Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Ολάντ προς Παυλόπουλο: Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος...Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Φρανσουά Ολάντ και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στην χώρα μας. «Σας υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού σαν έναν μεγάλο ηγέτη και...
επικεφαλής ενός μεγάλου έθνους». 

Ο  Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Γάλλο ομόλογό του για όσα έχει πράξει «όχι μόνο υπέρ της Ελλάδας» και τόνισε ότι «ουδέποτε κρύψαμε την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει την Ελλάδα και την Γαλλία». «Θεωρούμε την Γαλλία θεμελιώδη πυλώνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» είπε χαρακτηριστικά.


«Θα εργαστούμε με όλες τις χώρες της ΕΕ για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πολιτική της Ευρώπης για να σταθεί περισσότερο στον άνθρωπο. Η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές που βασίζονται στο ότι «δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία πολιτική αυστηρής λιτότητας». Επίσης, είπε ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, πάντα στους κανόνες της Ευρωζώνης. 


Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός μπορούν να έχουν αιτιάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την πλευρά της Ελλάδας. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί με όρους αλληλεγγύης και συνεργασίας. Να φυλάξουμε τα σύνορα και να προστατέψουμε τον άνθρωπο. Είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες είναι πρωτίστως άνθρωποι». 


Ακόμη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού δεν μπορεί να λυθεί, σημειώνοντας ότι η Γαλλία μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα. 


Τέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν μπορούν να δεχθούν άλλο την παράταση αυτής της εκκρεμότητας Λύση που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρωζώνη και την ελληνική οικονομία και όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. 

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια και τις μεταρρυθμίσεις. Θα χρειαστούν και άλλες προσπάθειες. Αλλά το έχω πει ξανά η επόμενη συζήτηση θα είναι για το χρέος και η οποία πρέπει να ξεκινήσει», σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ. 

Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ανέφερε ότι «η επίσκεψη μου έχει και έναν άλλο σκοπό ότι μπορούμε να πείσουμε γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και φυσικά το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων απασχόλησης και όχι μόνο η πειθαρχία. Ακόμη κι αν η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Είμαι επικεφαλής μίας γαλλικής αντιπροσωπείας και το μήνυμα είναι σαφές: Αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα βεβαίως έρχεται διακοπές το καλοκαίρι, όπως κάναμε όλοι αλλά επενδύει και στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είχε πολύ σημαντικές προκλήσεις μπροστά της μαζί με τα μέλη της ευρωζώνης. Η Ελλάδα έδειξε ότι ήθελε να μείνει και ήταν σημαντικό να δείξουμε και εμείς ότι θέλουμε να μείνει. Η Γαλλία, φίλος της Ελλάδας, επίσης στήριξε αυτή την πρωτοβουλία. Τι θα ήταν άλλωστε η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία;», αναρωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Παράλληλα τόνισε ότι «η Γαλλία πάντα ήταν σε όλες τις πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Ελλάδας στο πλευρό της. Η Γαλλία ζητά και από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Αναφορικά με το προσφυγικό ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι θα πρέπει η Ε.Ε. να βοηθήσει τη χώρα μας. «Γνωρίζω την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στις ακτές της Ελλάδας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε την Ευρώπη», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.  


 

Read more...

Τρελά μεγαλεία για την υποδοχή Ολάντ - Όλη η Ηρώδου Αττικού ένα κόκκινο χαλί...


«Μεγάλες προσδοκίες» για την ελληνική κυβέρνηση από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου - 
Στο Μαξίμου αναμένουν μία καθαρή δήλωση στήριξης, με αναφορά στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - Στην ατζέντα και οι γαλλικές επενδύσεις στη χώρα μας...

Ο βροχερός καιρός δεν είναι σύμμαχος της κυβέρνησης στην επικοινωνιακή αξιοποίηση... της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, που αρχίζει σήμερα το απόγευμα στις 16:50 με την άφιξή του στο αεροδρόμιο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο κ. Ολάντ θα έχει κατ ιδίαν συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα αποχωρήσει παρασημοφορημένος με το διάσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος και έχοντας αποκτήσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι καλεσμένος του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ωστόσο όπως δήλωσε η κυβέρνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι μία επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας. 

