Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


http://www.pasok.gr

Read more...

Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αύριο αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Ευχόμαστε ο δρόμος της ζωής τους να είναι γεμάτος ευκαιρίες και προκλήσεις. Οι εξετάσεις αυτές είναι ένα «κατοστάρι» στη ζωή, που είναι μαραθώνιος.

Δυστυχώς, το σύστημα των εξετάσεων, κάνει αυτή την πρόκληση των νέων ανθρώπων μία δοκιμασία και για τους ιδίους και για τους γονείς και για τους εκπαιδευτικούς. Γι' αυτό και εμείς έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για την αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων, που πρέπει να γίνει με συναίνεση, με προσπάθεια και όσο γίνεται πιο γρήγορα.





Read more...

Δήλωση Κώστα Πανταζή για τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές



ΔΗΛΩΣΗ

ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ -ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ένα πολλαπλό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Είναι ένα μήνυμα ευθύνης για την ΠΑΣΠ, που αποτελεί τη «μεγάλη κερδισμένη» των εκλογών με σαφή και σημαντική άνοδο των εκλογικών της ποσοστών. Η ΠΑΣΠ αναδεικνύεται ως η πλειοψηφική δύναμη ανατροπής των συντηρητικών συσχετισμών και κατεστημένων νοοτροπιών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Είναι ένα μήνυμα στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του με την μεγάλη μείωση των ποσοστών της Φοιτητικής τους παράταξης. Οι φοιτητές και σπουδαστές γύρισαν την πλάτη στα αδιέξοδα που καθημερινά κτίζει η κυβέρνηση ιδίως στο χώρο της παιδείας.

Είναι ένα μήνυμα προς τις παρατάξεις της άλλης Αριστεράς για την ανάγκη συγκρότησης προοδευτικής πλειοψηφίας στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και όχι μοναχικούς δρόμους και ανέξοδες διασπάσεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τη σαφή εκλογική πτώση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καρπώθηκε σχεδόν εξολοκλήρου η ΠΑΣΠ.

Είναι τέλος, ένα μήνυμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας προς όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και σχήματα, πράγμα που αποτύπωσε η αισθητή μείωση της συμμετοχής. Είναι πλέον, επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης του φοιτητικού κινήματος και των οργάνων του σε όλα τα επίπεδα με όρους διαφάνειας και δημοκρατικής διαδικασίας. Ένα συγκροτημένο φοιτητικό κίνημα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου και την άρθρωση των αιτημάτων των φοιτητών.




Read more...

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κίνα - Δηλώσεις

http://www.pasok.grΗμ. Δημοσίευσης : 14/05/2009

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για την συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


.

Read more...

Μαθήματα από την Κυπριακή Αριστερά...

http://pasok-eretria.blogspot.com/

... θα πρέπει να πάρουν τα ελλαδίτικα μικρά κόμματα της αριστεράς.


Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Κύπρου ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, βγήκαν και υπερασπίστηκαν τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Χριστόφια (προέρχεται από το αριστερό ΑΚΕΛ) επειδή το ΔΗΣΥ (αδερφό κόμμα της ΝΔ) τον κατηγόρησε ως εθνικό μειοδότη κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμετ Αλί Ταλάτ.

Πέραν από το αστείο του ότι τα δεξιά κόμματα είναι εναρμονισμένα στα επιχειρήματά τους (δεν έχει περάσει πολύς καιρός που κατηγορούσαν τον Γ Παπανδρέου ότι είναι εθνικός μειοδότης και ότι εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό..), καλό θα ήταν να παραδειγματιστούν τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς από την κυπριακή πολιτική σκηνή.

Το αριστερό ΑΚΕΛ,του οποίου τη αδελφότητα διεκδικούν και ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ (μάλλον επειδή τα ποσοστά του είναι υπερδιπλάσια από τα αθροιστικά και των δύο...), με τη στήριξη των κεντροαριστερών ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συγκυβερνούν τα τελευταία 7 περίπου χρόνια. Μάλιστα το σημαντικότερο είναι πως ουδέποτε το ΑΚΕΛ έχει αμφισβητήσει την αριστερότητα των συγκυβερνώντων σοσιαλδημοκρατικών του κομμάτων, ακόμη και όταν είχε επέλθει ρήξη στις σχέσεις του με αυτά (λίγο πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές).

Τώρα συγκρίνετε τη στάση του ΑΚΕΛ με τη στάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο... περιμένει την επανάσταση και για να επιταχύνει την έλευσή της θέλει να χειροτερεύσει η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα μέσω κυβερνήσεων ΝΔ. Ο Συνασπισμός όμως του Κύρκου (που πήγε το 1981 στη μετεκλογική συγκέντρωση του Ανδρέα) και του Κωνσταντόπουλου (που άνοιγε σαμπάνιες μετεκλογικά το 1996 για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ) πως κατάντησε να "τσουβαλιάζει" όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και το συντηρητισμό.

