Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Πάλι για την Α' Πειραιά ο Σημίτης...


Σε ξεσηκωμό οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στην υποψηφιότητά του. Τι είπε ο Νίκος Θέμελης
.
Από τον Χρήστο Μπουκάτη
.
"Κάθε βουλευτής θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια που εκλέγεται...". Αυτή την απάντηση έδωσε ο στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη Νίκος Θέμελης σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε πού θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός. Αυτό μεταφράζεται στο ότι ο Κ. Σημίτης θα είναι πάλι υποψήφιος στην Α' Πειραιά (δεν χρειάζεται ως πρώην πρωθυπουργός σταυρό για να εκλεγεί) και όχι στο Επικρατείας, όπως λεγόταν αρχικά.
Εκτός από τη δήλωση Θέμελη, υπάρχουν και ...

πληροφορίες που ενισχύουν την εκδοχή για τον Πειραιά. Το έχουν μάθει και οι κομματικές οργανώσεις που βρίσκονται σε αναβρασμό και αντιδρούν έντονα στέλνοντας μηνύματα στην Ιπποκράτους ότι "δεν τον θέλουν".
Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θέλει κι αυτός να τον βάλει επικεφαλής στο Επικρατείας για να αποφύγει τους συμβολισμούς και τους συνειρμούς με το "κακό παρελθόν" του ΠΑΣΟΚ. Και με τον Πειραιά που έχει πάρει φωτιά όμως τι θα κάνει;
Read more...

Λέτε να πράξει σοφά; Μάλλον για κίνηση τακτικής μας φαίνεται, αν ζητήσει να μην είναι υποψήφιος ο πρωτομάστορας του δήθεν εκσυγχρονισμού…


Είδηση
Παλιός, αλλά πάντα αγαπητός φίλος μου και καλός φίλος του Κώστα Σημίτη, με πληροφόρησε πριν από λίγο ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να είναι μέλος της επόμενης βουλής.
"Συγκλίνουσες Αντιθέσεις"

Στο μεταξύ ο εγκέφαλος σύμβουλός του (αχ ποια μ' αυτό τον ιό να χρειάζονται οι πολιτικοί ηγέτες διαφημιστές πέρα και έξω από το κόμμα τους), δήλωσε: "Κάθε βουλευτής θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια που εκλέγεται...".
Και... Σε ξεσηκωμό οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στην υποψηφιότητά του.
Mήπως είναι η ώρα να του πουν ωμά και σταράτα να τα μαζέψει και να ιδιωτεύσει; Αρκετό κακό προκάλεσε στο χώρο της δημοκρατικής αριστεράς και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ!
Ποιος πολιτικός αρχηγός κόμματος θα έμενε σιωπηλός όταν ο στρατηγός τους ομολογεί χρηματισμό από Siemens;Read more...

Χρειαζόμαστε νέα ηγεσία αξιών, οράματος και πράξης
Read more...

ΒΔΕΛΛΑ...

Ο λόγος για τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη. Σήμερα τον είδαμε δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια (εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ) που τον βλέπαμε σε στιγμιότυπα του ALPHA αγκαλιά με τον Bενιζέλο και την Αποστολάκη. Ήταν η εποχή που ο ίδιος περιφερόταν και... καθύβριζε τον Γιώργο Παπανδρέου.Την ίδια στιγμή που έβριζε τον Παπανδρέου στον νομό στον οποίο εκλέγεται παρίστανε τον ουδέτερο. Ο συγκεκριμένος είχε απασχολήσει και το Πανελλήνιο με την μη παραίτηση του από το ΙΚΑ, όπου και ήταν διορισμένος, την στιγμή που πολιτευόταν στον νομό του. Να θυμήσουμε ότι υπάρχει σχετικό ασυμβίβαστο. Tι τραβάει και αυτός ο Γιώργος με μερικούς απίθανους τύπους που του έχουν κολλήσει σαν βδέλλες..

fimotro

Read more...

Ο νέος Έλληνας αγρότης γίνεται ανεξάρτητος


Η χώρα μας ξεχωρίζει για τους ανθρώπους της. Έχουμε κουράγιο και περηφάνεια
Read more...

"Στοχευμένη πολιτική για την αποκατάσταση του πρασίνου"
Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Αρχαία Ολυμπία
Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Αρχαία Ολυμπία


Προοπτική στον αγρότη. Αναβάθμιση της υπαίθρου. Ο αγρότης στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης.


  • Φυλλάδιο Αγρότες

Read more...

Προσωπική μαρτυρία...


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Θυμάμαι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2004, παρακολουθούσα δελτιο ειδήσεων με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου και ακούγαμε στα παράθυρα τις ανλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, χωρίς να κατηγορούν τον Γιώργο για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, αλλά να λένε για "δαχτιλίδια" και ειρωνικά σχόλια για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.Κάποια στιγμή ο πατέρας ΜΟΥ πετάχθηκε και είπε "Τώρα πρέπει να ξανακατεβεί για αρχηγός με αντίπαλο για μήν του λένε αυτά". Αποδείχτηκε μετά πόσο δίκαιο είχε.. Γιατί ο Γ Παπανδρέου την πρώτη του θητεία ώς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την πέρασε μετάξύ "σφύρα και άμμωνος", με τα χαλιά να φεύγουν κάτω απο τα πόδια του συνεχώς.
Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις των "νταβατζήδων" της πολιτικής με τα "μέσα τους" συνεχώς προσπαθούσνα να παρουσιάσουν τον Γιώργο ώς άβουλο, ανίκανο και λίγο. Η δημοκρατικότητά του στο κόμμα, ερμηνεύτηκε ώς αδυναμία. Το υποκοριστικό και απαξιωτικό "Γιωργάκης" έδινε και έπαιρνε στις στήλες των εφημερίδων. Κονδυλοφόροι των στενών συμφερόνταν όπως ο Πρετεντέρης, καθημερινά προσπαθούσαν να διαμορφώσουν μία αρνητική άποψη στην κοινή γνώμη για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Προσωρινά έστω το κατάφεραν. Αλλά σιγά σιγά και με μεθοδική δουλειά και με...
Η συνέχεια στο "ΚΡΑΧΤΗΣ"Read more...

Αυτήν την εβδομάδα θα είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Οι διεργασίες είναι πυρετώδεις, ενώ την Κυριακή λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Ιπποκράτους για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακου, η ανανέωση θα ξεπεράσει το 55%, που σημαίνει ότι ένας στους δύο υποψήφιους θα είναι νέος υποψήφιος. Οι υποψηφιότητες θα έχουν οριστικοποιηθεί το πολύ ώς την παραμονή της ανόδου του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σπύρος Κουβέλης και η Λούκα Κατσέλη, θα είναι υποψήφιοι με σταυρό προτίμησης. Ο κ. Κουβέλης θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια της Α΄ Αθήνας. Η Λούκα Κατσέλη, θα είναι υποψήφια στη Β΄ Αθήνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κώστας Σημίτης, που αναφέρεται από ορισμένες πηγές ως πιθανός επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν είχε επισήμως μέχρι τώρα την παραμικρή νύξη για το θέμα αυτό. Αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρεται, υποψήφιος δεν θα είναι ο Κώστας Λαλιώτης. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βολιδοσκοπήθηκε σχετικά για να είναι υποψήφιος στη Β΄ Πειραιά, απάντησε αρνητικά, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τηρήσει την ίδια στάση αν του ζητηθεί να είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν θα είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Νεονάκης, ο οποίος φέρεται ότι θα κάνει και σχετική δήλωση τις επόμενες ημέρες, ούτε επίσης ο Κίμωνας Κουλούρης.

Αγνωστο παραμένει εάν θα είναι υποψήφιοι οι Γιάννος Παπαντωνίου, Χρήστος Πάχτας, Γιάννης Ανθόπουλος και Χρίστος Βερελής.
nooz.gr

Read more...

ΥΠΟΔΟΧΗ: Η αποθέωση του κιτς και της ανοησίας...


Απίστευτα καραγκιοζιλίκια...
Ο καραγκιόζης νομάρχης έκανε δώρο στον "Κουρασμένο" (να το δώσει στα παιδιά του) ένα κλουβί με δυο πράσινα παπαγαλάκια! Ο δήμαρχος-δρομέας (της βλακείας) Παπαγεωργόπουλος, του χάρισε το βιβλίο του Πασαλάρη (Η αλήθεια και ας πονάει) .
Και η αποθέωση: Στήσαν μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες πάνω στο καροτσάκι της, να...

του δείχνει μια φωτογραφία που τους είχαν τραβήξει μαζί, σε μια προηγούμενη υποδοχή.
Όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες εδώ και 5 χρόνια μας κυβερνούν...

nonews-news


Read more...

ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ...


Προσπάθησε να βγάλει από το κάδρο της κριτικής τον Δ. Αβραμόπουλο. Ευγενής δημοσιογράφος η Σπυράκη, παρουσίασε την πιο οικεία -προς τον Αβραμόπουλο- εκδοχή γιατί δεν πήγε από χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να... παραστεί σε μια σειρά από γεύματα και συναντήσεις στα οποία πρωταγωνίστησαν η Ντόρα, ο Σαμαράς και άλλα πολλά στελέχη της Ν.Δ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, κυρία Σπυράκη. Ο Αβραμόπουλος είναι ανύπαρκτος εσωκομματικά και πολιτικά. Μόνος του καλλιεργεί την εικόνα του δελφίνου. Επί της ουσίας πρόκειται για μια φούσκα που έτσι και σκάσει θα κάνει πολύ μεγάλο θόρυβο...
fimotro

Read more...

