκες του υπουργείου Παιδείας, στον Ασπρόπυργο έμειναν διακόσιοι πενήντα χιλιάδες τόνοι βιβλίων, όπως αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους της νέας ηγεσίας.

Όπως αποδείχθηκε, τυπώνονταν περισσότερα βιβλία από όσα χρειάζονταν σε ...
κάποια μαθήματα, ενώ σε άλλα υπήρχαν κενά. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε τα βιβλία που ανταποκρίνονται στα τρέχοντα προγράμματα να μοιραστούν, ενώ όσα είναι παλαιότερα να πολτοποιηθούν.

Τις αποθήκες παραγωγής και διανομής των βιβλίων, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Θ.Παπαθεοδώρου. Σύμφωνα με το υπουργείο, το 70% των βιβλίων έχει ήδη φτάσει σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι έτοιμα έως τις 20 Αυγούστου.
apospasma.gr


Read more...

«Αναπτυξιακού χαρακτήρα θέματα» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου

Συνέχεια την Τρίτη


Ο κ. Βενιζέλος αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο κ. Βενιζέλος αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το θέμα της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Βενιζέλο και Κουβέλη, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη. «Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αρνητικής εικόνας της χώρας» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, αντίθετα υπογράμμισε ότι έθεσε το θέμα των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την παράνομη μετανάστευση, αλλά και τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για τη μετανάστευση, είπε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς να μεταφέρεται το πρόβλημα από μία περιοχή της Ελλάδας στην άλλη.

«Είχαμε μια ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις» είπε ο Φώτης Κουβέλης.

«Εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η δημιουργία επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας» είπε.

Σχετικά με τα μέτρα, και ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν και για τα προβλήματα των ναυπηγείων, ιδίως του Σκαραμαγκά, παρουσία του υπουργού Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΕΚΘΕΤΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Εισαγγελική παρέμβαση για σκανδαλώδεις συμβάσεις της ΔΕΗ


Εισαγγελική παρέμβαση για σκανδαλώδεις συμβάσεις της ΔΕΗ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC που έκανε λόγο γιααδιαφανείς διαδικασίες και απευθείας ανάθεση έργων σχετικού με τη συντήρηση μηχανημάτων της. 
Το σκάνδαλο αφορά δύο συμβάσεις της Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών (ΔΠΑΝ) για την ανάθεση δύο έργων τα οποία κοστολογήθηκαν σε 1.706.625 και 1.157.148 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. 

Η ανάθεση των έργων έγινε «με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων χωρίς δημοσίευση προκήρυξης», ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το έργο διενεργήθηκε από τη ΔΠΑΝ και όχι από τη Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών Παραγωγής (ΔΥΠΠ) ή τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, όπως συμβαίνει συνήθως για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό οι ιθύνοντες της εν λόγω διεύθυνσης της υπηρεσίας πέτυχαν να δώσουν το έργο σε εταιρεία της αρεσκείας τους, φουσκώνονταςπαράλληλα το τίμημα κατά το δοκούν, εις βάρος, φυσικά των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με βάση τις ανώτατες τιμές της αγοράς, το συνολικό τίμημα δεν θα έπρεπε να ξεπερνά σε καμία των περιπτώσεων το 1,8 εκατ. ευρώ και για τις δύο συμβάσεις.

Η αντίδραση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Απόδοσης και Ελέγχου της ΔΕΗ, για το έργο είναι ενδεικτική: Σε υπόμνημά της, αναφέρεται σε σοβαρές παρατυπίες και πρότεινε την αλλαγή πολιτικής στον τρόπο της ανάθεσης. Ωστόσο, κανείς από τους ιθύνοντες δεν την έλαβε σοβαρά υπ όψιν.

Read more...

Βρούτσης: Κόβονται άμεσα 2.740 συντάξεις του ΟΓΑ...



