Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Αύριο το πρωί η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια



Αύριο Παρασκευή, 12 Μαρτίου, θα ορκιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κάρολος Παπούλιας, μετά την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.Η ορκωμοσία θα γίνει στις 11:30 ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.Λίγο...


νωρίτερα, οι κ.κ. Παπανδρέου και Πετσάλνικος θα υποδεχθούν τον Πρόεδρο στην είσοδο του Κοινοβουλίου και μαζί θα κατευθυνθούν στο προεδρείο.Θα ακολουθήσει δέηση και στη συνέχεια ο κ.Παπούλιας θα δώσει τον νενομισμένο όρκο και θα υπογραφεί το σχετικό πρωτόκολλο.Τέλος, ο Πρόεδρος θα χαιρετίσει τους αρχηγούς των κομμάτων και η τελετή θα κλείσει με κατάθεση στεφάνων στον 'Αγνωστο Στρατιώτη.




Read more...

Άνοιξε η Πανεπιστημίου





Οι εργαζόμενοι στην πρώην Ο.Α, άνοιξαν πριν από λίγο την οδό Πανεπιστημίου,μετά από μέρες αποκλεισμού.




Read more...

Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο στη Βουλή...



Μόλις είχε αρχίσει η ψηφοφορία, και ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου εμφανίστηκε στη Βουλή.
Αμέσως όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σηκώθηκαν από τα έδρανα τους, και ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα, ενω...

οι παρόντες υπουργοί τον καλωσόριζαν σφίγγοντας του το χέρι.
Ο Βενιζέλος που ψήφισε από τους πρώτους, μόλις την είχε κοπανήσει...

nonews-news


Read more...

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ...


Ρεπορτάζ : Πάνος Μπουλούκος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μεγάλη Εβδομάδα, ίσως και νωρίτερα, δηλαδή στο τέλος του μήνα, θα δοθεί στην κυκλοφορία, όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος των Τεμπών, ο οποίος παραμένει κλειστός από τις 17 Δεκεμβρίου, μετά τη μεγάλη κατολίσθηση που στοίχισε τη ζωή στον ιταλό διευθυντή του έργου μετατροπής της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης σε αυτοκινητόδρομο. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας έχει ζητήσει από την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, εφόσον...
έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες και η διέλευση μπορεί να είναι και πάλι ασφαλής, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα του δρόμου.
Τις τελευταίες ημέρες 40 ειδικοί μηχανικοί, γεωλόγοι και αλπινιστές δίνουν μάχη με τον καιρό και τον χρόνο προκειμένου να προλάβουν ως το Πάσχα να δώσουν με ασφάλεια στην κυκλοφορία το οδικό πέρασμα της κοιλάδας των Τεμπών και όπως όλα δείχνουν πλέον θα τα καταφέρουν. Εως σήμερα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός βράχων και σαθρών εδαφών που κινδύνευαν να κατρακυλήσουν, ενώ απομακρύνθηκαν εκατοντάδες βράχοι, πέτρες και χώματα επειδή δεν κρίθηκε επαρκής λύση η στερέωσή τους. Ολοκληρώθηκαν επίσης και οι εργασίες καθαρισμού της πλαγιάς από την οποία προήλθε η πτώση του τεράστιου βράχου που έκοψε τη χώρα στα δύο και απομακρύνθηκαν μόνο από αυτό το τμήμα του βουνού περίπου 750 τόνοι μπάζα.
Στη φάση αυτή οι ειδικοί με τη βοήθεια εξειδικευμένων μηχανημάτων τοποθετούν φράχτες και ειδικά ατσάλινα πλέγματα σε όλο το επικλινές του βουνού και κάνουν ό,τι επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο την πιθανότητα να πέσουν ξανά πέτρες και βράχοι στο οδόστρωμα, ώστε η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές και θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, με παράλληλη εποπτεία της ασφάλειας και με καθημερινούς ελέγχους.
Οι γερμανοί και ελβετοί ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται από τις 25 Ιανουαρίου στα Τέμπη, θεωρούνται παγκοσμίως οι καλύτεροι και οι πιο εξειδικευμένοι. Η ελβετική εταιρεία Geobrugg ΑG, που ανέλαβε το έργο καθαρισμού και αντιστήριξης της πλαγιάς των Τεμπών, είναι από τις ελάχιστες εξειδικευμένες εταιρείες σε όλον τον κόσμο για εργασίες αυτού του είδους και κλήθηκε στην Ελλάδα από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ. Στο μεταξύ με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Μ. Τρεμόπουλου για την καθυστέρηση δρομολόγησης ειδικών οχημάτων κυλιόμενου αυτοκινητόδρομου (RoLΑ) και τη σιδηροδρομική μεταφορά φορτηγών οχημάτων, ο κ. Ρέππας σε απάντησή του τονίζει: «Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Κεντρική Ευρώπη δεν ήταν διαθέσιμα για ενοικίαση RoLΑ. Βρέθηκαν πρόσφατα διαθέσιμα RoLΑ που δεν χρησιμοποιούνταν στη Ρουμανία, αλλά είχαν ανάγκη συντήρησης που απαιτούσε περίπου 45 ημέρες. Δεδομένου ότι εν τω μεταξύ οι εργασίες στα Τέμπη προχωρούν με εντατικό ρυθμό, δεν κρίθηκε σκόπιμη η ενοικίαση και επισκευή των ρουμανικών RoLΑ».
Τέλος, ο κ. Ρέππας επισημαίνει ότι εξετάστηκε η δυνατότητα χρησιμοποίησης υφιστάμενων οχημάτων του ΟΣΕ για τη μεταφορά ΙΧ αυτοκινήτων. Εγιναν μάλιστα δοκιμαστικές φορτώσεις. Ωστόσο ο χρόνος που απαιτούνταν για τη φόρτωση και την εκφόρτωση ήταν υπερβολικά μεγάλος, με αποτέλεσμα να κριθεί ασύμφορη η λύση αυτή.
fimotro


Read more...