Το θράσος των «έξυπνων» παικτών του χρηματιστηρίου…


Σκληρή επιστολή Νεονάκη στο ΠΑΣΟΚ με απειλητικούς υπαινιγμούς αν δεν μπει στα ψηφοδέλτια και αυτή τη φορά
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης έχει παραδώσει επιστολή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της υποψηφιότητάς του. Η επιστολή φέρεται να περιέχει σκληρούς χαρακτηρισμούς και απειλητικούς υπαινιγμούς για το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθεί πάλι στις λίστες του κόμματος, στο νομό Ρεθύμνου. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να λέει ότι σκοπεύει να τη δώσει στη δημοσιότητα ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μεσολαβήσει για να την αποσύρει.
Ο Μιχ. Νεονάκης, παλιός "λοχαγός" και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004, κόπηκε από τα ψηφοδέλτια λόγω του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου ενώ για τον ίδιο λόγο αποκλείστηκε και στις εκλογές του 2007.
press-grRead more...

Που τα θυμήθηκε όλα αυτά τα σκάνδαλα;Μας το έστειλε ένας αναγνώστης. Ημερολόγιο κρατούσε;

"Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε μαζί όλα τα 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που στοιχειώσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται.

Ιούλιος 2004 - χρηματισμός

- Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου - Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

Σεπτέμβριος 2004 - παράνομη μεταγραφή

Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.

Ιανουάριος 2005 - βασικός μέτοχος

Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.

Μάιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ιούνιος 2005 - πακιστανοί

Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα...χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους…

Ιούνιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.

Σεπτέμβριος 2004 - πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ

Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Σεπτέμβριος 2005 - καρτέλ γάλατος - Κουμπάροι

Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

Οκτώβριος 2005 - Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις

Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.

Οκτώβριος 2005 - Μαντούβαλος - παραδικαστικό

Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού

Δεκέμβριος 2005 - Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ

Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.

Ιανουάριος 2006 - Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.

Φεβρουάριος 2006 - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone

Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία…” μόνο

Ιούνιος 2006 - Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.
Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.

Αύγουστος 2006 - Πυρκαγιές στη Χαλκιδική

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!

Σεπτέμβριος 2006 - Υπόθεση Ζαρντινιέρα

Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν … τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα … αποπέμφθηκαν !

Σεπτέμβριος 2006 - Κουμπάροι ξανά…

Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο

Δεκέμβριος 2006 - Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE

Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”

Μάρτιος 2007 - Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου

Η χούντα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει και ο gmargari, για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλει κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση.


Μάρτιος 2007 - Ομόλογα…

Ομόλογα… και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !

Απρίλιος 2007 - Τσιτουρίδης και πάλι !

Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.


Ιούνιος 2007 - Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου

Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!

Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιές στην Πάρνηθα

Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Αύγουστος 2007 - Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια

Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.

Αύγουστος 2007 - Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.

Σεπτέμβριος 2007 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεκέμβριος 2007 - Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα

Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα - “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).

Δεκέμβριος 2007 - ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - Σεξ, ψέμματα και DVD

Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά… έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.

Ιανουάριος 2008 - Κουκοδήμος - Θέμος και Αδριανός

Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και παραιτήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά… λόγω δυσχερειών για να βγαίνει και το 152….Τελικά αθωώθηκε αλλά ο Κλαδάς είχε ήδη πάρει τον δρόμο για τα ...αποδυτήρια.

Απρίλιος 2008 - Αυθαίρετο Σουφλιά

Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.

Απρίλιος 2008 - Ηλιέλαιο - δηλητήριο

Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν… Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !


Μάιος 2008 - Εξαγορά ΟΤΕ από DT

Στο στόχαστρο όλων η συμφωνία της κυβέρνησης και της DT, με την εμπλοκή του Βγενόπουλου, για το θέμα της εξαγοράς του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ πουλήθηκε, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.

Μάιος 2008 - Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι

Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

Μάιος 2008 - ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος

Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτει 2008… σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ


Μάιος 2008 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

Τα λόγια είναι περιττά… Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε… προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ιούνιος 2008 - Λευκίμμη ΧΥΤΑ

Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά

Ιούνιος 2008 - Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS

Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νέρα. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας ….. πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου… Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα. :)

Ιούλιος 2008 - Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS

Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.

Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά

«Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

Ιούλιος 2008 - Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I

Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;

Ιούλιος 2008 - Σκάνδαλο ΟΣΕ

<…> H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ! <…>
Αύγουστος 2008 - Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύγουστος 2008 - Υπόθεση Παυλίδη - Χρηματισμός

Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.

Σεπτέμβριος 2008 - ΜΟΝΗ Βατοπεδίου

Με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

Δεκέμβριος 2008

Ο 16 Αλ.Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ απο ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια.Την ίδια μέρα, ο υπ.Παιδείας Ευπ.Στυλιανίδης, συντετριμμένος απο το συμβάν, διασκεδάζει στα μπουζούκια και τη επόμενη παρακολουθεί αγώνα ποδοσφαίρου...Έντονες διαμαρτυρίες ξεσπούν σε όλη την χωρα και οι ατυνομικές δυνάμεις κάνουν αλόγιστη χρήση βίας στις διαδηλώσεις, μεχρι και εναντίων ανηλίκων, την ίδια ώρα που οι "γνωστοί-άγνωστοι" πυρπολούν ανενόχλητοι την πόλη...Σε φωτογραφίες μεταξύ των ταραξιών, διακρίνονται και ατυνομικοί της Ασφάλειας...

22.2.2009 - Παλαιοκώστας Airlines...

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας απόδρασε για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια με τον Αλβανό συνεργό του Αλκέτ Ριζάι, μία ημέρα πριν την απολογία τους στο Πρωτοδικείο Πειραιώς για την προηγούμενη κινηματογραφική απόδρασή τους το 2006 και πάλι με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού!
Για άλλη μια φορά φάνηκε η τραγική κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος...
Μάταια ο πρόεδρος του δικαστηρίου καλούσε το πρωί της Δευτέρας τους δύο δραπέτες να εμφανιστούν. Στο τυπικό προσκλητήριό του απάντησαν μόνο οι δικηγόροι τους. Παρά την απουσία τους στα δικαστήρια εμφανίστηκαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί. Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, με διπλούς και τριπλούς ελέγχους, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να περισώσουν τη χαμένη τιμή του σώματος. Μια μέρα μετά το νέο φιάσκο, η Αστυνομία έδωσε ρεσιτάλ ετοιμότητας, αλλά κατόπιν εορτής ...

troktiko.

Read more...

Τα τελευταία πολιτικά νέα.Ποιοί μένουν εκτός στην ΝΔ

τελευταίες έγκυρες πληροφορίες από το παρασκήνιο της ΔΕΘ:
Βαγγέλης Μπασιάκος: 99,99% εκτός

Σάββας Τσιτουρίδης: 80% εκτός. Του "διαμηνύθηκε" να μην επιμένει στην υποψηφιότητα, πιέζει...

ο κομματικός μηχανισμός του Κιλκίς ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
Πέτρος Δούκας: 75% εκτός. Ίδιες (και πολύισχυρές) οι πιέσεις. Αντιδρά ο Έβερτ.
taxalia.blogspot.com

troktiko


Read more...

ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΩΝ...


Επιδημία δημοσκοπήσεων αυτή την Κυριακή. Με δημοσκόπηση η οποία συμπεριλαμβάνει πρόθεση ψήφου και ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τον Καραμανλή και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κυκλοφορεί η Real News. Στη δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για την εφημερίδα η διαφορά στην πρόθεση ψήφου είναι 6 μονάδες. Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι το 80% των ερωτηθέντων ζητάνε από τον πρωθυπουργό να διώξει από τα ψηφοδέλτια όσους δημιούργησαν προβλήματα. Αυτό το αποτέλεσμα ίσως επιταχύνει τις εξελίξεις στη Ν.Δ.
fimotro


Read more...

ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...


Και το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί με μεγάλη δημοσκόπηση της Alco στην οποία συμπεριλαμβάνει πρόθεση ψήφου. Η διαφορά στην συγκεκριμένη μέτρηση φτάνει τις 6 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τη μέτρηση, η αυτοδυναμία πλέον είναι πολύ εφικτή.

fimotro

Read more...

ΩΧ!...fimotro.

Read more...

Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

Περί «Βατοπεδινών» και λοιπών στελεχών Ν.Δ. Φεύγουν μόνοι τους επειδή ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν, αν επιμείνουν. Η ουσία είναι ότι ο κ. Καραμανλής για να μην πέσει η κυβέρνησή του εδώ και μήνες τους προστάτευσε εντελώς. Σκάνδαλο Siemens.

«ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ» ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ.: ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΠΛΗΡΩΣ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ...

1. Διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν από χθες ότι ο κ. Καραμανλής «είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος του». Απαντάμε:

  • Πρώτον, είναι χαρακτηριστικό ότι καμία αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια μέχρι τώρα δεν έχει γίνει με απόφαση Καραμανλή. Φεύγουν μόνοι τους γιατί απλά ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν.
  • Δεύτερον, η ουσία είναι ότι ο κ. Καραμανλής τους κάλυψε ολοκληρωτικά. Διέταξε την ατιμωτική αποχώρηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας δύο φορές από τη Βουλή για να μην ψηφιστεί προανακριτική για τους Βατοπεδινούς. Υποχρέωσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την απαλλαγή του Παυλίδη. Και μετά έκλεισε νύχτα τη Βουλή για να παραγραφούν γρήγορα όλα τα αδικήματα!
  • Τρίτον, ο κ. Καραμανλής στηρίχθηκε στη ψήφο τους για να περάσει από τη Βουλή τις φοροεπιδρομές στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

2. Ο κ. Καραμανλής είναι πολιτικός συνένοχος αυτών που τώρα «θέτει» εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος του. «Καθάρισε» όλες τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες για να μην πέσει η κυβέρνησή του. Δεν τόλμησε ούτε καν να τους ζητήσει να φύγουν δημοσίως. Αυτή είναι η αλήθεια.


SIEMENS: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΜΩΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

1. Σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, ο κ. Χριστοφοράκος δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οδήγησαν στην ολοκλήρωση ενός σκανδάλου μέσα στο σκάνδαλο.

2. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήθελε την αλήθεια. Αρνήθηκε επανειλημμένα τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την διερεύνηση της υπόθεσης. Άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να κυκλοφορεί αμέριμνος για μήνες. Και μετά τον άφησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Η Ν.Δ. είναι αυτή που μεθόδευσε και ολοκλήρωσε με τους ανθρώπους της την συσκότιση της υπόθεσης SIEMENS. Μια κρίσιμη φάση αυτής της μεθόδευσης είχε να κάνει με τις κινήσεις του κ. Χριστοφοράκου.

3. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες σε πολιτικό - και όχι μόνο - επίπεδο. Ο Ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια. Απαιτεί επίσης, θεσμικές αλλαγές για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους σκάνδαλα στο μέλλον. Περιμένει πρωτοβουλίες από μια νέα κυβέρνηση. Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Read more...

ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοραή
(από την Ελευθεροτυπία)

Κρας τεστ για τον Κώστα Καραμανλή, το οποίο θα παίξει καταλυτικό ρόλο για το μέγεθος της αναμενόμενης ήττας στις 4 Οκτωβρίου, θεωρείται η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο στη μία το μεσημέρι στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Ενα χρόνο μετά τη μοιραία εμφάνισή του στο ίδιο βήμα, όταν κάλυψε «Βατοπεδινούς» και Παυλίδη υπογράφοντας ο ίδιος το βατερλό του και ένα μήνα πριν από τις... πρόωρες εκλογές, που προκήρυξε ο ίδιος την περασμένη Τετάρτη, είναι φυσικό ο πήχης να είναι πολύ ψηλά.
Η έκπληξη θα είναι να αποδείξει ότι όντως είχε ένα σχέδιο και για μετά την προκήρυξη των εκλογών και το οποίο θα εξελισσόταν μέχρι την ώρα της κάλπης. Πολλοί «γαλάζιοι» όμως αμφιβάλλουν ιδιαίτερα μετά τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την απόφασή του για εκλογές (πάταξη της φοροδιαφυγής, μείωση κρατικών δαπανών, διαρθρωτικές αλλαγές) και τα οποία δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή πολιτική λογική για μια τόσο μεγάλη απόφαση.
Δέκα θα είναι τα μεγάλα εμπόδια που θα πρέπει να προσπεράσει ο Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξη Τύπου:
1. Να δώσει πειστικές απαντήσεις, όχι τόσο στα στελέχη (που έχουν και ίδιον όφελος γιατί το κόμμα τους χάνει την εξουσία), αλλά και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Ο στενός παραδοσιακός πυρήνας που ακόμη και τις στιγμές της κατάρρευσης ψηφίζει Ν.Δ. και δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί πως ο Καραμανλής πήρε απόφαση για εκλογές τώρα που είναι αρνητικό το κλίμα και ισοδυναμεί με παράδοση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε έξι μήνες μπροστά του μέχρι τον Μάρτιο να το παλέψει.
2. Ψηφοδέλτια. Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που του ασκούν στελέχη και βάση επί μήνες να διώξει τους «Βατοπεδινούς», τον Παυλίδη και όλους όσοι έβλαψαν το κόμμα και την κυβέρνηση. Οι υπόγειες διεργασίες έχουν αρχίσει με το πιεστικό αίτημα στον Γιάννη Αγγέλου να είναι ξανά υποψήφιοι και να κρίνει ο λαός. Η απόφαση όμως είναι του Καραμανλή. Και μέχρι στιγμής ως «κομμένοι» εμφανίζονται οι Βουλγαράκης και Παυλίδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ανοίξει εντελώς τα χαρτιά του ο Καραμανλής στη ΔΕΘ. Θα στείλει το μήνυμα ότι θα διώξει περισσότερους από έναν - δύο, αλλά ούτε στην ονοματολογία θα μπει ούτε θα γίνει σαφής πόσο μακρύς θα είναι ο κατάλογος, όπως είπε στην «Ε» στενός συνεργάτης του.
3. Λιάπης. Ενα μεγάλο (και) οικογενειακό αγκάθι. Ο πρωθυπουργικός εξάδελφος με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. «Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις που κατά τη γνώμη μου αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη» δήλωσε και προέβλεψε δύσκολες μέρες. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο στόχαστρο για την υπόθεση «Siemens», έχει μια απήχηση στο καραμανλικό μπλοκ.
4. Φωτιές. Εκαψαν εκτός από την Αττική και την κυβέρνηση από την ανεπάρκεια και τον κακό συντονισμό που επιδείχτηκε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και η πύρινη λαίλαπα να γίνει ανεξέλεγκτη. Ο πρωθυπουργός θα αναγνωρίσει πολιτικές ευθύνες; Ή θα ρίξει τις ευθύνες στα πεύκα, όπως έκανε ο Β. Αντώναρος;
5. Η παταγώδης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ερωτήσεων, πολύ περισσότερο που η οικονομία είναι το εθνικό θέμα που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
6. Σχέσεις Ν.Δ. - ΛΑΟΣ. Σε προηγούμενες τοποθετήσεις του ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι δεν συνεργάζεται με τα «άκρα». Το ενδεχόμενο όμως να μην πάρει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου, αν και φαίνεται να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, δεν θα πρέπει να αποκλείεται. Αν συμβεί, η Ν.Δ. τι θέση θα πάρει στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ όταν ο Πρόεδρος Δημοκρατίας τής δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης; Πολλά στελέχη ήδη το έχουν θέσει (Ψωμιάδης, Παπακώστα κ.ά.).
7. Siemens. Το σκάνδαλο άγγιξε και τη Ν.Δ. με τις «διαρροές» που έγιναν από τις καταθέσεις Χριστοφοράκου στις γερμανικές εισαγγελικές αρχές και οι οποίες έδειξαν τον πρώην γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Βαρθολομαίο, που δεν βρίσκεται στη ζωή. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι «δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ της Siemens στα ταμεία της Ν.Δ.». Τα σκάνδαλα, που ταλάνισαν πεντέμισι χρόνια την κυβέρνηση, αποτελούν ένα πεδίο για το οποίο θα κληθεί να απολογηθεί ο Κώστας Καραμανλής.
8. Αποχώρηση (φυγή) δύο φορές της Ν.Δ. από ψηφοφορίες της Βουλής (προκαταρκτική για Βατοπέδι και παραπομπή Παυλίδη). Θα κάνει αυτοκριτική ο Καραμανλής ή θα επιμείνει στην τακτική να κατηγορεί μόνο το ΠΑΣΟΚ για θεσμικά ατοπήματα;
9. Το ερώτημα γιατί οι πολίτες να ξαναψηφίσουν τη Ν.Δ. όταν και τις δύο νίκες που κέρδισε δεν τις αξιοποίησε για να βελτιώσει την καθημερινότητά τους και να μειώσει τις παθογένειες, θα μπει με πολλές μορφές. Αν δεν απαντηθεί ικανοποιητικά, κανένα σενάριο συσπείρωσης δεν θα προχωρήσει.
10. Επόμενη μέρα της ήττας. Θα φύγει ο Κώστας Καραμανλής, όπως έχει αφήσει σαφώς να εννοηθεί, ή θα κάνει και δεύτερες σκέψεις, αν συνεχίζει να έχει στο κόμμα του μια δυναμική;

fimotro

Read more...

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...


