Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Παραδίδεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης Ξεκινά το πρόγραμμα για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι


Ξεκινά το πρόγραμμα για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Αθήνα
Το βραχιολάκι, το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων και υποδίκων, συνιστά πλέον και ελληνική πραγματικότητα, καθώς παραδίδεται σήμερα, Τρίτη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η εταιρεία-ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού G4S δηλώνει ετοιμότητα, αναμένοντας από τις δικαστικές αρχές τα ονόματα εκείνων που θα το φορέσουν.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφο υπόμνημα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και εκείνο με τη σειρά του να αποφασίσει. Οι διατάξεις του δίνουν τη δυνατότητα χρήσης του βραχιολιού από προσωρινά κρατουμένους, υφ'  όρον απόλυση κρατουμένους και κρατουμένους που δικαιούνται άδειας από τις φυλακές.

Σε αυτή τη φάση θα εκπονηθεί 18μηνο πιλοτικό πρόγραμμα με 250 κρατουμένους, από τους οποίους αποκλείονται αυστηρώς οι ισοβίτες.

Το βούλευμα, με το οποίο θα συνοδεύεται η δυνατότητα χρήσης του βραχιολιού θα καθορίζει τους γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς του κρατουμένου. Αν, π.χ., πρέπει να επισκέπτεται κάποιο νοσοκομείο, κέντρο αποτοξίνωσης ή πανεπιστημιακή σχολή, όπως στο πολυσυζητημένο παράδειγμα του Νίκου Ρωμανού, θα είναι σαφές στους δικαστικούς λειτουργούς και κατ' επέκταση στους επόπτες του συστήματος.

Το βραχιολάκι κοστίζει γύρω στα 12,5 ευρώ την ημέρα, ποσό με το οποίο επιβαρύνεται ο κρατούμενος, εκτός κι αν αποδεδειγμένα δεν μπορεί να το καταβάλει, οπότε το επωμίζεται το Δημόσιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το “μήνυμα” του Ντράγκι: Στα 1,1 δις ευρώ ο ELA για τις Ελληνικές Τράπεζες


Mario Draghi
Με έκτακτη τηλεδιάσκεψη, μία μέρα νωρίτερα του καθιερωμένου, και σημειολογικά την ίδια ώρα που στην Αθήνα συνεδρίαζε το κυβερνητικό συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την αποτίμηση της διαπραγμάτευσης μετά το χθεσινό Eurogroup, η ΕΚΤ ανανέωσε κατά 1,1 δισ. ευρώ το όριο του ELA για τις τράπεζες.
Πρόκειται για την 14η παρέμβασή της από τις 4 Φεβρουαρίου, μετά την οποία το πλαφόν της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον Έκτακτο Μηχανισμό Παροχής Ρευστότητας διαμορφώνεται στα 80 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν προχώρησε σήμερα σε καμία αλλαγή στο καθεστώς των εγγυήσεων (σ.σ δεν αυξήθηκε το ποσοστό του κουρέματος που επιβάλλεται) που πρέπει να καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης από τον μηχανισμό.
Με τη σημερινή κίνησή της που συμπίπτει και με την πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ από την Ελλάδα, η ΕΚΤ έρχεται να επιβεβαιώσει την ανεξαρτησία της στη λήψη αποφάσεων, χωρίς, ωστόσο να ξεφεύγει από τις «κόκκινες» γραμμές της.

Read more...

Κατολίσθηση μετά το νέο σεισμό στο Νεπάλ...


Κατολίσθηση μετά το νέο σεισμό στο Νεπάλ - ΒΙΝΤΕΟBINTEO...
Δείτε ένα νέο βίντεο που κατέγραψε εθελοντής εργάτης στο βόρειο Νεπάλ και το οποίο δείχνει...
μία κατολίσθηση που προκλήθηκε από τον δεύτερο, εκ των δύο πρόσφατων, σεισμό που έπληξε μέσα σε διάστημα ενός μήνα την ασιατική χώρα.

Καθώς το Νεπάλ προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του από τον φονικό σεισμό που κόστισε τη ζωή σε περισσότερα από 8.000 άτομα, δύο νέοι, ισχυροί σεισμοί αναστάστωσαν εκ νέου του πολίτες της χώρας.

Το νέο υλικό που δείχνει την κατολίσθηση κατέγραψε στην κάμερα ένα μέλος μίας ομάδας που εργάζεται στον καναδικό Ερυθρό Σταυρό, και ανέβηκε στα social media από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
Δείτε το βίντεο εδώ...
enikos.gr

Read more...

Μητρόπουλος: Άμεσα συμφωνία, αλλιώς δημοψήφισμα...



«Πρέπει να γίνουν άμεσα ή συμφωνία ή δημοψήφισμα»
«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Νομίζω πρέπει να γίνουν άμεσα, ή συμφωνία, ή δημοψήφισμα, επειδή τα ζητήματα δεν μπορούν περιμένουν» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Mιλώντας στο...
"Βήμα Fm" πρόσθεσε ότι «το ελληνικό ζήτημα έχει πάρει μία κακή εξέλιξη γενικώς, με τα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών και πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες. Η άθλια αυτή παρανοϊκή προσέγγιση του Σόιμπλε παραπέμπει στο ερώτημα "ευρώ ή δραχμή"».