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...


Στη Δικαιοσύνη παρέδωσε όλα τα στοιχεία για τους στημένους αγώνες ο Γ.Γ.Α Πάνος Μπιτσαξής. Ο Π. Μπιτσαξής ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να γίνει συσχέτιση με τους δύο φακέλους που έχουν σταλεί από την ΓΓΑ στο παρελθόν... και οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης. Νωρίτερα ο κ.Μπιτσαξής είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και ενημερώθηκε πλήρως για το όλο ζήτημα. Σχετική ανακοίνωσε εξέδωσε η Γ.Γ.Α:
«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου φάκελο της UEFA, που αφορά πέντε ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β’ Εθνικής και έναν αγώνα της Σούπερ Λίγκ, οι οποίοι κατά τις εκτιμήσεις της UEFA και με διάφορους βαθμούς υπόνοιας ή τεχνικής πεποίθησης, είναι ενδεχόμενο να είναι προσυνεννοημένοι.Ζητήθηκε η συσχέτισή τους με τους δύο φακέλους, που έχουν ήδη διαβιβασθεί και η διερεύνηση του θέματος, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης προκαταρκτικής εξέτασης». Σε πταισματοδίκη ανακριτή η υπόθεση
Στο μεταξύ, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος ανέθεσε σε πταισματοδίκη ανακριτή το φάκελο με τα ύποπτα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ανακριτής κάλεσε ήδη για κατάθεση τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

fimotro

Read more...

ΗΡΕΜΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...




Μέχρι τώρα στα επεισόδια έγιναν 16 προσαγωγές και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο 13 αστυνομικοί τραυματίες. Ο κόσμος έχει αγριέψει γιατί υπάρχει αγανάκτιση. Ούτε πόλεμο να είχαμε... ή μήπως έχουμε;
Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγο στα Εξάρχεια. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει τους αντιεξουσιαστές , οι όποιοι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πετάνε...



μολότοφ στα ΜΑΤ.
Ηρεμία τώρα στο κέντρο της Αθήνας. Ως συνήθως μετά από μεγάλες πορείες δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο. Ξύλο, καταστροφές, δακρυγόνα, κυνηγητό και βανδαλισμοί. Στην Αθήνα, έγιναν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ νεαρών και αστυνομικών, από το ύψος της Ομόνοιας μέχρι την Πανεπιστημίου. Στην Ομόνοια, διαδηλωτές εγκλώβισαν αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, πετώντας εναντίον τους πέτρες και ό,τι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους. Λίγο αργότερα... η ένταση μεταφέρθηκε στους γύρω δρόμους από τα Εξάρχεια. Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μέχρι την πλατεία, η οποία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, ενώ οι νεαροί «απάντησαν» με μολότοφ και πέτρες. Δεκάδες κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες.
fimotro


Read more...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"...


























































































































fimotro

Read more...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ


Απο Enet.gr

Σχέδιο για την επιβολή παγκοσμίου φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, ο οποίος θα αποθαρρύνει τις τράπεζες να παίρνουν υπερβολικά ρίσκα, ζητεί με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος είναι η πρόταση που θα επεξεργαστεί η Ε.Ε. να είναι έτοιμη μέχρι τη σύνοδο των G20, τον προσεχή Ιούνιο...


Η Ευρωβουλή καλεί τις Βρυξέλλες να προχωρήσουν μόνες τους, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η παγκόσμια συναίνεση. Το ψήφισμα μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα διαλόγου επί πολλών ζητημάτων που αφορούν στη συμπεριφορά του χρηματοπιστωτικού τομέα, εκτίμησε ο ευρωβουλευτής της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, Έντουαρντ Σικλούνα.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι η εφαρμογή του φόρου δεν πρέπει να βλάψει την ικανότητα του τραπεζικού συστήματος να εκτελεί το ζωτικό ρόλο της χρηματοδότησης των επενδύσεων της πραγματικής οικονομίας, ούτε να ενθαρρύνει την μετανάστευση του κεφαλαίου. Παράλληλα, αναφέρει ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις μικρές επιχειρήσεις και τους μεμονωμένους επενδυτές.

Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, 536 ψήφους υπέρ, 80 κατά και 33 αποχές.

fimotro

Read more...

«Ενα καλό στοίχημα ότι θα ξεπεράσει την κρίση»...



«Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για την Ελλάδα παραμένουν εξαιρετικά ευοίωνες και είναι ένα καλό στοίχημα ότι θα ξεπεράσει την κρίση», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου.
Ο κ. Κλίντον επεσήμανε ότι «το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας πηγάζει από το γεγονός ότι η Ε.Ε ενοποιήθηκε πρώτα σε νομισματικό επίπεδο, πριν ενοποιηθεί στο οικονομικό και το πολιτικό».
Στις...
ιδιαίτερα θερμές δηλώσεις του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι «η ελληνοαμερικανική κοινότητα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τι θα γίνει στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης», και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει, ενώ εξήρε το έργο του κ. Παπανδρέου.

«Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία μπορούν να ξεπεράσουν και κανείς δεν πρέπει να στοιχηματίσει εναντίον τους», τόνισε ο κ. Κλίντον.
Naftemporiki.gr

nonews-news


Read more...

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ "ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ!