Ρεπορτάζ : Μαρία Νταλιάνη

Σε «κλειδί» για την αυτοδυναμία εξελίσσονται οι παράλληλες κρίσεις σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ- οι ενδεχόμενες διαρροές ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα προς το ΠΑΣΟΚ και η διαφαινόμενη δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί το όριο του 3% προϊδεάζουν για ανατροπές. Σύμφωνα μάλιστα με πολιτικούς αναλυτές, ενδέχεται να αποτελέσουν τον... μοχλό για την αυτοδυναμία, χωρίς να χρειαστεί δεύτερη προσφυγή στις κάλπες. Σημειώνεται ότι με βάση τη φιλοσοφία του εκλογικού νόμου, οι μικροί βγάζουν κυβέρνηση, αφού η πιο κρίσιμη παράμετρος της αυτοδυναμίας δεν είναι η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, αλλά το εάν θα καταφέρουν να μπουν στο Κοινοβούλιο ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι και το ποσοστό των ψήφων που θα λάβουν τα πολύ μικρά- εκτός Βουλής - κόμματα. Όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή τόσο πιο δύσκολο γίνεται για το πρώτο κόμμα να κερδίσει αυτοδυναμία. Και όσο περισσότερες ψήφους πάρουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής τόσο ευκολότερο γίνεται για το πρώτο κόμμα να αποκτήσει αυτοδυναμία. Δηλαδή η αυτοδυναμία επί της ουσίας δεν κρέμεται τόσο από τη διαφορά ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. (έτσι κι αλλιώς το «μπόνους» των 40 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη το παίρνει το πρώτο κόμμα, έστω κι αν έχει μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο). Η αυτοδυναμία εξαρτάται από το πόσο ενισχυμένα θα βγουν τα μικρά και πολύ μικρά κόμματα από την επόμενη αναμέτρηση. Ο πήχυς. Έτσι, όσες περισσότερες ψήφους βρουν στην κάλπη κόμματα όπως οι Έλληνες Κυνηγοί, η Δράση, η Ένωση Κεντρώων κ.λπ. τόσο χαμηλότερο ποσοστό χρειάζεται να πάρει το πρώτο κόμμα για να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Για παράδειγμα, εάν τα λοιπά κόμματα των δημοσκοπήσεων λάβουν 9%, τότε ο πήχυς για την αυτοδυναμία κατεβαίνει στο 38,85%. Εάν λάβουν 5%, τότε η αυτοδυναμία των 151 βουλευτών κατακτάται με ποσοστό 40,55% και εάν οι «λοιποί» πάρουν 2% τότε ο πήχυς ανεβαίνει στο 41,83%. Σημειώνεται ότι το άθροισμα των ψήφων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα εκτός Βουλής κόμματα στις ευρωεκλογές ανήλθε στις 360.000 ψήφους. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητη πολιτική δύναμη, αφού συνολικά πήρε ποσοστό 7,39%- το οποίο ωστόσο είναι δύσκολο να διατηρηθεί σε εθνικές εκλογές και με συνθήκες πόλωσης. Όπως εξηγεί ο Θοδωρής Λιβάνιος, διευθυντής Πολιτικής Έρευνας της Οpinion, το όριο της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου μπορεί να είναι γύρω στο 40,5% αν το άθροισμα ποσοστών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή είναι λίγο κάτω από το 95% (δηλαδή το 5% των ψήφων πάει σε κόμματα που συγκέντρωσαν κάτω του 3%). Μπορεί όμως να φτάσει το 42% αν το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή είναι 98,5%. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε μια εξακομματική Βουλή το όριο της αυτοδυναμίας αυξάνεται, ενώ αντίθετα όσο λιγότερα κόμματα εκπροσωπούνται στη Βουλή τόσο η αυτοδυναμία απαιτεί μικρότερο ποσοστό» τονίζει ο κ. Λιβάνιος.
fimotro


Read more...

"ΕΞΑΕΡΩΝΕΤΑΙ" Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

[images.jpeg]
ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 6,5% ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση δημοσιεύει αύριο το Έθνος της Κυριακής. Σύμφωνα με το γκάλοπ, το ΠΑΣΟΚ διευρύνει την ψαλίδα της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου. Η διαφορά εκτινάσσεται στο 6,5% με ποσοστά που εάν κάνουμε την αναγωγή των αναποφάσιστων δίνουν αυτοδυναμία. Το ποσοστό των... αναποφάσιστων (το οποίο δεν φαίνεται στην κάρτα) ανέρχεται στο 19,1%. Όπως βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει οριακά με 3,1% στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι σε συνθήκες πόλωσης για τον δικομματισμό θα μείνει έξω από τη Βουλή διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο το πρώτο κόμμα να προσεγγίσει την αυτοδυναμία. Να σημειώσουμε επίσης ότι για πρώτη φορά σε μέτρηση της Marc, ο Γ. Παπανδρέου προηγείται και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.
fimotro


Read more...

Το Πολιτικό Αποτύπωμα Ενός Περιβαλλοντολόγου Αποκλειστική Συνέντευξη του Σπύρου Κουβέλη
Επιμέλεια: Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ήταν πριν 4 ημέρες στο γραφείο του Βουλευτή Επικρατείας και Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον που ήρθε αυτή η συνέντευξη. Γράφω ήρθε γιατί ήταν απροσδόκητη, δεν την είχαμε κανονίσει και για αυτό και έχει και πολλές ερωτήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Ελληνικό Καφενείο για τη φιλοξενία, αλλά και το Σπύρο Κουβέλη για την εξόχως ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχα μαζί του.
Ζητώ συγγνώμη για την έκταση, αλλά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να κόψουμε ούτε τελεία από τα 19:24 λεπτά της μαγνητοφώνησης.


Ούτε Επαγγελματίας ακτιβιστής, ούτε επαγγελματίας πολιτικός. Ποιος είναι τελικά ο Σπύρος Κουβέλης;


Δεν μπορείς να είσαι επαγγελματίας ακτιβιστής και δεν πρέπει να είσαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είναι σωστό, έτσι χάνεται το νόημα. Το ζήτημα είναι να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, και ο δικός μου στόχος είναι η Ελλάδα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το περιβάλλον και την αναπτυξιακή της πολιτική. Αυτός ο στόχος έχει μέσα του το ακτιβιστικό στοιχείο, για να μπορέσεις να τον επικοινωνήσεις στην κοινωνία, και το πολιτικό, τον χώρο μέσα από τον οποίο μπορούν να προέλθουν οι αλλαγές. Ο Σπύρος Κουβέλης είναι ακριβώς στο μεταίχμιο, όπως το έθεσες, ούτε επαγγελματίας ακτιβιστής, ούτε επαγγελματίας πολιτικός.

Στις κοινωνικές επιστήμες λέμε ότι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τον κόσμο διαμορφώνει και τα εργαλεία πολιτικής που επιλέγουμε. Πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τον κόσμο;

Αυτό ισχύει απολύτως. Τα εργαλεία που επιλέγεις πρέπει να είναι κατ’ αρχήν στην ίδια κατεύθυνση με αυτό που αντιλαμβάνεσαι εσύ. Αν αντιλαμβάνεσαι, για παράδειγμα, την πολιτική ως ένα πεδίο συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο και τα ΜΜΕ τότε αυτά είναι και τα εργαλεία που θα επιλέξεις. Εγώ πιστεύω ότι το εργαλείο που επιλέγεις είναι πρώτον το ξεκάθαρο μήνυμα για αυτό που επιλέγεις και θέλεις να κάνεις, αλλά θα πρέπει να το έχεις αποφασίσει, και για να το έχεις αποφασίσει θα πρέπει να βγάλεις το μάλλον από τις προτάσεις σου και δεύτερον προσπαθείς να επικοινωνήσεις με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορείς για να τον πείσεις για αυτό που λες και να τον έχεις μαζί σου όταν έρχεται η ώρα για να κάνεις την αλλαγή. Αυτά είναι τα βασικά εργαλεία πολιτικής.

Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της οικολογίας είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το δικό σου πολιτικό αποτύπωμα ποιο θα ήθελες να είναι;

Το δικό μου πολιτικό αποτύπωμα, αν και ακούγεται πολύ φιλόδοξο, περιέχει δύο πράγματα, το ένα ουσιαστικά είναι να κάνουμε το περιβάλλον κυρίαρχο στοιχείο σε όλες τις τομεακές πολιτικές, στην βιομηχανία, στο τουρισμό, στη γεωργία, στις πολιτικές όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά της Ελλάδας, αν το
καταφέρω αυτό, όχι φυσικά μόνος μου, αλλά μέσα από το ΠΑΣΟΚ θα έχω εκπληρώσει το βασικό μου όραμα. Το δεύτερο είναι να αλλάξουμε την εικόνα των πόλεων της Ελλάδας, την εικόνα που καταστράφηκε με την αντιπαροχή, τη μη ύπαρξη ελευθέρων χώρων, χώρων για περπάτημα και ποδήλατο. Να φέρουμε ένα άλλο μοντέλο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, ένα μοντέλο που συχνά αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε στη χώρα μας;

Τα τραγελαφικά γεγονότα από τη Σύσκεψη του 2007 στο Μπαλί δεν μπορούν παρά να μας φέρουν άσχημες σκέψεις για το Δεκέμβριο και την κρίσιμη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης. Είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα, κόμματα, πολιτικοί και πολίτες για αυτή την κρίσιμη Συνδιάσκεψη;

Νομίζω ότι σαν Ελλάδα από το επίσημο κράτος, από την Κυβέρνηση, δεν είμαστε έτοιμοι. Αυτό έχει φανεί πάρα πολλές φορές γιατί προσπαθούμε να δείξουμε ότι και εμείς μία χαρά τα καταφέρνουμε, ότι έχουμε πιάσει τους στόχους του Kyoto, αλλά αυτό που δεν λέμε είναι ότι αυτοί οι στόχοι ήταν οι απολύτως εφικτοί γιατί η Ελλάδα δεν έχει κρίσιμη βιομηχανική παραγωγή, άρα και τίποτα να μην κάναμε πάλι θα τους πιάναμε. Αυτό που η Ελλάδα θα χρειαζόταν είναι μία ολοκληρωμένη στρατηγική και για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής αλλά και για την αντιμετώπιση των φαινομένων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, και σε αυτό είμαστε ανέτοιμοι. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι κάποια κόμματα έχουν ανεβάσει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής στην agenda, δεν θα σχολιάσω βέβαια τι κάνουν τα άλλα κόμματα αλλά υπάρχουν κάποια και αυτό είναι θετικό, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι έχει γίνει μία σημαντική δουλειά και για το ζήτημα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερα βήματα. Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι συνολικά το σοσιαλιστικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή έχει πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες, έχει ασχοληθεί με το θέμα της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα θυμίζω ότι στην τελευταία συνάντηση στο Μοντενέγκρο μετά από δική μου πρόταση που αποδέχτηκε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου η Σοσιαλιστική Διεθνής θα έχει μία κεντρική τοποθέτηση στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς μύθους στην Ελλάδα είναι η περιβαλλοντική συνείδηση, ατομική και συλλογική. Μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε λόγο στην Ελλάδα για περιβαλλοντική συνείδηση;

