Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στερνή μου γνώση Νικολά!


Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ των Καννών.
sark giorgos
Αυτό θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ως έθνος στον Νικολά Σαρκοζί, μετά τις τελευταίες του δηλώσεις σχετικά με το δημοψήφισμα. Σε αυτές, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται ότι ήταν λάθος που δεν αξιοποιήθηκε το δημοψήφισμα, εντάσσοντάς το μάλιστα στις προτεραιότητές του.
Στο όλο θέμα δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, που δέχθηκε εχθρικά πυρά από τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας τη νύχτα των Καννών. Και πάλι όμως, αντιμετωπίζει το ζήτημα με χιούμορ. «Τι υπέροχη ιδέα. Μπράβο Νικολά!», έγραψε σε ελεύθερη μετάφραση στους λογαριασμούς του στα social media o πρώην πρωθυπουργός, προκαλώντας …πανικό στους ‘φίλους’ του στα social media.
Εμ, έτσι είναι. Διότι στην Ελλάδα, έχουμε μία παροιμία που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση Σαρκοζί : «Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα»…
Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο Facebook του πρώην πρωθυπουργού, όπου παραθέτει τις αναφορές Σαρκοζί :
Nikola
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Κωνσταντοπούλου αρνείται να δώσει τα λεφτά της Βουλής στη κυβέρνηση


kvnstantopoyloy1
Άλλο ένα κρούσμα προστέθηκε στο συνολικό μπάχαλο και στην εικόνα διάλυσης που επικρατεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αρνήθηκε να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Κοινοβουλίου όπως έκαναν οι ΟΤΑ και οι υπόλοιποι φορείς γενικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα στελέχη και βουλευτές του κόμματος βρίσκονται στα… κάγκελα ενόψει της «αμοιβαίας και επωφελούς» συμφωνίας που προωθεί η κυβέρνηση με τους δανειστές.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την επαναπρόσληψη των απολυμένων....


Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την επαναπρόσληψη των απολυμένων – Δείτε οδηγίες - Media
Δείτε οδηγίες...
Εφαρμοστική εγκύκλιο, για την επαναφορά προσωπικού, απολυμένων και διαθέσιμων, καθώς και την επανασύσταση κλάδων και ειδικοτήτων (Δημοτική Αστυνομία, ΕΠΑΛ κλπ), εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την...
ψήφιση του Ν. 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις».

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για τη διαδικασία επαναφοράς του προσωπικού στη θέση που κατείχε είναι η 21η Μαΐου 2015, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Επισημαίνεται δε ότι το προσωπικό που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και στο οποίο δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς είτε στις θέσεις που κατείχε είτε σε συνιστώμενες προσωποπαγείς, διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με εθελοντική κινητικότητα, μέσω της Πρόσκλησης του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θα εκδοθεί, μετά από 15 ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου.

Επίσης, το σύνολο του προσωπικού που επανέρχεται, κατατάσσεται στο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ή καταγγέλθηκε η εργασιακή του σχέση.

Read more...

«Χέρι» στις αδιάθετες δαπάνες πρεσβειών και προξενείων ...

«Χέρι» στις αδιάθετες δαπάνες πρεσβειών και προξενείων βάζει η κυβέρνηση - Media
...βάζει η κυβέρνηση...
Εντολή προς δεκάδες πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία τυχόν αδιάθετες δαπάνες, έστειλε σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με...
διπλωματικό έγγραφο που επικαλείται το «Βήμα», οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα), ποσά τα οποία μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ - και όχι στις ΔΟΥ.

Το έγγραφο καλεί τις διπλωματικές μας αρχές να επιστρέψουν άμεσα μέσω ΔΟΥ τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν κατά βάση έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κτλ, του τρέχοντος διμήνου.

Έτσι, παρά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, οι εισπράξεις συγκεντρώνονται -ορισμένα προξενεία που εκδίδουν τουριστική βίζα έχουν αρκετά έσοδα- χωρίς όμως να διατίθενται κονδύλια για τις δαπάνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Έμπειροι διπλωμάτες παρατηρούν ότι ουδέποτε έχει σταλεί αντίστοιχο έγγραφο στο παρελθόν.

topontiki.gr

Read more...

Πάνοπλος στη μεγάλη μάχη ο Ολυμπιακός...