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η επίσκεψη και η συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα της συγκυρίας γίνεται μέσα στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφώσει η στήριξη που παρείχε ο Γάλλος Πρόεδρος στον Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του Ιουλίου αλλά και η μετέπειτα στάση του. Η κυβέρνηση προσδοκά μία καθαρή δήλωση στήριξης από τον κ. Ολάντ που να αναφέρεται στην προοπτική αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Εάν την πάρει τότε η επίσκεψη θα θεωρηθεί επιτυχής. Στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα υπάρχουν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι για τους οποίους τα γαλλικά συμφέροντα έχουν έντονο ενδιαφέρον και ενώ έχουν αποσυρθεί οι Ρώσοι. Υπάρχει σχεδιασμός ώστε το ελληνικό κράτος να αναλάβει τα χρέη των περίπου 800 εκατομμυρίων από καταλογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να μπορέσει να προχωρήσει η εκχώρησή τους σε γαλλικό επιχειρηματικό φορέα. 

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι προφανής η στόχευση να προβάλλει ότι αναπτύσσει προνομιακή σχέση με το Παρίσι, που από τον Ιούλιο την έχει θέσει υπό την προστασία του, αποκρούοντας εν μέρει και την επιθετικότητα της Γερμανίας. Φαίνεται έτσι και η αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία είχε επιλέξει το Βερολίνο σαν βασικό συνομιλητή. Παράλληλα κατά την επίσκεψη θέλει να αναδείξει και την πολιτιστική διάσταση της διμερούς σχέσης και όχι μόνο την οικονομία. 

Από την πλευρά του ο κ. Ολάντ θέλει να δείξει ότι έχει υπό την σκέπη του πέρα από την σοσιαλδημοκρατία και την αριστερά της Ευρώπης με την προσέγγιση με την μόνη αριστερή κυβέρνηση της ΕΕ. 

Στις διευρυμένες συσκέψεις των δύο αντιπροσωπειών και στα δύο γεύματα από ελληνικής πλευράς αναμένεται να είναι οι κ.κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης και Πάνος Καμμένος και οι ομόλογοι των γάλλων υπουργών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Γιάννης Τσιρώνης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς. 

Την Παρασκευή στις 15.15 ο Φρανσουά Ολάντ θα μιλήσει στην γαλλική κοινότητα στη Γαλλική Σχολή Αθηνών, ενώ στις 17.45 θα επισκεφθεί το Corallia, μια ελληνική πρωτοβουλία τεχνολογικών συνεργατικών σχηματισμών, όπου θα υπογραφούν συμφωνίες για την ελληνογαλλική συνεργασία στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας. 

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο Πρόεδρος Ολάντ θα δωρίσει στον Αλέξη Τσίπρα την Ιστορία της Γαλλικής Επανάστασης γραμμένη από τον Ζαν Ζωρές. 

Τον κ. Ολάντ πέρα από τον υπουργό Οικονομικών του Μισέλ Σαπέν, θα συνοδεύουν η Ναγιάτ Βαλό-Μπελκασέμ, υπουργός Παιδείας και η Φλέρ Πελλερίν, υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Εκτός από τους υπουργούς, τον πρόεδρο της Γαλλίας θα συνοδεύουν μέλη του Γαλλικού Κοινοβουλίου, τόσο από τη Γερουσία, όσο και από την Εθνοσυνέλευση καθώς και μια ευρωβουλευτής. Τρεις εξ αυτών μάλιστα, ο κ. Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, η κυρία Μαριέττα Καραμανλή και ο κ. Λικ Καρβουνάς, έχουν ελληνική καταγωγή. Αρχικά, μαζί με το Γάλλο πρόεδρο θα ερχόταν και η πρώην σύζυγός του και υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρουαγιάλ θα παραμείνει στο Παρίσι λόγω της ετήσιας διάσκεψης που διεξάγεται για την κλιματική αλλαγή.

