Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται το νέο πόθεν έσχες...


Ριζικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης θα φέρει νέα τροπολογία την οποία αναμένεται να..
καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, με βασική μεταβολή στην διαδικασία την παραλαβή και τον έλεγχο του ''πόθεν έσχες'' από την Μονάδα Γ΄ της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ, η οποία αφορούσε τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου. 

Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Κατσαφάδος, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Γεωργαντάς και Ελευθέριος Αυγενάκης, αναφέροντας σε αυτή ότι έχουν ανακύψει ερωτήματα για τα πόθεν έσχες δύο μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Διατύπωναν, δε, τη γνώμη ότι αυτά «δεν συμβαδίζουν με τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς» και ζητούσαν να ενημερωθούν ποιες ενέργειες θα γίνουν στην κατεύθυνση της διαφάνειας.

Από το έγγραφο καθίσταται σαφές, ότι για τους περισσότερους από υπόχρεους, η κυβέρνηση αναθέτει εκ νέου την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεών τους, στη Μονάδα Γ΄ της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

'Οπως αναφέρει στο απαντητικό έγγραφό του ο κ. Παπαγγελόπουλος: 

Με το Ν. 4281/2014, η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να αφαιρέσει από τις αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, το σύνολο των υπόχρεων προσώπων που υπάγονταν στον έλεγχο αυτής, και υπήγαγε όλες τις κατηγορίες υπόχρεων σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης σε μια Επιτροπή της Βουλής, η οποία δεν λειτούργησε έως την 4.8.2015.

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Παπαγγελόπουλος ενημερώνει τους βουλευτές που είχαν καταθέσει την ερώτηση, ότι «η παρούσα κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο στόχο της διαφανούς λειτουργίας και ελέγχου των περιουσιακών δηλώσεων των υπόχρεων, θα προβεί εντός του επόμενου δεκαήμερου, σε κατάθεση τροπολογίας για την επιστροφή στην Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της πλειοψηφίας των κατηγοριών υπόχρεων προσώπων.

Επιπλέον, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, επέλεξε να ενισχύσει την Επιτροπή της Βουλής, την οποία όρισε σε εννεαμελή από επταμελή, με ορισμό δύο επιπλέον μελών, δηλαδή, το Συνήγορο του Πολίτη και Σύμβουλο Επικρατείας, πρόσωπα τα οποία δεν υπόκεινται σε πολιτική επιρροή και παρέχουν τα εχέγγυα για μεγαλύτερη ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα ελέγχου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία για το πόθεν έσχες βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας της, με την ευθύνη της για το νομοθετικό πλαίσιο να φέρει ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι, μετά την θέση σε ισχύ του νόμου 4281/2014, με τον οποίο αναδιαρθρώθηκε ριζικά η δομή του νόμου 3213/2003, διαπιστώθηκε άμεσα η δυσλειτουργία της καθιέρωσης Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο δεκάδων χιλιάδων δηλώσεων απολύτως ετερόκλητων περιπτώσεων.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε απαραίτητη η επαναφορά της αρμοδιότητας της εποπτείας των πόθεν έσχες των περισσότερων υπόχρεων στην προαναφερθείσα «Μονάδα Γ’».

Η εν λόγω μονάδα θεωρείται σήμερα ως η ικανότερη αρχή για την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ενώ η ανεξαρτησία και η δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησής της, την καθιστά το πλέον κατάλληλο σώμα για την επίτευξη του στόχου του ελέγχου των δηλώσεων, με βάση τα κριτήρια που καθορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, απαραίτητη κρίνεται την ίδια ώρα η διατήρηση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής με σημαντικό, ωστόσο, περιορισμό των δηλώσεων τις οποίες παραλαμβάνει.

Το επικρατέστερο, ως αυτή την ώρα σενάριο, είναι να παραλαμβάνει η εν λόγω Επιτροπή, μόνο τα «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, (καθώς και όσων κομμάτων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση), των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. 