Την πρόθεση του υπουργείου Εργασδίας να κόψει άμεσα 2.700 συντάξεις ΟΓΑ, γιατί οι δήθεν δικαιούχοι δεν προσήλθαν στη διαδικασία απογραφής ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το...όφελος για το Δημόσιο θα είναι περίπου 14 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης εξήγγειλε ότι από 1.1.2013 δεν θα χορηγείται καμία «μαϊμού» σύνταξη, υπενθυμίζοντας ότι από την 1η Αυγούστου μπήκε σε ισχύ το σύστημα ελέγχου των συντάξεων μέσω του ΚΕΠΥΟ και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ύπαρξη 61 τυφλών στη Ζάκυνθο, με δίπλωμα οδήγησης.

Την όσο το δυνατό ταχύτερη εκκαθάριση υποθέσεων διαφθοράς και ειδικά στο κομμάτι που αφορά τις συντάξεις «μαϊμου», ζήτησε από τον κ. Βρούτση και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον υπουργό.


Read more...

Θα πληρώσουν του γιατρούς;


Σε πολύ θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας , Μάριο Σαλμά που είχε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγους Αθηνών.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ,  Γιώργος Πατούλης και μέλη του ΔΣ κατέθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας που χρήζουν άμεσης επίλυσης χωρίς χρονικές μεταθέσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας.
Η διοίκηση του ΙΣΑ έθιξε στον κύριο Σαλμά τα καίρια προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά από τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ χωρίς χρηματοοικονομική μελέτη, καθώς και τη σημαντικότητα προσδιορισμού ενός κατώτατου πανευρωπαικού «πλαφόν» στις παροχές υπηρεσιών υγείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Ο κος Πατούλης δήλωσε ότι Υγεία Χωρίς Γιατρούς δε μπορεί να υπάρξει και ότι ο ιατρικός κόσμος απαιτεί οριζόντιο τρόπο αποπληρωμής των δεδουλευμένων του και όχι επιλεκτικά σε μικρή ομάδα υγειονομικών, όπως έκανε μέχρι τώρα η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε να αποπληρώσει μέχρι και το Μάιο 2012 τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ως τις 15 Αυγούστου 2012, ενώ δήλωσε ότι για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας, συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Υποσχέθηκε παράλληλα να προχωρήσει άμεσα την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης της ΗΔΙΚΑ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου στη συνταγογράφηση χωρίς την εφαρμογή μέτρων τύπου προστίμων με ένα ευρώ στους συναδέλφους.
Τέλος έδωσε εντολή για διαπραγμάτευση της μείωσης των ποσών που ισχύουν από αρχές Αυγούστου για τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, μέτρο που είχε ληφθεί από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΥΚΑ.

Read more...

Ολόκληρη η λίστα με τις υπερκοστολογήσεις του 2004

 Διαβάστε τις υπερκοστολογήσεις που έγιναν στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Είναι η λίστα που κατατέθηκε στη βουλή τον Δεκέμβριο του 2004















 .enikos.gr

Read more...

Η πακιστανική σημαία στο κάστρο

Πακιστανοί είναι οι δράστες που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανάρτησαν την πακιστανική απο την ιστορική κεντρική πύλη του κάστρου των Ιωαννίνων την περασμένη Κυριακή.
Εδώ και λίγες μέρες η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε τοποθετήσει στην κεντρική πύλη του κάστρου την ελληνική σημαία... αφού 8 μήνες τώρα και κατόπιν δεκάδων παραινέσεων απο κατοίκους του κάστρου και οχι μόνο, δεν είχε ενδιαφερθεί απολύτως κανείς να ανεβάσει στην κεντρική πύλη του κάστρου την ελληνική σημαία.
Κάτοικοι πέριξ του κάστρου είπαν ότι εκείνο το πρωί οι τρεις Πακιστανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανάρτησαν την πακιστανική δεν την άφησαν στο ιστό πάνω απο 10 λεπτά της ώρας αφού με το άκουσμα των κατακραυγών πολλών κατοίκων, αλλά και με την εμφάνιση περιπολικού της αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή προς την ανατολική πλευρά του κάστρου όπου και εκει κατοικούν δεκάδες μέσα σε μια μονοκατοικία όπως μας λένε οι κάτοικοι.