Παρασκήνιο και αποκλεισμοί 

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να μονοπωλήσει τις εντυπώσεις και γι αυτό παρενέβη ώστε στο δείπνο της Προεδρίας την Πέμπτη στις 20:00 το βράδυ, να μην παραστούν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Τελικά ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε μόνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος όμως δεν θα παραστεί γιατί είναι στην Μαδρίτη για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στην θέση του θα παραστεί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία γι αυτό τον λόγο θα φύγει νωρίτερα από την Μαδρίτη που επίσης βρίσκεται. Για το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου υπήρξαν αρκετές συνεννοήσεις της διπλωματικής υπηρεσίας του Μεγάρου Μαξίμου με την γαλλική πρεσβεία. Το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να μην υπάρξει συνάντηση του κ. Ολάντ με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ή με άλλους παράγοντες όπως ο Κώστας Σημίτης. Τελικά είναι πιθανόν ότι θα γίνει ιδιωτική συνάντηση του κ. Ολάντ με τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και την κυρία Φώφη Γεννηματά δίχως όμως κάμερες και φωτογράφους για να μην υπάρξει απόσπαση της προσοχής. Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης έχει αναχωρήσει για την Μαδρίτη προσκεκλημένος του εκεί συγγενούς κόμματος αλλά θα επιστρέψει την Παρασκευή για την ομιλία του κ. Ολάντ στην Βουλή. 

Η ατζέντα της επίσκεψης 

Η ατζέντα της επίσκεψης σχετίζεται με την αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων σε πολλούς τομείς. “Η αναβάθμιση αυτή, που διαμορφώνει μια Στρατηγική Εταιρική Σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, θα επικυρωθεί με την υπογραφή μιας Ελληνογαλλικής διακήρυξης, από τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα” αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές. Πάντως μέχρι χθες το βράδυ το κείμενο της διακήρυξης ήταν υπό διαμόρφωση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, είναι:

Η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων. 

Η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου. 

Η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κα. 

Η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία. 

Σε δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο η κυρία Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι “Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο. Είναι εύλογο ότι στο περιθώριο της συζήτησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ, θα βρεθούν ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015. Θα εστιάσουν επίσης στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη».

Παράσημα και τιμές 

Τον Γάλλο πρόεδρο θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα όπου θα τους περιμένει ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και ο κ. Ολάντ θα καταθέσει στέφανο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ακολούθως θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής με όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο. Αν και Μαξίμου και Προεδρικό Μέγαρο θα προτιμούσαν η τελετή να γίνει έξω με κόκκινο χαλί στην Ηρώδου του Αττικού, ο καιρός δεν φαίνεται να το επιτρέπει και πιθανότατα θα γίνει μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Προς τούτο μάλιστα χθες έγιναν και πρόβες. Μετά την τελετή θα πραγματοποιηθεί κατ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και ακολούθως συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Στην συνέχεια ο Γάλλος Πρόεδρος θα παρασημοφορηθεί με το διάσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος την υψηλότερη τιμητική διάκριση που απονέμει η ελληνική Πολιτεία. Θα υπάρξει ένα διάλειμμα κατά το οποίο ο κ. Ολάντ θα πάει στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή, στο Μεγάλη Βρετανία και θα επιστρέψει για το δείπνο που θα παραθέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινά στις 08:30 το πρωί με την αναχώρηση του Προέδρου Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας από το ξενοδοχείο για την Πρεσβεία της Γαλλίας, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες. Τον γάλλο πρόεδρο συνοδεύουν εκτός από τους κυβερνητικούς παράγοντες περί τους 70 γάλλους επιχειρηματίες οι οποίοι καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης θα έχουν συναντήσεις με τους Έλληνες υπουργού και παράγοντες από τον χώρο των επιχειρήσεων για την διερεύνηση κοινής δραστηριότητας. Αμέσως μετά ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στις 09:45 με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η επίσημη αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν στις 11:55 για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία. Αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου σχεδίαζε οι δύο αρχηγοί να περπατήσουν μέχρι την Βουλή με την κάμερα της κρατικής τηλεόρασης να τους ακολουθεί αλλά η σκέψη εγκαταλείφθηκε λόγω της κακοκαιρίας και τελικά θα μεταβούν με αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα μεταβούν για περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα παραθέσει γεύμα ο Πρωθυπουργός προς τιμήν του κ. Ολάντ και της συνοδείας του. Ακολούθως ο Γάλλος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του κ. Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και έχουν επιστρατευθεί περί τους 2.500 αστυνομικούς ενώ το κέντρο της Αθήνας θα μετατραπεί σε “φρούριο”. Οι δρόμοι όπου θα βρίσκεται ο κ. Ολάντ θα κλείνουν αρκετή ώρα πριν ενώ θα υπάρχουν σημεία ελέγχου...
protothema.gr

Read more...