Ναι, εγώ θεωρώ ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε λόγο. Οι Έλληνες δεν είναι ασυνείδητοι πολιτικά, είναι απλώς από τη μία κακομαθημένοι στη βολή τους και από την άλλη δεν έχουν τις υποδομές και την ενημέρωση από το κράτος. Όταν δεν ξέρεις ποια απόβλητα και πώς να τα ανακυκλώσεις τελικά καταλήγεις να μην ................το κάνεις. Όταν χρησιμοποιείς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σκέφτεσαι πόσες μέρες χρειάζεσαι για να φτάσεις στον προορισμό σου καταλήγεις να μην πάρεις λεωφορείο ή κάποιο άλλο μέσο και να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σου. Η συνείδηση επομένως είναι συν Αθηνά και χείρα κίνει, πρέπει να έχεις τα εργαλεία για να την ενεργοποιήσεις, αυτή είναι δουλειά του κράτους και όχι του πολίτη.

Είσαι ένα σύγχρονος πολιτικός με διαφορετικό λόγο. Πρόσφατα, ήσουν από τους ελάχιστους που ανέδειξαν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των πυρκαγιών. Γιατί θεωρείς ότι απουσιάζει από τη δημόσια σφαίρα της Ελλάδας η συζήτηση για το περιβάλλον με το βλέμμα στο μέλλον;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά απουσιάζει γιατί δεν συμφέρει. Δεν συμφέρει αυτούς που έχουν υποκαταστήσει τη λειτουργία του κράτους. Κανονικά η συζήτηση για το περιβάλλον θα έπρεπε να περιστρέφεται γύρω από το πώς το κράτος εξασφαλίζει τα κοινωνικά αγαθά που χρειάζονται οι πολίτες, δηλαδή τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές. Το δάσος, για παράδειγμα, είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το να χάνεται το δάσος επειδή επωφελείται ένας ιδιώτης, ένας συνεταιρισμός, ένα μοναστήρι κτλ σημαίνει ότι το κράτος έχει αποκατασταθεί από κάποιον ιδιώτη. Ακριβώς επειδή αυτή η συζήτηση προκαλεί συγκρούσεις το κράτος αποφεύγει να την διεξάγει, όμως έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου δεν έχουμε πλέον περιθώρια πρέπει να την ανοίξουμε διαφορετικά θα αποδεχτούμε ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε μία μακροχρόνια φθορά λόγω κλιματικής αλλαγής, ερημοποίησης και γενικότερα των κλιματικών φαινομένων και συνολικής απαξίωσης της χώρας. Δεν έχουμε περιθώρια, πρέπει να το κάνουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, πονάει δεν πονάει.

Είναι γνωστή η ευαισθησία σου στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων. Το 2003, το έτος του νερού, ένας από τους μύθους που παρουσίασε η UNESCO, από την Αφρική μάλιστα, αναφερόταν στην αναζήτηση του νερού με αποστολές από τους ανθρώπους. Πόσο κοντά είμαστε σε αντίστοιχα φαινόμενα;

Πέρα από την παγκόσμια εικόνα η οποία είναι άσχημη, υπάρχει ένας σχετικός χάρτης που έχει φτιαχτεί από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Διαχείρισης Νερού, ο οποίος δείχνει ότι το 2025, σε δεκαπέντε δηλαδή χρόνια, πολύ μεγάλες περιοχές του πλανήτη θα βρεθούν σε κατάσταση οξυμένης ξηρασίας, όχι μόνο λειψυδρίας, ξηρασίας. Στην Ελλάδα τα προβλήματα είναι ήδη εμφανή, στο Θεσσαλικό κάμπο έχουμε γεωτρήσεις που έχουν ήδη περάσει τα 400 μέτρα και τραβάνε πια αλμυρό νερό. Στην Αργολίδα, στον κάμπο του Ηρακλείου και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία συνοδεύονται συνήθως από φαινόμενα υφαλμύρωσης και ερημοποίησης, άρα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Τώρα, για το κατά πόσον θα δούμε εικόνες όπως τις περιγράφουν τα προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να πούμε ότι ούτως ή άλλως το νερό θα γίνει ένα υπαρξιακό ζητούμενο και θα προκαλέσει σοβαρές έριδες, ακόμη και ένοπλες συγκρούσεις, οι οποίες ήδη υπάρχουν σε μικρή κλίμακα. Από την άλλη το νερό αποτελεί και μία τεράστια πρόκληση γιατί μπορούμε να προλάβουμε αυτή την καταστροφή, μπορούμε να την προλάβουμε αν κάνουμε σωστή διαχείριση του νερού και εστιάσουμε στα μικρά έργα που χρειάζονται, και επιμένω στα μικρά γιατί αυτά είναι πιο αποτελεσματικά.

Μπορούμε να μιλήσουμε για θεμελιώδες δικαίωμα στο νερό;

Όπως πριν μίλησα για κοινωνικά αγαθά, το δάσος, ο καθαρός αέρας, ο ελεύθερος χώρος κα., το νερό είναι ακόμη μεγαλύτερο είναι θεμελιώδες δικαίωμα γιατί είναι η βάση της ζωής. Το να το κάνεις απλώς εμπορικό προϊόν και αξία προς συναλλαγή είναι εγκληματικό νομίζω.
Περιβαλλοντική μετανάστευση: μπορούμε να μιλήσουμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή για έναν εφιάλτη που θα καλεστεί να αντιμετωπίσει η Realpolitic;
Ο εφιάλτης υπάρχει ήδη, δεν θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει, τον αντιμετωπίζει. Αν σήμερα κάνεις μία βόλτα σε κάποιο από τα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου σίγουρα σε μία- δύο ημέρες θα υπάρξει άλλο ένα καράβι με 60-100 ανθρώπους που έρχονται. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται συνήθως από τις περιοχές του Πακιστάν και του Αφγανιστάν που αντιμετωπίζουν πέρα από τα γεωπολιτικά ζητήματα και πολύ έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Δεν ξέρουν που να φυτέψουν, που να ζήσουν γιατί η γη τους έχει γίνει πλέον άχρηστη. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τις εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων και στην Ασία και στην Αφρική που θα βρεθούν σε αντίστοιχη κατάσταση, καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για μία τεράστια μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, δηλαδή στην Ελλάδα, στη Ιταλία και στην Ισπανία που θα είναι αδύνατο να την αντιμετωπίσουμε. Αν σήμερα έχουμε πρόβλημα μία φορά ας το πολλαπλασιάσουμε επί 1000 για να καταλάβουμε τι είναι αυτό πους μας έρχεται.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έδειξαν ότι το περιβάλλον αγγίζει τους πολίτες. Μπορεί η νέα αφήγηση που χρειάζεται η Ελλάδα να είναι η πράσινη οικονομία και η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ;

Εγώ θεωρώ ότι όχι μόνο μπορεί αλλά και πρέπει να είναι. Πρέπει να είναι γιατί αν αναλύσει κανείς τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας που είναι η ανεργία, η μη παραγωγική γεωργική παραγωγή, ο τουρισμός μας που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η μη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, θα διαπιστώσει ότι είναι θέματα που εξαρτώνται από το αναπτυξιακό μοντέλο που έχουμε δημιουργήσει μεταπολεμικά και βασίζεται στη χρήση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος σαν αναλώσιμο και όχι στην ποιότητα. Η πράσινη ανάπτυξη προσπαθεί να ανατρέψει και να αναστρέψει αυτή την πορεία και αν βάλουμε αυτά τα πράγματα σε μία εξίσωση μας οδηγούν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα ή θα πάμε μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου ή την έχουμε πατήσει σαν χώρα.

Τι κάνεις ένας περιβαλλοντολόγος σε ένα κόμμα εξουσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ;

Νομίζω ότι προσπαθεί τουλάχιστον να κάνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Να μπορέσει αυτή η νοοτροπία για μία διαφορετικού είδους ανάπτυξη με τον συνυπολογισμό του περιβάλλοντος να είναι μέρος της εξουσίας, να είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο κάνει τις επιλογές και παίρνει τις αποφάσεις της η εξουσία. Όσο καιρό το έκανα έξω από ένα χώρο που έχει προοπτική εξουσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ, ήταν πολύ πιο εύκολο να κάνω κριτική και προτάσεις, αλλά ήταν και λιγότερο αποτελεσματικό. Αν εδώ μπορέσουμε με τη συνδρομή του συνόλου του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου να κάνουμε κάποια πράγματα νομίζω ότι η αποτελεσματικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη, και αυτό είναι και το στοίχημα μου.

