Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις φυλακές...



Ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄Τύπου.
Από την αντιπολίτευση, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ και...
ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν παρών.

Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί αύριο...

Read more...

Αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, την Κάρπαθο και την Ρόδο Έκτακτο: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Κρήτης


Σεισμός εντάσεως 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (16/4/2015) στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.
seismo
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων σημειώθηκε στις 21:08 απόψε μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 65,5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. Η δόνηση που είχε παρατεταμένη διάρκεια έγινε αισθητή σ όλη την ανατολική Κρήτη καθώς και στο Ηράκλειο, ενώ 7 λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη δόνηση - πιθανότατα μετασεισμός - μεγέθους 3,9 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κλούβες μπροστά στη Βουλή...




Δείτε την φωτογραφία...
Φραγμός έχει αναπτυχθεί κάθετα στον δρόμο από δύο κλούβες των ΜΑΤ έξω από...
τη Βουλή, στα λουλουδάδικα, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.


enikos.gr

Read more...

Χημικά (και) στα Εξάρχεια...


 Δείτε φωτογραφίες...
Μετά τα Προπύλαια, τα ΜΑΤ "έπνιξαν" με χημικά και δακρυγόνα και τα Εξάρχεια. 
Αυτή την ώρα, στην Εμ. Μπενάκη, στη Θεμιστοκλέους, αλλά και στην πλατεία Εξαρχείων υπάρχουν...
πύρινα οδοφράγματα, ενώ  έχουν γίνει τουλάχιστον δυο προσαγωγές...


















 φωτο newsbeast.gr

Read more...

Δέσμευση για ολοκλήρωση έργων Σπίρτζης: Προτεραιότητα η αξιοποίηση του σιδηροδρόμου


Σπίρτζης: Προτεραιότητα η αξιοποίηση του σιδηροδρόμου
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η ολοκλήρωση βασικών σιδηροδρομικών έργων, η κατασκευή των οποίων σε συγκεκριμένα τμήματα εκκρεμεί επί πολλά χρόνια, αποτέλεσε μεταξύ άλλων, δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, μιλώντας στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Σιδηρόδρομος και Ανάπτυξη Πόλεων», που πραγματοποιείται 16 και 17 Απριλίου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη, η αξιοποίηση του σιδηροδρόμου για την παραγωγική, κοινωνική και πολεοδομική ανασυγκρότηση της σύγχρονης Ελλάδας αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου.
Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προωθεί συγκεκριμένα έργα και θεσμικές παρεμβάσεις προκειμένου ο ελληνικος σιδηρόδρομος να εκσυγχρονιστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση εγχώριων και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Ενδεικτικά στις προωθούμενες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών ένταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου στα σύγχρονα διευρωπαϊκά δίκτυα.
  • Σύγχρονες συνδέσεις του βασικού δικτύου με λιμάνια, βιομηχανικές ζώνες, διασυνοριακούς κόμβους και δυναμικούς εμπορευματικούς σταθμούς.
  • Προώθηση και ολοκλήρωση του προαστιακού δικτύου των μεγάλων μητροπολιτικών κέντρων Αττικής και Θεσσαλονίκης, με τις ευρύτερες περιοχές όμορων νομών.
  • Την αξιοποίηση και ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, που εδώ και πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα την μνημονιακή περίοδο της τελευταίας πενταετίας, έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και σκοπίμως απαξιωθεί - μαζί με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ - εις βάρος της οικονομικής αξίας και λειτουργικής αποτελεσματικότητας των ελληνικών σιδηροδρόμων, της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στον απόηχο του δημοσιεύματος των FT Έκτακτη συνάντηση είχαν Βαρουφάκης - Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον


Έκτακτη συνάντηση είχαν Βαρουφάκης - Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Ουάσινγτκτον
Έκτακτο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εαρινών συσκέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

O Γ. Βαρουφάκης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με αξιωματούχους στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ωστόσο στο πρόγραμμά του δεν υπήρχε αρχικά συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση έγινε στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times, οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε «ανεπίσημο» ελληνικό αίτημα προς το ΔΝΤ να καθυστερήσει μια πληρωμή δόσης, κάτι που το Ταμείο αρνήθηκε να δεχτεί.