Από τη Νόρα Ράλλη


Αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας, έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Απόδειξη Αίσχους Νο1: Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προέβη πρόσφατα επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω μιας σειράς αποκαλυπτικών εγγράφων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δόθηκαν ως απάντηση σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" στις 20.1.2010. «Η απάντηση των αρμοδίων στην ερώτησή μας για την οικοδομική δραστηριότητα του κ. Χρονόπουλου στο οικοσύστημα του Καϊάφα ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε ό,τι αφορά την αυθαιρεσία του. Η ανέγερση και η λειτουργία αυτής της μονάδας επί σειρά ετών χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και νόμιμες οικοδομικές άδειες σε προστατευόμενη περιοχή γεννά τεράστια ερωτήματα. Οχι μόνο για τις αυθαιρεσίες του δημάρχου της Ζαχάρως, αλλά και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής. Αρμόδιος για τη διερεύνηση της απίστευτης υπόθεσης είναι πλέον ο εισαγγελέας», ανέφερε στην «Ελευθεροτυπία» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Απόδειξη Αίσχους Νο2: Τον Ιούλιο του 2009, πριν έξι μήνες περίπου, κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής των αθλητών του σκι που βρέθηκαν κοντά στη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα στην Ηλεία στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι, κάποιοι παραπονέθηκαν για έντονη αίσθηση κνησμού -φαγούρα-, κάποιοι εξ αυτών παρουσίασαν δερματολογικά προβλήματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ δύο αθλητές, ένας 16 ετών και ένας 21 ετών από τον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης, παρουσίασαν πυρετό με αποτέλεσμα να φύγουν με τους γονείς τους για την Αθήνα. Αιτία; Το οικολογικό έγκλημα της ρίψης λυμάτων χωρίς καμιά επεξεργασία, με την ανοχή του Δήμου Ζαχάρως, στην κατά τα άλλα προστατευόμενη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα! Το πρωτοφανές οικολογικό έγκλημα στη λίμνη του Καϊάφα καταγγέλθηκε στις 9/4/2008 στην ειδική υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ από τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως. Ακολούθησε το απ.: 8495 /17.2.2009 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας προς το Α.Τ. Ζαχάρως που επιβεβαιώνει πλήρως το πρόβλημα. Οπως αναφέρεται, στη διάρκεια αυτοψίας που έγινε για την αποστραγγιστική τάφρο που οδηγεί τα λύματα στη λίμη Καϊάφα: «…στη δεξαμενή χλωρίωσης δεν διοχετεύονταν μεν υδράσβεστος αλλά ήταν έντονη η εικόνα μη επεξεργασμένων λυμάτων σε αυτήν».
Απόδειξη Αίσχους Νο3: Μια οδυνηρή εμπειρία έζησαν, πέρυσι το καλοκαίρι, παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, κατά τη διάρκεια μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο - υποτίθεται- προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα στην Ηλεία.
Τα αδέσποτα σκυλιά «ενοχλούσαν»! Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρέστενας που τους συνόδευαν, έμεινα άναυδοι μπροστά στο θέαμα του θανάτου από δηλητήριο τριών αδέσποτων σκυλιών που ζούσαν επί μήνες στο δάσος, χωρίς να ενοχλούν τους επισκέπτες. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κτηνοτρόφους, που βόσκουν παράνομα τα κοπάδια τους στις καμένες δασικές εκτάσεις της περιοχής και λίγο πριν μεταβούν οι μικροί μαθητές στο δάσος, είχαν δώσει τροφή με ισχυρότατο δηλητήριο στα άτυχα αδέσποτα. «Είχαμε μεταβεί στην περιοχή του δάσους δίπλα στη λίμνη που έχει μείνει ανέπαφο από τις φωτιές μαζί με τα παιδιά, όταν βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του θανάτου των άτυχων ζώων. Τα παιδιά σοκαρίστηκαν και μας ρωτούσαν συνέχεια ποιος και γιατί έκανε αυτή την πράξη, ενώ δίπλα μας πολλοί τουρίστες φωτογράφιζαν την αθλιότητα.

Θυμίζουμε ότι οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας δεν είχαν κινήσει τη διαδικασία ελέγχου της σοβαρής καταγγελίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για άκυρες άδειες του "αυθαίρετου" δημαρχείου. Ωστόσο, στην περίπτωση των τριών αδέσποτων, οι αρχές κινήθηκαν αστραπιαία!... Κατά κρίση και συνείδηση...

http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_573.html

Read more...

Η Ε.Ε. "ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ" ΤΗΣ ΠΟΡΣΕ...