Για την ενίσχυση της αμεροληψίας της Επιτροπής, κρίθηκε σκόπιμη η ένταξη σε αυτήν, δύο ακόμη προσώπων: ενός Συμβούλου της Επικρατείας και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα μη κοινοβουλευτικά μέλη της Επιτροπής αυξάνονται σε έξι πρόσωπα αυξημένου θεσμικού κύρους, έναντι μόνο τριών μελών του Κοινοβουλίου.

Η διατήρηση των μελών του Κοινοβουλίου στην συγκεκριμένη Επιτροπή, γίνεται προκειμένου να μην δημιουργείται συνταγματική ανακολουθία με ολόκληρο το πλέγμα των συνταγματικών και λοιπών νομοθετικών διατάξεων, που διασφαλίζουν την πλήρη ανεξαρτησία της Βουλής, ως το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο της Πολιτείας.

Η τροπολογία που οδεύει προς τη Βουλή θα εισάγει νέο καθεστώς και θα «επεκτείνει» την έννοια των περιουσιακών στοιχείων που θα πρέπει εφεξής να περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες: Πλέον, οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώνουν το περιεχόμενο των τραπεζικών τους θυρίδων, αλλά και τα εκτός πιστωτικών ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμους λίθους - και γενικά, οτιδήποτε φυλάσσεται οπουδήποτε πλην των θυρίδων...

Read more...

Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα χρήματα...


Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων, ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, που το προανήγγειλε...
στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου.
«Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε διαδικασίες λειτουργίας περιουσιολογίου. Δίνουμε τελευταία ευκαιρία σε όσους συμπολίτες με χρήματα εντός ή εκτός που δεν δικαιολογούνται από φορολογικές δηλώσεις, να τα δηλώσουν», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.
«Θέλουμε οι διατάξεις να είναι ελκυστικές για να έχουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν χρήματα, αλλά να μην είναι χαριστικές και να μην επιτρέψουν ξέπλυμα διαδικασία περαίωσης ή χαριστικών ρυθμίσεων. Ανάμεσα σε αυτά τα δυο όρια κινούμαστε», είπε και πρόσθεσε: «δεν ξέρουμε αν θα έχουν έναν συντελεστή ή θα πάνε στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις. Αν θα έχουν κίνητρα με απαλλαγή ποινών»...
avgi.gr

Read more...

Για πρώτη φορά στην Παλμύρα...


Ρωσικά μαχητικά τύπου Su-25 βομβάρδισαν, για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων, θέσεις τζιχαντιστών στην Παλμύρα της Συρίας....
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας «μαχητικά τύπου Su-25 έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή...
Ταντμούρ (η Παλμύρα στα αραβικά) στην επαρχία Χομς».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε πως ως αποτέλεσμα της επιδρομής καταστράφηκε «ένα οχυρό, ένα υπόγειο καταφύγιο και αντιαεροπορικά όπλα».

Για πρώτη φορά η Ρωσία επιβεβαιώνει επιδρομή κοντά στο μνημείο που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, έπειτα από τη διάψευση της Μόσχας ότι έπληξε το σημείο τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε πως ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν το σημείο σήμερα, Δευτέρα.

Ενώ, ακτιβιστής από την Παλμύρα δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την αρχαία πόλη δίχως ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιώσει την έκταση της καταστροφής.

Βέβαια, η Ρωσία δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποιήθηκε η επιδρομή, ωστόσο επισήμανε πως μέσα σε μόλις δύο ημέρες έχουν πληγεί 237 στόχοι του ΙΚ σε Χάμα, Λαττάκεια, Χομς, Δαμασκό, Χαλέπι και Ράκκα...
protothema.gr

Read more...

Ο φράχτης του Έβρου δεν στέλνει τους πρόσφυγες στα νησιά...



...λέει ο Τόσκας...
«Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για γκρέμισμα αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα. Ούτε εμποδίζει ο φράχτης και στέλνει τους πρόσφυγες στα νησιά. Είναι μία..
θεωρία που δεν στέκει κάτω από καμία λογική. Ούτε μπορούμε να μπούμε στην εξίσωση ότι ο φράχτης των 12 χιλιομέτρων είναι ίδιος με τους απάνθρωπους φράχτες στην Κεντρική Ευρώπη, διότι αυτή η εξίσωση είναι και άδικη και εκ του πονηρού», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Τόσκας εξήγησε πως πρόκειται «για έναν φράχτη- για όσους δεν έχουν εικόνα της περιοχής- μήκους 12 χιλιομέτρων, ο οποίος φράζει τα χερσαία νορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο, όπου δεν είναι ποτάμι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ποινική δίωξη σε προϊστάμενο του ΟΑΕΔ ...