Επομένως, μπορεί το περιβάλλον από παρεμπίπτουσα συνισταμένη να γίνει κυρίαρχη πολιτική επιλογή;

Για μένα πρέπει να γίνει. Όπως μέσα στην όλη θεωρία για την προσέγγιση μίας βιώσιμης κοινωνίας και μίας βιώσιμης ανάπτυξης λέμε ότι υπάρχουν 3 πυλώνες: η οικονομία, η κοινωνία και το περιβάλλον, και στην Ελληνική πολιτική πρέπει να γίνει το ίδιο, το περιβάλλον είναι το κομμάτι που λείπει, αυτό πρέπει να ανατάξουμε.

Η εμπειρία σου ως τώρα από το ΠΑΣΟΚ;

Η εμπειρία μου ως τώρα από το ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον θετική, αν δεν ήταν άλλωστε δεν θα ήμουν εδώ. Νομίζω ότι έχει ακόμη αρκετή δουλειά να κάνει, δηλαδή είδα ότι μέσα σε δύο χρόνια καταρχήν άνοιξαν πάρα πολλά αυτιά απέναντι στη συζήτηση για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη που στην αρχή ήταν πολύ πιο κριτικά και επιφυλακτικά, αλλά ακόμη, παρόλο που αρχίζει και μπαίνει στο κεντρικό DNA του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, έχουμε δουλειά να κάνουμε, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο.

Τι είναι για σένα η Ελληνικότητα;

Η Ελληνικότητα; Ωραία ερώτηση. Ελληνικότητα είναι αυτό που έχουμε στον τόπο μας και δεν μπορούμε να το βρούμε πουθενά αλλού και αυτά τα πράγματα είναι πάρα πολλά, δηλαδή έχουν να κάνουν με την ίδια την εικόνα και το χαρακτήρα της Ελλάδας, έχουν να κάνουμε με το τοπίο, τον πολιτισμό, έχουν να κάνουν με αυτό που θυμόμαστε όταν κλείνουμε τα μάτια μας και λέμε για να θυμηθούμε πως ήταν όταν ήμασταν παιδιά. Αυτή είναι η Ελληνικότητα που έχει μπει μέσα μας και αυτό είναι και το πλέον συγκριτικό πλεονέκτημα της δικής μας χώρας που μπορούμε να αναδείξουμε.

Μπορούμε να μιλήσουμε για πατριωτισμό αν δεν σεβαστούμε τον πλανήτη μας;

Όχι, ξεκάθαρα όχι. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πατριωτισμό, ούτε καν ότι νοιαζόμαστε για τους δικούς μας ανθρώπους

Επομένως ασπάζεσαι το όραμα του οικολογικού πατριωτισμού;

Απολύτως. Απολύτως γιατί νομίζω ότι η βασικότερη αξία που έχει μία χώρα, η πατρίδα σου που θες να προστατέψεις είναι αυτό που αποτελεί το συνολικό της οικολογικό μέγεθος.

Τελικά ένας περιβαλλοντολόγος νιώθει άνετα στην πολιτική;

Αυτό θα το δείξει ο χρόνος, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένας περιβαλλοντολόγος που είναι έτοιμος να κάνει τις ρήξεις που χρειάζονται δεν νιώθει άνετα πουθενά. Μπορεί να είσαι περιβαλλοντολόγος της θεωρίας και της πολλής κουβέντας και εκεί νιώθεις άνετα σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις όμως να κάνεις πραγματικά τις αλλαγές και να τα βάλεις με τα συμφέροντα, τις δεδομένες δομές και τις συνήθειες που υπάρχουν έχεις συνεχώς τριβές, αλλά αυτό είναι που δίνει και ενδιαφέρον στο θέμα. Επομένως, νομίζω ότι αν το κάνεις συνειδητά μπορείς παντού να επιμείνεις τουλάχιστον. Τώρα αν θα επιβιώσεις ή όχι δεν εξαρτάται μόνο από σένα.

Επομένως ήρθες για να μείνεις στο πολιτικό χάρτη. Μιας και βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο, ο Σπύρος Κουβέλης θα είναι παρών σε αυτή την εκλογική μάχη;

Ήρθα για να μείνω όσο χρειάζεται. Δεν πιστεύω ότι πρέπει οι πολιτικοί να μένουν για πάντα και θεωρώ ότι πρέπει να έχουν και αρκετά σύντομο χρόνο παραμονής στην πολιτική για να υπάρχει ανανέωση και δυνατότητα να μπαίνουν καινούριες ιδέες. Εγώ είμαι δύο χρόνια βουλευτής, άρα νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είμαι παρών, το έχω αποφασίσει ότι θα είμαι παρών και θα είμαι παρών στην Α’ Αθήνας, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να μπορέσουμε να χτίσουμε επάνω σε αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει τα δύο χρόνια που συμμετέχω εγώ και έχει ξεκινήσει και πριν από μένα βέβαια για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα και στην πρόταση και στην υλοποίηση αυτής της πρότασης από το ΠΑΣΟΚ, αλλά μέχρι εκεί, μετά θα δούμε τι θα γίνει.

Ποιο είναι το δικό σου πρόταγμα για την Αττική;

Το δικό μου πρόταγμα για την Αττική είναι κάτι που το σκεφτόμουν τις μέρες μετά τη μεγάλη καταστροφή, τις πυρκαγιές . στην Αττική πρέπει να ξεκινήσουμε με την έννοια του μεγάλου έργου πολιτικά και οικονομικά, αλλά όχι με τσιμέντο, άσφαλτο και ατσάλι με την έννοια του μεγάλου έργου ως πρόγραμμα αποκατάστασης του περιβάλλοντος , ανάδειξη των ελεύθερων χώρων με πάρκα πρασίνου. Αυτό που έλεγα πριν για τις πόλεις της Ελλάδος να το κάνουμε στην Αθήνα γιατί αλλιώς με μικρές παρεμβάσεις, κυρίως για επικοινωνιακού λόγους, δεν μπορούμε να το κάνουμε.

Ο Paul Valery έλεγε για την ΕΕ: «ελπίζουμε αφηρημένα, φοβόμαστε συγκεκριμένα», αυτό το αξίωμα έχει απόλυτη εφαρμογή στο περιβάλλον. Τι ελπίζει και το φοβάται ο Σπύρος Κουβέλης;

Ο Σπύρος Κουβέλης ελπίζει ότι αυτά που ξεκίνησαν ως αφηρημένες ιδέες για πρόγραμμα θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε εκπτώσεις. Αυτό είναι η ελπίδα, ο φόβος είναι πόσο μεγάλες συγκρούσεις θα χρειαστούν για να μην κάνουμε εκπτώσεις και πόσο δυνατά θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας για να μπορέσουμε να πούμε ακριβώς ότι εμείς εκπτώσεις δεν κάνουμε

Ας κλείσουμε με μία συμβουλή προς καταναλωτάς. Πως μπορεί ένα καταναλωτής να είναι και περιβαλλοντικά ευαίσθητος και χρήσιμος;

Ένας καταναλωτής μπορεί να είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητος και χρήσιμος αν σκέφτεται πριν αγοράσει. Όταν σκέφτεται ότι μπορεί να πάρει προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας και αυτό βοηθάει και τη δική του τσέπη είναι και έξυπνος και περιβαλλοντικά ευαίσθητος. Όταν κατανοήσει ότι μπορεί να παίρνει μαζί του μία τσάντα από το σπίτι για να μην παίρνει 8 σακούλες από το σούπερ μάρκετ είναι ευαίσθητος και αποτελεσματικός. Είναι κάποια μικρά, αλλά χρήσιμα πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας και μπορούμε να τα βρούμε σε δεκάδες blogs στο ίντερνετ, αρκεί να θέλουμε να το κάνουμε.

Μιας και αναφέρθηκες στα blogs ας κλείσουμε με αυτά. Στην Ελλάδα τα blogs εστιάζουν κυρίως στην κριτική. Μπορούμε να δούμε μία πράσινη ιστολογική συμμαχία στα πλαίσια του ρόλου των blogs στις ΗΠΑ για την μεταρρύθμιση υγείας του Obama;

Οπωσδήποτε και πιστεύω ότι όχι μόνο θα μπορούσαν αλλά μπορούν και πρέπει να είναι ένας από τους κεντρικούς κομιστές τους μηνύματος και του τρόπου υλοποίησης αυτού του μηνύματος και αυτό γιατί η συζήτηση για το περιβάλλον μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσουμε τα blogs, γίνεται από τις ΜΚΟ, γίνεται με κακό τρόπο από την Κυβέρνηση, και γίνεται επίσης γιατί δημιουργεί πηχυαίους τίτλους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ . Τα blogs δεν έχουν κανένα από τα κακά που έχουν όλα αυτά και έχουν τα περισσότερα καλά από αυτά που έχουν οι ΜΚΟ. Έχουν επίσης τη δυνατότητα της άμεσης μεταφοράς του μηνύματος χωρίς να έχουν να ωφεληθούν από κάτι τα ίδια

ΥΓ. Εύχομαι στον Σπύρο Κουβέλη να μιλά πάντα τόσο αυθεντικά και πολιτικά και καλή επιτυχία στη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση στην Α΄ Αθήνας.

Read more...