Επιμέλεια : Χάρης Καρανίκας
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μέτωπο με την Κομισιόν- λόγω της καθυστέρησής της να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα βλαπτικά για την Πόρσε- άνοιξε ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης, ο απερχόμενος Γερμανός επίτροπος για τη Βιομηχανία κ. Γκίντερ Φερχόιγκεν «προστάτευε» την Πόρσε, αποκρύπτοντας τρία... συγκεκριμένα έγγραφα από τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για τις περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Σημειώνεται ότι απόφαση της Ε.Ε. το 2008 υποχρεώνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να περιορίσουν τις εκπομπές CΟ2 στα 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο στο 65% των νέων μοντέλων που θα παράγονται το 2012, στο 75% το 2013, στο 80% το 2014 και στο 100% το 2015. Μάλιστα, προτάθηκε από το 2015 οι αυτοκινητοβιομηχανίες να πληρώνουν πρόστιμο 95 ευρώ για την υπέρβαση κάθε γραμμαρίου CΟ2 πάνω από τα όρια ανά αυτοκίνητο που διατίθεται στην αγορά. Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις, οι χαμηλότερες εκπομπές CΟ2 σε μοντέλο Πόρσε ανέρχονται στα 221 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο (Cayman 2.9, Βoxster 2.9), ενώ οι υψηλότερες ξεπερνούν τα 360 γραμμάρια...
«Είναι φανερό πως η Κομισιόν και ο επίτροπος Φερχόιγκεν προστάτευαν τα συμφέροντα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι, παρά τις συστάσεις του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή να μας δοθούν τα έγγραφα των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων, δεν τα έχουμε λάβει εδώ και πάνω από έναν χρόνο;», αναρωτιέται ο Πολ ντε Κλερκ από την περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης.
«Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του θεσμού το 1995 που ο διαμεσολαβητής αισθάνεται καταναγκασμένος να προσφύγει στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την έλλειψη ειλικρινούς συνεργασίας από την πλευρά κάποιου οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος. Σε ειδική έκθεση που συνέταξε στις 24 Φεβρουαρίου με αφορμή τις επιστολές της Πόρσε στον Φερχόιγκεν, γίνεται σαφές ότι η 15μηνη καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των απαντήσεων δείχνει επί της ουσίας την απροθυμία της Κομισιόν να συνεργαστεί με τον διαμεσολαβητή.
Οι τρεις επιστολές- μυστήριο
Ήταν Μάρτιος 2007 όταν οι Φίλοι της Γης υπέβαλαν αίτημα για την κοινοποίηση των εγγράφων διαπραγμάτευσης σχετικά με τις περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων. Σε απάντηση του αιτήματός τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2007 έδωσε στην περιβαλλοντική οργάνωση 15 έγγραφα, αρνούμενη κατηγορηματικά να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία για τρεις επιστολές της Πόρσε, δηλώνοντας πως «διακυβεύεται η προστασία των εμπορικών συμφερόντων της εταιρείας». Αμέσως ο Ντε Κλερκ κατήγγειλε το περιστατικό στον κ. Διαμαντούρο, ο οποίος έπειτα από τη διεξοδική εξέταση της υπόθεσης, προχώρησε στην εξής σύσταση τον Οκτώβριο του 2008: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να παρέχει πρόσβαση στις τρεις επιστολές που εστάλησαν από την Πόρσε στον πρώην αντιπρόεδρο Φερχόιγκεν στην ολότητά τους ή να αποκαλύψει μέρος τους».
Ο κ. Διαμαντούρος κάλεσε την Κομισιόν να απαντήσει έως τα τέλη Ιανουαρίου 2009, αντ΄ αυτού όμως η Επιτροπή αιτήθηκε έξι παρατάσεις έως και τον Ιούλιο. Τότε απάντησε στον διαμεσολαβητή ότι για να αποκριθεί στη σύστασή του, θα πρέπει να συμβουλευτεί την ίδια την Πόρσε, ώστε να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τις επιστολές. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Κομισιόν ενημέρωσε τον διαμεσολαβητή πως αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί μέρος των τριών επιστολών και ως εκ τούτου ότι έπρεπε να δημιουργηθούν νέες «περικομμένες» εκδόσεις ώστε να μην αποκαλύπτεται ολόκληρο το περιεχόμενο. Έπειτα ακολούθησε ένα μπαράζ επιστολών μεταξύ Κομισιόν- διαμεσολαβητή έως τις 24 Φεβρουαρίου 2010, οπότε ο κ. Διαμαντούρος συνέταξε την ειδική έκθεση για την υπόθεση. «Αποστείλαμε ειδική έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας να αναγνωρίσει τις υπερβολικές καθυστερήσεις που υπήρξαν στην παρούσα υπόθεση και να αναγνωρίσει ότι αυτές οι καθυστερήσεις αποτελούν παραβίαση της υποχρέωσής της για ειλικρινή συνεργασία όπως αυτή εντοπίζεται στη συνθήκη της Ε.Ε.», δηλώνει ο κ. Διαμαντούρος.
Στο ερώτημα των «ΝΕΩΝ» σχετικά με τη δημοσιοποίηση των επίμαχων εγγράφων, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μάικλ Μαν απάντησε πως «αποφασίσαμε να παρέχουμε πρόσβαση σε μέρος των επιστολών μέσα στις επόμενες ημέρες. Έπρεπε πρώτα να διασφαλίσουμε ότι η Πόρσε δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της Επιτροπής».
Από την πλευρά του ο Ντε Κλερκ υποπτεύεται πως οι καθυστερήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2009, οπότε η Κομισιόν δήλωσε για πρώτη φορά πως θα δημοσιοποιήσει τις επιστολές της γερμανικής εταιρείας με απαλείψεις, «έγιναν επίτηδες ώστε να έχει ολοκληρώσει τη θητεία του ο απερχόμενος επίτροπος Φερχόιγκεν».

fimotro

Read more...

ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ 89 ΦΑΡΜΑΚΑ!...