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας αναφερθείσα στο θέμα είπε ότι η καθυστέρηση πληρωμής δόσης προς το Ταμείο από την Ελλάδα είναι κάτι που δεν συνιστάται στην παρούσα συγκυρία.

Επίσης, υπογράμμισε πως οι αναβολές των πληρωμών αποτελούν εξαιρέσεις στην ιστορία του ΔΝΤ «και ουδέποτε είχαν παραγωγικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, τέτοιες αναβολές δεν δόθηκαν ποτέ σε προηγμένες οικονομίες και δίνονταν πάντα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η γενική διευθύντρια διευκρίνισε μάλιστα στη συνέχεια πως το ΔΝΤ το είχε υπενθυμίσει στη διάρκεια συνομιλιών με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε πρόσφατη συνάντησή τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Είναι θέμα…αξιοπρέπειας !


Μία ξεχασμένη για πολλούς λέξη αναδεικνύει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης στο θέμα της εισροής μεγάλου κύματος μεταναστών και προσφύγων στην χώρα. Την Αξιοπρέπεια!
kinima
Ζητώντας ρεαλιστική πολιτική που να συνδυάζει αφενός την ανθρώπινη αλληλεγγύη σε ανήμπορους ανθρώπους, αφετέρου τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου παρατηρούν ότι ‘λεκτικοί ερασιτεχνισμοί’ τύπου «αν το πρωί λιάζονται οι άνθρωποι, τι να κάνουμε;», υποτιμούν αν μη τι άλλο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Επιπλέον, από κοινού με τις επικοινωνιακές πιρουέτες στην μεταναστευτική πολιτική, φέρουν αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για ένα κράτος Δικαίου και τροφοδοτούν ξενοφοβίες συμπεριφορές, αποδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή.
Τι ζητούν; Να γίνει επιτέλους σοβαρή διαπραγμάτευση με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να ληφθούν μέτρα νόμιμης ανακατανομής του μεταναστευτικού πληθυσμού, επιμερισμός των ευθυνών ανάμεσα στα κράτη-μέλη και αναλογικός καταμερισμός των πληθυσμιακών αυτών ροών στο εσωτερικό της Ευρώπης. Ως τότε όμως, πρέπει αν μη τι άλλο να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2011. Εκτός αν και αυτό αποτελεί …ψιλά γράμματα!
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έκλεισε η κάνουλα της χρηματοδότησης από ΟΑΕΕ - ΙΚΑ και κράτος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ στους παρόχους υγείας - Δυσκολίες για συντάξεις και μισθούς


Το πρώτο θύμα της έλλειψης ταμειακών διαθεσίμων του κράτους πιθανότατα θα είναι ο ΕΟΠΥΥ. Ενδεχομένως και σήμερα θα ενημερωθούν οι πάροχοι υγείας του Οργανισμού ότι για τον μήνα Απρίλιο δεν θα πληρωθούν. Η αδυναμία πληρωμής φαρμακείων, γιατρών, ασφαλισμένων, κλινικών διαγνωστικών κέντρων κ.λπ. αναμένεται, ως είναι φυσικό, να δημιουργήσει εντονότατους κλυδωνισμούς στον πολύπαθο χώρο της υγείας.
eopii1
Ο βασικός λόγος που ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεμείνει από χρήματα είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν του αποδίδουν τις οφειλόμενες εισφορές. Συγκεκριμένα, υπάρχει πλήρης κατάρρευση ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΕ, αλλά και πλήρης, πλέον, κατάρρευση για το ΙΚΑ, το οποίο δεν έχει έως σήμερα αποδώσει εισφορές στον ΕΟΠΥΥ. Σημειώνουμε πως μηδενική καταβολή από το ΙΚΑ γίνεται για πρώτη φορά από την σύσταση του ΕΟΠΥΥ.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον ο ΕΟΠΥΥ έχει περιέλθει στη δραματική αυτή κατάσταση, ώστε να κηρύξει παύση πληρωμών, είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αδυνατεί να αποδώσει στον Οργανισμό την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, συνολικού ποσού 87.400.000 ευρώ.
Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπάρχει έντονη ανησυχία και για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, καθώς αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν μόνον 90.000.000 από τα 900.000.000 που απαιτούνται.
Ο αρμόδιος πάντως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας είναι αισιόδοξος ότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ στο τέλος Απριλίου, αλλά ούτε και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων την μεθεπόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου.
Το πρόβλημα πάντως με τον ΕΟΠΥΥ είναι δύσκολο έως αδύνατο να διευθετηθεί το προσεχές δεκαπενθήμερο, ενώ το πόσο εκρηκτικό θα καταστεί εξαρτάται από τις αντιδράσεις των παρόχων.