Αναφερόμενος στο ερώτημα του δημοψηφίσματος είπε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα του Τσίπρα και της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι, εφόσον βούληση του λαού είναι να παραμείνουμε στο ευρώ, αν συμφωνούμε σε εμβάθυνση της θεραπείας. Αν συμφωνούμε σε άλλα μέτρα».

Πρόσθεσε, πάντως, πως «λέει το Σύνταγμα, κατά ανώτατον, ότι πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα σε 30 ημέρες. Άρα κατά ελάχιστον, μπορεί και σε επτά έως δέκα ημέρες». «Χωρίς να πιστεύω ότι με το 70-80% του λαού μας θα ανατραπεί το σκηνικό, λέω ότι αυτό, ενδεχομένως, σε ένα νέο κύκλο γρήγορων διαπραγματεύσεων, να το εκτιμούσαν περισσότερο οι δανειστές» τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Read more...

Διεκόπη για τις 15 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής...



-Αποχώρησαν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, χωρίς να κάνουν δηλώσεις. 
-Ανάκληση περιοριστικών όρων ζήτησαν Μιχαλολιάκος, Zαρούλια, Κουκούτσης και Αρβανίτης...

NEA ANAΡΤΗΣΗ


Διεκόπη για την Παρασκευή, 15 Μαΐου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με... 

οσα είπε (STAR) η Λιάνα Κανέλλη.
Πριν από λίγο, αποχώρησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού, εμφανώς συντετριμμένοι, οι γονείς του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις.
Τέθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής, με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να προσκομίζουν στο δικαστήριο τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι εάν η πρόεδρος το κρίνει απαραίτητο, η δίκη μπορεί να μεταφερθεί.

Παράλληλα, τις αντιρρήσεις τους στις δηλώσεις παράστασης της πολιτικής αγωγής ετοιμάζονται να προβάλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ζήτησαν να μελετήσουν τα έγγραφα που προσκόμισαν οι συνήγοροι των θυμάτων, ώστε να τοποθετηθούν πιθανά στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.


Μέσω ανοικτής ακρόασης, στο δικαστήριο δήλωσαν παρόντες οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, για την εξέταση των οποίων, μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ότι αντιτάσσεται η υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αυτή η θέση της υπεράσπισης θα εξεταστεί σε άλλη φάση της διαδικασίας.


Ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας διαμαρτυρήθηκε ότι η υπεράσπιση «θορυβωδώς αγνοήθηκε» στη συνάντηση με τον υπουργό, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν είναι αντίθετος στη μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα.


Ανάκληση περιοριστικών όρων ζήτησαν Κουκούτσης, Αρβανίτης, Ζαρούλια και Μιχαλολιάκος


Αιτήματα για ανάκληση περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι πρώην και νυν βουλευτές της ΧΑ . Οι Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, ζήτησαν αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων που τους έχουν επιβληθεί.


Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου του κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, ενώ ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών σε άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής.


«Είμαι μισός βουλευτής» δήλωσε ο Αρβανίτης.



Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

πηγη newsbeast.gr



Read more...

ΒΙΝΤΕΟ από το νέο ισχυρό σεισμό στο Νεπάλ...


ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή του νέου σεισμού των 7,4 Ρίχτερ στο ΝεπάλΒίντεο από την ώρα του σημερινού σεισμού των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Νεπάλ, δείχνει εκατοντάδες κόσμου στο αεροδρόμιο του Κατμαντού να...
τρέχει πανικόβλητος προς τον αερολιμένα.

Δείτε το Βιντεο, ΕΔΩ...

Read more...

Σακελλαρίδης: Στα 600,3 εκατ. τα ταμειακά διαθέσιμα ...


Σακελλαρίδης: Στα 600,3 εκατ. τα ταμειακά διαθέσιμα που μεταφέρθηκαν στην ΤτΕ
...που μεταφέρθηκαν στην ΤτΕ...
Διευκρινίσεις αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος δίνει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Με αφορμή ...
ερώτηση που τέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει ότι από τις 20 Απριλίου και την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έως χθες, τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Τοπική Αυτοδιοίκηση: 64,5 εκατ. ευρώ, Λοιποί Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης: 535,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σύνολο: 600,3 εκατ. ευρώ.

Read more...

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε το Νεπάλ για άλλη μια φορά...


Σεισμός 7,1 Ρίχτερ συκλόνισε το Νεπάλ για άλλη μια φοράΣεισμική δόνηση των 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Νεπάλ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτου, περίπου 20 ημέρες μετά τη φονική δόνηση των 7,8 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή 8.046 ανθρώπων.
Λόγω της... ισχυρής δόνησης έντρομοι οι κάτοικοι του Κατμαντού βγήκαν από τα κτήρια.
Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 10 χλμ.

Read more...

Σε λογαριασμό του 1984 βρέθηκαν τα λεφτά...