ΠΗΓΗ: indobserver.blogspot.com

Read more...

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ


Eτοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα με δημόσια χρήματα ο «δράκος» της Πάρου


Eτοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα με δημόσια χρήματα ο «δράκος» της Πάρου
Πηγή φωτό: Πρώτο Θέμα
Την Τρίτη θα απολογηθεί τελικά ο 21χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για την βίαια επίθεση κατά της 15χρονης Μυρτώς στην Παρό μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε το βράδυ της Κυριακής από τον εισαγγελέα της Σύρου. 
Υπό άκρα μυστικότητα και μέσα σε ασθενοφόρο, για να μην γίνει αντιληπτός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου. Mέχρι την απολογία του θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου. 

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα προτού οι αστυνομικές αρχές τον ανακαλύψουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, ο 21 χρονος είχε ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού του και η πτήση του ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο, Τετάρτη. Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν, όμως, όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Ο νεαρός Πακιστανός, που είχε εγκαταλείψει την Πάρο, όπου εργαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια, μερικά 24ωρα μετά την επίθεση, είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.
Η πτήση επιστροφής του, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο Τετάρτη. 

Ο Πακιστανός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου μαζί με δυο ομοεθνείς του σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Στον ανακριτή και τον εισαγγελέα της Σύρου, ο δράστης αναμένεται να αποκαλύψει άγνωστα στοιχεία της επίθεσης που θα ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές της αποτρόπαιας πράξης του.

Read more...

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ -«ΣΚΟΥΠΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Nίκος Δένδιας: «Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας το μεταναστευτικό»


Nίκος Δένδιας: «Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας το μεταναστευτικό»
«Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 
Ο κ. Δένδιας προειδοποίησε ότι «αν δεν δημιουργήσουμε δομές για το μεταναστευτικό τότε θα καταρρεύσουμε» και ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. 

Χαρακτήρισε τη «μεταναστευτική εισβολή» ως τη μεγαλύτερη που δέχθηκε ποτέ η χώρα και απηύθυνε έκκληση στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι« απειλείται η Ελλάδα και η ύπαρξή μας». 

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, όπως στην Κομοτηνή, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αδικηθεί καμία περιφέρεια, καμία πόλη, κανένα χωριό» και ότι η Αθήνα θα επωμιστεί το βάρος που της αναλογεί. 

«Δεν είμαι μάγος και γνωρίζω ότι κάθομαι σε ηλεκτρική καρέκλα», παραδέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» επανέλαβε πως δεν πρόκειται «για επιχείρηση σκούπα, αλλά για μια οργανωμένη επιχείρηση για να αντιμετωπιστεί καλύτερα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης». 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζεύς» για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. 

Παράλληλα από σήμερα Δευτέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν βγει κλιμάκια αστυνομικών για τον εντοπισμό χρηστών ναρκωτικών και εκδιδόμενων γυναικών καθώς επίσης και της Οικονομικής Αστυνομίας για τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος που λειτουργούν χωρίς άδεια ή απασχολούν παράνομα εργαζομένους κυρίως αλλοδαπούς και άλλες παραβάσεις.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων της αστυνομίας της Κυριακής στο κέντρο και στις πλατειέςπροσήχθησαν 1130 και συνελήφθησαν 395 αλλοδαποί που ζούσαν παράνομα στην χώρα μας και αναμένεται να ακολουθήσουν την διαδικασία επαναπροώθησης στην χώρα καταγωγής τους.

Read more...

Στα χέρια των αρχηγών σήμερα όρια ηλικίας, συντάξεις και επιδόματα...