Ρεπορτάζ : Μάρθα Καϊτανίδη
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Χορός εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί με τα 89 πανάκριβα νοσοκομειακά φάρμακα που πωλούνται ελεύθερα στην αγορά, με απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. Απόφαση που επιτρέπει τη διάθεσή τους και από τα φαρμακεία διογκώνει τη μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων τουλάχιστον κατά 120 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Είναι ενδεικτικό πως σε διάστημα δύο ετών τα Ταμεία ζημιώθηκαν με τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ...
για ένα μόνο σκεύασμα, καθώς τα φαρμακεία βάζουν καπέλο 30% στην τιμή. Έτσι, ενώ για παράδειγμα, ένα αντικαρκινικό φάρμακο έχει χονδρική τιμή 5.176 ευρώ, από τα φαρμακεία πωλείται προς 7.254 ευρώ- δηλαδή, 2.078 ευρώ ακριβότερα.
Το αποτέλεσμα; Ιδιωτικό φαρμακείο, που λειτουργεί απέναντι από κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, έκανε μέσα σε έναν μήνα 107.000 ευρώ τζίρο μόνο από των πώληση νοσοκομειακών φαρμάκων. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που νοσοκομειακοί και φαρμακευτικοί φορείς χαρακτηρίζουν τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης «δωράκι» προς κάποιους από τους 10.000 φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Δεν είναι τυχαίο πως σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνεται κατακόρυφη αύξηση στην πώληση νοσοκομειακών φαρμάκων από ιδιωτικά φαρμακεία, γεγονός που οδηγεί στελέχη της αγοράς να κάνουν λόγο για «φαγοπότι» από το οποίο κερδισμένοι βγαίνουν γιατροί και φαρμακοποιοί και χαμένα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι ενδεικτικό πως οι πωλήσεις ενός νοσοκομειακού φαρμάκου (ενέσιμο αιματολογικό φάρμακο) αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 530%. Τα ασφαλιστικά ταμεία χρεώθηκαν για καθένα από τα σκευάσματα αυτά 1.500 ευρώ. Κι όμως, το όφελος για τα ταμεία θα ήταν 833.000 ευρώ, εάν τα ίδια φάρμακα χορηγούνταν από τα νοσοκομειακά φαρμακεία- η τιμή τους εκεί δεν ξεπερνά τα 1.120 ευρώ.
Συνταγογραφήσεις μαϊμού
Περιστατικά συνταγογράφησης μαϊμού καταγράφονται άλλωστε και στα δημόσια νοσοκομεία. Την Τρίτη η διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η κ. Αλίκη Τσακάλου, ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση παραγγελίας φαρμάκου 35.000 ευρώ για ασθενή που φερόταν ως καρκινοπαθής, παρ΄ ότι η ιστοχημική εξέταση βγήκε αρνητική!
Το θέμα ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας. Είναι ενδεικτικό πως νέα τροπολογία επιτρέπει μεν και στα ιδιωτικά φαρμακεία να διακινούν αυτά τα νοσοκομειακά φάρμακα, αλλά υποχρεώνει τις φαρμακευτικές εταιρείες να τους τα προμηθεύουν στις ίδιες τιμές με εκείνες που προμηθεύουν τα νοσοκομεία, έτσι ώστε να μετριαστεί η «χασούρα» των ταμείων κατά 50%. Οι αντιδράσεις ωστόσο από την πλευρά των εταιρειών έχουν βάλει φρένο στην εφαρμογή της.
Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί το περιθώριο κέρδους των ιδιωτών φαρμακοποιών, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να πληρώνουν τα Ταμεία τα φάρμακα αυτά κατά 30% ακριβότερα απ΄ ό,τι θα πλήρωναν στα νοσοκομεία.

fimotro

Read more...

Η ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ"


Ρεπορτάζ ; Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)


Την άκρη του νήματος που ενδέχεται να οδηγήσει στη σύλληψη της αποκαλούμενης «νέας γενιάς τρομοκρατών» φαίνεται ότι βρήκε απροσδόκητα η ΕΛ.ΑΣ. μετά το αιματηρό περιστατικό στη Δάφνη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σε συμπλοκή αστυνομικών με δύο αγνώστους που επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας, ο οποίος θεωρείται με βεβαιότητα από...
την Αστυνομία ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Η βεβαιότητα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή του θύματος σε τρομοκρατική οργάνωση προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος αλλά και από τη συλλογή πληροφοριών. Στην προσπάθεια για πλήρη εξιχνίαση της δράσης του Φούντα η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα πλήρη στοιχεία του θύματος προκειμένου να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση του αλλά και για τη γιάφκα που ενδεχομένως χρησιμοποιούσε με συνεργούς του.
Σε ανάλογες ενέργειες είχαν προχωρήσει και τον Ιούνιο του 2002, όταν από τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του προέκυψαν σημαντικές μαρτυρίες για τη γιάφκα της οδού Πάτμου και ξετυλίχθηκε το κουβάρι εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη».
Οι αστυνομικοί εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός στην οδό Κουντουριώτη ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με πλήρωμα περιπολικού, ανήκει σε ένοπλη οργάνωση της αποκαλούμενης «νέας γενιάς τρομοκρατών» και συγκεκριμένα στον «Επαναστατικό Αγώνα». Θεωρούν ότι πλέον έχει βρεθεί η άκρη του νήματος για τα άτομα που στελεχώνουν την εν λόγω οργάνωση.

