Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κλιμάκια της Περιφέρειας στους πληγέντες δήμους Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες


Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Ξεκίνησε τη Δευτέρα από την Περιφέρεια Αττικής η καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε επαγγελματικούς χώρους από την πλημμύρα της περασμένης Παρασκευής.

Οπως προβλέπεται από το άρθρο 36 του Ν.2459/1977, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547 και στα τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655).

Κάθε αίτηση, όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ακολουθείται από έλεγχο από κλιμάκιο της Περιφέρειας στους χώρους και καταγραφή των ζημιών. Οταν ολοκληρωθεί η καταγραφή από την Περιφέρεια, οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κλιμάκια της Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται από το πρωί στους πληγέντες δήμους, προκειμένου σε συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές να προχωρήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα σε καταγραφή και αυτοψία στους επαγγελματικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε οικίες, στην καταγραφή προβαίνει η Τεχνική Υπηρεσία κάθε δήμου σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Κλιμάκια που αποτελούνται από μηχανικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς υπαλλήλους πηγαίνουν στους χώρους για τις εκθέσεις αυτοψίας. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αποστέλλονται στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι πολίτες των οποίων περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) έχουν πληγεί μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα των δήμων, προκειμένου να προσέλθουν στους χώρους τους τα κλιμάκια ελέγχου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα δεκάδες αυτοκίνητα που έχουν υποστεί μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί από ποιες πηγές θα υπάρξει αποζημίωση, καθώς εμπλέκονται και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, τα οποία παρέδωσε την Κυριακή ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον υπουργό Εσωτερικών θα λειτουργήσουν επικουρικά στην καταγραφή της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τους δήμους που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά την καταγραφή.

Δήμος Αχαρνών

Στον δήμο Αχαρνών, έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας οι αιτήσεις στο Πρωτόκολλο, που θα παραμείνει σήμερα ανοικτό για να δέχεται αιτήσεις έως τις 8 το βράδυ. Στη συνέχεια, τριμελής Επιτροπή του δήμου (που αποτελείται από έναν μηχανικό, μια κοινωνική λειτουργό και έναν διοικητικό υπάλληλο) μεταβαίνει στα σπίτια προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών και να συσταθεί ο φάκελος για κάθε περιστατικό. Στην αντίστοιχη διαδικασία για τους επαγγελματικούς χώρους προβαίνει από το πρωί και η Επιτροπή που έχει αποστείλει η Περιφέρεια. Παρών στην καταγραφή είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Δήμος Ιλίου 

Στον δήμο Ιλίου, η καταγραφή έχει ξεκινήσει από το Σάββατο το πρωί. Ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος έχει συγκροτήσει από προχθές οκτώ κλιμάκια για καταγραφή των περιστατικών (οικίες και επαγγελματικοί χώροι) και ένα κλιμάκιο με κοινωνικούς λειτουργούς για ψυχοκοινωνική στήριξη. Καθένα από τα οκτώ κλιμάκια αποτελείται από δυο μηχανικούς, που καταγράφουν ό,τι βλέπουν -καταστροφές σε κινητά και ακίνητα- τραβούν φωτογραφίες και γράφουν αναλυτική έκθεση για κάθε περίπτωση. Στη συνέχεια, άλλα συνεργεία ψηφιοποιούν τα στοιχεία. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 450 αιτήσεις για οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Οι πολίτες, που έχουν υποστεί φθορές στην περιουσία τους και δεν έχει καταγραφεί, καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2102618642 και 2102614145.

Δήμος Περιστερίου


Στον δήμο Περιστερίου, η καταγραφή ξεκίνησε από την Κυριακή, με δύο κλιμάκια από την Τεχνική Υπηρεσία και ένα κλιμάκιο από την Κοινωνική Υπηρεσία. Ο δήμος Περιστερίου κάνει καταγραφή μόνο των περιστατικών σε οικίες και έχει θέσει στη διάθεση του κοινού το τηλέφωνο 15963. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 150 αιτήσεις. Για την καταγραφή των ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους παραπέμπουν τους πολίτες στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Δήμος Αιγάλεω


Στο δήμο Αιγάλεω η πρώτη καταγραφή για τις ζημιές σε όλη την έκταση της πόλης ξεκίνησε το Σάββατο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής. Ήδη έχει αποσταλεί ένας πρώτος κατάλογος στην Περιφέρεια, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του ύψους των ζημιών.