... για να πληρωθεί το ΔΝΤ!...
Στην ώρα της θα πληρωθεί η δόση των περίπου 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, με το Δημόσιο να αξιοποιεί, το «ξεχασμένο» αποθεματικό που είχε σχηματιστεί τα τελευταία 30 χρόνια για να πληρωθεί το Ταμείο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με...
την «Καθημερινή» η Ελλάδα, όπως και κάθε χώρα–μέλος του ΔΝΤ, έχει δύο λογαριασμούς στο Ταμείο. Ο ένας αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής της χώρας προς το ΔΝΤ (quota). Ο δεύτερος αποτελεί έναν «εγγυητικό λογαριασμό» (holdings account), στον οποίο η Ελλάδα είχε καταθέσεις από τον Δεκέμβριο 1984 και οι οποίες έως σήμερα ανέρχονται συνολικά περίπου στα 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από συνεννοήσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ το Σαββατοκύριακο και υπό τον κίνδυνο η Ελλάδα να μην αποπληρώσει τη σημερινή δόση, άναψε το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση των κεφαλαίων που είχε η Ελλάδα στον «εγγυητικό λογαριασμό». Ωστόσο τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στο λογαριασμό σε ένα μήνα.

Ομως, χθες, το ΓΛΚ διαπίστωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να καλυφθεί η «τρύπα» στα κρατικά ταμεία για τον Μάιο. Και ο τρόπος για να καλυφθεί η «τρύπα» αυτή είναι να δανείσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι δήμοι ακόμη περισσότερα κεφάλαια από τα διαθέσιμά τους.

Read more...

Για την παιδεία ΚΙΝΗΜΑ: Η κυβέρνηση καταστρέφει ότι θετικό έγινε τα τελευταία χρόνια


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατηγορώντας την ότι «καταστρέφει ό,τι θετικό έγινε τα τελευταία χρόνια και επαναφέρει στον χώρο της Παιδείας παθογένειες που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια».
kini
Στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομέας Παιδείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αναφέρει:
Την ώρα που η προσοχή μας - και δικαίως - στρέφεται στην οικονομία, στο χώρο της Παιδείας συντελούνται δραματικές αρνητικές αλλαγές. Η κυβέρνηση έφερε κατεπειγόντως το νομοσχέδιο για την Παιδεία στη Βουλή, για να προλάβει, άραγε, ποια εθνική καταστροφή;
Χωρίς διάλογο και συναίνεση, για τα οποία κόπτονταν στο παρελθόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (συνεχίζοντας την προσπάθεια αποδόμησης του νόμου 4009/11 που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση) καταστρέφει ό,τι θετικό έγινε τα τελευταία χρόνια και επαναφέρει στον χώρο της Παιδείας παθογένειες που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια (κομματοκρατία και πελατειακή αντίληψη, ανορθολογισμός και αδιαφάνεια) μέσω της κατάργησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κατάργησης και στοχοποίησης της αριστείας και της αξιολόγησης, επιστροφής των αιώνιων φοιτητών και του πρότερου καθεστώτος ασύλου - επικίνδυνες εμμονές και ιδεοληψίες που μας γυρνούν δεκαετίες πίσω. Κι αν οι αλλαγές στο Λύκειο προβλέπεται να ισχύσουν οι περισσότερες από τη νέα σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας σπεύδει να αλλάξει το καθεστώς των Προτύπων – Πειραματικών Σχολείων και κυρίως να ελέγξει τις επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει το νόμο 4009/11 της κυβέρνησης Παπανδρέου που ψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων και συμμετέχει στη σημερινή εκδήλωση "Οχι Μπαλτά στην Παιδεία".
Έχουμε χρέος ν´ αντιδράσουμε.
Γιατί η Παιδεία μας αφορά όλους!
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ρώσο υφυπουργό Οικονομικών Ραγδαίες εξελίξεις-Η Ρωσία κάλεσε την Ελλάδα να γίνει μέλος του «ΔΝΤ» των BRICS!


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο / αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική), Σεργκέι Στόρτσακ όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι ο κ. Σεργκέι Στόρτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.
tsipras putin
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στόρτσακ εκφράζοντάς του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας στην συνέχεια ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Στόρτσακ το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS. στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για οφειλές της Express Service στο ΙΚΑ


raptopoulos-express-service
Στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος -για δικές του ενέργειες αναφορικά με την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών- διαβίβασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, επιστολή που απέστειλε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, «σχετικά με τη συστηματική μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Ομίλου Επιχειρήσεων Ραπτόπουλου Ιωάννη (Δ.Τ. EXPRESS SERVICE), με αποτέλεσμα η ανεξόφλητη οφειλή του να έχει φθάσει σήμερα το ποσό των 195.382.795,25 ευρώ».
Όπως επισημαίνει το υπουργείο στη σχετική του ανακοίνωση, για χρόνια είχε εδραιωθεί η αντίληψη ότι κάποιοι εκ της θέσεώς τους βρίσκονται στο απυρόβλητο.
«Αυτό το καθεστώς ανατράπηκε στις 25 Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση έμπρακτα και με όλα τα νόμιμα μέσα αποδεικνύει την πολιτική βούληση της να αποδοθούν ευθύνες σε όσους όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων».
http://lykavitos.gr/

Read more...