Με πολυπληθή αντιπροσωπεία ο Γάλλος Πρόεδρος Έφτασε στην Αθήνα ο Ολάντ- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην πόλη


Έφτασε στην Αθήνα  ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.
olant
Το αεροσκάφος με την γαλλική αποστολή προσγειώθηκε στις 17:12 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τον υποδέχθηκε ανεπισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μετά την σύντομη ανεπίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο, το αυτοκίνητο με τον Πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατευθύνεται στο Σύνταγμα όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Στο Σύνταγμα θα τους περιμένει ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος. Μετά την κατάθεση ο κ. Ολάντ και η πολιτική συνοδεία του θα κατευθυνθούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα λάβει χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και σύσκεψη των αντιπροσωπειών. Στην συνέχεια θα λάβει χώρα η παρασημοφόρηση του Γάλλου Προέδρου με την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει το ελληνικό κράτος, το διάσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος. Στις 8:00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στους υψηλούς καλεσμένους του και στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.
Ποιοι συνοδεύουν τον Ολάντ
Η επίσημη αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα:
Υπουργοί :
ο Μισέλ Σαπέν, υπουργός οικονομικών, η Ναζάτ Βαλό- Μπελκασέμ υπουργός παιδείας, η Φλέρ Πελερέν υπουργός πολιτισμού και ο γγ αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ.
Kοινοβουλευτικοί :
- η Ντανιέλ Ορουά (Auroi) πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στο γαλλικό κοινοβούλιο.
- η Μαριέττα Καραμανλή, αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και πρόεδρος της ομάδας Γάλλο-Ελληνικής φιλίας στο Κοινοβούλιο.
- ο Μεγιέρ Χαμπίμπ, Γάλλος βουλευτής του εξωτερικού ( εκτός Μητροπόλεως).
- ο Ζαν Κριστόφ Καμπαντέλης, βουλευτής Παρισίων και αρχηγός του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος.
- ο Ζαν Μπιζέ, γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη Γερουσία.
- ο Λυκ Καρβουνάς, γερουσιαστής και πρόεδρος της ομάδας Γάλλο-Ελληνικής φιλίας στη Γερουσία.
- η Περβάνς Μπερές, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας των Γάλλων σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.
Αρχηγοί Επιχειρήσεων :
- Πιέρ Κοπέ (Coppey) Γενικός εκπρόσωπος της VINCI (εταιρεία κατασκευών, αυτοκινητόδρομοι, πάρκιν κλπ).
- Φιλίπ Ντελέρ (Delleur) πρόεδρος του διεθνούς τμήματος της Alstom (Μεταφορικά μέσα, τραίνα, μετρό κλπ και παραγωγή ενέργειας (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).
- Ερίκ Γκεμπαλί (Ghebali) Διευθυντής του τμήματος διεθνούς ανάπτυξης της SUEZ Environnement που είναι διεθνώς η δεύτερη εταιρεία διαχείρισης υδάτων.
- Θωμάς Μπρέτ, Αναπληρωτής διευθυντής της BIC (στυλό, ξυραφάκια, αναπτήρες, ιστιοσανίδες κ.α.).
- Πάρις Μουράτογλου, πρόεδρος EREN (φυσικοί πόροι, ανανεώσιμες πηγές).
Προσωπικότητες :
- Ζαν Λουϊ Μπορλό, πρώην υπουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας στην Αφρική.
- Μπρούνο Μπεζάρ Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.
- Μπρούνο Ντελαέ, πρώην πρέσβυς στην Ελλάδα
- Λουϊ Σβέιτζερ, Γενικός επίτροπος επενδύσεων
- Ζαν Λουί Λε Γκάλ, πρόεδρος του CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών).

«Φρούριο» η Αθήνα
Περίπου 2.500 αστυνομικοί θα διατεθούν, από σήμερα, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα, η οποία θα μετατραπεί σε «φρούριο».
Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος Πρόεδρος θα κλείνουν πριν από αρκετή ώρα, ενώ θα προηγείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που θα επισκεφθεί ο κ. Ολάντ, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται.
Παράλληλα, πολύ αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν και στη Βουλή, αύριο, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Ολάντ στη Βουλή, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Υπό την επίβλεψη του Καμμένου οι προετοιμασίες...