Από σήμερα το πρωί ο δήμος δέχεται στα τηλέφωνα 1515 και 213-2044800 αιτήσεις για ζημιές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Το κλιμάκιο του δήμου, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα, καταγράφει τα περιστατικά σε οικίες και δημοτικά κτίρια. Το κλιμάκιο της Περιφέρειας καταγράφει τους επαγγελματικούς χώρους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 58 καταγραφές σε ακίνητα και αρκετές καταγραφές σε κινητά (οχήματα), ενώ έχουν αρχίσει να προσέρχονται στον δήμο οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν κυρίως πληγεί -όπως η περιοχή Νταμαράκια.

Καθώς στα όρια του συγκεκριμένου δήμου υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα (μεταξύ των οποίων τα ΤΕΙ Αθήνας και τα ΤΕΙ Πειραιά), μικτό συνεργείο του δήμου και της Περιφέρειας έχει ήδη ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών στα κτίρια που φιλοξενούν τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια). Ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών στα ΤΕΙ έχει το υπουργείο Παιδείας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ...


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ Χ.Α. ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ STRESS TEST
ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
Οι φόβοι ότι το Χρηματιστήριο δεν θα αντιδράσει θετικά παρα την ανακοίνωση των...
stress tests επιβεβαιώθηκαν σήμερα. Ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση πέφτει πάνω από 3% επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά αποδοκιμάζει τα αποτελέσματα των stress test και πολύ περισσότερο όλες τις δηλώσεις των θεσμικών που εμφάνισαν παραποιημένη την πραγματικότητα. Aυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης είναι στις 956,05 μονάδες, εμφανίζοντας απώλειες -3,56% και με τον τζίρο στα 162,49 εκ.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_9656.html

Read more...

Πεταλωτής: "Δεν κάνει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου" ...




«Το «πάμε» που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κρήτη το βράδυ της Παρασκευή δεν σηματοδοτεί κάποιο νέο κόμμα, αλλά...
έχει να κάνει με όλους μας προκειμένου να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή και να ανοίξει μια συζήτηση για όσα συμβαίνουν» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή 901 Κεντροαριστερά στα FM, με τους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής…

Παράλληλα ο κ. Πεταλωτής εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι: « ψεύδεται όταν λέει πως η χώρα βγαίνει από το μνημόνια» ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «με τις εξαγγελίες του δημιουργεί ελπίδες στους πολίτες ότι θα τα αλλάξει όλα».


«Είναι ψέματα. Η χώρα δεν βγαίνει από τα μνημόνια ή την κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης τους πολιτικούς να σοβαρευτούν και να βρουν τρόπους για την μείωση του χρέους αλλά και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια…ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για δημόσια συζήτηση με θέμα την … βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά την Ελιά και την δημοκρατική παράταξη είπε πως όταν δημιουργήθηκε το κόμμα ήταν αισιόδοξος αλλά στη συνέχεια –όπως είπε- φάνηκε ότι ο σχηματισμός αυτός στόχο είχε απλά να κατέβει στις ευρωεκλογές. Είπε επίσης πως κανείς δεν είπε τι είναι αυτό το πράγμα για την δημοκρατική παράταξη.
parapolitika.gr

Read more...

Αποκαλυπτική αλληλογραφία για τις μίζες των εξοπλιστικών ...