Ο Βασίλης Σπανούλης στην προπόνηση του Ολυμπιακού
Κόντρα με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον είναι ο πρώτος ημιτελικός του Final Four της Euroleague που διεξάγεται στη Μαδρίτη. 

Ο Ολυμπιακός, που επιθυμεί να επαναλάβει τον άθλο της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου, θα αναμετρηθεί με την...
ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που αποτελείται από πολλούς «Έλληνες», καθώς πέραν του προπονητή της Δημήτρη Ιτούδη, έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Μίλαν Τεόντοσιτς και ο Καρλ Χάινς, που γνωρίζουν πολύ καλά τους «ερυθρόλευκους». 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, καθώς είδε τον Ματ Λοτζέσκι να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στο στομάχι. 

Από πλευράς ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο μεγάλος αστέρας της ομάδας, ο Αντρέι Κιριλένκο δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να ολοκληρώσει την καριέρα του κατακτώντας την Euroleague. 

efsyn.gr

Read more...

Μητέρα Παύλου Φύσσα, προς τον δολοφόνο Ρουπακιά: Τι κοιτάς ρε αλητάμπουρα;...


Με το που ανακοινώθηκε η διακοπή της δίκης της Χ.Α., η Μάγδα Φύσσα άρχισε να φωνάζει προς την πλευρά των κατηγορουμένων: «Αυτό θέλατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε».

Τότε, ο δολοφόνος του γιου της, Ρουπακιάς,  γύρισε...
  προς το μέρος που ακούγονταν οι φωνές.
 Η μάνα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα,  σε έξαλλη κατάσταση,  του φωναξε«Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 ήσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι»...
 Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες...
Δεν άντεξαν, βλέποντας μπροστά τους τον δολοφόνο του παιδιού τους,  οι γονείς του Παύλου Φύσσα. Και ξεχείλισε η οργή τους. 
Οι...
φωτογραφίες και ιδιαίτερα εκείνη της μάνας, μιλάνε περισσότερο κι από χίλιες λέξεις.
Δείτε τις...




Read more...

Λιάνα Κανέλλη: Θέλουν να σπάσετε...



H οργή για τη νέα διακοπή της δίκης της ΧΑ (για τις 4 Ιουνίου), ήταν μεγάλη.
 Εκτός από το ξέσπασμα της μητέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, αντέδρασαν και...
όλα τα θύματα των επιθέσεων των χρυσαυγιτών, που άρχισαν να φωνάζουν: «δολοφόνοι, σας φυλάνε οι αστυνομικοί, τον Παύλο δεν τον φύλαξαν». 
Έκκληση έγινε και στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιανά Κανέλλη, να μιλήσει, ώστε, να μη γίνει διακοπη της δίκης.
 «Κουράγιο, υπομονή. Θέλουν να σπάσετε. Θέλουν να μη γίνει η δίκη. Λογοκρισία θέλουνε», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ... 

Read more...

Δολοφόνοι...


Νέο ξέσπασμα της μητέρας του Φύσσα: Δολοφόνοι…
Η μάνα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα  ξέσπασε, όταν...
οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, έθεταν θέμα μέτρων ασφαλείας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Εσείς σκοτώνατε άοπλους. Δολοφόνοι. Εικοσιτέσσερα άτομα τον κοιτούσατε που τον σκότωναν», τους φώναξε, κάνοντας πολλούς να το βουλώσουν...

Read more...

Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τις 4 Ιουνίου...


Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Για τις 4 Ιουνίου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής, λόγω των ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας στη δικαστική αίθουσα.
Μετά την ενταση, οι...
συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τη διαδικασία, με ανακοίνωση που έκανε ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, προκάλεσε  την οργή των συγγενών του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, αλλά και μελών του ακροατηρίου, που φώναζαν προς το προεδρείο και τους δικηγόρους,«θέλετε να διακοπεί η δίκη»....

Read more...

Βρισιές, σε άπταιστα αραβικά, από τον χρυσαυγίτη Κουκούτση...



Κατά τη διάρκεια της διακοπής της δίκης...
Κατά τη διάρκεια της διακοπής της δίκης της ΧΑ, ο χρυσαυγίτης, Δημήτρης Κουκούτσης, σε άπταιστα αραβικά, βρήκε την ευκαιρία και...
έβρισε τη διερμηνέα των αλλοδαπών μαρτύρων που βρίσκονται στο δικαστήριο για να καταθέσουν για τη δράση της Χρυσής Αυγής. 