... στον Άγνωστο Στρατιώτη...
Υπό την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου πραγματοποιούνται οι τελευταίες προετοιμασίες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου ο Φρανσουά Ολάντ θα καταθέσει στεφάνι.
 Δείτε τις...
φωτογραφίες...kamn2
kamn5

φωτο newsbeast.gr


Read more...

Ο Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα...


 LIVE BINTEO...
Με χαμόγελα κι αγκαλιές υποδέχτηκε τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί, μπροστά από το στρατιωτικό άγημα, όπου και...
ο Ολάντ χαιρέτησε τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν σε μια μαύρη λιμουζίνα όπου κατευθύνονται, συνοδεία πολλών οχημάτων της αστυνομίας, στην πλατεία Συντάγματος, όπου εκεί ο Γάλλος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο... 

Δείτε LIVE BINTEO, ΕΔΩ...

Read more...

Εφτασε στο αεροδρόμιο ο Τσίπρας...Στην Αθήνα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά ΟλάντΠροσγειώθηκαν και τα 3 γαλλικά αεροπλάνα...
Στο "Ελ. Βενιζέλος" έφτασε πριν από μερικά λεπτά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου κατευθύνθηκε στην...
αίθουσα των επισήμων, για να υποδεχτεί τον Γάλλο πρόεδρο.
Αυτή την ώρα και τα τρία γαλλικά αεροπλάνα έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο...

Read more...

Και δεύτερος νεκρός...


Φωτογραφία αναγνώστη του protothema.gr από το Μενίδι Μια ατυχη γυναίκα, ηλικίας 70 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο έξω από σχολείο στην Πετρούπολη, λόγω της καταιγίδας. 
Στη συνέχεια, την χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο με...
αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. 
Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα...

Read more...

Με 3 αεροπλάνα η άφιξη Ολάντ στην Αθήνα...


LIVE BINTEO & ΦΩΤΟ...
Στο ποδι είναι όλοι στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", για την άφιξη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. 
Δεκάδες είναι οι μαύρες λιμουζίνες και τα βαν  που ...
θα μεταφέρουν την αποστολή του Ολάντ, αλλά και τους Γάλλους επιχειρηματίες, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο είναι δρακόντεια. 
Αυτή την ώρα έχει προσγειωθεί το ένα από τα τρία γαλλικά αεροπλάνα.

Δείτε LIVE BINTEO (ΕΡΤ), ΕΔΩ

Δείτε τις πρώτες εικόνες...


Read more...

ΣΟΚ στο Μενίδι: Αντρας πέθανε στο αυτοκίνητό του...


Φωτογραφία αναγνώστη του protothema.gr από το Μενίδι... σε πλημμυρισμένο δρόμο.
Την τραγική είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ. Μαζί με τον άτυχο ανδρα, ηλικίας 50 ετών, μέσα στο όχημα, ήταν και η...μητέρα του, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι, ενώ όπως αναφέρει η πυροσβεστική ο δρόμος ήταν πλημμυρισμένος... 

Read more...

Ρεύμα μέσα στον Δεκέμβριο Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν τα ΕΛΤΑ


Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν τα ΕΛΤΑ
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εισέρχονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος, Κωστής Μελαχροινός, τα ΕΛΤΑ αναμένεται να πωλούν ρεύμα μέσα στον Δεκέμβριο, ανταγωνιζόμενα εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

«Τα ΕΛΤΑ θα ειναι παρόντα στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως πωλητές ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα αγοράζουν και θα πουλάνε στους καταναλωτές, σε όλη την Ελλάδα, ρεύμα».