Τι αναφέρει δημοσίευμα της "Süddeutsche Zeitung"...
Στο θέμα των μιζών για ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα επανέρχεται ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung. Ο γερμανός δημοσιογράφος Κλάους Οττ κάνει λόγο για ύπαρξη αποκαλυπτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ...
εμπλεκομένων σε Ελλάδα και Γερμανία. Όπως επισημαίνει, «η εισαγγελία (σ.σ. της Βρέμης) αξιολογεί αλληλογραφία και έγγραφα στην υπόθεση του εξοπλιστικού σκανδάλου. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: ο ελληνικός στρατός δωροδοκήθηκε, ώστε να αναλάβει παραγγελίες η Rheinmetall». Οι αποστολείς των επίμαχων e-mail, ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Ευσταθίου και οι συνεργάτες του, «δεν άφησαν στους γερμανούς συνεταίρους τους καμία αμφιβολία για το πώς λειτουργεί το σύστημα». Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «τα αποκαλυπτικά e-mail» αξιολογούνται από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες περί δωροδοκίας κατά την πώληση του γερμανικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad έναντι 150 εκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Όπως υπογραμμίζεται, «στο μεταξύ η υποψία έγινε βεβαιότητα. Ο Ευσταθίου δωροδόκησε στελέχη υπουργείων και των ενόπλων δυνάμεων στην Αθήνα προκειμένου να επιλέξουν τους πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger της Rheinmetall AG του Ντίσελντορφ. Και αρκετοί υπεύθυνοι της θυγατρικής εταιρείας Rheinmetall Defence Electronics στη Βρέμη το γνώριζαν ή το ανέχονταν συνειδητά προκειμένου να πάρουν την παραγγελία». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «η εισαγγελία της Βρέμης διεξάγει έρευνες εναντίον 12 νυν και πρώην υπαλλήλων του ομίλου Rheinmetall. Ορισμένοι από αυτούς θα πρέπει να αναμένουν ότι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο».


πηγη DW

Read more...

Έχουν πουληθεί τα στεγαστικά δάνεια σε ξένες εταιρείες;...



BINTEO...
Εξώδικα και ειδοποιήσεις από ξένες εταιρείες λαμβάνουν Έλληνες πολίτες που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια από ελληνικές τράπεζες.

Το...

θέμα ανέδειξε ο πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η οποία παρουσίασε τα εξώδικα που φθάνουν σε δανειολήπτες και απαιτούν την αποπληρωμή όλου του ποσού του στεγαστικού.




topontiki.gr

Read more...

Λίστα Lagarde: Φοροδιαφυγή €2-10 εκατ. για 7 μεγαλοεπιχειρηματίες...


 
Φοροδιαφυγή από (τουλάχιστον) 2-10 εκατομμύρια ευρώ για εφτά μεγαλοεπιχειρηματίες που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ εντοπίζει , σύμφωνα με πληροφορίες, ο...
έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου δρομολογώντας τις επόμενες κινήσεις σε βάρος τους. 
Μεταξύ αυτών βρίσκονται μεγαλοεπιχειρηματίας που ασχολείται με τα δημόσια έργα, δυο επιφανή ονόματα που κατά το παρελθόν είχαν τεράστιες εταιρίες τροφίμων και ποτών, μεγαλοεπιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου , και ένας βιομήχανος , ενώ επίκειται εντός δεκαημέρου και η ολοκλήρωση του ελέγχου για συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία επίσης βρίσκονταν στη λίστα ανεβάζοντας τα ποσά της απόκλισης κατά πολύ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ΔΟΥ έχουν ήδη ολοκληρωθεί για τους 7 και άμεσα θα υποβληθούν οι μηνυτήριες αναφορές που συνέταξαν οι ΔΟΥ σε βάρος αυτών των προσώπων στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή καθώς και τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, που επιβλέπει την έρευνα για τη λίστα, Γιάννη Δραγάτση. 

Ανοίχτηκαν λογαριασμοί από 2000-2013 
Η έρευνα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα προηγήθηκε να μην υπάρχουν σκιές, λόγω της ιδιότητας και της επιχειρηματικής ισχύς τους, όχι κατ΄ ανάγκην για το μέγεθος των καταθέσεων στην HSBC. Η έρευνα έγινε, ως εξής: 

-Το ποσό που βρέθηκε να έχουν στην HSBC της Ελβετίας το 2006 λειτούργησε ως αφετηρία.
-Ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από το 2000-2013 και στη συνέχεια συγκρίθηκαν με τις φορολογικές τους δηλώσεις το ίδιο διάστημα. 

Όλοι εντοπίστηκαν με αποκλίσεις που εκτιμάται ως φοροδιαφυγή από 2-10 εκατομμύρια, αλλά το ποσό αυτό πιθανόν θα αυξηθεί κατά πολύ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα συγγενικά τους πρόσωπα. Όπως μάλιστα έλεγε πηγή από τις υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου για πολλούς από τους ελεγχόμενους ισχύει ότι «καλύτερα να δήλωναν εξ αρχής το ποσό που είχαν στην HSBC γιατί τώρα θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά». 