Όσοι από εσάς νομίζετε πως κάνω λάθος, σας διαβεβαιώ πως ο Α. Τσίπρας την περασμένη Δευτέρα στη συγκέντρωσή του στην πλατεία Κοράη του Πειραιά δήλωσε πως οι Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές και οι συντηρητικές είναι ταυτόσημες και μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση

Εγώ δεν έχω παρά να τον παραπέμψω (πέραν από το αδελφό ΑΚΕΛ και την ομιλία Λαμπρινίδη) και στα κόμματα με τα οποία συνεργάζεται στην ευρωβουλή και έχουν συνυπάρξει πάμπολλες φορές σε συγκυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατίας-αριστεράς...

EDIT: Και κάτι σχετικό από το Λογοπλόκο.

Share/Save/Bookmark


Read more...

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΣΕ ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ MRB

http://pressmme.blogspot.com
Πολύ σημαντική δημοσκόπηση της πιο αξιόπιστης ελληνικής εταιρείας μετρήσεων της MRB (πατήστε κλικ), δημοσιεύει σήμερα το http://www.newstime.gr.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 31,7 έναντι 28,2% της ΝΔ (διαφορά 3,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, ο ΛΑΟΣ με 5,4%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3,4%. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύτηκε στις 3 Μαϊου στον «ΕT» η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανοίγει κατά 0,4%, ενώ αυξάνεται και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στο 15%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 32,3% έναντι 27,4% της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, ο ΛΑΟΣ 4,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ (4,9%) παραμένει σταθερό, ενώ σημαντικό (17,2%) παραμένει το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.



Read more...

Ο Μπερλουσκόνι έκανε την αρχή

http://www.antinews.gr/



_______________________________________________________________________________________________
Εγκρίθηκε χθες από την ιταλική Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, με το οποίο θεσπίζονται δρακόντεια και πρωτόγνωρα για τις δυτικές δημοκρατίες μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης των βουλευτών της, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι μετέτρεψε το νομοσχέδιο σε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η τελική υιοθέτησή του θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου, στη Γερουσία.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο η «παράνομη είσοδος και παραμονή στην επικράτεια» θα επισύρει χρηματικό πρόστιμο από 5.000 ως 10.000 ευρώ. Επίσης, το συνολικό πακέτο νόμου που μάλλον θα υπερψηφιστεί, νομιμοποιεί και τις λεγόμενες «ομάδες αυτοπροστασίας των πολιτών» (ορισμένοι κάνουν λόγο για σύγχρονους μελανοχιτώνες)

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για επιστροφή στην περίοδο των «ρατσιστικών νόμων» του Ντούτσε, καθώς και για παραβίαση του Ιταλικού συντάγματος και των στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και ανθρωπιστικών αρχών. Ο Μπερλουσκόνι όμως δηλώνει ανυποχώρητος.

Η πρόθεση της κυβέρνησης συναντά, επίσης, μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και από την Καθολική Εκκλησία η οποία δεν είχε αντιδράσει ούτε καν επί Μουσολίνι..

Τέλος με ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ καταγγέλλει την Ιταλία διότι παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης για την παροχή ασύλου καθώς εδώ και καιρό προωθεί τους λαθρομετανάστες προς την Λιβύη πριν αυτοί εισέλθουν σε Ιταλικά χωρικά ύδατα.




Read more...

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ

http://pressmme.blogspot.com
H οικονομία και κυρίως τα προβλήματα της ανεργίας θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει μετά από πολλούς μήνες.

Τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά καθώς στο 9,1% καταγράφηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το Φεβρουάριο, έναντι 8% που ήταν το Φεβρουάριο του 2008. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 7% και στις γυναίκες 12,3% στις γυναίκες, ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους μεταξύ 15-24 ετών, για τους οποίους η ανεργία φθάνει το 25,7%.



Read more...

ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

http://pressmme.blogspot.com
Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους Βατοπεδινούς. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του πρωθυπουργού να παρακάμψει το Πολιτικό Συμβούλιο και να προεδρεύσει στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Είναι προφανές ότι ο Κ. Καραμανλής παρέκαμψε το Πολιτικό Συμβούλιο γιατί σε αυτό συμμετέχει ο Γιώργος Βουλγαράκης, τον οποίο θα είχε απέναντί του στο ίδιο τραπέζι του νεοκλασικού της οδού Ρηγίλλης. Η σημερινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να επιβεβαιώσεις τις πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να είναι έντονα προβληματισμένος για το εάν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους Βατοπεδινούς στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα και τη διαφορά στις Ευρωεκλογές.



Read more...

Γιατί πήγε (σήμερα) ο Ι. Γιαννίδης στο Μέγαρο Μαξίμου;...

.http://www.press-gr.blogspot.com/
Φρέσκο νέο και λαχταριστό: O γνωστός δικηγόρος και καθηγητής της Νομικής κ. Ιωάννης Γιαννίδης επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, το Μέγαρο Μαξίμου. Για ποιον σκοπό άραγε; Και με ποιον συναντήθηκε; Μήπως με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Αργύρη Καρρά; Και τι συζήτησαν; Πάντως οι διαδοσίες να μην βιαστούν να πουν ότι κουβέντιασαν για το θέμα της Siemens. Αυτό αποκλείεται αφού ο κ. Γιαννίδης έχει παραιτηθεί από συνήγορος του Μιχ. Χριστοφοράκου...
Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να συζήτησαν για θέματα της Νομικής Σχολής στην οποία αμφότεροι είναι καθηγητες στο Ποινικό Δίκαιο. Τακτικός καθηγητής ο κ. Καρράς, αναπληρωτής ο κ. Γιαννίδης.
Προσθέτω, επίσης, ότι ο κ. Καρράς αποχώρησε από το γραφείο του -στη Βουλή- στις 4.10 το απογευματάκι.