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, θα καταθέσουν, μέσα στον Νοέμβριο, τον φάκελο στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να λάβουν την σχετική έγκριση.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η σχετική έγκριση γιατί, όπως είπε, η χρηματοπιστωτική επάρκεια των ΕΛΤΑ το επιτρέπει και τα ΕΛΤΑ έχουν την υποδομή και τις προϋποθέσεις για να είναι παρόντα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετ' εμποδίων η διαδικασία Δίκη ΧΑ: Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Δ.Μελαχρινόπουλου

Δίκη ΧΑ: Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Δ.Μελαχρινόπουλου
Η καταρακτώδης βροχή προκάλεσε πλημμύρα και στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επεισοδιακή, λόγω της κακοκαιρίας, ήταν η ακροαματική διαδικασία την Πέμπτη στη δίκη της ΧΑ.  Η δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού πλημμύρισε σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διακόψει τη διαδικασία, προκειμένου να έρθει υπάλληλος για να μαζέψει τα νερά.
Το δικαστήριο επανήλθε αργότερα προκειμένου να συνεχιστεί η εξέταση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, στον οποίον υπέβαλαν ερωτήσεις οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Μάλιστα, ο συνήγορος του βουλευτή Χρήστου Παππά κατέθεσε αίτημα να κρατηθεί ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, μέχρι να διερευνηθεί εάν έχει διαπράξει ψευδορκία.

Ο κ. Σταυριανάκης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος στην αρχική κατάθεσή του δεν είχε αναφέρει ότι οι συγκεντρωθέντες έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» ήταν Χρυσαυγίτες, φωνάζοντας προς το δικαστήριο, είπε: «Ο άνθρωπος λέει ψέματα».

Ο συνήγορος ζήτησε να ερευνήσει το δικαστήριο εάν ο κ. Μελαχρινόπουλος έχει διαπράξει ψευδορκία, υποβάλλοντας αίτημα να κρατηθεί.

«Δεν μπορεί ο καθένας να ορκίζεται στο δικαστήριο και να λέει ό,τι θέλει. Έγινε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κάποιοι άνθρωποι κλαίνε. Υποβάλλω αίτημα κυρία πρόεδρε, να κρατηθεί για ψευδορκία».

«Καταχωρείται το αίτημά σας» απάντησε η πρόεδρος και ο κ. Σταυριανάκης πρόσθεσε «ζητώ κυρία πρόεδρε να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο» για να λάβει την απάντηση: «Όποτε θέλει θα αποφασίσει το δικαστήριο».

Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το αίτημα είναι ανεφάρμοστο, λόγω της χρονικής διάρκειας της δίκης.

«Κάτι τέτοιο στερεί την προσωπική ελευθερία που εξαιτίας της διάρκειας της δίκης δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο» ανέφερε η πρόεδρος.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν δεκάδες ερωτήσεις στον κ. Μελαχρινόπουλο, επικεντρώνοντάς τις στις διαφοροποιήσεις που εμφανίζονται στις καταθέσεις του.

Η ένταση δεν έλειψε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Μελαχρινόπουλου, καθώς υπήρξαν πολλές αντεγκλήσεις με την πολιτική αγωγή, η οποία παρενέβη πολλές φορές καταγγέλλοντας τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων για «συστηματική παραπλάνηση».

Από την πλευρά τους, συνήγοροι των κατηγορουμένων, πριν λάβει τον λόγο ο κ. Σταυριανάκης, υποστήριξαν πως οι διαφοροποιήσεις του κ. Μελαχρινόπουλου πλήττουν την αξιοπιστία της κατάθεσής του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Νοεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εκτεταμένες καταστροφές Πνίγηκαν δυτική Αττική, Hλεία και Αχαΐα από την κακοκαιρία


Πνίγηκαν δυτική Αττική, Hλεία και Αχαΐα από την κακοκαιρία
Εικόνα από την Ηλεία (από το site PatrisNews.gr)  

Αθήνα
Προβλήματα έχει προκαλέσει σε Αττική και Πελοπόννησο η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται από το πρωί. Λόγω της νεροποντής η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 315 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές.

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκρίτου, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Στους περισσότερους δρόμους της Αττικής επικρατούσε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Κηφισό, στο ρεύμα ανόδου, όπου τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων.

Βασικοί οδικοί άξονες, όπως η Χαμοστέρνας και η Φορμίωνος πλημμύρισαν, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα.

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η πρωινή καταιγίδα και στην Ηλεία. Από την έντονη βροχή έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και χωράφια στη Βάρδα Ηλείας, ενώ έχουν παρασυρθεί και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 30 κλήσεις. 
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
Στην περιοχή βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια της περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, όπου μαζί με συνεργεία του δήμου, αλλά και άνδρες της Πυροσβεστικής, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας.
«Βασικό μας μέλημα αυτή την στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες, που έπληξαν κυρίως την Βάρδα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέπεται τις πληγείσες περιοχές.
Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η τοπική παραγωγή».
Ακόμη, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, συνεργεία της περιφέρειας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας, αφού λόγω των πλημμυρών, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.
Εκτεταμένα προβλήματα προκλήθηκαν και σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας.