Διώξεις;  
Όλοι οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν ήδη από τις ΔΟΥ και έδωσαν εξηγήσεις ενώ τώρα η υπόθεση θα φτάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι πιθανόν με βάσει την δικαστηριακή πρακτική θα απαγγείλουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα. Βέβαια αν προχωρήσουν στην καταβολή του οφειλόμενου φόρου (που με τις προσαυξήσεις μπορεί να φτάνει το 50% της απόκλισης) ουσιαστικά θα λήξει η ποινική εμπλοκή τους.


capital.gr 


Πηγή:www.capital.gr

Read more...

Ικανότερος ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης...


Ικανότερος ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης 
Συγκεντρώνει σε δημοσκόπηση 29% έναντι 26% της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...
Προβάδισμα και στα λεγόμενα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του β΄ μέρους δημοσκόπησης της "Public Issue" για την «Eφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με...
αυτά, το 29% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει καλύτερα λύσεις στα προβλήματα της χώρας, έναντι του 26% που επιλέγει μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα που το 3% λέει «και οι δύο», ενώ η απάντηση «καμία από τις δύο» ακολουθεί μετά τον Ιούλιο καθοδική τάση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση σχετικά με τη μορφή του κομματικού συστήματος και συγκεκριμένα «ποιος είναι για εσάς ο ιδανικός αριθμός των κομμάτων που χρειάζεται η χώρα».

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η απάντηση «3-4 κόμματα», η οποία συγκεντρώνει 26% σε σχέση με το 17% του Μαρτίου του 2012. Στις λοιπές απαντήσεις «περισσότερα κόμματα» επιλέγει το 45%, «μόνο δύο μεγάλα κόμματα» λέει το 11%, «κανένα» διαλέγει το 2%. Εντυπωσιακό, είναι ότι το 7% προκρίνει ένα μονοκομματικό σύστημα (9%), αφού απαντά «μόνο ένα κόμμα», ενώ τέλος το 10% δεν ενδιαφέρεται ή δεν εκφράζει γνώμη.

Το 27% θεωρεί επίσης ότι «η Αριστερά» μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση, ποσοστό που εμφανίζει αυξητική τάση μετά τον Ιούνιο του 2013, χρονικό σημείο μετά το οποίο «η Δεξιά» σημειώνει αντίστοιχη πτωτική τάση για να φτάσει από το 29% στο σημερινό 24%. Αντίστοιχη πτώση καταγράφει και η απάντηση «καμία από τις δύο» αφού από το 43% βρίσκεται σήμερα στο 37%.

Επίσης το 18% δηλώνει ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης έναντι του 16% που επιλέγει την αντιπολίτευση.

Επίθεση για τα stress tests

Στο μεταξύ επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου.

«Όταν στην κυβέρνηση δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο παρά η τρομολαγνεία και οι φτηνές επικοινωνιακές μπαρούφες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ήδη μετράνε το χρόνο αντίστροφα. Μέχρι τότε τους καλούμε να επιδείξουν την όποια σοβαρότητα τους έχει απομείνει και να μην δοκιμάζουν άλλο τη νοημοσύνη μας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Read more...

Από 1.174 έως 5.869 ευρώ στους πλημμυροπαθείς...


Από 1.174 έως 5.869 ευρώ στους πλημμυροπαθείς
Άμεση ενίσχυση 586,94 ευρώ θα λάβουν οι οικογένειες και μεμονωμένα νοικοκυριά για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες τους εξαιτίας των ζημιών που...
προκάλεσαν στα σπίτια τους οι πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της Αττικής, ιδιώς στα δυτικά προάστια.
Ήδη, όπως έγινε γνωστό χθες μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας κατόπιν της εντολής του Πρωθυπουργού, για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, περίπου 350 νοικοκυριά επέβαλαν αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων για καταγραφή ζημιών. Για τις ζημιές των σπιτιών καθώς και για την καταστροφή οικοσυσκευής προβλέπεται αποζημίωση που είναι ανάλογη με την κατηγορία της ζημιάς (α, β, γ) και τα μέλη της οικογένειας.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:
"Ελεύθερος Τύπος"

Read more...