Ο Τρυποκάρυδος


Read more...

«Εξοργιστικές σπατάλες στον Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Αγροτικών Προϊόντων...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Άλλά, μην περιμένετε απάντηση...
Η ακόλουθη ερώτηση θα κατατίθετο σήμερα Πέμπτη 14/5/09 στη Βουλή, εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν αποφάσιζε με επιλογές που συνιστούν θεσμική εκτροπή να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή για να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες μελών της Κυβέρνησής του, ΑΠΟΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ταυτόχρονα τον Ελληνικό λαό από το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμά του να απαιτεί, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του στο Κοινοβούλιο, λογοδοσία εκ μέρους της Κυβέρνησης για το πως ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης
Θέμα: «Εξοργιστικές σπατάλες στον...
Οργανισμό Πιστοποίησης & Επίβλεψης Αγροτικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) συνολικού ύψος περίπου 2 εκ ευρώ μόνο για το 2008 και για αμοιβές 72 εξωτερικών συνεργατών, για τους οποίους όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ακριβές περιεχόμενο της συνεργασίας δεν προσδιορίζεται, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η εντύπωση ότι πρόκειται μία ακόμα ευνοιοκρατική σπατάλη των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων προκειμένου να ευημερούν λίγοι «εκλεκτοί ημέτεροι την ίδια στιγμή που ταλαιπωρούν χιλιάδες αγρότες, αρνούμενοι να καταβάλουν ακόμα και τα δικαιούμενα τους.»!!!»


Ποσά που συνολικά αγγίζουν ετησίως μέχρι και τα 3.000.000 ευρώ φέρεται να μοιράζει αφειδώς ο ΟΠΕΓΕΠ σε «ημέτερους», κατά παράβαση – σύμφωνα με πληροφορίες- ρητών διατάξεων νόμων και του Κανονισμού του, αλλά και κάθε έννοιας διαφάνειας και χρηστής διοίκησης. Ο ΟΠΕΓΕΠ (Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων) γνωστός και ως AGROCERT είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οφείλει να λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Όμως το «δημόσιο συμφέρον» φαίνεται να είναι λέξη άγνωστη για τα στελέχη της Κυβέρνησης των Ομολόγων, της COSMOTE ΓΕΡΜΑΝΟΣ του Βατοπεδίου, των Μιζών των Άγονων Γραμμών, αλλά και της ταλαιπωρίας χιλιάδων αγροτών, με την εξαπάτηση και την άρνηση να καταβάλουν ακόμα και αυτά τα ποσά που δικαιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εξοργιστική σπατάλη φέρεται να αποτελεί πάγια τακτική του εποπτευόμενου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΟΠΕΓΕΠ από το 2005: το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Απρίλιο του 2005 σύμφωνα με απόφαση του τότε Υπουργού ανέθεσε στον ΟΠΕΓΕΠ την αρμοδιότητα να παράγει τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιοφωνικά προγράμματα για την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού μέσω των εκπομπών της ΕΡΤ και Περιφερειακών ΜΜΕ. Έτσι η έγκριση, ο έλεγχος και η βεβαίωση των όρων παραγωγής και εκτέλεσης του όλου έργου των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και η μέριμνα για την τήρηση της νομιμότητας ανάθεσης και εκτέλεσης του, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της διορισμένης από την Κυβέρνηση Διοίκησης του ΟΠΕΓΕΠ με την εποπτεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Η πορεία υλοποίησης του έργου αυτού τα 4 τελευταία χρόνια, από την ανάθεση και σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες ύψους έως και 3.000.000 ευρώ ανά έτος, μέχρι και την παραλαβή και παρακολούθησή του παρουσιάζουν μια αδιαφανή και ανεπίτρεπτη εικόνα, καθώς:

* Η ανάθεση και σύναψη συμβάσεων έργου σχετικά με την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του ΟΠΕΓΕΠ και των επιλεγέντων εξωτερικών συνεργατών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 6 του ν.2527/97. Και ενώ αυτές οι διατάξεις απαγορεύουν ρητά την ανανέωση ή την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης καθιστώντας τις αυτοδικαίως άκυρες, φέρονται να υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις «εξωτερικών συνεργατών» που έχουν προβεί σε τέτοιες συνεχείς ανανεώσεις από το 2005 και μετά, με αποτέλεσμα να καταβάλει ο ΟΠΕΓΕΠ παρανόμως ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ μέσω άκυρων συμβάσεων!
* Δεν ακολουθούνται οι όροι του αρ. 10 του Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης του ΟΠΕΓΕΠ, με αποτέλεσμα το ύψος των αναθέσεων να φέρεται να υπερβαίνει το νόμιμο, ενώ το συνολικό έργο φέρεται να «σαλαμοποιείται» σε ετήσια βάση με την ίδια εκπομπή να επιμερίζεται σε 12 διαφορετικές μηνιαίες αναθέσεις ανά έτος, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφανής διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμου.
* Δεν έχει γίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ποτέ ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του έργου, ούτε έχει ολοκληρωθεί σχετική απογραφή και έλεγχός του.