...για υπεξαίρεση 8,4 εκατ. ευρώ...
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για προληπτικούς λόγους, στον 59χρονο προϊστάμενο του Λογιστηρίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, ο οποίος διώκεται ποινικά για απάτη σε βάρος του...ελληνικού δημοσίου κατ΄ επάγγελμα.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, ο 59χρονος φέρεται να υπεξαίρεσε 8,4 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού. Τη δικογραφία για την υπόθεση θα χειριστεί ειδικός ανακριτής, ενώ στον προϊστάμενο που διώκεται, επιβλήθηκε προληπτική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του στην διαδικασία της ανάκρισης.

Παράλληλα, η Αστυνομία της Λάρισας, διεξάγει προανακριτική διαδικασία για την υπόθεση των 85.000 ευρώ που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι.  Ο 59χρονος προϊστάμενος φέρεται να εισέπραξε 85.000 ευρώ πλαστογραφώντας αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες συνάδελφοί του λάμβαναν δάνεια χωρίς να το γνωρίζουν.

Read more...

Τέλος τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας...


Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων: Αυξήσεις στα αυτοκίνητα έως 5 ετών, μειώσεις στα παλιά άνω των 10 ετώνΑυξήσεις έως 200 ευρώ...
Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα οχήματά τους εκπέμπουν κάτω από 80 γρ./CO2, αυξήσεις από 100 έως και 200 ευρώ στα «ακριβά» αυτοκίνητα και ένα Plan B που προβλέπει...
έσοδα πάνω από 1 δις. ευρώ και είναι μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έχει έτοιμο το οικονομικό επιτελείο.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ

πηγη enikonomia.gr

Read more...

Νέο μήνυμα ΔΝΤ σε Ευρωπαίους: Πρώτα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλιώς...


Νέα μηνύματα  στέλνει το ΔΝΤ  στους Ευρωπαίους εταίρους, ζητώντας ξεκάθαρη δέσμευση, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δεσμευθούν για μία επίσημη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν το... 
Ταμείο δανείσει ξανά χρήματα στη χώρα, αναφέρει ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΔΝΤ, στο Bloomberg.

Oι δεσμεύσεις για την επανεξέταση της εξυπηρέτησης του χρέους δεν θα είναι αρκετές, εκτός κι αν συνοδεύονται από συγκεκριμένους όρους που θα μειώνουν το βάρος ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

«Θέλουμε μία διαδικασία για το χρέος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές» ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον. «Για να προχωρήσουμε θέλουμε κάτι περισσότερο από μία γενική διαβεβαίωση ότι το θέμα θα διευθετηθεί, με επαρκείς, συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς θα διευθετηθεί ώστε να πειστεί το Ταμείο ότι το ελληνικό χρέος θα μπει σε μονοπάτι βιωσιμότητας».

Ο κ. Λίπτον έθεσε τέσσερις όρους για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα: Υλοποίηση δεσμεύσεων, διαρθρωτικές δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται για μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα, βελτίωση του τραπεζικού τομέα και διευθέτηση του χρέους.

«Χρειάζεται πολλή δουλειά να γίνει ώστε να διασφαλιστεί ότι το τραπεζικό σύστημα θα είναι υγιές και σωστά διοικούμενο» είπε ακόμη.

Read more...

Ο Αλέξης Τσίπρας τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη Προσφυγικό και επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία στην επικοινωνία με Νταβούτογλου


Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
tsipras-davutoglu-735x400
Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Νταβούτογλου για την εκλογική νίκη του κόμματός του στις χθεσινές εκλογές, ενώ επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικά στις συνθήκες περιφερειακής έντασης που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν και το Προσφυγικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε στον κ. Νταβούτογλου την αποδοχή της πρόσκλησης που ο Τούρκος Πρωθυπουργός του είχε απευθύνει στην Νέα Υόρκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Τουρκία.
Ήδη υπάρχει διερεύνηση των ημερομηνιών για το ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Άνοιγμα του φράχτη μόνο με συνολική ευρωπαϊκή πολιτική»...


Τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις που δέχεται, κυρίως από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει η Όλγα Γεροβασίλη...

«Στις σημερινές συνθήκες ο φράχτης στον Έβρο μπορεί να ανοίξει...
μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής», τονίζει χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, θέτοντας τέλος στις πιέσεις που προέρχονται κυρίως από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για «εδώ και τώρα» γκρέμισμα του φράχτη που είχε υψώσει ο Χρήστος Παπουτσής. 

«Διαφορετικά, το άνοιγμα ενός φράχτη δημιουργεί τον κίνδυνο να υψωθούν μονομερώς άλλοι και αυτό δεν βοηθάει στην ανθρωπιστική διαχείριση του προβλήματος», προειδοποιεί η Όλγα Γεροβασίλη και καταλήγει: 

«Η άμεση λύση, αυτήν τη στιγμή, πρέπει να είναι η δημιουργία σημείων υποδοχής και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Έρχεται ο Σουλτς, φεύγουν οι πρώτοι πρόσφυγες

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε χθες η Realnews, επιδιώκει όχι απλώς το προσφυγικό πρόβλημα να αντιμετωπίζεται στη ρίζα του, στην Τουρκία και τις όμορες προς τη Συρία χώρες, αλλά επιθυμεί η Ελλάδα να είναι η χώρα που θα αναλάβει την ευθύνη των σχετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ε.Ε., γι’ αυτό και σχεδιάζει ταξίδι στην Άγκυρα μόλις στη γειτονική χώρα συγκροτηθεί κυβέρνηση.

Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει ούτως ή άλλως στο προσφυγικό η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αθήνα, Τετάρτη και Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Το πρωί της Τετάρτης, άλλωστε, σε μια συμβολική κίνηση, Μ. Σουλτς και Αλ. Τσίπρας, μαζί με τον αρμόδιο Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζ. Άσελμπορν -η χώρα του προεδρεύει στην Ε.Ε.- ως εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα παρακολουθήσουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» την αναχώρηση των περίπου 150 πρώτων προσφύγων προς το Λουξεμβούργο.

Σε Γαλάτσι και Λέσβο

Ο Αλ. Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου στις επισκέψεις του σε χώρους που φιλοξενούνται πρόσφυγες. 

Την Τετάρτη, συνοδευόμενοι από εθελοντικές οργανώσεις θα επισκεφθούν το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου και την Πέμπτη θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη.

Στο Μαξίμου Δήμαρχοι και Εκκλησία

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το προσφυγικό με τη συμμετοχή δημάρχων, της Εκκλησίας και εθελοντικών οργανώσεων.

Συναντήσεις Μουζάλα με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους τους

Η κυβέρνηση επιζητεί συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην προσφυγική πολιτική της και για τον λόγο αυτό ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας ζήτησε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήδη, έχουν ανταποκριθεί Φ. Γεννηματά και Θ. Θεοχαρόπουλος, ενώ ο Ευ. Μεϊμαράκης θα στείλει εκπρόσωπό του. 

Ο Γ. Μουζάλας αναμένει τις απαντήσεις και των άλλων αρχηγών.


Η αποκλειστική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για τον φράχτη του Έβρου έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης στο προσφυγικό ζήτημα. 

Ωστόσο, η προσφυγική κρίση είναι ένα τεράστιο ζήτημα, που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. 

Στις σημερινές συνθήκες ο φράχτης στον Έβρο μπορεί να ανοίξει μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής. 

Διαφορετικά, το άνοιγμα ενός φράχτη δημιουργεί τον κίνδυνο να υψωθούν μονομερώς άλλοι και αυτό δεν βοηθάει στην ανθρωπιστική διαχείριση του προβλήματος. 

Η άμεση λύση, αυτήν τη στιγμή, πρέπει να είναι η δημιουργία σημείων υποδοχής και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης»...
 Σκουρής Βασίλης  Real.gr

Read more...