Read more...

Μαθήματα Γιώργου στον Τσίπρα: Πατριωτικός σκοπός η παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης


ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÃÉÙÑÃÏÕ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÓÕÍÁÓÐÉÓÌÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ(ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
Δίωρης διάρκειας ήταν η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου. 
«Ο πατριωτικός σκοπός είναι να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μία ισχυρή θέση της στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας παράλληλα πως η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις θέσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Θέλουμε μία Ευρώπη προοδευτική, μία Ευρώπη της ανάπτυξης, με πραγματική αλληλεγγύη και περισσότερο δημοκρατική και για αυτήν παλεύουμε υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός λέγοντας ωστόσο, πως βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο.
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τόνισε την ανάγκη να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που ξεκίνησαν το 2009 αλλά έμειναν στη μέση. Πρέπει επιτέλους, συνέχισε, να διαμορφωθεί ένα κράτος δικαίου με αναπτυξιακή προοπτική που «θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα δικά μας πόδια». Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος για τον οποίο πρέπει να παλέψουμε, πρόσθεσε.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ολες οι κρίσιμες ημερομηνίες: Πόσα χρήματα χρειάζονται για μισθούς, συντάξεις και πληρωμές χρέους


Euro bills are pictured in the safe of an Austrian bank in Vienna
Το τελεσίγραφο και ο λογαριασμός για την Ελλάδα μέχρι την 30η Ιουνίου. Μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες αναμένεται να βρεθεί η ελληνική κυβέρνηση μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς οι Ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.
Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει πλέον η χώρα θα βρεθεί σε ένα «επικίνδυνο μονοπάτι», αφού η ημερομηνία της 24ης Απριλίου χάθηκε και πλέον Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος από τη Νέα Υόρκη στην πορεία των διαπραγματεύσεων μίλησε για περιθώριο μέχρι τέλος Ιουνίου.
Ωστόσο πρακτικά αυτό το χρονικό όριο δεν μπορεί να υπάρξει αφού η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε ιστορικά διλήμματα. Θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πληρωμή των δανειστών και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Αν και μέχρι σήμερα το δημόσιο κατάφερνε να πληρώνει τα περίπου 3,5 δισ. ευρώ μισθούς και συντάξεις, αυτό δεν είναι εξασφαλισμένο για το Μάιο και φυσικά τον Ιούνιο.
Εκτός από αυτές τις βασικές πληρωμές το δημόσιο έχει μπροστά του προγραμματισμένες εξοφλήσεις εντόκων γραμματίων, αλλά και μεγάλα ποσά προς τους δανειστές.
Ο Απρίλιος δεν έχει άλλη μεγάλη υποχρέωση, αλλά θα πρέπει να καταβληθούν περί τα 150 εκατ. ευρώ σε τόκους έως το τέλος του μήνα.
Το πρόβλημα του Απριλίου είναι η καταβολή των μισθών καθώς και των συντάξεων.
Επόμενη μεγάλη δυσκολία είναι στις αρχές Μαΐου και στις 12 Μαΐου. Η Ελλάδα θα πρέπει να εξοφλήσει 697 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, αφού πρώτα έχει πληρώσει 183 εκατ. ευρώ στο Ταμείο την 1η του μήνα.
Ο Ιούνιος όμως είναι πιο δύσκολος μήνας, καθώς οι υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ και προς έντοκα γραμμάτια στα 5,2 δισ. ευρώ.
Με τα σημερινά δεδομένα και με την μη καταβολή της δόσης είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις και παράλληλα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε σε κλειστή σύσκεψη στις Βρυξέλλες πως η υπομονή του με την Αθήνα έχει αρχίσει να εξαντλείται, ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της Ε.Ε. Ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε πως ο κ. Γιουνκέρ επέμεινε ότι δεν πρέπει να γίνουν σχέδια για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Το Grexit αποτελεί θέμα ταμπού για τον κ. Γιουνκέρ», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.
Από την άλλη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε ότι οι αγορές έχουν αποτιμήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και δεν βλέπει κάποια απόνερα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ένταση στο Πανεπιστήμιο: Αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στην Πρυτανεία (Εικόνες)