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας η Ντίλμα Ρούσεφ


rousef 

Με οριακή -σε ποσοστό, αλλά όχι και σε αριθμό ψήφων- νίκη της προέδρουΝτίλμα Ρούσεφολοκληρώθηκε το θρίλερ του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία. Η διαφορά των δύο μονομάχων υπολογίζεται σε ...
περίπου δύο εκατομμύρια ψήφους: με καταμετρημένο το 98,13% των ψήφων η Ρούσεφ παίρνει το 51,45%, έναντι 48,55% του κεντροδεξιού αντιπάλου της Αέσιο Νέβες, με τον οποίο είχε συμμαχήσει δημόσια η μεγάλη χαμένη του πρώτου γύρου, η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα.

Κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της η Ρούσεφ επανέλαβε τη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία και τον περιορισμό του πληθωρισμού (Reuters)

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο η 66χρονη Ρούσεφ συγκέντρωσε το 41,6% των ψήφων, ενώ ο Νέβες συγκέντρωσε το 33,5% και η Σίλβα είχε πάρει το 21,3% των ψήφων. Η ψηφοφορία ήταν υποχρεωτική μεταξύ 18 και 70 ετών και στις κάλπες προσήλθαν περίπου143 εκατομμύρια ψηφοφόροι, που εκτός από πρόεδρο επέλεξαν και δεκάδες νέους γερουσιαστές και κυβερνήτες επαρχιών.

opadoi-rousef
Το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε χαμόγελα στους υποστηρικτές της Ντίλμα Ρούσεφ…

Περισσότεροι από 400.000 αστυνομικοί καιστρατιώτες επιστρατεύτηκαν για την ασφάλεια των εκλογικών τμημάτων, εκ των οποίων οι 35.000 έχουν αναπτυχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θέατρο πολλών μεγάλων διαδηλώσεων και ταραχών τους περασμένους 16 μήνες.

opadoi-neves
…και δάκρυα στους υποστηρικτές του Αέσιο Νέβες (Reuters)

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Ντίλμα Ρούσεφ δήλωσε ότι προτεραιότητά της στη δεύτερηπροεδρική θητεία της αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ υποσχέθηκε πως θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο σχετικά με τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν στη χώρα.

efsyn.gr

Read more...

Αστυνομοκρατούμενη η Θεσσαλονίκη για τις παρελάσεις...


Αστυνομοκρατούμενη η Θεσσαλονίκη για τις παρελάσεις 
Ισχυρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία με στόχο την ασφαλή διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης, που θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, για την 28η Οκτωβρίου. 
Επί ποδός θα βρίσκονται... 2.000 αστυνομικοί τόσο για την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων. Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της. 

Μετ΄ εμποδίων θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 
Τι θα ισχύει:
 
Σήμερα από τις 10.30 και μέχρι την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη, Παύλου Μελά, από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή και σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των ως άνω οδών.
 
Την Τρίτη από τις 03.00 και μέχρι τη λήξη της παρέλασης (θα πραγματοποιηθεί στις 11.00) δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση στους παρακάτω δρόμους: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ. Κυδωνιών, Βασ. Γεωργίου, από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού, Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρ. Κακαβού, Παύλου Μελά, από την πλατεία Λ. Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή, Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της, Ανώνυμη Οδός έναντι Γ΄Σ.Σ., καθ’ όλο το μήκος της και Σουλιώτη, από την Καλλιδοπούλου μέχρι την Στρ. Κακαβού.
 
Επίσης, από τις 05.00 και μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών, Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού, ενώ από τις 08.00΄ και μέχρι τη λήξη της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρ. Κακαβού, Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή και Σουλιώτη, από Καλλιδοπούλου μέχρι Στρ.Κακαβού.
 
Εκτός από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στις οδούς Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου, από σήμερα στις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 3 αύριο το μεσημέρι, στο πάρκινγκ, που βρίσκεται πίσω από την εξέδρα των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, από 16.00 της 27-10-2014 μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης. Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.
 
Η Τροχαία ανακοίνωσε ακόμα ότι για λόγους ασφαλείας, στις 28-10-2014 το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση πρέπει να συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω δρόμους.

Read more...