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.
Βίντεο από το PatrasTimes.gr
Ο καιρός σε όλη τη χώρα
Στην Αττική τα φαινόμενα θα είναι έντονα με βροχές και καταιγίδες και τη θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη  με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα, Πέμπτη σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια, από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 7 τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στα βόρεια.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι βροχερός με καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του  Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαιτέρα έντονα. Οι άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με ανέμους που θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γεροβασίλη: «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι κανόνες και θα τηρηθούν»...


Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η Σαββαΐδου
Η Σαββαϊδου ετοιμάζει -με τους δικηγόρους της- τις επόμενες κινήσεις...
Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γγ Εσόδων αποφάσισε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο - Οπως διαβάσατε εδώ.
 «Το υπουργικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παφθεί από τα καθήκοντά της η ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου. Σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την κοινωνία και τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να γίνει...
αποδεκτό από δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν κατά του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη. «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι κανόνες και θα τηρηθούν», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή έχει την έγκριση των Θεσμών, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάτε».


Η κυρία Σαββαΐδου με δημόσια δήλωσή της είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από τη θέση της ΓΓΔΕ.


Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Σημειώνεται ότι ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει 5ετη θητεία παρόλα αυτά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποπεμφθεί με πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι «εκ του νόμου όταν κάποιος κατηγορείται με πλημμέλημα το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση».


Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία θα κινηθεί με όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, δηλαδή η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ως θεσμικού οργάνου, θα επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και εφόσον βέβαια στο μεταξύ δεν υπάρξει καμία κίνηση, όπως παραίτηση, από την πλευρά της Κατερίνας Σαββαϊδου.


Η υπό απομάκρυνση γενική γραμματέας συσκέπτεται αυτές τις ώρες με τους δικηγόρους της, αναφέρουν πληροφορίες, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που προκάλεσε σοκ στο στενό κύκλο των συνεργατών της...

Read more...

Τέλος για την Κατερίνα Σαββαΐδου...


Τέλος για την Κατερίνα Σαββαΐδου  – Το υπουργικό συμβούλιο την αποπέμπει - Media Το υπουργικό συμβούλιο την αποπέμπει...
Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο, μετά την...
άρνησή της να παραιτηθεί...

πηγη topontiki.gr


Read more...

Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία στο Καματερό!...


Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας το πρωί στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή στάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να...
απομακρυνθούν, έστω και την τελευταία στιγμή τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.Φωτογραφίες πρίν:


Φωτογραφίες μετά:


Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρυσι, με ενέργειες της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής είχαν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετές και το κτίριο κατέρρευσε. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.

Από το βράδυ δυνατή βροχή πέφτει  και στην Αττική, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να εγκλωβιστούν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή της Ελευσίνας. Οι δυο επιβάτες είδαν το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών και να γεμίζει νερό! Μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Read more...

Γεροβασίλη: Ο Τσίπρας δε θύμωσε......μίλησε για κατάχρηση λόγου.
Να κατεβάσει τους τόνους μετά από δημοσιεύματα περί επίπληξης υπουργών από τον Αλ. Τσίπρα για τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, προσπάθησε η Ολγα Γεροβασίλη.
«Ο πρωθυπουργός ουδέποτε θύμωσε με τους...
υπουργούς, μίλησε για κατάχρηση λόγου», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 989" η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «βεβαίως οι υπουργοί θα μιλούν για το έργο τους», ενώ αναφερόμενη στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναγνώρισε ότι «είναι ένα μέτρο άδικο». «Πολλοί γονείς με στερήσεις στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία και κάνουμε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε το πρόβλημα», είπε.

Η κυρια Γεροβασίλη επανέλαβε ότι «θα δώσουμε μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνοντας πως «δεν γίνονται αποδεκτά πράγματα που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό την κατοικία των χαμηλών στρωμάτων».

Read more...