68689
Γενικευμένα επεισόδια με χρήση χημικών σημειώθηκαν πριν από λίγο στον χώρο έξω από τα Προπύλαια.
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 100 αντιεξουσιαστές και πολίτες που διαφωνούν με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Από την Πανεπιστημίου η ομάδα των αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι φρουρούσαν την Πρυτανεία και έχουν εντολές να μην πλησιάσει κανείς.
Για τον λόγο αυτό έκανε χρήση χημικών μόλις η συγκεκριμένη ομάδα πλησίασε και επιχείρησε να μπει στον χώρο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν καδρόνια και φορούσαν κράνη, με την ατμόσφαιρα να έχει γίνει αποπνικτική.
panep1
panep2
panep3
panep4
Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ αποκλεισμένοι παραμένουν πολλοί κεντρικοί δρόμοι. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί κάθετα, ενώ άντρες των ειδικών δυνάμεων απαγορεύουν την διέλευση.
Κλειστές παραμένουν οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, ενώ κυκλοφοριακό χάος επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα στους δρόμους της πρωτεύουσας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη"...


Ανακοίνωση, με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινάει τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για...
εγκληματικό και νεοναζιστικό χαρακτήρα στη θέση του για τη Χρυσή Αυγή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια, έχει έγκαιρα επισημάνει τον εγκληματικό νεοναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση και αφού προηγήθηκαν δολοφονίες και σοβαροί τραυματισμοί εκατοντάδων μεταναστών και Ελλήνων πολιτών από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, η ναζιστική οργάνωση λογοδοτεί – επιτέλους – στη δικαιοσύνη.

Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χρυσής Αυγής με την καταδίκη των μελών και των καθοδηγητών των εγκληματικών πράξεων των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, για εγκλήματα που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Η διάλυση των θυλάκων της ναζιστικής οργάνωσης στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και ο εκδημοκρατισμός τους, χρειάζεται να αποτελέσει προτεραιότητα το επόμενο διάστημα.

Επισημαίνουμε, τέλος, τη σημασία της ενίσχυσης της αντιρατσιστικής νομοθεσίας της χώρας, καθώς και πρωτοβουλιών αντιφασιστικής ενημέρωσης και ιστορικής μνήμης στην εκπαίδευση, τις τοπικές κοινωνίες, τους εργασιακούς χώρους. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη σε ενεργοποίηση και εγρήγορση για την πολιτική, κοινωνική και ηθική απομόνωση του φασισμού σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής»...
tsantiri.gr

Read more...

Κόντρα Γλέζου-Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημιώσεις...


 Στους ισχυρισμούς Σόιμπλε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει αποφασιστεί πολλές φορές από...
τα διεθνή δικαστήρια, απάντησε ο Μ. Γλέζος, προσκαλώντας επιπλέον το γερμανό υπουργό Οικονομικών να τον αντικρούσει "ενώπιον του γερμανικού λαού"


Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «εντελώς εξωπραγματικές» τις ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Αυτό έχει αποφασισθεί τόσες φορές από τα διεθνή δικαστήρια, ώστε η αναβίωση της συζήτησης αυτής μπορεί μόνο να δημιουργεί εντελώς εξωπραγματικές ελπίδες στους Έλληνες», δήλωσε.