Το θύμα μαζί με ακόμη έναν συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα καθώς κατόρθωσε να διαφύγει, επιχειρούσαν να κλέψουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο από την οδό Κουντουριώτου στη Δάφνη, όταν έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Ο 35χρονος, ο οποίος είχε στο παρελθόν δραστηριοποιηθεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά ελάχιστα είχε έκτοτε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές, ήταν κάτοικος Αμπελοκήπων, κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και γιος απόστρατου αξιωματικού.
Δίπλα στον 35χρονο, ο οποίος φορούσε δερμάτινα γάντια, βρέθηκαν ένα περίστροφο τύπου Ζάσταβα, μια χειροβομβίδα και ένας ασύρματος, ε νώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βρέθηκε επάνω του κινητό τηλέφωνο, γεγονός που, όπως εκτιμούν οι ερευνητές της Αστυνομίας, επιβεβαιώνει ότι ήταν άριστα προετοιμασμένος για δράση πολύ μεγαλύτερη από αυτήν ενός τυπικού κλέφτη αυτοκινήτου.
Η απουσία κινητού τηλεφώνου συνδέεται με την προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων επικοινωνίας με συνεργούς του σε περίπτωση σύλληψης ή εντοπισμού από την Αστυνομία, όπως τελικά συνέβη με την τραγική για τον Φούντα κατάληξη.
Τα ευρήματα αυτά αλλά και το γεγονός ότι οι δύο δράστες έσπευσαν να πυροβολήσουν αμέσως εναντίον των αστυνομικών κίνησαν από την πρώτη στιγμή τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι πρόκειται για μέλη οργάνωσης «αντάρτικου πόλης», τα οποία ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε επίθεση. Μετά το επεισόδιο της Δάφνης πάντως οι Αρχές εξέφραζαν φόβους για πιθανό χτύπημα αντεκδίκησης από συντρόφους του θύματος.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4.43 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην οδό Κουντουριώτη στη Δάφνη. Κατά τη διάρκεια περιπολίας πληρώματος της Αμεσης Δράσης οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο ύποπτα άτομα μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μάρκας Seat Ιbiza. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έλεγχο και άναψαν τον «φάρο» του περιπολικού. Τότε οι δράστες βγήκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και ανταπέδωσαν τα πυρά. Ενας εκ των δραστών τράπηκε σε φυγή ενώ ο άλλος τραυματίστηκε θανάσιμα. Σε έρευνα που έγινε στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν πέντε κάλυκες των εννέα χιλιοστών, τέσσερις βολίδες και ένα περίβλημα βολίδας. Το αυτοκίνητο έφερε ίχνη διάρρηξης στις πόρτες και ανήκει σε κάτοικο της περιοχής. Σ ύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Λάμπρος Φούντας είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 1995, κατά τη διάρκεια κατάληψης του Πολυτεχνείου και της επέμβασης της Αστυνομίας. Από τότε όμως δεν είχε σχεδόν ποτέ απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές. Οι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι πρόκειται για μια νέα «υπόθεση Χρήστου Τσουτσουβή», ο οποίος είχε σκοτωθεί στις 15 Μαΐου 1985 σε συμπλοκή με τρεις αστυνομικούς στην περιοχή του Γκύζη, οι οποίοι έπεσαν και αυτοί νεκροί από τα πυρά του. Ο Τσουτσουβής ήταν ως τότε σχεδόν «άγνωστος» στις Αρχές Ασφαλείας αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ήταν ο δημιουργός της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη», η οποία είχε προχωρήσει την περίοδο 1980-1986 σε σειρά δολοφονιών.
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που μίλησαν προς «Το Βήμα» ανέφεραν: «Την τελευταία 15ετία είχαμε θέσει ορισμένες φορές υπό παρακολούθηση τον 35χρονο, στο πλαίσιο γενικότερων ερευνών και για άλλα άτομα. Είχαμε διαπιστώσει ότι έδινε “παρών” σε κάποια αντιεξουσιαστικά στέκια, χωρίς ωστόσο ποτέ να έχουν διαπιστωθεί σχέσεις του με άλλους υπόπτους για συμμετοχή σε ένοπλες ενέργειες. Ομως ακριβώς αυτή η πολύ προσεκτική παρουσία του σε αντιπαραβολή με όσα έγιναν και όσα βρέθηκαν στη Δάφνημάς δείχνει ότι ίσως ο ρόλος του ήταν πολύ πιο σύνθετος...».
Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί μείζον ζήτημα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του 35χρονου, ενώ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα των βαλλιστικών εξετάσεων.
fimotro


Read more...

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ...

Ρεπορτάζ : Έλλη Ισμαηλίδου
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)


«Υπάρχουν και χειρότερα» μπορούν να αναφωνήσουν οι έλληνες καπνιστές, παρά τις γκρίνιες για τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων που προήλθαν από την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Λόγω αυτών των αυξήσεων η τιμή του πακέτου των 20 τσιγάρων θα διαμορφωθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες στα 3,80 ευρώ έναντι της σημερινής τιμής...
των 3,20 ευρώ. Ωστόσο και αυτή η τιμή θα είναι προσωρινή καθώς, μετά τον δεύτερο κύκλο αυξήσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, από αρχές Ιουνίου αναμένεται να ισχύσουν ακόμη υψηλότερες τιμές πακέτου, που θα κυμαίνονται από 4,30 ως 4,40 ευρώ.
Οι εν λόγω τιμές ίσως ακούγονται εξωφρενικές στον έλληνα καπνιστή, αλλά θα γίνονταν δεκτές με... μεγάλη ανακούφιση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- π.χ. η Ιρλανδία, η οποία κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ των 8,50 ευρώ το πακέτο. Και σαν να μην ήταν αρκετά τα υψηλότατα ποσοστά φορολογίας, η Ιρλανδία, η Γαλλία και η Αυστρία προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: επέβαλαν υποχρεωτική ελάχιστη τιμή πακέτου στην επικράτειά τους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ωστόσο, τα σχέδιά τους ναυάγησαν, καθώς την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο καθορισμός ελάχιστης ή μέγιστης τιμής προϊόντων αντίκειται στις διατάξεις περί ελεύθερου ανταγωνισμού στο εσωτερικό της ΕΕ. «Επικροτούμε τις προσπάθειες της πολιτείας για περιορισμό του καπνίσματος, ωστόσο η διπλή φορολογική επίθεση της πολιτείας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εκτίναξε τη συμμετοχή του κράτους στην τιμή του τσιγάρου από το 73,5% στο 78,9% που θα ισχύσει από τις ερχόμενες εβδομάδες. Μάλιστα, με τις νέες ακόμη πιο αυξημένες τιμές που θα ισχύσουν στις αρχές του καλοκαιριού, το 82,35% της τιμής του πακέτου θα πηγαίνει... στα ταμεία του κράτους» σχολιάζει ο κ. Ι. Πλακόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων, Κυλικείων και Καπνοπωλών.
Εν τέλει, πόσο αποτελεσματικές είναι οι φορολογικές επιδρομές στα τσιγάρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος; «Οι πωλήσεις τσιγάρων έχουν μειωθεί κατά περίπου 10% και αυτό δεν μπορεί παρά να αποδοθεί στις ανακοινώσεις για ραγδαίες αυξήσεις των τιμών» σχολιάζει ο κ. Πλακόπουλος. «Ωστόσοδεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε αισιόδοξα συμπεράσματα! Η μείωση των πωλήσεων δεν σημαίνει και μείωση... του καπνίσματος. Αντιθέτως, έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση στον τζίρο των λεγόμενων “σημείων λαθραίας πώλησης” των τσιγάρων, τα οποία είναι... τριπλάσια σε αριθμό σε σχέση με τα αδειοδοτημένα περίπτερα» προσθέτει.

fimotro.

Read more...

ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΗΝ 3ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ


Από Voria.gr

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, που θα δεχθεί την επόμενη επίθεση στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ε.Ε.
Aύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των ανώτερων συντάξεων θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η Κομισιόν στην έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία, την οποία πρόκειται να συντάξει εντός του Μαρτίου. Τουλάχιστον, αυτό διαμηνύεται από τις Βρυξέλλες, όπου η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας. Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει και τον μπούσουλα της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης για την πορεία εκτέλεσης του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ), που θα δοθεί στη δημοσιότητα έως τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου. Και αυτό θα είναι το κρισιμότερο τεστ, καθώς, τότε ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, έχει ζητήσει από την Αθήνα να ανακοινώσει το επόμενο πακέτο μέτρων. "Ο χαρακτήρας του θα είναι καθαρά μεταρρυθμιστικός αυτή τη φορά» εξηγείται αρμοδίως στην Voria.gr «και γι’ αυτό ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων κι όχι μόνο". Όπως προκύπτει, λοιπόν, από όλα τα παραπάνω, η αναφορά του ασφαλιστικού στο υπό σύνταξη κείμενο της έκθεσης προόδου, μόνο τυχαία δεν γίνεται, ενώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά, σε τόσο επίσημο έγγραφο και σε αυτό το επίπεδο, θα γίνεται ξεκάθαρα αναφορά στην προοπτική αύξησης των γενικών ορίων συνταξιοδότησης και στη μείωση των ανώτερων συντάξεων, αποκτά αυτομάτως τη δική του σημασία, ενόψει του Μαΐου.
fimotro.


Read more...

ΑΠΕΡΓΙΑ!!!




Read more...

ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ


O Ψυχάρης θέλει να παίξει τον ρόλο του Δον Κορλεόνε απέναντι στη δεύτερη γενιά εκδοτών. Όσο ζούσε ο Λαμπράκης δεν μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο. Ούτε φυσικά όσο ζούσε ο Κίτσος Τεγόπουλος που είχε τα ηνία της Ένωσης Ιδιοκτητών. Μόλις δημοσιοποιήσαμε την είδηση για την περικοπή του δώρου του Πάσχα διέρρευσε το e-mail σε ιστολόγια και sites. Παλιό το κόλπο του κυρ-Σταύρου. Μόνο που εμείς δεν τσιμπάμε. Ευκαιρία για να... αποκαλυφθεί ο ρόλος που παίζουν ορισμένα ανυπόληπτα sites που λειτουργούν ως γραφεία Τύπου εκδοτών και συγκροτημάτων.
Σ.Σ. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στο ΔΟΛ για τα e-mail με τα οποία μας εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους.

http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_5823.html

Read more...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ


Απο kathimerini.gr

Την παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου, των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Μανώλης Μπετενιώτης, διαβιβάστηκε στην Επιτροπή το αρχείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά την υπόθεση, το οποίο και παρακρατούσε παράνομα στο σπίτι της, η κατηγορούμενη πρώην Διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου, Σταματίνα Μαντέλη...


Στο κατόπι της σημερινής κατάθεσης της νομικής συμβούλου της ΚΕΔ, Ελισσάβετ Μαυραγκά, ο συμβολαιογράφος Δ. Πελέκης σημείωσε πως «όταν μεταβιβάζει το Δημόσιο, δάσος, δεν προσαρτάται κανένα, μα κανένα πιστοποιητικό. Δεν υπάρχει. Είναι ξεκαθαρισμένο».

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο Δ. Πελέκης, συμβολαιογράφος στην ανταλλαγή του ολυμπιακού ακινήτου και πατέρας της Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη, (που ανέλαβε τα υπόλοιπα συμβόλαια των επίμαχων ανταλλαγών), διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, πως «τα συμβόλαια είναι απολύτως νόμιμα», παρότι (στην περίπτωση του δάσους της Ουρανούπολης) εμπεριέχουν λανθασμένους χαρακτηρισμούς.

«Πρώτον, ο συμβολαιογράφος έχει μόνο μια υποχρέωση, να καταχωρίζει στο συμβόλαιό του τη δήλωση των συμβαλλομένων. Τελειωμένη ιστορία. Τίποτα άλλο. Δεύτερον, ο δικηγόρος ελέγχει τους τίτλους. Προκειμένου περί Δημοσίου, δεν χωρεί έλεγχος τίτλων, διότι το Δημόσιο δεν είναι καταχωρημένο ούτε σε Κτηματολόγιο ούτε σε υποθηκοφυλακείο, αλλά γίνεται δια αλληλογραφίας του διαθέτοντος το ακίνητο, ο οποίος λέει «έχω αυτό το ακίνητο». Γι’ αυτό έγιναν και τα λάθη αυτά» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο κ. Πελέκης εκλήθη να παράσχει διευκρινίσεις για μία επιστολή που απέστειλε στην πρώην βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Φεβρωνία Πατριανάκου, σχετικά με παρατηρήσεις της τελευταίας εναντίον του, κατά την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή. Στην επιστολή, ο μάρτυς έκανε λόγο για «στοχοποίησή του» για μια «πολιτική που εφάρμοσαν με ενθουσιασμό και καμάρι οι υπουργοί κ. Δούκας, Μπασιάκος και Κοντός», ενώ άφηνε και υπαινιγμούς του είδους «ξέρω καλά τι έχει συμβεί».

Στην κατάθεσή του, ο κ. Πελέκης ανέφερε πως η επιστολή γράφηκε εν θερμώ, αν και εστάλη έξι μήνες αργότερα απαράλλαχτη. «Ορισμένα δημοσιεύματα με βγάζουν το σατανικό εγκέφαλο, συντονιστή της υποθέσεως ήδη από το 1998. Ελάτε στη θέση μου. Θα πω και δυο κουβέντες παραπάνω» ανέφερε ο συμβολαιογράφος, διευκρινίζοντας πως οι όποιες αναφορές του αφορούν τη στοχοποίηση τη δική του και της οικογένειάς του.