Χαρακτηριστικό της ευκολίας με την οποία καταβάλλονται τεράστια ποσά, είναι το από 20/2/2009 Πρακτικό Παραλαβής του ΟΠΕΓΕΠ, στο οποίο αποτυπώνονται οι αποδοχές εξωτερικών συνεργατών του Οργανισμού για το έτος 2008, οι οποίες αγγίζουν περίπου το συνολικό ποσό των 2.000.000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος τους κατανεμήθηκε ως εξής:


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΜΟΙΒΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
Χ.Ι. 76.499,72 € 76.499,72 €
Κ.Κ. 57.517,28 € 57.517,28 €
Κ.Σ. 55.192,24 € 55.192,24 €
Σ.Α. 50.606,40 € 50.606,40 €
Π.Ν. 45.461,79 € 9,78 € 45.471,57 €
Μ.Α. 44.487,30 € 118,79 € 44.606,09 €
Τ.Μ. 44.210,40 € 639,13 € 44.849,53 €
Π.Μ. 41.380,60 € 41.380,60 €
Κ.Κ. 41.271,16 € 41.271,16 €
Ο.Α. 40.492,56 € 40.492,56 €
Φ.Ο. 39.948,75 € 118,79 € 40.067,54 €
Μ.Μ. 39.379,76 € 39.379,76 €
Κ.Ε. 38.812,66 € 38.812,66 €
Μ.Π. 38.108,00 € 38.108,00 €
Ζ.Φ. 37.438,95 € 37.438,95 €
Μ.Γ. 37.119,30 € 1.611,98 € 38.731,28 €
Θ.Χ. 36.076,68 € 36.076,68 €
Β.Μ. 35.611,99 € 35.611,99 €
Τ.Ι. 35.611,99 € 35.611,99 €
Ξ.Β. 35.569,66 € 35.569,66 €
Δ.Α. 34.151,24 € 1.357,89 € 35.509,13 €
Β.Γ. 32.876,76 € 32.876,76 €
Ρ.Ε. 32.613,60 € 1.666,25 € 34.279,85 €
Γ.Δ. 31.880,29 € 391,02 € 31.880,29 €
Λ.Α. 31.854,83 € 664,97 € 32.519,80 €
Σ.Ι. 31.166,86 € 1.730,41 € 32.897,27 €
Ν.Θ. 30.464,16 € 107,60 € 30.753,76 €
Α.Γ. 30.435,99 € 30.435,99 €
Π.Χ. 30.245,37 € 2.057,13 € 32.302,50 €
Μ.Θ. 30.012,06 € 9,78 € 30.021,84 €
Π.Ν. 29.883,58 € 711,88 € 30.595,46 €
Ρ.Α. 28.985,40 € 28.985,40 €
Μ.Κ. 28.523,47 € 1.179,74 € 29.703,21 €
Σ.Ε. 28.522,40 € 28.522,40 €
Σ.Γ. 28.111,23 € 28.111,23 €
Γ.Κ. 27.440,95 € 1.773,90 € 29.214,85 €
Κ.Ο. 26.674,40 € 26.674,40 €
Α.Μ. 25.725,00 € 25.725,00 €
Κ.Α. 25.583,36 € 25.583,36 €
Γ.Μ. 25.540,60 € 407,02 € 25.947,62 €
Μ.Α. 25.170,18 € 25.170,18 €
Τ.Ε. 25.157,60 € 25.157,60 €
Κ.Σ. 23.940,63 € 23.940,63 €
Α.Κ. 23.825,28 € 23.825,28 €
Κ.Π. 23.550,50 € 23.550,50 €
Α-Β.Θ. 23.183,00 € 23.183,00 €
Γ.Γ. 23.039,90 € 23.039,90 €
Χ.Ε. 22.373,50 € 22.373,50 €
Κ.Σ. 21.753,90 € 64,17 € 21.818,07 €
Κ.Τ. 21.472,30 € 21.472,30 €
Σ.Μ. 21.261,00 € 21.261,00 €
Χ.Δ. 20.806,93 € 20.806,93 €
Σ.Θ. 20.600,00 € 20.600,00 €
Π.Ι. 20.247,38 € 20.247,38 €
Ρ.Χ. 17.351,82 € 17.351,82 €
Δ.Ι. 16.273,26 € 66,22 € 16.339,48 €
Κ.Χ. 16.041,76 € 16.041,76 €
Σ.Π. 15.925,42 € 15.925,42 €
Κ.Γ. 13.691,28 € 13.691,28 €
Τ.Ι. 12.531,44 € 12.531,44 €
Μ.Ε. 9.100,16 € 9.100,16 €
Γ.Χ. 6.780,24 € 6.780,24 €
Π.Ε. 4.470,12 € 4.470,12 €
Σ.Γ. 3.750,60 € 3.750,60 €
Δ.Γ-Π. 2.950,80 € 2.950,80 €
Α.Π. 2.600,10 € 2.600,10 €
Κ.Β. 2.500,00 € 2.500,00 €
Κ.Μ. 2.300,40 € 2.300,40 €
Τ.Φ. 2.250,12 € 2.250,12 €
Κ.Ε. 1.800,00 € 1.800,00 €
Β.Α. 1.150,14 € 1.150,14 €
Κ.Ι. 800,00 € 800,00 €
Κ.Ν. 332,94 € 332,94 €
Κ.Ι. 294,59 € 294,59 €