Μανώλης Γλέζος προς Σόιμπλε: Φτάνουν πια οι υπεκφυγές. Συνθήκη Ειρήνης τώρα!

"Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους. Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και, επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας. Φτάνουν πια υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας.

Και κάτι τελευταίο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιώ μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, και καλώ τον Σόιμπλε, σε κάποια από τις πόλεις όπου θα μιλήσω, να έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού"...
left.gr

Read more...

Μαξίμου: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Παπανδρέου...


Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με...
τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι θα συμβάλει υπέρ του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση...
real.gr

Read more...

"Έχουν τον Χίτλερ ευαγγέλιο"...


Θανάσης Παφίλης για ΧΑ: «Έχουν τον Χίτλερ ευαγγέλιο» - MediaΣχόλιο Θανάση Παφίλη για τη ΧΑ...


Η απαξιωτική αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού στον Χαρίλαο Φλωράκη προκάλεσε την...
έντονη αντίδραση του ΚΚΕ που εκδηλώθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι δεν καταδικάστηκε ποτέ κανένα στέλεχος της Αριστεράς ή της άκρας Αριστεράς ότι καθοδηγούσε τρομοκράτες να κάνουν εγκλήματα. «Επειδή βρέθηκε ένας οπαδός, ένας φίλος, οτιδήποτε της Χρυσής Αυγής να κάνει ένα έγκλημα, φταίει συλλήβδην η κοινοβουλευτική ομάδα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, είμαστε όλοι φυλακή. Αυτό σας βόλευε όλους. Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής γιγαντώνονταν και γι΄ αυτό μας βάλατε μέσα», είπε ο Γιάννης Λαγός και σχολιάζοντας αναφορά στο ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν μεγάλη μορφή της Αριστεράς είπε: «Το ακούσαμε και αυτό. Ότι πολέμησε για την ισότητα και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Εμένα θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη άποψη. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν ο καπετάν Γιώτης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς που κατέσφαξε Έλληνες πατριώτες».

«Σε δύο μέρες είναι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η ΧΑ είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, από την ίδια της την ιδεολογία. Πρώτα από όλα χωρίζει τους ανθρώπους, σε άριους και κατώτερους, ανάλογα με τα χρώματα, τη θρησκεία με τον πολιτισμό και που έχει στόχο -μη κοιτάτε τώρα που δεν τολμάνε να τα πούνε, όταν είναι αλλού τα λένε- να αφανίσει οτιδήποτε είναι εναντίον αυτού που υποστηρίζουν και να εδραιώσουν τη νέα τάξη πραγμάτων όπως την ονειρευόταν ο ίδιος ο Χίτλερ που τον είχαν ευαγγέλιο και δεν έχουν το θάρρος τώρα να το υπερασπιστούν. Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έκανε εγκλήματα και τα καθοδηγούσε τα εγκλήματα», είπε ο Θανάσης Παφίλης και αναφέρθηκε στις «ασκήσεις με μαχαίρια» χρυσαυγιτών βάρος μεταναστών, των εργατών στο Πέραμα.

«Τώρα, τόνισε, μπροστά στη δίκη τη στρίβουν και προσπαθούν να παραστήσουν τις αθώες περιστερές». Απαντώντας στην αντιΚΚΕ επίθεση της ΧΑ τόνισε: «Ποιοι μιλούν σε αυτό τον τόπο; Όταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εμείς, πολεμάγαμε τους Γερμανούς, αυτών οι πρόγονοι ήταν ταγματασφαλίτες. Ποιο ήταν το βασικό τους σύνθημα. Δόξα και τιμή στους χίτες και τους ταγματασφαλίτες. Τι ήταν οι ταγματασφαλίτες; Δεν ήταν συνεργάτες των Γερμανών; Είναι απόγονοι πολιτικοί των κουκουλοφόρων της εποχής. Αυτοί φορούσαν κουκούλα. Κανένας λαϊκός αγωνιστής δεν φόρεσε ποτέ κουκούλα»...
topontiki.gr

Read more...