Στα διαδικαστικά της δίκης της Χρυσής Αυγής, η διαδικασία ξεκίνησε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων. Ανάμεσα στους ακροατές οι γονείς του Παύλου Φύσσα, η Λιάνα Κανέλλη και αρκετοί μάρτυρες και θύματα. Από τους κατηγορουμένους βουλευτές προσήλθαν οι Δημήτρης Κουκούτσης και Στάθης Μπούκουρας, ενώ αναμένεται και ο Μιχάλης Αρβανίτης, όπως δήλωσε ο συνήγορός του.

Ανάμεσα στους υπερασπιστές από νωρίς βρέθηκαν στην αίθουσα οι δικηγόροι Καπερνάρος και Μαντούβαλος, οι οποίοι πολύ ευδιάθετοι συνομιλούσαν με συναδέλφους τους. Στην αίθουσα δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για το τηλεφώνημα περί βόμβας και δεν φαίνεται να έχει ενημερωθεί κανείς από τους παράγοντες της δίκης.

Ο κόσμος είναι λιγοστός και στις δύο αίθουσες, ενώ οι αστυνομικοί με την παρουσία τους «χωρίζουν» τους παράγοντες των δύο δικαστικών υποθέσεων. Στον αποκλεισμένο χώρο δεν μπορεί να μπει κανείς, αν δεν έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις δίκες. Η πρόσβαση σε πολίτες είναι αδύνατη ακόμα και σήμερα, αν και οι πολλές θέσεις κενές δεν δικαιολογούν σήμερα το επιχείρημα της έλλειψης χώρου.

Στον εξωτερικό χώρο έχουν συγκεντρωθεί ελάχιστοι διαμαρτυρόμενοι για την εκδίκαση της υπόθεσης στον Κορυδαλλό, αλλά όπως μας ενημέρωσαν πολλοί πολίτες δεν γνώριζαν την αλλαγή της ώρας και ίσως γι αυτό το λόγο υπάρχει λιγότερος κόσμος εδώ. Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλούσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

πηγη efsyn.gr

Read more...

Σε διπλανή αίθουσα η δίκη των "Πυρήνων" με τη δίκη της ΧΑ...


Χρυσή Αυγή και «Πυρήνες» δικάζονται σε διπλανές αίθουσες
Σε εξέλιξη βρίσκεται αντιφασιστική συγκέντρωση...
Ξεκινά στις 11:00 η τέταρτη μέρα της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία  ενδέχεται να διεξάγεται παράλληλα με την επανάληψη δίκης των "Πυρήνων" σε διπλανή αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού, γεγονός που...
επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλο χώρο.

Η συνύπαρξη των δύο υποθέσεων στον περιορισμένο χώρο των φυλακών, με έντονη την ανησυχία μήπως δημιουργηθούν εντάσεις ανάμεσα σε παράγοντες των δικών, αλλά και οι πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν, εντείνουν τις πιέσεις που ασκούνται για μεταφορά της δίκης, τόσο από συνηγόρους όσο και από τους φορείς της πόλης που τονίζουν πως η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες.


Αίτημα, ωστόσο, που όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί πριν τον Σεπτέμβριο, οπότε πιθανολογείται ότι θα έχει ολοκληρωθεί νέα δικαστική αίθουσα στο Εφετείο η οποία και θα φιλοξενήσει την δίκη της Χρυσής Αυγής.

 Η πρόεδρος του δικαστηρίου απαντώντας στις τοπικές αρχές, αλλά και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, είπε πως τα μέλη του δικαστηρίου δεν είναι αρμόδια να αναζητήσουν τη δικαστική αίθουσα για τη μεταφορά της διαδικασίας αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην γίνονται συνεδριάσεις τις ημέρες κατά τις οποίες θα διεξάγονται Πανελλαδικές εξετάσεις στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται  αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

 

Read more...

Ολοταχώς για συμφωνία...


Ολοταχώς για συμφωνία στη Ρίγα η κυβέρνησηΈχοντας ανοιχτό το μέτωπο στο εσωτερικό μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, στο κυβερνητικό επιτελείο προεξοφλούν συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τη...
Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα την 21η Μαΐου. 