ΣΥΝΟΛΟ: 1.859.819, 90 €

Καθίσταται δυστυχώς, όλο και πιο προφανές, ότι η οικονομική ασφυξία της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που προκλήθηκε από την άστοχη και άδικη Κυβερνητική οικονομική πολιτική και επιδεινώνεται από τη διεθνή οικονομική κρίση, μετατρέπεται από την Κυβέρνηση Καραμανλή σε ένα ακόμα επικοινωνιακό άλλοθι για την εξακολούθηση της αφαίμαξης των πολλών προς όφελος ολίγων «εκλεκτών» της Κυβερνώσας παράταξης.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

* Ποιο είναι το ακριβές έργο για το οποίο έχουν αμειφθεί με τα παραπάνω ποσά συνολικού ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ μόνο για ένα έτος, το 2008, κάθε ένας από τους εξωτερικούς συνεργάτες που αναφέρονται στο από 20/2/09 Πρακτικό Παραλαβής; Παρακαλούμε να κατατεθεί σχετικός αναλυτικός πίνακας στη Βουλή.
* Με ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία, αλλά κυρίως για ποια επακριβώς έργα έγινε η επιλογή του συνόλου των εξωτερικών συνεργατών από το 2005 μέχρι σήμερα; Να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές προκηρύξεις, πίνακες των επιλεγέντων, οι συνθέσεις των Επιτροπών που τους επέλεξαν, οι αποζημιώσεις που έλαβαν τα μέλη των Επιτροπών καθώς και τα έγγραφα στα οποία περιγράφεται επαρκώς και με ακρίβεια το κάθε ξεχωριστό έργο, με τρόπο που να διαφοροποιείται ουσιαστικά.
* Με τι στοιχεία απαντά το Υπουργείο σας στις πληροφορίες για «σαλαμοποίηση» ενός κοινού συνολικού έργου, προκειμένου να αποφύγετε τη διαφάνεια που επιβάλλει ο ανοικτός διαγωνισμός;
* Με τι στοιχεία απαντά το Υπουργείο σας στις πληροφορίες ότι ενώ το αρ. 6 του ν.2527/97 απαγορεύει ρητά την ανανέωση ή την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης καθιστώντας τις αυτοδικαίως άκυρες, στον ΟΠΕΓΕΠ εντοπίζονται αρκετές περιπτώσεις «εξωτερικών συνεργατών» που έχουν προβεί σε τέτοιες συνεχείς ανανεώσεις από το 2005 και μετά, με αποτέλεσμα να καταβάλει ο ΟΠΕΓΕΠ παρανόμως ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ μέσω άκυρων συμβάσεων; Θα ελεγχθεί το νομικό σκέλος αυτού του ζητήματος από τις αρμόδιες αρχές;
* Έχει γίνει ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του όλου έργου; Από ποιους; Αληθεύει ότι η παραλαβή γινόταν με βάση τα μέτρα των ταινιών, χωρίς να βλέπει κανείς το περιεχόμενο τους;
* Που είναι εγκατεστημένο το παραληφθέν έργο; Αληθεύει ότι το διαχειρίζεται ο εργολάβος – παραγωγός ο οποίος αναπαράγει εκπομπές και πλάνα με κοινό περιεχόμενο κατά βούληση;
* Με ποια διαδικασία γίνεται η κοστολόγηση και η αμοιβή των εξωτερικών συνεργατών; Αληθεύει ότι το κόστος του ίδιου έργου από το 2005 μέχρι σήμερα έχει σχεδόν διπλασιαστεί ανά μήνα (250.000 ευρώ!!);
* Πρόκειται, τελικά, για ένα ακόμα ευνοιοκρατικό πάρτυ σπατάλης της Κυβερνώσας παράταξης και των «εκλεκτών» της εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Περισσότερα...



Read more...