Μοσκοβισί: Απαγορεύω στην Κομισιόν...


Μοσκοβισί: Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκέφτεται plan b για την Ελλάδα...να σκέφτεται plan b για την Ελλάδα...


"Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκέφτεται plan b για την Ελλάδα", τόνισε ο Eπίτροπος για...
θέματα Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, βάζοντας φρένο σε ενδεχόμενο σχέδιο β΄ για την χώρα μας.

Όπως είπε μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή, ανεφέροντας χαρακτηριστικά: "O οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος από ένα ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να συγκρατηθεί, αλλά μία έξοδος θα έθετε το ερώτημα για το ποιος θα ήταν ο επόμενος".

Ωστόσο, κάλεσε την Ελλάδα "να σεβαστεί τους ψηφοφόρους στην υπόλοιπη ευρωζώνη"...
enikos.gr

Read more...

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας...



Το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει με ανακοίνωσή του τα βασικά σημεία του πολυνομοσχεδίου που αναμένται να κατατεθεί στη Βουλή.

Ουσιώδη σημεία του πολυνομοσχεδίου:

Ανώτατη εκπαίδευση

Καταργείται το...
Συμβούλιο Ιδρύματος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι αρμοδιότητές του ασκούνται από τη Σύγκλητο, το Πρυτανικό Συμβούλιο, τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις.

Ενίσχυση των συλλογικών οργάνων: Η λειτουργία των συλλογικών οργάνων (Σύγκλητος, Κοσμητεία, Γενική Συνέλευση Τμήματος, Γενική Συνέλευση Τομέα) πραγματοποιείται με τη συμμετοχή φοιτητών και εργαζομένων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ενίσχυση της συμμετοχής όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στη λήψη αποφάσεων .

Εκλογή των μονοπρόσωπων οργάνων (Πρύτανης, Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες, Πρόεδροι, Διευθυντές Τομέων) από το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δηλαδή, τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές και όλες τις κατηγορίες του ειδικού εκπαιδευτικού τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.

Εκλεκτορικά Σώματα για την εκλογή, εξέλιξη ή μονιμοποίηση μελών ΔΕΠ. Τα 7μελή εκλεκτορικά σώματα των νόμων 4009/2011 και 4076/2012 διευρύνονται στη σύνθεσή τους σε 11μελή ή 15μελή ανάλογα με το μέγεθος του Τμήματος και συγκροτούνται στη βάση της συγγένειας του γνωστικού αντικειμένου των υπό κρίση μελών ΔΕΠ με εκλέκτορες από Τμήματα της ημεδαπής ή ομοταγή της αλλοδαπής

Ακαδημαϊκές ελευθερίες και ακαδημαϊκό άσυλο. Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

Φοιτητική ιδιότητα και διαγραφές. Για την προστασία των πλέον αδύναμων μελών εντός του φοιτητικού σώματος, των εργαζόμενων φοιτητών, η φοιτητική ιδιότητα αποκτάται με την εγγραφή τους στο Τμήμα και διατηρείται μέχρι την απονομή του τίτλου σπουδών. Απαγορεύεται ρητά η μη αμειβόμενη εργασία προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων.Η Σύγκλητος είναι το αποφασιστικό όργανο για τη συγκρότηση και λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας, των Εταιρειών Διαχείρισης Περιουσίας και κάθε άλλης δραστηριότητας που αναπτύσσεται από τα Τμήματα των ΑΕΙ

Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Καινοτομία

Τίθεται ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας η χάραξη εθνικής πολιτικής έρευνας: Υπογραμμίζεται η υποχρέωση της Πολιτείας, όχι απλώς να συντηρήσει το ήδη υπάρχον ερευνητικό status quo, αλλά και να αναπτύξει θετικά μέτρα προστασίας του δημόσιου ερευνητικού πλούτου.