Εκεί ο πρωθυπουργός αναμένεται έχοντας κάνει ακόμα έναν κύκλο επαφών με τους ηγέτες των εταίρων να ζητήσει από τους δανειστές να υπάρξει η πολιτική λύση για την Ελλάδα σε κορυφαίο επίπεδο. Για αυτό το λόγο, όπως τόνισε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής και να μην συζητηθεί στο περιθώριο αυτής. 

Παράλληλα από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι απλά μία συμφωνία αλλά μία συνολική λύση που θα λύνει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή της για την επόμενη τριετία.

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις έδωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της ΠΓ, στην οποία είπε ότι θα υπάρχει συμφωνία μέχρι τη 19η Μαΐου.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον σημειώνεται ότι τα χρονικά περιθώρια τελειώνουν και υπό το βάρος της δημοσιονομικούς ασφυξίας και της παντελούς έλλειψης ρευστότητας που έχει στεγνώσει την αγορά πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία. 

Το μήνυμα αυτό έστειλε κατά τη διάρκεια του briefing της Πέμπτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της διαφαινόμενης συμφωνίας συναρτήσει των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης, τόνισε με νόημα ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για μία τετραετία», μεταθέτοντας πολλές εκ των δεσμεύσεών της για μεταγενέστερο χρόνο.

Πλέον όλες οι επαφές με τους εταίρους για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία και ο έλεγχος της διαπραγματευτικής διαδικασίας περνά από τα γραφεία του κορυφαίου τριγώνου της κυβέρνησης, από τον Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη και Νίκο Παππά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με το Brussels Group έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πήγε ο Γιώργος Χουλιαράκης χωρίς τον Γιάννη Βαρουφάκη και παρουσία και του πρωθυπουργού. Από την κυβέρνηση εμφανίζονται διατεθειμένοι να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές στη βάση μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας διατηρώντας ως κόκκινη γραμμή τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι παρά τις υποχωρήσεις τις οποίες εμφανίζεται έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση για την επίτευξη μίας συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους, η οποία όπως έχει διαφανεί μέχρι στιγμής θα περιέχει και οριζόντια μέτρα όπως οι ανατιμήσεις που θα φέρει η υιοθέτηση ενιαίου ΦΠΑ κοντά στο 20%, το μήνυμα που εκπέμπει η πλατιά λαϊκή βάση, όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι υπέρ της εξεύρεσης μίας λύσης ώστε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα διαμηνύουν ότι τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες θα δεσμευθεί η κυβέρνηση δεν θα στοχεύουν στα συνήθη υποζύγια αλλά κυρίως στις μεγαλύτερες εισοδηματικές και περιουσιακές κλίμακες. 

«Δεν θέλουμε περαιτέρω επιβάρυνση των όσων πλήρωσαν το μάρμαρο, όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις να μην βλάπτουν την ανάπτυξη και να ειναι κοινωνικά δίκαιες...
newsbeast.gr

Read more...

ΔΝΤ: Πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε με την Ελλάδα...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / PHASMA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣΣυμφωνία μόνο στα διαδικαστικά και απόλυτο χάσμα σε εργασιακά, ασφαλιστικό και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ιδίως όσον αφορά στη...
δημόσια διοίκηση υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα να φέρεται να είπε ο Πόλ Τόμσεν.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημερωτική συνεδρίαση για την Ελλάδα που συγκάλεσε χθες η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η αργή πορεία των διαπραγματεύσεων, με τον κ. Τόμσεν να τονίζει ότι η κατάσταση είναι «μακριά από το αν είναι ιδεώδης».

Πάντως, φέρεται να χαρακτήρισε θετική ως εξέλιξη στη διαπραγμάτευσης ότι πλέον τα ηνία της τα έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν Τόμσεν κατά το άτυπο εκτελεστικό συμβούλιο εστίασαν στο πρόβλημα της ρευστότητας, ιδιαίτερα μετά την οριακή καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ την περασμένη Τρίτη, αλλά και την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις μετά και το Eurogroup της Δευτέρας. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου εξέφρασε δυσφορία για την έλλειψη πρόσβασης σε υπουργούς και στοιχεία, τονίζοντας πως χωρίς τα κλιμάκια του ΔΝΤ να μπορούν να μιλούν με υπουργούς, το Ταμείο δεν μπορεί να καταλήξει σε αξιολόγηση και εκτίμηση όσον αφορά στη ρευστότητα.

