Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ


Eτοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα με δημόσια χρήματα ο «δράκος» της Πάρου


Eτοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα με δημόσια χρήματα ο «δράκος» της Πάρου
Πηγή φωτό: Πρώτο Θέμα
Την Τρίτη θα απολογηθεί τελικά ο 21χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για την βίαια επίθεση κατά της 15χρονης Μυρτώς στην Παρό μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε το βράδυ της Κυριακής από τον εισαγγελέα της Σύρου. 
Υπό άκρα μυστικότητα και μέσα σε ασθενοφόρο, για να μην γίνει αντιληπτός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου. Mέχρι την απολογία του θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου. 

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα προτού οι αστυνομικές αρχές τον ανακαλύψουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, ο 21 χρονος είχε ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού του και η πτήση του ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο, Τετάρτη. Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν, όμως, όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Ο νεαρός Πακιστανός, που είχε εγκαταλείψει την Πάρο, όπου εργαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια, μερικά 24ωρα μετά την επίθεση, είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.
Η πτήση επιστροφής του, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο Τετάρτη. 

Ο Πακιστανός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου μαζί με δυο ομοεθνείς του σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Στον ανακριτή και τον εισαγγελέα της Σύρου, ο δράστης αναμένεται να αποκαλύψει άγνωστα στοιχεία της επίθεσης που θα ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές της αποτρόπαιας πράξης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: