Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Θα γίνουμε Κατάρ; Την Τετάρτη πέφτουν οι υπογραφές για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα, Πατραϊκός και Κατάκολο

Την Τετάρτη υπογράφονται οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα
Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο).
Οι συμβάσεις υπογράφονται αφού εγκρίθηκαν και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τους αναδόχους:

- Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ PETRA PETROLEUM. Στα Ιωάννινα οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50- 100 εκατ. βαρέλια.

- Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού (όπου τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι 200 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/ EDISON/ PETROCELTIC.

- Για το Κατάκολο (εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ TRAJAN OIL & GAS Ltd.

Τα βασικά στοιχεία των συμβάσεων περιλαμβάνουν τα εξής:
Έσοδα του Δημοσίου:

1. Φορολογία, 20 (κανονική) + 5 (περιφερειακός φόρος) = 25%.

2. Μίσθωμα, το οποίο διαμορφώνεται βάσει:

- του ύψους της παραγωγής,

- των γεωγραφικών, γεωλογικών & λοιπών χαρακτηριστικών της περιοχής,

- του συντελεστή εσόδων και εξόδων.

Για ανακτήσιμα αποθέματα 100 εκατ. βαρελιών από ένα κοίτασμα, με μέση τιμή 90 δολάρια/βαρέλι, τα έσοδα για το Δημόσιο υπολογίζονται σε περίπου 6 δισ. ευρώ.

- Ελάχιστο δεσμευτικό πρόγραμμα εργασιών για κάθε χρονική φάση του σταδίου των ερευνών, καθώς και ελάχιστη οικονομική δέσμευση (με έκδοση εγγυητικής επιστολής) για την εκτέλεση των εργασιών αυτών. Προβλέπεται επίσης σταθερός φορολογικός συντελεστής σε βάθος χρόνου για διασφάλιση της απόδοσης της μακροχρόνιας επένδυσης.

- Το ερευνητικό στάδιο περιλαμβάνει γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες και μελέτες, καθώς και την εκτέλεση των πρώτων ερευνητικών γεωτρήσεων. Η απαιτούμενη επένδυση βαρύνει αποκλειστικά τον ανάδοχο.

- Κατά το στάδιο των ερευνών, η ελάχιστη δεσμευτική επένδυση που συμφωνείται στις συμβάσεις είναι της τάξης των 60 εκατομμυρίων ευρώ, εκτιμάται όμως ότι στην πράξη θα είναι υπερδιπλάσια. Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση της εκτέλεσης των γεωτρήσεων και η μεταφορά των σχετικών έργων όσο δυνατόν νωρίτερα.
Προστασία Περιβάλλοντος

Δίνεται έμφαση στη διασφάλιση των αυστηρότερων ευρωπαϊκών προδιαγραφών περί τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Τα μέτρα αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων επιβλήθηκαν σε δύο επίπεδα: στην προληπτική δράση σε κάθε στάδιο δραστηριοτήτων, τόσο για τις περιπτώσεις κανονικής λειτουργίας, όσο και για τις περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων, με την υποχρέωση προετοιμασίας σχεδίων διαχείρισης έκτακτων αναγκών για πιθανά περιστατικά, καθώς επίσης και στη δημιουργία των απαραίτητων μηχανισμών που θα ασκούν αποτελεσματικό έλεγχο και επόπτευση όλων των δραστηριοτήτων. Ο ανάδοχος υποχρεούται να τηρεί σαφείς και εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες που καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων έρευνας και παραγωγής, από τον σχεδιασμό, μέχρι την τελική απομάκρυνση μιας εγκατάστασης άντλησης πετρελαίου ή φυσικού αερίου.



Υποχρέωση εκπαίδευσης Ελλήνων εργαζομένων

Συμφωνήθηκε με τους επενδυτές η καταβολή ετησίως συγκεκριμένου ποσού, για την εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχιακού δυναμικού της χώρας στον τομέα υδρογονανθράκων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης επισημαίνει ότι:

«Αφού δημιουργήσαμε το θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης μιας νέας, ελπιδοφόρου αγοράς για τη χώρας μας, αυτή που αφορά στην έρευνα και αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σήμερα ολοκληρώνουμε την εθνική αυτή προσπάθεια με την υπογραφή των συμβάσεων για τις τρεις περιοχές της Δυτ. Ελλάδας.

Είναι στρατηγική μας επιλογή να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας, προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας, σεβόμενοι το περιβάλλον. Μια επιλογή, που δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για παραγωγή νέου πλούτου και σημαντικό αριθμό νέων θέσεων απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει την ελκυστικότητα της χώρας σε επενδύσεις.
Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και για τις τοπικές κοινωνίες, με διασφάλιση σημαντικών ανταποδοτικών τελών και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις περιοχές τους.

Η χώρα το 2015 θα είναι μια άλλη Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα έχει ξεπεράσει οριστικά την κρίση και τα μνημόνια, αλλά με άξονα την ενέργεια θα λειτουργεί πια ως μια εθνική οικονομία η οποία δημιουργεί Ανάπτυξη και προοπτική για τον τόπο, για όλους τους πολίτες της».

Σύμφωνα, τέλος, με τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ, από τις συμβάσεις απορρέουν πολλαπλές σημαντικές συνέργειες για την εθνική οικονομία, καθώς:

- Για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργούνται 3,2 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία.

- Για κάθε ένα δολάριο που λαμβάνουν οι άμεσα εργαζόμενοι στον κλάδο Υ/Α δημιουργούνται περίπου άλλα 2 δολάρια σε εργαζόμενους άλλων κλάδων της οικονομίας.

- Κάθε 1 δολάριο παραγόμενης αξίας από τον κλάδο, οδηγεί σε επιπρόσθετη παραγωγή αξίας περίπου 1,3 δολαρίων στην ευρύτερη οικονομία.
http://news247.gr/

Read more...

Προεκλογικές περιοδείες ξεκινάει ο Α. Σαμαράς

Προεκλογικές περιοδείες ξεκινάει ο Α. Σαμαράς
Στην Τρίπολη θα βρεθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας τις περιοδείες του ενόψει των προσεχών εκλογών.
Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, στις 19:30 το απόγευμα.
Να σημειωθεί πως ο κ. Σαμαράς την προσεχή εβδομάδα θα συνεχίσει την περιοδεία του σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Επαναφέρει ο Καρχιμάκης τους ελέγχους στα εμβάσματα εξωτερικού

Επαναφέρει ο Καρχιμάκης τους ελέγχους στα εμβάσματα εξωτερικού
ΜΙΧ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ.: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;
Ποιοι επιτέλους απο το πολιτικό ,το τραπεζικό και το οικονομικό σύστημα φοβούνται τον έλεγχο και γιατί;
Ειναι γνωστό στους πάντες οτι η τράπεζα Ελλαδος έχει στην διάθεση της όλα τα στοιχεία για κεφάλαια (περίπου 300 δις ευρω)που διοχετευθηκαν στο εξωτερικό απο το 2000-2014.
Ειναι απορίας άξιον γιατί η κυβερνηση αφού γνωρίζει το πρόβλημα και αντιλαμβάνεται ποιο ειναι το μέγεθος της οικονομικής ωφέλειας που θα προκύψει απο τους ελέγχους και για την οικονομία και για την ανάσχεση της αφαίμαξης των μόνιμων θυμάτων της κρίσης ,
Γιατί δεν ενεργεί τα αυτονόητα ;
Ποιοι ειναι επιτέλους αυτοί και απο το πολιτικό και απο το τραπεζικό και απο το οικονομικό συστημα που μπορεί να παρεμποδίζουν η να αναβάλουν τους μαζικούς φορολογικούς ελέγχους των εμβασματων του εξωτερικού και γιατί ;
Τι να φοβούνται άραγε ;
Η ποιοι μπορεί να καλύπτονται πίσω απο αυτή την ανεπίτρεπτη ολιγωρία ;
Ποιες σκοπιμότητες μπορεί να υπηρετούνται;
Το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική διοικούσα ομάδα του θα αναλάβει τελικά και διακριτά την νομοθετική η την οποία άλλη πρωτοβουλία για τον φορολογικό έλεγχο των εμβασματων του εξωτερικού απο το 2000-2014.
Η θα ενσωματώνεται ,χωνευομενο στις ορέξεις όλων αυτών που δεν επιθυμούν να να ανοίξει ολοκληρωτικά αυτό το κεφάλαιο .
http://egiakoumis.com/

Read more...

Μία από τα ίδια στις φοιτητικές εκλογές...


 Τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών
Πρώτη δύναμη παραμένει και φέτος η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Σύμφωνα με...
τα πρώτα αποτελέσματα, που και αυτή τη χρονιά έδωσαν ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της, η ΠΑΣΠ εμφανίζει πτώση, αισθητή άνοδο εμφανίζει η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και περίπου στα ίδια μένουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡ.ΕΝ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά).
Η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 50%.
Κατά τους εκπροσώπους της ΔΑΠ, τα ποσοστά της παράταξης φέτος ήταν αυξημένα. Σε 60 συλλόγους των ΑΕΙ δίνει 42,1% στα δικά της ψηφοδέλτια, 12,67% στην ΠΑΣΠ, 18,38% στην Πανσπουδαστική, 10,31% στα ΕΑΑΚ και 5,5% στην ΑΡ.ΕΝ.
Κατά την Πανσπουδαστική, τα ποσοστά της παράταξης αυξήθηκαν εφέτος αισθητά, άνοδος, που, όπως λέει, ο εκπρόσωπος της παράταξης, Νίκος Σταματόπουλος, έφτασε το 6,5% στα ΤΕΙ σε σχέση με πέρυσι και το 5,44% στα ΑΕΙ.
Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής δίνουν σε 78 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ 22,52% στα ψηφοδέλτια της παράταξης τους (πέρυσι 17.99%), 30,51% στην ΔΑΠ (πέρυσι 31,06%), 13,71% στην ΠΑΣΠ (πέρυσι 17,99%), 12,73% στα ΕΑΑΚ (πέρυσι 13,54%), 5,66% στην ΑΡ.ΕΝ. (πέρυσι 4,57%), 12,92% στα λοιπά ψηφοδέλτια (πέρυσι 14,70%).
Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε υποτονικό κλίμα και, χωρίς απρόοπτα, με εξαίρεση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου εισέβαλαν εξωπανεπιστημιακά στοιχεία και πήραν τρεις κάλπες, τις οποίες, στη συνέχεια, έκαψαν.
Την εισβολή καταδίκασε η ΠΑΣΠ, της οποίας το οικονομικό πανεπιστήμιο θεωρείται προπύργιο. Η ΠΑΣΠ αποφάσισε, κατόπιν αυτών, να μην ανακοινώσει αποτελέσματα.


ΑΜΠΕ

Read more...

Η Θάνου διαψεύδει τον Κασιδιάρη...


Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών διαψεύδει τον Κασιδιάρη
Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), αρεοπαγίτης, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, με δήλωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής «αποδίδει ως δήθεν λεχθέντα, τόσον από εμέ, όσο και από...
την ανακρίτρια της σχετικής υπόθεσης».
Τα λεχθέντα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής είναι «απολύτως ανακριβή και στερούνται σοβαρότητας» τονίζει η πρόεδρος της ΕΔΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε στη Βουλή ότι η κ. Θάνου έλεγε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, και συγκεκριμένο δικαστικό επιτελείο ετοιμάζουν τη δίκη της ΧΑ, που θα είναι ένα τηλεοπτικό γεγονός, ενώ έκανε λόγο και για «μυστικές συναντήσεις Σαμαρά- δικαστικών».
Εξάλλου, ο κ. Κασιδιάρης, επικαλούμενος ανώνυμη επιστολή δικαστή, ανέφερε ότι η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα, δέκα ημέρες πριν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, «χοροπηδούσε από χαρά και ούρλιαζε: ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση της ΧΑ και θα τους χώσω όλους μέσα».
 ΑΜΠΕ

Read more...

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 2 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 7% Ποτάμι και Ελιά

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές. Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός
Προβάδισμα δύο μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η κυλιόμενη δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Ποντίκι στην ιστοσελίδα της.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 22,5%, η ΝΔ 20,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9%, Ελιά 7%, Το Ποτάμι 7%, ΚΚΕ 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, ΔΗΜΑΡ 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2% και ΛΑΟΣ 1%.
Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐου, αύξηση 0,5% παρουσιάζουν στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελιάς, του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πρασίνων.
Στα ίδια ποσοστά παραμένουν η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΛΑΟΣ και το Άλλο Κόμμα (2,5%).
Οριακά υποχωρούν κατά 0,5% η Χρυσή Αυγή, το Λευκό/Αποχή και οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η διαφορά μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα έχει μειωθεί κατά 2%.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 32% και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 26% από 24% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.
Τέλος, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και συγκεντρώνει ποσοστό 45% ενώ η ΝΔ παραμένει στο 36%.
http://news247.gr/

Read more...

Στα τρία το ΠΑΣΟΚ μετά το δίλημμα Βενιζέλου...


triatopasok

Στα τρία έχει χωριστεί το ΠΑΣΟΚ λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη «βόμβα» Βενιζέλου, ότι σε περίπτωση που δεν τα πάει καλά η «Ελιά» στις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση, ρίχνοντάς την και η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές κάλπες.
Συμπαραστάτες του, είναι ...
οι στενοί συνεργάτες του, βουλευτές και μη, που δεν χάνουν την ευκαιρία να υπερθεματίσουν του διλήμματος. Την ίδια ώρα όμως, αντί γύρω από το δίλημμα-τελευταίο χαρτί του ΠΑΣΟΚ να συσπειρώνονται όλοι, στο εσωτερικό του κόμματος παρατηρούνται δύο ακόμα ομάδες στελεχών.
Αυτοί που σιωπούν επειδή διαφωνούν και εκείνοι που θέτουν θέμα αλλαγής ηγεσίας, καλώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές.
Στην πρώτη κατηγορία, των υποστηρικτών του διλήμματος, βρέθηκαν μετά τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, και άλλα κορυφαία στελέχη. «Ούτε απειλήσαμε, ούτε εκβιάσαμε, ούτε κανένα φοβερό δίλημμα βάλαμε. Είπαμε μία αλήθεια, ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα δεν υπάρχει προοδευτική κατεύθυνση στην κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο είναι απόλυτες αλήθειες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας την ...ενόχληση κάποιων από αυτές. «Δεν υπάρχει ζήτημα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση.
Εάν υπάρξει ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά αρνητικό, απλώς δεν υπάρχει Κυβέρνηση», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας την ισότιμη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στη κυβέρνηση, ως προοδευτικός πόλος. «Θεωρούμε και στηρίζουμε αποφασιστικά με την υπεύθυνη εθνική και πατριωτική μας στάση όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να δούμε λοιπόν κατά πόσο ο λαός επικροτεί αυτή τη συνεπή στάση μας, ή όχι», είπε. Λογικό χαρακτήρισε το δίλημμα και ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κρεμαστινός, αναρωτώμενος πώς μπορεί ένα κόμμα να στηρίζει την κυβέρνηση όταν ο λαός δεν το στηρίζει.
Πιο ευθύς από όλους τέλος, υπήρξε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, που ερωτηθείς αν στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να φύγουν από την κυβέρνηση, απάντησε «ναι, βέβαια», επιβεβαιώνοντας τη νέα «στρατηγική» του κόμματος. Κάλεσε μάλιστα ευθέως τους πολίτες να μην μπουν στο ‘τεχνητό δίπολο’ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να μην πάνε στη λογική της ‘χαλαρής ψήφου’ και να στηρίξουν τον ‘προοδευτικό πόλο’ που εξασφαλίζει όπως είπε την σταθερότητα της χώρας από το 2010 μέχρι σήμερα, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια. «Αλλιώς αν η εντύπωση το βράδυ της 25ης Μαΐου, που θα έχουν ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, είναι τέτοια που εμάς δεν μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, λέμε ότι αυτά τα βάρη μπορούμε να τα σηκώσουμε μέχρις ενός σημείου βρε αδερφέ, δεν μπορεί εμείς να μαστε πάντα αυτοί που σώζουμε τη χώρα», είπε, ενσωματώνοντας πάντως στις παραμέτρους που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα και την απόδοση του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές που αναμένεται σαφώς καλύτερο από αυτό της Ελιάς στις ευρωκάλπες.
Την ίδια ώρα όμως, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα στελεχών, που επιλέγει να σιωπά. Διαφωνούν με το δίλημμα που έθεσε η ηγεσία και δεν είναι διατεθειμένοι να το υπερασπιστούν δημόσια. Έτσι, επιλέγουν να μη μιλούν, για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στο «παρά πέντε» των εκλογών. Αντίθετα, εσχάτως υπάρχουν «κρούσματα» βουλευτών, που ναι μεν το υπερασπίζονται, θυμίζοντας όμως στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πιθανότητα να του γυρίσει μπούμερανγκ και θέτοντας εμμέσως θέμα ηγεσίας στο κόμμα την επομένη των εκλογών. Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, που δήλωσε ότι δεν θέλει εκλογές, αλλά δεν τις δαιμονοποιεί κιόλας από τη στιγμή που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αντιστοιχεί στο σκηνικό που υπάρχει σήμερα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ο ίδιος δεν απέκλεισε τίποτα, βάζοντας τα πάντα ...επί τάπητος και ζητώντας συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθούν τα αποτελέσματα της κάλπης. «Ένα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί», είπε, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα»...
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο «πράσινος» βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, έθεσε ως μέτρο σύγκρισης των αποτελεσμάτων το 12,2% που θύμισε ότι πήρε το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2012 σε κλίμα ακραίας πόλωσης, ζητώντας και εκείνος να γίνει μία συζήτηση την επαύριο των εκλογών για την ...αποτίμηση του αποτελέσματος.

matrix24.gr 

Read more...

''Κόπηκε'' το επίδομα ανεργίας σε 52.227 ανέργους μέσα σε ένα μήνα

Ο ΟΑΕΔ στα στοιχεία που παραθέτει αναφέρει, ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Μάρτιο 2014 ανήλθε σε 853.751 άτομα.
Ένα στοιχείο το οποίο μόνο ως ''αποκαρδιωτικό'' μπορεί να χαρακτηριστεί, παρουσίασε σήμερα ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των στοιχείων της ανεργίας για τον μήνα Μάρτιο 2014 . Το στοιχείο αυτό είναι ότι μέσα σε ένα μόνο μήνα ''κόπηκε'' το επίδομα ανεργίας σε 52.227 ανέργους.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την πορεία της ανεργίας αυτό που πραγματικά ''σοκάρει'' είναι ότι το ένα τρίτο των επιδοτούμενων ανέργων που λάμβαναν επίδομα τον μήνα Φεβρουάριο τον ακριβώς επόμενο μήνα δεν παίρνουν πλέον το επίδομα ανεργίας.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, ο ΟΑΕΔ στα στοιχεία που παραθέτει αναφέρει, ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Μάρτιο 2014 ανήλθε σε 853.751 άτομα. Από αυτά 437.173 (ποσοστό 51,21%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 416.578 (ποσοστό 48,79%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 354.734 είναι (ποσοστό 41,55%) και οι 499.017 είναι (ποσοστό 58,45%).
Στην ηλικιακή ομάδα το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 214.643 άτομα (ποσοστό 25,14%), στην ηλικιακή ομάδα ανήλθε σε 535.960 άτομα (ποσοστό 62,78%) και στην ηλικιακή ομάδα ανήλθε σε 103.148 άτομα (ποσοστό 12,08%).
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 12.335 άτομα (ποσοστό 1,44%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 291.422 άτομα (ποσοστό 34,13%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 418.913 άτομα (ποσοστό 49,07%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 131.081 άτομα (ποσοστό 15,35%).
Στους το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 795.540 άτομα (ποσοστό 93,18%), στους ανήλθε σε 13.901 άτομα (ποσοστό 1,63%) και στους ανήλθε σε 44.310 άτομα (ποσοστό 5,19%).
Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Μάρτιο 2014 ανήλθε σε 200.875 άτομα όπου 64.263 (ποσοστό 31,99%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 136.612 (ποσοστό 68,01%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία οι 81.223 είναι (ποσοστό 40,43%) και οι 119.652 είναι (ποσοστό 59,57%).
Στην ηλικιακή ομάδα το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 43.502 άτομα (ποσοστό 21,66%), στην ηλικιακή ομάδα ανήλθε σε 125.801 άτομα (ποσοστό 62,63%) και στην ηλικιακή ομάδα ανήλθε σε 31.572 άτομα (ποσοστό 15,72%).
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 5.081 άτομα (ποσοστό 2,53%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 88.298 άτομα (ποσοστό 43,96%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 84.901 άτομα (ποσοστό 42,27%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 22.595 άτομα (ποσοστό 11,25%).
Στους το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 169.322 άτομα (ποσοστό 84,29%), στους ανήλθε σε 8.530 άτομα (ποσοστό 4,25%) και στους ανήλθε σε 23.023 άτομα (ποσοστό 11,46%).
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 12.335 άτομα (ποσοστό 1,44%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 291.422 άτομα (ποσοστό 34,13%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 418.913 άτομα (ποσοστό 49,07%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο ανήλθε σε 131.081 άτομα (ποσοστό 15,35%).
Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να διαπιστώσετε την ''δραματική'' μείωση τον επιδοτούμενων ανέργων.

 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2014
ΜΑΡΤΙΟΣ
2014
ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
Α.ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]
857.448
853.751
-3.697
-0,43%
Β.ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΛΟΙΠΩΝ                          [ΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]
205.269
200.875
-4.394
-2,14%
Γ.ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
157.921
105.694
-52.227
-33,07%

 http://news247.gr/


Read more...

«Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει κάτω από 4% τίθεται θέμα ηγεσίας»...


«Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει κάτω από 4% τίθεται θέμα ηγεσίας»
Τη θέση του ότι θα τεθεί θέμα συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που τα ποσοστά του στις επερχόμενες εκλογές συρρικνωθούν, επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, παρατηρώντας ακόμη ότι...
«ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε το κόμμα από το 45% στο 12%».

Μιλώντας στον Σκάι και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου σημείωσε ακόμη: «πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%; θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά... Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν... Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε...».

«Θα το παίζω εγώ υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στη Λακωνία; Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός; Ας κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι», πρόσθεσε. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, το βράδυ εκλογών πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ότι οι εκλογές πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα της χώρας να είναι σταθερό. Όσον αφορά τη δήλωσή του περί Ουκρανίας και Αφρικής αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές είπε ότι έγινε εν τη ρύμη του λόγου του.

«Ένας δάσκαλος που δεν τον δέχονται πια στο σχολείο οι μαθητές του μπορεί να κάνει μάθημα; Δεν μπορεί το κόμμα να συνεχίσει να κυβερνάει θα υπάρξουν άλλες λύσεις, δεν χρειάζεται να πέσει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να είναι μέσα σε αυτή την κυβέρνηση (το ΠΑΣΟΚ) μπορεί να την στηρίζει», σημείωσε.

Read more...

Πέτρος Κόκκαλης : Διοικούν τον Πειραιά σαν μικρή κωμόπολη...

kalpes14.gr Ο Πέτρος Κόκκαλης έχει μόλις μπει στο γραφείο του στην Ακτή Μιαούλη, επιστρέφοντας από το Μικρολίμανο όπου μιλούσε με πολίτες ενόψει των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά. «Δεν πρέπει να έχετε ιδιαιτέρως το άγχος της... αναγνωρισιμότητας» του λέω για να μου απαντήσει ακαριαία. «Ναι, με αναγνωρίζουν. Το θέμα είναι όμως να με γνωρίσουν». Οσο η θάλασσα σχεδόν τόσο και ο Ολυμπιακός είναι δομικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης όπου ο Πέτρος Κόκκαλης διεκδικεί τη θέση του δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό Πειραιάς Νικητής του Γιάννη Μόραλη. Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, που έχει στόχο την προώθηση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας στην Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, Πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού AthensInformationTechnology, που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή έρευνα και στο Διοικητικό Συμβούλιο του AthensTech που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία, την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα. Είναι συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας της Οργανώσης ΓΗ, που προσφέρει μη τυπική εκπαίδευση για την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και της Aephoria, ενός εκκολαπτήριου βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Τι δουλειά έχει άραγε τώρα, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πρώτο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου; Σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή ο Αλέξης Παπαχελάς αναφέρθηκε σε μια «φωτισμένη αστική τάξη που εκσυγχρόνισε την Ελλάδα και τη διπλασίασε επί Ελευθερίου Βενιζέλου» και αναρωτήθηκε «φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα μια πιο φωτισμένη, δυναμική τάξη ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα;», Νιώθετε μέρος αυτής της αστικής τάξης, με δεδομένη και την πολιτική δράση των παππούδων σας; Νομίζω πως ναι. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι απλά επειδή δεν μπορώ πια να κάθομαι και να βλέπω τα στρεβλά που δεν αφήνουν αυτό τον φανταστικό τόπο να γίνει μια κανονική χώρα. Οπότε ναι, με αφορά αυτό που λέει. Εχω και την παιδεία και την ικανότητα και τη διάθεση να προσφέρω. Πρέπει να το κάνω. Να το κάνω σε μια πόλη σαν τον Πειραιά που τον έχω ζήσει, έχω δουλέψει εδώ, έχω βοηθήσει να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί αυτό που σήμερα είναι το μεγαλύτερο σωματείο και μεγαλύτερη επιχείρηση της πόλης: Ο Ολυμπιακός. Όταν το συζητήσαμε με το Γιάννη [Μώραλη] αισθάνθηκα πως δεν μπορώ να πω όχι. Είπα ναι με μεγάλη χαρά και διάθεση να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον δήμο του Πειραιά. Ένα μοντέλο που δεν θα έχει σχέση μόνο με το μάζεμα των σκουπιδιών και τη δημιουργία παιδικών χαρών, αλλά με τη δημιουργία συνθηκών για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση -ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος- είναι ένα βήμα που θέλετε να οδηγήσει και στην κεντρική πολιτική σκηνή; Τα τελευταία χρόνια δίνονται περισσότερες δυνατότητες σε ανθρώπους σαν κι εμένα, ανθρώπους που δυσκολεύονται να «κάνουν πολιτική» μέσα στα πλαίσια ενός κόμματος. Πάρα πολλούς ανθρώπους της δικής μου γενιάς μας απωθούν τα κόμματα, οπότε δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω. Τελευταία αυτό σπάει και άρα δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους αν κι εμένα να ασχοληθούν με τα κοινά. Μια γενιά που κάνει εγχειρήματα «απολιτίκ», όπως λένε εκπρόσωποι παραδοσιακών κομμάτων. Το είπαν και για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει απολιτίκ. Όπως είπε ο Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν. Εννοούν προφανώς ακομμάτιστος. Στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν κόμματα και να ασκούν εξουσία. Τα κόμματα ασχολούνται με την κεντρική πολιτική σκηνή. Και εκεί όμως, δεν μπορεί να προκύψει κίνηση εκτός παραδοσιακών κομμάτων; Χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς; Να που προέκυψε. Το Ποτάμι. Τα πως μπορεί να λειτουργήσει θα το δούμε στο μέλλον. Αλλά σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα. Ποια είναι η στάση σας, απέναντι στο Ποτάμι; Σε κάθε τι καινούριο είναι θετική η στάση μου γιατί πιστεύω ότι το παλιό κομματικό σύστημα δεν έχει καταφέρει να κάνει το καλύτερο δυνατόν. Εχουν γίνει βέβαια θετικά πράγματα στη μεταπολίτευση. Όμως η κρίση ανέδειξε ένα λάθος μοντέλο και μια τάση υπερβολών και κακοδιαχείρισης. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να μην παραδεχθεί κανείς πως η χώρα έχει προοδεύσει. Θα επιμείνω, προσπαθώ να καταλάβω αν έχετε αποφασίσει να ασχοληθείτε με την κεντρική πολιτική σκηνή; Όχι. Αυτό που έχω αποφασίσει είναι να συμμετέχω στον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής, να γίνει δημοτική αρχή και τότε να εργασθώ για να μπει Πειραιάς στον 21ο αιώνα γιατί αυτό δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Είναι μια πόλη ξεχασμένη στο παρελθόν σε πολλούς τομείς. Διοικείται σαν μικρή κωμόπολη, ενώ είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μεσογείου. Λέτε πως στόχος είναι να επιστρέψει η επιχειρηματικότητα στον Πειραιά; Πώς θα το καταφέρετε εσείς, δηλαδή αυτό που δεν κατάφεραν άλλοι; Υπάρχει μεγάλη γνώση και πρόσβαση στον κύκλο των εφοπλιστών που ελέγχουν ένα μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας ναυτιλίας, κάτι που η τοπική αρχή σήμερα δεν έχει καλλιεργήσει. Πιστεύω ότι μια δημοτική αρχή σαν κι αυτή του Πειραιά πρέπει να έχει αντιδημαρχία λιμανιού. Αυτή τη στιγμή, η σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα είναι λες και ο Πειραιάς τελειώνει στα κάγκελα της ακτής. Πρέπει να δημιουργηθεί θέση αντιδημάρχου λιμενικών υπηρεσιών, αν δείτε σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης η σχέση του δήμου με τον λειτουργούντα το λιμάνι είναι στενή. Αν ρωτήσετε τον ΟΛΠ θα σας πουν ότι δεν βρίσκουν συνομιλητή στο δήμο Πειραιά. Πώς θα λειτουργήσει αυτή η επαφή με τους εφοπλιστές; Εχουμε την απλή λογική να τους μαζέψουμε και να τους ρωτήσουμε τι τους έκανε να φύγουν από τον Πειραιά και τι χρειάζονται για να γυρίσουν. Και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να γυρίσουν. στο βαθμό που περνάει από τα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν και πράγματα που θέλει ο εφοπλιστικός κόσμος από την κυβέρνηση. Θα σταθούμε δίπλα του. Ο Πειραιάς έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας, σε μία χώρα με μεγάλη ανεργία. Η πρόσβαση στο λιμάνι και στη θάλασσα είναι ο προφανής χώρος για να έρθει η ανάπτυξη. Το νούμερο ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Πειραιάς; Η δημοτική αρχή – όχι μόνο η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες- έχει μπει σε μια τεράστια εσωστρέφεια, όπου δεν υπάρχει όραμα για την πόλη, όπου μικροκομματικοί παράγοντες νέμονται μικροεξουσίες. Υπάρχει μια αίσθηση εγκατάλειψης, μιζέριας στον Πειραιά. Είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να εμφυσήσει ένα όραμα στον κόσμο. Δεν υπάρχει αυτό σήμερα. Το γεγονός ότι θεωρείται επιτυχία ότι μαζεύτηκαν τα σκουπίδια από το κέντρο του Πειραιά, δείχνει που έχουν βάλει τον πήχη. Εχουν βάλει τον πήχη στα σκουπίδια. Η ψυχολογία είναι επίσης σημαντική, το να νιώσουν οι Πειραιώτες ξανά περήφανοι. Ναι, το πιστεύω αυτό, όπως πιστεύω και στο θέμα της ταυτότητας. Η ζωή του Πειραιά ήταν η ανταλλαγή πολιτισμών, εμπορευμάτων, ανθρώπων μέσω θάλασσας. Ηταν μια πόλη τράνζιτ. Τώρα πλέον τα εμπορεύματα διακινούνται μέσω κοντέινερ που μπαίνουν στο λιμάνι και σε έξι ώρες έχουν φύγει, ενώ παλιά έμεναν για μέρες. Αν δεις κάτω από το γραφείο μου (φωτογραφία πάνω), στην είσοδο υπάρχει ένα μαγαζί που προσφέρει 15 υπηρεσίες που πλέον δεν υπάρχουν. Αυτό σε χρόνους πόλης συνέβη στον Πειραιά από το 1987 και μετά, επομένως «προχθές». Είναι η περίοδος που άρχισε να παρακμάζει ο Πειραιάς. Αν θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κόνγκ, το Λονδίνο πρέπει να δημιουργήσουμε μια σειρά υπηρεσιών ξηράς και υποδομών. Ναι αλλά στην πράξη πως μπορεί να γίνει αυτό; Ο δήμος της Αθήνας έχει συγκροτήσει μια ειδική υπηρεσία που έχει τη γνώση να συγκροτήσει προτάσεις και να διεκδικήσει πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ετσι μπορούμε να κάνουμε και στον Πειραιά δομές για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δομές για start up εταιρείες, για κοινωνική οικονομία -μια λέξη άγνωστη στον Πειραιά. Να φτιάξουμε ένα hub για ναυτιλιακά θέματα που θα είναι σημαντικός μοχλός ανάπτυξης. Υπάρχει και πανεπιστήμιο στον Πειραιά που έχει ακριβώς τα τμήματα που απαιτούνται: ναυτιλιακά, διοίκηση επιχειρήσεων κ.α. Αν επικρατήσει στις εκλογές ο Νικητής Πειραιάς, ποιόν τομέα δράσης θα αναλάβετε; Θα ήθελα να ασχοληθώ με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά όχι μόνο . Δεν έχουμε κάτσει να τα συζητήσουμε αυτά. Ο Πειραιάς Νικητής αποτελείται από ανθρώπους της αγοράς, ανθρώπους που έχουν κολλήσει ένσημα. Όχι από ανθρώπους που επί 35 χρόνια ασχολούνται με το κόμμα και μόνο, γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι διεκδικητές της δημοτικής αρχής στον Πειραιά είναι αυτού του είδους. Ποια είναι τα πρώτα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε αν εκλεγείτε; Ο Πειραιάς είναι γεμάτος από χρονίζοντα προβλήματα. Θα έρθουν να μας βρουν αυτά τα προβλήματα. Ποια είναι αυτά; Το γεγονός ότι ο ΟΛΠ είναι σε διαδικασία πώλησης από την οποία ο δήμος απουσιάζει. Επίσης από το 1984 υπάρχει το ζήτημα απομάκρυνσης των δικαστηρίων από τη Σκουζέ. Εμείς θα μελετήσουμε και να κυνηγήσουμε τη χρηματοδότηση νέων δομών, τη διατήρηση του επιπέδου καθαριότητας, θα κάνουμε πραγματική καταγραφή των προβλημάτων. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη γεμάτη κουφάρια, ο Πύργος είναι παρατημένος εδώ και 40 χρόνια για παράδειγμα. Αυτή η πόλη έχει έναν τεράστιο πλούτο αναξιοποίητο σε κτίρια ανθρώπους και βέβαια έχει τη θάλασσα. ΠΗΓΗ: iefimerida.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Δεν θα αναβληθεί το δημοψήφισμα, λένε οι φιλορώσοι ...


Δεν θα αναβληθεί το δημοψήφισμα, λένε οι φιλορώσοι στην ανατολική Ουκρανία
Ένας-ένας οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών στις ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας ανακοινώνουν την απόφασή τους να μην αναβληθεί η διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων για ανεξαρτησία, παρά τη «σύσταση» του..
Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές στις ανατολικές περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν στις 11 Μαΐου τα δημοψηφίσματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί την 11η Μαΐου» δήλωσε ο Μίροσλαβ Ρουντένκο, συμπρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ο Ντένις Πουσίλιν, επίσης εκ των ηγετών των αυτονομιστών, είπε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε ψηφοφορία. «Μόλις ψηφίσαμε στο Συμβούλιο του Λαού... Η ημερομηνία (διεξαγωγής) του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε κατά 100%. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την 11η Μαΐου» δήλωσε ο Πουσίλιν σε δημοσιογράφους.
Ταυτόσημη ήταν η ανακοίνωση των αυτονομιστών στο Λουχάνσκ.
Από την πλευρά της, η ΕΕ προειδοποιεί κατά της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων, λέγοντας ότι αυτά δεν θα έχουν καμία δημοκρατική νομιμότητα.
Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ουκρανική κρίση είναι αποτέλεσμα «ανεύθυνης πολιτικής» και ότι ένας ισότιμος διάλογος ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους είναι απαραίτητος για να μειωθούν οι εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία.
«Το παράδειγμα της γειτονικής μας χώρας, της αδελφής Ουκρανίας, δείχνει ξεκάθαρα πώς οι ανεύθυνες πολιτικές προκαλούν πολλά προβλήματα και απώλειες» είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Πέμπτη ότι το Κίεβο έχει συγκεντρώσει 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία και κάλεσε τη Δύση να σταματήσει να «παραπλανά με τρόπο κυνικό» τη διεθνή κοινότητα σχετικά με το τι συμβαίνει στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Η συγκέντρωση (ανδρών) των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζεται στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας. Ένας σχηματισμός ουκρανικών στρατευμάτων που αριθμεί 15.000 άνδρες έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της περιοχής των συνόρων», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει να ακολουθεί «τον επικίνδυνο και ανεύθυνο δρόμο» όσον αφορά την Ουκρανία.

Read more...

«Αραχνιάζουν» χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής...


SDOE
Την ώρα που το υπ. Οικονομικών εξαντλεί την αυστηρότητά του στη «μαρίδα» των φορολογουμένων, στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών αραχνιάζουν χιλιάδες περιπτώσεις υπόπτων για φοροδιαφυγή. Πρόκειται για υποθέσεις μεγάλου...
πλούτου, εμβασμάτων που στάλθηκαν στο εξωτερικό, υπεράκτιων εταιρειών.
Αποκαλυπτικά για τη βραδύτητα με την οποία διενεργούνται οι φορολογικοί έλεγχοι σε υποθέσεις όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις φοροδιαφυγής και στις οποίες εμπλέκονται οικονομικά ισχυροί παράγοντες της χώρας είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για την πορεία των ελέγχων.
Ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν στα συρτάρια τους περισσότερες από 30.000 υποθέσεις επιχειρήσεων και προσώπων ύποπτων για φοροδιαφυγή, στο πρώτο τρίμηνο φέτος είχαν ξεκινήσει έλεγχοι μόνο σε 1.277 περιπτώσεις και είχαν ολοκληρωθεί μόλις 94 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 26,3 εκατ. ευρώ και τελικά εισπράχθηκαν μόνο 7,6 εκατ. ευρώ.

misthotoi-sintaksiouxoi
Την ώρα που οι έλεγχοι για τα «μεγάλα ψάρια» προχωρούν με ρυθμούς «χελώνας», τα ληξιπρόθεσμα χρέη 2,6 εκατ. μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών έχουν εκτοξευθεί στα 65,4 δισ. ευρώ, καθώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους…


πηγη "Εφημερίδα των Συντακτών"

Read more...

Ξεπουλούν όσο όσο τα ακίνητα...


Ξεπουλούν όσο όσο τα ακίνητα -Το τέλος των αντικειμενικών
Τα δίνουν ακόμη και με 100 ευρώ το τετραγωνικό...
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά ακινήτων, αφού όπως υποστηρίζουν ειδικοί της αγοράς οι τιμές έχουν φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις αυτές της δεκαετίας του '80 με ακίνητα να πωλούνται ακόμη και προς 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ ...
στα νεόδμητα τα παζάρια που μπορούν να γίνουν είναι μεγάλα.
Οι φόροι και οι επιβαρύνσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι πλέον να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες που δηλώνουν αδυναμία να συντηρήσουν τα σπίτια τους και τα βγάζουν στο σφυρί όσο όσο. Μάλιστα, όσο περισσότερο μένει απούλητο ένα σπίτι τόσο πέφτει η τιμή του.
Μάλιστα ενδεικτικό είναι και το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ που αναφέρει πως σε πολλές περιοχές τις χώρας οι τιμές κινούνται από 10% ως και 30% κάτω από την αντικειμενική, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που το ποσοστσό αγγίζει και το 70%. Φυσικά με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες ειδικά σε παλαιά ακίνητα τα οποία κινούνται ακόμη και στο 30% της αντικειμενικής τους αξίας με τιμές πώλησης ακόμη και τα 10% το τετραγωνικό.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Υπάρχουν σπίτια όπως γκαρσονιέρα 25 τμ στο Παγκράτι που πωλείται προς 5.500 ευρώ η αντίστοιχο διαμέρισμα στην Πλατεία Αμερικής με τιμή 5.000 ευρώ.
Στον Νέο κόσμο στην Αθήνα ημιυπόγεια γκαρσονιέρα πωλείται προς 6.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχο σπίτι ανακαινισμένο το 2008 πωλείται στην Κυψέλη προς 4.800.
Περιοχή     Κατώτερη    Ανώτερη
Πάτρα                400         800
Καλαμάτα          250         550
Καρδίτσα           300         600
Ερμούπολη        400         650
Λαμία                400         600
Λάρισα             450          800
Κέρκυρα           600       1.100
Καβάλα            500          700

Οι τιμές στην Αττική
Περιοχή     Κατώτερη    Ανώτερη
Παγκράτι          400        700
Νέος Κόσμος    500        900
Πειραιάς           400        800
Βοτανικός        300         500
Γουδή              500         700
Εξάρχεια         200         600
Σεπόλια          250          500
Νέα Ιονία        250         600
Ίλιον                 200         400

Στη Θεσσαλονίκη
Περιοχή     Κατώτερη    Ανώτερη
Αμπελόκηποι   400          600
Εύοσμος          400          700
Σταυρούπολη   350          600
Πολίχνη           300          600
Συκιές             200          350
Νεάπολη         200          300


Read more...

Συνέντευξη στον Βόλο Κουβέλης: Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις


Κουβέλης: Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βόλος
Τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, «του προοδευτικού πόλου που συγκροτήθηκε, ώστε να επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις», έθεσε ως εκλογικό στόχο, από τον Βόλο, όπου παραχώρησε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, ο Φώτης Κουβέλης.

«Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις» ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος επανέλαβε την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, μετά τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι η ενότητα του χώρου είναι αναγκαία. Σημείωσε, εξάλλου, ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος.

Πριν αναχωρήσει από την πόλη κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, για ανανέωση της θητείας του, τονίζοντας ότι ο Βόλος με τη μεγάλη ιστορία δημοκρατικών αγώνων δεν μπορεί παρά να τιμήσει τις παραδόσεις της, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα για την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Πρωτοβουλία μετά τις εκλογές

Την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές εξήγγειλε εκ νέου ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι η ενότητα του χώρου είναι αναγκαία, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος.
«Η προοδευτική κεντροαριστερά» είπε «δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα συντηρητικών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών ούτε προσδεδεμένη στο άρμα της ΝΔ, αλλά δύναμη ικανή να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση».
Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες, τόνισε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών, η αρνητική δυναμική των μέτρων που έρχονται είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2014.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ Σαμαράς προς ΚΟ: Στηρίξτε εμπράκτως την ΝΔ και τις επιλογές της


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μήνυμα προς τους «γαλάζιους» βουλευτές να γυρίσουν όλη τη χώρα και να δώσουν τον αγώνα ώς το τελευταίο λεπτό, για να αποφευχθεί η χαλαρή ψήφος, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ. Ασκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εχθρός του είναι η ανάπτυξη, ενώ είπε στους βουλευτές του: «Θυμίστε στον κόσμο ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τρομοκράτες». Επίσης, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μνημόνια, ούτε νέα μέτρα.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφιάλτης, ότι στέλνει διαρκώς διχαστικά μηνύματα και υβρίζει, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στην Θράκη είπε ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς να αποπεμφθεί, ενώ τελικά αποπέμφθηκε η ακτιβίστρια από το ευρωψηφοδέλτιο.

«Μας ζητούν διάλογο, την ώρα που οι ίδιοι δεν τολμούν να πάνε στα ευρωπαϊκά fora. Τι να τους πουν; Ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ; Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιμπεριαλιστική δύναμη; Ότι θέλουν να βγούμε από το ΝΑΤΟ;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Τι θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους;» συνέχισε ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι η Κουμουνδούρου θα εξαφανιστεί, όταν περάσει η κρίση. Τρέφονται από την κρίση, εχθρός τους είναι η ανάπτυξη, σημείωσε.

«Στηρίξετε την παράταξη»
Απευθυνόμενος στους «γαλάζιους» βουλευτές τους κάλεσε να στηρίξουν την παράταξη και τις επιλογές της, να δώσουν αγώνα ώς το τελευταίο λεπτό και να γυρίσουν όλη την χώρα εξηγώντας στους πολίτες την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- τίποτα δεν είναι δεδομένο και ακόμη και μικρά λάθη μπορεί να μας οδηγήσουν πίσω στην κρίση.

«Η νίκη είναι στα χέρια μας» είπε ο πρωθυπουργός συγχαίροντας τους βουλευτές για την ώς τώρα στάση τους: «Δώσατε τον πιο σκληρό αγώνα. Χάρη σε σας είμαστε σήμερα εδώ. Είμαστε η πιο συμπαγής και σταθερή ομάδα στην Βουλή. Η ΝΔ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας της δημοκρατίας».

«Ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο»

Αφού σήμειωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε νέα μέτρα ούτε νέα μνημόνια, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα δεν βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν πριν από δύο χρόνια και ότι τώρα όλοι χαιρετίζουν την εξυγείανση, τη διανομή κοινωνιού μερίσματος, την ύφεση που τελειώνει, τις διαρθρωτικές αλλαγές και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Σημείωσε ότι «στο μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε προβλέπεται για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ανάπτυξη, καθώς επίσης ότι μέχρι το 2018 η ανεργία θα έχει μειωθεί κατά 10 μονάδες. Το 2020 θα έχουμε ανακτήσει το προ κρίσης επίπεδο, αλλά σε υγιείς βάσεις και χωρίς τις παθογένειες. Φθάνει να μείνουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει και αυτό θα κριθεί στις προσεχείς εκλογές».
» Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να δώσει στην παράταξή μας τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις τελευταίες αντιστάσεις από τους νοσταλγούς της παρακμής και να κάνουμε το άλμα στο αύριο. Η παράταξη της ΝΔ βάζει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, με ανταγωνιστικότητα και αξιοπιστία, πέρα από τα σύνορά μας. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να προχωρήσουμε στη Νέα Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, γιατί με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πρόσφατα τα θεωρούσαν αδιανόητα.
Σημείωσε, επίσης, ότι η χώρα πέρασε πολλά και υποφέρει ακόμη, αλλά Αργεντινή δεν γίναμε, όπως θέλαν κάποιοι. Επίσης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σε λίγο καιρό θα βρεθούμε στο ίδιο βιωτικό επίπεδο που βρισκόμασταν, με πιο στέρεες βάσεις
Ακολούθως έθεσε το ερώτημα «κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνο οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι;», για να απαντήσει ότι πριν από δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. «Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι» είπε.

Σημείωσε ακόμη ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο μεταβατικό στάδιο και ότι ποτέ δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα διορθώνοντας αγκυλώσεις και στρεβλώσεις δεκαετιών.

Ζητάμε από τον λαό, είπε, να μας δώσουν την δύναμη να ξεπεράσουμε τις τελευταίες αντιστάσεις, να κάνουμε το άλμα στα αύριο.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κορυφώνεται η προεκλογική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ: Άκρως διχαστική και τρομολάγνα η ομιλία Σαμαρά


ΣΥΡΙΖΑ: Άκρως διχαστική και τρομολάγνα η ομιλία Σαμαρά
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για μία «άκρως διχαστική και τρομολάγνα» ομιλία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως το «επιτυχημένο έργο του μνημονιακού κ. Σαμαρά» είναι οι αυτοκτονίες, οι απολύσεις, οι μειώσεις στους μισθούς και η μετανάστευση νέων ανθρώπων.

«Με μια άκρως διχαστική και τρομολάγνα ομιλία προς την Κ.Ο του κόμματός του ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό – Μερκελισμό αποκαλύπτοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας:

«Πράγματι ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Ποτέ δεν χάθηκαν τόσες θέσεις εργασίας, ποτέ δεν μειώθηκαν τόσο πολύ οι μισθοί, ποτέ δεν μετανάστευσαν μεταπολιτευτικά τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι, ποτέ δεν αυτοκτόνησαν τόσοι πολλοί, ποτέ δεν βρέθηκαν εκτός υγειονομικής και ασφαλιστικής κάλυψης τόσοι πολλοί, ποτέ δεν είδαμε ξανά τις τελευταίες δεκαετίες τόσους πολλούς συνανθρώπους μας να ψάχνουν τα σκουπίδια. Αυτό είναι το επιτυχημένο έργο του μνημονιακού κ. Σαμαρά».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «την ώρα που ψηφίζεται στη Βουλή το νέο μεσοπρόθεσμο, που μας εισάγει σε μια νέα μνημονιακή εποχή επιταχύνοντας τις πολιτικές λιτότητας» εκείνος «προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό λέγοντας του πως τα μνημόνια τελειώνουν».

«Μπορεί η κοροϊδία να έπιασε στις εκλογές του Ιουνίου του '12, τώρα όμως ο λαός τον έμαθε για τα καλά και τον περιμένει. Η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής του κ. Σαμαρά πλησιάζει» κατέληξε.

Η αντίδραση των ΑΝΕΛ

«Αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης» ζήτησαν οι ΑΝΕΛ, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, σχολιάζοντας παράλληλα παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Αντώνης Σαμαράς (Φεβρουάριος 2013): 'Τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε'. Η πτήση ακυρώθηκε. Αντώνης Σαμαράς (Νοέμβριος 2013): 'Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ'. Το φως δεν άναψε. Αντώνης Σαμαράς (Μάιος 2014): 'Χαιρετίζουν όλοι την ύφεση που τελείωσε και την ανάκαμψη που πλησιάζει'. Δεν τον πιστεύει πλέον κανείς. Αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης τώρα» ανέφεραν.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Λεφτά υπάρχουν ΑΝ τα διεκδικήσεις






του Σταύρου Στραβόλαιμου



Oι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ το 2009 ήταν οι πιο συγκρατημένες

οποιουδήποτε κόμματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης.



Το ΠΑΣΟΚ είπε ένα πολύ απλό πράγμα στις εκλογές του 2009: ναι, νοικοκύρεμα στην οικονομία και άμεση πάταξη σπατάλης αλλά ταυτόχρονα ελάχιστα έστω μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας γιατί το 2009 ήδη βρισκόμασταν σε ύφεση – και η ύφεση είναι καταστροφική για τη χώρα (μόνο το ΠΑΣΟΚ ανησυχούσε για την ύφεση τότε, όλοι όσοι τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ύφεση τότε ζητούσαν ριζικό κόψιμο μισθών-συντάξεων και μόνο).




Το «λεφτά υπάρχουν» ποτέ δεν ειπώθηκε ως υπόσχεση για ανεξέλεγκτες παροχές - και συμπληρωνόταν από ένα μεγάλο «ΑΝ» και ένα μεγάλο «ΑΛΛΑ»: λεφτά υπάρχουν, αν πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή, αν καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, αν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Λεφτά υπάρχουν, αλλά σπαταλιούνται ή χαρίζονται με πελατειακές διευθετήσεις. Ήταν η υπογράμμιση ότι μία χώρα που βρίσκεται στις 30 πλουσιότερες του κόσμου, προφανώς και έχει πλούτο – αρκεί να αξιοποιηθεί, να φορολογηθεί και να διανεμηθεί σωστά. Εδώ τα βίντεο που οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης ποτέ δεν παρουσίασαν ολόκληρα, αλλά απομόνωσαν μία φράση:



http://www.youtube.com/watch?v=Nvg8LG3aRNw ,



http://www.youtube.com/watch?



v=EJKi4hbbQnY&list=SP00B7EC021C5EB9A8&index=2&feature=plpp_video



Για αυτό και το σύνολο των παρεμβάσεων, που είχε εξαγγείλει τότε το ΠΑΣΟΚ για να αναθερμανθεί η οικονομία που βρισκόταν ήδη σε ύφεση, δεν ξεπερνούσε τα 2,5 δις. Ποσό ασύγκριτα χαμηλότερο από οποιεσδήποτε προεκλογικές εξαγγελίες ελληνικού κόμματος σε ελληνικές εκλογές μέχρι τότε και ασύγκριτα χαμηλότερο ακόμα και από τα 18,5 δισ. “ισοδύναμα” του κ. Σαμαρά στο λεγόμενο «Ζάππειο ΙΙΙ» όχι το 2009, αλλά το 2012.



Η Ελλάδα χρειαζόταν χρόνο για να απαλλαγεί από νοοτροπίες δεκαετιών: να σταματήσει να σπαταλάει τον πλούτο της και να οργανώσει σωστά την αξιοποίησή του. Αυτός ο χρόνος δεν μας δόθηκε, εξαιτίας του μεγέθους των προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί επί κυβέρνησης Καραμανλή και της αδυναμίας της συντηρητικής Ευρώπης να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των κερδοσκοπικών επιθέσεων στην Ελλάδα και το ευρώ. Με λίγο χρόνο, δεν θα χρειαζόντουσαν ποτέ άδικα μέτρα για να αποφύγει η χώρα από τη χρεοκοπία. Παρόλα αυτά, η σπατάλη περιορίστηκε, το δημόσιο σταμάτησε να διογκώνεται και άρχισε η αντίστροφη πορεία, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι ηλεκτρονικές προμήθειες ξεκίνησαν όπως και οι έλεγχοι στις συντάξεις και τα αναπηρικά επιδόματα, έγιναν για πρώτη φορά συντονισμένες ενέργειες ενάντια στους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, φορολογήθηκαν για πρώτη φορά οι off shore εταιρείες, κ.α. Αν αυτά είχαν ξεκινήσει έστω το 2007, η χώρα δεν θα είχε ανάγκη ποτέ από Μνημόνια.



Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα με τη φράση «λεφτά υπάρχουν» δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του 2009, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειξε ότι είχε τη θέληση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο της πραγματικής σπατάλης χτυπώντας κατεστημένα συμφέροντα, ακριβώς για να χτυπηθεί η ουσία της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Με αυτό το στόχο στήθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες παραπληροφόρησης στην ιστορία της χώρας
http://kinisi75pasok.blogspot.gr/

Read more...