Γιατί δεν παραγράφονται τα εγκλήματα της Ζήμενς


http://www.antinews.gr/

Μόνο στο antinews: Με ποιο νόμο πρέπει να πάνε όλοι φυλακή

Όπως επισημάναμε και στο προηγούμενο πόστ ο νόμος περί κατοχής βρώμικου πολιτικού χρήματος δεν καταδικάζει μόνο την απόκτησή του (με την οποία ασχολούνται σήμερα όλοι οι πολέμιοι της «παραγραφής»). Αλλά και την ΧΡΗΣΗ του. Να τι δήλωσαν στο http://www.antinews.gr/ έγκριτοι νομικοί κύκλοι, η εγκυρότητα της άποψης των οποίων δεν αμφισβητείται, αναφερόμενοι στο Ν.2331/1995 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από τη στιγμή που βεβαιωθεί ανακριτικώς η αρχική εγκληματική προέλευση των εισπραχθέντων από πολιτικούς χρηματικών ποσών, πάσα κατοχή , επένδυση , μετατροπή, ή μεταβίβαση οποιουδήποτε εκ των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων, λάβουσα χώρα κατά το από της ισχύος του Ν.2331/1995 μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα , είναι αξιόποινη ως προβλέπεται υπό του άρθρου 2 του Ν. 2331, και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Η δε μορφή των πράξεων αυτών κατά το χρονικό αυτό διάστημα ως κακουργημάτων , δεν μεταβάλλεται εκ του γεγονότος ότι μερικότερες πράξεις της αυτής εγκληματικής συμπεριφοράς προ της ισχύος του Ν 2331/1995 ήσαν πλημμελήματα. Διότι οι μετά την ισχύ του Ν 2331/95 εξακολουθητικώς τελούμενες πράξεις, περί των οποίων το άρθρο 2 του Νόμου αυτού , και οι οποίες αποτελούν αντικείμενο της κατ΄ επάγγελμα εκδηλούμενης κατοχής και πάσης φύσεως εκμεταλλεύσεως (μετατροπής, μεταβίβασης) τοιούτων περιουσιακών στοιχείων, των οποίων αποσκοπείτε η συγκάλυψη της αληθινής προέλευσης, έχουν αυτοτελή νομοθετική πρόβλεψη ως κακουργηματικές.

Με άλλα λόγια, δεν παραγράφεται τίποτα, για κανέναν. Ποινικές διώξεις εναντίον υπουργών, πολιτικών, βουλευτών μπορούν να ασκηθούν και από την επόμενη Βουλή. Η κατοχή και αξιοποίηση βρώμικου πολιτικού χρήματος είναι «ενεστώτας χρόνος» και όχι παρελθών.




Read more...

Η κατοχή βρώμικου χρήματος δεν παραγράφεται

http://www.antinews.gr/



________________________________________________________________________________________________
Συνεχίζουμε με την μηντιακή, νομική και διαπλεκόμενη παραπληροφόρηση για την παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου στην υπόθεση της Ζήμενς (προηγούμενο εδώ)

1. Το έγγραφο (διαβάστε το όλο εδώ) αναφέρεται σε χρηματισμό «πολιτικών των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων». Από πού κι ως που εμπίπτει αυτό στη διάταξη περί ευθύνης υπουργών; Θα τρελαθούμε; Το Νομικό Συμβούλιο του κράτους μιλάει περί ευθύνης πολιτικών κομμάτων σαφέστατα. Δεν μιλάει περί συγκεκριμένης ευθύνης συγκεκριμένων υπουργών όπως απαιτεί ο νόμος για εξεταστικές και προανακριτικές που όλοι τον μάθαμε απέξω με τον Παυλίδη και τους άλλους. Είναι λοιπόν θέμα ποινικής διερεύνησης από εισαγγελέα.

2. Ο Τσουκάτος ήταν υπουργός;

3. Το θέμα ποιο είναι; Οι αιτιάσεις των συνηγόρων ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για το έγγραφο του ΝΣΚ (πολύ καλά κάνουν και φωνάζουν), ή ότι το Ελληνικό Δημόσιο για πρώτη φορά στην ιστορία του έστω και συρόμενο, πιεζόμενο και εκβιαζόμενο προχωρεί σε παράσταση πολιτικής αγωγής στην μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς από γενέσεως ελληνικού κράτους; Κάτι το οποίο δεν αλλάζει πλέον.

4. Τι έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση στις τόσες ποινικές διώξεις εναντίον της Ζήμενς και της Ιντρακόμ που άσκησε η δικαιοσύνη; Δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η κυβέρνηση Παπανδρέου, ή η κυβέρνηση Σημίτη στις υποθέσεις των 470.000 ψηφιακών παροχών, του 1.000.000 ψηφιακών παροχών, για τις υποθέσεις του Κόκκαλη; Πως προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του δημοσίου όσοι παριστάνουν σήμερα τους κήνσορες του δημοσίου βίου;

5. Και να πούμε και κάτι ακόμα: Ο νόμος περί κατοχής βρώμικου πολιτικού χρήματος δεν καταδικάζει μόνο την απόκτησή του (με την οποία ασχολούνται όλοι οι πολέμιοι της «παραγραφής»). Αλλά και την ΧΡΗΣΗ του. Και οι βίλες, τα κότερα και οι γάμοι σε πολυτελή ξενοδοχεία δεν παραγράφονται. Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

http://www.pasok.gr




Read more...

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κίνα - Δηλώσεις

Στόχος μας μια ανθρώπινη κοινωνία

Δήλωση Πεκίνο 14/05/2009

Διεθνής πρωτοβουλία για μια προοδευτική πρόταση για έξοδο από την κρίση και την κλιματική αλλαγή


http://www.pasok.gr

Read more...