Σε ερώτηση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, αν κατά την γνώμη του υπήρξε συντονιστής στην όλη υπόθεση, ο κ. Πελέκης απάντησε αρνητικά: «Σας λέω εσάς, που έχετε αξιώματα και θέσεις, άμα πάτε στο Άγιο Όρος ως επισκέπτης για να προσκυνήσετε και ο ηγούμενος σας βάλει στο δεξιό του πλάι από το ηγουμενείο και σας πει να απαγγείλετε το «Πιστεύω», να απαγγείλετε το «Πάτερ Ημών», να καθίσετε στην τράπεζα να γευματίσετε και να πει ο ηγούμενος «Τώρα έχουμε μαζί τον εξέχοντα πολιτικό της Ελλάδας, τον κ. Μπεντενιώτη από τον οποίον θα ακούσουμε μερικούς λόγους παρηγορίας και οικοδομής» και εσείς θα του πείτε δυο πράγματα από τη παιδεία σας και μετά έρθουν στο γραφείο σας, που είστε υφυπουργός ή υπουργός, δεν θα τους εξυπηρετήσετε;»

- «Όχι, παραβιάζοντας το δίκαιο και την ηθική» απάντησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

- «Δεν το ξέρω. Δεν παίρνω όρκο για τίποτα. Απλώς, σας λέω ότι δεν βλέπω το λόγο να υπάρξει συντονιστής. Έγιναν αυτά τα οποία έγιναν» ανταπάντησε ο μάρτυρας.

Την άποψή του υπέρ της βασιμότητας των αξιώσεων της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βισθωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων, εξέφρασε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Ιωάννης Κονιδάρης.

Δεχόμενος να μιλήσει μονάχα για το ιδιοκτησιακό σκέλος της υπόθεσης και όχι για τις ανταλλαγές, ο πανεπιστημιακός θεώρησε πως η Μονή Βατοπαιδίου «έχει χρηστές ελπίδες να δικαιωθεί» στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, προσφεύγουσα για το καθεστώς της Βισθωνίδας, επικαλούμενη τίτλους κυριότητας (σιγίλια και χρυσόβουλα) που εκδόθηκαν από τις αρχές του Βυζαντίου και επικυρώθηκαν από τις κατοπινές εξουσίες μέχρι την ίδρυση του ελληνικού κράτους. «Ακόμα και στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν το Δημόσιο είχε αμφισβητήσει τα δικαιώματα της Μονής, αντίστοιχες θέσεις που δικαιώνουν την τελευταία, έλαβαν διαπρεπείς νομικοί, όπως ο Ρακτιβάν, ο Σαρίπολος, ο Ράλλης, ο Στρέιτ, ο Παπούλιας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί τυχαίως να πήραν μια τέτοια θέση. Γι’ αυτό ακριβώς νομίζω ότι ίσως αδικούμε πάρα πολύ, αν απορρίπτουμε συλλήβδην έτσι όλους τους επιφανείς νομικούς που μετείχαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι οποίοι πήραν ορισμένες αποφάσεις. Δηλαδή όλοι αυτοί εξαπατήθηκαν από δύο μοναχούς;» ανέφερε ο κ. Κονιδάρης.

Ο μάρτυς αναγνώρισε το κοινόχρηστο της λίμνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «το κοινόχρηστο δεν σημαίνει και κοινόκτητο. «Εάν το κράτος ήθελε να αποκτήσει και την ιδιοκτησία επί της λίμνης - διότι την κοινοχρησία την έχει το κράτος - θα έπρεπε τότε την κοινοκτησία να την αποκτήσει με απαλλοτρίωση. Είναι απλούστατο. Το κράτος απαλλοτριώνει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας της Μονής επί της λίμνης, το πληρώνει και παίρνει και την ιδιοκτησία επί της λίμνης. Οπότε το κοινόχρηστο με το κοινόκτητο γίνονται μαζί ένα».

fimotro

Read more...

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ...


Έβγαλαν τα απωθημένα τους. Πήραν φόρα και τον έκαναν τον Αλογοσκούφη με τα κρεμμυδάκια. Τον διέσυραν στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3. Ειδικά ο Ρεγκούζας ο οποίος αποκάλυψε πως ο πρώην "τσάρος" της Οικονομίας ενέδωσε στις πιέσεις... συμφερόντων που είχαν σχέσεις με πετρελαϊκές εταιρείες. Πρωτοφανής επίθεση. Τον ξεγύμνωσαν. Ο Δούκας του έριξε όλη την ευθύνη για την αποτυχία της Οικονομίας. Πιο προσεκτικός αλλά δεικτικός και αυτός. Ο Ρεγκούζας αποκάλυψε ότι ο Αλογοσκούφης είχε σε pay roll δημοσιογράφους τους οποίους έβαζε για να τον απειλούν και να του ανακοινώνουν ότι θα αποπεμφθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή!!! Και τι δεν είπαν. Ξεσπάθωσαν. Άργησαν όμως αρκετούς μήνες να μιλήσουν. Και τώρα είναι πολύ αργά. Πήγαν και οι δυο στο σπίτι τους...

fimotro

Read more...

ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ...


Νομίζει ότι πέτυχε αυτό που επεδίωκε. Θέλει να στείλει μήνυμα στον Παπανδρέου. "Τον Σαμαρά τον έφερα εδώ και υπέκυψε. Εάν δεν με δεχθείς θα αρχίσω να τον υποστηρίζω" λέει στον πρωθυπουργό. Του Γιώργου δεν του αρέσουν αυτά. Ειδικά όταν βρίσκεται στο εξωτερικό για εθνικά θέματα. Η πόρτα του Μαξίμου μπορεί να... ανοίξει. Όχι όμως για τον Ψυχάρη. Ένας Παπανδρέου δεν σύρεται ποτέ από εκδότες και βαρόνους των ΜΜΕ.
fimotro


Read more...