Στο διά ταύτα, αγκάθια στην πορεία των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πιο συγκεκριμένα, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, επισημαίνοντας πως σημειώνονται πισωγυρίσματα στην όποια πρόοδο είχε σημειώσει μέχρι στιγμής η Ελλάδα.

Στον αντίποδα, οι δύο πλευρές από ό,τι φαίνεται συγκλίνουν στο θέμα του ΦΠΑ, τη φορολογική διοίκηση, το πτωχευτικό δίκαιο και τα «κόκκινα» δάνεια. Πάντως και σε αυτό το θέμα, ο κ. Τόμσεν παραπονέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την απουσία συγκεκριμένων αριθμητικών στόχων.

Κατά συνέπεια, Ελλάδα και ΔΝΤ εξακολουθούν να διαφωνούν και για τον στόχο για τη δημοσιονομική προσαρμογή, αν και ο κ. Τόμσεν είπε ότι το Ταμείο είναι ευέλικτο να δεχθεί ένα στόχο πλεονάσματος χαμηλότερο του 3% του ΑΕΠ.

Τέλος, όσον αφορά στη ρευστότητα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ επεσήμανε πως μέσα στο καλοκαίρι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 11 δισ. ευρώ, κάτι που χαρακτήρισε «μείζον πρόβλημα», ωστόσο δεν εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ανήσυχος, αλλά φρόντισε να υπενθυμίσει πως το Ταμείο δεν θα εκταμιεύσει χρήματα προς τη χώρα μας μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση...
iefimerida.gr

Read more...

Ρωσία: "Δεν θα συζητηθεί πριν τον Ιούλιο...


Ρωσία: «Δεν θα συζητηθεί πριν τον Ιούλιο» ελληνική είσοδος στην BRICS... ελληνική είσοδος στην BRICS"...
Τυχόν είσοδος της Ελλάδας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS δεν θα συζητηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας, που θα διεξαχθεί στην...
Ουφά της Ρωσίας τον Ιούλιο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σταρτσάκ.

Αναφερόμενος στην πρόταση, που διατύπωσε τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μέσω συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταρτσάκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, είπε:

«Σύμφωνα με τα καταστατικά της έγγραφα η νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS είναι ανοιχτή για κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ. Με λίγα λόγια αυτό είναι όλο το ζήτημα».

Η συμφωνία για τη δημιουργία της Τράπεζας Ανάπτυξης των BRICS υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 και κατά τους αναλυτές τα προγράμματά της προορίζονται για τα πέντε μέλη των BRICS και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, όμως δεν αποκλείονται και συνεργασίες με ανεπτυγμένες χώρες...
protothema.gr

Read more...

Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις...


Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσειςΥποχρεωτικά η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του e-mail...
Στη διάθεση των φορολογουμένων βρίσκεται η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Περίπου έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να...
καταθέσουν τις δηλώσεις στην εφορία και οι φορολογούμενοι  έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες.

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ενεργοποιήθηκε από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση τόσο της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) όσο και του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMKA).

Χωρίς αυτά τα στοιχεία ο φορολογούμενος δεν μπορεί να καταθέσει τη φορολογική δήλωση.

Προσυμπληρωμένα εμφανίζονται τα εισοδήματα από μισθούς και τις συντάξεις ενώ με τη βοήθεια ειδικού πίνακα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να βρουν και τα εισοδήματα με βάση τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. 

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου ενώ η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου...
newsbeast.gr

Read more...

ΔΝΤ: Ανακριβή τα δημοσιεύματα περί «Plan B»...


Ανακριβή χαρακτήρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο εκπρόσωπος του θεσμού Τζέρι Ράις δήλωσε νωρίτερα ότι το «ΔΝΤ εργάζεται πάνω σε ένα "σχέδιο Β’ για...
την Ελλάδα”».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, διευκρίνισε το ΔΝΤ, ο Τζέρι Ράις απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τους σχεδιασμούς του θεσμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ως εξής:

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι που η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αποτελεί τον στόχο της και υποστηρίζουμε αυτόν τον στόχο και εργαζόμαστε για την εκπλήρωσή του. Είχα επίσης πει πριν από δύο εβδομάδες ότι είναι μέρος της δουλειάς μας να εξετάζουμε διάφορα σενάρια, σε διάφορες χώρες. Αυτό είναι που κάνουμε σε όλες τις χώρες».

tvxs.gr

Read more...