Η Πολιτική Κουλτούρα της ΛαμογιάςΤριαντάφυλλος Καρατράντος

Ξεχώρισα μία αποστροφή από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Θησείο: «Διότι σήμερα, βαφτίζουν την παρανομία, μαγκιά. Καθιστούν την λαμογιά, προνόμιο. Θεοποιούν το κονέ, ως κλειδί επιτυχίας. Λέξεις, δυστυχώς, που έγιναν μέρος στο πολιτικό μας λεξιλόγιο.».

Έχει δίκιο ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως το ζήτημα είναι ακόμη πιο βαθύ, δεν βρίσκονται μόνο οι λέξεις στο πολιτικό μας λεξιλόγιο, αλλά οι λέξεις σηματοδοτούν τις πράξεις, πράξεις που είναι καθεστηκυίες δομές της πολιτικής μας κουλτούρας.

Άλλο ένα ζήτημα κουλτούρας λοιπόν. Η πολιτική μας κουλτούρα, η οποία οικοδομήθηκε στις απαρχές του Νέου Ελληνικού Κράτους, μεταξύ των άλλων παθογενειών έχει και τις πελατειακές σχέσεις και τον κομματισμό.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η λαμογιά, η εξαπάτηση δηλαδή των θεσμών, των πολιτών και του νόμου εις όφελος μας είναι βαθιά ριζωμένη και σε κοινωνικό επίπεδο. Ο Έλληνας ευρισκόμενος μόνιμα σε σύγκρουση με το κράτος δεν χάνει την ευκαιρία να το εξαπατήσει, ξεχνώντας ότι ουσιαστικά, ως φορολογούμενος, εξαπατάται και ο ίδιος.

Μην ξεχνάτε πόσο παραγωγικός αναδεικνύεται ο Έλληνας όταν αφορά δραστηριότητες της λεγόμενης παραοικονομίας.

Βέβαια οι πελατειακές σχέσεις και ο κομματισμός είναι μία αμφίδρομη διαδικασία. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε ακούσει ατάκες του τύπου «τα δικά μας παιδιά πρέπει να βολευτούν». Η Ελλάδα βρισκόμενη σε βαθιά κρίση αναπτυξιακού προτύπου εμφανίζει ως επιλογή σταδιοδρομίας το βόλεμα στο δημόσιο, βόλεμα που περνά μέσα από κάποιο κομματικό χώρο. Η λαμογιά επομένως και η εκμετάλλευση του κράτους είναι συλλογική-κομματική κουλτούρα, είναι όμως και ατομική, ο κάθε ψηφοφόρος το ζητά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μιλήσει με πάθος για την αυτονομία του πολιτικού συστήματος, είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος, όμως εξίσου μεγάλος είναι η αυτονομία των πολιτών από το πολιτικό σύστημα και τον κομματισμό.

Ο κομματισμός και η καλλιέργεια των πελατειακών σχέσεων δεν εμφανίστηκε από παρθενογένεση τα τελευταία πέντε χρόνια, είπαμε είναι δομικό στοιχείο της πολιτικής μας κουλτούρας, όμως η πολιτική πρακτική μερικές φορές νομιμοποιεί και οι δηλώσεις περί νομιμότητας και ηθικής δίνουν σαφέστατα μαθήματα λαμογιάς.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή πολλοί μπαίνετε στον πειρασμό να μου γράψετε για πρακτικές παλαιότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δηλώσεις πολιτικών προσώπων που να αναφέρονται στο φαινόμενο της πολιτικής λαμογιάς, σας προλαβαίνω, δεν το αρνούμαι, άλλωστε δεν το αρνήθηκε και ο ίδιος ο Παπανδρέου. Το σημαντικό για μένα είναι ότι θέτει το ζήτημα και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε πως θα απαλείψουμε τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις, δεν είναι ώρα για συμψηφισμούς, αλλά για ιεράρχηση ζητημάτων και πολιτικών προτεραιοτήτων.

Βέβαια η ρήξη με τις πελατειακές σχέσεις και τον κομματισμό σημαίνει ρήξη με την ίδια την λειτουργία των κομμάτων, με την παραλειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα καλεστεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, εφόσον τα θέτει, το κρίσιμο είναι αν θα καταφέρει να συγκρουστεί χωρίς εκπτώσεις. Ακόμα θυμάμαι μία δήλωση του Kevin Featherstone, του Καθηγητή του LSE που ξέρει την Ελλάδα καλύτερα από πολλούς Έλληνες, «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ένας δικτάτορας με δεμένα χέρια», αναφερόταν στις στρεβλές δομές και τις εξωτερικεύσεις του συστήματος της δημόσιας διοίκησης.

Μην ξεχάσω να αναφερθώ στο φίλο μου το Νίκο, ο οποίος με είχε ψέξει, με το δικό του τρόπο, όταν είχα αναρτήσει αυτή τη φράση από το λόγο του Παπανδρέου στο Facebook για μικροπολιτική, και όμως Νίκο είναι ζήτημα δομικής πολιτικής.
Read more...

Η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση Χριστοφοράκου φωτίζει μια άλλη πτυχή της «πολιτικής αυτοκτονίας» Καραμανλή με τις πρόωρες εκλογές: ο


Η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση Χριστοφοράκου φωτίζει μια άλλη πτυχή της «πολιτικής αυτοκτονίας» Καραμανλή με τις πρόωρες εκλογές: ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι η απόφαση των Γερμανών δικαστών θα ήταν αρνητική και ότι ο ανακριτής Ζαγοριανός είναι πλήρως εκτεθειμένος. Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου.

Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφαίρεσε προχθές την δικογραφία για την υπόθεση Siemens από τον κ. Ν.Ζαγοριανό, ενώ ξεκίνησε και αυτεπάγγελτη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ειδικός Ανακριτής χειραγωγήθηκε κατά την ανάκριση της υπόθεσης Siemens. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Ζαγοριανός ερευνάται και επειδή απέφυγε να εκδώσει εγκαίρως εντάλματα σύλληψης για τους κατηγορούμενους Χριστοφοράκο και Καραβέλα, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να το σκάσουν από την Ελλάδα.

Η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας προσθέτει στο όλο παζλ και ένα ακόμα στοιχείο. Προφανώς ο ειδικός ανακριτής είχε φροντίσει ώστε ο Χριστοφοράκος να μην εκδοθεί ποτέ: το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας διαπίστωσε ελλείψεις στις ενέργειες των ελληνικών ανακριτικών αρχών, όπως αποτυπώνονται στο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Ζαγοριανός.

Η απόφαση των Γερμανών δικαστών στηρίζεται στο γεγονός ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ.Χριστοφοράκος στην Ελλάδα έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο. Αξίζει εδώ να υπογραμμιστεί ότι στο ένταλμα που έστειλε στη Γερμανία για την υπόθεση Χριστοφοράκου ο κ. Ζαγοριανός δεν περιέλαβε τα αδικήματα της περίοδου 2004 – 2007 αλλά τα προγενέστερα, που σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία έχουν παραγραφεί.

Είτε πρόκειται για τον πιο ανίκανο ανακριτή του κόσμου, είτε η συμπεριφορά και η πρακτική Ζαγοριανού αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους χειραγώγησης της Δικαιοσύνης επί ΝΔ. Προφανώς, ο πρωθυπουργός ήξερε ότι η γερμανική απάντηση θα ήταν αρνητική και ότι στην έρευνα που ξεκινούσε εναντίον του ο κ. Ζαγοριανός ίσως άνοιγε το στόμα του για τις εντολές που είχε λάβει άνωθεν για να χειριστεί την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο.

Προφανώς, η σημερινή απόφαση των Γερμανών είναι κόλαφος για μια κυβέρνηση που άφησε τον Χριστοφοράκο να φύγει μέσα απ' τα χέρια της. Η ζημιά είναι όμως μικρότερη όταν η ίδια κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ότι δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει. Η υπόθεση Siemens έχει ακόμη πολύ ζουμί που αγγίζει πολύ υψηλά πρόσωπα στην ΝΔ: εδώ ίσως οφείλεται η τακτική της κυρίας Μπακογιάννη που εμφανίζεται Καραμανλινότερη του Καραμανλή τις τελευταίες μέρες. Με τις εκλογές, υπάρχει η ελπίδα ότι όλα αυτά θα ξεχαστούν. Η κυβέρνηση που κατέρρευσε τα σκάνδαλα δεν τα φοβάται.

Read more...

Το ΠΑΣΟΚ είναι 6 χρόνια χωρίς βουλευτή στο πρώτο λιμάνι της χώρας….


Ενώ η χώρα βρίσκετε σε φάση αλλαγής, και οι πολίτες απεγνωσμένα ψάχνουν να δουν μια ακτίνα φωτός στο πολιτικό μας σύστημα, οι πληροφορίες ότι ο Κώστας Σημίτης (υπενθυμίζουμε πρώην πρωθυπουργός) "ψάχνεται" να εμπλακεί πάλι στις λίστες του ΠΑΣΟΚ (ως αντίστοιχος Μητσοτάκης) μας εξοργίζει ακόμα μία φορά..
Σαν να μην καταδίκασαν ποτέ οι πολίτες την πολιτική του, και πάνω που η προοδευτική παράταξη βρίσκει βηματισμό… διεκδικεί και ρόλο… κρίμα… τόσο εξουσιομανής???... να θέλει ντε και καλά να γίνει "βουλευτάκος?"… Αν και λίγο βόρειοι εμείς μαθαίνουμε ότι οι οργανώσεις βράζουν εναντίον του, μιας και το ΠΑΣΟΚ είναι 6 χρόνια χωρίς βουλευτή στο πρώτο λιμάνι της χώρας…. Και από ευγένεια περίμεναν να τελειώσει και αυτή του η θητεία.... Αν όμως επιμείνει ξανά….(από ότι μας λένε τα συντρόφια κάτω στον Πειραιά στα καμίνια.. που λέει και το τραγούδι) δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα δείξουν δημοσίως την δυσαρέσκεια τους….
Ομάδα πολιτών 3 ΣεπτέμβρηRead more...