Γιώργος Παππούς
Σε κατ' αρχήν συμφωνία αλλά μάλλον μόνο στα... εύκολα, κατέληξε η ελληνική πλευρά με τους επικεφαλής της Τρόικα, πριν αυτοί αναχωρήσουν για... ολιγοήμερες διακοπές, αφήνοντας στη πραγματικότητα ένα μικρό χρονικό περιθώριο στη κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσει πόσο ακόμα θα 
κοπούν συντάξεις και επιδόματα για να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. ευρώ.

«Υπήρξε εξειδίκευση μέτρων αλλά υπάρχει ακόμα σημαντικό «κενό» αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ» ανάφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών -το απόγευμα της Κυριακής- μετά από τη συνάντηση με τη Τρόικα αλλά και τη περίπου μιάμισης ώρας σύσκεψη που ακολούθησε με τον υπουργό Εργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά και τις λίγο ως πολύ συμφωνημένες περικοπές στο Δημόσιο, η Τρόικα περιμένει εξειδίκευση μέτρων ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, κυρίως από τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.

Στη συνάντηση της Κυριακής ο υπουργός Εργασιας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε όλα τα εναλλακτικά σενάρια που έχουν εκπονήσει οι υπηρεσίες του και η αντίδραση των επικεφαλής της Τρόικα κρίνεται θετική αφού θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά είναι «χειροπιαστά» άρα μπορούν να τα παρακολουθήσουν εύκολα.

Ωστόσο, είναι τέτοια η ένταση αυτών των μέτρων, που οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς στις δύο συναντήσεις τους, σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μαξιμου.

Τα μέτρα που «καίνε» είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα ή δύο χρόνια, η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, η κατάργηση του υπολοίπου 13ης- 14ης σύνταξης, η μείωση των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ από το πρώτο ευρώ, η κατάργηση του υπολοίπου 13ου- 14ου μισθού στο Δημόσιο...
iefimerida.gr


Read more...

Νέος αριθμός για τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ από σήμερα...



Το 14784 είναι από σήμερα ο νέος τηλεφωνικός αριθμός του ΟΤΕ σε ό,τι αφορά στην ζήτηση υπηρεσιών υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων του.
Με στόχο την ...παροχή 
υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο ΟΤΕ προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών άμεσης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στον νέο αριθμό 14784.

Πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καλώντας αντί για το 184, που ίσχυε έως σήμερα, το 14784 μπορούν να:

• κλείσουν ή να τροποποιήσουν το ραντεβού τους με τον ιατρό της επιλογής τους στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ
• προγραμματίσουν εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ
• μάθουν τα ονόματα των ιατρών ανά ειδικότητα, καθώς και τις ώρες και ημέρες που δέχονται τους ασφαλισμένους
• μάθουν ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ που δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία
• ενημερωθούν για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, διευθύνσεις κλπ)
• μάθουν γενικές πληροφορίες σχετικές με την παροχή των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ζωντανά, 24 ώρες το 24ωρο

"Φωτιά" στις τιμές

Το θέμα είναι ότι αλλάζει και η τιμή της κλήσης! Η κλήση στο 14884 θα κοστίζει 0,99ευρώ από σταθερό και από κινητό 1,18 ευρώ το λεπτό, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ενώ για το 14900 οι αντίστοιχες τιμές είναι 1,08 ευρώ ανά κλήση και 1,18 ευρώ το λεπτό από κινητό τηλέφωνο....


Read more...

Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν εντοπιστεί όλες οι συντάξεις-«μαϊμού», δήλωσε ο Γ.Βρούτσης

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Ο υπουργός κατά την έξοδό του από το γραφείο του αντεισαγγελέα
Ο υπουργός κατά την έξοδό του από το γραφείο του αντεισαγγελέα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Μέχρι το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα ελέγχου, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο των συντάξεων-«μαϊμού», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επισκέφθηκε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ζητήσει ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων συντάξεων ή επιδομάτων-«μαϊμού».

«Θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εντοπιστεί άπαντες» είπε ο υπουργός κατά την έξοδό του από το γραφείο του αντεισαγγελέα.

Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι κόβονται 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς οι «δικαιούχοι» δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή.

Το όφελος για το Δημόσιο θα είναι περίπου 14 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Έφερε επίσης το παράδειγμα της Ζακύνθου, όπου αποκαλύφθηκαν 61 «τυφλοί» με δίπλωμα οδήγησης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έρευνα του ΣΔΟΕ για τη «φυγή» 8 εκατ. ευρώ από στέλεχος της ΑΤΕ

Μετά από εισαγγελική εντολή


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και παράνομων εσόδων, έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, μετά την αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι διερευνάται καταγγελία ότι ανώτατο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Η εισαγγελική παραγγελία δεν αναφέρεται ονομαστικά, ωστόσο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, ο πρώην διοικητής της τράπεζας Θ.Πανταλάκης γνωστοποίησε πως είναι δικά του τα χρήματα, είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα.

Επίσης, τόνισε ότι αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας, το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί.

Ο κ. Πανταλάκης πρόσθεσε πως η κίνηση του λογαριασμού αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε επτά δόσεις η καταβολή του φόρου για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ

Τελευταία δόση τον Φεβρουάριο 2013


Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31η Αυγούστου ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μέχρι τον Φεβρουάριο 2013
Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31η Αυγούστου ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μέχρι τον Φεβρουάριο 2013   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Την παροχή διευκόλυνσης εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, θεσμοθετούνται διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει στις 31 Αυγούστου.

Η τελευταία δόση δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

Ακόμα, σύμφωνα με το υπουργείο:

  • Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου.
  • Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου.
  • Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31η Αυγούστου ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013.
  • Ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από 300 ευρώ.
  • Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
  • Στο προτεινόμενο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.
  • Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΟΥ, αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.
  • Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ, μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.
  • Όσοι επιθυμούν να καταβάλουν το φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.
Κατά το υπουργείο, οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στους φορολογούμενους να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Έτσι:

  • Οι ρυθμίσεις καλύπτουν το 96% των νοικοκυριών που υποβάλλουν δηλώσεις φόρου εισοδήματος.
  • Η μέση δόση μειώνεται σημαντικά, επιτρέποντας στους φορολογουμένους να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους ευκολότερα.
  • Μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών στο ελάχιστο, καθώς δεν χρειάζεται καμία ενέργεια ή αίτηση για να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.
  • Δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γιατί ο Σεπτέμβρης θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την Ευρώπη



ί  έ  ί   ί ή   ώ
Από την ώρα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι η Τράπεζα «θα κάνει τα πάντα, για να σώσει το ευρώ», οι προσδοκίες των αγορών εκτινάχθηκαν. Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης δεν είπε τίποτα ουσιαστικό, καθώς επανέλαβε αυτά που είχε πει και στις 29 Ιουνίου, ενώ δεν τόλμησε να κάνει πράξη τα λόγια του περί διάσωσης του κοινού νομίσματος, απογοητεύοντας τους επενδυτές. Ο πολιτικός αναλυτής της Nomura, Alastair Newton, θεωρεί πως η Ευρωζώνη θα τα καταφέρει τον Αύγουστο, αλλά ο Σεπτέμβρης θα είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός και κρίσιμος μήνας.

1. Η τρόικα θα παρουσιάσει την αναφορά για την κατάσταση στην Ελλάδα 


Το κλιμάκιο της τρόικας θα παρουσιάσει την αναφορά για την οικονομική κατάσταση και την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη. Ωστόσο, πληθαίνουν οι φήμες και οι προβλέψεις για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Θεωρώ ότι προτεραιότητα του γερμανού υπουργού Οικονομικών αυτή τη στιγμή δεν είναι το πως θα σώσει την Ελλάδα από μια έξοδο από το ευρώ, αλλά πως θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει το σχέδιο της Άνγκελα Μέρκελ και στη Γερμανία και στην Ευρωζώνη», σημειώνει ο Newton.

2. Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί για τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο 


Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Άνγκελα Μέρκελ παραμένει αμετάβλητο και ακόμη η γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να μεταφέρει την κυριαρχία στις Βρυξέλλες, με στόχο να καταστήσει μία δημοσιονομική ένωση. Ωστόσο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη απειλή στο ενδεχόμενο της δημοσιονομικής ένωσης.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης στις 12 Σεπτεμβρίου.

3. Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία αυξάνεται, ενώ ο Μπερλουσκόνι φαίνεται να αναλαμβάνει την αρχηγιά του PdL, απειλώντας την κυβέρνηση Μόντι


Οι διαφωνίες στην Ιταλία μεταξύ των αριστερών και των δεξιών έχουν αυξηθεί, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του εκλεκτικού νόμου του 2005.

Ακόμη, φαίνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι έτοιμος να αναλάβει την αρχηγία του κύριου κεντροδεξιού κόμματος PdL τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, η κατάρτιση του ιταλικού προϋπολογισμού αναμένεται να είναι περισσότερο αμφιλεγόμενη απ' ότι συνήθως και αυτό πιθανόν οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

4. Οι εκλογές στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο θα αναδείξουν μια αβέβαιη κυβέρνηση, η οποία θα «προκαλέσει» τα σχέδια της Μέρκελ
Από τις εκλογές της Ολλανδίας στις 12 Σεπτεμβρίου, όπως δείχνουν τα πράγματα το κυβερνών, κεντροδεξιό κόμμα VVD του Mark Rutte, θα κερδίσει τις 35 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου της χώρας. Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό συνασπισμού πιθανόν να οδηγήσουν το κεντροαριστερό κόμμα να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την ύπαρξη διαφορετικών κομμάτων, που υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις, η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα θα αυξηθεί, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει σαν ντόμινο την Αυστρία και τη Φινλανδία.

5. Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να αναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου της, στο πλαίσιο κατάρτισης του προϋπολογισμού, τον Οκτώβρη


Η κατάσταση στην Πορτογαλία συνεχώς χειροτερεύει, ύστερα από την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας να απορρίψει ένα από τα κύρια μέτρα λιτότητας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πρέπει να βρει ένα δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2013. Να σημειωθεί ότι αυτό το γεγονός ήρθε, όταν ήδη η Πορτογαλία είχε «χάσει» τους στόχους του προγράμματός της.

Η χώρα δεν αναμένεται να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων έως το 2013, αλλά είναι έτοιμη να αναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου της, πριν από τη συζήτηση της βουλής τον Οκτώβριο για τον προϋπολογισμό του 2013.

6. Οι επενδυτές και οι ψηφοφόροι αμφισβητούν όλο και περισσότερο την κυβέρνηση της Ισπανίας


Οι επενδυτές και οι ψηφοφόροι αρχίζουν να προβληματίζονται σε μεγάλο βαθμό με την πολιτική ηγεσία της Ισπανίας, μετά και τον τελευταίο γύρο των μέτρων λιτότητας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις:

α. Οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι

β. Η Ισπανία έχει δεσμευτεί να δημοσιοποιήσει μέχρι τον Σεπτέμβρη τα αποτελέσματα των ελέγχων στις τράπεζες

γ. Οι σχέσεις μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας και των ισπανικών περιφερειών όσο πάει και χειροτερεύουν

7. Τα μνημόνια της Κύπρου και της Σλοβενίας θα κάνουν την κρίση στην Ευρωζώνη να χειροτερεύσει


Η Κύπρος βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το μνημόνιο από τις 25 Ιουνίου, την ώρα που η Σλοβενία επιμένει ότι δεν έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια.

Ωστόσο, η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και σε άλλες χώρες θα αυξήσει τις ανησυχίες των αγορών και θα προσθέσει περαιτέρω προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη ζώνη του ευρώ.

Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Read more...