Τροποποιούνται και επαναδιατυπώνονται αμφίσημοι ή λανθασμένοι ορισμοί, όπως εκείνοι της βασικής έρευνας, της αριστείας και της αξιολόγησης.

Αναμορφώνεται το ΕΣΕΤΑΚ (Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας) μετονομαζόμενο σε Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) και καθορίζεται η αποστολή του ως συμβουλευτικού σώματος που γνωμοδοτεί για την εθνική πολιτική στην Έρευνα και την Καινοτομία. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε το νέο ΕΣΕΚ να συσταθεί με τρόπο γρήγορο και διαφανή, διαιρούμενο σε δύο επιτροπές (την επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και την επιτροπή Καινοτομίας και Αναπτυξιακών Εφαρμογών)

Μέτρα επιτάχυνσης του νέου «ΕΣΠΑ»: Εισάγονται τροποποιήσεις που διευκολύνουν τις διαδικασίες και επιταχύνουν την απορρόφηση κονδυλίων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Αναμορφώνονται τα ΠΣΕΚ (Περιφερειακά Συμβούλια Έρευνας και Καινοτομίας), ώστε να είναι λειτουργικά, πιο αντιπροσωπευτικά και να μην αφήνουν περιθώρια για την αναπαραγωγή πελατειακών σχέσεων.

Καταργούνται τα Επιστημονικά Συμβούλια των Ινστιτούτων και επαναφέρονται τα Επιστημονικά Γνωμοδοτικά Συμβούλια, τα οποία είχαν ισχυρότερη δημοκρατική νομιμοποίηση.

Απλοποιείται η διαδικασία συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων των ερευνητικών φορέων .

Πέραν της μέριμνας για την εργασιακή ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού στα ερευνητικά κέντρα, λαμβάνεται πρόνοια για την ενίσχυση των μεταδιδακτορικών ερευνητών.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Τράπεζα Θεμάτων (Πολυνομοσχέδιο και ν/σ Υφυπουργού)

Καταργείται η επιλογή θεμάτων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθητών των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ καθώς και των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων (Τροπολογία στο νομοσχέδιο Υφυπουργού), αφαιρείται η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων από τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε) και παραμένει η αρμοδιότητα αυτή εξ’ ολοκλήρου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ως προαιρετικό, συμβουλευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές (Πολυνομοσχέδιο).



Αξιολόγηση (Πολυνομοσχέδιο και ν/σ Υφυπουργού)

Η κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων υλοποιεί την προγραμματική δέσμευση του . Η εγκαθίδρυση ενός συστήματος αποτίμησης του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου, με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, ως μια συμμετοχική και δημοκρατική μεθοδολογία διάγνωσης προβλημάτων, αναζήτησης λύσεων και επεξεργασίας προτάσεων και μέτρων για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, είναι απαραίτητη. Το Υπουργείο θα προχωρήσει στην επεξεργασία του παραπάνω πλαισίου με επόμενο νομοθέτημα.

Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά Σχολεία (Πολυνομοσχέδιο)
Ρυθμίζονται για πρώτη φορά ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Καθορίζονται το ωράριο, οι αργίες και ο έλεγχος των αναλυτικών προγραμμάτων των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια σε ιδιωτικά σχολεία και δίδεται η δυνατότητα στα αντίστοιχα όργανα εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να προχωρούν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) κατά τα ισχύοντα.



Ειδική Εκπαίδευση (Πολυνομοσχέδιο)
Εναρμονίζονται τα ελληνικά δεδομένα με τις ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συμβάσεις για τα δικαιώματα των Αναπήρων. Βελτιώνεται η λειτουργία του θεσμού της παράλληλης στήριξης καθώς θεσμοθετείται η συνεργασία των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και του λοιπού προσωπικού των σχολείων και η από κοινού διαμόρφωση των προγραμμάτων και άλλων στοιχείων της σχολικής ζωής. 



Ανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί με τους μνημονιακούς νόμους (Τροπολογία)
-Εξασφαλίζεται η λειτουργία των ειδικοτήτων σε συγκεκριμένα ΕΠΑΛ ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η υπάρχουσα υποδομή καλύπτοντας τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών
-Ορίζονται οι ομάδες προσανατολισμού τα μαθήματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει στην Α΄ τάξη το σχολικό έτος 2015 -2016 για τους τομείς και ειδικότητες που ανασυσταίνονται.
-Το εκπαιδευτικό προσωπικό που βρισκόταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης και επιστρέφει στις θέσεις που κατείχε στα σχολεία, προβλέπεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της παροχής εκπαιδευτικού έργου.
- Μετά την επανασύσταση των οργανικών θέσεων από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ρυθμίζονται θέματα των εκπαιδευτικών που επιστρέφουν στα ΕΠΑΛ σε οργανικές θέσεις εξασφαλίζοντας και όλα τα δικαιώματα που είχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ τα ίδια δικαιώματα εξασφαλίζονται σε εκπαιδευτικούς από ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Αύριο ανοίγει το Taxis για τη ρύθμιση των 100 δόσεων...



Ενεργοποιείται από την Παρασκευή η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους και έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Πρόκειται για τη ρύθμιση η οποία προβλέπει...
διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών από τόκους, προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων οποίες έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια και τριπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία. Οι οφειλές αυτές προς το δημόσιο έφθασαν το 40% του ΑΕΠ το 2014.

Ειδικότερα, την έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας διευκρινίσεις για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους οφειλέτες. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά που οφείλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία έως 3.000 ευρώ, να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Δίνει, επίσης τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εφόσον ενταχθούν στη ρύθμιση, να παραμείνουν βιώσιμες, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση κινείται σε πιο δίκαιο και ευέλικτο πλαίσιο και ως προς τον αριθμό των δόσεων, που ανέρχονται σε 100 χωρίς προϋποθέσεις και ως προς το ελάχιστο ποσό καταβολής δόσης, που ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε 2 έως 100 δόσεις. Οι οφειλέτες ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης έχουν απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/97, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/13 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή, καθώς και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, που τις επιβαρύνουν.

Οι οφειλέτες, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται να καταβάλουν ως προκαταβολή ποσό της επιλογής τους, μεγαλύτερο των 200 ευρώ, προκειμένου να έχουν ισόποση μείωση από το κεφάλαιο, τις προσαυξήσεις και τους τόκους του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν. Προκειμένου να ισχύσει αυτή η μερική διαγραφή, θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά οι δέκα πρώτες δόσεις της ρύθμισης ή όλες εφόσον η ρύθμιση είναι μικρότερη των δέκα δόσεων.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται:

H 27η Απριλίου 2015, σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης με ποσό προκαταβολής.
Η 26η Μαΐου 2015 , σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης μόνο με δόσεις.
Οι ρυθμιζόμενες οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται με τόκο 3% ετησίως.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Εφόσον υπάρξει ρύθμιση με προκαταβολή (μερική εξόφληση) η προκαταβολή καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την αίτηση και η πρώτη δόση έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.

Read more...

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μονιμοποιεί και ενισχύει τη χρεοκοπία του λαού...



 «Το δίλημμα "συμφωνία ή χρεοκοπία" είναι αποπροσανατολιστικό και καλλιεργεί το έδαφος για να υλοποιηθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, άλλωστε...

και η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους της μονιμοποιεί και ενισχύει τη χρεοκοπία του λαού», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης...


Read more...

Ένα δις περισσότερα τα έσοδα τον Μάρτιο...



Στα 4,23 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του κρατικού τακτικού προϋπολογισμού τον Μάρτιο, έναντι στόχου για 3,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Στη...
σημαντική αύξηση των εσόδων, που υπερκάλυψε την υστέρηση του πρώτου διμήνου, συνέβαλλαν η θετική ανταπόκριση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα αυξημένα έσοδα από τα κοινοτικά ταμεία.

Το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται πλέον στην απόδοση της ρύθμισης των 100 δόσεων για την οποία η ηλεκτρονική εφαρμογή ανοίγει την Παρασκευή. 

Read more...