Πρώτη φορά...


Από το http://akomideneidametipota.blogspot.com/
.
Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας μετά τη μεταπολίτευση, κάνει εκλογές παραδεχόμενος ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει!!!!!
Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός δεν μπορεί να τιθασεύσει ούτε το σόι του που βγαίνει ανεξέλεγκτα και του προσάπτει χειρότερα από αυτά που λέει η αντιπολίτευση!!!!
Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός έχει μείνει αδρανής πέντε χρόνια......
Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνησε τη χώρα το πρωθυπουργικό περιβάλλον και όχι ο ίδιος....
Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός στηρίχτηκε τόσο πολύ από το λαό και αυτός κατάφερε να πέσει μόνος του....
Θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη πολιτική απογοήτευση...
Αυτό το κατάφερε!!!!!!!
Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ...

Read more...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος

Το σκηνικό είχε στηθεί σε ένα καφενείο έξω από τον Τύρναβο, με κεντρικούς «σκηνοθέτες» τους γαλάζιους αργοτοσυνδικαλιστές Νασίκα και Κοκκινούλη, τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 7ης Μαρτίου του 2004. Το χιόνι κρατούσε στις πρασιές, τη νύχτα είχε πέσει παγετός στην περιοχή, αλλά το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες του Κάμπου περίμεναν χαμογελαστοί έναν... υπερκινητικό Καραμανλή, ο οποίος όδευε ακάθεκτος προς την εξουσία. Στο καφενείο μπήκαν ελάχιστοι, επιλεγμένοι. Και ο Κ. Καραμανλής άρχισε να δίνει υποσχέσεις για όλα και για όλους... Τα αγροτικά φαινόταν να τα παίζει στα δάχτυλα. Τα χέρια κινούνταν συνεχώς οριζόντια για να φαίνεται ο λόγος «σπαθάτος». Επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά μηχανήματα στο 8% και υποσχέθηκε ότι για να δώσει τη μάχη υπέρ της αγροτιάς, ως Πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει ο ίδιος αυτοπροσώπως στα Συμβούλια των Υπουργών Γεωργίας, στις Βρυξέλλες. Δεν πήγε, βέβαια, ποτέ. Ακόμη χειρότερα, ο ΦΠΑ στα μηχανήματα από 18% είναι σήμερα στο 19%, αφού μετεκλογικά η Ν.Δ. «ανακάλυψε» ότι η μείωση στον χαμηλό συντελεστή δεν επιτρέπεται από τους κοινοτικούς κανονισμούς. Η αντιμετώπιση των αγροτών είναι χαρακτηριστικό δείγμα της μετάλλαξης του προεκλογικού και μετεκλογικού Καραμανλή και, αναμφισβήτητα, μια μεγάλη απόδειξη των ανακολουθιών και των απατηλών υποσχέσεων που είχε μοιράσει η Ν.Δ. Πολύ γρήγορα έγινε εμφανής η αλλαγή στην εικόνα και κυρίως στους ρυθμούς του Πρωθυπουργού. Από πολιτικός- «σβούρα» στην αντιπολίτευση έγινε ένας Πρωθυπουργός που εμφανώς δεν ήθελε να κυβερνήσει.

fimotro

Read more...

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...


Ρεπορτάζ : Α. Ραβανός

Η «αμαρτωλή» υπόθεση του Βατοπαιδίου και η Siemens αλλά κυρίως τα στελέχη τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε αυτές τις ιστορίες δυναμιτίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να γίνουν εκκαθαρίσεις στα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς τις εκλογές συναντά πολλές αντιδράσεις και δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα είναι πολλά για τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τον συνοδεύουν στην άνοδό του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα περιοδεύσει σήμερα το... πρωί και θα μιλήσει το βράδυ. Στη σκιά της αποχώρησης και των καταγγελιών από τον πρώην υπουργό κ. Μιχ. Λιάπη, το «παζάρι» που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες είναι σκληρό και οι βουλευτές που έχουν στιγματιστεί και έχουν στοχοποιηθεί από την εκλογική βάση της ΝΔ δίνουν αγώνα επιβίωσης. Ως εκ τούτου, ο δρόμος της ΝΔ προς τις εκλογές είναι γεμάτος «αγκάθια», αφού οι πιέσεις και οι εκβιασμοί κυριαρχούν και ενισχύουν την ηττοπάθεια στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Ο κύβος ερρίφθη στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι οριστική η απόφαση από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ των βουλευτών που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους και τις ενέργειές τους τη «γαλάζια» κομματική βάση. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για την καρατόμηση ορισμένων ατόμων. Αυτό που εκκρεμεί και συζητείται ακόμη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ποια πρόσωπα θα αποκλειστούν από τις λίστες της ΝΔ. «Ακόμη ο πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει πόσο βαθιά θα φθάσουν οι καρατομήσεις και κατά πόσον θα διευρυνθεί ο κύκλος των στελεχών που θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων» μεταδίδουν συνομιλητές του κ. Καραμανλή. Παρά την οριστική απόφαση του Πρωθυπουργού να θέσει εκτός ψηφοδελτίων όσους «αμαρτωλούς» έχουν προκαλέσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, πολλοί αντιστέκονται και διακηρύττουν ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι. Οι λεγόμενοι «Βατοπαιδινοί» κρατούν γερή άμυνα και είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με το Μέγαρο Μαξίμου μέχρις εσχάτων για να παραμείνουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο κ. Π. Δούκας αρνείται πεισματικά να συζητήσει το θέμα του αποκλεισμού του από τα ψηφοδέλτια και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, θυμίζοντας τον αριθμό των σταυρών που έλαβε στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι ξεπερνούν τις 40.000. Οι κκ. Αλ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος , έχουν αρχίσει τις περιοδείες τους στους νομούς Ξάνθης και Βοιωτίας αντιστοίχως. Oσο για τον κ. Αρ. Παυλίδη , αυτός παρά τις αντιδράσεις ακόμη και συνυποψηφίων που ζητούν να μην είναι στο ψηφοδέλτιο κινείται σαν να μην τρέχει τίποτε, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού του. Κάποια άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως π.χ. ο κ. Ι. Μανώλης, επαναφέρουν την υπόθεση της Siemens και μάλιστα, με μια κίνηση που προκαλεί ερωτηματικά για τον χρόνο που γίνεται και το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της, ζητεί ακόμη και τον αποκλεισμό του βουλευτή κ. Κυρ. Μητσοτάκη , λέγοντας ότι αν αυτό δεν γίνει ο ίδιος δεν θα βοηθήσει το κυβερνών κόμμα στην Αργολίδα, όπου εκλεγόταν. Παρά την επίθεση του κ. Μανώλη, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν αρνητικά μηνύματα για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα του και ευελπιστεί να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα στη Β΄ Αθηνών. Επίσης, άλλοι βουλευτές βάζουν ζητήματα για άλλους συναδέλφους τους οι οποίοι κατά τη διάρκεια των πεντέμισι ετών διακυβέρνησης από τη ΝΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής και παραιτήθηκαν λόγω εμπλοκής των ονομάτων τους σε διάφορες υποθέσεις, που χαρακτηρίστηκαν σκάνδαλα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η απόφαση για αποκλεισμούς, όπως φαίνεται, δεν είναι εύκολη για τον κ. Καραμανλή, αφού οι βουλευτές που είναι σε «μαύρη λίστα» αρνούνται να γίνουν από μόνοι τους «Ιφιγένειες». Και μια απόφαση εκκαθάρισης είναι λογικό να προκαλέσει αντιδράσεις, αν και σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα λειτουργήσει λυτρωτικά και συσπειρωτικά για τη «γαλάζια» κομματική βάση. Επιτροπή αξιολόγησης στη Ρηγίλλης για τους συνδυασμούς Στη Ρηγίλλης έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης διαφόρων προσωπικοτήτων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και ήδη αξιολογούνται βιογραφικά και γίνονται συναντήσεις από τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος κ. Μ. Δασκαλάκη . Με τα ψηφοδέλτια θα ασχοληθεί και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, και τότε θα «κλειδώσει» και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς . Εκτός από τα ψηφοδέλτια θα αρχίσει παράλληλα με την πρωθυπουργική επίσκεψη στη ΔΕΘ να ξεδιπλώνεται και η στρατηγική του κόμματος για τις εκλογές, ενώ η προεκλογική εκστρατεία θα είναι επικεντρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της στον Πρωθυπουργό. Το δίλημμα που θα τίθεται είναι ποιος πολιτικός αρχηγός είναι καλύτερος να κυβερνήσει τον τόπο. Ενδεικτική είναι η φράση της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , η οποία τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ: «Ο λαός θα επιλέξει τον τιμονιέρη της κρίσης, που μπορεί να είναι ή ο Κ. Καραμανλής ή ο Γ. Παπανδρέου».
fimotro.


Read more...