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...

http://pressmme.blogspot.com
Γράφει ο Funατικός
Η γενιά μου το 1981, μόλις είχε περάσει το κατώφλι των 20 ετών και με σκυμμένο το κεφάλι από την ταπείνωση των "κοινωνικών φρονημάτων"αναζητούσε ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως άλλωστε και σχεδόν τα 2/3 του Ελληνικού λαού. Κι αυτό το μέλλον, μας το έδωσε ο πατέρας σου και βρήκαμε δουλειά,νοιώσαμε σιγουριά, φτιάξαμε οικογένειες. Σήμερα καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά νοιώθουμε και πάλι ανασφαλείς γιατί κάποιοι φρόντισαν με σπουδή γι' αυτό. Αυτοί οι ίδιοι που τότε μας ζητούσαν το"χαρτί" ή οι απόγονοί τους. Μας οδηγούν μαθηματικά προς πλήρη απαξίωση και ως πολίτες και ως χώρα. Θυμήσου, λοιπόν, και άνοιξε την αγκαλιά όπως εκείνος για όλους και φτιάξε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας όπως εκείνος. Φρόντιζε από τώρα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον τα περιθώρια και η ανοχή μας θα είναι σχεδόν μηδενική.



Read more...


ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ

14 /5/2009

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη χτεσινή απόφαση του ΚΑΣ για τη μετατροπή του Παλαί Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η Κυβέρνηση αγνοώντας την απαίτηση των κατοίκων για τη διατήρηση του δικαιώματος σε ελεύθερους χώρους αθλοπαιδιών και πρασίνου, επιμένει να προωθεί τη μετατροπή του Παλαί Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο.

Μετά την ερώτηση που είχαμε καταθέσει (4/3/09) προειδοποιώντας για τα επερχόμενα δεινά, ακολούθησε η πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ, η οποία ενέκρινε -παραγκωνίζοντας την αρχική αρνητική εισήγηση- τη συνύπαρξη ενός μνημείου του 12ου αιώνα, της περίφημης Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι με ένα ακόμη εμπορικό κέντρο, σε έναν χώρο μάλιστα από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα με πράσινο και χωρίς δόμηση.

Αδυνατεί η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι η εποχή της αντιπαροχής και της τσιμεντοποίησης της Αθήνας και των άλλων Ελληνικών πόλεων έχει παρέλθει. Ότι είναι μια αποτυχημένη πολιτική του παρελθόντος της οποίας το κόστος όλοι πληρώνουν σήμερα. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η θωράκιση των πόλεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τα ακραία φαινόμενα εξαρτάται από την διατήρηση και δημιουργία χώρων πρασίνου. Ότι η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και ο πολιτισμός αποτελούν ανώτερες αξίες για την ανάπτυξη της χώρας από τις εργολαβίες.


Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τη θέση των πολλών και αδύναμων και παρά την οικονομική κρίση δεν διστάζει να πλήξει ανεπανόρθωτα τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής πρός όφελος άλλων συμφερόντων.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και οι εγκαταστάσεις του οφείλουν να παραμείνουν στο σύνολό τους δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτόν των παιδιών και της νεολαίας του Γαλατσίου και των όμορων Δήμων.


Read more...

Ο αγράμματος κ. Τραγάκης...

http://press-gr.blogspot.com/

Εντελώς ...αγράμματος είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης; Τον άκουσα σε τηλεοπτική δήλωσή του, την οποία λογικά είχε προετοιμάσει, να αναφέρεται στα προεκλογικά "ντιμπέιτ" και να λέει επί λέξει: "Αν είναι δυνατόν σε ένα ντιμπέιτ σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο Καραμανλής να έχει πρόβλημα απέναντι του Γιώργου του Παπανδρέου όταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται...".
"Απέναντι του Γιώργου Παπανδρέου" κ. Τραγάκη;
Πάλι καλά που δεν μας τραγουδήσατε και ...του αγοριού απέναντι!
Έλεος!

Ο Τρυποκάρυδος




Read more...

Τι κρύβει η αυτοκτονία Φιλιππίδη;

http://press-gr.blogspot.com

Η σχέση του με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου του Βατοπεδίου.
Είχε κάνει κι άλλη απόπειρα!
Ποιοι άλλοι εμπλέκονται;
Μια περίεργη ιστορία με πολλά ερωτηματικά...
.

ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ

Aπό το http://adiakritos.blogspot.com/

Ευριπίδης Φιλιππίδης, βιομήχανος. Βρέθηκε νεκρός χτες το πρωί στις 10.15 στο εξοχικό του έξω από τη Κατερίνη. Έριξε ένα καλώδιο στη πέργκολα και απαγχονίστηκε. Ο Αλβανός συντηρητής των υποστατικών του είδε το σώμα που κρεμόταν και ειδοποίησε την γυναίκα του. Την Τζίνα Θεοδώρου, κόρη γνωστού εμπόρου της Θεσσαλονίκης. Με την Θεοδώρου ο Φιλιππίδης είχε ένα παιδάκι 2 ετών. Με την πρώτη γυναίκα του, την νυν σύζυγο του Παναγιώτη Ψωμιάδη Τζούλια, μια κόρη 18 ετών.
Ο Φιλιππίδης τα τελευταία δύο χρόνια είχε μπλέξει με τοκογλύφους, με δανειστες που τον πίεζαν και του ζητούσαν υπέρογκους τόκους. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ένας από τους δανειστες που τον πίεζαν ήταν τρίτο πρόσωπο που γνώριζε τους Πάπιστα και Κουκουβίνο και είχε λάβει μέρος στην μεταξύ τους διένεξη για το Βατοπέδι.
Ο Φιλιππίδης είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Η τελευταία το Δεκέμβριο του 2008. Προσπάθησε να ...
δηλητηριαστεί με φάρμακα αλλα σώθηκε τη τελευταία στιγμή.
Πριν την αυτοκτονία δικαστικοί συντάκτες τον είχαν δει να γυρίζει με ένα φάκελο στο δικαστικό μέγαρο και να ρωταέι τους δικαστες εαν η τοκογλυφία είναι κακούργημα.
Για την κατάστασή του γνώριζαν και οι δύο άνθρωποι(δημόσιοι άρχοντες να σου τύχουν)που τον ήξεραν καλά. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που του είχε πάρει τη γυναίκα(κάτι που ο αυτόχειρας δεν το ξεπέρασε ποτέ) και ο πάντα γελαστός(χαζό παιδί χαρά γεμάτο που λένε) Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Και δεν έκαναν τίποτα να αποτρέψουν το μοιραίο. Πολιτικοί, φιλοτομαριστες, παρτάκηδες, ανάλγητοι....Κρίμα. Γιατί ο Φιλιππίδης γνώριζε πολλά. Και με την βοήθεια της αστυνομίας (που ευθύνεται με την ανεπάρκειά της) θα μπορούσε να σπάσει το απόστημα των άθλιων τοκογλύφων που λυμαίνονται τη πόλη. Όπως πολλά ξέρουν και οι Παπαγεωργόπουλος-Ψωμιάδης. Και δεν τους καίγεται καρφί εαν οι άθλιοι λιμοκοντόροι της πιάτσας έχουν στήσει παρατράπεζες και ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη.




Read more...

Δεν έχουν τον Θεό τους! Μίζες και από τις κουβέρτες...

http://press-gr.blogspot.com

...στο Αττικό Νοσοκομείο. Γιατί προστατεύετε τα λαμόγια κ. Αβραμόπουλε; Και τι "γραμμάτια" εξοφλείτε σ' αυτόν τον άχρηστο τον Ροϊλό, τον κομματικό σας υπάλληλο από την εποχή του ...ΚΕΠ;
.

Από τον Μιχάλη Περιστέρη
.
Όσο απιστεύτο και αν φαίνεται, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι στο νοσοκομείο Αττικό προσπαθούν να πείσουν τους αρμόδιους υπαλλήλους, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, να παραγγείλουν 200 επιπλέον κουβέρτες, οι οποίες είναι ουσιαστικά άχρηστες. Αν ακόμα και από αυτές παίρνουν την μίζα τους, φανταστείτε τι γίνεται στις πολύ ακριβές και εξειδικευμένες...
...παραγγελίες, όπως ειδικά μηχανήματα, αντιδραστήρια, υλικά και φάρμακα. Προφανώς βλέπουν ότι τα περιθώρια στενεύουν και για αυτό έχουν ξεσαλώσει και τρώνε από παντού.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και έντιμοι υπάλληλοι που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις.
Τι έχει να μας πει για όλα ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ροϊλός; Δεν πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος για τις ανεξέλεγκτες δαπάνες στο Αττικό και μάλιστα σε περίοδο ισχνών αγελάδων;
Και βέβαια ένα ερώτημα είναι αν μπορούν οι άθλιοι που διαπράττουν τέτοια πράγματα να το κάνουν χωρίς "πλάτες". Δύσκολο. Και ποιες είναι αυτές οι ¨πλάτες"; Οποιες κι αν είναι, η ευθύνη τελικά καταλήγει στον υπουργό Αβραμόπουλο ο οποίος τα έχει διαλύσει όλα στο χώρο της Υγείας κι έτσι τα διάφορα παράσιτα έχουν ξεσαλώσει περισσότερο.
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό κ. Αβραμόπουλε: Βρείτε τα λαμόγια και ξηλώστε τα. Αλλιώς είστε συνυπεύθυνος γιατί τα προστατεύετε. Όπως είστε υπεύθυνος και για αυτόν τον κομματικό σας υπάλληλο, τον Ροϊλό, που παριστάνει το διοικητή του Νοσοκομείου αλλά τα έχει κάνει ...ρόιδο. Εκτός κι αν του εξοφλείτε "γραμμάτια" από την εποχή που τον είχατε στα μέσα και τα έξω στο ΚΕΠ - θυμάστε το κόμμα που είχατε δημιουργήσει για να διασπάσετε τη ΝΔ της οποίας τώρα θέλετε να γίνετε αρχηγός...
Αλλά τι φταίνε οι απλοί πολίτες και πολύ περισσότεροι οι ασθενείς να τα "πληρώνουν" όλα αυτά;



Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
13-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ










ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ










ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ












ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ





Read more...